J19.12.2018 07:49
Serdecznie nie polecam współpracy z tym panem. Wydawał się rzeczowy, był u mnie w zeszły poniedziałek, zdiagnozował co jest nie tak, ustalił cenę części, które miały być w środę, ustalił koszt robocizny i pobrał pieniądze na materiały. Ani razu nie skontaktował się sam, by powiedzieć kiedy będzie (generalnie naprawa gardłowa, bo piec, wiec w domu zimno, a jestem sama z dwójka małych dzieci). W środę poinformował mnie, ze części jeszcze nie ma i jedzie po nie kolejnego dnia (blisko, za Łęczycę). Kolejnego dnia już nie odbierał, tylko wysyłał smsy po moich połączeniach - rano dostałam wiadomość, ze jest w drodze po części i będzie u mnie wieczorem, na zdziwienie dlaczego dopiero wieczorem odpowiedział, ze jedzie 600km w obie strony... o 19 na części wciąż czekał, o 21 zapytany o sytuacje powiedział, ze zostaje do jutra kupić w innej firmie i będzie kolejnego dnia o 15 (czyli w piątek). W piatek o 15 ani kontaktu ani przyjazdu. Znów nie odbierał, wysłał wiadomość, ze dopiero wraca i ma 170km do Kutna (swoją droga naprawdę ciekawe, ze rzekomo nie pracował dwa dni i szukał na łeb na szyje części, które były ogólnodostępne, ale to zostawię na deser). Zaczęłam znów dzwonić o 18, ale i tym razem nie doczekałam się podniesienia słuchawki. Poprosiłam wiec o wywiązanie się z umowy do dnia kolejnego (sobota), albo zwrot pieniędzy - 1300zl to nie jest mała suma - pod groźbą zgłoszenia sprawy na policję oraz do urzędu skarbowego. Cóż, naprawdę nie dało się inaczej z tym panem postępować. Niby zobowiązał się zwrócić pieniądze, bo stwierdził, ze części nie ma, ze poświecił swój czas na poszukiwania, ale firma produkująca te piece już nie istnieje i części są nie do dostania - piec pewnie trzeba będzie wymienić. W sobotę o umówionej porze znów się nie pojawił, na telefony nie odpowiadał, napisał znów SMS, ze OBIECUJE ze przyjedzie za godzinę. O 14:40 napisałam kolejnego smsa informującego, ze sprawa trafi do odpowiednich służb, ze daje mu naprawdę ostatnie pół godziny. Zero odezwu po czym prośba o numer konta. Dla mnie postępowanie po prostu skandaliczne, przede wszystkim pan jest wielkim kłamcą i krętaczem - nie wiem jakim jest fachowcem, bo mnie zostawił z zimnym piecem. Ja części w piątek wieczorem zamówiłam - i firma się znalazła i części ogólnodostępne... po drodze nasi wspólni znajomi próbowali odzyskać od niego pieniądze, co utwierdziło mnie w przekonaniu, ze poprosił o numer konta, żeby kupić trochę czasu, bo nie miał zamiaru go zrobić - w odpowiedzi na propozycje przelania pieniędzy w ich obecności odmówił.
Mam historie połączeń, których nie odbierał, mam smsy, gdzie wszystko jest czarno na białym.
Panie Robercie - tak się ludzi nie traktuje. Nie wnikam jaka była naprawdę przyczyna tej zwłoki, nie chce wierzyć, ze z zamiarem oszustwa przyszedł pan już do mnie w poniedziałek.
Ostrzegam ludzi, którzy szukają pomocy i rzetelnego fachowca. Od tego pana tylko stek kłamstw
Moje sugestie dla Hydro-Expert Pogotowie Hydrauliczne 24H Robert Wojtalik:
Sugeruję trochę więcej szczerości, jeśli faktycznie coś panu po drodze wypadło i nie chciał pan mnie oszukać - jeśli nie miał pan czasu na ta robotę wystarczyło powiedzieć w poniedziałek. Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi, ale prowadzi pn firmę, ogłasza się jako naprawy 24h i gra takiego empatycznego i skorego do pomocy ludziom, a miał pan mnie serdecznie w nosie. Jedyne czego oczekiwałam to naprawy, do której się pan zobowiązał.
Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie:
Przestać kłamać i kontaktować się z klientem