brak logo

REMY

Głogów

Opinie o REMY

spawacze, ślusarze, monterzy, murarze i elektrycy 2013-03-06 21:31:31
Witam serdecznie wszystkich Państwa!
Czytając Państwa wszystkie opinie cieszę się, że w firmie Zanam Legmet jest tak pięknie i jesteście bardzo zadowoleni ze swoich zarobków, wykonywanej pracy oraz swoich przełożonych, którzy tak mądrze i perspektywistycznie prowadzą politykę przyszłości i gwarantują jeszcze lepsze perspektywy zarobkowe (możecie miec i 16 i 17 i 20 itd.)
Jednak jest w firmie REMY kikadziesiąt osób, które mogłyby się cieszyc tym szczęściem razem z Państwem.
Ale skoro nie możemy, to chcielibyśmy za swoją pracę, którą wykonujemy w takich samych warunkach oraz na różnych zmianach w nocy i we dnie, w syfie, mrozie i upale tak jak Wy - otrzymywac większe wynagrodzenie i odzyskac premie.
Zmiany jakie ostatnio zaszły (pseudozmiany) tj likwidacja wydziału transportu nie doprowadzi do poprawienia kondycji firmy, może jedynie obniżyc lekko koszty i to nie jest takie pewne poniewż opuszczenie kilku biur a nawet warsztatów nie wpłynie na oddłużenie firmy.
Chcemy zadac pytanie dlaczego np w naszej firmie jest dwóch Dyrektorów po przyjściu nowego Dyrektora Technicznego ( po co Dyrektor Produkcji jak i tak większośc spraw produkcyjnych, rozliczeniowych oraz innych prowadzą Kierownicy Wydziałów , nie prowadzi negocjacji o pracę, nie pozyskuje robót, nie chodzi na wizje lokalne - może tutaj należałoby szukac obniżenia kosztów).
Jest w naszej firmie jeszcze kilka osób, które naprawdę chcą aby wszystko było jak dawniej, wkładają w swoją pracę zzangażowanie i dokładają starań.
Wiemy wszyscy jedno, że zbliża się jeden z największych postojów technologicznych HMG II w jej historii i mamy głęboką nadzieję, że włodarze naszej firmy wezmą to pod uwagę i dołożą wszelkich starań i przywrócą premie (zbliżają się święta a za jedyne 1900 zł jest ciężko wyżyc a co dopiero zoorganizowac skromne śniadanie wielkanocne i to na koniec marca).
Mamy nadzieję, że podstawowy człon pracowniczy kilku Wydziałów, które będą bezpośrednio zaangażowane w prace pstojowe (a jest już ich kilka) nie będzie musiało na czas postoju wziąc zwolnień chorobowych? aby w ten sposób przypomniec o swoim istnieniu i beznadziejnym losie jaki został zgotowany przez nieumiejętne prowadzenie polityki.
To co tutaj napisaliśmy nie jest skierowane do Państwa po to abyście Państwo czuli się obrażeni czy nie docenieni ale jedynie chcemy przypomniec o swoim istnieniu - my zwykli spawacze,ślusarze, monterzy, murarze pieców i elektrycy.
Pozdrawiamy wszystkich pracujących na terenie HMG.
xxx 2013-03-07 01:29:34
W tej firmie już lepiej nie będzie. Na wydziale budowlanym znowu nowy kierownik którego trzeba wybudować. Już się zaczęło pustoszenie magazynów no chyba że firma remy wygrała przetarg na budowę w BYTOMIU. Ale nie martwmy się szejk z W-6 odchodzi to może w końcu skończą się problemy z paliwem. No cóż coś za coś!
patriota 2013-03-08 13:09:16
witam wszechwiedzacych panow. jedyna z wielu opini ktore czytam to ta z ostatnich dni o pseudo // ja// jest prawdziwa i obiektywna reszta to jeki i szkalowanie innych bezpodstawnie i bez dowodow .Moge powiedziec tylko ze rynek pracy w budownictwie jest na skraju bankructwa ,firmy ratuja sie jak moga nawet ponizej kosztow by przetrwac .Co do firmy zanam tam tez zabrano na hucie im polowe premi a co bedzie dalej ? a w remach po biedzie rozlamu nie tak latwo chyba wrocic na tory bez dobrych i platnych kontraktow a to prawie nie osiagalne patrzac ile firemek na tej hucie pracuje a socjal jaki maja to widac na parkingach gdzie na bosaka stoja przy busach i sie przebieraja . w remach dyrektor ktory przyszedl ma range wiceprezesa i jest czlonkiem zarzadu od przetargow i kasy a ten drugi prosto mowiac od roboty. Sumujac mysle ze nam Polaką najlatwiej idzie krytykowac i szkalowac a siebie wiekszosci sie nie widzi. Chyba to nasza wada narodowa i najlepiej to widac u rzadzacych i w telewizij.Pozdrawiami zycze aby bylo lepiej
1
zeta 2013-04-12 11:38:27
W czerwcu STRAJK generalny i niech dyrekcja i prezesura zasuwa sama przy remoncie HMG II
kamil 2013-04-30 18:13:48
Jak na dzień dzisiejszy wygląda sprawa z kierownikiem? Miły człowiek, czy nie bardzo? Nadal da radę wyciągnąć 2000 netto albo więcej? Zdarzyło się może komuś, że miał trudną sytuację i dostał wsparcie od szefa w postaci pomocy finansowej? Istnieje jakiś system socjalny?
1
0 2013-05-03 21:27:34
jacy wy jesteście prości.
anonim 2013-06-04 18:36:38
Może i jesteśmy prości, ale prosiłbym o opinię o pracy w Remy, czy cokolwiek, ale związanego z pracą, bo to jednak serwis pracy, a nie chat onetu... Pozdrawiam, "nakierowywacz" dyskusji na właściwy tor hehe
remowcy 2013-06-10 21:25:49
Witamy ponownie!
Dziś 10.06. - dzień wypłaty, której narazie na kontach ni widu ni słychu(odsetki to drogi interes) - czyżby dalsze kłopoty naszej wspaniale prowadzonej firmy przez Dyrektorów Technicznego i Produkcji - a już tak wspaniale wychodziliśmy na prostą!!!!!!!
Panie Dyrektorze Techniczny gdzie wypłata? no i gdzie obiecywana premia ta uznaniowa? bo na fiszeczkach nadal jej nie widac a Pan podczas spotkania Związkowego tak dosadnie dementował wypowiedż Pana Prezesa - wstyd. Pan ze swoją gażą ma to lekko mówiąc w organie tylnym ale nam zależy nawet na tych 200 zł.
Myślisz Pan, że ochłapy żucisz na lipcową a może sierpniową wypłatę i postój pęknie?!
A może nasze kłopoty związane są z niegospodarnością, która przejawia się w braku kompetencji i rozrzutności a może w złym doborze współpracowników i podwykonawców ................... .
A jeśli chodzi o niegospodarnośc - to Pan Panie DP mógłby te 450 metrów chodzic piechotą ze swojego biura do budynku Zarządu a nie jeździc Toyotką 2.0 - paliwo nie woda - a może zlikwidowac Panu samochód służbowy - w końcu Pan nie jest członkiem Zarządu. A jak Pan już podjeżdża na plac budowy - to może należy wysiąśc z samochodu i porozmawiac z pracownikami - ale gzie tam- I'm Boss.
Panowie opamientajcie się i przestańcie siebie i nas oszukiwac i wy weźcie się również do lepszej pracy i dajcie przykład - a nie tylko nas obwiniacie za to co w tej chwili firma przechodzi - my naprawdę chcemy pracowac w stabilnej i rozwijającej się firmie.(my również potrafimy błędy wytykac)
Pracownik 2013-06-11 14:36:20
Bo to jest tak. Nie ma wypłaty nie ma pracy. Zrobić strajk włoski albo całkiem stanąć i poczekać aż wypłata wpłynie. Tylko szkoda że nie ma chętnych, widać wszystkim odpowiada taka sytuacja. Tymczasem 1900 zł wypłaty ale z dwoma świętówkami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywa".
Pozdrawiam wytrwałych.
pracownik 2013-06-11 16:11:46
tak jaka kolega to powiedzial najwidoczniej nikomu to nie przeszkadza...Ludzie zobaczcie co te patalachy z nami wyrabiaja chca zebysmy zapier...a tu nawet na wyplaty ich nie stac!!!zrobmy w koncu STRAJK a oni niech sie martwia skoro dla nich licza sie tylko pieniadze ktore zarobia na lewo oni nie martwia sie o ludzi ktorzy pracuja i chca ciezko pracowac!!!Strajk musi w koncu nastapic!!!ludzi przyjmujecie z zewnatrz ale po co emerytow prztwracacie do pracy,przykladem jest najwiekszy szejk afery paliwowej CZwojdrak ktory jak widac umie sie ustawic i przydko powiem potrafi du lizac Tym ktorzy sa u gory...wypierdzielicx wszystkich emerytow!!!nie umiecie zrobic wg porzadku i nie myslicie zeby ta firma istniala tylko dazycie do tego zeby ja [usunięte przez moderatora] w drobny mak!!!zacznijcie w koncu myslec sprzedajecie firma prace a w firmie zostaje praca za marne grosze,gdzie wy macie glowy???Prezes chodzi sobie ale z pracownikiem nie porozmawia no gdzie przeciez on jest Wielki!!! NIe ma wyplaty nie ma roboty!!! STRAJK!!!
Firma 2013-06-11 16:47:14
Ta firma to dno kredyty trzeba płacić tylko za co? Panie Prezesie powiedział że to pana nie obchodzi iż niema wypłat jest pan zajebisty
MONALIZA 2013-06-11 16:53:33
TORBA NA RAMIE SPOTYKAMY SIĘ W ZANAMIE. W REMACH WYPŁAT NIE BĘDZIE I JUŻ.
GDZIE WYPŁATA !!!!!!!! 2013-06-11 21:08:21
A więc zaczeło się chcą z nas zrobić całkowitych niewolników ale tu pan prezes się bardzo pomyli ludzie nie będą robić za darmo nie wiem jak reszta ale Ja idę pojutrze na zmianę i jak dalej nie będzie wypłaty zakomunikuję majstrowi ze nie przystępuję do pracy !!! i tyle w temacie REMY w tej chwili to syf i kiła , zostalo złamane podstawowe i najważniejsze dla pracodawcy prawo kodeksu pracy dotyczące wynagrodzeń pracowniczych o ile tą jałmużnę można nazwać wynagrodzeniem więc i Mnie również nie będą obowiązywały przepisy pracy i jej wykonywanie. I jeszcze jedno pytanie gdzie są związki zawodowe ???? panowie pobudka przyszedł czas na STRAJK jak wy tego nie zrobicie to ludzie zaczną ten STRAJK sami.
siemachłopaki 2013-06-12 21:24:05
nie chce mi sie wierzyć że tak cienko w remach ale w ostatniej chwili poszedłem do zanamu, a o strajku zapomnijcie za dużo jest emerytów oni będą robić.Trzymajcie się,
anonim 2013-06-16 14:46:45
Czyli jednak wypłata wpłynęła? Bo ktoś tam rzucił kwotą 1900 zł. To ile dokładnie wynosiło opóźnienie? Pozdro dla pracowników Remy.
dexter 2013-06-18 17:57:40
oooo ciekawe wieści, pracuje ktoś obecnie i wie? Może Remy odbije się i będzie szansa na godziwy zarobek?
gimnazjalizdka 2013-06-25 21:09:25
Z tego co wiadomo to ma za silne cv na odejście!!!!!!
- no i w REMACH jest nie do zastąpienia!!!!!
- no i najlepszy w branży!!!!!!
- no i układy z podwykonawcami też super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- no i no i no i no i..................waleczny!!!!!!!! o każdą złotówkę!!!!!!!!!
- no i za pracownikami murem jak zawsze!!!!!!!!!!!
- no i bardzo drogi!!!!
- ale nie będziemy tęsknic........!!!!!!!
obserwator 2013-06-26 07:48:56
widze ze sa ludzie którzy wszystko wiedzą o innych. a nie ma ludzi nie zastapionych i idealnych ale dlaczego od razu taka zlosliwosc a z tego co widac i słychac to jest osoba pomiedzy grupa ktora jescze cos chce zrobic w tej firmie .moze im nie wychodzi ale ambicji nie brakuje pomimo wieku problemow z jakimi borykaja sie.tyle biedy braku pracy a my sie jeszcze na dole nie szanujemy nie bedzie dobrze nie szkoda ze sie nie szanujemy
nick 2013-06-27 12:50:55
panowie slyszal ktos moze o tym ze Lubinpex ma wykupic Remy i budki z hotdogami na hucie maja postawic?
pezer 2013-06-28 15:01:07
mam pytanie drodzy remowcy na jakie stawki mozna liczyc w waszej firmie chodzi mi o nowoprzyjetego pracownika
2
anonim 2013-07-11 18:46:29
nick poważnie Lubinpex ma wykupić Remy? na skąd masz takie informacje no i czy ktoś je tu potwierdzi?
3
obsrewator 2013-07-26 14:14:31
Ludziska slyszalem ze bedzie premia w Remach . Widac ze jest coraz lepiej to cieszy a mowili ze padna . Co wy na to .
zbyniu 2013-07-26 14:47:15
będzie premia ale regulaminowa
zorrro 2013-07-27 06:56:56
Dobry rydz niz nic ale jak dlugo to bedzie bo mam watpliwosci czy to tylko bo remont by byl spokoj jak myslicie
czak 2013-07-28 11:05:08
ludzie dostana pieniadze jako nagrode zeby tylko pracowac na postoju tak naprawde to beda male pieniadze gora 200 zl lecz to nie koniec bo to jest tylko na czas postoju a wiec co ma byc to i tak bedzie.3majmy kciuki zeby firma przetrwala jak najdluzej a nie tylko do konca postoju.pozdro
gimnazjalizdka 2013-07-30 20:32:40
Z tą premią to propaganda - zresztą jak zawsze (200 zł. to jałmużna a nie premia). Napewno (usunięte przez administratora) za tym stoi bo to on lubi siac taki zamęt, tak samo jak wokół swojej osoby!!!!
Panie (usunięte przez administratora)zapraszamy tam na górę do piecyka zapraszamy....
byly remowiec 2013-08-02 09:09:46
Bardzo dobra firma w ktorej mozna sie wiele nauczyc,poznac wiele osob ktorzy sa naprawde ok,nabrac doswiadczenia oraz zdobyc wiele dodatkowych papierow (certyfikatow).W kazdej firmie sa gorsze dni miejmy tylko nadzieje ze to sie zmieni i ze bedzie lepiej,3mam kciuki za Was Koledzy Remowcy
1
anonim 2013-08-07 11:51:48
były remowiec a czy w firmie REMY po dłuższym czasie pracy można liczyć na awans i umowę o pracę? jaka jest tam umowa na początku?
rem(i)k 2013-08-07 14:03:55
tak można liczyć na awans podwyżkę trzeba tylko sobie zasłużyć patałachy do roboty się wezcie a nie marudzicie jak pierdoly na forum
r.s 2013-08-07 21:45:52
wypraszam sobie podszywania sie pod moja osobe!!!
tadeusz 2013-08-08 15:21:12
Czy to prawda że mają wypłacać zyski za postój 2013??
gimnazjalizdka 2013-08-13 20:28:24
Tak to prawda.
Wyliczą!
Wypłacą!
I podziękują za wykonaną pracę!
Szczególnie (usunięte przez administratora)podziękuje nie wysiadając z TOJOTY!
anonim 2013-08-20 17:01:49
czy ktoś może powiedzieć coś o tym jak wyglądają warunki pracy w firmie REMY? czy są tam teraz jakieś przyjęcia?
remus 2013-08-21 15:28:26
kierownik w-5 odchodzi....nie bedziemy płakac
anonim 2013-08-26 21:50:50
pako czy możesz jeszcze napisać jakie są konkretne warunki pracy w firmie REMY po za tym że jest to jak napisałeś syf?
2
Pako 2013-08-29 15:34:27
Firma fajna kadra fachowcy przyjmuja na okres probny 3 mce placa jak wszedzie ale socjal jest dobry bo daja nawet kubki do plukania zebow ale potrzebuja fachowcow no i nagrode dostalismy Pozdro.
pata 2013-09-04 14:26:14
ale nudno nic nie smarujecie ludzi co brakuje plotek czy tematu przecierz tak lubicie oczerniac i plotkowac
wałek 2013-09-12 21:53:26
fajnie, że piszą temat, na który jest forum. po tych trzech miesiącach można dostać umowę o pracę na czas okreśłony/nieokreślony?
1
remowiec 2013-10-02 17:44:08
Koniec postoju. Trzymajcie kciuki,bysmy wszyscy prace zachowali.
2
byly remowiec 2013-12-07 17:27:24
3mam kciuki za firme;)bedzie dobrze
3
asia 2013-12-17 11:57:59
hey ! Jak aktualna sytuacja w firmie coś się zmieniło ? remowiec udalo wam sie zachowac wszystkim prace? wiesz moze czy są jakies przyjecia ?
1
Kortuar 2014-12-18 02:14:28
Z tego co widzę to równy rok temu ostatnia odpowiedź w temacie dotyczącym tej firmy. Przez chwilę zacząłem podejrzewać, że coś jest nie tak - może likwidacja czy upadek. Jednak KRSonline nic na to nie wskazuje http://www.krs-online.com.pl/remy-sp-z-o-o-krs-78450.html Można mieć nadzieję, że chociaż warunki zatrudnienia są korzystne.
koszy 2015-01-31 22:36:59
mozecie wlasnie cos napisac co z tym krsem bo widze ze faktycznie jest jeszcze taka firma wpisana ale dlaczego nikt sie tutaj nie wypowiada to nie wiem. kurcze slaba sprawa powiem wam ze nie wiem czego jeszcze sie mozna spodziewac po pracy w remy moze macie nowe informacje i sie nimi podzielicie. pozdrawiam
maciek 2015-04-16 18:49:19
ja znalazłem tylko jedną ofertą u nich w firmie, chodzi o ta w Bydgoszczy prawda? ja mam takie : Programista Backend Developer (Python/Django), macie o tym jakieś info?
hełba 2015-04-30 22:33:40
No własnie o tym stanowisku niestety nie , ale ja już raz do nich aplikowałem i niestety mi się nie udało. Ale cóż trudno. Może jeszcze innymi razem się uda
zanamowiec 2015-05-21 22:29:13
omijac z daleka zwlaszcza w-2 chorzy mistrzowie a zwlaszcza z obrobki d.b.ktory na niczym sie nie zna tylko drzec gebe potrafi i sami kapusie w kolo omijac radze
nie wazne 2015-06-17 22:42:52
omijac panowi w-2 chorzy ludzie a kierownictwo i mistrzowie to sie nie da opisac
danel 2015-06-21 19:56:01
Z tego co wiem to dawno już nic się w tej firmie nie zmieniło jak było źle tak nadal jest i nic się nie zapowiada aby było lepiej. Tylko nie znaczy to że jest jakoś bardzo tragicznie, są gorsze firmy. Nie jest to usprawiedliwienie dla REMYego ale radziłbym najpierw znaleźć coś naprawdę lepszego zanim się zwolnicie.
pox 2016-04-11 11:40:58
danel, jeżeli ktoś bardzo będzie chciał to odejdzie za wszelką cenę. Słyszałem tylko że jakieś podwyżki planują w firmie.
Jarek, ja tu czekam 2016-05-12 19:50:35
No przecież nikt nikogo na siłę w firmie nie trzyma @pox i jeśli komuś się coś nie podoba to może sobie iść daleko. Iść i zwolnić mi miejsce najlepiej :D Bo z chęcią się zatrudnię u nich na umowę o pracę, a wiem, że dają.
Zostaw swoją opinię o REMY - Głogów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie REMY