Green Cab Taxi
2 47 6 1

Opinie o Green Cab Taxi

BlackSalami

Coś słabiutko się zrobiło. Już 2 tydzień ssie. Kursików mało, tabuny wygłodniałych noobów z innych korpo, zwabione mirażami szybkiej kasy, obsiadają miododajne strefy, niczym muchy kupe. Kiedyś Bedonie, Zgierze, Kansasy, a nawet Olechowy potrafiły leżeć na giełdzie po kilkanaście minut. Teraz dzicz rzuca się jak szczerbaty na suchary. Geniusze z dyrekcji zapewne doszli do wniosku, że im więcej - tym lepiej i przyjmują jak leci, a najwięcej świniaków. Właściciele cały czas łudzą się chyba, że zostaną corpo no 1 w Łodzi.

Jacek

Ile obecnie wynosci oplata miesieczna przy swoim samochodzie i dzialalnosci?

Green
@Jacek 30.12.2018 18:17

700 zł

Maf
@Green 03.01.2019 10:40

M

OLO nowy
@Green 03.01.2019 10:40

A jak się kształtują opłaty w innych korporacjach w Łodzi ?

Realista

Do obiektywny: Nie wspomniałeś o bezprawnym żądaniu numeru imei telefonu. Dzięki temu corpo oszczędza na instalowaniu gps w samochodach. Wystarczy, że mają imei kierowcy i podglądają kierowcę... :)) Zgoda, co do obrotu w dzień powszedni - utargi są słabe. Wszystko przez nadmiar przyjętych prywaciarzy. Zgoda też, że personalnie to pełna drama w tym ich biurze. Mając takich przełożonych w normalnej corpo, po roku skaczesz z okna :)) Zgoda co do umowy o prace, z (usunięte przez administratora) wziętego ubezpieczenia za 80zł/mies i jeszcze kilku innych rzeczy. Policze ci realnie ile zarabiałem (czas przeszły, bo już tam nie pracuje :)) Dni pracy wyliczam na 26 (pon. zawsze robiłem sobie wolne) wt - sob to 12 godz. dziennie niedz to jakieś 5 Policzmy zatem: 65h tygodniowo x 4 = 260h + 24h (2dni po 12h)= ~285h Na czysto wychodziłem 1400 z dni powszednich 3200 z weekendów 4600/285 = 16,1zł /godz netto I to wszystko w zasadzie bez świadczeń emerytalno-rentowych, oraz pod warunkiem że każdy week pracujesz. Odpuszczenie chociaż jednej sob i nie, dramatycznie zmniejszało dochód. W 3 miesiącu, gdy zdałem sobie z tego sprawę - zrezygnowałem. :))

NAVITEL
@Realista 24.10.2018 20:00

KOLEGO NIE ZAPOMNIJ ZE CI PRYWACIARZE ROZKRECILI TA FIRME A TY NAWET NIE MASZ O TYM POJECIA BO ZA MLODY JESTES.

Obiektywny
@Realista 24.10.2018 20:00

Kolego, mówisz o prywaciarzach... W ogóle masz złe pojęcie o taxi, nie jesteś w ogóle taksówkarzem tylko najemnikiem, który jeździ nielegalnie. Przyjacielu, mogłeś jeździć godzinę dziennie przy ich zatrudnieniu, lub w ogóle jeśli go nie posiadałeś. Jeśli jeździłeś u nich i płaciłeś jakieś chore pieniądze za auto i wychodziło Ci za godzinę pracy mniej niż w biedronce, to przepraszam najmocniej, ale jesteś mało inteligentny. Poza tym wrócę do zwrotu " prywaciarze" - każdy taksówkarz się z was śmieje, z waszego upośledzenia umysłowego, oraz z bajek o obrotach 500 zł dziennie, śmiejemy się z was że większość dnia pracy poswiecacie na jazdę dla Greena i na paliwo - np takim aurisem za 140 + paliwo, zostaje wam jakiś śmiech na sali... A rozliczać się trzeba 2 razy w tygodniu, latacie tam jak psy, szczekacie coś pod nosem, a w biurze się z was śmieją.

Cab Green
@Obiektywny 04.01.2019 18:01

Jeszcze kary dają..a wy musicie im bulic.. przecież to nawet praca nie jest ... Już pomijając fakt co za patologia tam pracuje plus brak umowy lub 1/8.. aż wstyd przyznać ze się tam pracowało przy bandzie ludzi po gimnazjum, którzy nawet poprawnie pisać nie potrafią. Plus to całe kierownictwo... aż śmiać się z nich chce . I te kłótnie między kierownikami i „przyjaźń” bo jeden zarabia więcej od drugiego ... nie rozumiem co Wami kieruje ze tam „pracujecie”...

Anonimowyyy

Ludzie jak dajecie się dalej robić w ... i mysliscie ze będzie zarabiać u nich kokosy to się mylicie . Najpierw musicie zarobić na auto i(usunięte przez administratora) a potem na siebie . KAŻDY w tej firmie jest (usunięte przez administratora). Naprawdę przydałoby się to gdzies zgłosić . (usunięte przez administratora). Gdyby każdy taksówkarz w tej firmie miał normalnie umowę o prace , Green nie przetrwałby nawet miesiąca ze względu na koszta . (usunięte przez administratora)

anonim 2
@Anonimowyyy 01.11.2018 03:02

Chciałem Cię poinformować ze już kontrole Pipu się zaczęły i zgłosiła to centrala.Teraz tylko potrzebujemy kilku osób które nam pomogą.Wszyscy piszą o kontrolach,ale nikt tego nie robi.Pozdrawiam

Green Cab Taxi

Mhyyy cóż książkę byloby można napisać o tej pseudo firmie. Może coś ze środka tomu. 1 zasada szczebla tej firmy im głębiej w (usunięte przez administratora) wejdziesz tym więcej masz. Zero moralności i etyki pracy. Zero przepisów kodeksu pracy- wszystko jest łamane, brak umów,praca na czarno. Mobbing i dyskryminacja kierowników centrali. Jak to jest ,że kochaneczka Bossa Mikołajka może mieć wpływ na decyzję biura jak tylko jest pionkiem w grze. O inteligencji , braku wychowania oraz kultury tych osób nawet nie wspomnę. Ludzie po podstawówce bez wykształcenia, udają wielce władców. Banda dzieciaków i nic pozatym, którzy poczuli zapach zielonych i im odbiło. Dyrektor udający,że jest ślepy powinien iść na kontrolę do okulisty i wymienić pingle . Osoby niewygodne z tamtad się usuwa a zastępuje idiotami ,którymi można sterować. Chodź wychodząc z założenia,że kłamstwo ma krótkie nogi, brudy już wyszły na jaw. ????????????????

anonim 3
@Green Cab Taxi 16.11.2018 21:50

(usunięte przez administratora) Kochany Green Cab myśli ze za takie pieniądze każdy pójdzie do nich pracowac .. Na pewno nie ja :) chociaż z perspektywy czasu cieszę się ze pracowałam w tej dziwnej firmie . Praca ta mnie wiele nauczyła i bardzo podbudowała moja wiarę w siebie , to jak bardzo inteligetna i wykształcona osoba jestem . :) osoba z pasjami , z celami w życiu . Ciekawe kto będzie pracował u nich w święta jak wszyscy albo się zwolnią albo zwolnili albo idą (usunięte przez administratora) Mogą się niezłe zdziwić jak nie znajda nikogo do roboty . Najwidoczniej są zbyt pewni siebie . No ale cóż ... przecież w Green Cabie zarabia się takie KOKOSY . :)

Krisu
@Anonimowyyy 01.11.2018 03:02

A może się przedstawicie (usunięte przez administratora) :D ?

Anonim 5
@Krisu 19.11.2018 01:51

Panie Kierowniku domyśl się . Sam wiesz ile prawdy w tym wszystkim jest. Niestety . Jest to przykre ...bardzo przykre. Proponuje się brać za odbieranie telefonów a nie za siedzenie i czytanie rzeczy których w pracy nie powinieneś . Tym bardziej ze sam wiesz jak mało osób zostało na centrali . Wypadałoby im pomoc .

Kuba
@Anonim 5 19.11.2018 11:37

Nie będę odnosił się do tego co tu piszecie bo 3/4 tych wypocin nadawało by się do Trudnych Spraw ;) Mam tylko jedno pytanie po co pisać z anonima? Szczerość i napisanie do kogoś na priv aż tak boli ?

Zbulwersowana obserwatorka

Nie wiem czy wiecie ale administartorzy zakładając ta strone bazowali na pewno na obiektywnej opini odnośnie pracy, a nie wyrzucaniem brudów i obsmarowywaniem kogoś w internecie. Nie mam z ta firma nic wspólnego, z wyjątkiem tego ze czasami zamawiam u nich taksówkę ale wydaje mi się ze takie zachowanie jest poniżej jakiejkolwiek krytyki. Wydaje mi się ze na tej stronie (która powinna mieć inne zastosowanie) toczy się bój między byłymi a aktualnymi pracownikami owej firmy. Osoby które zmieniły prace lub zostały z niej zwolnione zawsze będą opowiadać jaka ta firma była zła, jacy to prezesi,dyrektorzy,asystentki,kierownicy,brygadzisci itd są najgorsi .... szkoda ze jak pracowali w danych firmach x czasu, brali za to dobre pieniądze to im wtedy to nie przeszkadzało. Mój post nie ma na celu mieszania się w zbędne dyskusje ale jako osoba postrona która czyta opinie na temat pracy na tego typu stronach nie mam ochoty czytac gownoburzy. Osoby pracujace i piszące tutaj opinie są osobami pełnoletnimi wiec coś w tych głowach powinny już mieć. Jeżeli macie jakieś żale i pretensje to może warto powiedzieć to wprost albo założyć sobie prywatna grupe na fejsie i tam się wyzywac a nie robic tutaj zbędny spam. Pozdrawiam

Monia
@anonim 2 13.11.2018 19:24

Brawo!!!!!! Należy się bosikowi mikolajowi (celowo małe litery) gowniarz z opuszczonym spodniami razem z kaśką gowniarą patologią jak mało kto i całą elitą!!!!!!! Gówniarstwo wdrapie się na stołek i myśli że jest kimś wielkim dołączę się do PIPu z pełną rozkoszą jako były pracownik centrali. Określe pracę tam w 3 słowach :ŻAL ŻENADA WSTYD????????????????????????????????????

Grażyna114
@Zbulwersowana obserwatorka 19.11.2018 21:14

Jestem klientkom green taxi od roku. Ale mam wrażenie że w tej firmie nie dzieje się najlepiej. Jest chyba duży przemiał zasobów ludzkich. Bardzo często na centrali słychać nowe głosy. Z tego co czytam, to chyba z firmy odeszło kilka lub kilkanacie osób. Więc myśle że pracodawca mysiał bardzo zawinić bo w innym przypadku odeszla by jedna - góra dwie osoby. Szkoda, kilku kierowców jest naprawde sympatycznych a i panie z centrali były bardzo miłe. Coraz częściej zastanawiam się nad zmianą korporacji, po odczytaniu tylu wypowiedzi. Pozdrawiam.

Taxi Gc
@Zbulwersowana obserwatorka 19.11.2018 21:14

Praca w Green Cab Taxi jako dyspozytor na centrali na 1/8 lub na czarno przy wyrabianiu średnio 220 h + w miesiącu. Wszystko co jest na tym forum to prawda.Pozdrawiam.

Kierowca
@Anonimowyyy 01.11.2018 03:02

Nic z tego nie rozumiem .... ja mam normalna umowę . Wszystko jest uzależnione ile jeździsz . Ja latam tylko w dzień dyżury umowa plus dodatkowe godziny płatne . Głupoty ludzie wypisują .

Itd
@Kierowca 01.12.2018 01:17

Dodatkowe godziny platne hahaha Może jeazcze napiszesz że w niedziele masz setki płacone haha

Taxi
@Kierowca 01.12.2018 01:17

Dla kogoś normalna umowa to umowa na cały etat a dla kogoś normalna jest na 1/8. A z tego co mi wiadomo tylko takie są w greenie .no chyba ze ktoś woli bardziej ekstremalnie to polecam bez umowy . Masz wypadek autem za szpital bulisz 10000 lub więcej . Polecam .

Prof
@Green Cab Taxi 16.11.2018 21:50

Pisz się stamtąd, a nie z tamtąd. I Ty piszesz o wykształceniu....

Zadowolona
@Kuba 19.11.2018 16:20

To ludzie tworzą firmę więc po co pisać na priv, niech inni dowiedzą się prawdy po to jest ta strona opinie o firmie a więc o ludziach którzy w niej pracują.

Były pracownik Centrali

Większość zawistnych ludzi pisze tu nie potrzebne i głupie kłamliwe komentarze . Ja Polecam prace na Centrali w green miło się pracowało , super ludzie polecam

Kasia@
@Były pracownik Centrali 28.12.2018 09:36

Ależ oczywiście że praca była wspaniała dopóki pracowali ludzie którzy odeszli. Z tego co rozumiem to chyba wjechałeś i jakiś czas Cię nie było więc z kąd wiesz jak się wszystko zmieniło? A się zmieniło!!! Teraz to już NIE TA SAMA praca.

CENTRALA GREEN CAB

UWAGA! Z racji tego ze centrala podjęła ostre działania przeciwko Greenowi, szukamy taksówkarzy, którzy by nam pomogli . Wiem ze większość z Was jest mocna w gębie słaba w czynach ale jeżeli ktoś z Was chciałby się do Nas dołączyć , bylibyśmy bardzo wdzięczni. Nie ma się czego bać. Chodzi nam tutaj przede wszystkim o skargi do Państwowej Inspekcji Pracy i sądu , ewentualnie Zusu i Skarbówki . Prosimy o kontakt na green.taxi@onet.pl

Byla
@CENTRALA GREEN CAB 05.12.2018 12:30

A czy byli "pracownicy" tez moga??? Tj. z centrali i kierowc

CENTRALA GREEN CAB
@Byla 05.12.2018 16:49

Tak jak najbardziej ! Im więcej nas tym lepiej !!!

Artur
@CENTRALA GREEN CAB 05.12.2018 12:30

Ciekawe kto ... już po kontroli

Zadowolona
@CENTRALA GREEN CAB 05.12.2018 17:59

Wszyscy byli pracownicy gdyby się zgłosili to mielibyscie większe problemy. Łamanie kodeksu pracy u was jest normą, umowa o pracę a nie płacicie za urlopy , za L4, zwalnianie pracowników chronionych np sprawa Małgosi która jest zgłoszona i toczy się w sądzie, to jak MY byli pracownicy centrali mamy pomóc? Cieszcie się że się jeszcze wszyscy nie zebrali i nie zgłosili spraw do odpowiednich urzędów.

Tomii

Czy ktoś jeszcze tam pracuje??? Dodzwonić się nie idzie na centrale przez godzinę. Aplikacja tnie okrutnie. Rezygnuje z takich usług wolę Rydwany czy 800400400. Chociaż odbierają zlecenia . Powodzenia takiej firmie.

monia
@Tomii 13.12.2018 16:45

Tomii ludzie odchodzą masowo ......rządy półgłówków nie przyniosły rezultatu,zero wiedzy podstawowej,brak szacunku do drugiego człowieka co poniektórzy myślą że są bogami w tej firmie a tak na prawdę w (usunięte przez administratora) byli (usunięte przez administratora) widzieli i dlatego tak to wygląda.Jak ja się cieszę że już tam nie pracuję huhurrrraaaaaaaa :) :) :)

Nowa

Znalazłam ogłoszenie tej pracy na FB. Praca na centrali. Byłam na rozmowie i parę dni aby zobaczyć. Praca wychodzi po 220 h minimum w miesiącu stawka 12 zł. Umowa 1/8 nikt nie wymaga badań można pracować na czarno . Kierownictwo koszmarne.Szkolenie poniżej zera bo nic nie uczy. Ponoć pół centrali odeszło miesiąc temu. Po przeczytaniu opinii na tym forum wszystko się zgadza. Praca dla osób bez szkoły gdzie nigdxie nie chcą przyjąć. Wyzysk. Radzę omijać bo ogłoszenie jest cały czas.

Monia
@Nowa 12.12.2018 14:41

Obserwatorka poczytaj sobie opinie nowych ludzi i nie udawaj świętej bo daleko ci do tego, jesteś jedną z tych tłumoków siedzących na centrali ŻAL, ŻENADA, WSTYD!!!!

Taxi
@Monia 12.12.2018 22:31

Oczywiście ze tak . Dramat . Radzę omijać te prace szerokim łukiem . O ile w ogóle można to nazwać „praca.”

Zielony

Wiecie ze Green Cab płaci administratorowi tej strony za usunięcie kłopotliwych treści mających negatywny wpływ na te firmę ? Także nie dziwcie się ze 3/4 rzeczy związanych z kochanka Mikołaja są usunięte ? Czy związanych z prawda dotycząca tej firmy ...

Obserwatorkaa
@Zielony 09.12.2018 02:58

Przedstaw sie odwazniaku skoro masz tyle do powiedzenia, widzę że masz ból (usunięte przez administratora) i oczerniasz wszystkich i firmę bo tobie nie wyszło, karzesz wszystkich za swoje błędy szkoda mi cię serioooo ????

Były pracownik
@Obserwatorkaa 09.12.2018 20:02

Błędy to popełnia firma!!!! Nie dopełniając obowiązków pracodawcy, stosując mobbing i łamiąc kodeks pracy a pracowników traktując jak tania siłę roboczą. Nazywasz tutaj kolegę/ koleżankę " cwaniakiem" a sam/ a nim nie jesteś? Pokaż wzór do naśladowania podpisz się. Najpierw wymagają coś od siebie aby wymagać od innych. Bo jak widać kultury i wychowania brak wśród kierownictwa bo raczej nikt inny tego nie napisał. Pozdrawiam

Były
@Obserwatorkaa 09.12.2018 20:02

Zbulwersowana obserwatorko proponuje założyć grupę na fejsie i tak się wyzywać bo ja naprawdę nie mam zamiaru czytać gownoburzy jak ktoś kogoś tutaj będzie oczerniał . Proste :)

Magdalena

Dziś w przeciągu 1,5 ha wykonałam ponad 30 połaczeń w celu zamówienia taxi. Na zmianę połączenia nie były odebrane lub zajęte. W centrali w ogóle ktoś pracuje?

Mati

Firma podnosi stawki, na godzinowce, osoby pracujace w biurze jedno wielkie cwaniactwo. A najwieksi cwaniacy to Michal i Mikołaj, w glowie im sie poprzewracalo za tym biurkiem, nigdy wiecej jezdzenia w firmie pod ich szyldem, i korzystania jako pasażer. Bo juz wychodzi drozej niz w innych korporacjach, tymbardziej ze kierowcy na autach firmowych sa bez papierow i badan.....

Zielony
@Mati 06.12.2018 17:58

To skoro tak się użalacie tutaj to czemu tego nigdzie nie zgłosicie ? Tak gadacie a i tak będziecie dla nich robić.. Mikołaj to gów......niarz, którego można zgasić jednym słowem . Michałek no cóż ...szkoda mi jego żony bardzo. Tam wszyscy Ci w biurze to pajace . Tak się mieszają i gubią w swoich kłamstwach, ze już chyba sami nie wiedza w czym. I żebyście wiedzieli , sam św Mikołaj to powiedział (z racji tego ze dziś Mikołajki kochani ) pracując na 1/8 pracuje się 2 godziny dziennie !!!! Zapamiętajcie to . :DDDDDDD tak wszyscy w biurze pracują .

Mati
@Zielony 06.12.2018 22:34

Przecież, ja już nie pracuje dla nich i nie zamierzam.

Taxidrv

Pracuje około 3 lat cały czas wynajmuje auto od nich. Najlepsze czasy to gdy jeszcze Rafał pracował w biurze, od jego odejścia jest z każdym dniem coraz gorzej. Wiem że wobec innych ludzi bywało z nim różnie ale to tylko z opowieści słyszałem. Ja nie miałem mu nic do zarzucenia i właśnie za tamtych czasów green najlepiej się rozwijał i prosperowal zarobki też były nie do porównania. Rower z Mikołajem to się już tak rozbrykali że głowa mała ale nie ujdzie im to plazem.

Zielony
@Taxidrv 06.12.2018 11:34

Przecież ta firma upada... przed nimi dość ciężkie kontrole się szykują...

Taxi driver

Wrzucili nowa apke , bo już nie ma kto odbierać telefonów na centrali. Lepiej pieniądze te firma by przeznaczyła na zatrudnianie pracowników na pełny etat a nie na 1/8 i opłacanie wszystkich składek. A my kierowcy za bezgotówkowki będziemy czekali za rozliczeniami.

Zielone Taxi
@Taxi driver 04.12.2018 22:10

Jak na centrali ze 6 osób zostało pracujących to wiesz ...

Łysy

Ludzie uciekajcie stad !! (usunięte przez administratora)na kierowniku bez szkoły . Patologia ta firma . Plecy trzeba mieć. Kierownicy istni deb*le . Jak piszecie o tych kontrolach to może i ja bym gdzies to zgłosił ? Jak na to patrzę to nie wierze ze tak może być!!

Mikolajczykglinokopacz

Dziś chłopiec z greena potrącił ludzi na łąkowej chyba skodiczku lub Tipoczku.

Kierowca
@Mikolajczykglinokopacz 02.12.2018 17:24

Patracil bo pieszy wtargnol mi na ulicę w nie dozwolony miejscu w efekcie tego wpadł poślizg gdzy było bardzo ślisko i w takiej sytuacji każdy na 100 procent próbował by ominąć tego pieszego. Niestety mu się nie udało przez warunki pogodowe

Taxi
@Kierowca 03.12.2018 07:21

Drogi kierowco, proponuje cofnąć się do szkoły w celu nauki poprawnej ortografii. Sami widzicie co za dramat Ci ludzie w greenie .

Byla

Jejku, jak czytam opinie to widze, ze nic sie w firmie nie zmienilo. No moze za wyjatkiem, ze kiedys sam M szczypal po kolanku. I jezeli mnie pamiec nie myli to jednego dnia kiedys cala centrala w jednej chwili odeszla i to tez nie poprawilo jakosci pracy.

Green
@Byla 28.11.2018 21:57

Najlepiej stamtąd uciekać a nie ! Są 45 x razy lepsze prace . Ja nie wiem co tam ludzi trzyma . Praca tam to jakiś cyrk. A Ci ludzie na centrali bez szkoły po podstawówkach i zawodówkach, żeby się nimi łatwo kierowało . I wiadomo osobom wykształconym co maja coś do zaoferowania mówimy żegnam .

Tomi
@Green 29.11.2018 06:14

Kierownicy zmian na centrali to istna patologia łepki po 18-20 lat bez wiedzy o życiu i pracy. A siedzą na stołkach kierowniczych. Dziewczyny spoko idzie się dogadać chodź pewnie zastraszane uciekają masowo z tamtad.

Green
@Tomi 29.11.2018 10:44

Jak donoszą na innych pracowników to siedzą . :)

bgd
@Green 29.11.2018 06:14

Brak kultury osobistej i (usunięte przez administratora) w centrali

Kierowca greencab

Ta firma na poczatku pomimo chamstwa nie ktorych osob tam pracujacych byla jeszcze to zaakceptowania, na dzien dzisiejszy tj listopad 2018 to porazka kazda zmiana jaka jest wprowadzana to na niekorzysc kierowcow. Caly czas jakies kary albo blokowanie kierowcow za to ze ma nieoswietlony kogut i niewazne czy sie wlasnie posul czy konczysz prace lub jedziesz na przerwe blokada na kilka godzin i tyle bez mozliwosci odblokowania, zakaz dzwonienia na centrale pod kara blokady na 24 godziny. Oplata mc dla prywatnych kierowcow w ciagu 1,5 roku wzrosla z 350zl na 700zl z zamiarem jak chodza sluchy na 900zl od poczatku 2019r za co ja sie pytam jak nawet postojow firmowych niema bo postoj pod elcubano na 3 samochody na boczku to nie postoj firmowy. Kiedys mialo to sens a teraz pozatrudniali frajerow co i leasingi splacaja i kierowcow prywatnych maja gdzies cala ta czapa greencabu zapomniala chyba kto ich utrzymuje i buduje ich marke. Tragedia nawet niemozna nic planowac dlugo falowo chociaz na 3 lata w przod bo tam nic niewiadomo a jak juz wiadomo to ze podwyzka. W dlugi sie wrabac tylko mozna. Moje sugestie dla Green Cab Taxi: Zacznijcie szanowac ludzi dzieki ktorym istniejecie

Anonim

„ Ucieczka przed zielonym diabłem ” W Greenie wszyscy są oszukiwani, Państwo z biura bardzo cwani, Atmosfera bardzo słaba, I pensja i tak bardzo mała, Pracownicy wszyscy narzekają, I pretensje wiecznie mają, Ale co się dziwić, Czas do Pipu i US iść. Mój wierszyk kieruje ku przestrodze, Gdy Mikołaj i Michał staną Wam na drodze, Razem zastraszą z kierownikami centrali, Dlatego apeluje żebyście uważali. Za plecami (usunięte przez administratora) Ci Obrobią, I strasznego syfu narobia. Mikołaj myśli że jest Bogiem A dla Michała alkohol jest nałogiem, Krzyszof ciągle fajki pali, A Patrycja Mikołajowi non stop żali. Pracownicy bez umowy pracują, I po cichu te prace opłakuja. Tylko w Greenie takie cuda, Więc nie łudź się że zarobić Ci się uda. Prawa autorskie zastrzegam sobie, Bo jak nie to większego syfu w pipie narobie. Anonimy jak rycerze, O Greenie na goworku mówią szczerze, Taki talent ja Poeta w firmie był Ale szybko się stamtąd zmył. Nikt mnie w Greenie nie szanował, Tylko krzyczał na mnie, krytykował. Tej dziwnej firmy bardzo nienawidzę I z całego biura nieźle sobie szydzę. Moral z tej bajeczki taki, Czas uciekać me chłopaki!!

Kuba
@Anonim 27.11.2018 23:06

To niezły Mickiewicz xDDDD

Obiektywny

Green Cab Taxi... O tej pseudo korporacji krążą legendy. Każdy kierowca mówi że ma 350 - 500 obrotu dziennie... Bajki. Spróbowałem i zebrałem materiał o tej firmie, poświęciłem swój czas i pieniądze. Niestety... Obroty to 250 - 350 dziennie z czego należy oddać 140 PLN dla prostych ludzi. Należy tankowac auto we własnym zakresie, grożą karą za brak FV za paliwo - green za paliwo nie płaci,(usunięte przez administratora), jeśli green za paliwo nie płaci. Badania lekarskie zabierają - dziwne. (usunięte przez administratora) Kierowca jeździ 8 godzin żeby zarobić na auto + paliwo, nie mam pojęcia jak to się opłaca... Jeździłem tam cały miesiąc, mam nagrania z biura, z rozliczeń, rozmów z gościem z lewej strony,(usunięte przez administratora) Zapłaciłem karę i jakieś ubezpieczenie obowiązkowe 80 PLN. Oczywiście mam również screeny ze zleceń i płatności bez got. Mam wszystko, teraz czekam na swój gorszy humor... Wasza, greenowa pazerność i brak weryfikacji kierowców, (usunięte przez administratora) sprawiła że kierowca taxi ( prawdziwy) jeździł u was. Możecie być pewni że pewnego dnia, zjawi się porządna kontrola, która sprawdzi każdy zakamarek tej brudnej firmy. A kierowcy... No cóż pójdą do prawdziwej pracy, ponieważ taksówkarzami nie są, najemnicy i nic więcej.

Tatara
@Obiektywny 19.09.2018 04:54

W sumie bardzo dobrze, przydała by się im kontrola. Sam jeszcze jeżdżę w tej firmie, ale kolesiostwo panujące w greenie jest dramatyczne. Zero ładu, o wszystko się musisz prosić(wymiana łożyska, klocków). Kary o byle co, i te cwaniackie świnskie ryje Mikołaja i Michała. Opłaca się tylko i wyłącznie jeździć na swoim aucie. Zapłacić im bazowe raz w miesiącu i nie wchodzić do nich.

Karek
@Tatara 10.10.2018 12:50

To skoro każdy z was mówi ze przydałaby im się kontrola to czemu nikt nigdzie tego nie zgłosi??

Anonim4
@Karek 10.10.2018 13:54

Dokładnie... każdy pisze tylko a gdybyście się zebrali i poszli .... to już co innego.

anonim 3
@Anonim4 15.11.2018 07:56

Ale po co ? Lepiej użalać się na tym forum niż pójść i gdzies to zgłosić ... A myśle ze pip i tak na spokojnie do wszystkiego dojdzie bo firma ma wiele za uszami .

Green Cab Taxi
@anonim 3 15.11.2018 10:53

Niech wszyscy kierowcy staną na jeden dzień, zobaczymy...ten obłęd w oczach i panikę. Ale po co lepiej się użalać niż działać. Pamiętajcie gdyby nie my kierowcy i centrala to by tej firmy nie było. My mamy władze nie Mikołaj czy Naręczem Może warto zaryzykować i zrobić protest. (usunięte przez administratora) się sprząta.

Hybryda

Tak se myśle, czy Green nie padł ofiarą błędu, który wszystkie corpo popełniają. Naprzyjmował kierowców (prywatnych i firmowych), w sytuacji gdy wraz za wzrostem liczby aut nie poszedł wzrost liczby zleceń. Za dużo nas i zaczyna brakować kursów, aby obdzielić wszystkich chętnych. Kiedyś stanie na słupku dłużej niż kilkanascie minut było abstrakcją, dziś 30 spędzone na pl. Niepodległości to standard. W tej chwili zarobienie 140 na wózek + 40 na paliwo zaczyna zajmować nawet 10 godzin!!! Co raz częściej za 12 godz jazdy wychodze na czysto po śmieszne 50-70 zł... Co to za stawka? Ciecia parkingowego? Jak tak dalej pójdzie, to oddaje toyotke i ide na kuriera :) Daje im i sobie czas do końca ferii.

Wąsaty cierp
@Hybryda 02.02.2018 22:58

Popieram Twoje zdanie kolego!!! ale weź pod uwagę że Styczeń i Luty są mało dochodowymi miesiącami w wielu branżach... Super nie jest ale jakiejś tragedii też nie ma. Najlepszym rozwiązaniem jest zrobić sobie wakacje w tym okresie:) polecam!!! A na marginesie ciekaw jestem co nastąpi po podniesieniu stawek i czy przypadkiem nie będzie to strzał w kolano... "Taxi nowej generacji dba nie tylko o środowisko ale również o kondycję naszych klientów, dlatego staramy się wyeliminować przejazdy 0,5-1km ©" piękny slogan reklamowy :)

Przemo
@Wąsaty cierp 10.02.2018 11:39

To, że pierwsze dwa miechy nowego roku są padaczką - nie ulega dyskusji. Jednakże faktem bezspornym jest, że liczba kwadracików na ekranie uległa znacznemu zwiększeniu. Jeżdże tu od kwietnia zeszłego roku i nigdy nie widziałem tylu aut, co od kilku tygodni. Zwyczajnie zrobiło się nieciekawie i faktycznie dniówki w tygodniu, przy wynajmowaniu auta robią się raczej słabe.

Rydwan
@Hybryda 02.02.2018 22:58

Zapraszam do nas, mamy robotę .

Obiektywny
@Rydwan 18.02.2018 12:10

Rydwany miasta, następna super firma... Pamiętacie zdarzenie z rogu Mickiewicza Kościuszki? Chyba żaden taksówkarz nie wjedzie na to skrzyżowanie bez zastanowienia... W rydwanach, Greene i de driver to możliwe.

Anonim4
@Rydwan 18.02.2018 12:10

Szkoda ze na centrale nie przyjmujecie ludzi którzy pracowali już na centrali w green. ...

Tyupolin

Ludzie to oszuści którzy wrabiają w uszkodzenia aut !!

Wnonimski

Najgorsza korporacja. Banda (usunięte przez administratora) wrabiają pracowników w różne szkody za wszystko odciagają, bez umowy albo proponują 1/8 etatu auta porażka a nie firma !!!!

Karek
@Wnonimski 03.10.2018 23:30

Sami dla nich robicie wiec do kogo macie pretensje ?? Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść a nie zasilać bandę (usunięte przez administratora) bez wykształcenia .

Wkurzona

Green Cab Taxi z Trójmiasta to najgorsza korporacja, na infolinie nie jesteś w stanie się dodzwonić, ostatnio musiałam do Łodzi dzwonić żeby zmówić przejazd. Pan który ze mną jechał był nie miły, opryskliwy, a w samochodzie jak i sam samochód cały uwalony. Nie polecam nikomu.

Ewelina
@Wkurzona 03.10.2018 23:34

Nie pani jedyna tam sie dodzwonić to graniczy z cudem a niby nowa idealna korporacja guzik prawda jeden samochód chyba na całe trójmiasto

taxitaxi

NIE POLECAM Pierwsze co przychodzisz i mówi ci Rafał ,że idz na badania i do lekarza i dostaniesz auto. Przychodzisz wpisuje cie na liste oczekujących i czekasz 14dni minimum (tak ja miałem ale słyszałem ,że inni dłużej czekają) Płacisz za auto 130-150zł Prosisz się o auto 14dni i cudem dostajesz. (2 razy miałem tak że przyjechałem a Rafał mi mówi ,że jakiś problem jest i nie ma auta) Więc najpierw zarabiasz na auto później na paliwo później na siebie. Jeździłem tam i w dzień i w nocy w nocy nie opłacało mi się. Pracowałem kilka dni. Wyszedłem na minusie bo w innych korporacjach pobierają opłatę za auto 50zł a tu jedyny plus tej pracy ze nie musisz znać topografi miasta... ale minus taki ze jak cie zatrzymają to mozesz mieć mandat 10k aaa co płatnosci płaci sie 2 razy w tyg za auto. WIELKI MINUS NIKT NIC NIE WIE zabierają bezprawnie badania lekarskie i psychotesty (oryginały) i mówią ,że nie oddadzą osobiscie bardzo żałuje ze tam poszedłem gdybym mógł cofnąc czas nigdy bym tam nie poszedł !

takxitakxitakxi
@taxitaxi 15.02.2017 19:35

Największa pomyłka w GREEN CABIE ŁÓDŹ TO '' WIELKI KIEROWNIK'' rafal, nie szanujacy ludzi i traktujacy ich jak szmaty, cham, wiesniak, prostak. NIE POLECAM WAM TEJ KORPORACJI, JEDZIESZ CAŁE MIASTO ZA 20 zł, a za auto w zebach musisz nosic, za wszystko odpowiadasz, nie jest kompetentna osoba bo nie mowi wszystkiego, sa takie kruczki w wynajmie auta ze masakra, dluzsze kursy wysyla swoich, nie raz tego doswiadczylem, ludzie jak macie ochote sprobowac na taxi to nie tam, bedzie ladnie gadal ale wszystko wyjdzie w praniu. Nie idzie zarobic tam, no chyba ze bedzie ktos jezdzil 24h i oleje swoją rodzinę, ale nie wiem czy to warto PANIE NIBY KIEROWNIKU KULTURY OSOBISTEJ TROCHE, I ZMIEN STYL UBIERANIA BO JAK TOTALNY WIESNIAK WYGLADASZ !!! NIE POLECAM NIE POLECAM NIE POLECAM NIE POLECAM NIE POLECAM NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!

Obiektywny
@takxitakxitakxi 05.08.2017 11:46

Green to uber wśród taxi. Nie da się jeździć poniżej 2 PLN za km. Green ma to w (usunięte przez administratora) ponieważ wynajmuje auta, a kierowca ma z tego 10 za godzinę. Lepiej idźcie zielone ludki do pracy w Mc Donalds.

Kierowca

Wielka lipa, 4k za auto i większość napraw auta za swoje, nie kalkuluje sie. Z wielką ulgą oddałem auto.

Obiektywny
@Kierowca 01.03.2017 08:07

Brawo, każdy powinien oddać auto. Kierowcy green cab powinni się zgadać i jednego dnia w ogóle nie wyjechać. Ciekawe co by zrobili? Tych co mają dyżur zawieszą? Ale niestety, w green jeżdżą miękkie faje, mocne w ryju, słabe w czynach.

mery

jakieś info od dziewczyn na telefonach????atmosfera, zarobki itp.?

Obiektywny
@mery 13.03.2017 10:42

Zmieniają się szybciej niż majtki, które zmieniam po każdej kąpieli czyli 3 razy dziennie. Nie znają topografii, przyjmują głupie zlecenia.

Zadowolony

Trafiłem do niej z innej. Tu jest ostro. Prawdziwa taxi corpo z plusami i minusami tego zawodu. Pruski dryl tu panuje. Jednak ja lubię porządek. Wkur...a jedynie to, że "Warszawki i inne dalsze miasta" idą pod stołem. Generalnie nie dla mięczaków, płaczków i nieogarów w stylu "muszę zarobić 120 + benzyna, jak mam to zrobić?"

Obiektywny
@Zadowolony 16.11.2017 13:58

Napisał to ktoś z green cab, a każdy kierowca robi 500 dziennie w tygodniu i 3 000 000 w weekend. Bajki. W green w tygodniu robi się 250 - 350 obrotu - no chyba że ktoś lubi oral w biurze. Wolę zrobić 200 - 300 obrotu swoim autem niż robić na złodzieja 7 dni w tygodniu.

Tymon

Szkoda, że niektóre osoby potrafią tylko obrażać innych na tym forum!!! Firma traci na takich pracownikach a później narzekanie!!!

Przemo
@Tymon 15.02.2018 18:46

Firma dopiero straci, jak cierpliwość kierowców firmowych się skończy i pier...ną kluczykami o biurka na 4 piętrze :D Ciekawe, co wtedy zrobią...

Obiektywny
@Tymon 15.02.2018 18:46

Nie mam pojęcia jak można powiedzieć o kimś kto płaci za auto, za paliwo i utrzymanie czystości auta - pracownik... Pracownik to osoba która ma stałą pensję i pracuje od... do. W green nie ma stałej pensji, także mijasz się z prawdą. Tych kierowców powinni całować po rękach że płacą im za auta chore pieniądze. Przy stawce 140 doba, licząc x 30 dni można na 5 lat wziąć auto typu Mercedes E na 5 lat. Rok płacenia w green to dobrze wyposażone Tipo. Przy nowym aucie na gwarancji odpada amortyzacja, płacisz ZUS, podatki i jesteś wolny. W green jesteś niewolnikiem który robi kasę dla prostaków - zobacz jak wygląda biuro, wchodzisz i widzisz niewiastę prosto ze wsi, po lewej masz gościa w okularach który nadaje się do pracy w obozie koncentracyjnym, po prawej masz grupę Kapo - najgorszy ten w pomarańczowej kurtce, zatwardziały wyznawca tej sekty. Poza tym w green jeżdżą ludzie po wyrokach, wychodzi z więzienia idzie po kluczyki i jeździ.

klient

Dla mnie totalna pomyłka kierowcy nie znają Lodzi mało tego mało tego nie słuchają co się do nich mówi jeśli wybieram drogę powinien taka jechać a nie jedzie na około i jeszcze mówi ze to nie ma znaczenia ja jako stały klient nie zamówię juz tutaj taxi kierowcy nie nadają się wielką pomylka

Obiektywny
@klient 05.03.2018 20:26

Sprawdzałeś na jakich taryfach Cię wozili? Lubią w dzien używać 2 i 3 taryfy, klient uważa że green jest tani, także nie zwraca na to uwagi. Poza tym jedzie się albo z kimś nacpanym, albo z dresiarzem, albo z przemeczonym osobnikiem który jeździ 16 godzin. Super firma, super kierowcy - razem z rydwanami i de driverem podium.

anonymous

To jezeli macie tak zle to dlaczego jezdzicie u nich i wypozyczacie od nich auta . To z Was sa frajerzy bo zasilacie takich baranow . Oni maja z tego biznes ze tacy idioci daja sie doic i smieja sie Wam w twarz . I jedyne co mozecie zrobic to dodac post na forum i uzalac sie nad soba Zenada . Niedorajdy zyciowe .

Obiektywny
@anonymous 18.03.2018 07:31

Cała prawda. Kierowcy green narzekają, ale w biurze grzeczni jak tresowane zwierzęta. 99% tych co kręcą kółkiem w green to nie są taksówkarze, tylko najemnicy jeżdżący na cudzej licencji, bez zatrudnienia i identyfikatora. Gdzie UM, gdzie Itd? A to że green szybko znika z postoju czy z Piotrkowskiej... Cóż z tego? Kierowca ma ok 200 zł kosztów dziennie, chyba że nie jeździ to jedynie 140... Ale jak nie jeździ to traci także zapierdziela po 12-16 ( rekordzisci po 25) godzin dziennie żeby zarobić na auto. Nie wiem co ich tam trzyma. Tam może zarobić tylko kierowca z własnym autem, na własnej licencji - a są przekręty, za jedyne 1400 PLN jeżdżą alimenciarze z własnym autem na ich działalności, na ich licencji - to się w głowie nie mieści. Jedna dobra kontrola pod odpowiednim nadzorem i właściciel idzie siedzieć za przekręty i wyłudzenia VAT, do tego kara za brak zatrudnienia kierowców którzy powinni wykazywać 1,5 etatu. Każdy klient jest okradany jako podatnik i płatnik ZUS. Kiedy kontrola?

Zostaw opinię o Green Cab Taxi - Łódź

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Green Cab Taxi