MAX BAU Sp. z o.o.

Opole

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 68 ocen.

Opinie o MAX BAU Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAX BAU Sp. z o.o.

Kapitan "U-boot'a" %%%

W mojej brygadzie, a jestem brygadzista z kilkuletnim stażem w firmie, nie ma czegoś takiego jak problemy z piciem. Członkowie ekipy starannie wyselekcjonowani, sami pracownicy z górnej półki! Motto mojej brygady brzmi: "Nie ma miękkiej gry!" Albo dajesz z siebie wszystko, walczysz do ostatniego tchu, do ostatniej kropli, albo wypad! Każdy z chłopaków trenuje codziennie, są naprawdę mocni! Rano gdy wysiądą z auta aż rwą sie do pracy, są jak pitbulle, gotowi by natrzaskać metrów! Żadnym nie miota, nie rzuca, mają MOC!!! Pochwały płyną z każdej strony, od kapo, bauleitera, czy nawet Ministra Obrony.... Tak rodzi się legenda! A nie że piją piwo, że trzeba zebranie robić i afera na pół Opola. Jednym słowem AMATORKA.

waldek
@Kapitan "U-boot'a" %%% 17.11.2017 21:42

gosciu ty jestes jakis psychiczny

oba

wyslalem cv do MAX BAU 15 stycznia czy jest możliwość ze zadzwonią żeby przyjechać na rozmowe

Paluch
@Paluch 25.01.2018 18:09

i jak, co tak cicho tu /?

Oba
@Paluch 06.02.2018 13:35

Ja już nie wiem o co w tej firmie chodzi. Nas nie chcą przyjąć non stop się ogłaszają. Może chcą kosmitów do pracy

kombi

chce się zalapac do tej firmy tylko nie znam niemieckiego czy jest to możliwe

MAX BAU Sp. z o.o.
pracodawca
@kombi 10.01.2018 16:38

Proszę przysłać cv na adres kadry@maxbau.eu

KAMIL

Z tego co sie dowiedziałem od jakiegoś majstra czy kierownika to oni dają swoje samochody na trasę, masz tez mieszkanie załatwione ale sam je oplacasz sobie no i zjazdy są co dwa tygodnie do PL. Mam byc 1.07 na rozmowie to się okaże....

ArturroR
@KAMIL 28.06.2016 22:37

Przelicz sobie kolego co się bardziej opłaca , potrącenie za mieszkanie ale samochód firmowy czy zapłacone mieszkanie a dojazd we własnym zakresie , ja uważam że lepsza pierwsza opcja , bo jak sobie policzysz paliwo , assistance i nie daj boże stłuczka z Twojej winy gdzieś daleko w niemczech to i rok płacenia za mieszkanie Cię drożej wyniesie.

ArturroR

Witam , na wstępie stare przysłowie " jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził " , Teraz do sedna co chcę napisać, przepracowałem w grudniu 2.5 tygodnia , mój pierwszy wyjazd i mimo że jeszcze nie dostałem wypłaty(ma być 10-tego stycznia) oceniam tą firmę jako naprawdę godną polecenia, od pierwszej rozmowy z Panem Antonim kierownikiem już wiedziałem że dobrze trafiłem ,rozmowa na luzie z żartem jak również z wyczuwalnymi wymogami co do mojej osoby. już podczas jazdy z moimi współpracownikami można było odnieść wrażenie że nie są to ludzie z pierwszej łapanki, a super faceci, na budowie już na miejscu każdy na każdego mógł liczyć i nikt nikogo "smopas" nie zostawił a to kolejny plus . Dojazd w miarę nową Astrą dawała radę choć zbyt paliwożerna :),mieszkanie w bloku na 7-mym pietrze , winda , co ,tv,wifi, nic tylko pracować i odpoczywać. A wisienka na torcie jest to że pracowaliśmy gdzie ? Schwarzwald kraina wielu klinik , uzdrowisk itd . Polecam i jeszcze raz polecam.

Kamil

Witam . Przesłałem cv i czekam na telefon.brukarz

Dobry Pracownik

Pracę w Niemczech szukałem w Internecie, i trafiłem na Firmę Max Bau z Opola. W ciągu zaledwie jednego dnia przeszedłem proces rekrutacyjny, który był bardzo prosty i polegał na sprawdzenie moich umiejętności w zakresie sieci kanalizacyjnych i wodnych oraz znajomość języka niemieckiego. W ciągu zaledwie pięciu dni od pierwszej rozmowy pracowałem już w Niemczech, praca w 100% spełnia moje oczekiwania. Gorąco polecam Firmę max Bau.

Majster z kanalizy

Robię w Max Bau już od kilku lat. Roboty mają pełno, że w styczniu zaczynamy jak nie będzie mocnych mrozów, a z drugiej str. to pojechałem już w tym roku 02. stycznia. Firma naprawdę dba o ludzi, dobra kasa - zawsze na czas, a do tego w niedzielę przed wyjazdem to wyżerka na bazie jest jak na weselu a do tego na wynos dają tyle że cały tydzień nie trzeba gotować po robocie. Moja ekipa to zgrana i fajna, że robota idzie jak trza. Busy i auta też mają dobre. Zarząd mega - dobrą robotę robi bo mają full roboty i ludzi. Jestem zadowolony że robię tu

Kapitan "U-boot'a" %%%

Rafal OLKO- liczysz na premie, czy bon świąteczny? Od pół roku ten sam tekst, pora przestać pić Piccolo, bo widocznie Ci nie służy! Co do Twoich wpisów, masz racje, super firma! Nowoczesna flota pojazdów, zawsze dojedziesz bezpiecznie na budowe, skrzynie 6-biegowe w większości samochodów - dają nieporownywalny komfort, przy tylu tysiącach kilometrów da się to odczuć. Wypłaty zawsze wysokie, często okraszone premia - człowiek czuje się doceniony za trud i ciężka pracę. Pan Kierownik to konkretny chłop. Pomocny, gotow wskoczyc w ogien za swoimi podwładnymi, zawsze wszystko załatwi - niskie poklony za jego wkład w rozwój i stabilność firmy. Tyle w telegraficznym skrócie. Pozdrawiam wszystkich którzy maja weekendowy cykl treningowy - forma na poniedziałek musi być!!!

Matii

Zarobki są zadawalające.Wypłata zawsze na czas . jednym słowem firma dba o pracowników

Emil

Pracuje w firmie już ponad rok. Wszystko ok.Jak najbardziej polecam

RAFAŁ OLKO

MAX BAU super uczciwa i dobra firma lepszej pracy nie znajdziecie ,POZDRAWIAM OLKO

Janek

To ze ktoś pracuje z Twojej okolicy nic Ci nie da. Brygady różnie wracaja, jedni o 19, drudzy o 23, trzeci o 4 nad ranem.... bez własnego samochodu jesteś skazany na PKP lub PKS! Chyba ze chcesz czekać pół nocy.

RAFAŁ OLKO
@Janek 09.12.2017 21:24

bardzo dobra i uczciwa firma MAX BAU,jeśli umiesz pracować to dobrze zarobisz,lepszej firmy nie znajdziesz ,POZDRAWIAM

Jack

Ja pracuję w tej firmie i mieszkam po za Krakowem. Jest parę osób z okolic co też pracują

Kapitan "U-boot'a" %%%

Moja brygada w zimie trenuje - do odcięcia!!!

anonymous

witam czy jest ktoś z okolic krakowa kto pracuje w tej firmie najlepiej okolice skały

KxD

Jak wygląda sezon zimowy? Czy nadal są prace w Niemczech? Czy jest wtedy jakiś przestój? Pozdrawiam

milz
@KxD 16.10.2017 22:25

w yime je postuj brak prac do kwietnia

Tt

Do kierownictwa firmy. Bardzo proszę o zrobienie jakiegoś zebrania, Z pracownikami,najlepiej 12 listopada ,,,gdyż piją w pracy piwa, Rano chodzą na kacu do pracy. ,co w pracy jest niedopuszczalne.

Nick
@Tt 05.11.2017 00:50

Piwo to nie alkohol:)

rafal olko
@Tt 05.11.2017 00:50

super firma uczciwa,lepszej pracy nie znajdziecie za granica ,

Jaro2

Prosze o opinie. Bylem w opolu podpisalem umowe bez daty i mam czekac i co doczekam sie? Mial ktos podobnie

Spragniony

U mnie w pokoju sa codziennie zebrania najwyzszego szczebla. Prezesa nie ma co fatygować!!!

rafał olko

super firma,

Johnny Mielony

Zime spedzisz w domu. Trzeba w piecu hajcować!!!

Dominika

@KxDmam nadzieję, że ktoś z pracowników firmy będzie mógł Ci udzielić odpowiedzi w oparciu o swoje doświadczenia. Jednak sam możesz też skontaktować się z firmą i również w ten sposób znaleźć odpowiedź na Twoje pytania. Z tego co widzę na ich stronie, ciągle poszukiwani są nowi pracownicy. Tam również znajdziesz adres biura i telefon kontaktowy: http://www.maxbau.eu/

ciekawski

co taka cisza tutaj ? pracy brak ?

KxD
@ciekawski 09.10.2017 13:42

Jak wygląda sezon zimowy w tej firmie? Czy jest praca czy przestój? Pozdrawiam

Dominika

@pracownik miesiacajeśli zniknęły jakieś komentarze oznacza to, że zostały one zarchiwizowane przez administratora za naruszanie zasad regulaminu. Dlatego też przed zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią.

Monika.

Firma może i dobra. Tylko ciekawe czy żony wiedzą co mężowie robią po robocie.nie mam na myśli wszystkich ale na pewno większość... siedzą jak cioty i tylko piją alkohol... zabawiają się jak szczeniaki....tak się zachowują mężczyźni którzy mają żony i dzieci...szacun.....

p

firma ktora ma 365 dni w roku otwarta rekrutacje... dziwne prawda....

pracownik miesiaca

Czemu administrator serwisu usunol moje opinie ??

Zawiedzony

Jak ktoś jest tak naiwny jak ja to niech jedzie do Opola. Tam casting i czekanie na to że może kiedyś ktoś zadzwoni. Ja czekam już ponad miesiąc. Ale są tacy którzy czekają od ubiegłego roku. Szkoda czasu i pieniędzy na jazdę. (usunięte przez administratora)

Jojo

Jak wygląda. Rozmowa w biurze na czym polega

MAX BAU Sp. z o.o.
pracodawca
@Jojo 09.05.2017 19:00

Kierownik pyta o doświadczenie, uprawnienia, stopień znajomości j.niemieckiego, znajomość czytania planów budowy,a operatorzy przechodzą test na koparce

operator-zbyszek

Konkretna firma. Po przetestowaniu mnie na koparce czekałem z jakiś miesiąc i od razu wyjazd. Teraz leci mi już 5tydz w pracy i jestem mega zadowolony.

max

Ile godzin średnio w miesiącu pracuje się w firmie. Po ile godzin dziennie?

Ann
@max 13.03.2017 21:15

Informacji na temat warunków pracy udzielamy pod nr telefonu 516006661

robi

Witam wysłałem w 2016 -03-03Papiery i do dzisiaj cisza cos nie tak z tą firmą

szary77
@robi 18.02.2017 21:51

Z tego co wiem to firma zastrzega sobie kontakt z wybranymi osobami

slawek74

Witam, czy ruszyły już jakieś prace w niemczech?

Jajko

Witam. Czy to jest praca na polskiej umowie czy niemieckiej? Ile moze zarobic brukarz w sezonie? Pozdrawiam

operator koparki

wydaje mi sie ze jak podpisałes wstepnie umowe to raczej pojedziesz do niemiec kierownik by Ci chyba szczerze powiedział i głowy nie zawracał jak bys si enie nadawał. Ja tez byłem i czekam na telefon :)

OPERATOR KOPARKI

MAM PYTANIE.CZY ROZMOWA KWALIFIKACYJNA W OPOLU I PODPISYWANIE STERTY PAPIERKÓW WIĄŻE SIE Z PEWNYM WYJAZDEM? CZY TO TYLKO SCIEMA?

maniuś

Przyjeli mnie jakoś we wrześniu 2016 miałem świetną ekipę, monterzy z doświadczeniem i konkretni ludzi. dużo można się przy nich nauczyć. W biurze miłe babeczki zawsze załatwią każdą sprawę na bieżąco. Teraz czekam na kolejny sezon i tel od kierownika

Tomek

Czy są przyjęcia jako pomocnik do firmy? Z góry dziękuję za odp

slaw25

witam mam pytanie czy warto podjąć pracę w maxbau proszę o szczere opinie

Mario77

ja pracowałem i mogę ci powiedzieć, że warto ,co prawda trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na budowie, ale kasa jest ok, zawsze na czas no i szefostwo jest spoko, jak jesteś uczciwy i potrzebujesz czegoś to zawsze można na niego liczyć, no i przed wyjazdem z bazy zawsze jest poczęstunek i to nie byle jaki. Polecam

rafal3031

witam potrzebuje opinie od osob które pracowaly w tej fimie bądź pracują czy warto jechać tam do pracy bo rozne opinie slyszalem

Affgan

Dalej są przyjęcia? Mam niemieckie uprawnienia na maszyny budowlane. w koparce już prawie 4 lata. uprawnienia SEP do 1kV. 2 lata pracy na krecie HP130. Wcześniej praca przy sieciach teletechnicznych teraz przy budowie autostrady. Niestety bez znajomości niemieckiego. Tylko angielski i podstawy rosyjskiego. znalazłaby się jakaś praca?

ANN
@Affgan 23.11.2016 20:38

Proszę przysłać CV na adres kadry@maxbau.eu i osoba z biura skontaktuje się z Panem w sprawie zatrudnienia. Pozdrawiam

jemioł

a jak z spaniem co jest ekipa spoko

Pracownik miesiaca

W Niemczech nikt sie nie pyta o uprawnienia..umiesz robic wsiadasz i robisz....ogolnie robota nie jest zla..kasa sie zgadza...tylko samochody trupy...strach jezdzic

Przemek Kot

Przyjmując się do tej firmy jako operator koparki ,wystarczy jak posiadam trzecią KaT uprawnień na koparki jedno naczyniowe do 0.8 m sześciennego. Czy muszę zrobić większe uprawnienia ? Pomóżcie Panowie .

pracownik
@Przemek Kot 21.10.2016 15:51

witam, jak masz kilka albo kilkanascie lat doświadczenia to mozesz składać CV i przyjechać na rozmowy do Opola.

anonim

(usunięte przez administratora)

ANN

Witam, nasze budowy są na terenie całych Niemiec, dlatego w ogłoszeniu nie ma konkretnych miejscowości

Paweł

Witam.Mam pytanie odnośnie pracy w tej firmie czy konieczna jest znajomosć niemieckiego?

ANN
@Paweł 07.10.2016 18:12

Pani Pawle, jeśli jest Pan dobrym fachowcem, to znajomość języka jest mile widziana, ale nie niezębna. Proszę przesłać cv na adres kadry@maxbau.eu

toto

do EmEm jakie ty pieniądze bierzesz na dzieci? masz jakieś rodzinne?

BYKU

Jak jedziesz na robote i pokazujesz że do kanalizy nadajesz to kasa się zgadza. Nikt ci walizek kasą nie wypcha. W sezonie robię po 230 -240 godzin, to pieniążki ładne wpadają.

Zostaw opinię o MAX BAU Sp. z o.o. - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAX BAU Sp. z o.o.