brak logo

REMY

Głogów

Opinie o REMY

tik tak 2012-12-27 15:52:00
mowisz o sobie,h....?gdyby nie zlodzieje w tej firmie moze i byloby normalnie,bylaby premia i ludzie by nie odchodzili,na dzien dzisiejszy jest to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] !!!
dno 2012-12-28 07:39:19
szkoda was którzy tak narzekacie- czyżby w życiu wam się nie powiodło. Dajcie szansę innym was przyjąć i docenić,jesteście napewno najlepsi,wybitni, aktywni i zaangażowani. Kwiat polskiej gospodarki przemysłowej. Każdy biznesmen chciałby mieć w swoich szeregach fachowca rodem z huty -(to dar) .to nic, że nic nie robi, ale przecież wie, że wszystko mu się należy, ma wymagania,Gierek przecież obiecał ,
raper 2012-12-30 14:43:50
zamiast sie klocic i wyzywac wezcie sie za robote,a ty kolego z czasami Gierka przestan wyskakiwac...dzis mamy XXI wiek a nie XX!!!
kosztorysant 2013-01-04 11:27:20
Witam serdecznie pracowników firmy Remy

Firma szuka pracowników kosztorysantów i kierowników, nie znam sytuacji w firmie w grę wchodzą następujące przypadki:
1. Dotychczasowi niezadowoleni pracownicy uciekli do innej pracy (np. zanamu)
2. Firma ma plany rozwoju i potrzebuje się wzmocnić nowymi pracownikami.

Uprzejmie proszę pracowników z firmy Remy o kilka słów wyjaśnień co do wyżej opisanej sytuacji. Nie ukrywam że chciałbym się przyjąć do pracy ale mam wątpliwości.
SPRZYMIERZENIEC 2013-01-10 15:05:04
KOLEGO nie zastanawiaj sie tylko pisz podanie .Popelniles blad idac tam mozesz wrocic Powiem tak Firma Remy kryzys ma za soba a twoja jest przed . Wiem ze nikogo nie przesladuja a nie jak kiedys za starego zarzadu. Dyrekcja to teraz fachowcy i coraz lepiej dzialaja co sie powoli odczuwa.Wiec decyzja nalezy do ciebie
remytobyłapotega 2013-01-11 00:24:06
SPRZYMIERZENIEC - 2013-01-10 15:05:04

KOLEGO nie zastanawiaj sie tylko pisz podanie .Popelniles blad idac tam mozesz wrocic Powiem tak Firma Remy kryzys ma za soba a twoja jest przed . Wiem ze nikogo nie przesladuja a nie jak kiedys za starego zarzadu. Dyrekcja to teraz fachowcy i coraz lepiej dzialaja co sie powoli odczuwa.Wiec decyzja nalezy do ciebie
daj sobie spokój chłopie i zapomnij o tej firmie
pracownik 2013-01-22 18:30:34
kolego troszeczke cie poniosło z tom "Dyrekcjom" to najwieksze złodzejeje kradnom na potege i nawet nic nie mozna ztym zrobic
xxx 2013-01-29 17:14:28
koniec jest juz bliski
krokodyl 2013-01-30 14:33:04
xxx - 2013-01-29 17:14:28

koniec jest juz bliski
być może
ale po postoju HMG II
xxxx 2013-01-30 15:36:43
zgadzam sie z kolega...po postoju HMG 2
niezalezny 2013-02-04 13:18:45
jak sie cofniesz do wczesniejszych wypowiedzi to firma juz dawno nie powinna istniec widac jakie mamy rozeznanie a wyglada ze kiepskie , co drugiego terminu konca firmy to ma sie tak jak koniec swiata w grudniu 2012 r a ja mysle ze ta firma o ktorej jak wszyscy duzo wiemy po postoju pokaze na co ja stac i najgorsze bedzie za nia ,moze trzeba sie martwic za kolegow z zanamu bo plotki niosa ze cieeeeniutko
zanamol 2013-02-07 03:02:57
niezalezny - 2013-02-04 13:18:45

jak sie cofniesz do wczesniejszych wypowiedzi to firma juz dawno nie powinna istniec widac jakie mamy rozeznanie a wyglada ze kiepskie , co drugiego terminu konca firmy to ma sie tak jak koniec swiata w grudniu 2012 r a ja mysle ze ta firma o ktorej jak wszyscy duzo wiemy po postoju pokaze na co ja stac i najgorsze bedzie za nia ,moze trzeba sie martwic za kolegow z zanamu bo plotki niosa ze cieeeeniutko
Zanam-Legmet jest jak [usunięte przez moderatora]: niepokonany, zawsze wygrywa i zmiecie każdego kto stanie mu na drodze. Właśnie nowy Dyrektor [usunięte przez moderatora] zaczyna ostre strzelanie pod ziemią w kopalniach. Każdy kto nosił w plecaku dynamit, trotyl i mieszał saletrę a dodatkowo grzebał coś przy zapalnikach i umie zapalać lont ma pewne zatrudnienie w Zanam-Legmet, w zamian firma oferuje: barbórkę, 13-tkę, 14-tkę, 15-tkę, kredkowe, karpiowe, wczasowe i wypasiony socjal.
remowiec 2013-02-08 12:22:18
super wypowiedz ale czy to ten glód zo byl prezesem w remach jak tak to macie juz pozamiatane
remowiec 2013-02-08 17:23:08
jedna z najgorszych firm jakie pozostaly na hucie,caly sztab w hu leci,premii nie ma i nie bedzie co miesiac jest wyplacana jałmużna za ktora nie da sie nic zrobic,za nadgodziny nie placa,na srodki czystosci nie stac a o paliwie do maszyn to juz nie ma co gadac...jak taka firma ma wg istniec w kghm?apropo takie jałmużne powinni zarabiac ci z gornej polki,prezes itd...kiedy to sie w koncu skonczy???!!!niech ten koniec firmy juz nastapi
ja 2013-03-06 21:13:55
Czereśniaki i tchórze tchórze i czereśniaki jesteście jak banda ujadających psów którzy chcieli byście zarabiać jak na zachodzie europy ludzie zarabiają tylko że was nikt by tam nie zatrudnił bo tam każdy szanuje prace i jeśli podpisuje umowę to wie co podpisał i akceptuje warunki a wyście podpisali zgadzając się na takie pieniądze a teraz za plecami anonimowo plujecie na tych którzy zechcieli was zatrudnić skoro tak bardzo macie dość tej firmy to czemu jeszcze tam siedzicie idzcie tam gdzie wam dadzą więcej ale do tego trzeba mieć jaja wasze zaś to zaledwie orzeszki pistacjowe. Naprzód sfora.
1
spawacze, ślusarze, monterzy, murarze i elektrycy 2013-03-06 21:31:31
Witam serdecznie wszystkich Państwa!
Czytając Państwa wszystkie opinie cieszę się, że w firmie Zanam Legmet jest tak pięknie i jesteście bardzo zadowoleni ze swoich zarobków, wykonywanej pracy oraz swoich przełożonych, którzy tak mądrze i perspektywistycznie prowadzą politykę przyszłości i gwarantują jeszcze lepsze perspektywy zarobkowe (możecie miec i 16 i 17 i 20 itd.)
Jednak jest w firmie REMY kikadziesiąt osób, które mogłyby się cieszyc tym szczęściem razem z Państwem.
Ale skoro nie możemy, to chcielibyśmy za swoją pracę, którą wykonujemy w takich samych warunkach oraz na różnych zmianach w nocy i we dnie, w syfie, mrozie i upale tak jak Wy - otrzymywac większe wynagrodzenie i odzyskac premie.
Zmiany jakie ostatnio zaszły (pseudozmiany) tj likwidacja wydziału transportu nie doprowadzi do poprawienia kondycji firmy, może jedynie obniżyc lekko koszty i to nie jest takie pewne poniewż opuszczenie kilku biur a nawet warsztatów nie wpłynie na oddłużenie firmy.
Chcemy zadac pytanie dlaczego np w naszej firmie jest dwóch Dyrektorów po przyjściu nowego Dyrektora Technicznego ( po co Dyrektor Produkcji jak i tak większośc spraw produkcyjnych, rozliczeniowych oraz innych prowadzą Kierownicy Wydziałów , nie prowadzi negocjacji o pracę, nie pozyskuje robót, nie chodzi na wizje lokalne - może tutaj należałoby szukac obniżenia kosztów).
Jest w naszej firmie jeszcze kilka osób, które naprawdę chcą aby wszystko było jak dawniej, wkładają w swoją pracę zzangażowanie i dokładają starań.
Wiemy wszyscy jedno, że zbliża się jeden z największych postojów technologicznych HMG II w jej historii i mamy głęboką nadzieję, że włodarze naszej firmy wezmą to pod uwagę i dołożą wszelkich starań i przywrócą premie (zbliżają się święta a za jedyne 1900 zł jest ciężko wyżyc a co dopiero zoorganizowac skromne śniadanie wielkanocne i to na koniec marca).
Mamy nadzieję, że podstawowy człon pracowniczy kilku Wydziałów, które będą bezpośrednio zaangażowane w prace pstojowe (a jest już ich kilka) nie będzie musiało na czas postoju wziąc zwolnień chorobowych? aby w ten sposób przypomniec o swoim istnieniu i beznadziejnym losie jaki został zgotowany przez nieumiejętne prowadzenie polityki.
To co tutaj napisaliśmy nie jest skierowane do Państwa po to abyście Państwo czuli się obrażeni czy nie docenieni ale jedynie chcemy przypomniec o swoim istnieniu - my zwykli spawacze,ślusarze, monterzy, murarze pieców i elektrycy.
Pozdrawiamy wszystkich pracujących na terenie HMG.
xxx 2013-03-07 01:29:34
W tej firmie już lepiej nie będzie. Na wydziale budowlanym znowu nowy kierownik którego trzeba wybudować. Już się zaczęło pustoszenie magazynów no chyba że firma remy wygrała przetarg na budowę w BYTOMIU. Ale nie martwmy się szejk z W-6 odchodzi to może w końcu skończą się problemy z paliwem. No cóż coś za coś!
patriota 2013-03-08 13:09:16
witam wszechwiedzacych panow. jedyna z wielu opini ktore czytam to ta z ostatnich dni o pseudo // ja// jest prawdziwa i obiektywna reszta to jeki i szkalowanie innych bezpodstawnie i bez dowodow .Moge powiedziec tylko ze rynek pracy w budownictwie jest na skraju bankructwa ,firmy ratuja sie jak moga nawet ponizej kosztow by przetrwac .Co do firmy zanam tam tez zabrano na hucie im polowe premi a co bedzie dalej ? a w remach po biedzie rozlamu nie tak latwo chyba wrocic na tory bez dobrych i platnych kontraktow a to prawie nie osiagalne patrzac ile firemek na tej hucie pracuje a socjal jaki maja to widac na parkingach gdzie na bosaka stoja przy busach i sie przebieraja . w remach dyrektor ktory przyszedl ma range wiceprezesa i jest czlonkiem zarzadu od przetargow i kasy a ten drugi prosto mowiac od roboty. Sumujac mysle ze nam Polaką najlatwiej idzie krytykowac i szkalowac a siebie wiekszosci sie nie widzi. Chyba to nasza wada narodowa i najlepiej to widac u rzadzacych i w telewizij.Pozdrawiami zycze aby bylo lepiej
1
zeta 2013-04-12 11:38:27
W czerwcu STRAJK generalny i niech dyrekcja i prezesura zasuwa sama przy remoncie HMG II
0 2013-05-03 21:27:34
jacy wy jesteście prości.
remowcy 2013-06-10 21:25:49
Witamy ponownie!
Dziś 10.06. - dzień wypłaty, której narazie na kontach ni widu ni słychu(odsetki to drogi interes) - czyżby dalsze kłopoty naszej wspaniale prowadzonej firmy przez Dyrektorów Technicznego i Produkcji - a już tak wspaniale wychodziliśmy na prostą!!!!!!!
Panie Dyrektorze Techniczny gdzie wypłata? no i gdzie obiecywana premia ta uznaniowa? bo na fiszeczkach nadal jej nie widac a Pan podczas spotkania Związkowego tak dosadnie dementował wypowiedż Pana Prezesa - wstyd. Pan ze swoją gażą ma to lekko mówiąc w organie tylnym ale nam zależy nawet na tych 200 zł.
Myślisz Pan, że ochłapy żucisz na lipcową a może sierpniową wypłatę i postój pęknie?!
A może nasze kłopoty związane są z niegospodarnością, która przejawia się w braku kompetencji i rozrzutności a może w złym doborze współpracowników i podwykonawców ................... .
A jeśli chodzi o niegospodarnośc - to Pan Panie DP mógłby te 450 metrów chodzic piechotą ze swojego biura do budynku Zarządu a nie jeździc Toyotką 2.0 - paliwo nie woda - a może zlikwidowac Panu samochód służbowy - w końcu Pan nie jest członkiem Zarządu. A jak Pan już podjeżdża na plac budowy - to może należy wysiąśc z samochodu i porozmawiac z pracownikami - ale gzie tam- I'm Boss.
Panowie opamientajcie się i przestańcie siebie i nas oszukiwac i wy weźcie się również do lepszej pracy i dajcie przykład - a nie tylko nas obwiniacie za to co w tej chwili firma przechodzi - my naprawdę chcemy pracowac w stabilnej i rozwijającej się firmie.(my również potrafimy błędy wytykac)
Pracownik 2013-06-11 14:36:20
Bo to jest tak. Nie ma wypłaty nie ma pracy. Zrobić strajk włoski albo całkiem stanąć i poczekać aż wypłata wpłynie. Tylko szkoda że nie ma chętnych, widać wszystkim odpowiada taka sytuacja. Tymczasem 1900 zł wypłaty ale z dwoma świętówkami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywa".
Pozdrawiam wytrwałych.
pracownik 2013-06-11 16:11:46
tak jaka kolega to powiedzial najwidoczniej nikomu to nie przeszkadza...Ludzie zobaczcie co te patalachy z nami wyrabiaja chca zebysmy zapier...a tu nawet na wyplaty ich nie stac!!!zrobmy w koncu STRAJK a oni niech sie martwia skoro dla nich licza sie tylko pieniadze ktore zarobia na lewo oni nie martwia sie o ludzi ktorzy pracuja i chca ciezko pracowac!!!Strajk musi w koncu nastapic!!!ludzi przyjmujecie z zewnatrz ale po co emerytow prztwracacie do pracy,przykladem jest najwiekszy szejk afery paliwowej CZwojdrak ktory jak widac umie sie ustawic i przydko powiem potrafi du lizac Tym ktorzy sa u gory...wypierdzielicx wszystkich emerytow!!!nie umiecie zrobic wg porzadku i nie myslicie zeby ta firma istniala tylko dazycie do tego zeby ja [usunięte przez moderatora] w drobny mak!!!zacznijcie w koncu myslec sprzedajecie firma prace a w firmie zostaje praca za marne grosze,gdzie wy macie glowy???Prezes chodzi sobie ale z pracownikiem nie porozmawia no gdzie przeciez on jest Wielki!!! NIe ma wyplaty nie ma roboty!!! STRAJK!!!
Firma 2013-06-11 16:47:14
Ta firma to dno kredyty trzeba płacić tylko za co? Panie Prezesie powiedział że to pana nie obchodzi iż niema wypłat jest pan zajebisty
MONALIZA 2013-06-11 16:53:33
TORBA NA RAMIE SPOTYKAMY SIĘ W ZANAMIE. W REMACH WYPŁAT NIE BĘDZIE I JUŻ.
GDZIE WYPŁATA !!!!!!!! 2013-06-11 21:08:21
A więc zaczeło się chcą z nas zrobić całkowitych niewolników ale tu pan prezes się bardzo pomyli ludzie nie będą robić za darmo nie wiem jak reszta ale Ja idę pojutrze na zmianę i jak dalej nie będzie wypłaty zakomunikuję majstrowi ze nie przystępuję do pracy !!! i tyle w temacie REMY w tej chwili to syf i kiła , zostalo złamane podstawowe i najważniejsze dla pracodawcy prawo kodeksu pracy dotyczące wynagrodzeń pracowniczych o ile tą jałmużnę można nazwać wynagrodzeniem więc i Mnie również nie będą obowiązywały przepisy pracy i jej wykonywanie. I jeszcze jedno pytanie gdzie są związki zawodowe ???? panowie pobudka przyszedł czas na STRAJK jak wy tego nie zrobicie to ludzie zaczną ten STRAJK sami.
siemachłopaki 2013-06-12 21:24:05
nie chce mi sie wierzyć że tak cienko w remach ale w ostatniej chwili poszedłem do zanamu, a o strajku zapomnijcie za dużo jest emerytów oni będą robić.Trzymajcie się,
gimnazjalizdka 2013-06-25 21:09:25
Z tego co wiadomo to ma za silne cv na odejście!!!!!!
- no i w REMACH jest nie do zastąpienia!!!!!
- no i najlepszy w branży!!!!!!
- no i układy z podwykonawcami też super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- no i no i no i no i..................waleczny!!!!!!!! o każdą złotówkę!!!!!!!!!
- no i za pracownikami murem jak zawsze!!!!!!!!!!!
- no i bardzo drogi!!!!
- ale nie będziemy tęsknic........!!!!!!!
obserwator 2013-06-26 07:48:56
widze ze sa ludzie którzy wszystko wiedzą o innych. a nie ma ludzi nie zastapionych i idealnych ale dlaczego od razu taka zlosliwosc a z tego co widac i słychac to jest osoba pomiedzy grupa ktora jescze cos chce zrobic w tej firmie .moze im nie wychodzi ale ambicji nie brakuje pomimo wieku problemow z jakimi borykaja sie.tyle biedy braku pracy a my sie jeszcze na dole nie szanujemy nie bedzie dobrze nie szkoda ze sie nie szanujemy
nick 2013-06-27 12:50:55
panowie slyszal ktos moze o tym ze Lubinpex ma wykupic Remy i budki z hotdogami na hucie maja postawic?
pezer 2013-06-28 15:01:07
mam pytanie drodzy remowcy na jakie stawki mozna liczyc w waszej firmie chodzi mi o nowoprzyjetego pracownika
2
obsrewator 2013-07-26 14:14:31
Ludziska slyszalem ze bedzie premia w Remach . Widac ze jest coraz lepiej to cieszy a mowili ze padna . Co wy na to .
zbyniu 2013-07-26 14:47:15
będzie premia ale regulaminowa
zorrro 2013-07-27 06:56:56
Dobry rydz niz nic ale jak dlugo to bedzie bo mam watpliwosci czy to tylko bo remont by byl spokoj jak myslicie
czak 2013-07-28 11:05:08
ludzie dostana pieniadze jako nagrode zeby tylko pracowac na postoju tak naprawde to beda male pieniadze gora 200 zl lecz to nie koniec bo to jest tylko na czas postoju a wiec co ma byc to i tak bedzie.3majmy kciuki zeby firma przetrwala jak najdluzej a nie tylko do konca postoju.pozdro
gimnazjalizdka 2013-07-30 20:32:40
Z tą premią to propaganda - zresztą jak zawsze (200 zł. to jałmużna a nie premia). Napewno (usunięte przez administratora) za tym stoi bo to on lubi siac taki zamęt, tak samo jak wokół swojej osoby!!!!
Panie (usunięte przez administratora)zapraszamy tam na górę do piecyka zapraszamy....
byly remowiec 2013-08-02 09:09:46
Bardzo dobra firma w ktorej mozna sie wiele nauczyc,poznac wiele osob ktorzy sa naprawde ok,nabrac doswiadczenia oraz zdobyc wiele dodatkowych papierow (certyfikatow).W kazdej firmie sa gorsze dni miejmy tylko nadzieje ze to sie zmieni i ze bedzie lepiej,3mam kciuki za Was Koledzy Remowcy
1
rem(i)k 2013-08-07 14:03:55
tak można liczyć na awans podwyżkę trzeba tylko sobie zasłużyć patałachy do roboty się wezcie a nie marudzicie jak pierdoly na forum
r.s 2013-08-07 21:45:52
wypraszam sobie podszywania sie pod moja osobe!!!
tadeusz 2013-08-08 15:21:12
Czy to prawda że mają wypłacać zyski za postój 2013??
gimnazjalizdka 2013-08-13 20:28:24
Tak to prawda.
Wyliczą!
Wypłacą!
I podziękują za wykonaną pracę!
Szczególnie (usunięte przez administratora)podziękuje nie wysiadając z TOJOTY!
remus 2013-08-21 15:28:26
kierownik w-5 odchodzi....nie bedziemy płakac
Pako 2013-08-29 15:34:27
Firma fajna kadra fachowcy przyjmuja na okres probny 3 mce placa jak wszedzie ale socjal jest dobry bo daja nawet kubki do plukania zebow ale potrzebuja fachowcow no i nagrode dostalismy Pozdro.
pata 2013-09-04 14:26:14
ale nudno nic nie smarujecie ludzi co brakuje plotek czy tematu przecierz tak lubicie oczerniac i plotkowac
remowiec 2013-10-02 17:44:08
Koniec postoju. Trzymajcie kciuki,bysmy wszyscy prace zachowali.
2
byly remowiec 2013-12-07 17:27:24
3mam kciuki za firme;)bedzie dobrze
3
koszy 2015-01-31 22:36:59
mozecie wlasnie cos napisac co z tym krsem bo widze ze faktycznie jest jeszcze taka firma wpisana ale dlaczego nikt sie tutaj nie wypowiada to nie wiem. kurcze slaba sprawa powiem wam ze nie wiem czego jeszcze sie mozna spodziewac po pracy w remy moze macie nowe informacje i sie nimi podzielicie. pozdrawiam
zanamowiec 2015-05-21 22:29:13
omijac z daleka zwlaszcza w-2 chorzy mistrzowie a zwlaszcza z obrobki d.b.ktory na niczym sie nie zna tylko drzec gebe potrafi i sami kapusie w kolo omijac radze
3
nie wazne 2015-06-17 22:42:52
omijac panowi w-2 chorzy ludzie a kierownictwo i mistrzowie to sie nie da opisac
1
Jarek, ja tu czekam 2016-05-12 19:50:35
No przecież nikt nikogo na siłę w firmie nie trzyma @pox i jeśli komuś się coś nie podoba to może sobie iść daleko. Iść i zwolnić mi miejsce najlepiej :D Bo z chęcią się zatrudnię u nich na umowę o pracę, a wiem, że dają.
Zostaw swoją opinię o REMY - Głogów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie REMY