Magda7812.06.2021 20:24
Firma zatrudnia na telefon. Można znaleźć numer na stronach Facebook lub olx, bezpośrednio do kadr, nie trzeba spełniać żadnych wymagań, firma bierze od razu( bez rozmowy o prace)
Oferują umowę o prace bezpośrednio z pracodawca próbna na 3 msc. To tyle jeśli chodzi o plusy ...
minusy:
bardzo szybkie tempo pracy
kierownicy którzy są nie ogarnięci , wszystko zmienia się z minuty na minutę
Pracownicy dowiadują się z dnia na dzień czy maja pracować kolejnego dnia czy nie (i na która godzinę, zwykle to 7:00 7:30 lub 8:00 lub 9:00. Przychodząc do pracy tez nie wiadomo do której się pracuje... w dni ubojowe jest zawsze 12 h , teoretycznie w pozostałe 8 h ale od czerwca zawsze tez jest po 12 h. Ponad to standardem jest konieczność pracy 4 dni z rzędu po 12 h, w tym zakładzie jest to skrajnym wycieńczeniem , tempo pracy pozycja krótkie przerwy sprawiają ze bez silnych leków przeciwbólowych się nie obejdzie. Każda z dziewczyn która tam pracuje ( Bo musi, bo np można dojechać busem do zakładu) bierze leki na receptę. Ponad to, w czerwcu był tygodniowy przestój, po tym przestoju firma zaplanowała prace od czwartku do wtorku włącznie , 6 dni pod rząd łącznie z sobota i niedzielą. System pracy równoważny , wiec niedziele płatne tak samo jak pozostałe dni.
Jedzenie jest na firmie (z uwagi na przepisy które nie pozwalają wnosić swojego), po zupie grochowej dużo osób miało problemy zalążkowe i biegunki, nawet jeszcze w zakładzie! Na ogół jest np zupa , oraz np mielony bez dodatków.
Pracuje w firmie dużo Ukraińców i Gruzinów.
Nie polecam pracodawcy, pracodawca traktuje pracowników produkcji gorzej już zwierzęta. Żadnego szacunku, żadnego zrozumienia. Ostatnio byłam świadkiem jak kobitki w wieku 50 + musiały nosić skrzynki wypełnione po brzegi kaczkami, innym razem musiały je ściągać z wysoka pomimo ciężaru.
Jednego dnia odrzucamy kaczki jako klasa b , następnego klasa b jest już klasa a bo trzeba coś dać do zamówienia.
Ludzie tam pracują ale zazwyczaj są to osoby z exddrobiu albo ludzie którzy przychodzą na chwile , orientują się jakie są warunki i wychodzą.
Dużo osób przebywa tez na l4.
W roku 2021 ponoć było już 80 osób które zostały przyjęte. To co mówią jest prawda ! (usunięte przez administratora).