Polska Grupa Idea S.C
3 80 6 1

Opinie o Polska Grupa Idea S.C

Lila

Dziewczyny... idzcie do dowolnego zusu i sprawdzie sobie od kiedy wam nie płaci składek. Wymaga pracy w sobotę, wypłaty wiecznie nie ma, mamy rodziny! A szefowa paznokcie, ciuchy, pseudo zdrowe żarcie za kupę kasy. Wymaga od nas a sam nic nie daje. Dajmy sobie spokój z tym szkoda nerwów.

Niezapominajkaxx

Miałam okazję pracować w tej firmie, szkolenie trwało chwilę, do wszystkiego trzeba dochodzić samemu, czerpać informacje z neta, popołudnia po pracy poświęciłam na naukę, po każdej rozmowie trzeba iść na odsłuch (oczywiście to coś daje) Manager, trener, czy ktokolwiek kto był w pracy oczekiwał cudów po kilku dniach pracy. Nie chce nikogo zniechęcać, bo każdy indywidualnie podejmuje decyzję o swoim. Każdej osobie która trafi do tej firmy, życzę powodzenia :)

Wanda
@Niezapominajkaxx 20.10.2018 00:27

A czy zgłaszałaś może przełożonym, że szkolenie nie dostarcza wszystkich potrzebnych informacji? Rozumiem, że w firmie stawia się głównie na praktykę? Napisz proszę coś więcej na temat zarobków oraz możliwości rozwoju. Wspomniałaś, że po każdej rozmowie prowadzone są odsłuchy, może rozmowy są w jakiś sposób punktowane?

Niezapominajkaxx
@Wanda 20.10.2018 23:30

Niejednokrotnie prosiłam o pomoc, informowałam że są rzeczy których nie potrafię sama zrozumiem i potrzebuje pomocy:) to manager bądź szefostwo pracowało z bardziej konsultantami z działu sprzedaży sakralnej, właściwie oczekiwali bardzo dużo po dwóch dniach pracy. Właściwie pracowałam po 12h na dobę, od 8 do 16 w pracy, po pracy milion materialow do nauki :) oczywiście do wszystkiego musiałam dochodzić sama :) szczerze, gdybym miała kolejna propozycję pracy w tej firmie z miejsca odrzucilabym :)

Niezapominajkaxx
@Wanda 20.10.2018 23:30

Generalnie ta firma to żenada!

osoba z boku
@Niezapominajkaxx 20.10.2018 00:27

no cóż , patrząc na to co piszesz trzeba się zastanowić czy, przypadkiem nie myślałaś , ze więcej umiesz i chciałaś kozaczyć, a telefon Ci pokazał , ze nic nie umiesz :) start miałyśmy podobny, ja pracuję i jakoś nie narzekam , a popołudniami nikt nie kazał się uczyć , tylko Ty chciałaś błysnąć, ŻENADA

Wanda
@osoba z boku 20.11.2018 13:16

Czyli według Ciebie czas szkolenia jest wystarczający i można się nauczyć wszystkiego, co jest niezbędne do pracy? Rozumiem, że pracodawca w żaden sposób nie wymaga nauki poza godzinami pracy? Wspominasz, że nie narzekasz na warunki pracy, a jest coś, co szczególnie Ci się podoba?

osoba z boku
@Wanda 25.11.2018 18:21

pracodawca nawet mówi, żeby się nic nie uczyć o produktach w domu, bo w domu ma się odpoczywać a nie myśleć o pracy, wymysły jakie snują co niektórzy są straszne. Jak bym nie była tutaj w tym samym czasie co Pani NIEZAPOMINAJKA to też pewnie bym wierzyła w te dyrdymały---ludzie są okropni. Ktoś nie umie pogodzić się z porażką i pisze głupoty. Nie wiem czy tu mi się podoba, normalnie to jest praca. Ludzie w pracy ma być normalnie, mam mieć pieniądze i godne warunki pracy. KONIEC ---- reszta w moich rękach

Niezapominajkaxx
@osoba z boku 27.11.2018 09:17

Oczywiscie, wymyslilam Sobie wszystko :) nic mnie nie przerosło, to nie była moja pierwsza praca na słuchawce, poprstu pracować w takich warunkach, być skazanym na samego siebie w temacie ktory jest obcy, prosic o jakąkolwiek pomoc toazywasz porażką? A "zadania domowe" sama sobie wymysliłam? Z resztą, napisałam co mnie spotkało w tej firmie. W każdym razie życzę powodzenia kazdej nowej osobie

Sia Sia

W tej firmie już jest bardzo źle. Szukaj pracy gdzie indziej . Oprócz tego ze szef jest zakompleksiony i zadufany, nie płaci i kręci to jeszcze jest bałagan. Nie da się pracować. Produkcja przeniesiona. My sprzedajemy a obok szef produkuje obrazy. Aż śmieszne . W pracy jest tez królowa sali -pies właściciela który szczeka a my pracujemy . Właściciel pyta o wynik w tych super warunkach pracy . Firma idealna dla PIP!!!

SiaSia

Ta firma to żenada! Wiecznie nie mam wypłaty w całości, szef się ciągle plącze a co chwile mamy PIP na kontroli. Jeden oddział już zamknięty, szefostwo ciągle wciska kit, tak jakbyśmy ze sobą nie rozmawiali i wiedzieli co się w innych oddziałach dzieje. Krzyki na pracowników to norma, groźba że nie możesz iść na L4 albo urlop mimo że ci się należy. Darujcie sobie bo pracy w call center jest na tony i to na znacznie lepszych warunkach. A jeśli już tam chcecie pracować róbcie zdjęcia dokumentów, które wam każą podpisywać, nagrywajcie rozmowy jak wam obiecują dodatkową kasę. Dla swojego dobra bo potem nic z tego nie ma.

Wanda

@syska, nie pracowałaś zbyt długo w firmie, może nie do końca poznałaś jej realia? Czy aplikując, wiedziałaś, czym będziesz się zajmować? Rozumiem, że nie odpowiada Ci charakter samej pracy, a co powiesz na oferowane warunki? Czy pracodawca zapewnia umowę o pracę? @Kiero, co dokładnie rozumiesz przez "wypłaty na raty"? O jakich zmianach w umowie wspomina pracodawca?

Henry

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Może ktoś podpowie czy potrzebują ludzi?

syska
@Henry 24.08.2018 12:09

może i ma dobrą opinię tylko ja osobiście jej nie polecam, bo nie chce starym babciom lub dziadkom wciskać jakiś książek o ziołach lub o czymkolwiek innym bo tego nikt nie chce, po drugie pracują tam same kobiety jedynym facetem jest szef

Kiero
@Henry 24.08.2018 12:09

Dobrego pracodawcy? Wypłaty na raty, magazyn przeniesiony do biura, straszenie zmianami umowy i straszenie karami. Szef wyładowuje się za swoje niepowodzenia na pracownika. Także to jest godna firma do polecenia. Każda praca jest lepsza, niż u tego ciula.

syska

pracowałam tam przez trzy tygodnie i nie polecam nikomu pracy w tej firmie,ponieważ: po pierwsze: po każdych pięciu rozmowach chociaż byłyby to poczty głosowe trzeba było iść do osoby nadzorującej i powiedzieć co się działo, po drugie: dzwonienie do ludzi, którzy nie byli klientami tej firmy i wciskanie im tak jak było w moim przypadku książek o ziołach i nie wiadomo o czym innym i po trzecie: mają ludzi za nie powiem kogo i nawet jak ktoś odbierze telefon i nie jest to ta osoba, która dostaje się na kartce i tak trzeba to badziewie wciskać

Administrator

Wiesz jak wygląda wynagrodzenie w Polska Grupa Idea S.C? Podziel się swoją opinią. Przekazane przez Ciebie informacje mogą okazać się bardzo ważne!

Kopencja
@Administrator 19.05.2018 09:35

Pracowałam przez ponad 3 lata... 1 rok (usunięte przez administratora) ... coś nowego na rynku, dobra sprzedaż...a potem się posypało... ile 80-cio letnia (średnia wieku z bazy)babcia może kupić obrazów świeckich (każdy koło 300 zł)w ciągu miesiąca...? Pojedyńcze osoby wyrabiały premie (czyli 45 sztuk /miesięcznie)...co do pensji od stycznia 2018r żadnej pensji nie dostałyśmy na czas(10 każdego miesiąca)od 2 do kilku dni po terminie, część nawet na raty, nie licząc tego że zalegają ze składkami NFZ Lubiłam tą pracę tylko ze względu na fajnych współpracowników.... Szefostwo niestety z czystym sumieniem powiem NOWOBOGADZCY ZE SŁOMĄ W BUTACH(wyżej srają niż (usunięte przez administratora) mają )

Wiktor

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?

Administrator

Dysponujecie jakimiś informacjami z życia firmy? Podzielcie się swoją opinią związaną z wynagrodzeniem w Polska Grupa Idea S.C. To coś, co może okazać się bardzo ważne dla innych użytkowników.

Nie naiwna

Miałam zaproszenie ale nie skorzystałam. Oto czym firma się zajmuje ( znalezione w KRS): "Sprzedaż detaliczna prowadzona Przez domy sprzedaży wysyłkowej lub Przez internet" Do poszukujących pracy biurowej: zawsze powinno wzbudzić Waszą czujność gdy: Zaproszenie otrzymujecie wiadomością olx, mailem,smsem(!) bez wskazania konkretnej godziny spotkania tylko przedział czasowy, gdy bardzo dokładnie tłumaczą jak trafić do ich firmy,proszą o kontakt gdybyście mieli problem z dotarciem, gdy możecie sami zadecydować o godzinie spotkania i ją zmienić oraz gdy proszą o zabranie CV na rozmowę :) na podstawie moich doświadczeń wiem, że takie "profesjonalne" praktyki stosują w call center itp. Wszystko po to,aby na rozmowę przyszło jak najwięcej osób! Nie umawiają na konkretną godzinę bo szkoda czasu gdy ktoś nie przyjdzie. Hurtem zapraszają kilkanaście osób albo na jedną godzinę albo każą przyjść "między tą a tą godz". Dlatego też nie drukują sobie Waszych CV- szkoda papieru bo połowa zaproszonych nie przyjdzie :-) Jeśli chodzi o "prawdziwe" oferty pracy biurowej to zawsze mają Wasze CV, umawiają na konkretną godzinę,a jak nie możecie przyjść to ewentualnie pada jedna propozycja innej- jak nie pasuje to dziękują :-). P.S. Pozytywne opinie w necie piszą sobie sami szefowie lub pracownicy na zlecenie szefa. Pomyślcie logicznie: jakbyście mieli super pracę to rozgłaszalibyście to w internecie żeby przyszła konkurencja i Was wykopała? Pozdrawiam :-)

winds
@Nie naiwna 20.09.2017 08:48

Akurat nie pracuję w tej firmie, ale rekrutuję dla innej. Umawiam spotkania na cały dzień a potem ludzie nie przychodzą. Mój czas jest zmarnowany a osoba która się ze mną umawiała, nawet się nie pojawi. Takie CVki i takie osoby, wędrują ze mną gdy zmieniam pracę, nie zapraszam ich ponownie. W naszej firmie również zajmujemy się sprzedażą, nie ukrywamy tego i jasno opisujemy ogłoszenia. Czym jest praca biurowa obecnie?

Kinga

Pracuję tam i rzygam codzień rano jak mam tam iść i emerytkom z emeryturą 1000 zl wciskać ikonę za 300 wartą 40

Izi
@Kinga 15.11.2017 22:09

Jak wygląda twoja praca możesz powiedzieć?

Izi

Jak wygląda praca na stanowisku pracownika biurowego? Mają teraz ogłoszenie i nie wiem czy wysyłać cv bo trafiam wtedy na call center

Pracownik

Zawsze można zmienić pracę. Nikt na siłę nie trzyma!!!!

Iryna

Dostalam oferte pracy do Katowic na Korfantego 2 Specjalistyczne Mapy ... praca biurowa w hurtowni !! Zarobki 1700-2000zl ... po zaproszeniu na rozmowe o prace , nagle z ogloszenia usunieto kwote zarobkow ... Machloje . Omijac .

Paulina

Byłam na rozmowie raptem tydzień temu. Pan zapytał za JAKĄ NAJNIŻSZĄ kwotę zgodzę się pracować - to raz. Dwa, wykłócał sie, że telemarketer to to samo co przedstawiciel handlowy. Wszelkie argumenty odpierane śmiechem. Wycenił pracownika biurowego na 1600 zł, więc stwierdziłam, że nie mamy o czym rozmawiać. Zapomniałam i żałuję, że nie spytałam go, czy on by pracował za 1600 zł, a jeśli tak, to niech zdradzi mi sekret jak się za taką kwotę utrzymać. Mowa bowiem o Katowicach, a nie o Koziej Wólce :)

Paulina

Byłam na rozmowie raptem tydzień temu. Pan zapytał za JAKĄ NAJNIŻSZĄ kwotę zgodzę się pracować - to raz. Dwa, wykłócał sie, że telemarketer to to samo co przedstawiciel handlowy. Wszelkie argumenty odpierane śmiechem. Wycenił pracownika biurowego na 1600 zł, więc stwierdziłam, że nie mamy o czym rozmawiać. Zapomniałam i żałuję, że nie spytałam go, czy on by pracował za 1600 zł, a jeśli tak, to niech zdradzi mi sekret jak się za taką kwotę utrzymać. Mowa bowiem o Katowicach, a nie o Koziej Wólce :)

Paulina

Byłam na rozmowie raptem tydzień temu. Pan zapytał za JAKĄ NAJNIŻSZĄ kwotę zgodzę się pracować - to raz. Dwa, wykłócał sie, że telemarketer to to samo co przedstawiciel handlowy. Wszelkie argumenty odpierane śmiechem. Wycenił pracownika biurowego na 1600 zł, więc stwierdziłam, że nie mamy o czym rozmawiać. Zapomniałam i żałuję, że nie spytałam go, czy on by pracował za 1600 zł, a jeśli tak, to niech zdradzi mi sekret jak się za taką kwotę utrzymać. Mowa bowiem o Katowicach, a nie o Koziej Wólce :)

Bolo

W ofercie pracy na stanowisku biurowym były zawarte obowiązki czysto administracyjno biurowe a na rozmowie okazuje się, że jest to praca handlowa polegająca na kontaktach z klientami. Firma najwidoczniej nie potrafi tworzyć ofert pracy z faktycznymi obowiązkami.

Diana
@Bolo 07.09.2017 12:21

Zgadzam się. Typowe call center. W ogłoszeniu nie było o tym mowy.

Ania
@Diana 12.09.2017 10:45

Mam jutro rozmowe o prace czy moze lepiej odpuscic bo to straca czasu?

Aferka
@Ania 13.09.2017 11:35

Byłaś może na tej rozmowie?

Ta
@Bolo 07.09.2017 12:21

Na pewno potrafi, tylko wtedy zainteresowanie ofertą byłoby bliskie zeru, a ma przyjść jak najwięcej osób :)

Bolo
@Ta 20.09.2017 09:02

Tylko szkoda ich czasu i mojego. Wiadomo, że jak obowiązki nam nie podpisują to tak czy siak nie przyjmiemy tej pracy... Bardzo nieprofesjonalna firma

pracownik

a ja się nie zgadzam z Waszą opinią i polecam tą firmę :)

były pracownik
@pracownik 19.04.2017 17:26

a dlaczego polecasz tę firmę żeby tam pracować trzeba mieć świetny dar przekonywania a nie każdy się do tego nadaje

Laura
@pracownik 19.04.2017 17:26

Polecasz ta firmę bo? Jak długo tam pracujesz? Jak wygląda wsparcie ze strony przełożonych/szefa? Czy atmosfera jest napięta czy raczej luźna?

pracownik

nie polecam

były pracownik
@pracownik 27.03.2017 13:43

zgadzam się z tobą

Karola

Orientuje się ktoś jak wyglądają zarobki? Bo obiecują podstawę i wysokie premie. Jak to jest w rzeczywistości?

Karola

Orientuje się ktoś jak w tej firmie wyglądają zarobki? Bo obiecują podstawę i wysokie premie. Jak to jest w rzeczywistości?

anonim

(usunięte przez administratora)

Barabara

Witam moją imienniczke :) szkoda że przez tyle czasu, bo jeszcze do niedawna pracowałam w tej firmie i tak się składa, że w sumie prawie dwa lata, nie miałyśmy okazji się poznać. No chyba że jesteś w innym oddziale. W każdym bądź razie nie chcę żeby ktoś przez przypadek pomylił mnie z Tobą, bo prezentujemy trochę różne poziomy kultury. Mimo wszystko pozdrawiam serdecznie

Mala Mi

Pracuje tam dwa lata zarabiam i normalnie pracuję - poziom tego zdania na poziomie 3 klasy podstawówki. Wątpię by Basia to napisała gdyż znam ją osobiście i wątpię by w ten sposób ulozyla zdanie. Po drugie Basia nie wyzywa nieznajomych od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] No chyba że chodzi o inną Basie a nie o tą którą pracuje w oddziale w Katowicach

Agnieszka

Bardzo dobra praca, zarobki zawsze na czas , miła atmosfera. To tyle jeśli chodzi o pracę - co wymagają: pracy ale dla niektórych ludzi piszących negatywne komentarze to może zbyt wiele.

fgt2

Pan przeprowadzający rozmowę nawet się nie przedstawił. Jaka firma taka kultura.

kimi

Omijać tą firmę z daleka!

Natalia

Dziękuję serdecznie za opinie tych co ją tutaj załaczyli - wiedziałam, że nie muszę się stresować i iść na ta rozmowę. Akurat byłam tam w przychodni, na Korfantego, na drzwiach mają ogłoszenie. Zapytałam na jakie stanowiska szukają do pracy "mamy różne stanowsika", ale jakieś konkrety "to już trzeba będzie z szefem na rozmowie"...

anonim

(usunięte przez administratora)

Natalia

Mama iść jutro na rozmowę: ogłoszenie dot. pomocy biurowej w Katowicach. Czy to o Katowicach Pani pisze ? Na stronie internetowej też nie ma dokładnie określone czym sie zajmują

DORIS

to jest firma robiąca różne rzeczy, mają różne stanowiska od biurowych po działy sprzedaży. pracowałam w biurze , ale handlowców też mają

Zostaw opinię o Polska Grupa Idea S.C - Katowice

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polska Grupa Idea S.C