Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: TABAK POLSKA Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
Pani - 2015-06-16 18:34:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jest łatwo ,mimo starań ciagle jakieś ale. A jak radzicie sobie z brakami i rozbieżnościami miedzy AX a stanem fizycznym,nam ciagle wystawiają noty . Inwentaryzacja to tez jakaś ściema,ciagle braki nigdy na plus.A ile po DKD wysyłacie dokume dokumenty nam ostatnio schodzi do 7 lub 8 dnu bo nie ma kiedy sprawdzić a trzeba jeszcze uczyć nowych i ciagle coś. Tez macie taką rotację'?
zdjecie uzytkownika
tia - 2015-06-17 15:12:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
braki mamy nie duze nie mozemy narzekac :) ale za to dkd wogle nie sprawdzamy nie ma czasu :) wysylamy taka jak jest. polecam :)za cos tym ksiegowym chyba tam placa w koncu my i tak duzo robimy za nich.
zdjecie uzytkownika
samira - 2015-06-17 20:10:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [tia - 2015-06-17 15:12:59]:
Ja pracuję w tej firmie 5 lat i jeszcze nigdy nie płaciłam not inwenaryzacyjnych.
Trzeba po prostu pilnować , sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać jeżeli jest współpraca miedzy pracownikami na punkcie nie ma szans na złą inwenaryzację. trochę zachodu z tym jest ale ja nie wyobrażam sobie inaczej , tak byłam szkolona i tak chcę pracować. Mimo utrudnień , problemów i niskich płac (za niskich w stosunku do obowiązków i stażu pracy) uważam że trzeba sie starać bo to jest nasza praca . Ja również myślę o zmianie pracy , bo to co było 5 lat temu a teraz to ogromna róznica.
zdjecie uzytkownika
lolavanx - 2015-06-19 12:06:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
marża lotto dla pracodawcy to w zależności od obrotu( im większy tym większy procent) od 6 do 10% od utargu minus unieważnienia, od zdrapek zawsze 10%

Gdyby nie zmienił się system premiowania lotto, a w zasadzie gdyby nie był zniesiony, to Przy obecnym obrocie kolekturze w naszym sklepie, premia wynosiłaby 200zł na pracownika. a jest tłuste 0.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-06-22 15:07:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nic nie mamy z lotto a gdy jest kumulacja to przecież jest totalna masakra ;/ latamy jak oszalałe a nikt tego nie docenia. Założe się że nikt z ,,biura,, nie dałby sobie rady. I później się dziwić ,że na inwenteryzacji są braki, gdy jest jedna osoba na zmienie to jak ma sobie dać radę ? no jak ? ehhhh coraz częściej myślę o zmianie pracy bo dłużej tak się nie da.
zdjecie uzytkownika
ktoś@ - 2015-06-24 14:57:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tia - 2015-06-17 15:12:59]:
Nie bardzo rozumiem co jest do sprawdzania w dok DKD, wpisujesz na bieżąco kp i kw system sam wylicza kwotę,kasa na DKD musi się zgadzać z kasą fizyczną jaką masz przygotowaną do konwoju, konwój raz lub dwa razy w tygodniu jak jest błąd to go wyłapujesz przy każdym zliczaniu pieniędzy do konwoju i wszystko, my wysyłamy DKD następnego dnia lub góra po 2 dniach :)
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2015-06-25 13:32:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktoś@ to prawda, ale niektóre sklepy pewnie dalej liczą ręcznie dkd, a przy tym u nas zawsze było mnóstwo pomyłek. oj co się nasiedziałam z koleżanką nad dokumentami, czasami mózg nam parował żeby wszystko powyjasniać i być na cacy coby się centrala nie czepiała :)
zdjecie uzytkownika
nowa - 2015-06-25 23:05:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko pozazdrościć ,my wszystko ręcznie nawet drukarki nie mamy i o pomyłkę łatwo . Swoją drogą to ciekawe dlaczego nie wszystkie punkty są wyposażone jednakowo ?
zdjecie uzytkownika
ktoś@ - 2015-06-26 13:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowa - 2015-06-25 23:05:09]:
To nawet nie chodzi o drukarkę, tylko o dok DKD w formie elektronicznej, (poproście swoją księgową aby wam taki wzór elektroniczny DKD wysłała) lub wyślijcie ogólnego e"malina do sklepów to ktoś na pewno podeśle tak aby można go było wypełnić pulpicie komputera, apotem gotowe wyliczenia przepisywać na dkd papierowy skoro nie macie drukarki, a tak na marginesie my też mamy ją od niedawna,
zdjecie uzytkownika
tia - 2015-07-07 18:01:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
macie jakies sposoby na "czytelników" w saloniku ?
zdjecie uzytkownika
wytrwała - 2015-07-08 10:56:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mi osobiście "czytelnicy" nie przeszkadzają ale mam alergię na zdrapeczkę za złotóweczkę : )Mamy w sklepie koleżankę, która sprzedaży komplementarnej nie prowadzi a z tego mamy prowizję ale proponuje te cholerne zdrapki i to te za złotówkę a potem łażą jak zombi i myślą, że majątek wygrają.
zdjecie uzytkownika
tia - 2015-07-08 15:14:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no mi właśnie przeszkadza taki jedne bo ogólnie to niech sobie czytaja ale ten jeden siedzi do 1.5 godziny !!!!
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-07-09 07:35:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mnie również "czytelnicy" nie przeszkadzają, zaczynam się denerwować dopiero gdy zwijają gazetę w kulkę i odkładają na półkę. Naprawdę tak trudno jest złożyć gazetę tak jak była i odłożyć? W szczególności dotyczy to dzienników. Jak później sprzedać takiego gnieciucha innemu klientowi? Z drugiej strony to jest najmniejszy problem w całym tym syfie.
Jeśli chodzi o pokrywanie kosztów przez pracowników za towar przeterminowany to jest to niezgodne z prawem. Dziwię się więc, że nowy koordynator wpadł na tak głupi pomysł.
A jak Wam się podoba nowy podział KR?
zdjecie uzytkownika
teb - 2015-07-09 15:21:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2015-07-09 07:35:58]:
Ale KR wykonują polecenia Koordynatora- dlaczego nic się nie odezwą- boją się o swoją posadę??!! za którą zgodnie z ich opinią mają marne płacone........... Ale jakby tak podliczyć wynagrodzenie, prowizje(ktore zależą od naszej mrówczej pracy, diety (pewnie naciągane godziny żeby było więcej kasy) i korzystanie z samochodu służbowego ( kilometrów ile wlezie, paliwo) to robi się fajna kwota. To po co się narażać przełozonemu, lepiej na ślepo robić co każe.
zdjecie uzytkownika
samira - 2015-07-09 15:41:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2015-07-09 07:35:58]:
JEŻELI KTOŚ WYSTAWI MI NOTĘ ZA PRZETERMINOWANY TOWAR Z JEDNYM DNIEM SKŁADAM WYMÓWIENIE, CHOCIAŻ WIELE INNYCH CZYNNIKÓW SKŁADA SIĘ NA TĄ DECYZJĘ. ALE O TYM JAKI MNIE JUZ W TEJ FIRMIE NIE BĘDZIE.
zdjecie uzytkownika
tia - 2015-07-10 07:17:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
semita ja to stwierdziłam ze jak nie przejde tajermniczego klienta to odchodze. Bo czasem czlowiek jest tylko czlowiekiem.I wpis do akt to przeginka.
zdjecie uzytkownika
wytrwała - 2015-07-10 13:58:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co do "czytelników" - przecież możesz zwrócić klientowi uwagę, żeby odkładał gazetę tak jak należy. To jest sklep a nie prywatny folwark. Poza wszystkim to ludzie obsługi wymagają perfekcyjnej a słoma z butów. Ja za chamstwo zwracam uwagę i tyle. Albo się obraża i już nigdy nie wraca albo odkłada prasę kulturalnie. "W domu też Pan tak dba o porządek?"- pytam. Za te pieniądze nie cackam się z byle brudasem. Na szczęście takich klientów jest zdecydowanie mniej.
Co do podziału KR to nam przypadł ktoś nowy. Zobaczymy jak to będzie. Wolałabym żeby zostało tak jak było. U nas to już czwarta zmiana. Ceniłam bardzo naszego KR. to wymagająca ale bardzo sympatyczna i pomocna osoba.
Co do not za przeterminy to jesli przecenicie towar na czas to nikt nie ma prawa Was obciążyć. Miałyśmy dużo przeterminowanych słodyczy i napojów, przyjechał KR wszystko zabrał i do dziś nie ma not. Jeśli taka się pojawi to podobnie jak samira też zwalniam się od razu.
Pozdrawiam Tabaczki : )
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-07-10 14:48:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [samira - 2015-07-09 15:41:44]:
samira - ja od razu poszłabym do Sądu Pracy gdyby firma wystawiła mi notę za przeterminowany towar, o czym poinformowałam swojego KR. Nie miał argumentów do dyskusji.
zdjecie uzytkownika
tia - 2015-07-11 14:41:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co do tego towaru po terminie i sadu pracy :) to zeby to bylo prawomocne to towar musi byc odpowiednio przeceniony wczesniej ? czy po prostu przeterminowany towar oddaje KR ?
zdjecie uzytkownika
Pracownica - 2015-07-15 10:41:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie, czy nie za zdaną prasę, Kr może żądać, nabicia na kasę i zapłacenia za nią bez żadnej noty obciążeniowej?
zdjecie uzytkownika
abc - 2015-07-15 13:24:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co w waszej firmie tylu pracowników szukają dużo zwolnień na punktach czy etaty zwiększają
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2015-07-20 12:04:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt etatów nie zwiększa, dziewczyny same się zwalniają pewnie
zdjecie uzytkownika
atalka - 2015-07-22 17:52:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pracownica, mi to raczej jednak wygląda na zwiększanie etatów, serio. Bo na sprzedawcę można zatrudniać się teraz w Warszawie- Bemowo, Jeleniej Górze, Lesznie, Kwidzynie i w paru miejscach jeszcze, bo są wolne miejsca, a same z siebie tyle wolnych miejsc naraz się nie robi. Pewnie Tabak Polska zwiększa flotę swoich pracowników.
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2015-07-23 16:51:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No co Ty, zwykły zbieg okoliczności. Na stronie zawsze jest tyle ogłoszeń. Bo jest tak, że jeśli dziewczyny same nie mogą znaleźć kogoś na wolne miejsce wtedy dają ogłoszenie na stronę.
zdjecie uzytkownika
Natka - 2015-07-28 10:26:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie zwiększają, 99,9% to kobiety, i najzwyczajniej w świecie to ciąże.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TABAK POLSKA Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy TABAK POLSKA Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert