logo TABAK POLSKA Sp. z o.o.

TABAK POLSKA Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o TABAK POLSKA Sp. z o.o.

Wzorowy były pracownik ???? 2017-06-07 23:16
Kochanie jakbyś była na bieżąco to zauwazylabys, to co dziewczyny wypisaly na tym forum. Są podane dwa konkretne maile poprzez które uzyskasz na pewno niezbędne dla ciebie informacje i gwarantuje że są to poszkodowani pracownicy - nikt z centrali ! Jeśli chcesz wiedzieć kto, co i gdzie - wypadało by się "przedstawić", tego przeciez od nas oczekujesz... Nikomu, absolutnie nikomu nie zycze zakończenia współpracy w taki sposób, jaki spotkał nas ! I życzę wam pracy na godnych warunkach i za godne wynagrodzenie (oczywiście pomijam tu warunki ujednolicone - liczę że kojarzysz o czym pisze- bo to godny pieniądz niestety nie jest- mogłabym tu mnóstwo nowinek wypisać ale braknie miejsca niestety)... Mało tego każdy logicznie myślący pracownik winien znać swoje prawa i "liznac" choć odrobinke KP. Jeśli będziesz potrzebować porady, od tego są radcy prawni i adwokaci czy też PIP...  Nikt tu - jak to nazwalas- nie lamentuje a konkrety są ale nie na tym forum - dlatego wspomniałam wyżej o podanych wcześniej mailach. Aby zaspokoić twoja ciekawosc: sentymentu niemam do pracy tylko do ludzi, których poznałam, z którymi pracowało mi się naprawdę dobrze przez tyyyle lat i tego będzie brakowalo. Rady przyjmuje zawsze z podziękowaniem natomiast arogancja jest mi obca na szczęście... Pewność siebie to siła charakteru :) ... Raczej nie "chwale dnia przed...." tylko realnie reaguje na bagatelizowanie zapisów i np. KP i tylko tyle...
Na szczęście tu gdzie przebywam pracy jest mnóstwo od umów o pracę po umowy o dzieło - do wyboru :) ... Cóż mogę jeszcze dodac na zakończenie hmmm... Miłego wieczoru wszystkim :)
8
Wzorowy były pracownik 2017-06-07 23:21
Heloooł Hatice ???? !
2
kira 2017-06-08 08:00
Nie boję się ponieważ nie podaje poufnych info firmy. Są to informacje ogólnodostępne, nawet na ich stronie internetowej. Nie podaje tutaj procedur pakowania pieniędzy, obrotów firmy czy innych takich. Poza tym jak masz trochę oleju w głowie to w internecie znajdziesz wszystko, nawet te info najbardziej szczegółowe dotyczące firmy. Trochę znam AX i wierz mi, że nawet 80% informacji jaka jest zawarta w tym programie nie jest dla nas pracowników dostępna.
Ja myślę dziewczyny że nie ma co się obrażać, wyzywać itp. Każdy ma prawo napisać swoją opinię. Jednym pracuje się lepiej, innym gorzej. Nie ma co porównywać saloniku A do B bo różne czynniki wpływają na naszą pracę m.in obrót sklepu co za tym ilość klientów, ilość dostaw, obroty na lotto, KR czy nawet ekipa z którą współpracujecie, oraz wiele wiele innych. W jednym sklepie można paść ze zmęczenia natomiast w innym zanudzać się na śmierć.
Jeżeli chodzi o ajenturę, to tak jak napisał "wzorowy były pracownik" jak zwolnią to trudno znajdzie się inna praca. Nie dają tutaj aż tak świetnych warunków aby było czego żałować. Tylko ekipy żal ;)
Na miejscu z każdej z was może nie siałabym paniki ale miała na uwadze, że ajent może pojawić się u każdej ze sklepów, bo tabak dąży do całkowitej pracy partnerskiej. Nie nastąpi to w ciągu pół roku ale może to potrwać nawet kilka lat, wszystko zależy jak szybko znajdą chętnych.

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę wytrwałości i cierpliwości w pracy :)
4
JA 2017-06-08 15:30
Uwaga . Już ajenci w kilku sklepach szukają pracowników. To szybko się wykruszyła nowa załoga . Szukają oczywiście za najniższe krajowe wynagrodzenie. I teraz ajenci będą się borykać z rotacją personelu, kłopotami finansowymi bo w końcu żeby zatrzymać kogoś na dłużej będą musieli podnieść stawkę. Nowe osoby w ekipie to najczęściej też chaos, bałagan w dokumentacji, błędy we wprowadzaniu zamówień i faktur , masakra na inwentaryzacjach - tak więc współczuję wam ajenci. I jeszcze wasz czas poświęcany na szkolenie każdej nowej osoby - jak sami jeszcze nie ogarniacie tematu. Po to wam właśnie firma oddała swoje sklepy- zeby to byl wasz problem a nie firmy ktora nigdy nie byla sklonna podnieść wynagrodzeń i docenić pracowników- potem zaczną się problemy rodem z "Żabki" . POWODZENIA MIMO WSZYSTKO I TYLKO MĄDRYCH DECYZJI
16
kika 2017-06-09 19:34
Mądrze gada, polać jej ;) !
7
gość 123 2017-06-16 14:50
Witam,
Rekrutacja na stanowisko kierownika operacyjnego.
Proszę o informację nt warunków, przebiegu rekrutacji, wynagrodzenia

za merytoryczne odpowiedzi z góry dziękuję

pozdrawiam
tabtab 2017-06-17 11:51
Kierownik operacyjny to wyżej niż KR, a KR średnio miesięcznie wg moich przypuszczeń 4000-5000 miesięcznie na rękę wyciągnie .
4
Ja 2017-06-17 12:18
Na pewno nie w tej firmie ....
3
tatatata 2017-06-17 15:49
Czytajcie ze zrozumieniem średnio miesięcznie.
Piłują sprzedaż ostatnio, a to oznacza jedno -podwyżki KR i raczej ich premie to nie 10% miesięcznie do wynagrodzenia, obrywy na pewno większe są (niekoniecznie miesięcznie- przecież są mozliwości dodatków rocznych, kwartalnych). A do tego dodatkowo bony za konkursy - pracownice-mrówki bon 50 czy 100zł, a KR kilka stówek. Jak się uśredni wyjdzie to co napisał tabtab. Także mrówki pracownice do roboty co nastukacie to kierownictwo się wzbogaci. Ale to nie zmienia faktu, że za ladą 1500 do niewiele ponad 2000,00.
5
dadada 2017-06-17 15:58
jak by dołożyć jeszcze korzystanie z samochodu służbowego ( a jak znam życie korzystają , do sklepiku,, do cioci kloci, a może do kosmetyczki, po ciuchy-sklep 50km oddalony- nie szkodzi służbowe paliwo...) i komórka-to bez problemu tyle będzie
5
Ja 2017-06-17 16:26
wiadomo ze KR musi zarabiac wiecej niz zwykła ekspedientka- rozumiem do 50 %, ale wiecej nie rozumiem- co takiego nadzwyczajnego robi? przewiezie ze sklepu do sklepu towar (niczym goniec), posprawdza porzadki, zwolni pracownika, wyszkoli nowego-od lat ten sam system- wiec co to za specjalne zasługi..... Ktoś powie startuj na kierownika- odpowiem : nie, bo nie mam osobie wysokiego mniemania i chciałabym dla wszystkich dobrze. Ale jak świat światem pracownik musi się narobić, a kierownik "od kasy", im wyżej tym więcej- czy w tej firmie czy innej ta zasada jest niezmienna.
3
Były pracownik 22 2017-06-18 21:06
A dlaczego akurat Gryfice?
2
nikt 2017-06-18 21:44
A skąd wiesz o tych bonach ? Bo o premiach coś mi się obiło. Zresztą co tu roztrząsać.
Takie rzeczy wychodzą przez przypadek, a po drugie w całej Polsce pracuje klikaset osób w Tabaku, kolejne kilkaset pewnie to ci już nie pracujący obecnie - a w efekcie okazuje się , że : ta jest z rodziny, ta koleżanką z pracy, ta znajomą rodziców - i każdy coś wie, coś powie i wieści po Polsce idą....... mniej lub bardziej prawdziwe
2
gość 123 2017-06-20 21:42
Dziękuje za opinie
Czy dział HR jest w miarę kompetentny czy życiorysy ocenia po zdjęciach a nie kwalifikacjach?
Dodatkowo uważam ze przywileje auto służbowe itp powinny być wykorzystywane wyłącznie do celów służbowych, są na to odpowiednie narzędzia do monitorowania i zarządzania
W ten sposób optymalizuje się koszty prosty sposób na osCEdnosci a kasa zostaje u pracodawcy

PoZdrawiam
Koralik 2017-06-21 14:46
Warszawa bo sama pracuje u Ajenta ☺️☺️
kagalaya 2017-06-26 11:21
witam,chcialam spytac czy sa tu sklepy,w ktorych inwenture przeprowadzila zewnetrzna firma a mimo to nie zostaly przejete przez ajenta
××××× 2017-07-05 18:34
Hej ludzie,
Uwazajcie na tego pracodawce nie polecam pracujesz 9h nie masz przerwy nie ma jak wyjsc do toalety za wszystko trzeba płacić a wykręca Cie tak aby dla nich było dobrze.A nie daj boze jak przyjdzie Ajent zrobia wszystko żeby Cie zwolnic i to jeszcze z Twojej winy nie zatrudniajcie sie w tym zakładzie omijajcie ogłoszenia szerokim łukiem to jest obóz pracy nic wiecej.
7
Admjp 2017-07-05 18:38
Poczekaj aż Ajent do was przyjdzie potraktuja Was jak smieci
5
Admjp 2017-07-06 08:43
Uważajcie zwolnia Was za porozumieniem stron nie musicie tego podpisywac ale na wypowiedzeniu zrobia wszystko aby byla wasza wina okropny zaklad pracy
5
Paulina 2017-07-07 18:55
Jak śmieci traktują ludzi!!! Zwalniają jednych za nic, złodziei trzymają żeby kradli a inni żeby spłacali noty, w tym czasie pzeksiegowuja towary i bez wiedzy pracowników robią sztuczne przyjęcia których nie widzimy. Przyjmują kabli do starej załogi i stosują mobbing, żeby sami się zwalniali, bo poszła fama że za dużo ludzi w jednym czasie zwolnili. Temat dla Uwagi!!!
11
Beata 2017-07-10 20:00
Mam pytanie czy sklepy otrzymały już bony za marcową akcję BAT - sprzedaż tytoni nevada, pall mall, viceroy ???
Z góry wam dziękuję za odpowiedź.
@mózg sklepu 2017-07-14 10:14
Beznadziejna firma zwolnią Cię z byle jakiego powodu jak tylko przyjdzie Ajent , który tak naprwadę nie wie na co się pisze mało tego uważajcie bo są zdolni dać dyscyplinarkę nawet za to , że wyjdzie sie do toalety a biedny klient nie poczeka 2 min.!!!!!! żenada NIE POLECAM tzrymajcie sie od nich jak najdalej !!!!!!!!!
7
gosc 2017-07-14 16:01
Jeśli Cie zwolnili Napisz na meila kowal353@onet.pl lub Magdam0@vp.pl .Pozdrawiam.
4
żaneta 2017-07-17 11:30
Żenada to jest to co ty piszesz. Nie spotkalam sie z drugą firmą która tak dba o przestrzeganie prawa. Dyscyplinarka za wyjście do toalety. Człowieku ty chyba nie wiesz co to znaczy dyscyplinarka. Tacy jak ty wprowadzają ludzi w błąd. Jak dobrze pracujesz i w sklepie jest sprzedaż niikt ci nie przyprowadzi ajenta ani nie da dyscyplinarki
1
były pracownik 2017-07-17 13:17
Nie masz racji , bo dlaczego znaleźli Ajentów w sklepach, które wyrabiały targety . A wiem z kilku źródeł, że ich powody zwolnienia były mocno naciągane bo nawet dobrze nie sprawdzili zarzutów do konkretnych osób, Sprawa w sądzie .
8
Marchewka 2017-07-17 17:39
Witam wszystkich.
Chciałabym się dowiedzieć ile zarabiacie brutto jako ekspedientki?
Ja 2017-07-18 23:00
2000 brutto. Do tego płacisz za wszelkie manka , za niezdaną prasę, za brakujące zdrapki które się np skleiły i za to co nakradną klienci.
Były też pomysły aby pracownik płacił za przeterminowane słodycze, napoje, leki czy prezerwatywy ( pracownik nie sprzedał więc jego wina albo zamówił za dużo) . Ogólnie paranoja. NIE POLECAM TEGO PRACODAWCY.
7
Ccxxx 2017-07-19 23:16
Uwierz mi że jeśli znajdą Ajenta w danym mieście to na pewno go przyprowadzą i jeszcze zwolnią dobrych pracowników wmawiając im winę (szukają powodów na siłę, aby nie wypłacać odpraw) . Stało się tak np w sklepie który był w pierwszej trzydziestce pod względem obrotów (25, 26 miejsce) i który miał bardzo dobrą pracowitą załogę od wielu lat (powiedzmy że ok 10lat) . Byli to ludzie dla których praca była ważniejsza niż zdrowie i życie prywatne a pomimo to zostali tak perfidnie potraktowani. W wielu sklepach było podobnie, tylko wymyślane powody zwolnienia inne . I rowniez dawane dyscyplinarki za bezsensowne przewinienia także niestety niektórzy wiedzą o czym piszą i nie wyssali tego z palca. Sprawa oczywiście trafiła do Sądu Pracy i jest w toku. I wiem że nie tylko w tym jednym sklepie. A zwolnionych niesłusznie z tabaka zapraszam na maile które były podawane wcześniej.
6
pietruszka 2017-07-24 21:41
Ja dzisiaj byłam na rozmowie na Ajenta,warunki masakra,praca dla desperatów i ludzi którzy chcą kłopotów finansowych do koca swoich dni
3
Co m 2017-07-25 16:57
A w jakim mieście chciałaś pracować????
partner 2017-07-27 11:49
Ja prowadze salon we współpracy z Tabakiem. Wcześniej wspólpracowałem z Żabką i Ruchem. Lepszego partnera niż tabak nie miałem. Wiec nie opowiadaj glupot. Chcialem wziąść następny salon ale w poblizu nie ma takiego co by chcieli oddać. Bo te co są blisko mojego nie będą zmieniać na partnera. Dla mnie szkoda. Chętnie bym wział drugi. Wynagrodzenie mam ok, strat nie mam. Przejalem tez pracownika Tabaka i mam drugiego swojego. Nawet sie wybieram na urlop.Polecam prowadzenie salonu Tabaka.
3
123 2017-07-27 12:21
Oj jakoś twoja opinia jest bardzo odosobniona ...
4
Były pracownik 2017-07-27 15:52
No to Tabak napisał he he
2
- byly ogarniety pracownik 2017-07-27 21:37
Zadziwila mnie twoja opinia i kwota brutto ! Pracowałam w tej firmie i nawet po ujednoliceniu wynagrodzeń w całej sieci od roku 2016, przyznam że w ani jednym miesiącu nie dostałam wynagrodzenia 2000 zł BRUTTO ! Wynagrodzenie w dalszym ciągu jest uzależnione od regionu a konkretnie danej miejscowości ! Zdecydowany brak chętnych do pracy skutkuje DUZO wyższym wynagrodzeniem ! Nie dajcie się zrobić w balona że są ujednolicone wynagrodzenia bo tak nie jest. Piszcie wnioski o podwyżki ???? jeśli zamierzacie dalej pracować w tej sieci. Każda firma szanująca pracownika odpowie na wniosek pozytywnie natomiast jeśli podwyżki nie przyznają to lipa a nie konkretna firma. Mało tego nie dajcie się nabic w butelkę że stawka dla "stałego" pracownika jest taka sama jak dla "swierzynki" - BO NIE JEST !
4
-xxyyzz 2017-08-01 11:03
Wypowiedzenie podpisać trzeba, niema mozliwosci nie przyjęcia wypowiedzenia ale w takim przypadku odrazu kieruje się pozew do najbliższego sądu pracy ????
1
witek 2017-08-01 14:50
Słuchajcie, chce zacząć pracę w saloniku. Pytanie, bardzo jest ciężka, jakie miałbym obowiązki?
Zaklin 2017-08-01 21:20
Praca jak praca. Robic cos trzeba, jest umiarkowanie ciezko. Negocjuj wynagrodzenie, zeby nie dostac minimalnej krajowej.
3
gostek 2017-08-09 22:51
Cześć wszystkim, czy orientuje się ktoś po jakim czasie może przyjść nota za inwentaryzacje? Czy jest możliwość że nic nie przyjdzie? Zaznaczę, że moja współpraca z tabakiem na szczęście się skończyła.
2
natka 2017-08-10 16:01
Hej , wiecie może jak wygląda sprawa z wypowiedzeniem? Firma jest we Wrocławiu , a jak pracujemy w innym mieście, to zanim to wypowiedzenie dojdzie pocztą.... Jak wygląda sprawa z wypowiedzeniem?
XYZ 2017-08-10 16:19
Hej, czy za szkolenie pracowników do innego sklepu dostaję sie jakieś pieniądze dodatkowe?
Paulina 2017-08-12 14:09
Ani grosza!!! Robisz to z dobroci serca, a pozniej dostajesz wypowiedzenie, firma jest z Ciebie nie zadowolona.
2
tabakierka 2017-08-13 20:54
A nie powinni tego robić KR !!! To czy oni jeszcze coś robią? Bo mam wrażenie że coraz więcej przerzucają na pracowników. za ladą nie stanie -bo KR . Ale profity od targetów to ma kto brać ... Jak KR mnie wkurza.
1
Zwolniona 2017-08-14 17:28
Juz dawno
Paulina 2017-08-15 00:26
Kierownicy Regionalni, Ci nowi mają niewielkie pojęcie o Naszej pracy. Owszem. ci, którzy kiedyś byli zwykłymi pracownikami mają pojęcie, ale obecni, zewnętrzni - żadnego!!! Niegdyś, Pani Remblewska, Wojciechowska, także kilku innych... to były czasy! Człowiek z zapałem zapierdzielal. Wyciągali błędy, ale i nagrodzili dobra pracę!!! Teraz dno!!!! Wrogowi nie polecam!!!
5
Paulina 2017-08-15 00:40
I niech nie próbują kasować opinii, bo będę dodawać dopóki ludzie nie poznają się na tych oszustwach. Czy u Was na punkcie towar niedostępny dla klienta, jest wystawiony przed ladę, tak jak np. Baterie, karty startowe, itd?
3
Hejka 2017-08-16 08:33
Moja kr pełni tą funkcje ponad 5 lat, była wczesniej pracownikiem, ale już o tym zapomniała. Jak dla mnie to w jednej firmie kierownikiem powinno sie być np przez kilka lat, a później dla przypomnienia pracownikiem albo szukaj nowej pracy. Ciekawe co by wtedy szanowne kierownictwo zrobiło.moja zachowuje sie tak jakby byla najmadrzejsza, ale sensownego zdania nie potrafi sklecić, znaczenia niektórych słów tez moglaby się nauczyć. Uwazam ze kr powinny byc osoby z zewnątrz-powiew swiezyzny by sie przydał. Bo starszyzna za bardzo rozpuszczona jest.
1
Zaklin 2017-08-16 15:13
Z jakiego regionu jestes?
kasia 2017-08-18 16:04
my miałyśmy baterie i jak zaczęli nam je kraść to postanowiłyśmy że baterie nie będą dostępne dla klienta skoro mamy za nie 100% płacić - są wystawione w tej witrynce ladowej.
Dla mnie najśmieszniejsze są te wytyczne jak powinien wyglądać sklep. Na połowe ich wymysłów nawet nie mamy miejsca :D m. in startery na hakach itp.
2
Kinga 2017-08-19 14:19
Hej jako pracownik Tabak za co się odpowiada finansowo ? Mam propozycje pracy jako ich pracownik i nie wiem co robić ????
Kaska 2017-08-19 21:36
Odpowiadasz finansowo za:
- gotówkę
- 100% towar niedostępny dla klienta który często kr każą wystawiać tak ze klient ma do niego łatwy dostęp.
- za niezdaną prasę (która na poczatku twojej pracy może się zdarzyc)
- za zdrapki
- przy niektórych kr za przeterminowane towary
- ogólnie za towar ale to od strat powyżej jakiegoś procenta
Chyba z tych najważniejszych wszystko. ...
1
Zostaw swoją opinię o TABAK POLSKA Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TABAK POLSKA Sp. z o.o.