BM Kobylin

Kobylin

Opinie o BM Kobylin

czy ktoś kupował cięlęta od nich 2016-03-20 10:43:43
Witam czy kupował ktoś u nich cielęta proszę o odpowiedz.Jak czytałem komentarze tragedia ale ja na nich mam coś!
5
waldi 2016-03-22 22:41:44
to jak masz coś to pisz np do harego na imeila to wymienimy sie tel im nas więcej tym lepiej .Zapadają wyroki na niekorzyść rolników bo sprawy odbywaja się u nich i nie wszyscy moga tam jechać .Robią co chcą Dziwi mmnie że prokuratura nic nie mówi na takie dzialania
3
waldi 2016-03-23 00:20:30
tak sobie myślę i nie wiem czy to dobry pomysł ale można napisać do byłego sędziego i europosła Janusza wojciechowskiego Przecież ma swoje kancelarie w Łodzi i Rawie Mazowieckiej Opisać jak ta firma działa na rynku jak nas oszukuje jak wykorzystuje prawo [bo zatrudnia kancelarię radcow ] odnośnie weksli jak krzywdzi swoimi poczynaniami Jest nastawiona na zysk kosztem ludzi nie znających prawa i nie mających środków na to aby z nimi wygrać.DZiała tak jak grupa przestepcza żapewniają że towar oryginalny [czyli krowy z papierami , pelna dokumentacją oraz świdectwem lekarskim że wolne od chorób]Tak jak handlarze sprzedający podróby adidasa ,najki czy innej firmy to przestepcy A tu krowy z łapanki bez wiadomego pochodzenia to tak samo podróba A KOBYLIN sprzedaje taki towar ,zapewnia że z najwyższej połki a to zwykłe oszustwo Rece opadają jak żerują na naszej naiwności i ufności A my dajemy sie doić zamiast doić od nich krowyA może poprostu lepiej do prokuratury doniesienie złożyć razem .Przecież złożyć zeznanie to moze można by złożyć u siebie na posterunku jak dostanie policja zlecenie od prokurartury Prowadzą sprawy na szeroka skalę i nikt nie jeżdzi tysiące km na przesłuchania chyba?Nie wiem co o tym sądzicie?
5
waldi 2016-05-14 09:05:48
wniosłem zarzut do nakazu zapłaty za ta cholerna krowe i sad wstrzymał nakaz zapłaty teraz mam wniesc opłate i bedzie sprawa Jest może szansa na utarcie nosa i może sąd zobaczy co ta firma wyrabia.ńas rolników karzą jak nie weterynaria to ARMiR to US a oni działają nielegalnie na legala.Nie dają ani paszportów ani świadectw pochodzenia ani świadectw lekarskich że krowy sa badane i zdrowe Przecież sa to dokumenty nizbędne aby nie szerzyć chorób My byśmy za takie coś już byli bankrutami bo weterynaria by nas wykonczyłaA u nich skoro zatrudniona kancelaria radców to nic się nie dzieje i dalej naciągają ludzi i smieja nam sie w twarz
6
Mylicie firmy 2016-06-10 21:07:15
Ludzie jesteście w błędzie. Oceniacie Bm Kobylin a chodzi Wam o ZM BM KOBYLIN czyli Matuszewskiego. Ta pierwsza firma nie ma krów ani jałówek, także nie oceniajcie bo popełniacie błąd...
3
Kuj_pom 2016-06-21 14:49:39
Rolnicy strzeżcie się firmy BM kobylica jak i przedstawiciela Zbigniewa Kurdysa ostrzegam was bo również zostałem przez nich oszukany bardzo mili przed zakupem bydła i sprzedażą a po zakupie stworzyły się problemy zostałem oszukany na kilka tysięcy omijajcie tą firmę z daleka
5
gospodyni 2016-06-24 21:21:32
oszukali mnie na kilka tysięcy złotych, wzięli krowy dali zaliczkę po 1000zł za sztukę, reszta miała być po uboju, niestety nawet faktury nie ma, Pani powiedziała że krowy się przewróciły i nie nadawały się do niczego, i to oni jeszcze powinni starać się no zwrot pieniędzy ludzie to oszuści. są na Facebooku , zablokowali mnie bo napisałam o nich ,frajerzy
4
gospodyni 2016-06-24 21:28:07
dodam że też jestem z kujawsko pomorskiego, normalnie oszuści, chciałabym żeby wszyscy czytali to co ludzie tutaj piszą, a to co ktoś napisał że to nie ta firma, to zapewniam że to ta firma, i na pewno napisał to ktoś z firmy , teraz wypisują jakieś oświadczenia bo może opinia się psuje, no fakt bo wakacje się zbliżają a tu nie będzie kogo oszukać
3
gospodyni 2016-06-24 21:56:14
najlepsze jest to że wszędzie jak ktoś chce napisać opinie to owszem można ale tylko pozytywy he he widać z nimi się nie wygra, wszędzie pieniądze ludzi pokrzywdzonych już dotarły ale może przyjdzie nich pora
8
szubert 2016-07-01 20:15:32
W lipcu 2014 dotarłem do bazy BM Kobylin we Wziąchowie ,iż chciałem nabyć 10 sztuk jałówek wysoko cielnych . Matuszewski na stanie miał akurat 15 sztuk ( ze mną krowy kupował również jeden gospodarz,który chciał kupić tylko 3 sztuki a matuszweski wcisnąl mu7 )po odliczeniu tych siedmiu sztuk. Matuszewski zachwalał te krowy ,że dają po 18 litrów na jeden udój ,pokazywał zdjęcia certyfikatów itp. Po chwili namysłu zasrany prezes zaprosił nas do biura .chcieliśmy z żoną zastanowić się nad zakupem tych sztuk bo jedna kosztowała 8500 , ale matuszewski zapewniał nas ,że te krowy zwrócą się w 3 miesiące oraz mówił ,że krowy będą cielić się w 2-3 dniach i trzeba je brać .niewiem czy pan bóg rozum mi odebrał czy co ale zabraliśmy ,aż 15 sztuk .Wszystko trwało szybko i już za 3 godziny jałówki były w mojej oborze . I od tego czasu rozpoczęły się moje przygody z tą h*jową firmą .Krowy cieliły się dopiero po 2 miesiącach . a kase chciał odrazu . obecnie niemam ani jednej sztuki tych pojebanych krów bo wszytkie poszły na ubój z konieczności . Jestem równiez oskarżony za wyłudzenie krów oraz oszustwo
2
paweł 2016-07-22 18:17:32
mam sprawe 30 08 z tymi oszustami i tak jak napisał szubert mnie też w dniu zakupu rozum wywiało ale jestem dobrej mysli .przecież nie może tak byc zeby za wszelka cenę majątek zbijać kosztem ludzi którzy nie znaja prawa i na dodatek ufają takim cfaniakom Sprawą narazie zainteresował sie redaktor z ostrowa wielkopolskiego i szuka kontaktu do pokrzywdzonych . Jesli jesteście zainteresowani to piszcie i podajcie jakis kontakt
9
tatar902 2016-08-03 12:20:06
ja szukam osob co do firmy bm kobylin zajmujacej sie trzoda chlewna bo juz od dawna chodze z nimi po sadach tyle ze oni maja je w garsci i tylko przeciagaja a w pojedynke samemu ciezko
kontakt do mnie tatar902@wp.pl
5
Roberto 2016-10-24 15:54:45
Wszystkim co zostali oszukani przez Zakłady Mięsne BM Kobylin pana Pawła Matuszewskiego, na cielakach i krowach proponuję sprawdzić pochodzenie tych zwierząt i ich przeznaczenie. Słyszałem, że jakiś gospodarz to sprawdził i okazało się, że krowy były przeznaczone na rzeź i z tym zamiarem sprzedawano je w Niemczech, podobnie sprawa miła się z cielakami. Nie mówię, że tak jest w każdym przypadku, ale warto to sprawdzić.
2
waldi 2016-10-24 20:36:11
redaktor z ostrowa dzwonił i pisał imeile aby sie do niego zgłaszac i po kontakcie z nim uzyskałem odpowiedz ze będzie to puszczane w telewizji iWiecie cos na ten temat bo jakos cicho i nie wiem czy przegapiłem czy co
4
Gość) 2016-11-10 17:45:38
Dla sprostowania , ZM BM Kobylin siedzibę ma we Wziąchowie a BM Kobylin ma siedzibe w Zdunach i są to dwie różne firmy choć są siebie warte.
1
w imieniu Ukraińców 2016-11-22 10:43:35
Jestem prawnikiem i proszę Was wszystkich:
abyście nagłaśniali takie sprawy,kontaktujcie się wzajemnie.Jak macie sprawy w sądzie to chodźcie na nie razem,wzajemnie się wspierając, im więcej szumu ,tym większe szanse na zwrócenie uwagi sądów na ten problem. Informujcie się wzajemnie o terminach spraw i chodzić na nie, protestujcie przed sądem z transparentem oszusta i zaprosić na to media w dniu sprawy .składać pozwy zbiorowe korzystając z pomocy prawników w urzędzie miast. TO ICH OBOWIĄZEK WSPIERAĆ I PODPOWIADAĆ JAK NAPISAC POZEW I ZGŁOSIĆ DO PROKURATURY.
Jedyna siła sprawcza to prasa,radio,telewizja- INFORMOWAĆ I CHODZIĆ DO ZNUDZENIA, AZ KTOŚ SIĘ TYM IGNORANTEM ZAJMIE I NIE DA SIĘ KUPIĆ! NIE PODDAWAĆ SIĘ W WALCE, CWANIAKÓW TRZEBA DEMASKOWAĆJest to człowiek,który robi z gęby śmietnik,a jego słowa i zapewnienia to tylko pięknie brzmią, nie ma to żadnego pokrycia w praktyce.W związku z tym,że miałem skargi pracowników z Ukrainy, których okradał z ich ciężko zarobionych pieniędzy.ostrzegam,że ten człowiek nie jest tym,za którego się podaje. Zatrudnia ludzi z niepełnosprawnością intelektualną,na których się dorabia. Poza tym ludzie ci katują cielątka,kopią w łeb itc. Trzeba zgłosić to do "animalsów". Ten zakład powinien być zamknięty. Na stronie firmowej sa zdjęcia budynków ale innego zakładu,ten zakład to ruina XIXwieku. Ukraińcy zgłosili to już w Konsulacie i podali adres, niedługo ruszy cała sprawa w prokuraturze. Nie polecam tam pracy nikomu po 12 godz za 4.80 za godzinę !powodzenia!
4
POSZKODOWANI 2016-11-28 08:33:46
Jestem prawnikiem i proszę Was wszystkich:
abyście nagłaśniali takie sprawy,kontaktujcie się wzajemnie.Jak macie sprawy w sądzie to chodźcie na nie razem,wzajemnie się wspierając, im więcej szumu ,tym większe szanse na zwrócenie uwagi sądów na ten problem. Informujcie się wzajemnie o terminach spraw i chodzić na nie, protestujcie przed sądem z transparentem oszusta i zaprosić na to media w dniu sprawy .składać pozwy zbiorowe korzystając z pomocy prawników w urzędzie miast. TO ICH OBOWIĄZEK WSPIERAĆ I PODPOWIADAĆ JAK NAPISAC POZEW I ZGŁOSIĆ DO PROKURATURY.
Jedyna siła sprawcza to prasa,radio,telewizja- INFORMOWAĆ I CHODZIĆ DO ZNUDZENIA, AZ KTOŚ SIĘ TYM IGNORANTEM ZAJMIE I NIE DA SIĘ KUPIĆ! NIE PODDAWAĆ SIĘ W WALCE, CWANIAKÓW TRZEBA DEMASKOWAĆJest to człowiek,który robi z gęby śmietnik,a jego słowa i zapewnienia to tylko pięknie brzmią, nie ma to żadnego pokrycia w praktyce.W związku z tym,że miałem skargi pracowników z Ukrainy, których okradał z ich ciężko zarobionych pieniędzy.ostrzegam,że ten człowiek nie jest tym,za którego się podaje. Zatrudnia ludzi z niepełnosprawnością intelektualną,na których się dorabia. Poza tym ludzie ci katują cielątka,kopią w łeb itc. Trzeba zgłosić to do "animalsów". Ten zakład powinien być zamknięty. Na stronie firmowej sa zdjęcia budynków ale innego zakładu,ten zakład to ruina XIXwieku. Ukraińcy zgłosili to już w Konsulacie i podali adres, niedługo ruszy cała sprawa w prokuraturze. Nie polecam tam pracy nikomu po 12 godz za 4.80 za godzinę !powodzenia!
1
paweł 2016-12-16 00:17:47
wygrał ktoś z nimi bo jak czytam o nich to mam gęsia skórkie.Ludzie co się dzieje .Czy my oszukani i naciągnięci na duże kwoty musimy im zapłacić bo nie mamy z nikąd pomocy i pojęcia o polskim prawie A tu jak czytam to do sadu nie ma po co iść bo i tak przegramy Może warto cos z tym zrobić ???Piszcie paweł-kraj.1985@wp.pl Może złozymy wspólnie doniesienie do prokuratury o działaniu tej firmy i wzbogacaniu sie poprzez wyłudzanie.
3
paweł 2016-12-16 00:49:48
wszystko byłoby dobrze zeby sie zgłaszali ludzie Próbowałem podjąc temat ale kazdy duzo krzyczy a mało robi j, Mam do krotoszyna ponad 300 km a inni rozproszeni po całe polsce Trudno sie zorganizować .Ludzie u których był komornik modlą się o przetrwanie.Ja miałem postanowienie sądu o wstrzymanie nakazu zapłaty,To nie jest to respektowane Komornik najpierw wstrzymal wykonanie jak doręczyłem postanowienie z sądu a potem sam swoje postanowienie uchylił twierdzac ze musi zabezpieczyć wierzyciela i chce abym wplacił na jego konto sumę która jak przegram wpłynie do kobylina a jak wygram sprawę to mi zwróca,,.????Nie wiem co mam dalej robić ????????????????? POMOCY
2
taka_prawda 2016-12-16 08:44:56
A Matuszewski za Wasze pieniądze bawi się w sponsorowanie koszykówki w Ostrowie Wlkp.
o Ty durny ... jakby to Kargul powiedział
1
tatar902 2016-12-16 12:23:24
nie wplacaj idz do sadu oni tylko na takich czekaja co wplaca jak wplacisz masz odrazu przegrane bo to jak bys sie do winny przyznal
2
tatar902 2016-12-16 12:42:11
niestety pawle ten mail jest nie poprawny prosze o kontakt na moj podany wczesniej
bez nicu 2016-12-30 10:46:32
witajcie wszystkich pisze o zm bm kobylin co pawel matuszewski tesz paczy zeby ktos u niego za pu darmo robic pracowalem u niego i szczerze jus nie chce bo zawsze jak byla wyplata 10 dnia to odcinal kazdemu po 300 zl a ja mialem stawke godzinową 6.50 zl na godzine
Paweł 2017-01-06 21:48:53
Pawel_kraj.1985@wp.pl. Sorki ale dawno tu nie byłem
1
robol 2017-02-22 09:12:02
kiedy zdemaskujecie tego cwaniaka,maniaka wykorzystywania ludzi ponad ludzkie siły.Obudźcie się! nie pozwalajcie tak siebie i zwierząt traktować,oszustów już dużo w tym kraju, przyjdzie kres i na tego tylko nie ktoś to ruszy !
powodzenia
Zostaw swoją opinię o BM Kobylin - Kobylin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BM Kobylin