logo TABAK POLSKA Sp. z o.o.

TABAK POLSKA Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o TABAK POLSKA Sp. z o.o.

Były pracownik 2017-07-27 15:52
No to Tabak napisał he he
5
- byly ogarniety pracownik 2017-07-27 21:37
Zadziwila mnie twoja opinia i kwota brutto ! Pracowałam w tej firmie i nawet po ujednoliceniu wynagrodzeń w całej sieci od roku 2016, przyznam że w ani jednym miesiącu nie dostałam wynagrodzenia 2000 zł BRUTTO ! Wynagrodzenie w dalszym ciągu jest uzależnione od regionu a konkretnie danej miejscowości ! Zdecydowany brak chętnych do pracy skutkuje DUZO wyższym wynagrodzeniem ! Nie dajcie się zrobić w balona że są ujednolicone wynagrodzenia bo tak nie jest. Piszcie wnioski o podwyżki ???? jeśli zamierzacie dalej pracować w tej sieci. Każda firma szanująca pracownika odpowie na wniosek pozytywnie natomiast jeśli podwyżki nie przyznają to lipa a nie konkretna firma. Mało tego nie dajcie się nabic w butelkę że stawka dla "stałego" pracownika jest taka sama jak dla "swierzynki" - BO NIE JEST !
7
-xxyyzz 2017-08-01 11:03
Wypowiedzenie podpisać trzeba, niema mozliwosci nie przyjęcia wypowiedzenia ale w takim przypadku odrazu kieruje się pozew do najbliższego sądu pracy ????
2
witek 2017-08-01 14:50
Słuchajcie, chce zacząć pracę w saloniku. Pytanie, bardzo jest ciężka, jakie miałbym obowiązki?
Zaklin 2017-08-01 21:20
Praca jak praca. Robic cos trzeba, jest umiarkowanie ciezko. Negocjuj wynagrodzenie, zeby nie dostac minimalnej krajowej.
4
gostek 2017-08-09 22:51
Cześć wszystkim, czy orientuje się ktoś po jakim czasie może przyjść nota za inwentaryzacje? Czy jest możliwość że nic nie przyjdzie? Zaznaczę, że moja współpraca z tabakiem na szczęście się skończyła.
4
natka 2017-08-10 16:01
Hej , wiecie może jak wygląda sprawa z wypowiedzeniem? Firma jest we Wrocławiu , a jak pracujemy w innym mieście, to zanim to wypowiedzenie dojdzie pocztą.... Jak wygląda sprawa z wypowiedzeniem?
XYZ 2017-08-10 16:19
Hej, czy za szkolenie pracowników do innego sklepu dostaję sie jakieś pieniądze dodatkowe?
Paulina 2017-08-12 14:09
Ani grosza!!! Robisz to z dobroci serca, a pozniej dostajesz wypowiedzenie, firma jest z Ciebie nie zadowolona.
2
tabakierka 2017-08-13 20:54
A nie powinni tego robić KR !!! To czy oni jeszcze coś robią? Bo mam wrażenie że coraz więcej przerzucają na pracowników. za ladą nie stanie -bo KR . Ale profity od targetów to ma kto brać ... Jak KR mnie wkurza.
1
Zwolniona 2017-08-14 17:28
Juz dawno
Paulina 2017-08-15 00:26
Kierownicy Regionalni, Ci nowi mają niewielkie pojęcie o Naszej pracy. Owszem. ci, którzy kiedyś byli zwykłymi pracownikami mają pojęcie, ale obecni, zewnętrzni - żadnego!!! Niegdyś, Pani Remblewska, Wojciechowska, także kilku innych... to były czasy! Człowiek z zapałem zapierdzielal. Wyciągali błędy, ale i nagrodzili dobra pracę!!! Teraz dno!!!! Wrogowi nie polecam!!!
7
Paulina 2017-08-15 00:40
I niech nie próbują kasować opinii, bo będę dodawać dopóki ludzie nie poznają się na tych oszustwach. Czy u Was na punkcie towar niedostępny dla klienta, jest wystawiony przed ladę, tak jak np. Baterie, karty startowe, itd?
4
Hejka 2017-08-16 08:33
Moja kr pełni tą funkcje ponad 5 lat, była wczesniej pracownikiem, ale już o tym zapomniała. Jak dla mnie to w jednej firmie kierownikiem powinno sie być np przez kilka lat, a później dla przypomnienia pracownikiem albo szukaj nowej pracy. Ciekawe co by wtedy szanowne kierownictwo zrobiło.moja zachowuje sie tak jakby byla najmadrzejsza, ale sensownego zdania nie potrafi sklecić, znaczenia niektórych słów tez moglaby się nauczyć. Uwazam ze kr powinny byc osoby z zewnątrz-powiew swiezyzny by sie przydał. Bo starszyzna za bardzo rozpuszczona jest.
2
Zaklin 2017-08-16 15:13
Z jakiego regionu jestes?
kasia 2017-08-18 16:04
my miałyśmy baterie i jak zaczęli nam je kraść to postanowiłyśmy że baterie nie będą dostępne dla klienta skoro mamy za nie 100% płacić - są wystawione w tej witrynce ladowej.
Dla mnie najśmieszniejsze są te wytyczne jak powinien wyglądać sklep. Na połowe ich wymysłów nawet nie mamy miejsca :D m. in startery na hakach itp.
3
Kinga 2017-08-19 14:19
Hej jako pracownik Tabak za co się odpowiada finansowo ? Mam propozycje pracy jako ich pracownik i nie wiem co robić ????
Kaska 2017-08-19 21:36
Odpowiadasz finansowo za:
- gotówkę
- 100% towar niedostępny dla klienta który często kr każą wystawiać tak ze klient ma do niego łatwy dostęp.
- za niezdaną prasę (która na poczatku twojej pracy może się zdarzyc)
- za zdrapki
- przy niektórych kr za przeterminowane towary
- ogólnie za towar ale to od strat powyżej jakiegoś procenta
Chyba z tych najważniejszych wszystko. ...
3
Leon 2017-08-23 18:59
Tylko jak nie mieć strat po 10 godzinach pracy jednoczesnie obsługując kasę, lottomat, płatności, robiąc zwroty, przyjęcia i sprzątając?
Ogólnie orka za najniższą krajową. Nie warto sobie tyłka zawracać.
6
Lidka 2017-08-23 19:03
10 godzinach? A 13 nie łaska? Oczywiście za czas przed otwarciem i po zamknięciu nikt nie płaci.
3
znajoma 2017-08-25 20:27
Ale sami jako pracownicy jesteśmy sobie winni, że mamy być w pracy np od 7,00 do 17,00 tj 10 godzin, a przychodzimy pół godziny czy godzinę wcześniej, żeby się wyrobić - i stało się normalne że przychodzimy wcześniej i wychodzimy później. A właśnie trzeba by przychodzić za 10 minut siódma, żeby zdążyć odsłonić roletę i stanąć za ladą, a resztę próbować zrobić w międzyczasie - ale ile się da. Tylko zaraz KR zeżre za takie zachowanie, tzn niewyróbkę. A powinna w tym czasie być większa obsada, ale kogo to obchodzi.............. Jak się pokaże raz że się da, to przyjmą to za normalkę i wymagania wzrastają, a że pot się leje i biegiem wszystko się robi, to już ważne nie jest.............
5
Kaśka 2017-08-26 07:33
"znajoma" ma rację. Same sobie jesteście winne. Nie wyobrażam sobie żeby zostawać za darmo po godzinach. A nawet jak musimy to zgłaszamy to HR i ona dopisuje nam te godziny (wbrew pozorom robią to bez problemu).
A tak na prawdę przez was drogie koleżanki potem słyszymy od KR że są sklepy które mają wyższe obroty a ze wszystkim się wyrabiają. Teraz już wiadomo dlaczego.... szanujcie siebie, swój czas i swoje zdrowie.
3
gruba 2017-08-26 10:22
A KR mowi : Trzeba przyjść chwilkę wcześniej, chwilkę zostać to przecież parę minutek i wszystko da się zrobic..... tiutiutiu fiufiufiu. A sama kiedyś koleżanka słyszała jak KR mówiła : " Już jadę bo do domu dojechać jeszcze muszę , a pracuję osiem godzin , a później jestem dostępna telefonicznie". A była godzina 13, czyli pracuje osiem godzin z dojazdami, bo od 5 rano w pracy nie była. Dlaczego KR nie jest monitorowane, w dzisiejszych czasach chyba nie jest to problem. U mojej KR to piórka już lada chwila wyrosną, na razie puch zauważyłam (ale już kilkanaście dni nie widziałam) :) Miłego dnia
karo 2017-08-27 20:02
Po opiniach widzę że KR nie mają dobrych notowań u pracowników.......
8
Zuza 2017-09-02 22:54
Jakoś mnie to nie dziwi..............................choć może są wyjątki
kaśka 2017-09-06 08:21
kilku KR przerobiłam i niektórzy są naprawdę w porządku. Weźmy pod uwagę że oni także mają pewne polecenia od swoich przełożonych, które też niekoniecznie im się podobają. Ale fakt, uważam że nasza firma trochę źle przemyślała rolę KR w życiu każdego PSD.
1
Asia 2017-09-18 11:30
U nas (Namysłow) salonik jest czynny 15 godzin 6 dni w tygodniu, w niedzielę krócej, ale tylko dlatego, że Kaufland ma skrócony grafik. Od lutego przez sklep przewinęło się 10 pracowników i nadal szukają nowych. Płacą najniższą krajową, obsada 3 osoby w tym jedna na cały etat, pozostałe 3/4 i 1/2 etatu. Siłą rzeczy nie do wyrobienia, stale ruch, mało miejsca, zwroty robiłyśmy na kolanie, nie mówiąc o tym, że nie było czasu skorzystać z toalety. Sami klienci śmieją się z rotacji, ale niestety, jak się chce by sklep działał non stop przez tyle godzin, to trzeba zatrudnić więcej osób. Skąpstwo firmy, KR która dodatkowo wyszukuje absurdalnych zajęć, podczas kiedy nie wyrabiasz się z podstawowymi powodują, że firma ma coraz gorszą opinię, a chętnych do pracy jakoś nie widać.
5
Bang bang 2017-09-18 15:04
Jest w cholere roboty zdecydowanie za dużo na jedną osobę.
6
plebs 2017-09-18 16:05
No właśnie polecenia KR. Wiem, wiem , że im też ktoś wydaje polecenia, ale ślepo robią co im się każe, byleby kilka tysi zarobić. Nie życząc nikomu źle mam nadzieje, że będą jeszcze pracować za 1500-2000-
tak dla przypomnienia sobie jak "wół cielęciem był". Nie całe życie jest się kierownikiem- to nie dożywocie, a KR o tym zapominają.........














5
Jj 2017-09-21 16:22
Ja tam najniższej krajowej nie zarabiam
2
BN 2017-09-22 14:53
Ja też nie zarabiam minimalnej i nie wierze w te wasze minimalne
1
kaśka 2017-09-23 07:45
wierz mi że mają ludzie najniższe krajowe, nie wszyscy ale mają. Wśród tych szczęśliwców jestem ja. Oczywiście mówię o podstawie, chociaż premia targetowa też nie jest jakaś wow (niecałe 100zl). Przepracowałam tutaj prawie 5 lat i na prośbę podwyżki mnie wyśmiano, nie mówiąc o tym żeby sami mi ją zaproponowali. Dlatego jeszcze kilkadziesiąt dni i spadam stąd. Polityka firmy jeśli chodzi o zatrzymanie i docenianie pracownika jest poniżej dna. Nie opowiadajcie mi że macie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] płace bo stosunkowo do podwyżek cen w każdym sektorze życia rok do roku zarabiacie coraz mniej mimo podwyżek corocznych najniższych krajowych, bo rozumiem że wraz z taką podwyżką wasza pensja wyższa od minimalnej także wzrasta?
1
Lalka 2017-09-26 10:48
Wszystko uzależnione jest od regionu i przede wszystkim obrotu. I U nas w regionie jest ogromna różnica w zarobkach w poszczególnych psd. Jest salonik w ktorym dziewczyną na cały etat zarabia 2100 bez premii a jest salonik w ktorym dziewczyny zarabiają 1500 bez paru groszy. Między nimi jest całe 40km różnicy a przestrzal ogromny
nick 2017-09-26 20:05
gdybyś była krewną lub znajomą kierowniczki regionalnej to wynegocjowałabyś większe kwoty niż 1500zł. Sprawdzone - na południu kraju.
2
Zuza 2017-09-26 20:30
Widać że są równi i równiejsi....
1
Lalka 2017-10-02 21:40
Pracujesz na południu w tym konkretnym psd ze się wypowiadasz?
Asia. 2017-10-04 09:33
U nas, 10 misiąc szukają pracowników. Nie przyszło do głowy, że trzeba zwiększyć obsadę, obciać trochę godzin bo ludzie nie wytrzymują po 14 godzin w robocie, gdzie ruch jest non stop. Niedługo nie będzie w miasteczku nikogo, kto by nie pracował w namysłowskiej Trafice .
1
Były pracownik - na szczęście 2017-10-09 17:27
Ten pracodawca to jedna wielka pomyłka w moim życiu , w tej pracy nabawiłam się tylko nerwicy , myślałam z początku że jest ok praca jak praca ale realia okazały się zupełnie inne szkoda słów - ludzie jeśli macie trochę oleju w głowie to uciekajcie z tych pseudo kiosków póki jest jeszcze czas to wszystko co piszą inni na tym forum o pracodawcy i kierownikach regionalnych to w 100% prawda- mobing , płacicie za towar widmo , zasuwacie bez przerw, wieczne upokorzenia - lecz jeśli kogoś STAĆ na taką pracę to życzę powodzenia- ja się z tego chorego układu uwolniłam
7
345! 2017-10-10 18:13
A ja tak trochę z innej beczki..... czy kóryś z kauflandów w którym są nasze saloniki przechodził generalny remont i zamknięty na czas remontu , czy ktoś ma więzę w tym temacie?
345! 2017-10-10 18:16
A ja tak trochę z innej beczki..... czy kóryś z kauflandów w którym są nasze saloniki przechodził generalny remont i był zamknięty na czas remontu , czy ktoś ma więdzę w tym temacie?
m&M 2017-10-10 19:29
Ja tylko słyszałam,że są takie plany w najbliższym czasie w Kauflandach i podobno wtedy market jest nieczynny miesiąc...Jestem ciekawa co wtedy z pracownikami Tabaka się dzieje...Urlop bezpłatny czy co...Masz jakąś wiedzę na ten temat?
345! 2017-10-10 20:18
No właśnie nie mam, wiem tylko że w kauflndzie w moim miecie jest planowana taka przebudowa i żanych szczegółw
gg 2017-10-11 18:00
W nie ktorych sa przebudowy ale przy drzwiach otwartych, remonty sa w nocy
1
To Tylko Ja 2017-10-13 09:06
Przebudowy robione sa przy otwartym markecie.Tzn prace zwiazane z przebudowa odbywaja sie w nocy.Nie wiem kto wpadl na tak absturdalny pomysł,ze zamkna market na miesiac.Kaufland nie dzwignal by takich strat,Tabak tym bardziej ????
1
Lolvanx 2017-10-14 17:57
W Oświęcimiu oraz Bielsku Bialej zamykane sa markety w najblizszym czasie, wypruwanie do golego i wstawiany cały srodek od nowa, nowy uklad marketu, polki, layouty, pomieszczenia, sanitariaty etc
345! 2017-10-15 16:46
no i właśnie o taką przebudowę pytam a co z trafikami i pracownikami na czas remontu jakieś szczegóły ktoś coś wie?
m&M 2017-10-15 20:26
Zadzwoń do działu wynajmu to się dowiesz skąd takie absurdalne informacje...Najlepiej od razu oceniać nie wiedząc jak jest naprawdę...Brawo.
OLO 2017-10-17 22:21
KOCHANI UWAŻAJCIE BO FIRMA WYSYLA NA NAS TAJEMNICZYCH KLIENTÓW -SOBOTA 14/10 BYŁ ZMASOWANY ATAK OLEŚNICA , WROCLAW , SIERADZ, ZDUŃSKA WOLA
5
Zaklin 2017-10-18 14:22
Tez mi nowina. W kazdej firmie wysyla sie tajeniczych klientow...
Pati 2017-10-18 15:56
Wysyłają tajemniczych klientów i zaraz Was pozwalniaja jeśli nie przejdziecie weryfikacji pomyślnie. Z waszej winy bo tylko tak potrafią się rozstać. Zero klasy i kultury. I cichaczem wprowadza sobie na wasze miejsca Ajenta. Bo z Ajenta dużo więcej mogą wydoic . I taka to jest nowa filozofia firmy TABAK POLSKA SP. Z O.O.
1
Zostaw swoją opinię o TABAK POLSKA Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TABAK POLSKA Sp. z o.o.