Locotranssped Sp. z o.o.

Adres: Abpa Antoniego Baraniaka 88A lok. BUDYNEK B, 61-131 Poznań

NIP: 7831682017 KRS: 0000397619

Locotranssped Sp. z o.o.
3 34 42 5 1

Opinie o Locotranssped Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

WonderfullWorld
 Opinia

Szukam osób, które doświadczyły ubliżania, nierównego traktowania i poniżania w firmie Locotranssped Sp. z o.o. Zależy mi tylko na szczerych opiniach, byłych i obecnych pracowników! Piszcie jeśli tam jesteście!!!

Pomocna?
TakNie
AAAQ
 Opinia
@WonderfullWorld 07.07.2019 12:08

Pracowałem tam, moim zdaniem 90% tych komentarzy to gruba przesada. nie została przedłużona ze mną umowa ponieważ średnio mi szło ale atmosfera jak dla mnie w mirę ok. Ludzie z którymi się pracuje są różni i też dziwni... fałszywi też!!!

Pomocna?
TakNie
Loco nigdy nie będzie spoko
 Opinia
@WonderfullWorld 07.07.2019 12:08

Ja pracując tam wprost nigdy nie spotkałem się z poniżaniem. Nierówne traktowanie owszem, ale to w każdej firmie będą osoby typu "lizusy", które wchodzi w tyłek szefowi dla własnych korzyści i takich osób trochę tam było podczas mojego okresu pracy. Wiem, że szef dużo lubił rozmawiać za plecami, bo w oczy nie za bardzo potrafi i unika kontaktu wzrokowego.

Pomocna?
Tak1Nie
Antonina
 Opinia

Firma jest ok jeżeli potrafisz pracować. Moim zdaniem to nie problem tego, że ktos oczekuje od kogoś wyników, moim zdaniem to problem pseudo kierowników! Dziękuje za uwagę

Pomocna?
Tak3Nie1
Paweł
 Opinia
@Antonina 09.07.2019 07:09

Fajnie, że dobrze oceniasz firmę, jednak relacje z przełożonymi też są ważne, bo wpływają na współpracę i jak sama zauważyłaś wyniki. Myślisz, że jakaś impreza integracyjna pomogłaby zmienić stosunki na bardziej koleżeńskie. Czy firma organizuje takie eventy? Możesz odpowiedzieć?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
" To nie mój problem "
 Opinia

Dla wszystkich osób zainteresowanych pracą w psychiatryku. Dobrze trafiliście! Ja wytrzymałem trochę Ponad pół roku i cieszę się że ktoś teraz zauważył co się tam dzieje od dłuższego czasu. Presja na wyniki bardzo duża a jednocześnie zerowa pomoc i brak wiedzy. Ciągle pomyłki błędy i brak współpracy między dzialami. To tylko wierzchołek góry lodowej. Szef vel Prezes nie nadaje się do pracy z ludźmi. Standardowe określenia jakie można od niego usłyszeć to "Panie k*rwa co Pan robisz " " Nawet Pan mi tego k*rwa nie mów " " Zj*baliscie" etc. Wyśmiewanie nowych i obrażanie za plecami czy na transie to norma. Szkoda tylko kilku naprawdę fajnych osób. Jeśli będziecie mieć trochę szczęścia to traficie do działów spedycji gorzej jeśli skończycie w dyspozycji. Rotacja tak duża że imion tych osób nie sposób zapamiętać a krzyki i płacze na porządku dziennym. Podsumowując! Ludzie nie dajcie się oszukać dobrym pierwszym wrażeniem i obietnica dobrej kasy. Skończycie znerwicowani z telefonem służbowym dzwoniącym 24/7.

Pomocna?
Tak5Nie4
zadowolona z Loco
 Opinia
@" To nie mój problem " 28.06.2019 23:18

Nie mogę się powstrzymać od skomentowania tej wypowiedzi. Tak się składa, że moje stanowisko pracy znajduje się przy dziale dyspozycji i żadne krzyki ani szlochy do mnie nie docierają. Owszem raz widziałam płaczącą dziewczynę.. zmarł jej dziadek (trudno powiązać to z pracą w Loco).

Pomocna?
TakNie1
Nie polecam
 Opinia

Jednym słowem tragedia... Szkoda czasu na pseudo spedycyjke. (usunięte przez administratora) groźby zwolnieniami, wyśmiewanie i obrażanie pracowników pod ich nieobecność. Już nie wspominając jak traktuje się u nich przewoźników, a(usunięte przez administratora)interesują tylko pieniądze na koncie. Wszytkim którzy zostali zaproszeni na rozmowę do tej firmy (bez znaczenia Wrocław czy Poznań) radzę się zastanowić czy warto...

Pomocna?
Tak9Nie5
2
Paweł
 Opinia
@Nie polecam 04.06.2019 21:23

Widzę, że masz niezbyt dobre doświadczenia związane z pracą w firmie Locotranssped. W swojej wypowiedzi poruszyłeś ważną kwestię związaną z rzekomym mobbingiem w stronę pracowników ze strony kierownika. Tego typu oskarżenie jest bardzo poważne, więc nie powinno pozostać bez odpowiedniego uargumentowania. Mam nadzieję, że rozwiniesz wypowiedź po tym kątem.

Pomocna?
TakNie5

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pozdrawiam
 Opinia
@Nie polecam 04.06.2019 21:23

Znam to skads. Pan "prezes" z Poznania od siedmiu bolesci robil to samo - obrazal innych pracowników w czasie ich nieobecnosci (nie wazne, czy ogolnie w pracy, czy w danym pomieszczeniu), wysmiewanie. Mam nadzieje, ze w koncu ktos poda ich do sadu o mobbing. Dobra rada dla tej firmy, to zaczac inwestowac w dobrych menadzerow.

Pomocna?
Tak2Nie2
Rafał Mroziński
 Opinia
@Nie polecam 04.06.2019 21:23

Dzień Dobry Nie można pozostawić takiego wpisu bez odpowiedzi. Oskarżanie kogoś o (usunięte przez administratora)to działanie które niesie za sobą daleko idące konsekwencje. Nigdy nie akceptowałem i nie akceptuje takiego zachowania wiec jeżeli w stosunku do Pani/Pana doszło do takich praktyk bardzo proszę kontakt. Wielokrotnie będąc w tym oddziale odnosiłem wrażenie, że atmosfera pracy jest bardzo dobra stąd moje jeszcze większe zaskoczenie. Odniosę się do określenia " prezesa na koniec interesują tylko pieniądze" - każda działalność gospodarcza opiera się na generowaniu zysków w przeciwnym wypadku firma bankrutuje i znika z rynku, od siebie jak i od wszystkich pracowników oczekuje zaangażowania i chęci rozwoju, zarzut braku zainteresowania pracownikami jest bardzo krzywdzący ponieważ nie ma dla mnie rzeczy ważniejszej jak atmosfera pracy i relacje miedzy pracownikami . Dobre relacje miedzy pracownikami to nie przyzwolenie na brak zaangażowani w obowiązki, ponieważ na brak wyników może składać się wiele czynników ale brak zaangażowania to zazwyczaj czynnik ludzki leżący po jednej stronie. Nigdy ani jeden z pracowników spółki Locotranssped nie stracił pracy za powodu braku wyników, zawsze wspólnie staramy się znaleźć przyczynę i rozwiązanie którego odnalezienie często trwa wiele miesięcy. Średni staż pracownika w tej firmie to 2-3 lata, w dzisiejszych czasach mamy rynek pracownika więc dlaczego Ci tak źle traktowani pracownicy spędzają tu tyle czasu? Forum ma to do siebie, że przyjmie wszystko-anonimowo a ja od zawsze preferuje otwartą rozmowę, zawsze z każdym żegnam się tak by móc się później z nim przywitać w dowolnym miejscu Niemniej dziękuje za Pani/Pana uwagę .

Pomocna?
Tak4Nie3
Fred
 Opinia
@Rafał Mroziński 16.06.2019 22:56

Chyba Panu prezesowi coś się tutaj pomyliło. Średni staż pracownika 2-3 lata? Jak ja pracowałem swojego czasu u Pana to średni staż to był maks. rok. Zwalnia Pan ludzi za brak wyników, mówiąc, że nie są zaangażowani w prace, ale to ze pracownik robi wszystko co może mając takie narzędzia pracy a nie inne to nie jego wina. Atmosfera w pańskiej firmie jest słaba i o tym powinno świadczyć duża rotacja pracowników w tej firmie.

Pomocna?
Tak8Nie3
taka jedna z Loco ;)
 Opinia

Loco jest Loco! Jestem zatrudniona w Firmie od pół roku i zdanie które zdążyłam sobie wyrobić jest w 100% pozytywne. Od kiedy tu pracuje nie zdarzyło mi się obudzić z myślą "muszę iść do pracy".. atmosfera jest tak pozytywna, że aż chce się przychodzić do biura! Oczywiście pracy jest, jak wszędzie - sporo, więc z pewnością nie jest to miejsce dla tych, którzy wychodzą z założenia, że 8 godzin odsiedzianych przy biurku to wystarczający wkład własny i w zamian spodziewają się milionów na koncie.. jednak Ci którzy pracują z pasją i zaangażowaniem są doceniani, czego dowodem jest młoda karda kierownicza. Reasumując, jeżeli stawiane przed Tobą zadania nakręcają Cię do działania, na pewno znakomicie się u nas odnajdziesz!

Pomocna?
Tak1Nie2
Pracuję w Loco od 01.2016
 Opinia

Pracuję w tej firmie już ponad trzy lata i jestem bardzo zadowolony z warunków swojej pracy i nigdy nie spotkałem się z żadną formą (usunięte przez administratora)w oddziale poznańskim, w którym pracuję. Znam osobiście też kierownika oddziału Wrocław, z którym współpracowałem ponad półtora roku w Poznaniu i też nie podejrzewałbym go o jakikolwiek (usunięte przez administratora)czy też zarzuty skierowane bezpośrednio w jego osobę. Jeżeli tak faktycznie było to należałoby to zgłosić, a nie anonimowo, bez żadnych dowodów wysnuwać tak poważne zarzuty wobec osoby lub osób. Tak, jak ktoś poniżej napisał, jest to firma dla ambitnych, odważnych osób, które chcą coś osiągnąć - jest to młody zespół i większości są to osoby, które tworzą pozytywną i dobrą atmosferę w firmie - na czele z prezesem spółki. Wiadomo - jak w każdej firmie - znajdą się jednostki, które są nastawione tylko na zysk oraz mają gdzieś pracę innych, ważne, żeby "cyferki" się zgadzały.

Pomocna?
Tak1Nie2
M
 Opinia

Pracowałem tutaj prawie rok, nie zwolniono mnie za zbyt słabe wyniki:) Presja na wyniki bardzo duża ale moim zdaniem w zdrowym klimacie Młodzi ludzie- czasem trochę za młodzi ale zdecydowanie przyjemny atmosfera

Pomocna?
Tak2Nie3
J
 Opinia

Firma dla ludzi ambitnych, odważnych chcących coś osiągnąć większość takich właśnie jest. Szczerze mówiąc rozumiem frustrację byłych/obecnych pracowników skoro często ci mlodzi stażem nadrabiają zaangażowaniem co owocuje w wynikach. Polecam każdemu który ma cele i chce do nich dążyć a tym co uwazaja, że im się należy ale nic z tym nie robią - polecam zmienić stosunek, życie będzie przyjemniejsze :)

Pomocna?
Tak1Nie2
Spedytor
 Opinia

Pracowałem swego czasu w tej firmie i powiem szczerze... porażka. Co miesiąc przychodzili nowi, moje koleżanki płakały, bały się szefa, sztuczna presja wywierana na pracownikach, którzy traktowani są jak roboty. Źle trafiłem, ponieważ na bandę lizusiów, którzy za uśmiech szefa skoczyliby w ogień. Odradzam, jest dużo lepszych firm w Poznaniu.

Pomocna?
Tak7Nie1
ZawszeLoco
 Opinia

Wiecie co, jak czytam opinie jakie piszecie to zastanawiam sie czy jestescie rozczarownymi bylymi pseudo spedytorami ktorym kazano poprostu pracowac ? Pracowalam w tej firmie rok i wcale nie jest prawda, że w tej firmie źle sie dzieje, poprostu ludzie czekaja na gotowca bez wkladu wlasnej pracy i najlepiej 15 tys zl . Co do wypowiedzi na temat prezesa to ogromny szacunek za tak ciezka prace jaką wklada w ta firme tylko brak mu ludzi ktorzy raze z nim chca coś osiagnac a nie jedynie spijać smietanke. Polecam

Pomocna?
Tak5Nie6
locosroco
 Opinia
@ZawszeLoco 31.01.2019 18:54

O Boże jak to czytam to nie uwierzę chyba sam prezes tak sobie pisze. W loco też pracowałem swojego czasu i prezes po prostu nie zna się kompletnie na ludziach widzi tylko w nich chodzace cyferki i to wszystko w tym temacie. Jaka jest teraz sytuacja to nie wiem, ale slyszalem ze ludzie odchodza mimo wszystko, wiec sami sobie odpowiedzcie .

Pomocna?
Tak14Nie2
Asiapl
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@locosroco 03.03.2019 16:35

Nie płacą w cale, z 45 robi się 60 a z 60 czasami 90. Spedytorzy to duże dzieci w pampersach którzy nie znają się na robocie. Zero szacunku. Porażka. Przez takich idiotow pelno firm upada bo jeżdżą za darmo.

Pomocna?
Tak2Nie1
Damian
 Opinia

Jak obecnie wygląda sytuacja pracowników w firmie Locotranssped z Poznania? Na forum pojawiły się niepokojące głosy, jak ten użytkownika @Ryszard, o problemach z płatnościami dla podwykonawców. Czy ktoś mógłby potwierdzić tę wypowiedź i napisać, jak ta kwestia wygląda w Locotranssped?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tom-trans kwilicz
 Opinia
@Damian 25.11.2018 18:00

chyba nie jest tak źle, na giełdach jak widze opinie to 1000 ocen pozytywnych , jedynie 4 negatywne ale to chyba niedotyczy nawet płatności. Nie smigam pod nimi na stałe ale biore okazjonalnie ładunki, termin 60 dni i zazwyczaj w 65 dniu kasa na koncie

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia
@Tom-trans kwilicz 01.02.2019 11:28

A czy mógłbyś powiedzieć, na jakiej zasadzie obywa się Twoja współpraca z firmą Locotranssped? Z Twojego wpisu wnioskuję, że nie pracujesz w tym miejscu, ale świadczysz dla nich innego rodzaju usługi - czy jesteś ich podwykonawcą? Zachęcam do rozwinięcia wpisu, abyśmy mieli pełny obraz sytuacji.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
dispo
 Opinia

Niestety niewypłacalni. Opis "słaby płatnik" nadrabiają natarczywym wypisywaniem do przewoźników o opinie, niestety jest coraz gorzej...

Pomocna?
Tak4Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
dispo2
 Opinia
@dispo 06.12.2018 23:19

Szanowny Panie Dispo! To bzdura ! są wypłacalni i współpracuje z nią od dłuższego czasu. Fakt jest taki płacą z opóźnieniami czasem ale nie większymi niż 5-7 dni, gdyby większość spedycji płaciła tylko z takim opóźnieniem to było by super.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia
@dispo2 07.12.2018 11:53

Rozumiem, że piszesz z pozycji kontrahenta firmy Locotranssped. Jak ogólnie oceniasz atmosferę współpracy z tą firmą? Może warto byłoby wspomnieć coś na ten temat na forum. Czy znajdą się też na forum osoby, które pracują obecnie w Locotranssped? Jak oceniacie tego pracodawcę pod względem innych, z którymi mieliście styczność?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ryszard

Zweryfikowany użytkownik

 Opinia

Ta firma jest bankrutem. Ostrzegam przed robieniem z nimi jakichkolwiek interesów. Nie płacą od kilku miesięcy. Nie ma kontaktu z osobami odpowiedzialnymi za płatności. Moje sugestie dla Locotranssped Sp. z o.o.: Sugeruję rozliczyć się wreszcie z podwykonawcami i zawiesić działalność.

Pomocna?
Tak14Nie2
GhostRider
 Opinia

Typowa polska spedycyjka, pracownicy, to zbierania przypadkowych ludzi łącznie z "kierownikiem" oddziału Wrocław - kompletny brak profesjonalizmu. Daleko im do prawdziwej spedycji. Nie polecam dla ludzi z doświadczeniem, dobre może dla nowicjuszy. We Wrocławiu bardzo duża rotacja

Pomocna?
Tak12Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
sven hannawald
 Opinia
@GhostRider 21.09.2018 21:13

Jeżeli kiedykolwiek tu pracowałeś/pracowałaś to ani nie byłaś/eś nowicjuszem ani człowiekiem z doświadczeniem. Jesteś raczej osobą małą wytrwałą, niedojrzałą, o wymaganiach grubo przekraczających Twoje umiejętności.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Damian
 Opinia
@sven hannawald 26.09.2018 14:17

Z tego, co widzę, Twoja wypowiedź nie wnosi zbyt wiele do dyskusji o pracy w Locotranssped. Przypomnę, że na forum dzielimy się rzetelnymi, konkretnymi opiniami o pracodawcach. Czy pracowałeś w Locotranssped? Jeśli tak, to napisz proszę, o jakichś pozytywnych i negatywnych aspektach pracy w tym miejscu.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Administrator
 Opinia

Opinie pracowników poruszające kwestie związane z pracą w Locotranssped Sp. z o.o. okazują się być cennymi wskazówkami podczas podejmowania decyzji związanych z zatrudnieniem w przedsiębiorstwie. Wiesz jak wygląda poziom wynagrodzenia w firmie? Dysponujesz informacjami na temat benefitów pozapłacowych? Napisz o tym!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Klient
 Opinia

Kierownik z Poznania, kompletnie niepoważny człowiek. Nie zna się na przepisach, każe jeździć w zakazie pod groźbą niezapłacenia za transport.

Pomocna?
Tak27Nie
PWS
 Opinia
@Klient 21.05.2018 19:09

To nie kierownik tylko "prezes" całego tego przedsięwzięcia, ale fakt my też z nim mieliśmy swojego czasu przejścia i podobne wrażenie odniosłem, młody człowiek, świeży w branży to tak wyglada później.

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Administrator
 Opinia

Atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa bardzo ważną rolę. Czy tak samo jest w Locotranssped Sp. z o.o.? Napiszcie, co sądzicie na ten temat!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nowy
 Opinia

Prezes na pewno nie ma pojęcia jak zarządzać ludźmi i to da się odczuć w tej firmie jako pracownik. Pracownicy starsi stażem może to mniej odczuwają nowi na pewno widzą, to co sie dzieje w tej firmie od jakiegoś czasu.

Pomocna?
Tak28Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
California87
 Opinia

Prezes jak najbardziej ma pojecie o czymkolwiek, gorzej z kierownictwem w innych oddziałach , pozdrawiam

Pomocna?
Tak3Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Transportenederlande
 Opinia

kłada nacisk na kase , jak w wiekszosci , oddział Wrocławski ludzie bez doświadczenia , Pani Asia to chyba pomyliła branże oferujac ładunki po smiesznych cenach , odradzam jeździć dla nich :)

Pomocna?
Tak10Nie1
Pracownik
 Opinia

Firmę do pracy polecam, mówimy tutaj o oddziale Poznań, bo inne oddziały, to raczej szkoda gadać. Duży nacisk na wynik w pracy, ale jeśli zarabiasz dla firmy kasę to jest dobrze. Rotacji pracowników raczej dużej nie ma na ten moment, więc mogę polecić. Trzeba się liczyć z tym, że jak nie zarabiasz dla firmy to nie popracujesz długo.

Pomocna?
Tak2Nie1
diponde2
 Opinia

przesiew ludzi

Pomocna?
Tak7Nie1
tencopopracowal2tygodnie
 Opinia

Wrocław totalna kaszana , kierownik nie zna odpowiedzi na proste pytania

Pomocna?
Tak10Nie1
Arab
 Opinia

Hej jak tam jest w locotranssped warto iść do nich jako kierowca kat ce z góry dziękuję

Pomocna?
TakNie
Weise Transporte
 Opinia

Nie placa za wykonane dla nich zlecenia, jest juz duze opoznienie, brak kontaktu telefonicznego

Pomocna?
Tak2Nie1

Zostaw opinię o Locotranssped Sp. z o.o. - Poznań

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej