GF Corp sp. k.

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie
Wrocław - Infinity Fund Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o GF Corp Sp. z o.o. sp. k.

Opinie o GF Corp sp. k. Wrocław

Nie przegap nowości o GF Corp Sp. z o.o. sp. k.!

Wywiadu udzielił/aZbigniew Baran

26.02.2024 11:27

Czym zajmuje się Państwa firma?

Jesteśmy liderem branży airsoft w Polsce i Europie. Nasza firma wspierała i rozwijała ten sport od początku jego popularności. Głównym filarem naszego biznesu jest nie tylko sprzedaż produktów, ale także wspieranie i rozwijanie gałęzi airsoft. Stworzyliśmy sklep Gunfire oraz wprowadziliśmy na rynek gamę marek, które stały się nieodłącznym elementem gry dla tysięcy osób. Nasza oferta to nie tylko produkty, to również wiedza i wsparcie, które oferujemy naszym klientom na każdym kroku ich airsoftowej podróży.

Jak wyglądały początki Państwa firmy?

Początki firmy GF Corp to opowieść o determinacji i pasji. Grupa pasjonatów airsoftu postanowiła zamienić swoje marzenia w rzeczywistość, tworząc firmę Gunfire. Wkładając całe serce w każde działanie, przekuwaliśmy swoją pasję w biznes. Pomimo przeciwności losu, zdobywaliśmy doświadczenie, negocjowaliśmy z producentami i budowaliśmy trwałe relacje z klientami. Dzisiaj, po blisko dwudziestu latach istnienia, nasza hurtownia ASG Gunfire jest jednym z głównych dostawców replik w Europie. To jednak nie tylko sukces biznesowy — to przede wszystkim historia ludzi, którzy zawzięcie dążyli do realizacji marzeń i wspierali rozwój airsoftu.

Aha...

20.03.2024 13:27

Zabawne że o początkach istnienia firmy i jej rozwoju wypowiada się ktoś, kto pracuje w niej niedawna i w owym rozwoju nie uczestniczył... Poddaje to w wątpliwość całą wypowiedź.

Jak prezentuje się Państwa otoczenie biznesowe?

Branża airsoftowa to świat pasjonatów, w którym każdy szczegół ma swoje znaczenie. W naszym otoczeniu biznesowym kontrahentami są głównie producenci replik airsoftowych, akcesoriów oraz wyposażenia militarystycznego, którzy tworzą klimat tej niszowej gałęzi rynku. Mimo wspomnianej niszowości branży firma GF Corp odniosła sukces, stając się liderem na większości kontynentów. Nasze zaangażowanie, marki własne, szeroki wachlarz produktów, a także wsparcie dla społeczności airsoftowej, pomogły nam zyskać zaufanie klientów i zdobyć silną pozycję na rynku.

Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie?

W naszej firmie proces rekrutacji jest dostosowany do konkretnego działu, do którego poszukujemy pracowników. Zazwyczaj składa się on z dwóch etapów, które mogą obejmować zarówno rozmowy kwalifikacyjne, jak i praktyczne zadania lub testy, w zależności od wymagań stanowiska. Niezależnie od dziedziny, podczas rekrutacji kładziemy duży nacisk na ocenę kompetencji miękkich kandydatów. Wierzymy, że umiejętności techniczne mogą zostać nabyte, ale zależy nam, aby każdy członek zespołu pasował do kultury naszej firmy i podzielał nasze wartości.

Jakich pracowników Państwo poszukują?

Chociaż z przyjemnością współpracujemy z pasjonatami airsoftu, to równie chętnie witamy w naszym zespole osoby spoza branży, które przynoszą nowe spojrzenie i świeże pomysły. Doceniamy różnorodność doświadczeń i perspektyw, które mogą przyczynić się do dalszego rozwoju naszej firmy. Ostatecznie, naszym celem jest zbudowanie zgranego i zróżnicowanego zespołu, który będzie efektywnie działać w dynamicznym środowisku biznesowym.

Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?

Już od pierwszego dnia nowy członek zespołu uczestniczy w różnorodnych szkoleniach i spotkaniach, które nie tylko wprowadzają go w tajniki naszej firmy i jej działalności, ale również zapewniają solidną dawkę know-how dotyczącą obsługi programów i narzędzi niezbędnych do pracy. Nie jest to jednak koniec. Nowemu pracownikowi dajemy możliwość bliższego poznania zespołu poprzez rozmowy i spotkania. Staramy się być jak najlepszymi gospodarzami, zapewniając wsparcie i odpowiedzi na wszelkie pytania czy wątpliwości, które mogą pojawić się na początku przygody z nami. Etapowo wprowadzamy nowego członka zespołu do jego konkretnych obowiązków i projektów, umożliwiając mu stopniowe zaangażowanie się w pracę zespołu. Dzięki takiemu podejściu nowy pracownik może poczuć się pewnie w naszym środowisku pracy i stopniowo podjąć pełne obowiązki, wiedząc, że ma wsparcie ze strony całego zespołu GF Corp.

W jaki sposób dbacie Państwo o rozwój pracowników?

Kluczową rolę w procesie rozwoju pracowników odgrywają przełożeni. Organizują oni regularne spotkania indywidualne, podczas których omawiane są cele, oczekiwania oraz plany rozwoju. Dzięki tym rozmowom pracownicy otrzymują konstruktywną opinię na temat swojej pracy oraz wskazówki dotyczące działań, które mogą podjąć w celu osiągnięcia kolejnych sukcesów.

Jakie plany związane z zatrudnieniem macie Państwo w najbliższym czasie?

Zatrudnianie nowych osób jest dostosowane do potrzeb i strategii naszej firmy. Może wiązać się z: rozszerzaniem działów w odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie na określone kompetencje, poszukiwaniem nowych talentów i kompetencji, oraz adaptacją do zmieniających się warunków rynkowych. Naszym celem jest elastyczne zarządzanie zespołami tak, aby sprostać wymaganiom biznesowym i dążyć do osiągnięcia strategicznych celów firmy.

Jakie macie Państwo plany rozwojowe?

Nasze plany rozwojowe kładą nacisk na utrzymanie i wzmocnienie pozycji lidera w branży airsoftowej. Pragniemy osiągnąć to poprzez stałe inwestycje w nowe technologie, rozwój naszych produktów oraz doskonalenie procesów biznesowych. Jednocześnie nieustannie dostosowujemy naszą ofertę i strategię do zmieniających się potrzeb i oczekiwań naszych klientów, dążąc do zapewnienia im najlepszych doświadczeń zakupowych i spełnienia ich oczekiwań.

JO

05.03.2025 07:26

Pracuję od niedawna, uważam że menadżerowie dbają o zespoły.

20.03.2024 14:02

Chce się dowiedzieć czy podczas zatrudnienia jako starszy specjalista ds. SEO jest się tylko na stałej podstawie czy jednak również przyznawane są premie? nie wynikają one jednoznacznie z opisu a interesuje mnie docelowa wysokość podstawy, chce mieć porównanie. czy ktoś ją zna?

Daniel

17.04.2024 17:16

Premie są jak najbardziej. Masz z góry ustalony cel aby osiągnąć premię. Jeśli jest się punktualnym, kulturalnym pracownikiem, który nienagannie prowadzi swoje stanowisko pracy oraz dobrze wykonuje swoje powinności to zazwyczaj ma się pełną premię.

V

11.04.2025 12:07

Fakt masz wyznaczone KPI za których spełnienie otrzymujesz określony w umowie pieniądz. Natomiast kolejna część wypowiedzi nie ma nic wspólnego z premiami.

Aga

07.08.2024 22:10

firma prowadzi rekrutacje na stanowisko zastępcy głównej księgowej czy może jest ktoś na forum kto może powiedzieć jaka jest atmosfera w dziale księgowości?

27.01.2024 07:21

Rozwiniecie temat wyników? Ktoś napisał, że premie są właśnie od nich zależne. Interesują mnie wiec szczegóły. O jakich kwotach jest tu mowa? Warto?

Daniel

17.04.2024 17:12

W zależności od stanowiska, pewnie 20-25% od podstawy, która pewnie wynosi 5000 zł brutto mniej więcej w zależności od stanowiska.

12.01.2024 09:51

Pracownicy coraz częściej oczekują od pracodawców zapewnienia benefitów pozapłacowych. Jak wygląda ten aspekt w GF Corp Sp. z o.o. sp. k.? Chodzi o pracę jako Programista C++, takie ogłoszenie jest na Pracuj.pl 22 grudnia.
    andrzej zaucha

18.01.2024 08:54

jest OK . multisport, dopłata do posiłków dla pracujących w biurze, premie zależne od wyników, luxmed.

07.07.2023 12:56

Bardzo profesjonalne rozmowy rekrutacyjne i kontakt z HR, pierwszy raz od dawna dostałem odpowiedź i to jeszcze z fedbackiem także docieniam i dziękuję wbrew pozorom nadal to rzadkość.
    Tomek

26.05.2022 12:11

Czemu GF CORP w komentarzach jest polecany, a średnia ocen to 2/5?

07.11.2022 12:31

Nie ma monitoringu pracownika. Wprawdzie zainstalowane są pulpity zdalne i narzędzie OCS ale do zdalnej pomocy IT, w końcu większość firmy pracuje również zdalnie. Chyba, że chodzi o narzędzie do zarządzania projektami, ale to też nie kontroluje czasu spędzonego na pracy.
    reks

04.12.2022 21:13

@tylos i do tego tego te lewe umowy B2B, ostatnio kumpel był na rozmowie rekrutacyjnej , bez żadnej ochrony. Warto porozmawiać z pracownikami którzy z stamtąd odeszli dużo mogą powiedzieć niestety nic dobrego.

10.07.2021 11:10

Czy w firmie GF Corp Sp. z o.o. sp. k. są regularne szkolenia pracownicze?
    Matylda

30.09.2021 07:28

Dzień dobry Piotrze. Nie będę narzekać na warunki pracy. Płaca dobrze i na czas, nie zmuszają do nadgodzin. W temacie organizacji dofinansowanych posiłków pracowniczych to zwracam uwagę na firmę Borgers z Wrocławia. Zatrudnieni (wiem to od chłopaka bo tam pracuje) mają tam system informatyczny, dzięki której codziennie zamawiają posiłek w którego koszcie partycypuje pracodawca. To wygodne rozwiązanie, dzięki temu pracownicy nie tracą czasu na spacery do kantyny albo stanie w kolejce. Powodzenia! Matylda.
    Robert

03.10.2021 09:36

Dzień dobry Pani Matyldo. Bardzo miło mi widzieć, że moi klienci doceniają to co dla nich robię więc dodam coś od siebie. Firma Borgers, której nazwę Pani przytacza współpracuje w obszarze organizacji posiłków z firmą SmartLunch. Skąd się o tym dowiedziałem? Nie musiałem tej informacji szukać - sam ten system tam wdrażałem. Od swoich klientów wiem, że wspólne posiłki integrują załogę i wpływają na obniżenie rotacji. Pozdrawiam Robert
    Sylwia

22.02.2021 20:31

@pracownik czyli kobiety też mają równe szanse na zatrudnienie tu ?
    Hans

01.03.2021 08:24

Branza jest specyficzna jesli znaja sie na rzeczy to jak najbardziej. Tutaj nie liczy sie płeć, wyznajnie, kolor skóry i orientacja tylko twoja wiedza.
    Ali

29.12.2021 23:21

Większość facetów, ale kobiety tez są.
    Piotrek

20.09.2021 07:25

Cześć wszystkim! Po ślubie wróciłem z Norwegii i szukam roboty, więc weryfikuję oceny pracodawców. Czuję, że dowiem się jak się pracuje w firmach z Wrocławia. Pomóżcie mi i napiszcie jak pracuje się w firmie GF Corp? Czy warunki pracy są dobre? Czy w firmie można zamówić obiad, w którego koszcie partycypuje pracodawca? Piotrek

24.12.2021 15:40

Pewnie ze tak

03.11.2021 09:23

Jaki jest okres rozliczeniowy w GF Corp Sp. z o.o. sp. k.? Kiedy można spodziewać się przelewu wynagrodzenia?

24.12.2021 15:38

Do 10 tego dnia tygodnia

21.03.2021 18:30

Bardziej angielski biznesowy czy potoczny, podczas rozmowy w GF Corp Sp. z o.o. sp. k.?

09.07.2021 09:11

Czasami tak a czasami tak zalezy od klt.

09.06.2021 11:49

Pracodawca na prawdę spoko. Trochę ostrożnie podchodziłem do pracy tutaj przes opinie na tej stronie ale wiecie co? Miło się zaskoczyłem. Po 3 miesiącach podwyżka i premia. Do tego benfity różnego rodzaju. Wystarczy sie trochę przyłożyć i można nie najgorszej zarobić. Do tego ludzie w firmie naprawdę super.

09.07.2021 09:10

Owszem zmiana kasy byla po 3 miesiacach na umowe o pracę na taka kwotę ktora mi odpowiada i umowiliśmy sie wcześniej. Co do premi to jak sie starasz masz co miesiąc okolo 400 zł czasami więcej. Benefity to dofinansowany obiad w pracy zniżki pracownicze w sklepie i wiele innych.
    asia

03.02.2020 00:20

ja akurat widziałam na ich stronie film rekrutujący i z wielkim przerażeniem stwierdzam że 90 procent pracowników tam to mężczyźni:( panie tylko w ksiegowosci i kadry c(usunięte przez administratora)Po tym strasznym filmie zaczełam szukac opinii i znalazłam te forum,dzięki wam że jesteście.
    Atanazy

05.02.2021 14:16

najmij się jako położna...będą same kobity, przerażenie zniknie...
    Hans

01.03.2021 08:22

Tylko dla tego że branża jest specificzna, jesli jarasz sie militarystyką to jak najbardziej ta praca jest dla Ciebie niezależnie od płci.

Kontakt - GF Corp Sp. z o.o. sp. k.

Jana Długosza 42-46 51-162 Wrocław

NIP:8952044411

Branża główna: Sprzedaż hurtowa
    Anna

25.06.2020 09:55

Czy to prawda że zwolnili ludzi?

02.07.2020 14:35

nie, wręcz przeciwnie na magazyn przyjęto dodatkowych pracowników. Część firmy pracuje zdalnie.
    TM

04.01.2021 03:38

Tak, to prawda. Nie warto sobie głowy zawracać. Zarząd z wiecznymi zmianami, nie wiesz co Ciebie czeka następnego dnia.

22.05.2020 17:39

Jak jest z pakietem medycznym w GF Corp Sp. z o.o. sp. k.? Można dołączyć rodzinę?

03.06.2020 14:06

Tak

10.12.2019 15:39

Słyszałam , że są obiady w pracy za darmo, to prawda ?
    Tadeusz

10.12.2019 16:12

Nie są płacisz polowe
    Tytus De Zoo

10.12.2019 13:07

Ogólnie po pierwszym kontakcie z tą firmą, nie chcą mieć z nią nic wspólnego. Na wiadomości się odpowiada, nawet jednym zdaniem, ale jednak.
    Mówię jak jest

22.05.2019 11:15

Zarobki kiepskie (z wielką łaską wraz z premia dają 2500 na rękę - ale musisz sam się o to zabiegać i prosić kierownika) benefity w pracy również takie sobie (obiady i Multisport ). Brak perspektyw rozwoju i szkoleń w firmie - ba, wręcz odwrotnie , po roku, półtora należy liczyć się z tym, że otrzyma się wypowiedzenie umowy. Ot tak. Firma sezono ma kaprysy na zwalnianie pracowników bez powodu. Należy więc zatrudnienie u nich traktować mało poważnie i raczej tymczasowo.
    Ktoś

08.08.2018 23:44

Firma w ogóle nie liczy się z pracown(usunięte przez administratora) Mało tego, mam wrażenie ze zarząd zatrzymał się w latach 90-tych, (usunięte przez administratora) Leczenie własnych kompleksów plus myslenie ze dociskaniem i ciągłym stwarzaniem stresogennych sytuacji, załatwi się wszystko. Gfcorp omijać z daleka.
    Ktoś

22.12.2018 19:10

A skąd, żadnych kursów nie gwarantuje, nie ma żadnych szkoleń poza absolutnie potrzebnymi do pracowania wewnątrz firmy. Multisport, obiady i opieka medyczna to jedyne co ta firma oferuje pracownikom. Zapomnij o perspektywie awansu, podwyżki czy czegoś takiego jak stabilność zatrudnienia . Zwalniają i zatrudniają jak chcą , jak nie jesteś studentem szukającym pierwszych doświadczeń zawodowych, szkoda czasu.
    Alicja

30.11.2017 12:14

@Ramirez napisałeś, że kadra kierownicza, Twoim zdaniem, jest niekompetentna. Co wpłynęło na taką opinię w tej kwestii? Czy sugerujesz, że warunki zatrudnienia nie pokrywają się z umową, którą podpisałeś z pracodawcą?
    Ramirez

30.11.2017 13:32

Podpisana umowa to jedno, z nią nie ma problemu. Bywa natomiast, że niekiedy pojawia się propozycja wykonania jakiejś dodatkowej pracy (nie wchodzącej w zakres zwykłych obowiązków), za którą ma być dodatkowe wynagrodzenie (np. w formie premii, co samo w sobie nie jest złe). (usunięte przez administratora) Oczywiście wszystko to czego nie ma w umowie, nie obowiązuje, więc pozostaje sobie tylko pluć w brodę że się zgodziło na coś takiego, no ale mądry Polak po szkodzie :) A niekompetencja kadry potrafi się przejawiać w postawie "nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem, zrób żeby było dobrze, ale w sumie sam nie wiem o co mi chodzi, natomiast później cię z tego z całą pewnością rozliczę".

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w GF Corp sp. k.?

Ramirez

30.11.2017 12:05

(usunięte przez administratora) Sama atmosfera w firmie na plus, choć to trochę zależy od działu, do którego się trafi. Przestrzegam przed dogadywaniem jakichkolwiek kwestii finansowych "na gębę" - obiecane bonusy, dodatki i premie mają brzydki zwyczaj zanikania lub mocnego zmniejszania się, gdy już przyjdzie do ich wypłacenia.
    NICK1

29.08.2017 10:23

Firma przenosi się do wioski Wróblowice w czerwcu 2018. Więc jak komuś pasuję dojazd za Wrocław to spoko.
    Nick 2

19.10.2017 07:33

Przenoszą tylko magazyny, biura zostają we Wrocławiu.
    Czulo

08.06.2017 22:02

(usunięte przez administratora) Stawia się nacisk na kontrole pracowników i nic kompletnie więcej, utrzymuje się bo jest kasa z innych biznesów. Nie polecam pracy w żadnym dziale a szczególnie w dziale sprzedaży B2C i B2B.
    Alicja

09.05.2017 14:38

@walter markus, a czy GF Corp Sp. z o.o. sp. k. oferuje jakieś benefity dla swoich pracowników? Jak wygląda przykładowy dzień pracy na stanowiku - handlowiec? Czekamy na Twoją opinię.
    walter markus

17.05.2017 12:49

Niewielkie, karta multi sport + jakieś opcje odnośnie dodatkowego ubezpieczenia zdrowotnego. Standard jak w każdej firmie na dzień dzisiejszy. Co do dnia pracy, rano otrzymujesz info o wyniku handlowym za ostatni okres, a później zaczyna się "nerwówka" - robisz wszystko by przebić go pod koniec miesiąca o 30%. Niby super, ponieważ wyciskasz większą marzę i obrót dla firmy, ale "motywacyjny" system prowizji to żart w wykonaniu osób zarządzających...
    Ysxc

22.03.2017 21:56

Nie polecam. Małe zarobki, mnóstwo procedur bez sensu, podejście do człowieka jak do trybika. Corp to ta firma chciała by być
    walter markus

29.03.2017 10:12

Potwierdzam. Zarobki bardzo przeciętne, zero motywacji dla handlowców. Wszechobecna kontrola i podejrzliwość w stosunku do pracownika. Strategia firmy – taniej, taniej i jeszcze taniej. "Korpo" jedynie z nazwy.
    Shiwa

06.08.2016 13:19

Wchodzi tu ktoś jeszcze? Jeśli tak niech napisze ktoś kto pracuję dla nich jak wygląda kwestia współpracy z nimi, zależy mi na informacjach odnośnie zarobków w dziale biura obsługi klienta. Z góry dzięki

Zostaw merytoryczną opinię o GF Corp Sp. z o.o. sp. k.