Czytam te opinie i chyba niektórzy pracowali w innej firmie, albo nie pracowali wcześniej. Jak dla mnie praca tutaj ma bardzo dużo zalet. Przede wszystkim trzeba zrozumieć, że do pracy przychodzi się pracować a nie ściemniać, jak zauważyłem to nie takie oczywiste. Jeśli pracownik w trakcie pracy, będąc na home office robi sobie zakupy, biega, trenuje to chyba uczciwe nie jest. Tryb HO jest takim samym trybem pracy jak praca w biurze, ale dla niektórych to oczywiste nie było - pierwsza przyczyna rotacji. Pracy jest dużo, tutaj się zgadzam, ale to nie są czasy PRL gdzie się płaciło za leżenie. Firma zapewnia wszystko co do pracy potrzebne, dostajesz sprzęt, jak masz specjalne życzenia biurowe, również realizowane w granicach rozsądku. Kawa, herbata,napoje, kuchnia do dyspozycji na przerwę śniadaniową czy obiadową. Pracodawca dba o to żeby się nam przyjemnie pracowało. Przed pracą tutaj byłem u innych prywatnych pracodawców i to również oczywiste nie było, czasem była bitwa o długopis. Tutaj dostajesz wszystko i problemów nie ma żadnych. Szef jest bardzo komunikatywny, można iść z każdym problemem i tak jak wyżej przeczytałem potwierdzam - zawsze staje po stronie pracownika. Z wolnym również bez żadnych problemów idzie się dogadać, tylko trzeba to z nim uzgodnić, co jak się okazało dla wszystkich również oczywiste nie jest. Na samowolki nie pozwoli żaden pracodawca. Przychodząc tutaj do pracy w ochronie środowiska, każdy chyba zdaje sobie sprawę, że są okresy w których jest pracy więcej ( sprawozdania) i te terminy powinien znać i wiedzieć że jest mało czasu na zrobienie dużej ilości pracy. I to faktycznie jedyny okres w roku w którym trzeba popracować trochę po godzinach, co jest również rozliczone i wynagrodzone. Jeśli nie pasuje, szukaj pracy w innej branży. Ktoś tutaj napisał - można przyjść, czegoś się nauczyć i iść dalej. To jest właśnie ta rotacja. Przychodzi osoba bez doświadczenia, bez stażu pracy, bez wiedzy ale oczekuje od razu zarobków na poziomie ludzi z 20-letnim doświadczeniem i stażem pracy. Tak chyba nie ma nigdzie. A jeśli jest taka firma proszę o informacje w komentarzu, mam kilku znajomych bez doświadczenia w odpadach, ale chętnych do pracy od razu za duże pieniądze.
Dodać tutaj również należy, że nasza firma bez problemów przetrwała wszystkie lockdowny , nie było żadnych opóźnień w pensjach, firma zapewniła nam każdy potrzebny sprzęt do pracy w systemie home office. Jak ktoś nie miał jak przewieźć sprzętu, nie było problemu z dostarczeniem czy zabraniem auta służbowego. Natomiast problem się zrobił ze strony pracowników, kiedy byliśmy już w systemie pracy rotacyjnej, bardzo mądrze wymyślonym aby uniknąć paraliżu biura w razie wystąpienia zagrożenia covid. Kiedy w pierwszej grupie okazało się że jest taka możliwość i miała nastąpić płynna wymiana, okazało się że wiele osób z grupy aktualnie przebywającej na HO nie może dotrzeć do biura, bo ich fizycznie nie ma :) Jak pisałem wyżej, HO to normalna praca, ale niektórzy tego jak widać nie rozumieli i robili sobie płatny, nadnormatywny urlop. Szef dwoił się i troił aby firma funkcjonowała normalnie, wobec tej trudnej sytuacji, a niektórzy pracownicy lecieli w kulki. A później problem, oczywiście wina po stronie Ekologa. Szlag człowieka trafia jak czyta takie bzdurne komentarze.
Padło też kilka niemiłych komentarzy pod kątem Pani kierownik projektów - no cóż - cena za stanowisko. Niestety niektórzy nie rozumieją ( powtórzę to po raz kolejny), że do pracy przychodzi się pracować, a kierownik jest po to żeby wymagać i sprawdzać postępy w pracy. Taka rola.
Z czystym sumieniem polecam pracę w Ekologu. Atmosfera super, pracuje się w spokoju i zatrudnienie jest bardzo stabilne. Jeśli masz zobowiązania itp to nie musisz martwić się że jutro stracisz pracę i utoniesz w długach. Zapraszamy serdecznie.