logo TABAK POLSKA Sp. z o.o.

TABAK POLSKA Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o TABAK POLSKA Sp. z o.o.

Alicja 2017-04-06 10:23
@cole, a co jeszcze podobało Ci się w pracy?
cole 2017-04-07 23:19
Nic więcej !!!
1
Gość 2017-04-08 10:30
Osoby, które chcą zostać partnerami nie powinny czytać tych bzdur. Ja osobiście byłam ajentką innej firmy, na której całe społeczeństwo wieszało psy... a po zakończeniu współpracy pracuję dla nich nadal i jeszcze zostałam z pieniędzmi. Prawda jest taka: jak dbasz tak masz. Pozdrawiam chętnych na partnerów ☺ ja już jestem po pierwszej rozmowie
olololol 2017-04-09 20:06
no cóż......................................... powodzenia w dalszych rozmowach, zobaczymy po roku prowadzenia działalności czy też będziesz zadowolona ?
6
cole 2017-04-19 07:05
Wchodze na to forum z ciekawosci, posmiac sie co jeszcze wymyslili. A tu twoje pytanie. Co mi się podobało? Nie rozsmieszaj mnie. (Ktoś odpisał już za mnie, tak na marginesie) Ja przyplacilam zdrowiem pracując w tym g**nie.
Czytając twoje wpisy to wydajesz się osobą z "gory" ( są nowe oferty pracy) aż tak ludziom źle życzysz?
1
Ewa z Włocławka 2017-04-19 11:25
Właśnie dostałyśmy wypowiedzenie dla całej załogi , powód - brak dopisek na prase)( usunięte przez administratora ). Pracowałysmy za najniższą krajowa , mnóstwo obowiązków , które ciągle rosły a my nie miałyśmy czasu zjeść (bo ciągle kolejka a byłam sama na zmianie), oczywiście nie było jak wyjśc do łazienki , Ale najgorsze jest to , że pracowałam 11 lat , zostawałam po godzinach jeśli była taka potrzeba , przychodziłam w dni wolne , w dniach wolnych układałam grafik . Najbardziej żal mi ludzi z którymi pracowałąm, klientów bo trafiłyśmy na naprawdę wspaniałych. Ale cóż dla firmy Tabak Polska liczy się tylko zysk , nie człowiek.A szkoda bo mimo wszystko lubiłam tę pracę. I podpisuję się bo nie mam nic do ukrycia ( usunięte przez administratora ) nie miał tej odwagi i nawet nie wręczył nam osobiście wypowiedzenia.
9
Paulina Włocławek 2017-04-19 11:53
Szczerze powiedziawszy , to można się było tego spodziewać , to nie pierwsza taka sytuacja . Jak się chcę , to wszystko można , nawet jeśli niema żadnego konkretnego powodu. Nie rozumiem tylko jak można być takim bezwzględnym intrygantem , nie mieć odwagi , do tego co zamierza. Oficjalnie , jak można liczyć się ze zdaniem tylko jednej ze stron , niesprawiedliwie . Nie mniej jednak mam nadzieję, że tego Pana spotka kiedyś taki sam los .
9
Gośka Włocławek 2017-04-19 11:53
Przyłączam się do Ewuni z Włocławka. Kochałam tam pracę dopóty dopóki nie przyszedł do nas ( usunięte przez administratora )" Pracowałam rzetelnie nawet kiedyś dostałam nagrodę ,a kiedy ciężko zachorowałam i musiałam iść na zwolnienie tuż przed operacją dostałam wezwanie do ZUS-u , a dzięki komu? ( usunięte przez administratora ) zapomniał ,że można się dowiedzieć kto kabluje do ZUS-u. Dzięki Bogu jestem zdrowa i mam teraz wspaniałą pracę. Nie rozumiem dlaczego kierownictwo z góry widząc te nasze wygrywane konkursy zaangażowanie postanowiło tak potraktować dziewczyny. Byłyśmy dawane za przykład, inne punkty dzwoniły do nas żeby się dowiedzieć jak to robić. A my po prostu byłyśmy normalne i normalnie pracowałyśmy mimo bardzo ciężkich warunków. Nie rozumiem dlaczego jedna osoba może tak poniżyć wieloletnich pracowników.
10
Kasia Włocławek 2017-04-19 12:30
piszmy dziewczyny jak najwięcej o nim ( usunięte przez administratora ) wysłucha dwie strony zresztą co może wiedzieć o nas taki regionalny co przyjeżdża raz na pół roku. powinien zrobić wywiad jakimi jesteśmy pracownikami co o nas myślą klienci bo dla nas na pierwszym miejscu jest klient i obsługa jego a nie dopiska gazet.jak ustał ( usunięte przez administratora ). u nas na 5 minut za kasą to nawet dzień dobry klientowi nie odpowiedział już nie wspomnę o zapalniczce to z takiego kogoś mamy brać przykład .GDZIE TU JEST SPRAWIEDLIWOŚĆ???
8
Zuza 2017-04-19 12:35
Kochane dziewczynki z Włocławka, bardzo Wam współczuje, wiele dziewczyn spotkał taki sam los jak Was, dziewczyny po wielu latach pracy są zwalniane za nic, biura to nie interesuje, liczą się tylko zyski a pracownik ma robić wszystko żeby biuro było zadowolone i miało jak najmniej pracy, ja już też nie pracuje w tej firmie, chociaż pracowałam tam długie lata, zostałam zwolniona wraz z całą załogą. Jednak szczerze powiem że przynajmniej miałam normalnego KR, na te osobę nie mogłam narzekać, i na parę osób z biura też, reszta to porażka. Zwalniają starych i długoletnich pracowników, czyli osoby które miały wszystko obeznane, i zastępują je osobami nie zawsze kompetentnymi. Jak tak będą robić to długo ta firma nie pociągnie, ale sami sobie będą winni.
7
Ewa 2017-04-19 12:48
Dziękujemy za wsparcie , dziewczyny piszcie ja żałuje że tak długo czekałam liczyłam na uczciwość Tabaka , i sie przeliczyłam. Nie dawajcie się wykorzystywać , ta firma nie jest tego warta.
10
Asia Włocławek 2017-04-19 13:06
Dziewczyny jestem z Wami. Może nie pracowałam tam za długo ale teraz się cieszę że odeszlam w porę. Co by się nie robiło to wiecznie było wszystko źle, pracowało się za dwie osoby czasami nawet po 12 godzin umowa na 3/4 etatu pensja...Hahaha...za taki wyzysk nie można nazwać tego pensją i co miesiąc coraz mniejsza bo przecież żeby sobie dołożyć to muszą nam zwykłym pracownikom zabrać, nie wspomnę o braku czasu na zjedzenie czy wyjście do toalety bo najlepiej to nie jeść nic i mieć pampersana tyłku. Wieczne pretensje o wszystko o to ze gazeta leży lekko przekrzywiona no ale kiedy człowiek ma to zrobić jak jest sam kolejka kilometrowa w brzuchu burczy i jeszcze trzeba skorzystać z toalety a klientów nie ubywa. Jeszcze należałoby wspomnieć o dzwiganiu prasy bo jakoś do koszyka i skrzynki trzeba było ja włożyć. Nie polecam nikomu pracy w TABAK Polska zero szacunku i zrozumienia dla pracowników którzy stają na głowie żeby wszystko było ok a góra wiecznie narzeka i tylko czeka na większe zyski. Dziewczyny jestem z Wami!!!
9
Jola Poznań 2017-04-19 14:12
Przecież poza Tabakiem są też inne miejsca pracy. skoro się nie podoba, to nikt na siłę nie trzyma. Teraz o pracę łatwo. Widocznie te dziewuchy z Włocławka zasłużyły bo my mamy inne zdanie.
1
Zuza 2017-04-19 14:33
Jola Poznań- jak Ci tam tak dobrze to pracuj tam do emerytury, nie krytykuj dziewczyn z Włocławka, nie masz takiego prawa, Ciebie to nie spotkało, więcej szacunku, jeżeli tobie podoba się wykorzystywanie to widać do czego się nadajesz, i nie twierdź że dziewczyny z Włocławka sobie na to zasłużyły, nie Ty jesteś w ich skórze i to nie Ty zostałaś tak potraktowana, lepiej się nie wypowiadaj bo to jest żałosne.
12
Asia Włocławek 2017-04-19 14:42
Pracowałam tam i wiem jak jest. Skoro Tobie jest dobrze to pracuj tam dalej i się nie wypowiadaj za innych i nie oceniaj innych skoro nie znasz sytuacji. Dziewczyny dawały z siebie wszystko nie raz nawet chodziło się glodym bo nie było kiedy zjeść albo czekało się do ostatniej chwili z wyjściem do toalety. Jak jest Ci tam dobrze to pracuj do emerytury. Dziewczyny nie zasłużyły na takie potraktowanie nie za to co robiły dla TABAK Polska!!!
7
Gośka Włocławek 2017-04-19 14:48
Poczekamy zobaczymy...na każdego przyjdzie kryska nawet na czopki... Wtedy my się wypowiemy. Pozdrawiam...
6
Jola 2017-04-19 15:58
Czopkiem to ty jesteś. Widocznie na to zasłużyłaś.
Weź lepiej leki i się uspokój.
Kasia Włocławek 2017-04-19 16:36
i nie dziewuchy ogarnij się i poczytaj co o nich piszą jak traktują ludzi może ty jesteś nie rozgarnięta i nie wiesz co czytasz.dziewczyny pracowały tam po 11 lat z innym regionalnym jak przyszedł ten to się zmieniło czy teraz zrozumiesz czy jesteś taka głupia
8
Gośka Włocławek 2017-04-19 17:30
Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Ja sama odeszłam Gratuluję inteligencji ... I to Ty się uspokój bo nic nie wiesz o nas a się wypowiadasz. Zachowujesz się jak niedouczony ... nie napiszę kto. Skoro Tobie się podoba to wystarczy to napisać a nie oceniać innych. I radzę przemyśleć to co piszesz nigdy nie wiadomo na kogo trafisz. Powodzenia.
4
Jola 2017-04-19 17:45
Właśnie takie wpisy świadczą o Was. Obrażanie drugiej osoby jest przestępstwem. Jeżeli Twój były kierownik przeczyta może Cie pozwać za obraze. Więc ty się licz i to lepiej skasuj bo na to jest paragtaf art. 216 KK
Joanna Gdynia 2017-04-19 17:51
A ja wiem, że ma narzeczoną
Ewa z Włocławka 2017-04-19 18:33
Płock dzięki, że jesteś z nami ale nie ubliżajmy nikomu. Życie prywatne to sprawa osobista Pana M. nam chodzi tylko o sprawiedliwość i jego stosunek do nas jako oddanych pracowników. I niech nam też nikt nie ubliża bo Jola Poznań nie zna prawdy, zależało nam na tej pracy ,przepracowałam tu ponad 11 lat a potraktowano mnie jak śmiecia.
8
Job 2017-04-19 19:05
Ewa. Jeśli do waszego sklepu wszedł Ajent na wasze miejsce to powinnyscie złożyć odwołanie do Sądu pracy, bo przyczyna wypowiedzenia nie była prawdziwa ( brak dopisek to śmieszny pretekst) . Naleza się wam też odprawy (nawet 3miesieczne wynagrodzenie) . Żaden pracodawca nie powinien tak traktować ludzi i nie należy się na to GODZIĆ. Inne sklepy ostrzegam: będą tak zwalniać wszędzie tam gdzie znajdą ajenta . A swoją drogą taki Ajent powinien się głęboko zastanowić z jaką firma podpisuje umowę
6
Vera 2017-04-19 19:15
Dziewczyny a macie maszynę do zdrapek przed punktem ? Jak z obsługa i rozliczeniem tego cuda ?
Job 2017-04-19 19:25
Wszystko jest bardzo proste. Tylko dojdzie wam sporo bilonu. Ktoś kto postawił wam maszynę lvm powinien Was przeszkolic z otwierania jej, uzupełniania zdrapek, wyciągania pieniędzy, zamykania. Należy tylko zachować zasady bezpieczeństwa np otwierać tylko wtedy jak są dwie osoby w pracy , jedną za ladą , a druga otwiera maszynę bo to trochę czasu może zająć zwłaszcza na początku ( otworzyłyśmy a nie mogłyśmy zamknąć: ) i uważać na pieniądze.
1
JOB1 2017-04-19 19:35
Ewa pamiętaj tylko, że w punkcie są kamery i jeżeli przejrzą i będzie na nich, ze zamykasz punkt wcześniej lub inne rzeczy typu jadłaś na PSD lub inne dla nas mniej ważne sprawy, to oni będą mieć dodatkowe argumenty w sądzie. Przecież podpisywałyśmy dokumenty o standardzie obsługi klienta. Przypomnij sobie, co było wpisywane w zeszycie wizyt KR Jeżeli jakiś poleceń nie wykonywałaś to masz problem np. zamówiłaś jakiś towar, a nie było takich wytycznych, zwiększałyście niepotrzebnie zapasy papierosów zwiększając stany docelowe, co dowodzi, że naraziłaś firmę na straty.
Jeżeli jest coś co może WAS obciążyć w sądzie to się lepiej przygotujcie, bo możecie przegrać a na dodatek będziecie obciążone kosztami.

Ja już złożyłam wypowiedzenie i odchodzę, bo wyjeżdżam za granicę .
1
Job 2017-04-19 20:02
Bez przesady. Kamery działają w dwie strony i mogą pokazać również rzeczy niekorzystne dla pracodawcy
2
Ewa 2017-04-19 20:10
A z jakiego miasta jestes i dlaczego się zwalniasz ?
vera 2017-04-19 20:25
tylko ze wieczorem sie tego nie rozliczy jak jest jedna osoba na zmianie :(
Job 2017-04-19 20:35
Wieczorem to można to zrobić po zamknięciu sklepu, czyli przymykasz rolete żeby nikt do sklepu nie wszedł i sobie otwierasz maszynę lvm drukujesz raport i zabierasz gotówkę . Można też raport robić na lottomacie a pieniądze wyciągać dopiero następnego dnia przed otwarciem marketu i sprawdzić tylko czy się zgadza gotówka. Albo wyciągać pieniądze na miedzyzmianie ok 13-14.00 i kazdy dzien gotowka osobno do woreczka. A najlepiej zapytaj KR jak to robić. Niektóre sklepy wyciągają gotówkę codziennie a niektóre dwa razy w tygodniu . Pewnie każdy sklep ma swój system
. Podpytajcie KR
Job1 2017-04-19 21:28
Zwalniam się bo wyjeżdzam . Z Lubania
Rozk 2017-04-19 21:39
Magdalena pracowałam z Tobą dość krótko ale z tego co wiem to leczyłaś się znacznie wcześniej niż Twoim K.R. został ten pan. Pisz proszę prawdę. A dlaczego się zwolniłam i pracowałam krótko. Przez Ciebie i Twoją siostrę.
Ewa z Włocławka 2017-04-19 21:53
Widzę, że ktoś już sieje zamęt, bo z osobami które się same zwolniły mamy bardzo dobry kontakt . Dziewczyny z Włocławka kończą wpisy na tej stronie, nasze wpisy były ku przestrodze , cześć
4
Ryczek 2017-04-19 22:35
Tak ma na imię Bartek
2
Kasia Włocławek 2017-04-19 23:35
A ty to kto?ja pracowałam z tymi siostrami i są znakomite dużo rzeczy się od nich nauczyłam A masz złe informacje bo Magda nie leczyła się jak pracowałaś ,może chcesz zobaczyć papiery od kiedy ja osobiście mogę ci je podrzucić .a jak to ty beata piszesz to byś sie wstydziła.
5
Alicja 2017-04-20 12:24
@Rozk, @Ryczek, @Kasia Włocławek proszę o zamieszczanie komentarzy na temat pracy w firmie TABAK POLSKA Sp. z o.o., a nie na temat sytuacji poszczególnych pracowników.
1
dawno 2017-04-20 19:21
Ja już jakiś czas nie pracuję w tej firmie ,ale przez wzgląd na dawne lepsze czasy czasem tu zaglądam. Powiem tak : KR za ładne pieniądze wykonują zadania wynikające z polityki firmy- w tym zwalniają. Prowizje kilka stówek za nic- za kilka maili przypominających - straszne zasługi. A zwalniają wszyscy KR - bo mają podejrzenie, bo coś sie nie widzi, ktoś może być mądrzejszy od nich, itd itd. Ale tak jest raczej we wszystkich tego typu firmach. A zwalniają coraz więcej, bo czas partnerów biznesowych nastaje.......
2
dawno 2017-04-20 19:25
Ja już jakiś czas nie pracuję w tej firmie ,ale przez wzgląd na dawne lepsze czasy czasem tu zaglądam. Powiem tak : KR za ładne pieniądze wykonują zadania wynikające z polityki firmy- w tym zwalniają. Prowizje kilka stówek za nic- za kilka maili przypominających - straszne zasługi. A zwalniają wszyscy KR - bo mają podejrzenie, bo coś sie nie widzi, ktoś może być mądrzejszy od nich, itd itd. Ale tak jest raczej we wszystkich tego typu firmach. A zwalniają coraz więcej, bo czas partnerów biznesowych nastaje.......
3
samasobie 2017-04-24 22:20
Czytam te wszystkie opinie i zgadzam się w 100 % z dziewczynami z Włocławka , ten człowiek nie powinien zarządzać pracownikami.
5
kowal 2017-04-25 09:41
Proszę zgłaszajcie się ,jeśli w punktach doszło do zwolnień- całą załogę zwolnili a na ich miejsce znaleźli Ajenta, piszcie na kowal353@onet.pl
3
Aga 2017-04-25 11:23
Myślę że warto zawiadomić media o postępowaniu tej Firmy. Jak pójdzie to w jakiejś Uwadze albo Ekspresie Reporterów albo u Jaworowicz to od razu zaczną inaczej traktować ludzi albo prawnicy ich do tego zmuszą . A dodatkowo będzie wstyd na całą Polskę. Szanowna Firmo chcesz mieć Ajentów twoja sprawa. Ale najpierw pożegnaj swoich pracowników tak jak na to zasłużyli, podziękuj za wiele lat pracy. A nie wymyślaj śmieszne powody ze to niby pracownik jest winny i trzeba go zwolnić, bo nie zrobił dopiski na prasę. Jakie powody jeszcze wymyslicie !
5
Job 2017-04-25 11:32
Uwaga. Usuwają niewygodne dla siebie opinie. Zwłaszcza te mówiące o prawach pracownika i sądzie pracy. Jakim prawem !!!!
1
to ja 2017-04-25 12:10
uważajcie dziewczyny z bydgoszczy i inowrocławia i torunia możecie być następne poszukują tam ajentów więc jak będą chcieli żebyście byli wszyscy to znaczy dostaniecie wypowiedzenie proponuje zwolnienie . już zaczeli kasować nasze wpisy ,chyba zrozumieli że nie mają serca
1
Werka 2017-04-25 12:22
Dziewczyny z Włocławka, jakoś nie wierzę, ze jedynym powodem zwolnienia były dopiski. widziałam Wasz sklep jakiś czas temu i bym was sama zwolniła. Brud, bałagan, zero zainteresowania klientem, ponoć sprzedaż u was spada od dłuższego czasu. Jeśli zarabiałyście najniższą krajowa, to znaczy że nie miałyście premii, bo nie wyrabiałyście targetu. Nic dziwnego, że jak centrala oczekuje dobrych wyników, to zwolniła ludzi ze słabego sklepu, każdy szef by tak zrobił. A czy na wasze miejsce będzie przyjęty inny pracownik czy ajent, jakie to ma znaczenie. Samo to, ze ktoś pracuje wiele lat, nie znaczy, że jest dobrym pracownikiem.
JA 2017-04-25 13:19
Wcale nie zrozumieli ze nie mają serca tylko obawiają się masowych pozwań do sądów pracy. I dlatego usuwają opinie które mogą nasunac innym pracownikom takie rozwiązanie. Zwalniają całe załogi bezpodstawnie tylko po to aby wziąć ajenta. Dzięki ajentom więcej zostanie w ich kieszeniach bo spadną koszty zatrudniania na umowę o pracę, wszelkie koszta, braki, nawet niezawionione też spadną na ajenta. Zaraz pozwalniają połowę pracowników w centrali bo nie będzie potrzeby trzymać tylu personalnych czy księgowych (Ajent sam ma zadbać o pracowników, umowy z nimi , grafiki itd). Ajent nie ma prawa do urlopu wypoczynkowego, macierzyńskiego itd itp . Same korzyści dla Firmy. Jeszcze ciekawe jak skonstruowali umowy bo zaraz się okaże że Ci ajenci to dla nich tania siła robocza i zerwanie umowy może skutkować jakimiś karami albo nie zwrócą kaucji . Regionalni którzy teraz tak ochoczo wręczają wam wypowiedzenia sami zaraz też wylecą bo kogo będą kontrolować- partnerów biznesowych? A ostrzeżenie to nie tylko do: Bydgoszcz, Inowrocław i Toruń , bo szukają ajenta praktycznie do wszystkich miast . Poszukajcie ogłoszenia na pracuj.pl
5
Alicja 2017-04-26 10:19
@Job, @Magdalena jeżeli jakiś komentarz został zarchiwizowany, to musiał być on niezgodny z Regulaminem Serwisu GoWork.pl
Job 2017-04-27 13:22
Ciekawe w którym miejscu komentarz Magdaleny albo mój był niezgodny z regulaminem. Zresztą Magdalena swój komentarz umieściła jeszcze raz i pytam więc po raz drugi : w którym miejscu ta niezgodność z regulaminem serwisu ?
Prawda w oczy kole i nie chcecie aby cala Polska dowiedziała się jak traktujecie pracownikow.
A na stronie swojej piszecie ze LUDZIE są dla Was najważniejsi. Ha ha chyba tylko Ci ludzie na wysokich stołkach w firmie . A pracowników którzy wkładają swoje serca w pracę, którzy są na każde zawołanie, jeżdżą w delegacje , przychodzą na zastępstwa, traktują miejsce pracy jak drugi dom, w końcu angażuja się w sprzedaż żeby obroty rosły i żeby Was zadowolić macie po prostu za nic. I taka jest całą cała prawda o firmie TABAK Polska.
Tylko ZYSK się liczy! Dziś narzekamy my pracownicy , jutro będą narzekać ajenci i już się nie moge doczekać ich komentarzy.
6
kowal 2017-04-27 15:53
Proszę zgłaszajcie się ,jeśli w punktach doszło do zwolnień- całą załogę zwolnili a na ich miejsce znaleźli Ajenta, piszcie na kowal353@onet.pl
4
kowal 2017-04-27 15:53
Proszę zgłaszajcie się ,jeśli w punktach doszło do zwolnień- całą załogę zwolnili a na ich miejsce znaleźli Ajenta, piszcie na kowal353@onet.pl
4
Magdalena Włocławek 2017-04-27 15:59
wklejam po raz trzeci ...

To jest paranoja co się dzieje w tej firmie. Tabak Polska sp z.o.o Pracowałam tam od 7 lat własnie zwolnili naszą cała załogę Znerwicowana na maxa.Pan KR . styrał nam psyche ja od prawie roku walcze z depresja biorę leki regularnie bo inaczej bym nie wytrzymała ciagly stres Jesteśmy ludźmi a nie robotami. Nie było czasu na wyjście do toalety nie wspominając o przerwie na śniadanie. A ciągle wymagali coraz więcej i więcej pracy. firma tabak swoich pracowników ma za nic ,dziś pracujesz jutro już nie , dla nich liczą sie tylko zyski nie człowiek traktują nas jak tania siła robaczą pracujesz na kilku stanowiskach a wypłate dostajesz jedna ,jeśli bedziesz zostawać po godzinach i spełnisz wszystkie wymogi P. kierownika jeśli wogóle im podołasz dostaniesz śmieszna premie za swoja ciężką prace 70zł premii. .NIe potrafili docenić poświecenia dla tej firmy . niestety dla firmy TABAK POLSKA nic nie znaczyłysmy . przestrzegam wszystkie osoby przed ta firmą a szczególnie przed Panem kierownikiem który bardzo lubi stosować mobingg i go stosuje mobingg mobingg mobingg brak słow
6
Zostaw swoją opinię o TABAK POLSKA Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TABAK POLSKA Sp. z o.o.