Już miesiącami zbierałem się żeby coś napisać, więc przy chęci zmiany pracy czas to zrobić:
Niestety bardzo złe środowisko pracy. Pracuję już dłuższy czas i nie widać poprawy, czas niestety na zmiany, a bardzo lubię te pracę. Osoba która odpowiada za ludzi (Dawid) traktuje pracowników źle, obiecuje też cuda, ale nie wywiązuje się z tego co mówi. Zwraca się poniżej krytyki często do innych. Wypłaty potrafią się spóźniać i trzeba się prosić o swoje pieniądze. Brak jakichkolwiek umów z większością pracowników. Nawet na własnej działaności nie mają ludzie umów współpracy. Gdy odpowiadasz za auto, dostajesz po prostu kluczyki. Gdy jesteś w podróży nie otrzymujesz za to wynagrodzenia, nawet gdy bywałem kierowcą i woziłem ludzi po całej Polsce. Niektórzy kierownicy nie potrafiący zarządzać pracą i ludźmi. Siedzą raczej na tyłku i nie kontrolują prac. Na robotach chodzimy "na fajki" kiedy chcemy, nikt nie patrzy nam zbytnio na ręce kto ile i jak pracuje. Niektórzy znikają i nie wiadomo gdzie sobie poszli. Chyba, że coś się wydarzy negatywnego, wtedy szuka się winnego i wyśmiewa się go miesiącami. Jest co raz mniej imprez które firma obsługuje, co za tym idzie niektórym jest nam ciężko się już utrzymać. Brak zleceń dla pracy dla nas.
Plusy:
- Lubie wykonywać te prace, lubie te imprezy
- Jest system który jest przydatny dla pracowników w której widzimy kalendarz pracy itd.
Minusy:
- BARDZO, ale to BARDZO negatywna i oszukująca osoba która odpowiada za ludzi. Dziwne jest, że ciagle pracuje taka osoba tym bardziej w ekipie odpowiedzialnej za pracowników.
- Kierownicy, którzy w wielu przypadkach nie zarządzają ludźmi, zadaniami, czy nawet szacunkiem i nie uczą nowych osób wdrożenia w zadania.
- Brak szacunku między ludźmi na imprezach, krzyki z mocnymi przekleństwami, groźby itp to porządek dzienny szczególnie od większości osób pracujących na oświetleniu.
- Brak umów
- Brak wynagrodzenia za dzień w podróży na imprezę, za bycie kierowcą itd.
- Brak widocznej reakcji Prezesa na stan rzeczy zarządzania ludźmi, wynagrodzeniami, umowami itd.