Odebrałam wczoraj pierścionek zaręczynowy po wymianie na mniejszy rozmiar – niestety okazał się zbyt ciasny. Dziś wróciłam do salonu z prośbą o pomoc, ale spotkała mnie bardzo nieprzyjemna sytuacja. Obsługiwała mnie niemiła pani blondynka, która od razu poinformowała mnie, że nie ma możliwości wymiany, ponieważ minęło 30 dni od zakupu – mimo że sama wymiana pierścionka trwała 3 tygodnie!
Pani była niedoinformowana, nie potrafiła odpowiedzieć na proste pytania i co chwilę szła się radzić do zaplecza innej ekspedientki. Zamiast pomóc, zaproponowała mi usługę odpłatnego zmniejszenia pierścionka za minimum 100 zł. Gdy powiedziałam, że złotnik zrobi to taniej, zaczęła się wyśmiewać i twierdzić, że “pierwsze słyszy” o takich cenach. Było to bardzo nieprofesjonalne i nieprzyjemne doświadczenie.
Dla kontrastu – wcześniej obsługiwały mnie inne panie (brunetki), które były przemiłe, pomocne i rzeczowe. Gdyby nie ich zaangażowanie i uprzejmość, moja opinia o salonie byłaby znacznie gorsza. Niestety jedna niekompetentna i arogancka osoba potrafi bardzo zepsuć wrażenie.
Mam nadzieję, że firma zwróci uwagę na jakość obsługi klienta, bo przy tak ważnych zakupach jak pierścionek zaręczynowy liczy się nie tylko produkt, ale też podejście do klienta.