Induprogress

PRODUKTY

KONTAKT

TłoTło
  • Ciechanów

5. Opinie o Induprogress sp. z o.o.

Opinie o Induprogress Warszawa

Nie przegap nowości o Induprogress sp. z o.o.!

Xxx

25.10.2025 22:36

Praca w firmie niestety rozczarowuje. Brakuje możliwości rozwoju i awansu, a podwyżki są praktycznie niedostępne. Premie otrzymują tylko wybrane osoby, bez przejrzystych zasad, niektórzy nie dostają ich wcale, tak samo jak premii świątecznych, też wyplacane są wybranym. Nie ma żadnych wyjazdów integracyjnych w ostatnim czasie, ani działań które budowałyby zespół i dobrą atmosferę. Największym problemem jest jednak podejście zarządu – brak docenienia dla pracowników jest bardzo widoczny. Ludzie często dają z siebie dużo, ale nie otrzymują żadnego wsparcia ani uznania. Zarząd skupia się wyłącznie na wynikach, całkowicie ignorując potrzeby zespołu. Firma ma potencjał, ale bez zmiany podejścia do pracowników trudno mówić o jakimkolwiek rozwoju. Generalnie praca dla ludzi bez doświadczenia, jako rozruch, ale kariery budować w tym miejscu się nie da.

Maciej kandydat

27.10.2025 20:17

Co znaczy bliski kontakt z zespołem i realny wpływ na decyzję, czy mogą to Państwo rozwinąć?

Inuduprogres

28.10.2025 10:03

Dziękujemy za pytanie. W firmach takich jak nasza – o prostej strukturze zarządzania i bez rozbudowanej hierarchii korporacyjnej – komunikacja między działami i poziomami zarządzania przebiega w sposób bezpośredni. Dzięki temu pomysły, sugestie i uwagi pracowników mogą szybko docierać do właściwych osób. Jeśli pojawią się dodatkowe pytania lub chęć poznania firmy bliżej, zapraszamy do bezpośredniego kontaktu.

Nuntius

10.07.2025 10:35

Asystent AI

Ktoś może powiedzieć, jak naprawdę wyglądały wymagania na stanowisku Inżyniera ds. Robotyki i czy firma nie przesadzała z ilością oczekiwań względem doświadczenia? Ciekawi mnie też, jak to się miało do tego, ile rzeczywiście można było zarobić. Najważniejsze było minimum roczne doświadczenie w programowaniu maszyn lub robotów i gotowość do częstych wyjazdów służbowych (nawet połowa czasu pracy w delegacji). Z benefitów najbardziej kusił służbowy samochód także do użytku prywatnego – ale dopiero po wdrożeniu.
    #InzynierRobotyki
    Veritas

11.06.2025 13:17

Asystent AI

Trwa nabór na stanowisko Inżyniera Techniczno-Handlowego w branży automatyki przemysłowej. Wynagrodzenie podstawowe plus premie uzależnione od wyników, szczegółów o wysokości pensji brak. Najważniejszy wymóg to doświadczenie w pracy z urządzeniami automatyki przemysłowej oraz znajomość języka angielskiego technicznego. Wyróżnia się służbowy samochód do użytku prywatnego. Czy Waszym zdaniem wymagania są wygórowane czy standardowe jak na automatykę? I czy da się tu realnie dorobić na premiach, skoro stawka bazowa to zagadka?
    #InzynierAutomatyk

Oferty pracy - Induprogress sp. z o.o.

Młodszy Inżynier Techniczno-Handlowy ds. Automatyki Przemysłowej.

Induprogress sp. z o.o.

Poznań

WalletIcon

8000 - 20000 PLN / m

25.11.2024 22:30

Firma idealna żeby nabyć doświadczenia w branży. Wbrew pozorom można się w niej wiele nauczyć, jednak po kilku latach dochodzi się do ściany rozwoju i duża część pracowników po tych 2-5 latach odchodzi. Przez kilka lat byłem świadkiem jednego lub dwóch prawdziwych awansów, reszta to tylko zmiany nazw stanowisk typu zmiana z młodszego specjalisty na starszego specjalistę, która dosłownie nic nie zmieniała w twojej odpowiedzialności i obowiązkach. Stanowiska kierownicze są od wielu lat zabetonowane i nie liczylbym na szybką zmianę tej sytuacji. Atmosfera w firmie całkiem ok, większość ludzi oraz samo szefostwo jest życzliwe i pomocne. Zdarzają się pojedyncze przypadki osób bez klasy i niekulturalnych do (usunięte przez administratora)ale z reguły wystarczy ignorowac jego personalne wycieczki(usunięte przez administratora). Większość firmy tak robi i jakoś to funkcjonuje. Co do zarobków to szału nie ma, w tej samej branży lub pokrewnej można zarobić dużo więcej, ale jak wspomniałem na początku, jest to dobra firma na start dla osób mniej doświadczonych w automatyce przemysłowej i sprzedaży. To co pisali moi przedmówcy jest prawdą, co roku można liczyć na podwyżkę ale są to raczej kilkuprocentowe podwyżki w okolicach wartości inflacji.
    Małgorzata

16.05.2024 06:03

Hej, przyciągnęła mnie ta umowa o pracę proponowana w ofertach ze strony dla inżynierów handlowych, tylko nie jestem jeszcze pewna co do ewentualnych zasad. Ona od razu jest na stale czy jednak z jakimś okresem próbnym mi wyskoczą? I jak przy tym oceniacie stabilność zatrudnienia?
    kito

27.05.2024 10:44

Kilka lat temu jak zaczynałem pracę to był okres próbny 3 miesiące, potem na stałe.

09.01.2024 13:00

Czyli tak jak napisano jakiś czas temu trochę ciężko tu o jakiś awans? nawet jeśli to jak staż pracy przekłada się na inne profity, może podwyżki? nie wiem czy niczego mi się przypadkiem nie przeoczyło ale nie widzę chyba wzmianki na ich temat. czy te stażowe występują?

09.01.2024 18:46

Każdy co roku (w styczniu) ma indywidualną rozmowę z jednym z właścicieli firmy oraz kierownikiem podczas której są omawiane różne tematy, można zgłosić swoje uwagi dotyczące warunków pracy, sposobów co można usprawnić usłyszeć opinię o sobie itd. Jednym z tematów zawsze jest negocjacja wynagrodzenia na rozpoczynający się rok.
    TenTuRobi

30.01.2024 12:46

Czy każdy dostaje podwyżkę to nie wiem, ja co roku dostałem, reszty pracowników nie pytałem. Każda rozmowa trwa może 15-20 minut. Zwykle jest chyba podzielone, że jednego dnia jeden dział rozmawia, więc myślę że w ciągu max 2 tygodni ogarną rozmowy z całą firmą.

Kontakt - Induprogress sp. z o.o.

Trakt Lubelski 404 04-667 Warszawa

NIP:9522087281

Branża główna: Maszyny i urządzenia

Gumieńce

07.02.2023 15:54

Powiem tak. Rekruterka nie zrobiła na mnie pozytywnego wrażenia. Na stanowisko do logistyki w magazynie miałem bardzo dobre kwalifikacje i ponad 5-letnie doświadczenie (ale się potem przebranżowiłem). Rekruterka Pani (chyba) Natalia przez telefon podczas rozmowy kwalifikacyjnej : - sprawiała wrażenie, jakby nie wiedziała kogo dokładnie szuka ; - słyszałem słowo "ale" aż 8 razy, może 9, co odebrałem tak. jakby w ogóle firma nie szukała kandydatów do pracy tylko wałkowała spotkania (a dokładnie rozmowy przez telefon), bo muszą coś robić w trakcie tych 8 h pracy ; a jest taki trend dosyć negatywny na rynku pracy, że pracodawcy ogłaszają rekrutacje, ale ostatecznie i tak nie zatrudniają ; - pytania co prawda, konkretne i wysoka kultura osobista - to było jedyne na plus ; - rekruterka twierdziła że w firmie nie ma trudno o ścieżki awansu ani rozwoju, co odebrałem tak : jak "pracownik od czegoś" to będzie cały czas "pracownikiem od czegoś" ; - w trakcie odpowiedzi na pytanie, jak długo widziałbym się w tej firmie to powiedziałem że mógłbym na dłużej (i że to zależy od firmy np. jaka atmosfera w pracy) , mając nadzieję, że można być np. team leaderem czy kierownikiem albo "wsparciem" kierownika. To w odpowiedzi na moją odpowiedź usłyszałem że szukają na to stanowisko tylko i wyłącznie pracownika takiego byle jakiego. Że ktoś, kogo zatrudnią to będzie wykonywał to samo stanowisko ponad 20 lat itd. A mimo to oferują np. kursy językowe, dofinansowanie szkoleń i kursów i inne benefity, skoro i tak nie ma ścieżek rozwoju w firmie.. What for? Słuchając rekruterki miałem wrażenie, że ambicja tam jest czymś złym. Nie chcą ambitnych pracowników, co jest po prostu przykre. Można sobie wyobrazić, ze np. student elektroniki podejmie pracę na magazynie bo na przykład chce dorobić na studiach. Ale bez dyplomu inżyniera elektroniki nikt go na porządne stanowisko nie przyjmie. Więc magazyny to takie miejsca pracy, gdzie wezmą każdego. A tu chcą kogoś mało ambitnego na stałe... XD Ja już nie chciałem kontynuować tej rozmowy. Studiowałem 5 lat i zebrało mi się fajne doświadczenie w logistyce magazynowej. Dla nich widocznie to "za duże" kwalifikacje. No i dlatego słyszałem ciągle "ale", "ale". I jeszcze jedno. Firma nie podaje widełek płacowych w ogłoszeniach, więc odradzałbym aplikować. Warto odpowiadać na oferty, na które są te widełki. Taka rada od mojej koleżanki rekruterki. Pozdrawiam wszystkich ;)

09.01.2024 12:26

Firma nie jest ogromna żeby pracownik oczekiwał że po kilku latach zdobędzie awans na stanowisko kierownicze. Aby był sens stanowiska team leader to musiałaby być praca zmianowa po co najmniej kilka osób na zmianę. Tutaj na magazynie pracuje 5 osób licząc z kierownikiem. W innych działach na chwilę obecną można oczekiwać zmiany nazwy stanowiska (młodszy inżynier*/inżynier * / starszy inżynier *). Awanse raczej w przypadku rozbudowy struktury firmy (jak gdy dział techniczny został rozdzielony na techniczny i aplikacyjny) lub gdy obecny kierownik rezygnuje ze stanowiska. Wielopoziomej struktury kierowniczej z możliwością szybkiego awansu oczekiwałbym w dużych firmach po kilkaset pracowników, tutaj firma liczy około 60 osób na chwilę obecną.

22.02.2022 17:42

Jak wygląda praca w administracji? Odbyłam wczoraj rozmowę na stanowisko księgowego ale odnoszę wrażenie, że rekruterki nie potrafiły zadać jakichkolwiek sensownych pytań. Bardzo rozczarowująca rozmowa.
    Znawca

13.05.2016 21:03

Firma kreuje się na konsorcjum a w rzeczywistości...Pracują tam głównie handlowcy i ze znajomością PLC, HMI w jednym palcu to im daleko. Oczywiście jest kilku chłopaków którzy coś tam wiedzą, ale reszta ciśnie na handel. Co do samej pracy to jak podpiszesz lojalkę to nie prędko popracujesz w podobnej branży. Co do prowizji to trzeba naprawdę dobry obrót zrobić aby zarobić. Reszta standard.
    Avau

24.05.2017 11:12

Pracuję w firmie Induprogress już kilka lat i uważam, że jak wszędzie można się doszukiwać mankamentów ale chyba nie o to chodzi. "Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma". Firma wyrosła na dużego gracza na rynku automatyki w Polsce a mimo to ciągle panuje tutaj tzw. ludzkie podejście zarówno wewnątrz firmy jak i do klientów. Nowi pracownicy są stopniowo wdrażani i mają mnóstwo czasu na adaptację i szkolenia. W kwestii wynagrodzeń to myślę kwestia indywidualnych negocjacji oraz rzetelnego wykonywania swoich obowiązków.
    Boss

09.07.2019 14:57

Pięknie Pan napisał, będzie premia!
    Byly

27.08.2018 20:55

Bardzo duża rotacja pracowników jak na 20 osób w firmie. Praca na 3 może 6 miesięcy.

Zostaw merytoryczną opinię o Induprogress sp. z o.o.