ETO MAGNETIC

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 375 ocen.

ETO MAGNETIC
2 375 6 1

Opinie o ETO MAGNETIC

kasia

16 lat minęło jak jeden dzień... Było różnie, raz lepiej, raz gorzej. Po 16 latach czas na nowe doświadczenia. Ten czas z Wami w Eto będę wspominać miło. Dziękuję Wszystkim z kim miałam przyjemność pracować. Nie było czasu żebym pożegnała się ze Wszystkimi z osobna co czynię teraz na Forum i dziękuję. Super pracownicy, super ludzie z którymi chce się przebywać na co dzień. Nie na darmo mówi się ,,to ludzie tworzą miejsce,,. Tacy pozostańcie weseli,energetyczni,zwariowani na PLUS. BARDZO DZIĘKUJĘ.

Anonim
@kasia 01.08.2018 11:29

Pani Kasiu ma Pani bujną wyobraźnię.Takie rzeczy co pani opowiadała to kpina. Może niech Pani zacznie pisać bajki jak Tuwim albo Andersen.

Byle do weekendu

Nooo super. Normalnie Karaiby po co wyjezdzac w ciepłe kraje jak można przyjść do ETO i pracowac w 37 stopniach :)

eto
@D 03.08.2018 15:22

Tez Pozdrawiam ;)

Ja

Przestańcie narzekać i się zwolnijcie jak wam nie odpowiada ! Praca nie jest przymusem !

Natalia

@Anonim, co jest według Ciebie kłamstwem? Różne osoby mogą mieć różną opinię na temat danego pracodawcy, mógłbyś przedstawić swoją? @Szymon, wspomniałeś, że zatrudnione osoby mają zapewniony posiłek, czy jego koszt pokrywa pracodawca? Piszesz także o transporcie, rozumiem, że jest darmowy?

Szymon
@Natalia 08.08.2018 14:28

Jest stołówka na której gotowane są obiady i za niedużą kwotę (dość symboliczną bo jak było za darmo to podobno był (usunięte przez administratora) można kupić taki typowy obiad robiony przez kucharki na miejscu. Fajna opcja jak ktoś nie ma czasu gotować. Obiady są gotowane i wydawane i albo zje się o danej godzinie albo można na wynos poprosić. Transport kosztuje 35,- za miesiąc, i są 3 linie autobusowe (pracownicze). Są to grosze patrząc na koszty innego rodzaju dojazdu. Chciałem jeszcze dodać że plusem jest duży darmowy parking i taka mała rowerownia. Również plusem jest niska ceny multisport. Stałe godziny pracy. Pewnie jest tego więcej ale ja już tam nie pracuje więc nie wszystko pamiętam. Tak jak pisałem fajna praca dla Pań które nie wiedzą co z życiem zrobić. Stała monotonna praca, bardzo mało skomplikowana i z jasnymi zarobkami. Dobra opcja również dla osób z zagranicy których tam również nie brakuje. (usunięte przez administratora). Opinia o firmie jest też mocno zależna od stanowiska. Linie mimo pozornej równości, równe nie są. Na jednych jest łatwiej na innych trudniej, ponieważ jest to praca na maszynach. Co za tym idzie ludzie którzy pracują na łatwej linii, nie na robią się i do tego wieksza norme zrobią i dostaną dobrą premie. A ludzie którzy trafią na trudną linie, muszą ciężko pracować często bez premii. No i brak indywidualnego podejścia do pracownika o którym już pisałem czy równe zarobki za nierowną prace.

Olek

Czy ktoś się wypowie na temat pracy w biurze ?

Ano
@Biurowy 10.08.2018 17:31

To nawet klimy nie ma tak duża i rozwijająca się firma?

Wrowro

Podwyżki pracownicy którzy zamierzają mają 17,40 nieroby 18 i wiecej takie podwyżki a po wypłacie widać tylko jej ubytek

BMW

Pani Natalio. Nic tu nie jest darmowe. Posiłek płatny o 12. Pracownik który pracuje od 6 rano woli sobie przynieść swoje jedzenie i przerwę robi około 10 rano. Pracownik który przychodzi na 14 nie dostanie posiłku bo go już nie ma... Żeby pójść na przerwę trzeba się elektronicznie odbić w systemie żeby ten w tym czasie nie naliczał pensji. Przerwa trwa 20 minut i w drodze powrotnej znowu trzeba się odbić. Plusem jest tani transport który wynosi około 30 zł miesięcznie .

Corsa
@BMW 08.08.2018 15:26

Obiady są wydawane od 12 do 13:30, także typowo ustawione pod pracowników biurowych

Anonim

Jak czytam te kłamstwa na tym forum to aż niedobrze mi się robi.

............................

przecież tak jest prawie wszędzie pracują tylko ludzie fizyczni dziś się zaśmiałem jak panie w biurach narzekają na temperaturę że nie wyrabiają w telewizji mówili śmiesz ne ma wentylator w domu jakoś wytrzymuje a co mają powiedzieć ludzie na produkcji oni wychodzą wcześniej z pracy bop mogą a wy jak nie wyprodukujecie cewek to swiat się zawali

Cocospoko

Dziwnym trafem w czasie upałów poznikały termometry na hali, pytam się dlaczego?

MVE
@Cocospoko 01.08.2018 11:26

Wystarczy zejść z hali bo to nie normalne jest tak pracować. Tylko znajdzie się (usunięte przez administratora) co zostanie

Natalia

Co powiecie na temat pracy w firmie? Czy wszyscy pracownicy otrzymują umowę o pracę? Czy są przyznawane premie uznaniowe, dodatki? Napiszcie proszę, czy praca jest zmianowa, oraz czy można dopasować grafik. Może pracodawca w ostatnim czasie organizował jakieś wyjścia integracyjne? Takie informacje mogą być ważne dla innych forumowiczów.

D
@Szymon 05.08.2018 01:12

Znajdźcie sobie pracę gdzie Multi sport jest za darmo oraz ubezpieczenie oraz inne tego rodzaju rzeczy pokrywa pracodawca a nie wy jeszcze za to płacicie.No i te 3 zmiany to też niefajnie. JA MAM 1 zmianę.papa.

Szymon

Praca na produkcji. Monter Urządzeń Elektromagnetycznych. Plusy: + można słuchać muzyki, + stołówka i obiady, + autobusy pracownicze, + stosunkowo nie najniższe zarobki, + przyjmuja wszystkich jak leci, + nieobowiązkowe ale opcjonalne nadgodziny w soboty lub/i niedziele. Minusy: - dyskryminacja mężczyzn, bardzo stereotypowe i krzywdzące podejście do pracy mężczyzn - w przypadku próby negocjacji zmiany stanowiska jest tylko wysmiewanie się i totalna ignorancja, do tego dochodzi faworyzowanie kobiet które obejmują wszystkie wyższe stanowiska oraz stanowią większość w firmie, Nie Polecam żadnemu Mężczyźnie - firma nie szanuje ani nas ani naszego zdrowia. - najnudniesza praca w w stosunkowo najgorszych warunkach z jaką kiedykolwiek się spotkałem, - dla mężczyzn TYLKO stanowiska stojące i dużo dźwignia. - gorąco - dla mężczyzn praca TYLKO przy wtryskiwarkach > 120 st a nawet >300 st cercjusza, bardzo wykańczajaca praca po której nie ma się na nic siły, - przełożeni i współpracownicy w zdecydowanej większości to ignoranci, z którymi nie można normalnie porozmawiać, bardzo zamknięte środowisko nastawione tylko na robienie normy, -normy tak wysokie że nie można nawet minuty odpocząć, -presja przełożonych którzy nie słuchają tłumaczeń i próśb, -(usunięte przez administratora) - komputerowy system mierzący czas pracy - trochę jak w więzieniu. - brak szacunku do pracy oraz zdrowia. - brak możliwości rozwoju, - komplenty brak optymalizowania zasobów ludzkich - nikt nie patrzy na preferencje pracownika, to gdzie pracujesz ustala system i nie ma możliwości zmiany linii lub stanowiska. - (usunięte przez administratora) - luxmed czy multisport? zapomnij tylko po przepracowaniu (usunięte przez administratora) - zero poczucia że cokolwiek znaczy się dla firmy, - przełożeni to proste kobiety bez wykształcenia które dostały stanowisko bo dlugo tam pracują i kompletnie nie znają się na zarządzaniu i nie mają szacunku dla pracownika (większość - nie wszystkie), - kobiety, prowadzą między sobą nieuzasadnione spory i konflikty, zamiast współpracy. - brak podwyżek związanych ze stażem pracy, PODSUMOWUJĄC Dobra firma dla kobiet które oczekują 8 godzin prostej pracy z muzyką i do domu. Stanowczo odradzam mężczyznom - za te pieniądze szkoda tracić zdrowia, a można go stracić dużo i szybko. Do tego dyskryminacja i ignorancja ze strony przełożonych nie poprawia sytuacji. Nie warto pracować tam dłużej. (usunięte przez administratora) Firma kłamie odnośnie wielu rzeczy np. zmiana stanowiska codziennie by zlikwidować monotonie to kłamstwo, coś takie nie istnieje, a mężczyźni mają tylko jedno stanowisko.

Każdy sobie rzepke skrobię

Hehe pozdrawiam swoją była brygadzistke z rzekomego zakładu psychiatrycznego.Wstyd i patologia.

Trapez

http://www.bhp.abc.com.pl/czytaj/-/artykul/obowiazki-pracodawcy-w-czasie-upalow. A my mamy wodę kranówę która jest naprawdę wzmocnieniem. Praca na hali ponad 30 stopni przy nagrzanych maszynach. Masakra zero ludzkości

Wrocław
@Trapez 29.07.2018 14:19

To może najwyższy czas zmienić pracę jak tak narzekanie

Natalia

@ETOanonim, dziękuję za odpowiedź. A czy są organizowane jakieś inne aktywności? Czy dostrzegasz dobre strony zatrudnienia w tym miejscu? Może masz jakieś rady dla osób, które planują rozpocząć pracę w Eto Magnetic?

Natalia

@ETOanonim, nie w każdym miejscu takie wyjścia są organizowane, ale może pracodawca robi coś innego, by uprzyjemnić pracę zatrudnionym osobom? Może są organizowane na przykład wigilie pracownicze? @Diabeł, wnioskuję, że nie jesteś zadowolony z zatrudnienia w tym miejscu, czy wyjaśnisz, dlaczego tak jest? Możesz także napisać, jakie zmiany byłyby dla Ciebie satysfakcjonujące.

ETOanonim
@Natalia 17.07.2018 17:48

Droga Pani, Wigilii pracowniczej w tym zakladzie tez sie nie doswiadczy

Money

Będą podwyżki? Mam nadzieję że duże...

Tralalalala
@Money 05.07.2018 17:22

Ile tej podwyżki chociaż 3500 tyś.netto więcej?hahahahah

lola

Cześć, napiszcie proszę jak wyglądają zarobki w dziale jakośc i na produkcji? O co chodzi z tym indywidualnym akordem?

nowy

witam jestem ciekaw ile wynosi wynagrodzenie ponieważ mam zamiar aplikować na stanowisko pracownik produkcji.

Natalia

@Jung @Cewka ja nie jestem pracownikiem ETO MAGNETIC i nie prowadzę rekrutacji. Jestem moderatorem forum gowork i jednym z moich zadań jest zawiadamianie użytkowników o tym, że pojawiła się możliwość złożenia swoich dokumentów aplikacyjnych do danej firmy. Forum pełni funkcję informacyjną, stąd również moja prośba o opinie pracowników. @Eto serwis gowork służy do prowadzenia dyskusji o pracodawcach, tak by osoby zainteresowane podjęciem zatrudnienia mogły łatwiej podjąć decyzję czy wysłać do firmy swoje cv. Nie omawiamy tu prywatnych sytuacji pracowników. Natomiast jeśli masz ochotę, to zachęcam żebyś wyraził/wyraziła swoją opinię na temat pracy w tej firmie. Będzie to pomocne dla zainteresowanych osób.

Natalia

W naszym serwisie pojawiły się nowe ogłoszenia o pracę. ETO MAGNETIC prowadzi obecnie rekrutację. Poszukiwane są osoby do pracy na stanowiskach: Młodszy magazynier: https://www.gowork.pl/oferta/mlodszy-magazynier,2QuEoeisEyLZKURSUanIH3,wroclaw Montażystka/montażysta: https://www.gowork.pl/oferta/montazystka-ta-elementow-elektromagnetycznych,3lZnFI3ms1QHyoWPjxrqUo,wroclaw Pracownik porządkowy: https://www.gowork.pl/oferta/pracownik-porzadkowy,71jWFejp38hDNbPPJhfzFM,wroclaw Dla wszystkich osób, które zostaną zatrudnione oferowana jest umowa o pracę, po okresie próbnym na czas nieokreślony. Czy aktualni pracownicy mogliby wypowiedzieć się jak oceniają tego pracodawcę i czy według nich warto wziąć udział w procesie rekrutacyjnym? @Jung pracujesz w ETO MAGNETIC? Czy Twój wpis sugeruje, że panuje tam spora rotacja pracowników? Możesz napisać więcej co sądzisz o warunkach pracy w tym przedsiębiorstwie? Będzie to pomocne dla osób, które chciałyby dostać się tam do pracy.

Cewka
@Jung 22.06.2018 20:54

Właśnie po co ?trzeba było dac podwyżkę starym pracownikom a nie cały czas szukać pracowników od tylu lat.Wiadomo że ludzie nie będą przychodzić bo skoro firma ciągle potrzebuje tzn że coś w niej jest nie tak.

Natalia

Pojawiła się oferta pracy w ETO MAGNETIC. Potrzebne są osoby do na stanowisko Młodszy magazynier. Praca jest w wymiarze całego etatu, a po okresie próbnym firma oferuje umowę na czas nieokreślony. Po szczegoły odsyłam do ogłoszenia: https://www.gowork.pl/oferta/mlodszy-magazynier,2QuEoeisEyLZKURSUanIH3,wroclaw Macie zamiar wysłać cv? Jeśli firma zaprosi Was na rozmowę kwalifikacyjną, napiszcie tu na forum jakie odnieśliście wrażenia.

Jung
@Natalia 15.06.2018 10:04

Po co zatrudniać co chwile nowych pracowników jak można zatrzymać tych co są. Wystarczy mądrze zarządzać ludźmi i nie zarzynać pracowników najcięższą pracą i co chwile wymieniać na nowych.

Olek

Jeśli komuś jest tak źle niech zmieni firmę!!!

Kierowca

Mam taka sprawe. Mam załadunek w niedzielę 3 czerwca w ETO... i chcialbym sie dowiedziec czy firma pracuje czy tylko przychodzi ktoś na dana godzine kto wyda towar... ???

Gość
@Kierowca 01.06.2018 14:33

To należy kontaktować się z firmą a nie głupio pytać na forum !

Zenek

Może zacznijcie doceniać , że pracujecie w firmie z dobrą opinią!

Haha
@Zenek 17.05.2018 22:28

Co Ty bierzesz że takie pierdoly piszesz

Zła

Uwielbiam ten tekst kiedy są dodatkowe zlecenia - dobór osób aby było najwyższe wyrobienie. Śmiech na sali. Zapisują się osoby które nie wyrabiają norm w tygodniu ale oczywiście to dobrzy pracownicy bo pracują kilka lat. Proponuję aby Dyrektor w końcu rozgonił to towarzystwo wzajemnej adoracji. Co to znaczy, że pracownik z kilkuletnim stażem robi 70-80%normy?! To za co dostaje wypłatę i premię?! Bo inni na niego zasuwają!!! Brygadzistki obchodzi tylko ile schodzi z Lini. Najwyższy czas zainteresować się kto to pracuje na to wyrobienie.

anonymous
@Zła 26.04.2018 09:39

to zrob 20albo 30% i będzie 100%

Jupi

Ciekawe ile jeszcze musi minąć czasu i w jakim wieku musimy żyć, żeby w końcu dostać jakiś socjal? Jest maj a na hali 31 stopni jak tu pracowac? A to dopiero początek....

GOŚĆ
@Jupi 14.05.2018 00:11

Inspekcja Pracy jest od tego.

Nowa

A może wezmą się za niektórych technologów nierobów A szczególnie jeden bije na głowę wszystkich

Monter
@Nowa 24.04.2018 17:02

O której lini mówisz?

Ciekawa

Jak ktos chce akordu indywidualnego powinien szukac takiej pracy.Przyjmujac sie zapoznajesz sie z warunkami pracy.Kazdy daje z siebie wiele bo mamy za to premie akordowa.Ciekawe co te chetne indywidualnego rozliczenia zarobily by na stanowiskach gdzie psuja sie czesciej maszyny.jednej uda sie 1000szt innej 200 i to nie z winy pracownika.Ciekawe czy zadowolenie by bylo z takiego akordu.

Luidzi

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

gość
@Żaneta 23.04.2018 18:14

Gdzie na produkcji czy w biurze ?

GOŚĆ

Czy ktoś się wypowie jak z zarobkami i atmosferą na stanowiskach biurowych..

Zostaw opinię o ETO MAGNETIC - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ETO MAGNETIC