ETO MAGNETIC

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 401 ocen.

ETO MAGNETIC
2 401 6 1

Opinie o ETO MAGNETIC

Jataman

Jesli sie przyjmujesz tu do pracy odrazu udawaj niekumatego. Bedziesz mial z górki. Bo widze,że tak tu jest. Jedni robią za dwóch w pocie czoła a inni prawie nic bo niby nie są w stanie ogarnąc.. i jaka tu sprawiedliwosć? Ale pieniadze takie same...a ocena pracownicza w tej firmie to kpina! No chyba że ktoś sie przyjaźni i ma z górki. Niesprawiedliwość panuje i to duża. Widać to na każdym kroku i aż sie niechce tam iść. Kiedy tu w końcu bedzie jakiś socjal? Firma jest za murzynami i nie ma nic.

olaboga

Cały czas te same ogłoszenia, non stop ponawiane. Widać ,jak ludzie chcą tam pracować.

Bosch
@olaboga 02.10.2018 21:49

Samo życie.No cóż o czymś to świadczy.

Boże
@olaboga 02.10.2018 21:49

Tu jeszcze ktoś pracuje??

GOŚĆ
@Boże 03.10.2018 21:16

Jak można w nicku wpisać nazwę Boga !!! Weź się zastanów nad sobą i nie wzywaj oraz nie wpisuj w nazwie : (usunięte przez administratora)!

Żenada po całości
@GOŚĆ 10.10.2018 17:41

Jest napisane Boże a nie Bóg gosciu

GOŚĆ
@Żenada po całości 12.10.2018 02:22

A co za różnica gościu? ! Tak czy siak używasz tego słowa , miej szacunek do BOGA !

Jezus Chrystus Gwiazda Rocka
@GOŚĆ 14.10.2018 18:23

GOŚĆ: Mam nadzieję, że to prowokacja. A ja pracę polecam, ale trzeba podchodzić do tego z dystansem. Tj. mieć świadomość, że w każdej chwili można sobie pójść gdzieś indziej jeżeli tu nam nie pasuje. Dzięki temu stres w pracy wyeliminowany niemal całkowicie. Również śmieszą mnie wojenki między pracownikami - ludzie, dajcie sobie siana, bo wam pikawa pęknie. Naprawdę, jak przestaniecie wtykać nos w sprawy innych, to będzie wam o wiele lżej i to nie tylko w pracy. PS. jestem z biura.

Natalia
@Jezus Chrystus Gwiazda Rocka 06.11.2018 19:14

Piszesz, że polecasz pracę w firmie, czy możesz powiedzieć, jakie zalety dostrzegasz? Jakie warunki są oferowane pracownikom biurowym? Wspominasz o tym, że pracownicy się ze sobą nie dogadują, czy jest tak na każdym dziale? Napisz proszę coś więcej o obecnej sytuacji.

oooo weź to poczuj

od razu szukaj innej pracy a dostaniesz lepsza posade niż tutaj.Pracujac 8 lat nie będziesz ani liderem ani brygadzista.Chyba ze będziesz podpieprzal ludzi to wtedy tutaj zostaniesz.A kasa marna przez 10 lat będziesz zarabial tyle samo.Szkoda czas.Odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Może najwyższa pora wymienić pare osob które rzadza w tej firmie np. pania mistrzynie.Mysle ze ta zmiana bylaby dobra i na lepsze.Takze wierze ze kiedyś to się zmieni

nowy

Witam wszystkich jak na dzień dzisiejszy wyglądają wynagrodzenia na produkcji czy po okresie próbnym można zarobić przyzwoite pieniążki ?

Lena
@nowy 11.10.2017 15:14

Stawki są rożne , każdy ma praktycznie inną.Po okresie próbnym dostajesz wyższą i to od Ciebie zależy jaka stawka będzie Ci póżniej przyznana ,tj , dostajesz 1-2 razy w roku angaż .Oceniane jest twoje podejście do pracy , zaangażowanie , praca w grupie i inne....Jesteś odpowiednio punktowany , im wiecej punktów tym angaż jest większy.Są różne stawki od 20 groszy do 1,50 do godzinówki .Biorąc pod uwagę że masz to dwa razy w roku(nieraz raz) to nie wychodzi tak żle .Dodatek za nocki , premia akordowa , premia za nie chorowanie , dodatkowe zlecenia -sobota 100% , niedziela200 %,można zarobić.Warunki są dobre , nikt nikogo ze stoperem z boku nie pilnuje , panuje raczej lużna atmosfera .Ogólne oceniam pracodawcę dobrze.

Młoda
@Lena 11.10.2017 23:49

No i nic się nie zmieniło teraz też były podwyżki i w styczniu i w wakacje. premia w miesiącu w zależności od linii może byc całkiem niezła. do tego multi sport, lux med, obiady. Jest ok

Wróżka

Co do niektórych w tym zakładzie karma wraca.

KAŚKA

Liderkę zdegradowano za przyjaźń z (usunięte przez administratora) pozostała na stanowisku.Ostatnie wydarzenia jakie miały miejsce na nocce,gdzie (usunięte przez administratora) zwyzywała pracownice od najgorszych pozostało obojętnie przyjęte przez pracodawcę (w nocy została poinformowana (usunięte przez administratora)). Próbowałam zmienić zmianę bo z tym (usunięte przez administratora) nie da się pracować.

Zainteresowana
@KAŚKA 01.10.2017 11:39

NA jakiej zasadzie awansuje się w tej firmie ?Jestem ciekawa...

Pracownik
@KAŚKA 01.10.2017 11:39

Moze w końcu ktoś tą (usunięte przez administratora) to jakas (usunięte przez administratora) ona z (usunięte przez administratora) mogłaby rękę podać Ogarnij sie (usunięte przez administratora) bo ludzie sie w koncu (usunięte przez administratora)

Były pracownik

Praca w ETO biuro. Plusy: Pozytywna atmosfer między pracownikami; zdolni pracownicy; umowa na czas nieokreślony po trzech miesiącach. Minusy: Temperatura w biurze, w zimie bywało poniżej 18 stopni, a w lato ponad 30 stopni :( ; badzo duża rotacja pracowników ( w dziale księgowości w ciągu roku odeszło 5 osób) ; znikoma możliwość awansu i podwyżki; słaby socjal:tylko multi sport za dopłatą i po okresie próbnym, luxmed po roku i najnizszy pakiet, obiady za 7 zł); nie można brać płatnej przerwy w porze obiadowej !!! Trzeba się wybić, żeby zjeść obiad i przez to pracować dłużej, pracowników na produkcji to nie dotyczy; problem z załatwianiem prostych spraw: np. problemy z załatwieniem nowych krzeseł dla pracowników; firma stawia tylko na wyzysk pracowników "co możesz zrobić dla firmy" lub "jak polepszyć swoją pracę, aby być bardziej wydajny dla firmy". Jak dla mnie praca tylko dla osób, które są prosto po studiach i potrzebują jakiegoś doswiadczenia, aby później dostać się do innej lepszej firmy. Dla specjalistów nie polecam!

Mysz
@Były pracownik 21.10.2018 19:41

Produkcja ma przerwę jedna śniadaniowa albo obiad a biuro mialo zawsze śniadanie i obiad

Pa pa

Dawno dawno temu do eto ciężki było się dostać ogólnie było dużo chętnych.Mozna było przebierać kto ma zostać a kto nie.Byla dobra nawet bardzo DOBRA ekipa niestety czas pokazał że nikt z tych starych pracowników nie pracuje.Wiekszosc co odeszła to awansowała na kierowników lub brygadzistow gdzie indziej.Takze co to może świadczyć...tutaj nie awansowali a gdzie indziej tak.

Cezar
@Pa pa 20.10.2018 23:15

Po prostu gdzie indziej ich doświadczenie zostało docenione,w Eto na to nie można liczyć

anonim

(usunięte przez administratora)

zakonnica

taka prawda

ok

(usunięte przez administratora).(usunięte przez administratora).Atmosfera fatalna.Zawiść i zazdrość miedzy pracownikami którzy nie maja nic i się niczego nie dorobili i nic nie osiągnęli.Podkopywanie innych to codzienność.W dodatku (usunięte przez administratora).

taka prawda
@ok 12.09.2018 20:04

Odradzam pracę w Eto Magnetic z kilku powodów: - słabej jakości szkolenia wstępne, trudno się zorientować w procesie produkcji, - niejasny zakres obowiązków ( na umowie nie jest określony, więc w zasadzie trzeba robić to, co aktualnie zlecają), - (usunięte przez administratora) takie jak: promieniowanie elektromagnetyczne, rentgen, laser (możliwość trwałego uszkodzenia oczu), opary metali - (usunięte przez administratora) - o szkodliwości warunków pracownik dowiaduje się dopiero po podpisaniu umowy, co moim zdaniem jest lekko nieuczciwe. Jednym słowem: nie warto, nawet za wyższą stawkę niż aktualnie proponowana. Premie są (usunięte przez administratora), niewiele wnoszą do wynagrodzenia. 1900 - 2000 zł - tyle można się spodziewać na koncie około 10 dnia miesiąca.

Taktyczny obserwator
@taka prawda 13.09.2018 12:22

Uuu to cienko płacą w tej firmie.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
@taka prawda 13.09.2018 12:22

a czy od tych u góry wymagali tyle nie nawet w połowie nie mają takich kwalifikacji jak nie jedna osoba na produkcji więc nie (usunięte przez administratora) w normalnej firmie chcesz pracować pracujesz dostajesz okres próbny i

Natalia

@Była, rozumiem, że pracodawca miał duże wymagania i oczekiwał zaangażowania. Czy jednak widzisz także dobre strony zatrudnienia w tym miejscu? Mogłabyś powiedzieć coś więcej o ocenie pracowniczej? Czy za to są jakieś dodatki? @sairan, dlaczego sądzisz, że praca jest dobra tylko dla młodych ludzi? Czy rozpoczynając tam karierę, mogą liczyć na rozwój?

kris kros

witam jakie zarobki jako pracownik produkcji?

sairan

Po kilku miesiącach pracy mogę polecić wszystkim młodym, co nie wiedzą jeszcze co z życiem zrobić. Nie pracujesz na najniższą, transport pracowniczy jest za grosze, jedzenie na stołówce w miarę - niestety opcje wegetariańskie są ograniczone, plusem jest opłacanie przez pracodawcę połowy ceny. Brak klimatyzatora, temperatury dochodziły do 35° w głębi hali - dostaliśmy 10min dodatkowej, bezpłatnej przerwy, no ludzki pan. Szkolenie zależy od linii na której pracujesz i oczywiście od osoby która szkoli; trzeba pamiętać, że zawsze można zapytać, nikogo jeszcze nikt nie ugryzł za to. Możliwość pracy w weekendy na zleceniu co znacznie poprawia budżet. Trzy zmiany mają swoich zwolenników jak i przeciwników, mi akurat bardzo odpowiada. Jak wspomniałem, praca spoko dla młodych chcących zacząć pracę gdziekolwiek byle nie w żabce.

To ja

Cały czas te same pojawiające się ogłoszenia o czymś świadczą.

Była

Było minęło oby inni mieli lepiej. Odradzam pracę w tej firmie. Zero szacunku do pracownika najlepiej jakbyś stał przy maszynie i nie cofał się o krok od niej. A jak się ruszysz to głupie pytania albo trabienie... Z przerwą też cyrki. Jeśli pójdziesz tam do pracy to nie pokazuj na ile Cię stać bo i tak ten co nie robi nic ma zawsze lepiej i jest głaskany. Potem zobaczysz jak Cię docenia brygadzista dając 3 zł z oceny pracowniczej. (usunięte przez administratora) jak się patrzy. Socjal brak. Tylko obiad za 7 zł i opieka medyczna teraz po przepracowaniu roku. Każdy każdego podwala. A te co liderkami są to w większości weszły brygadzistka gdzie trzeba. Porażka totalna. Nie wrócę tam nigdy. Adios.

Ja
@Była 19.09.2018 19:26

Tak się właśnie kończy to wszystko jak człowiek był traktowany. Trochę szkoda jak się patrzy jak firma się wykrusza.

Natalia

@taka prawda, piszesz, że na początku pracy szkolenie nie jest wystarczające, ile ono trwa? Czy później są organizowane dodatkowe szkolenia, które podnoszą kwalifikacje? Mówisz także o szkodliwych warunkach, czy pracodawca zapewnia odzież ochronną i prywatną opiekę medyczną? @Gość, czy jesteś zainteresowany tą posadą? Może już aplikowałeś? Jeśli tak, daj proszę znać, jak przebiega rekrutacja.

zakonnica
@Natalia 19.09.2018 11:16

to może być szkodliwe byle by opieka byla

Gość

Jest ogłoszenie stanowisko Pracownik biurowy, zamieszczane co jakiś czas tylko na trzy miesiące, czy ktoś tam robił? Czemu tylko 3 miechy, jaka płaca?

odradzam
@Gość 12.09.2018 07:20

Byłam na rozmowie, 1600 brutto za 3/4 etatu. Potrzebny jest pomocnik w zakresie skanowania, układania dokumentów. Nic więcej. Nie ma możliwości przedłużenia zatrudnienia.

Gość
@odradzam 13.09.2018 12:24

Bardzo małe pieniądze. Od kiedy jest praca? Dużo jest chętnych ?

Ja
@odradzam 13.09.2018 12:24

Ale to ogłoszenie pojawia się co trzy lub cztery miesiące czyli morał z tego taki , że co trzy bądź cztery miesiące jest praca i zatrudniana jest kolejna nowa osoba.

DO NATALKI

ZATRUDNIJ SIĘ NA MIESIĄC. ZOBACZ JAK JEST I GŁUPIO SIĘ NIE PYTAJ. MASZ CIEPŁĄ I MIŁĄ POSADKĘ, WIĘC NIE ZROZUMIESZ TYCH CO DAJĄ Z SIEBIE WSZYTKO. WIĘC USZANUJ TYCH DZIĘKI KTÓRYM TA FIRMA ISTNIEJE.

Natalia

@BMW, posiłek pracowniczy dla wielu osób może być zachętą do wzięcia udziału w rekrutacji. Piszesz również o tanim transporcie, czy trasa jest w jakiś sposób dopasowana do pracowników? @Biurowy, rozumiem, że na plus oceniasz pracę w tym miejscu, a opowiesz nieco więcej na ten temat?

Gość
@Natalia 23.08.2018 01:44

Posiłek pracowniczy może być zachętą do rekrutacji ?! Chyba coś ci się pomyliło

Były
@Natalia 23.08.2018 01:44

Hahaha no nie mogę posiłek zachętą bułki coraz mniejsze a coraz droższe. Nic tu w tej firmie nie ma. Stołówka i jedzenie to dla biura chyba tylko. Festyn zrobi (usunięte przez administratora)to nie jest bezinteresowne tak jak te beznadziejne bony na święta daje bony(usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora)

Dobra rada

Ludzie z niczego nie są zadowoleni taką już ludzka natura za 10 groszy wiecej na godzinę przestają się odzywać o red tagi o to że konkurs dla dzieci śmieją się o piknik opamietajcie się trzeba cieszyć się tym co się ma a jak nie to można iść do innej pracy a tam będzie pewnie podobnie niezadowolenie człowieku pokochaj samego siebie a świat będzie lepszy

kasia

16 lat minęło jak jeden dzień... Było różnie, raz lepiej, raz gorzej. Po 16 latach czas na nowe doświadczenia. Ten czas z Wami w Eto będę wspominać miło. Dziękuję Wszystkim z kim miałam przyjemność pracować. Nie było czasu żebym pożegnała się ze Wszystkimi z osobna co czynię teraz na Forum i dziękuję. Super pracownicy, super ludzie z którymi chce się przebywać na co dzień. Nie na darmo mówi się ,,to ludzie tworzą miejsce,,. Tacy pozostańcie weseli,energetyczni,zwariowani na PLUS. BARDZO DZIĘKUJĘ.

Beka
@kasia 01.08.2018 11:29

Śmiech na sali

Żegnam
@kasia 01.08.2018 11:29

Każdy wie swoje czemu Pani odeszła.

Anonim
@kasia 01.08.2018 11:29

Dobrze że nie ma Cię to będzie mniej plotek bo tylko się chodziło po liniach i gadalo od rzeczy.

Anonim
@kasia 01.08.2018 11:29

Niech się Pani nie martwi,niedługo ,,zainteresowana,,osoba się wszystkiego dowie.

Anonim
@kasia 01.08.2018 11:29

Ja też odszedłem z eto i pracę z Kasią wspominam bardzo dobrze. Jedna z niewielu brygadzistek cechująca się empatią. Oby więcej takich ludzi w tym zakładzie. A tym co narzekają, niech się schowają, bo nikt nie jest idealny. Kasiu,życzę wszystkiego dobrego. Czekamy na jakieś spotkanie.

Anonim
@kasia 01.08.2018 11:29

Pani Kasiu ma Pani bujną wyobraźnię.Takie rzeczy co pani opowiadała to kpina. Może niech Pani zacznie pisać bajki jak Tuwim albo Andersen.

Mysz
@kasia 01.08.2018 11:29

Teraz to super pracownicy i ludzie a wcześniej to kim byli dla Ciebie

Byle do weekendu

Nooo super. Normalnie Karaiby po co wyjezdzac w ciepłe kraje jak można przyjść do ETO i pracowac w 37 stopniach :)

D
@Byle do weekendu 03.08.2018 00:57

Po Ja się cieszę że już nie pracuje w tej firmie.W nowej pracy mam klimatyzację dodatkowo Social Full wypas.Nihdy bym nie wrocila do eto.Ale życzę dużo sukcesów.Mi się poszczescilo. Pozdrawiam.

eto
@D 03.08.2018 15:22

Tez Pozdrawiam ;)

Ja

Przestańcie narzekać i się zwolnijcie jak wam nie odpowiada ! Praca nie jest przymusem !

Natalia

@Anonim, co jest według Ciebie kłamstwem? Różne osoby mogą mieć różną opinię na temat danego pracodawcy, mógłbyś przedstawić swoją? @Szymon, wspomniałeś, że zatrudnione osoby mają zapewniony posiłek, czy jego koszt pokrywa pracodawca? Piszesz także o transporcie, rozumiem, że jest darmowy?

Szymon
@Natalia 08.08.2018 14:28

Jest stołówka na której gotowane są obiady i za niedużą kwotę (dość symboliczną bo jak było za darmo to podobno był (usunięte przez administratora) można kupić taki typowy obiad robiony przez kucharki na miejscu. Fajna opcja jak ktoś nie ma czasu gotować. Obiady są gotowane i wydawane i albo zje się o danej godzinie albo można na wynos poprosić. Transport kosztuje 35,- za miesiąc, i są 3 linie autobusowe (pracownicze). Są to grosze patrząc na koszty innego rodzaju dojazdu. Chciałem jeszcze dodać że plusem jest duży darmowy parking i taka mała rowerownia. Również plusem jest niska ceny multisport. Stałe godziny pracy. Pewnie jest tego więcej ale ja już tam nie pracuje więc nie wszystko pamiętam. Tak jak pisałem fajna praca dla Pań które nie wiedzą co z życiem zrobić. Stała monotonna praca, bardzo mało skomplikowana i z jasnymi zarobkami. Dobra opcja również dla osób z zagranicy których tam również nie brakuje. (usunięte przez administratora). Opinia o firmie jest też mocno zależna od stanowiska. Linie mimo pozornej równości, równe nie są. Na jednych jest łatwiej na innych trudniej, ponieważ jest to praca na maszynach. Co za tym idzie ludzie którzy pracują na łatwej linii, nie na robią się i do tego wieksza norme zrobią i dostaną dobrą premie. A ludzie którzy trafią na trudną linie, muszą ciężko pracować często bez premii. No i brak indywidualnego podejścia do pracownika o którym już pisałem czy równe zarobki za nierowną prace.

Olek

Czy ktoś się wypowie na temat pracy w biurze ?

Biurowy
@Olek 10.08.2018 10:11

Praca zależy w jakim dziale jest Ok, tylko mimo klimy trochę gorąco

Ano
@Biurowy 10.08.2018 17:31

To nawet klimy nie ma tak duża i rozwijająca się firma?

Wrowro

Podwyżki pracownicy którzy zamierzają mają 17,40 nieroby 18 i wiecej takie podwyżki a po wypłacie widać tylko jej ubytek

BMW

Pani Natalio. Nic tu nie jest darmowe. Posiłek płatny o 12. Pracownik który pracuje od 6 rano woli sobie przynieść swoje jedzenie i przerwę robi około 10 rano. Pracownik który przychodzi na 14 nie dostanie posiłku bo go już nie ma... Żeby pójść na przerwę trzeba się elektronicznie odbić w systemie żeby ten w tym czasie nie naliczał pensji. Przerwa trwa 20 minut i w drodze powrotnej znowu trzeba się odbić. Plusem jest tani transport który wynosi około 30 zł miesięcznie .

Corsa
@BMW 08.08.2018 15:26

Obiady są wydawane od 12 do 13:30, także typowo ustawione pod pracowników biurowych

Anonim

Jak czytam te kłamstwa na tym forum to aż niedobrze mi się robi.

............................

przecież tak jest prawie wszędzie pracują tylko ludzie fizyczni dziś się zaśmiałem jak panie w biurach narzekają na temperaturę że nie wyrabiają w telewizji mówili śmiesz ne ma wentylator w domu jakoś wytrzymuje a co mają powiedzieć ludzie na produkcji oni wychodzą wcześniej z pracy bop mogą a wy jak nie wyprodukujecie cewek to swiat się zawali

Cocospoko

Dziwnym trafem w czasie upałów poznikały termometry na hali, pytam się dlaczego?

MVE
@Cocospoko 01.08.2018 11:26

Wystarczy zejść z hali bo to nie normalne jest tak pracować. Tylko znajdzie się (usunięte przez administratora) co zostanie

Natalia

Co powiecie na temat pracy w firmie? Czy wszyscy pracownicy otrzymują umowę o pracę? Czy są przyznawane premie uznaniowe, dodatki? Napiszcie proszę, czy praca jest zmianowa, oraz czy można dopasować grafik. Może pracodawca w ostatnim czasie organizował jakieś wyjścia integracyjne? Takie informacje mogą być ważne dla innych forumowiczów.

Szymon
@Natalia 09.07.2018 14:29

UoP na stałe po 3 miesiącach to prawda a nawrt kilka groszy podwyżki jest wtedy. Premie tylko za normę, która nie wiadomo od czego zależy. 3 zmiany. Brak możliwości dopasowania grafiku u większości brygadzistek. Brak integracji w firmie w ogóle.

D
@Szymon 05.08.2018 01:12

Znajdźcie sobie pracę gdzie Multi sport jest za darmo oraz ubezpieczenie oraz inne tego rodzaju rzeczy pokrywa pracodawca a nie wy jeszcze za to płacicie.No i te 3 zmiany to też niefajnie. JA MAM 1 zmianę.papa.

Zostaw opinię o ETO MAGNETIC - Wrocław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ETO MAGNETIC