Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: TABAK POLSKA Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
żenada - 2015-05-20 19:20:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Praca w firmie to jednym słowem porażka. Co do KR do brak słów. Pani KR przyjedzie raz na ruski rok, założy głupi zeszycik jej uwag, ponarzeka na nasz sklep, poużala sie jaka to nie jest przemęczona po czym 3 raz w roku pojedzie na urlop!! Zero zaangażowania, wieczne pretensje, podcinanie pracownikowi skrzydeł, notoryczne zabieranie premii! Pracownicy zajmują sie księgowością o której zazwyczaj nie mają pojęcia a jak popełnią błąd trzeba sie tłumaczyć kilka tygodni z niego!! Nawet jak sie wyjasni wszystko to w oczach "władz" jest sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Dodatkowo kierownictwo psuje atmosfere miedzy zespołem, plotkuje i kręci!! . Tabak to najwiekszy błąd w moim życiu. Zero deputatów a pani KR trzepie kase z lotto przy którym urobimy sie jak woły! bo przeciez "totalizator dał grosze za lotto na premie dla pracowników ale to wyjdzie po 40 zł więc nie opłaca się dodawać do wypłaty"!! z jakiej racji!! A odezwij sie coś... pierwszy do zwolnienia! i tłumaczą to brakiem zaangazowania... porażka. Grafik zmieniany bez przerwy, ustalany z dnia na dzien.nie mozna miec planow bo zawsze sie trzeba spodziewac ze ktos zadzwoni ze trzeba isc na gwalt w dzien wolny do pracy! Wieczne delegacje. Jedyny plus to super dziewczyny! i na tym sie kończy...
zdjecie uzytkownika
KR - 2015-05-21 07:16:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak tak czytam Państwa wpisy na temat KR, to mi się robi strasznie przykro... Sama jestem KR i nie wyobrażam sobie być w punkcie raz na ruski rok i to tylko po to aby napisać w zeszyciku zażalenia i pretensje. Moje dziewczyny mogą na mnie zawsze liczyć, na wiedzę księgową również. Pomyłki rzecz ludzka więc nie widzę powodu, dla którego miałybyście Panie tłumaczyć się kilka tygodni. Proszę się nie poddawać i głowa do góry. Wśród nas KR są również ludzie z sercem i pasją czego i Państwu życzę :) Pozdrawiam moje Dziewczyny :)
zdjecie uzytkownika
trix - 2015-05-21 10:32:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [żenada - 2015-05-20 19:20:41]:
Napisz coś więcej o tych premierach - czy to prawda. Ja nic o tym nie słyszałam. A mamy fajnego przedstawiciela z lotto - myślę że by coś powiedział.
zdjecie uzytkownika
tia - 2015-05-22 09:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Owszem czasem sie cud trafi i KR sie trafi wspanialy ale to naprawde bardzo malo realne. A szkoda.

A premie z lotka faktycznie by sie przydaly za ten zapierdziel przy kumulacjach.
zdjecie uzytkownika
lottosrotto - 2015-05-22 15:26:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
przykre to że jesteśmy pomiotami, zamiast docenić że jest obsługiwane lotto, opłata rachunków, paczki i wkrótce nie wiadomo co jeszcze to ciągle jest źle, bo za mało wysoko albo nisko marżowych, a niech stanie tu ktoś z szanowanego kierownictwa i zobaczy jak się na zakrętach nie wyrabia bo kumulacja, nie mówiąc o wyjściu do wc czy zjedzeniu czegoś w spokoju....
zdjecie uzytkownika
samira - 2015-05-23 08:34:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A Nasza KR jest naprawdę świetna. Mam nadzieję że się nic nie zmieni. A co do pracy w Tabaku mam klika zastrzeżeń i żali Na razie zachowam to dla siebie. Jak zmienię pracę to dam czadu na tej stronie. Mam żal za jedną sytuację szczególnie.
zdjecie uzytkownika
zuza - 2015-05-24 21:10:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [samira - 2015-05-23 08:34:33]:
Nasza KR tez jest swietna,byc moze to ta sama osoba :), oby sie nic nie zmienilo...
zdjecie uzytkownika
lila - 2015-06-06 12:17:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co powiecie na temat pokrywania kosztów towarów przeterminowanych? - nowy pomysł koordynatora KR. Jest to śmieszne z tego względu że dużo terminuje sie towaru z odgórnego zatowarowania...
zdjecie uzytkownika
bt - 2015-06-08 15:13:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
U nas jak nic przeterminują się olejki do e-papierosów sprzedajemy ich w porywach może ze 20 na miesiąc,a odgórne zatowarowanie idzie w setkach sztuk!! Paranoja jakaś!!!
zdjecie uzytkownika
MARLA - 2015-06-09 15:01:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

ja słyszałam,ze oni z lotka nic nie mają ze to tylko na przyciągniecie klienta w sensie "kupi lotka i przy okazji gazetkę"
zdjecie uzytkownika
Ano - 2015-06-09 19:40:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracownik nic nie ma,Firma ma,bo by tego nie prowadziła w salonikach bez zysku :))
zdjecie uzytkownika
m&m - 2015-06-10 17:57:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ano - 2015-06-09 19:40:26]:
Pracownik też ma-kupę roboty za darmo...Mnie osobiście ten totolotek przy życiu utrzymuje,a szczególnie uwielbiam zdrapeczki...Wrrrrrr...
zdjecie uzytkownika
tia - 2015-06-12 07:50:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
napewno firma ma cos zl lottka za darmo pradu by nie pobieral :)juz pal licho slodycze po terminie bo nie ma ich jakos duzo ale oeljki to faktycznie masakra szczegolnie te z princa co wciskaja nam krotki termin. Ktos pisalo 20 olejkach nam jak sie 10 sprzeda to jest fajnie :)
zdjecie uzytkownika
tab - 2015-06-12 22:25:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Skąd macie takie informacje o płaceniu za towary przeterminowane? A z jakiej racji się pytam!!! Czy to my ustalamy panogramy na słodycze i umieszczamy w nich rzeczy które się nie sprzedają? Czy to my robimy odgórnie zatowarowania? Jeżeli mają takie pomysły to w pierwszej kolejności niech płaci za to KR, który naciska żeby zamówić to i tamto bo gdzieś się sprzedaje, później ta która robiła odgórnie zamówienie i ustalała planogram jak i również koordynator KR bo on naciska KR. A my z jakiej racji????? To jest niezgodne z naszymi prawami pracowniczymi. Już sam brak bramek i to że musimy płacić za towary skradzione. OBOWIĄZKIEM PRACODAWCY JEST ZAPEWNIENIE TAKICH WARUNKÓW PRACY ABY MÓGŁ JĄ WYKONYWAĆ. A jak to robić jak tłumy na sklepie tłumy przed kasą a ty prowadź sprzedaż implementacją zachęcają do zakupu e-papierosa tłumacz itd. A równocześnie obserwuj ludzi czy ktoś coś nie wynosi. Te durne pomysły wymyślają ludzie, którzy nigdy nie stali za kasą i nie wiedzą o czym mówią i czego od nas żądają!!!!CHYBA ŻE IM WSZYSTKO JEDNO KTO ZA TO ZAPŁACI - PRACOWNIK CZY ZŁODZIEJ. Takie odnoszę wrażenie że tak jest. Gdyby im zależało na ludziach tam pracujących to - wróciliśmy do etatów sprzed cięć i dali jakieś udogodnienia. Już samo to że brak przerw, nie ma kiedy wybrać urlopów. Mamy jeszcze zaległe z zeszłego roku....... CORAZ GORZEJ A KR TYLKO MYDLĄ OCZY ŻE PODEJŚCIE DO PRACOWNIKÓW SIĘ ZMIENIŁO!!!!! Pytam się gdzie????? Może do tych w biurze i KR bo do nas na pewno nie!!!!!! Nam dokładają tylko nowych obowiązków i zwiększają wymagania!!!! Tyko że niektórzy zapominają że GDYBY NIE CI LUDZIE STOJĄCY ZA LADĄ I WYPRUWAJĄCY SOBIE ŻYŁY NIE BYŁO BY FIRMY. Drodzy kierownicy i pracownicy biura radzę to przemyśleć!!!!
zdjecie uzytkownika
tia - 2015-06-13 12:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
tab- dobrze piszesz szkoda tylko ze nikt sie tym nie przejmie :(

bo jak to kiedy mi ktos powiedzial na moje miejsce jest 5 innych, nie wazne ze nic nie potrafiących.
zdjecie uzytkownika
wisienka99 - 2015-06-14 12:06:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Niestety bardzo to przykre i smutne o czym piszecie ale potwierdzam to wszystko prawda.Sama jestem pracownikiem tej firmy i nie raz myslałam nad zmianą pracy.Niema przerw,jest tyle tych samych kupujących ludzi ze czasem nie mozna wyjsc do łazienki(ta sama jedna osoba przychodzi nawet 5-6 razy na Twojej zmianie),brak klimatyzacji w sezonie letnim,nie mamy nic za utargi lotto choc ganiamy jak głupie,ciągle dokładają samych obowiazkow teraz jeszcze jakies srodki na owady i komary a moze we wrzesniu dołoza podreczniki szkolne, a moze lody albo kawe i ciasto bedziemy sprzedawac, a moze podkoszulki ???? kto wie co nasza firma jeszcze wymysli.Dodatkowo dla kontroli czy przypadkiem się nie obijamy nasyłają Tajemniczych Klientow.Człowiek a w tym kobieta jest w stanie bardzo duzo wytrzymac ale na litosc Boską ile jeszcze mozna udzwignac takiego ciezaru za 1300 zł miesiecznie.
zdjecie uzytkownika
Pani - 2015-06-16 18:34:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jest łatwo ,mimo starań ciagle jakieś ale. A jak radzicie sobie z brakami i rozbieżnościami miedzy AX a stanem fizycznym,nam ciagle wystawiają noty . Inwentaryzacja to tez jakaś ściema,ciagle braki nigdy na plus.A ile po DKD wysyłacie dokume dokumenty nam ostatnio schodzi do 7 lub 8 dnu bo nie ma kiedy sprawdzić a trzeba jeszcze uczyć nowych i ciagle coś. Tez macie taką rotację'?
zdjecie uzytkownika
tia - 2015-06-17 15:12:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
braki mamy nie duze nie mozemy narzekac :) ale za to dkd wogle nie sprawdzamy nie ma czasu :) wysylamy taka jak jest. polecam :)za cos tym ksiegowym chyba tam placa w koncu my i tak duzo robimy za nich.
zdjecie uzytkownika
samira - 2015-06-17 20:10:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [tia - 2015-06-17 15:12:59]:
Ja pracuję w tej firmie 5 lat i jeszcze nigdy nie płaciłam not inwenaryzacyjnych.
Trzeba po prostu pilnować , sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać jeżeli jest współpraca miedzy pracownikami na punkcie nie ma szans na złą inwenaryzację. trochę zachodu z tym jest ale ja nie wyobrażam sobie inaczej , tak byłam szkolona i tak chcę pracować. Mimo utrudnień , problemów i niskich płac (za niskich w stosunku do obowiązków i stażu pracy) uważam że trzeba sie starać bo to jest nasza praca . Ja również myślę o zmianie pracy , bo to co było 5 lat temu a teraz to ogromna róznica.
zdjecie uzytkownika
lolavanx - 2015-06-19 12:06:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
marża lotto dla pracodawcy to w zależności od obrotu( im większy tym większy procent) od 6 do 10% od utargu minus unieważnienia, od zdrapek zawsze 10%

Gdyby nie zmienił się system premiowania lotto, a w zasadzie gdyby nie był zniesiony, to Przy obecnym obrocie kolekturze w naszym sklepie, premia wynosiłaby 200zł na pracownika. a jest tłuste 0.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-06-22 15:07:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nic nie mamy z lotto a gdy jest kumulacja to przecież jest totalna masakra ;/ latamy jak oszalałe a nikt tego nie docenia. Założe się że nikt z ,,biura,, nie dałby sobie rady. I później się dziwić ,że na inwenteryzacji są braki, gdy jest jedna osoba na zmienie to jak ma sobie dać radę ? no jak ? ehhhh coraz częściej myślę o zmianie pracy bo dłużej tak się nie da.
zdjecie uzytkownika
ktoś@ - 2015-06-24 14:57:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tia - 2015-06-17 15:12:59]:
Nie bardzo rozumiem co jest do sprawdzania w dok DKD, wpisujesz na bieżąco kp i kw system sam wylicza kwotę,kasa na DKD musi się zgadzać z kasą fizyczną jaką masz przygotowaną do konwoju, konwój raz lub dwa razy w tygodniu jak jest błąd to go wyłapujesz przy każdym zliczaniu pieniędzy do konwoju i wszystko, my wysyłamy DKD następnego dnia lub góra po 2 dniach :)
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2015-06-25 13:32:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktoś@ to prawda, ale niektóre sklepy pewnie dalej liczą ręcznie dkd, a przy tym u nas zawsze było mnóstwo pomyłek. oj co się nasiedziałam z koleżanką nad dokumentami, czasami mózg nam parował żeby wszystko powyjasniać i być na cacy coby się centrala nie czepiała :)
zdjecie uzytkownika
nowa - 2015-06-25 23:05:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko pozazdrościć ,my wszystko ręcznie nawet drukarki nie mamy i o pomyłkę łatwo . Swoją drogą to ciekawe dlaczego nie wszystkie punkty są wyposażone jednakowo ?
zdjecie uzytkownika
ktoś@ - 2015-06-26 13:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowa - 2015-06-25 23:05:09]:
To nawet nie chodzi o drukarkę, tylko o dok DKD w formie elektronicznej, (poproście swoją księgową aby wam taki wzór elektroniczny DKD wysłała) lub wyślijcie ogólnego e"malina do sklepów to ktoś na pewno podeśle tak aby można go było wypełnić pulpicie komputera, apotem gotowe wyliczenia przepisywać na dkd papierowy skoro nie macie drukarki, a tak na marginesie my też mamy ją od niedawna,
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TABAK POLSKA Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy TABAK POLSKA Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert