Lagardere Duty Free

• Obowiązek informacyjny RODO

Poznaj nas

Nasze marki

Nasze wartości

Powody, dla których warto dołączyć do #AeliaTeam

Bądź na bieżąco - Facebook

Obowiązek informacyjny RODO

• Ciechanów

5. Opinie o Lagardere Duty Free sp. z o.o.

Opinie o Lagardere Duty Free Warszawa

Nie przegap nowości o Lagardere Duty Free sp. z o.o.!

18.03.2020 12:31

Serdecznie witamy na profilu Lagardere Duty Free w serwisie GoWork,

Jesteś naszym Pracownikiem? Zakończyłeś z nami współpracę? A może zastanawiasz się czy rozpocząć karierę w jednym z naszych sklepów?
    Niezależnie od tego na które pytanie odpowiedziałeś twierdząco, cieszymy się, że z nami jesteś. Zachęcamy Cię do śledzenia naszego profilu i dzielenia się opiniami, a my od tej pory będziemy się starać aktywnie uczestniczyć w dyskusji.

Gdybyś miał dodatkowe pytania, zachęcamy do kontaktu bezpośredniego pod adresem: [email protected]

Pozdrawiamy!
    Zespół Aelia

Klient że Świdnika

23.11.2023 10:29

Zakupiłem 1 whisky i inne produkty. Na paragonie okazało się że zapłaciłem za 2 butelki. Kilka razy dzwoniłem na infolinię i nikt nie odbiera telefonu. Czuję się (usunięte przez administratora) Jak mam złożyć reklamację?

23.11.2023 11:39

Dzień dobry, bardzo prosimy o kontakt z naszą infolinią 22 270 72 77. Infolinia czynna jest od poniedziałku do piątku od godziny 9.00 do 17.00. Nasi Konsultanci chętnie udzielą pomocy. Pozdrawiamy serdecznie. Zespół Lagardère Travel Retail.

Poszukujący

12.03.2022 15:57

Szukam pracy. Jako, że mam doświadczenie w pracy magazyniera zainteresowałem się ta oferta Lagardere. Niestety jak zobaczyłem proponowane zarobki, to mnie zatkało. Praca magazyniera jest ciężka a tu oferują jałmużnę. W obecnych czasach to taka "pensja" jest zdecydowanie nie do przyjęcia nawet dla singla. Szkoda, bo praca mogłaby być ciekawa.

14.03.2022 16:57

Dzień dobry, dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Żałujemy, że nie udało nam się z Panem porozmawiać na rozmowie rekrutacyjnej. W nawiązaniu do wynagrodzenia, o którym Pan wspomniał proszę pamiętać, że to jest jedynie wynagrodzenie zasadnicze, a pakiet wynagrodzenia u nas obejmuje także premie i dodatkowe benefity. Nasz magazyn Aelia Duty Free jest niewielkim, kameralnym magazynem, który różni się od wielu magazynów wielkopowierzchniowych przez co praca Magazyniera u nas ma nieco inny charakter. Oczywiście będzie nam bardzo miło, jeśli Pan do nas zaaplikuje i będzie okazja do rozmowy na żywo. Pozdrawiamy, Zespół HR
    Justyna

23.12.2021 13:16

Jeśli tu jesteś, to znaczy, że albo czujesz się rozgoryczony, ponieważ praca w Aelia nie była zgodna z Twoimi oczekiwaniami, albo zastanawiasz się, czy podjąć współpracę. Jak każdy z nas poszukujesz tu opinii na temat firmy, do której aplikowałeś. Pamiętaj, że opinia to tylko subiektywna ocena. Czy zastanawiałeś się kiedyś, jaki jest stosunek opinii negatywnych do pozytywnych znajdujących się w Internecie? Zadowolenie czy nasze zawody i rozczarowania każą nam informować o tym społeczność? No właśnie. Nie znalazłam na szybko firmy na Go Worku, która miałaby wysokie oceny. Większość ocen oscyluje w granicach 1 - 2. Czy to znaczy że nie powinniśmy zatrudniać się nigdzie? :) Druga sprawa to kwestia oceny sytuacji i relacji międzyludzkich panujących w naszych sklepach. Czy wiesz, że Aelia ma swoje sklepy na 11 lotniskach. Na każdym z nich nierzadko po kilka. Wielu jest więc różnych menadżerów i dyrektorów. Każdy człowiek ma zespól cech i indywidulaną ekspresję. Jak w każdej relacji albo między nami "zaiskrzy", albo nie. Swoją drogą... naprawdę Kraków jest oceniany tak surowo? Nie spotkałam tak ciepłej i miłej osoby na tym szczeblu zarządzania jak dyrektor sklepów na lotnisku w Balicach, ale to moja ocena- równie subiektywna jak inne tutaj. Duża rotacja? Nie większa niż gdzie indziej. Ludzie podejmują decyzję o zmianach, rozwoju i odchodzą. Najlepszych zatrzymujemy, awansujemy i rozwijamy. O ile taka jest realna możliwość, bo nie każdemu praca na lotnisku odpowiada. Nie każdego możemy i nie każdego chcemy zatrzymać. Chemia musi być po obu stronach :) Trzeba pamiętać, że praca na lotnisku to nie tylko międzynarodowe środowisko, możliwość konwersowania z klientami w językach obcych, sprzedaż produktów marki premium, pakiety socjalne, benefity i naprawdę świetni ludzie tam pracujący. To też pobudki o 2:30, by przyjechać do pracy na 4:00, to praca w Święta, gdy inni zajadają się świątecznymi pierogami. Ta praca ma zarówno plusy, jak i minusy. Mimo wszystko warto tu być, pracować. Aby się o tym przekonać, trzeba doświadczyć tego samodzielnie. Ps. Gdy 8 lat temu zatrudniałam się w firmie, też przeczytałam negatywne opinie, które mnie skonfundowały, ale zaryzykowałam. I dziś tego nie żałuję, choć uwierzcie, nie zawsze było lekko :) Pozdrawiam serdecznie

12.12.2021 12:38

Czy w Lagardere Duty Free sp. z o.o. są szkolenia zewnętrzne?
    Tak

15.12.2021 19:13

Tak

27.10.2020 10:11

Jaki dress code obowiązuje w Lagardere Duty Free sp. z o.o.?

27.10.2020 12:01

Dzień dobry, wszystkich szczegółowych informacji udzielamy podczas rekrutacji. Standardowo każdy Pracownik otrzymuje strój służbowy zgodny ze standardami firmy.

08.04.2020 10:28

Jak jest z pakietem medycznym w Lagardere Duty Free sp. z o.o.? Można dołączyć rodzinę?

08.04.2020 18:56

Dzień dobry, każdy Pracownik Lagardere Duty Free Sp. z o.o. może wykupić pakiet dla członka rodziny na preferencyjnych warunkach. Pozdrawiamy, Zespół HR
    Benia

25.06.2019 04:53

widzę, że są rekrutacje dla osób typowo z konkretnym językiem obcym, jak wygląda praca takich osób?
    B

26.03.2019 23:44

Hej! Osobiście jako chyba jedyny tutaj POLECAM pracę w Aelia DF w Krakowie - Balicach. Firma jak firma. Lepsze, gorsze dni. Należy pamiętać, że dużo zależy od pracownika i jego zaangażowania i chęci. Ludzie są naprawdę świetni. Kierownictwo rozumie pracownika i zawsze stara się pomóc tak, jak może. Pilnuje standardów oraz przepisów jakie powinny panować w szanującej się firmie. Zastępcy kierowników bardzo przyjemni i rozmowni. Z każdym da się "pogadać na luzie". Starsi sprzedawcy - Praktycznie wszyscy nastawieni i wyrozumiali dla pracowników. Z chęcią doradzą, podpowiedzą co i jak. To właściwe osoby na właściwych stanowiskach. Aktualnie pracuję w tej firmie na dziale kas. Praca jest ciekawa i z dnia na dzień coraz lepsza i ciekawsza Z racji tego, że nie wiem jak na innych działach wypowiem się tylko na temat kas. Należy pamiętać, że to praca stojąca. Szczerze? przez pierwsze 2/3 dni nogi bolą. Ale na tym polega przystosowanie ich do takiego trybu. Na czym polega bycie kasjerem-sprzedawcą: Jak sama nazwa wskazuje obsługujesz klienta w punkcie finalnym sklepu czyli przy kasie. Jeśli jesteś nowym pracownikiem, wprowadzenie jest łatwe i przyjemne. Co prawda jest dużo informacji ale czas ich przyswojenia i zapoznanie się z asortymentem sklepu zajmuje max. 3 dni. Poranne i wieczorne sprzątanie. Rano czyści się rzeczy typu gondole, stand'y, kasy. Wieczorem natomiast przygotowujemy sklep na ponowne otwarcie. Osoby na kasach: Kierowniczka: Cudowna kobieta, która stoi murem za pracownikiem. To przykład właściwej osoby na właściwym miejscu. Całe swoje wielkie serce rozdziela po równo. Grafik robiony z należytą starannością. KAŻDY JEST PRZEZ NIĄ DOCENIANY. Zastępca kierownika: Przykład za którym idą miliony. Miła, zawsze uśmiechnięta, szczera. Pomoże w każdej sytuacji, nawet tej najtrudniejszej. Szalona, pełna werwy i zapału do pracy. ZAWSZE podziękuje nawet za najmnieszą wykonaną pracę Starsi sprzedawcy: Mówiąc ogółem, cudowni ludzie. Każdy wnosi na ten dział coś innego, co po połączeniu czyni dział prawdziwie przyjaznym. Kasjerzy: Ludzie lubiący pracę z klientem. Są do tego przeszkalani, co jakiś czas przeprowadzana jest rozmowa ze starszymi sprzedawcami co było zrobione dobrze, a co należy poprawić. Niestety wśród kasjerów są też osoby na które warto uważać oraz tacy którzy myślą że siedzeniem zarobią. Ale gdyby było ich dużo, to przecież nie pisałbym pozytywnej opinii. Wśród kasjerów brakuje mi tylko jednego. Komunikatywnego angielskiego u niektórych z nich. Bez tego ani rusz. Są minusy. Jak w każdej firmie.... Nie zawsze jest kolorowo. Ale ciemnie chmury zawsze są rozganiane przez kierownictwo sklepu. Nie wiem, skąd tutaj tyle negatywnych opinii. Zaznaczam, że nie piszę aby komukolwiek się przypodobać. Chcę przełamać ten fałszywy obraz, który na tym portalu o tej firmie jest pokazany. Polecam Aelię. To naprawdę dobra praca. Jeśli chodzi o zmiany, to tylko na lepsze. Jeżeli ktoś szuka pracy z dobrym kierownictwem oraz lubi rozmawiać z ludźmi z całego globu, ta praca jest dla takiej osoby. Mówiąc krótko i na temat. Pisząc tutaj negatywne opinie Ja utwierdzam się przekonaniu, że ci ludzie nie byli warci tej pracy, a firma za to uczy się na błędach, jakich ludzi nie zatrudniać. To dobrze o tobie świadczy krakowska aelio. Im mniej błędów, tym bliżej perfekcji. "There's no better fun than work at aelia!" Pozdrawiam, B.
    Cudowni

27.03.2019 14:25

ahhahahahhahahahhahahahahhahahah to jest lepsze niż kabaret .
    FCK Aelia

04.04.2019 22:35

Aż się wymiotować chce od tej sztucznej wazeliny. Ale cóż (usunięte przez administratora). Żyj dalej w błogiej nieświadomości. Pracuj dalej w tej "fantastycznej" firmie, ale na Boga - nie opowiadaj takich bzdur. Dziwne jest tylko to, że skoro ta firma jest taka super to czemu rotacja jest tak olbrzymia i 98% ludzi którzy (SAMI) odeszli - odradza pracę w tej firmie.... ciekawe nie ? Ale piszcie sobie dalej aelia lovers swoje opowiadania i wchodźcie głębiej tam gdzie słońce nie sięga - na pewno was za do docenią :) - za wazeliniarstwo.

Kontakt - Lagardere Duty Free sp. z o.o.

al. Jerozolimskie 174 02-486 Warszawa

Niech żyje Aelia!

06.02.2019 07:36

Patologia ciężka. W wielu firmach pracowałem ale takiego przedszkola jeszcze nie widziałem. Ciężko znaleźć kogoś kto wytrzymuje tam dłużej niż kilka miesięcy. Rotacja pracowników jest niebywała. Jeżeli chodzi o samą pracę jest ok - nic ciężkiego, natomiast atmosfera i podejście przełożonych pozostawia wiele do życzenia. Jeden na drugiego donosi, codziennie są pisane notatki na temat Twojej pracy. 20 latki na kasie marzące o "awansie" na STARSZEGO SPRZEDAWCĘ mają hobby aby donosić na innych pracowników. Dziwna mentalność ludzi, ma się wrażenie, że za 50 zł więcej do wypłaty dziewczynki te z każdą najdrobniejszą pierdołą pobiegną do kierowniczki i za plecami będą nadawać na koleżankę z pracy ale może się mylę i nie chodzi o robienie kariery haha tylko taki (usunięte przez administratora) charakter tych ludzi. Kierowniczki - no tutaj jest hit. Na sklepie jest ich na każdej zmianie co najmniej kilka. Potrafiłem mieć rozmowę w ciągu tygodnia na temat swojej pracy, co robię źle z trzema z nich i wszystkie mówiły co innego. Jedna twierdziła, że trzeba stać w danym miejscu i zachowywać się tak czy tak druga dzień później miała o to pretensje i kazała robić odwrotnie. Są to kobieciny zatrudnione kompletnie z łapanki. Nie nadają się żeby zarządzać zmywarką - pozdrawiam tutaj (usunięte przez administratora):) Dwa tygodnie przed zwolnieniem zostałem wezwany do dyrektorki sklepu na rozmowę. Kobieta oderwana od rzeczywistości totalnie z jej stwierdzenia,ze na pewno sobie wymyślam bo ona dba o atmosferę bo to jest dla niej ważna i "u nas jest fantastyczna" śmiał się później cały sklep - nie omieszkałem opowiedzieć o rozmowie z tą śmieszną osobą wszystkim za co najprawdopodobniej podziękowano mi za współpracę. Oczywiście podziękowano to za dużo powiedziane bo nie było takiego słowa, z dnia na dzień wezwała do siebie i zakomunikowała,że od jutra już nie pracuję. Próżno szukać klasy u dyrektorki jak i kierowniczek na sklepie. Większość ludzi boi się powiedzieć co myśli bo przełożeni mają podejście nie ten to następny. Proponuję żeby głupie teksty zatrzymali dla swoich koleżanek a nie do pracowników. Reasumując oczywiście odradzam. Szkoda dziewczyn, które są w porządku a muszą się użerać ze swoimi fałszywymi koleżankami. (usunięte przez administratora)
    Never Aelia

22.03.2019 17:00

Zawsze się znajdzie kolejna nędzna próba "ratowania" sytuacji beznadziejnej. Ta firma osiągnęła dno i nic tego nie zmieni. Nie dziękowano nikomu za współpracę bo tam się nie dziękuję tylko strzela fochy jak ktoś śmie się zwolnić i powiedzieć co myśli na temat tej placówki. "Zatrudniony z łapanki to chyba byłeś ty" - hahaha jak w przedszkolu - typowe zachowanie dla "władzy" w tej firmie z Pożal się Boże "super atmosferą". Fakt - ogłoszeń o pracę jest mnóstwo i owszem nikt nikogo na siłę nie trzyma - wręcz przeciwnie - robią wszystko, żeby uprzykrzyć pracownikowi życie w pracy i w białych rękawiczkach spowodować, że odejdzie bo nikt NORMALNY nie jest w stanie odnaleźć się na dłuższą metę w Aelii na lotnisku w Balicach. Opinie na tym (i nie tylko) portalu jednak mówią same za siebie i bronią się same. Żadna "propaganda" w ich stylu niczego tu nie zmieni. Po raz kolejny wypada napisać, że praca w aelii w Balicach jest beznadziejna.

28.03.2019 09:01

No widzisz ty odradzasz, ja polecam, cieszę się że nie jesteśmy wszyscy tacy sami. Wolny kraj, wolność słowa. Koniec zbędnej dyskusji. Nie musisz już rozsiewać swojego jadu. Ciao
    Ryszard

23.11.2018 19:29

Myślę, że jeśli jest tak źle to może trzeba zmienić pracę? Tylko, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma.

25.11.2018 17:57

Jak najbardziej polecam zmienić z "roboty" na pracę. Nie wiem jak jest "wszędzie" ale myślę, że ryzyko, że gdzieś będzie gorzej - jest minimalne. Zdecydowanie warto zaryzykować, a nie męczyć się w tej firmie.

03.08.2018 11:28

Jako osoba, która zna tą firmę od wewnątrz STANOWCZO odradzam pracę w tej firmie (mowa o oddziale w Krakowie-Balice) ! Szkoda zdrowia i nerwów ! Traktują pracowników jak niewolników, bardzo przedmiotowo. Całkowity brak poszanowania pracownika, opryskliwość szefostwa (kierowników i dyrektorstwa). Dotyczy to każdego działu - począwszy od kas, sklepu a kończywszy na magazynie. Fałszywe uśmieszki i głupie, niedojrzałe komentarze szefostwa to codzienność. Każdy dzień to ciężka praca ponad normę za którą nikt nawet nie podziękuję, a wręcz ochrzani - bo przecież można więcej, szybciej - zawsze jest im mało. Premie "uznaniowe" to jakaś porażka - zabierane byle kiedy i za byle co. Wynagrodzenie miesięczne - ŻAŁOSNE - zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę pracę w weekendy i święta. Na rozmowie kwalifikacyjnej obiecują rzeczy, które szybko weryfikuje życie - i nie jest tak kolorowo jak jest to przedstawiane przez pracodawcę na rozmowie wstępnej. Rotacja pracowników w Krakowie-Balicach jest większa niż kiedykolwiek widziałem w innych firmach w których było mi dane pracować - nie bez powodu - normalni ludzie po prostu nie wytrzymują tu długo i szybko się orientują, że to "robota" (nie praca) nie dla nich. Radzę omijać szerokim łukiem !
    anonymous

14.09.2018 12:39

A nie zwróciłeś uwagi, czy obiecanki mają pokrycie z zapisem w umowie? Czy to może jednak praca na czarno jest?

28.10.2018 23:15

Umowa nie ma tu nic do rzeczy. Na rozmowie jest wszystko koloryzowane żeby nie przestraszyć od razu potencjalnej ofiary. Często pomijane są informacje o premiach (że mało kiedy jest taka "super" jakby się człowiek mógł spodziewać po rozmowie). Po kilku dniach/tygodniach pracy spada na pracownika kubeł zimnej wody - nic dziwnego, że rotacja jest taka a nie inna. Co myśleć o firmie w której padają słowa kadry (między sobą) z głupim, szyderczym uśmieszkiem, że jak nie ten to inny... Tam się nie myśli o pracownikach w należyty sposób tylko o tym jak z nich wycisnąć jak najwięcej - jak najmniejszym kosztem - i za co by im tu premie uciąć w danym miesiącu - żeby pokryć część strat generowanych przez "nieuczciwych" klientów.
    Ktos

12.09.2018 22:17

Pensja nieadekwatna do zarobków. Za duże wymagania i za mało pieniędzy.. Już ktoś pisał, że klienta należy traktować z wielkim szacunkiem, ale dla pracownika go nie ma. Kręgosłup i nogi wysiadają, nie ma chwili żeby usiąść. Na początku usłyszałam, że nie ma pracy więcej niż 8h, a bywa że jestem po 9,5h. Śmieszą mnie ”oscary” które pracownicy otrzymują. Z początku myslałam, że dostaje się za to jakąś premie, ale to tylko durna kartka na ktorej jest wypisane co robisz dobrze a nad czym wypadaloby popracowac. Dostaje sie punkty za dobra prace. Przeciez cos takiego mialam w podstawowce. A co mi z tego? A na dodatek trzeba klientow manipulowac tak by firma zarobila wiecej. Pracowac szybko, robic to i tamto zeby firma zarobila. A co mniw interesuje ile ta firma zarabia skoro pracownol zarabia grosze? Mnie interesuja moje zarobki a nie czyjes. ZENADA
    byly pracownik

10.08.2018 17:46

Nie życzę tej pracy nikomu, fałszywe i nieludzkie traktowanie ludzi, zwłaszcza przez kadrę, zarobki żenada, wymagania kolokwialne.
    Zuzanna

18.04.2017 13:27

@Adam90877 czy dalej jesteś pracownikiem Lagardere Duty Free? Chętnie dowiemy się czy sytuacja uległa zmianie w ostatnim czasie. Na jakie warunki zatrudnienia mogą obecnie liczyć pracownicy?

12.03.2018 13:42

Aha jedyna poprawka co do przerwy o ktorej pisze @Andrzej90877, 15minut jest od sklepu, 30minut jest pracownika(czyli bezplatne), w sumie 45minut przerwy na caly dzien pracy, ktory czasem trwa 10,5 godziny. Poza tą wyznaczoną przerwą można jedynie isc do ubikacji(choc tyle i az tyle!) Smutne i przerażające. Nie trzeba jechać za granicę do marnej fabryki żeby doświadczyć takiego traktowania. Wystarczy zatrudnić się w sklepie Aelia Duty Free w Krakowi. Z całego serca nie polecam.

12.03.2018 13:44

Poprawka: mialo byc @Adam90877, nie Andrzej..
    rocky

15.05.2016 21:03

100 razy sie zastanowcie zanim przyjmiecie sie do tej firmy. szkoda marnować czasu i przede wszystkim zdrowia i nerwów.

12.03.2018 13:28

Potwierdzam. Nawet 200razy. To praca jak w fabryce tylko,ze zamiast 5000zl placą 1700zl. Brak słów. Sklep,ktory zarabia takie pieniadze,ze glowa boli, a dla pracownika nie ma. Zeby choc warunki pracy rekompensowały niską pensję. Niestety atmosfera jaka panuje jest okropna. Ciągła podejrzliwość, wmawianie czegoś czego sie nie zrobiło, poganianie na kazdym kroku zeby tylko za wiele SEKUND nie posiedzieć na krześle(są tylko dwa). Brak słów.
    Adam90877

28.12.2016 22:03

Stanie po 10 h i tylko 15 min przerwy (trzeba przejść przez bramki wiec trochę to zajmuje) nogi i kręgosłup odpadają teraz są stołki przy kasach na których realnie siedzą tylko kierownicy zmiany, każdy klient ma być obsłużony co jest realnie niemożliwe, trzeba mówić regułkami CZYLI Oscar, firmy nie obchodzi czy pracownik ma jak dojechać do domu choć musi zostać na opóźniony lot (w Waw są taksówki), za długie zwolnienie pracownicy dostają wypowiedzenie a choroba jest nie mile widziana, non stop śledzą na kamerach pracowników choć kierownictwo w tym czasie mogło by pomóc w obsłudze ruchu, pensje nie są wysokie choć pracuje się w święta i w okropnych godzinach od 4;30 do 22;30 plus opóźnienie, pracownicy boją się powiedzieć swoje zdanie

12.03.2018 13:20

Dokładnie tak jest jak piszesz. Podpisuje sie pod tym. Całkowity wyzysk człowieka za marne pieniadzę. Do klienta bardzo duży szacunek, do pracownika znikomy. Współczuje tym, którzy tam pracują. Nie spotkałam osoby,która byłaby zadowolona z pracy w tym sklepie.
    ertg

14.08.2016 17:38

no i pewnie jak ktoś jest zainteresowany to niech prbuje

Zostaw merytoryczną opinię o Lagardere Duty Free sp. z o.o.