Pracowałem w WSM Personal 6,5 miesiąca dokładnie, w Edece na komisjonowaniu.
Powiem tak:
1)Zadzwoniłem w poniedzialek, w czwartek tego samego tygodnia miałem prace- expresowo załatwione dokumenty, wystarczy zeskanować i wysłać, bez zbędnego dojeżdżania do miejsca pracy.
2)Mieszkania na bardzo wysokim poziomie- całkowicie wyposażone, jedynie musisz wziąć swoje prześcieradło. Mieszkasz jak człowiek, godnie, a nie w barakach. Kwestia osoby jaką dostaniesz, to zawsze znak zapytania i WSM Personal na to wpływu nie ma.
3)Praca w Edece jest lekka, w magazynie, więc temperatura mniej więcej stała. Masz monitor i jedziesz od placu do placu, każdy głupi ogarnie temat
4)Masz zapewnionego busa z pracy i do pracy- jeśli chcesz swoim autem jeździć, to Twoja sprawa
5) Wypłata teoretycznie jest do 15 dnia miesiąca, ale ja ZAWSZE PRZED CZASEM dostawałem przed kase co do centa. Na potwierdzenie wypłaty masz pasek z wypłatą i wszystko opisane co i jak.
6)Moim koordynatorem był Marian. Jeśli potrzebowałem czegoś, czy zaliczkę, czy wolne, zawsze mi pomagał. Czasami trudno sie dodzwonić, ale co sie dziwić, jak ze 100 osób pod sobą ma i każdy coś od niego chce ;) Tak naprawde to pracownicy go dymają, bo np: jeden wziął firmowe auto i sobie na koszt firmy 200km zrobił, ten zaćpał morde, temu sie nie chciało do roboty przyjść, więc ogarnijcie sie jak mówie, że to niby Marian kogoś oszukuje.
7)Masz możliwość zaliczki bez problemu.
8)Jakbyście robili w słońcu, mrozie, mieszkali w pokojach z grzybem po 6 osób, to docenilibyście WSM Personal i ich warunki- doceńcie ;)
O firmie nie mogę złego słowa powiedzieć, jestem bardzo wdzięczny za możliwość pracy u państwa. Mnie osobiście firma dobrze traktowała.
Mam jedynie żal do "sympatycznych" kolegów. Za granicą pracują frajerzy, zwykłe gówna, a nie polacy i nie mówie tylko o WSM tylko ogółem o polakach. Rozumiem, że możemy sie nie lubić z kolegami, ale żeby każdy każdego sprzedawał ? Interesują się wszystkim, w jakim sweterku chodzisz do pracy, że masz nowe spodnie, czy masz renty ZUSowskie, jakie masz auto, czy chodzisz na dziwki, z byle bzdurą Ciebie sprzedadzą tylko z czystej zawiści, powiesz coś komuś, to wszystkie 3 zmiany o tym już wiedzą, obrobią Ci (usunięte przez administratora) tylko dlatego, bo ich życie jest tak tak kiepskie, że lepiej interesować się życiem innych.
Podsumowując: firma sama w sobie jest ok w mojej opinii.- jestem bardzo zadowolony. Jeśli ktoś chce zobaczyć w jakich warunkach ja mieszkałem, mam zdjęcia i chętnie mogę pokazać- znajdziecie mnie przez facebook.
Jedynie jak podejmiecie tam prace, wszystko jest ok, tylko uważajcie na swoich rodaków. Nie gadajcie im za dużo, róbcie swoje, bo Cie sprzedadzą.
Pozdrawiam ;)