MAX BAU Sp. z o.o.

Opole

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 105 ocen.

MAX BAU Sp. z o.o.
5105

Opinie o MAX BAU Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAX BAU Sp. z o.o.

Roman

Jaka jest faktyczna liczba godzin miesięcznie i stawki netto dla operatora koparki??

Roman
@Roman 11.05.2018 10:04

Poproszę więcej osób o opinie

Moni

My żony tylko się denerwujemy. Nasi mężowie może i pracują ale też nie można im ufać. W robocie tylko patrzą za murzynkami . chwalą się jakby je to brali...a w soboty tylko piją alkohol . zabawiają się jak kawalerowie.a nam wciskają ciemnotę jacy to są wierni i grzeczni.

Moni
@Alek 03.05.2018 22:27

Firma dobra.tylko żeby mężczyźni mieli dobrze poukładane w głowie.a nie zabawiać się.a żony z dziećmi w domu.

Alek

Firma jest git. Trudno sie do czegos tak porzadnie dowalic. Robota jest to i pieniadze sie zgadzaja. Placa na czas. Nie ma z tym problemu. Sprzet, samochody i nocleg w normie. Pracowac i zarabiac. Aha, ludzie tez sa git, bo nie z lapanki czy pierwszy lepszy znaleziony. Ode mnie mocna 4 bo 5 moze miec chyba sam bog hehehehehehe a ze wszystkim to sie nie zgodzisz i nie kazdemu dogodzisz hehehehe

Szukasz pracy?

MAJKI

Konkret pracodawca. W końcu nie muszę bujać się od firmy do firmy. Konkret za konkret. Po prostu słowne kierownictwo. Kasa, ekipa, transport, bonusy niemieckie i nocleg ok. Serio nie ma się do czego dowalić chyba, ze ktoś jest francuskim pieskiem to sorry...

Justyna

Mąż wyjeżdża z firmą i jesteśmy zadowoleni. Już drugi rok. Na razie wszystko w porzadku wiec jak najbardziej polecamy.

MAJKI
@Kapitan bez %%%% 19.04.2018 10:59

Kapitan? Chyba zwykly majtek albo kolo który ma ze sobą problem. Weź idź lepiej zamiast podać takie głupoty.

pracus

Jak ktoś szuka firmy do współpracy NA LATA to dobrze trafił... Nie biora ludzi z ulicy... Musisz sie znać na robocie by się na ciebie zdecydowali, ale to później procetuje... Koledzy wiedzą o co chodzi. Ekipa się trzyma. Można liczyć na pomoc kolegów i sekretariatu czasem można się zdziwić że to polska firma, bez urazy... Pieniądze, organizacja, kwatery, zjazdy do kraju tak jak ma byc atmosfera tez jest wazna i nie ma na co za bardzo narzekac ...

Nowy
@pracus 15.04.2018 00:12

Ja jestem dopiero drugi miesiąc ale tez jestem zadowolony. Co 2 tygodnie zjazd miałem dużo godzin to i wypłata fajna. Mieszkanie też super .

Wolf1981

Jak zna się trochę języka i ma się doświadczenie to nie ma co narzekać na robotę bo po prostu jest. Od pół roku walczę w tej firmie i jestem zadowolony. Kierownictwo, zarobki i socjal spoko.

Tomtom
@Wolf1981 30.03.2018 17:58

Czyżby kanaliza?

Tomtom

Jeśli ktoś jest brukarzem albo robi zewnętrzne wod-kan i ogarnia w miarę niemiecki to biora od ręki. Sporo roboty, ale kasa i warunki na wyjeździe ok. Szefostwo i kierownictwo też worzadku, pozdrawiam

Masters

Wpisuje jeszcze raz bo za pierwszym razem nie przeszlo albo byl jakis blad. Robie od 2016. Solidna firma, wypłata na czas, umowa o pracę i niemieckie dodatki. Za to trzeba po prostu zapierd... Nikt nie daje siana przecież za darmo a naprawdę jest co robić. Na robote nie ma co narzekac tzn. jest jej sporo. Plusem jest to, ze ekipa jest zgrana a przy tym sa to ludzie, ktorzy znaja sie na rzeczy. Z takimi tylko wyjezdzac. Nie raz pracowalem w ekipach, gdzie mozna sie bylo zlapac za glowe jacy agenci tam sie kiwali. Atmosfera spoko, do zakwaterowanie nie ma co sie zazwyczaj doczepic. Jak ktos wymysla i kombinuje to nie nadaje sie do roboty i tyle. Chcesz pracowac to zarobisz. Kierownik wymagajacy, ale konkretny.

ArturroR

Witam , na wstępie stare przysłowie " jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził " , Teraz do sedna co chcę napisać, przepracowałem w grudniu 2.5 tygodnia , mój pierwszy wyjazd i mimo że jeszcze nie dostałem wypłaty(ma być 10-tego stycznia) oceniam tą firmę jako naprawdę godną polecenia, od pierwszej rozmowy z Panem Antonim kierownikiem już wiedziałem że dobrze trafiłem ,rozmowa na luzie z żartem jak również z wyczuwalnymi wymogami co do mojej osoby. już podczas jazdy z moimi współpracownikami można było odnieść wrażenie że nie są to ludzie z pierwszej łapanki, a super faceci, na budowie już na miejscu każdy na każdego mógł liczyć i nikt nikogo "smopas" nie zostawił a to kolejny plus . Dojazd w miarę nową Astrą dawała radę choć zbyt paliwożerna :),mieszkanie w bloku na 7-mym pietrze , winda , co ,tv,wifi, nic tylko pracować i odpoczywać. A wisienka na torcie jest to że pracowaliśmy gdzie ? Schwarzwald kraina wielu klinik , uzdrowisk itd . Polecam i jeszcze raz polecam.

matt1979
@ArturroR 08.01.2018 13:56

nie mam takiej weny hehehe wiec podpinam sie pod kolege, bo dobrze gada

matt1979

Firma gitara wszystko jak nalezy.

Robert

Pracowałem tam nie polecam ... (usunięte przez administratora) Ale życzę powodzenia panowie. Dla mnie to strata czasu była

Masters
@Robert 28.02.2018 18:46

To robic ci sie chyba nie chcialo, haha

Onlygodcanjudgeme

W kanalizie jest pełno roboty. Kasa się zgadza i jest terminowo. Firmę rok temu polecił mi kolega, który zjechał do kraju i musiał już zostać że względów rodzinnych. Głupio tak napisać, ale dla mnie dobrze się stalo, bo firma naprawdę jest w porządku. Jestem że Śląska i przerobilem juz sporo cwaniaków i firm gdzie jest dużo gadania a mało roboty. Tu jest konkret. Nie ma łaski. Zapieprzasz to masz dobry pieniądz. Najważniejsze, że pracuje z kumatymi kolegami. Spanie, busy itd w porzadku. Nie ma się do czego dowalic. Tylko robić koledzy a nie jeczec.

Pablo

Witam kolego i jak dostałeś się do firmy ja jestem z okolic miechowa i wladnie zastanawiam się nad ta praca

Mirek
@Pablo 28.03.2018 22:21

Pablo poczytaj moja opinie. 3 przerobilem. Ta jest ok

Mirek

Polecam te firme. To moja 3 z rzedu. W koncu ogarniete kobitki, ktore zalatwiaja formalnosci. Bez zbednego pindolenia. Serio da sie odczuc, ze sie staraja. Nje bede pisac o mojej poprzedniej firmie, gdzie w biurze czulem sie jak intruz. Pracy duzo, kwatera i dojazdy okej. Wyplaty terminowo. Zarobkowo wychodzi niezle.

anonymous

witam czy jest ktoś z okolic krakowa kto pracuje w tej firmie najlepiej okolice skały

Pablo
@anonymous 29.11.2017 14:55

Witam kolego ja jestem z okolic i powierz pracujesz tam bo ja się właśnie zastanawiam?

Jaz

Panowie wiecie coś może kiedy rusza robota przy kostce? był może ktoś w firmie?

Gość

Na druku PIT mam dochód 1600pln za 3 miesiące pracy. Panowie wiecie o o chodzi ? Czekam na odp

MAX BAU Sp. z o.o.
pracodawca
@Rocky 23.03.2018 20:42

Jeśli ma Pan ma pytania dotyczące PIT to proszę się kontaktować z biurem w Opolu bo na takim forum na pewno nie otrzyma Pan informacji. Ponadto oprócz polskich rozliczeń są jeszcze niemieckie. Dlatego proszę o kontakt 516006651

Kapitan "U-boot'a" %%%

W mojej brygadzie, a jestem brygadzista z kilkuletnim stażem w firmie, nie ma czegoś takiego jak problemy z piciem. Członkowie ekipy starannie wyselekcjonowani, sami pracownicy z górnej półki! Motto mojej brygady brzmi: "Nie ma miękkiej gry!" Albo dajesz z siebie wszystko, walczysz do ostatniego tchu, do ostatniej kropli, albo wypad! Każdy z chłopaków trenuje codziennie, są naprawdę mocni! Rano gdy wysiądą z auta aż rwą sie do pracy, są jak pitbulle, gotowi by natrzaskać metrów! Żadnym nie miota, nie rzuca, mają MOC!!! Pochwały płyną z każdej strony, od kapo, bauleitera, czy nawet Ministra Obrony.... Tak rodzi się legenda! A nie że piją piwo, że trzeba zebranie robić i afera na pół Opola. Jednym słowem AMATORKA.

Kapitan bez %%%%
@Kapitan "U-boot'a" %%% 17.11.2017 21:42

Taki chojrak jesteś na forum. To w domu pewnie nie masz nic do powiedzenia..

Marek

Witam wszystkich, drugi rok w Max Bau na kilku budowach. Konkretna praca. Nie zdarzyło się jeszcze by na budowę trafiali słabi zawodnicy. Pracodawca uczciwy, pieniądze na czas. W razie pytań są dziewczyny w biurze, zawsze pod telefonem zajmują sie papierami i takie tam. Pan Antoni którego znają wszyscy wie wszystko o tym co kto potrafi. I to jest wielki plus, bo dobierają dobre ekipy na wyjazdy. Ta więc jak ktoś jest brukarzem albo monterem specem od wodkan to polecam to miejsce, pozdrawiam

Marecki

Uczciwa firma. Jak się chce pracowac anie cwaniakowac to serio spoko. Wszystko jest tak jak dogadane. Jest ok.

nowy75

Ja wysłałem CV i po kilku dniach zadzwonil kierownik zebym przyjechał do opola na rozmowe. Na miejscu dowiedziałem się wszystkiego co mnie interesuje, popytałem ludzi co i jak i powieedzieli mi że jak ktoś jest robotny, ma doświadczenie i chce pracować to może zrobić dobre pieniadze. wcześniej robiłem w firmie w której płacili na raty , a teraz nie musze się martwić, że nie będzie na opłaty, a jak mam jakies watpliwości czy pytania to dzwonię do biura i wszystko da się wyjaśnić. Polecam firmę

anonymous
@nowy2 07.03.2018 13:22

Ty kolego nie czekaj że będą mieli na wewnętrzną hydraulike tylko się staraj na wyjazd nie takich asów puszczają

oba

wyslalem cv do MAX BAU 15 stycznia czy jest możliwość ze zadzwonią żeby przyjechać na rozmowe

Paluch
@Romek S. 01.03.2018 08:57

najkrotsza mam 325 km a najszybsza mam 425 km, jestem z kuj-pom, moze nie jestem dla nich fachowcem, trudno ;)

cierpliwy.

Byłem w firmie osobiście zapytać jak sytuacja wygląda i powiedzieli mi ze obecnie przez złą pogodę wyjazdy troche sie przesuwają. ale nie ma co sie dziwić jak śniegu za oknem tyle to kto by kostke kładł! Ludzie bez paniki jak to są roboty zewnętrze to patrzcie ile jest na minusie i czy da sie wtedy robić. Kazał czekać kierownik na telefon.

zadowolony pracownik

Najbardziej co mi się podoba w firmie to wypłata na czas oraz zjazd co 11 dni Piątek jest dniem urlopowym , można pozałatwiac swoje sprawy . W innym firmach zjazdy przeważnie są w piątki wieczorem wiec spraw urzędowych nie jestem w stanie pozałatwiać w weekendy.O wypłatę też nie trzeba sie upominac Naprawde polecam!

kombi

chce się zalapac do tej firmy tylko nie znam niemieckiego czy jest to możliwe

MAX BAU Sp. z o.o.
pracodawca
@kombi 10.01.2018 16:38

Proszę przysłać cv na adres kadry@maxbau.eu

KAMIL

Z tego co sie dowiedziałem od jakiegoś majstra czy kierownika to oni dają swoje samochody na trasę, masz tez mieszkanie załatwione ale sam je oplacasz sobie no i zjazdy są co dwa tygodnie do PL. Mam byc 1.07 na rozmowie to się okaże....

ArturroR
@KAMIL 28.06.2016 22:37

Przelicz sobie kolego co się bardziej opłaca , potrącenie za mieszkanie ale samochód firmowy czy zapłacone mieszkanie a dojazd we własnym zakresie , ja uważam że lepsza pierwsza opcja , bo jak sobie policzysz paliwo , assistance i nie daj boże stłuczka z Twojej winy gdzieś daleko w niemczech to i rok płacenia za mieszkanie Cię drożej wyniesie.

Kamil

Witam . Przesłałem cv i czekam na telefon.brukarz

Dobry Pracownik

Pracę w Niemczech szukałem w Internecie, i trafiłem na Firmę Max Bau z Opola. W ciągu zaledwie jednego dnia przeszedłem proces rekrutacyjny, który był bardzo prosty i polegał na sprawdzenie moich umiejętności w zakresie sieci kanalizacyjnych i wodnych oraz znajomość języka niemieckiego. W ciągu zaledwie pięciu dni od pierwszej rozmowy pracowałem już w Niemczech, praca w 100% spełnia moje oczekiwania. Gorąco polecam Firmę max Bau.

Majster z kanalizy

Robię w Max Bau już od kilku lat. Roboty mają pełno, że w styczniu zaczynamy jak nie będzie mocnych mrozów, a z drugiej str. to pojechałem już w tym roku 02. stycznia. Firma naprawdę dba o ludzi, dobra kasa - zawsze na czas, a do tego w niedzielę przed wyjazdem to wyżerka na bazie jest jak na weselu a do tego na wynos dają tyle że cały tydzień nie trzeba gotować po robocie. Moja ekipa to zgrana i fajna, że robota idzie jak trza. Busy i auta też mają dobre. Zarząd mega - dobrą robotę robi bo mają full roboty i ludzi. Jestem zadowolony że robię tu

Zostaw opinię o MAX BAU Sp. z o.o. - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAX BAU Sp. z o.o.