Produkty
NATURALNOŚĆ SKŁADNIKÓW: Używamy tylko naturalnych składników. Nie stosujemy polepszaczy, stabilizatorów smaku i sztucznych aromatów. Przekonaliśmy się̨, że nie są̨ potrzebne przy bogatych recepturach. Wybraliśmy prawdziwe, intensywne smaki najwyższej jakości składników: polskiego masła z Grajewa, francuskiej mąki, holenderskiego kakao i wanilii Bourbon z Madagaskaru.
PIĘKNO FORMY: Dbamy o perfekcyjny wygląd naszych słodyczy. Dążymy do idealnego połączenia naturalności surowców z wyszukaną i dopracowaną formą gotowych produktów. Inspiracje czerpiemy od francuskich mistrzów: Pierre’a Herme, Jacques’a Genin i Christophe’a Michalaka. Korzystamy też namiętnie z polskiej klasyki kulinarnej.
RZEMIOSŁO: Pracujemy według wymagających zasad tradycyjnego rzemiosła. Wszystkie półprodukty, których używamy, powstają w pracowni Lukullus. Sami smażymy konfitury, gotujemy kremy, od podstaw przygotowujemy ciasta. Nie korzystamy z mieszanek i półproduktów gotowych.