Gomez Fashion Store

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Gomez Fashion Store

Opinie o Gomez Fashion Store Poznań

WebsiteIconGOMEZ

Nie przegap nowości o Gomez Fashion Store!

ktos

12.04.2026 20:31

Dzień dobry widziałem ofertę na dekoratora sklepu czy ktoś się orientuje na jakie zarobki brutto na umowie mogę liczyć
    #DekoratorSklepowy

znawca

17.06.2026 16:26

pewnie minimalna w tej firmie więcej niż kilka stówek nad minimalną nie dostaniesz
    Grzegorz

27.02.2026 16:57

Największe kłamstwo tysiąc zł premii za wyniki jak zapewniają jest to absolutnie do zrobienia tylko, że: Wszyscy by musieli urywać sobie ręce bo każdy musi być dużo ponad normą na danym stanowisku żeby tyle dostać. Wiadomo każdy ma inny dzień i nie każdy codziennie przez miesiąc będzie urywać ręce. Czyli jeśli norma jest 10/h to ty musisz zrobić 40/h i cała reszta podobnie żeby tyle dostać. Za błędy nawet nie swoje potrafią zabrać całemu działowi premie tak o. Elastyczny grafik nie istnieje każdą minutę trzeba odrobić a oczywiście nie przymusowe nadgodziny są oddawane w pół rocznym okresie rozliczeniowym. Umowa zlecenie w okresie świątecznym też zmuszana do chodzenia po 10 godzin dziennie jeśli nie to nie możesz zagrafikowac się na kolejny tydzień. Każdy z liderów patrzy tylko jak Cię wpisać w raport za cokolwiek. Bo za to oni mają swoje premie xd Jeśli mają za mało wpisów są proszeni na dywanik grzecznie mówiąc. Więc nawet jeśli któryś jest miły to ma bat nad sobą żeby zamiast zajmować się pracą kontrolować czy czasami nie rozmawiasz z kimś w alejce.

10.03.2026 08:16

Panie Grzegorzu, Opisany przez Pana obraz pracy diametralnie mija się z naszymi standardami oraz codziennym doświadczeniem zdecydowanej większości naszego zespołu. Zapewniamy, że wynagrodzenia w naszej firmie są wypłacane regularnie na podstawie przejrzystych i osiągalnych wyników. Współpraca opiera się na partnerstwie, a kadra zarządzająca jest rozliczana z sukcesów całego zespołu, a nie z liczby nałożonych upomnień. Zależy nam na budowaniu zdrowego środowiska pracy, w którym każdy czuje się doceniony.

Monika

20.03.2026 18:25

Grzegorz dokładnie jest tak jak piszesz.... Ja mam wrażenie, że osoby pracujące na Diamentowej udają, że nie wiedzą co się dzieje na sklepach. A osoba odpisująca z HR na te wszystkie komentarz niech sobie lepiej już odpuści bo wszyscy pracujący wiedzą jak jest i przestańcie już mydlić oczy. Na początku robicie wszystko żeby kogoś zatrzymać a potem nawet nie macie argumentów aby pokazać jakcy to niby jesteście super.
    Śmieszki heheszki

01.10.2025 22:19

Oferują umowę zlecenie na 1 miesiąc NA OKRES PROBNY, a potem UoP, przecież jest takie coś jak umowa o pracę na okres próbny?? Ciekawe. To nie jest dobra firma, nie szanuje cudzego czasu, pomijając fakt, że szkoli cię Ukrainka która ledwo mówi po polsku Zaprosili na 1 dzień 4 osoby, wszystkie 4 odesłali z kwitkiem (usunięte przez administratora)gdzie tu logika? Brak, omijajcie szerokim łukiem
    Grzegorz

27.02.2026 16:58

A później UOP na 3 miesiące na okres próbny. Przecież to logiczne 😆

10.03.2026 08:15

Dziękujemy za komentarz. Krótki początkowy okres współpracy pozwala obu stronom upewnić się, że praca w naszym magazynie to właściwy kierunek, zanim podejmiemy decyzję o stałym zatrudnieniu. Chcemy również wyraźnie zaznaczyć, że w naszej firmie cenimy kompetencje i profesjonalizm, niezależnie od narodowości. Budujemy środowisko oparte na wzajemnym szacunku i kategorycznie nie akceptujemy dyskryminacji. Decyzje o kontynuowaniu współpracy po dniu próbnym opierają się wyłącznie na obiektywnej ocenie predyspozycji do pracy na danym dziale.
    Bareja

22.10.2025 08:56

Czytam opinie, ponieważ przez chwilę pomyślałam o aplikowaniu do Państwa firmy i analizując wypowiedzi pracodawcy jestem kompletnie rozbawiona.Pracodawca argumentuje, że przerwa w pracy jest przywilejem. Odsylam do kodeksu pracy, to oczywiste prawo pracownika a nie łaskawy przywilej. Z koleji jako benefit proponuje elastyczny grafik, który w takich pracach gdzie jest równoważny czas pracy służy pracodawcy a w znikomym stopniu pracownikowi.Ciekawostka sa wspomniane kary. Aż chce się aplikować:)
    Agatka

03.08.2024 23:33

Kochani, chciałabym aplikować do tej firmy na ostatnie ogniwo łańcucha pokarmowego czyli na stanowisko sprzedawcy w salonie i chciałabym wcześniej poznać odpowiedź na nurtujące mnie pytania: 1. Czy w ciągu 11 godzin pracy są jakieś przerwy a jeśli tak to jak długie i ile? 2. Czy w ciągu 11 godzin pracy można zjeść jakieś posiłki? 3. Czy w ciągu 11 godzin pracy można usiąść czy trzeba stać na nogach? 4. Czy w ciągu 11 godzin pracy można skorzystać z telefonu? 5. Czy w ciągu 11 godzin pracy można korzystać z toalety i ile razy i jak długo? 6. Czy w umowie zlecenie są jakieś klauzule, kary? 7. Czy otrzymaliście draft umowy przed podpisaniem z jakimś wyprzedzeniem żebyście mogli się z nim zapoznać? Z góry bardzo dziękuję i będę wdzięczna za wyczerpujące odpowiedzi.
    KANDYDATT

12.05.2022 16:04

DZIEŃ DOBRY CZESTO WIDZE REKRUTACJE NA STANOWISKO KIEROWNIKA MAGAZYNU , czym jest to spowodowane ?,

07.04.2023 15:22

Marka GOMEZ ma już 18 lat doświadczenia na rynku. Jest jednym z liderów segmentu na terenie CEE. Obecnie zatrudnia ponad 400 współ/pracowników. To osoby o różnym doświadczeniu i będące na różnych etapach kariery. Spółka cały czas optymalizuje potrzeby i kierunki rozwoju i na tej podstawie ogłasza zapotrzebowanie na specjalistów w konkretnych obszarach. Aktualne oferty pracy wraz ze szczegółowym opisem przebiegu procesu rekrutacji dostępne są tutaj: https://gomez.pl/pl/etapy_rekrutacji Poza tym GOMEZ cały czas jest otwarty na zatrudnienie osób w kryzysie uchodźczym.
    Prezes

03.08.2024 21:27

@Pracodawca Nikogo nie obchodzi czy na 12 czy na 50 rynkach europejskich macie swoje sklepy. Oczywiście, że w biznesie muszą być określone procedury i standardy. Przywileje? 30min przerwy w ciągu 11h? To jakiś żart? Prezes też je w ciągu 11h jeden posiłek? Na załatwienie potrzeb fizjologicznych też jest przewidziany slot czasowy? Zapewne piękne wyniki finansowe na slajdach w podsumowaniach kwartalnych.. dzięki zatrudnionym (usunięte przez administratora) a przepraszam to się dzisiaj nazywa optymalizacja :-) XIII poprawka do konstytucji USA z 31 stycznia 1865r. zniosła już (usunięte przez administratora)
    tineczka

10.12.2023 21:03

ogolnie tak.... umowe zlecenie traktuja jak umowe o prace...wymagaja dyspozycyjnosci pon-pt a w sobota tylko dla tych co pracowali w tygodniu....jakby tamci nie chcieli odpoczac w weekend... ogolnie 20min przerwy. praca 8h na nogach np chodzenie(jedna czynnosc) za minimalna krajowa....nic dziwnego ze tam taka rotacja jak w kolhozie. probowalam sobie ustawic to jako prace dorywcza skoro niby maja ciagle brak ludzi ale po wymuszeniach dyspozycyjnosci od pon-pt podziekowalam. Sorry ale za minimalna mi nie bedzie delikwent wymuszac na zleceniu dyspozycyjnosci...czyli albo caly tydzien albo wcale. ogolnie praca taka typowa dla mlodych aby sobie dorobic...nie liczcie na stala prace ..raczej jako fuche z braku czegos innego.

30.04.2024 16:09

Staramy się zrozumieć Twoje obawy i frustracje związane z warunkami współpracy. Podczas rekrutacji na pewno miałaś omawiane warunki. Nie szukamy kogoś na chwilę i dorywczo. Zawsze stawiamy na mocny zespół, aby zapewnić klientom najlepszą obsługę. Umowy, długość przerw czy godziny pracy, wszystko jest zgodne z obowiązującymi przepisami. Jako firma staramy się, aby warunki współ/pracy były jak najlepsze. Dlatego bardzo nam przykro, że tego typu zastrzeżenia pojawiają się na Gowork
    panzer

10.12.2023 21:07

wez idz na 10-12h do roboty gdzie musisz chodzic non stop....kon nie wyrobi...i 20min przerwy xd jak przekroczysz 3min przerwy to ochrona ci daje kare 20zeta....xd kolhoz taki ze ruskie by mogli sie od nich uczyc... i normy masz wyrabiac,chyba 40 produktow na godzine czy jakos tak xd
    Abrakadabra

06.12.2021 19:59

Odradzam. Nie szanują pracownika, na rozmowie elastycznh grafik, po czym jak zostaje ułożony to nie biorą pod uwagę dyspozycyjności,(usunięte przez administratora)
    Były

28.04.2022 17:36

Oczywiście, nadgodziny są dla chętnych tylko w teorii, w praktyce ZAWSZE musisz zostać po godzinach/przyjść wcześniej. Czasem poinformują Cię o 23, że na drugi dzień masz przyjść na 7 rano i pracujesz do 21 :) nikogo nie interesuje, że nie możesz, masz plany, rodzine, cokolwiek.

07.04.2023 15:31

Sytuacje sporne rozwiązywane są z udziałem obu stron tak, by każda miała okazję przedstawić swoje argumenty. Po stronie Spółki do dyspozycji pracowników jest zarówno przełożony danego działu, jak i zespół HR. Pracownicy zachęcani są do zgłaszania uwag, proponowania nowych rozwiązań, które w dłuższej perspektywie pomogą zoptymalizować pracę danego działu. Rozmowy na każdym szczeblu prowadzone są z szacunkiem i zachowaniem najwyższych standardów komunikacji.
    G.

09.12.2022 20:46

Dziwi mnie fakt, że ktokolwiek chce tu pracować. Toksyczny klimat. Elaborat można napisać ale szkoda energii.

07.04.2023 15:21

GOMEZ dostarcza produkty do klientów na 12 rynkach europejskich. Skala działalności firmy w naturalny sposób wymaga, aby codzienne funkcjonowanie Centrum Dystrybucyjnego było ściśle uregulowane. Dlatego każdy z pracowników Centrum ma określone przywileje, jak np. przysługujące mu przerwy, ale i normy, do których powinien sią stosować – to m.in. pilnowanie ich czasu czy odłożenie telefonu komórkowego na czas wykonywanych obowiązków. W efekcie cały team pracuje na to, by utrzymać wysokie standardy obsługi, które marka wypracowała na przestrzeni lat.
    Aplikant

08.12.2021 22:51

Dzień dobry, widzę że po raz kolejny pojawia się rekrutacja na stanowisko koordynatora magazynu. Stanowczo odradzam!! Jest sztuczna rekrutacja, ogłoszenie systematycznie pojawia się od kilku lat. Strata czasu ponieważ kandydat i tak nie zostanie wybrany.
    Ciekawość ;)

23.10.2021 15:44

Dzień dobry, Czy jest tutaj może ktoś kto pracuje lub pracował w studio foto i są w stanie powiedzieć cokolwiek na temat tej pracy ? Jak atmosfera ? Zarobi ? Praca sama w sobie ?

Kontakt - Gomez Fashion Store

Poznań

GOMEZ

09.08.2021 11:33

Czy organizowane są wyjazdy, imprezy, spotkania integracyjne w Gomez Fashion Store?
    Foto

03.10.2021 00:51

Tak, impreza firmowa raz na rok jeśli dobrze pamiętam
    pracownik xyz

07.01.2021 15:58

- atmosfera przyjemna, śmieszna. Pomocni współpracownicy. - dobre warunki, - wynagrodzenia okej, - firma daje rozwijać się w różnych dziedzinach.
    Dział Foto

07.01.2021 15:54

Zdarzyło mi się pracować na dwóch stanowiskach w dziale foto. Pracowali tam ludzie w różnym wieku, a mimo to nie dało tam czuć się nieswojo. Atmosfera wręcz rodzinna i jeśli ma się chęci to jest i możliwość rozwoju. Artystyczne dusze jak i ludzie ceniący estetykę, na pewno poczują się tam dobrze.
    Jest okej

10.09.2020 12:11

Dziewczyny na salonie damskim w większości miłe i można się fajnie dogadać. Praca nie jest bardzo ciężka, lecz zmęczenie da się odczuć szczególnie na początku pracy; bolące stopy. Klienci w większości mili.
    Halina33

15.04.2020 15:38

Witam , jutro mam rozmowę kwalifikacyjna w firmie Gomez na stanowisko sprzedawcy , jakie zadają pytania ? I czy ogólnie polecacie ta firmę na chwile obecna. Pozdrawiam
    jestfajnie

09.12.2015 14:21

Witam wszystkich, polecam w stu procentach ta firmę. Zarobki dobre nagroda uznaniowa jest realna a nie jak w innych firmach fikcyjna, ludzie sympatyczni, zawsze można polegać na pozostałych osobach ze wszystkich działów, szef zaangażowany we wszystko co się dzieje w firmie i docenia najlepszych. Awans? Jak najbardziej realny i to nawet o kilka poziomów. Kierownicy w salonach bardzo mili i wyrozumiali. Co do grafiku można się dogadać. Bardzo fajne imprezy firmowe na najwyższym poziomie w najlepszych miejscach. Pracuje tu juz dość długo i nigdzie się nie wybieram, długo szukałam takiej pracy :)) POLECAM

19.01.2020 14:09

Ten komentarz brzmi jak post sponsorowany;) najgorsza firma w jakiej kiedykolwiek pracowałam. Kierownicy mili? Nie spotkałam się z tym. Rotacja pracowników zarówno w salonach jak i w studiu foto i biurach mówi sama za siebie. Jak ktoś przetrwa okres próbny w tych warunkach to znaczy ze musi mieć nerwy ze stali i twardy tylek
    Kandydatka

27.02.2020 23:12

Właśnie przeszłam 1 etap kwalifikacji do salonu, kobietka z która rozmawiałam wydawała się fajna. Możesz powiedzieć mi cos więcej? Mam tez inne propozycje pracy i chciałam z nich zrezygnować na rzecz właśnie tej. A po opiniach wychodzi że lepiej odpuścić
    Czerwonoczarny

23.07.2019 11:52

szkoda gadać, tylko uciekać
    Antoni Kowalski

20.05.2019 20:00

Pracowałem tam przez pewien okres. Niedługi & niekrótki. Ja nie polecam tej firmy. Co innego na rozmowie & co innego na papierze.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Gomez Fashion Store?

October

25.10.2018 11:01

Pracowałem na początku tego roku jako grafik produktowy na umowę o dzieło. Wymagano bardzo szczegółowej obróbki - ok, mają wysokie standardy i to jest dobre, niestety wymagano od nowych pracowników duzej szybkości obróbki już po 2 tyg. Takiej jak pracownicy z dłuższym stazem co dla wiekszosci osob nawet takich jak ja (3 lata regularnej pracy z photoshopem) było trudne. Ostatecznie zrezygnowałem ponieważ stawka za zdjęcia była moim zdaniem za niska biorąc pod uwagę jak starannej obróbki wymagała. Ogolnie było to stanowisko ok dla osób które mają już doświadczenie w obróbce na akord. (usunięte przez administratora) i bez okien ale za to sprzęt komputerowy i fotele bez zarzutu. Atmosfera przyjazna ale większość osób cały czas szukała czegoś lepszego w zawodzie.
    October

04.04.2019 07:37

Nie było propozycji szkoleń nawet dla pracowników z dłuższym stażem. Mnie proponowano jedynie pomoc w zwiększeniu tempa pracy ale było to szkolenie przeprowadzane przez drugiego grafika.
    Fotograf

03.12.2018 00:50

Pracowałam na stanowisku fotografa przez 4 miesięce po czym się zwolniłam. Poza sympatycznymi ludźmi, którzy tam pracowali to w tej firmie spotkałam się z brakiem profesjonalizmu oraz kultury (usunięte przez administratora) Osobiście nie polecam osobom ogarniętym i zorganizowanym, mającym swoje zdanie i znającym prawa pracownika, ponieważ co chwilę jest tam zmieniane zdanie i zasady co do sposobu fotografowania zdjęć, przez co widoczna była ciągła frustracja oraz niezrozumienie ze strony koordynatorów (usunięte przez administratora) Warto zauważyć również niesamowicie dużą rotację w firmie przez co często fotograf nie wyrabia normy bo pracuje również jako asystent, mimo że nie był pod tym kątem na początku szkolony. Generalnie odradzam.

22.05.2018 17:31

Aga

18.06.2018 21:47

Zgadzam się z Tobą w 100% ta firma ma pojęcia o zarządzaniu ludźmi...
    Noneofyourbusiness

10.06.2017 17:41

Radzę omijać tę firmę z daleka. Niestety wszystko wygląda pięknie jedynie z zewnątrz. Bardzo duża rotacja w biurze. Atmosfera średnia, na pewno nie przyjacielska, najlepiej żeby pracownicy siedzieli po godzinach. Dużo ludzi rezygnuje z pracy tam już podczas okresu próbnego.

Zostaw merytoryczną opinię o Gomez Fashion Store