4.2/5

3. Opinie o pracodawcach Legnica
  5. Opinie o TEB Edukacja

Opinie o TEB Edukacja Legnica ul. Św. Piotra 4

WebsiteIconTEB Edukacja Sp. z o.o. Centrala Poznań

Nie przegap nowości o TEB Edukacja!

18.06.2024 08:56

TEB Edukacja sp. z o.o. prowadzi oddziały w 46 miastach w Polsce i oferuje kształcenie w szkołach policealnych, medycznych, technikach, liceach ogólnokształcących dla młodzieży i dorosłych, a także w formie kursów i szkoleń oraz kwalifikacyjnych kursów zawodowych.

Zatrudniamy ponad 4000 pracowników w całej Polsce.

Portal GoWork jest dla nas miejscem zrzeszającym naszych pracowników oraz kandydatów do pracy w TEB Edukacja. Chcemy tworzyć przestrzeń do wymiany opinii i wspólnej merytorycznej dyskusji dla zatrudnionych i kandydatów. Wpisy dotyczące innych niż wymienione tematów podlegają moderacji przez administratorów konta TEB Edukacja w serwisie GoWork i nie zostaną publikowane.

?

05.07.2026 03:25

Nie wypowiem się jako osoba która tę szkołę skończyła, lecz jako osoba, która zmieniła szkołę z Teb Edukacja Legnica. Naukę w tej szkole stanowczo odradzam(usunięte przez administratora) Nauczyciele:(usunięte przez administratora) spóźniają się, nie pojawiają się na zajęciach, część z nich faworyzuje uczniów a w niektórych przypadkach próbuje jak najbardziej pokazać że ich nie lubi. (usunięte przez administratora)nie przychodzi na lekcje (sytuacja zdarzyła się kilka tyg z rzędu), wychodzi w połowie, nie wystawia ocen a potem winę zrzuca na uczniów mówiąc że się nie uczą, mówi to osoba której 3 tygodnie z rzędu potrafiło nie być w pracy - abstrakcja. Na lekcjach spory chaos,(usunięte przez administratora) uczniowie na lekcjach (usunięte przez administratora)puszczają muzykę, krzyczą, głośno się śmieją, wyzywają a ze strony nauczycieli na lekcjach zero reakcji. Oczywiście, zdaje sobie sprawę, że to jak zachowują się uczniowie nie jest winą kadry pedagogicznej, aczkolwiek skoro ci ludzie pracują w tym cyrku to powinni uwagę na to jednak zwracać. Atmosfera przybita, nie fajna, klasa udaje że się lubi tylko przed nauczycielami. Kompletny chaos. (usunięte przez administratora)nic nie robi ze zgłaszanymi jej sytuacjami, udaje że ich nie widzi i nie zbyt się przejmuje. Kadra pedagogiczna w większości do wymiany, zdarzają się normalni nauczyciele którzy są uprzejmi, kulturalni i kompetentni, natomiast reszta nie powinna mieć w ogóle żadnej styczności z dziećmi.(usunięte przez administratora) Co do budynku szkoły, jest super, fajnie urządzone sale, kameralne, nowoczesne i zadbane, natomiast reszta to tragedia.(usunięte przez administratora) Dodam jeszcze, że mimo lekcji w jednej sali nauczycieli trzeba szukać bo nie przychodzą do tej co powinni. Tak naprawdę nie ma kto uczyć, zmieniają pracowników bardzo często. Plan lekcji okropny zajęcia od 8 do 17. Bardzo dużo lekcji odwołuja, zdarza się tak, że w dzienniku wpisuja odwolanie lekcji (np ostatniej) pol godziny przed planowym jej rozpoczęciem, a 5 minut przed tym rozpoczęciem wpisuja ze jednak lekcja jest i jest przeprowadzane zastępstwo, uczeń który nie zobaczy dziennika w tej chwili, dostanie nieobecność bo jednak lekcja sie odbyła z innym nauczaniem a on poszedł do domu. Kadra pedagogiczna jest złośliwa i często nie uprzejma, robią krzywe spojrzenia i wzdychają na uczniów. (usunięte przez administratora)Każdy łącznie z nauczycielami robi co chce i nikt na siebie nie zwraca uwagi, od wielu uczniów słyszałam, że przez atmosferę panującą w szkole, niektórych nauczycieli i społeczność nie czują się bezpiecznie. Jako jeszcze uczeń tej szkoły doświadczyłam wiele przykrych sytuacji, żenujące jest to, że rodzice jeszcze musieli za to płacić, (usunięte przez administratora)Nie polecam nikomu, trzeba mieć nerwy ze stali aby w ogóle przebywać w takim miejscu.

Lolo

07.01.2026 22:33

TEB Edukacja w Legnicy to szkoła, którą z pełnym przekonaniem mogę polecić. Pracownie są nowoczesne, dobrze wyposażone i umożliwiają naukę w praktycznych, komfortowych warunkach. Wykładowcy pełni pasji i wiedzy. Panie z sekretariatu profesjonalne, mile i zawsze służą pomocą.

K

22.12.2025 22:45

Niestety nie polecam. Jestem słuchaczem płatnego kierunku. Nauczyciele w ogóle nie pojawiają się na zajęciach. Zapominają o nich lub twierdzą że zmienił im się plan. Jak dzwonisz do sekretariatu - nikt nic nie wie. Do pewnego momentu nie wiedziałam nawet czy w ogóle powinnam płacić za szkole bo nie wiadomo czy otworzy się kierunek. Śmiech na sali. Pani z sekretariatu odradziła mi płatność - nie słuchała że już podpisałam umowę i ze jak nie zapłacę to nie wywiąże się z umowy. Widac nie chcieli otwierać kierunku.

23.12.2025 07:54

Dzień dobry, dziękujemy za podzielenie się opinią. Abyśmy mogli zweryfikować opisaną sytuację, uprzejmie prosimy o doprecyzowanie, jakiego miasta oraz którego kierunku dotyczy komentarz. Każda informacja zwrotna jest dla nas ważna i pomaga nam doskonalić jakość kształcenia. Pozdrawiamy serdecznie.

Kontakt - TEB Edukacja

ul. Św. Piotra 4 59-220 Legnica

TEB Edukacja Sp. z o.o. Centrala Poznań
Kasia

16.07.2025 12:11

Nie polecam szkoły Teb w Legnicy! Polskie dzieci się nie dostały, na pierwszym miejscu uznajecie dzieci z Ukrainy, to jest karygodne co Wy robicie ! Nasze dzieci nie mają pierwszeństwa tylko jakieś obcy z Ukrainy. Wstydźcie się

16.07.2025 16:36

Dzień dobry, dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Przykro nam, że ma Pani/Pan negatywne odczucia związane z procesem rekrutacyjnym do naszej szkoły w Legnicy. Chcielibyśmy jednak wyjaśnić, że zgodnie z obowiązującymi zasadami naboru, o przyjęciu kandydata do szkoły decyduje przede wszystkim liczba punktów uzyskanych w systemie elektronicznej rekrutacji, zgodnie z wynikami egzaminów oraz ocenami na świadectwie. W sytuacji, gdy kilku kandydatów uzyska taką samą liczbę punktów, decydują dwa dodatkowe kryteria: ocena z zachowania i kolejność złożenia kompletu wymaganych dokumentów. Wszystkich kandydatów, bez względu na narodowość, obowiązują te same zasady, a proces rekrutacji przebiega w sposób całkowicie transparentny i zgodny z regulaminem. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu ze szkołą w razie dodatkowych pytań lub wątpliwości – chętnie wyjaśnimy każdy przypadek indywidualnie. Z wyrazami szacunku, Zespół TEB Edukacja
Mania

03.01.2025 15:36

Witam czy jest tu ktoś kto robił kurs barbera i ma jakieś opinie na ten temat

Zostaw merytoryczną opinię o TEB Edukacja