brak logo

Żywiec Zdrój

Jeleśnia

Opinie o Żywiec Zdrój

Michał 2015-03-31 23:07:01
Ciągali mnie na 3 etapy rekrutacji w tym jeden 120km od miejsca zamieszkania. Pani z Targetu przed ostatnim etapem powiedziała, że jestem mocnym kandydatem. Oczywiście nie zostałem wybrany i gdybym sam się do nich nie dobijał to pewnie by się nawet nie odezwali i czekałbym nadal jak idiota na info. Okazało się, że zadecydowały niuanse...doświadczenie w FMCG. To chyba nie jest niuans. Niuansem byłby źle dobrany ubiór na rozmowę albo niewyraźna wymowa. Brak profesjonalizmu i ze strony Targetu i Żywca. Na rozmowie Pani rekrutująca wciąż ziewała i wpatrywała się w telefon. Na tym etapie powinna okazać minimum szacunku. Szkoda bo czuję, że mogłoby się fajnie pracować.
1
Info 2015-04-01 13:50:43
Witam, piszę z zapytaniem z goła odmiennym od powyższych tematów. Potrzebowałbym poznać strukturę firmy Żywiec Zdrój na rynku Horeca, po przekształceniach zorganizowanych przy uczestnictwie firmy Bpo (ilość RDS, RKS, PH, podział na terytoria, kontakty), jeśli byliby chętni w pomocy, z pewnością się odwdzięczę:)
Janina 2015-04-01 20:09:26
Zosiu ( chłopie) zgadzam się z Tobą we wszystkim co piszesz to jest prawda pozdrawiam pracownik żywiec Janina( chłop)
nadal pracuję 2015-04-05 15:51:47
Pracuję w firmie ponad 5 lat. wcześniej w dwóch innych korporacjach i powiem że nigdy nie pracowałem w lepszej. Ale wiem jedno zależy to od szeszefa a nie od firmy. Teraz po zmianach musi się wszystko ustabilizować(tregaty z kosmosu, GPS w autach, trasówki układane przez komputer) ale po kilku miesiącach powinno być ok. Jeśli chodzi o pensje po restrukturyzacji to wiem że porównując do działalności straciliśmy ale i tak pensje są wysokie. Wystarczy porównać się np. do Coca Coli. I od razu się docenia co się ma.Co do starej ekipy to musze potwierdzić że wielu z nich uznawało za swoje miejsce pracy Mc Donalda.
bestyja 2015-04-05 18:17:04
kolego "nadal pracuję" ja również pracuję w tej firmie od kilku lat i mogę się zgodzić z Tobą w kwestii tego, że dużo w naszej pracy zależy od naszego ASMa i Jego/Jej podejścia. Zgodzę się też, że do czasu tej restrukturyzacji było na prawdę wielu ściemniaczy i sporo z nich poleciało. Ale w kwestii finansów, to błagam Cię nie rozśmieszaj mnie! Pomijając fakt, że straciliśmy sporo po przejściu na umowy, to coca-coli itp. nie dorastamy do pięt!
bestyja 2015-04-05 18:24:03
kolego niezaprzeczalnym jest fakt, że wg badań Nielsena jesteśmy zdecydowanym liderem na rynku, ale Twoje stwierdzenie "praca na tym stanowisku w tej firmie jest naprawdę całkiem przyjemna i bo ich produkty obecnie sprzedają się najlepiej na rynku" brzmi co najmniej, jakby napisał je ktoś z biura, kto nigdy "nie powąchał" pracy przedstawiciela i żyje tabelkami i marzeniami. Czy oby na pewno szukasz u nas pracy? Czy starasz się ocieplić wizerunek firmy po wielu negatywnych komentarzach m.in. na tym forum?
kajtek 2015-04-06 14:27:10
zastanów się dlaczego ziewała - może tak nudno mówiłeś? dają szansę też ludziom bez doświadczenia tylko ktoś musi być dobry- widocznie nie jesteś taką alfą i omegą jak myślisz.
1
LOPI 2015-04-06 22:06:07
dOBRZE ŻE SIE TAK SKONCZYŁO. żYWIEC zDRÓJ TO GÓWNO. zNAJDZIESZ LEPSZ APRACe , NIE ZAŁUJ NIE MA CZEGO.
zosia 2015-04-10 22:48:38
jestes typowym peedałem w tej firmie buraku posluchaj co piszesz jestes zerem od poczatku do konca czy to rozumiesz
zosia 2015-04-10 22:56:40
ty baranie a sam sie nie przedstawisz buraku co budujesz dom i boisz sie ze gratisy ci sie skoncza cwoku ja nie musze pisac gramatycznie i tak bys tego nie poja a le haczyk jest rusza na regiony ciekawe co poczniesz ja wam pomoge na ta wtope bedziecie mieli cieplutko na wizytacjach juz wam szykuje mine na sklepach zesracie sie ja pa b.przyjecie z pania z hr
1
bestyja 2015-04-11 08:07:26
koledze z zaburzeniami osobowości proponuję wizytę u dwóch specjalistów, którzy mogą Ci pomóc, bo faktycznie po latach pracy w tej firmie chyba bardzo Ci tego potrzeba. Po pierwsze psychiatra, który przypisze Ci coś na ukojenie nerwów, bo widzę żeś nerwowy. Następnie chirurg plastyczny, który zamieni Ci jaja na cipkę, którą jesteś :)
do przemyślenia zostaje też powrót do podstawówki, po naukę pisania, gramatyki i składni, bo ciężko zrozumieć Twoje "wypowiedzi".
Zosia 2015-04-12 22:21:24
I love zywiec zdrój
Seko 2015-04-27 19:44:47
Witam. Mam pytanie czy ktoś już pracuje na nowych warunkach w żywców na umowę przez Target BPO.
1
zosia 2015-04-28 21:46:11
tak
1
Seko 2015-04-28 23:24:41
No i jak warunki atmosfera i narzędzia. Dziękuje za odpowiedż bo wybieram się na rozmowy. Pozdrawiam
nickczemnick 2015-04-29 08:09:16
Pójdziesz,porozmawiasz to sie dowiesz.
Seko 2015-04-29 19:59:42
nie chcesz to nie gadaj kolego. Pytam osób co mogą mi pomóc a z TWojej odpowiedzi widać i czuć z jakiego kraju jesteś
Zdrój 2015-05-04 23:02:21
Co dobrego w Zywcu?
panienka 2015-05-12 13:30:12
Seko i jak po rozmowie na jaki region startujesz?! Ja czekam na tel po pierwszej rozmowie ;)
Seko 2015-05-12 23:40:18
Już pracuje :). Tylko coś wszyscy nagle rzucają papierami;)
ja 2015-05-13 18:02:53
nie bardzo rozumiem, co do tego ma ogromne doświadczenie? Ludzie zwalniają się lub uciekają na L4 na potęgę. Nie rozumiesz dlaczego? Zapytaj pierwszego lepszego PH, jakie ma cele premiowe, jak wygląda kalendarz pracy, jaka jest sytuacja z autami/kilometrami.. i wtedy kolego zrozumiesz dlaczego.. A ofert nie widzisz, bo większość rekrutacji jest ukryta..
Seko 2015-05-13 18:51:05
Zwalniają zwalniają bo juz tam pracuję to wiem. U mnie w grupie dwóch rzuciło papierami po 10 latch. Po drugie na rozmowie jest inna gatka o zarobkach a rzeczywistosc jest inna. Po za tym dużo jest owbowiązków i do wypłaty marnie to wygląda niestety. No ale cóż nie mieszkam w Warszawie i nie mogę sobie pozwolić być bez pracy mam rodzinkę na utrzymaniu. co do kilometrów narazie nie jest tak żle mi powiedzieli że mogę jeżdzić prywatnie w granicach rozsądku. Pozdrawiam
ja 2015-05-13 19:03:30
z tym "powiedzieli że mogę jeździć prywatnie w granicach rozsądku" to ja Ci radzę uważać. Pamiętaj, że zawsze obowiązuje to co jest w umowie, a nie to, co ktoś mówi, bo jak sam zauważyłeś w gatce jest inaczej, a w realu inaczej. Możesz mieć później niemiłą niespodziankę..
Wytrwałości w pracy życzę Tobie i Nam wszystkim..
Seko 2015-05-13 23:40:47
Zawsze trzeba robić swoje i uważać. Też życzę sukcesów i pozdrawiam.
curious 2015-05-21 10:38:22
Jak praca KOSa (ASM), jak zarobki, auto? Ktoś, coś?
3
LES 2015-05-31 22:35:36
Co tak ludzie (usunięte przez administratora)z tej firmy że rekrutanci nie nadąrzają z rozmowami?
horeca 2015-07-06 19:22:58
Witam,
może ktoś napisać coś na temat pracy w kanale HORECA zatrudnienie przez BPO.
ile wizyt dziennie? ile klientów ma ph od gastro w swojej bazie, jakie auto, jaka kasa?
dzieki pzdr
UR 2015-07-15 19:25:07
Jak wyglada praca w UR?? Szczegolnie interesuje mnie praca automatyka. pozdrawiam
1
jeslnianin 2015-08-03 20:59:25
Ur to najgorsza jednostka w zakladzie jestes automatykiem to poszukaj lepiej czegos innego chyba ze interesuje cie 12zl brutto i bedziesz od szaf elektrycznych automatyke po mechanike sprezarki i na kiblach konczac lacznie z przepychaniem pozdro powodzenia
2
rossa 2015-08-04 20:16:59
A jak wyglada praca w logistyce? Interesuje mnie praca biurowa. Jak to wyglada?
szukajacy wody 2015-11-10 13:14:12
Lepiej postaraj się dostać do Działu Wodnego robótka jak złoto nawet za te 12zł/h mżna robić.
pozdro
Handlowiec 2015-11-13 23:28:17
Mam prośbę do osób zatrudnionych aktualnie jako PH przez target dla żywca-zdrój na detal i kanał nowoczesny.
Proszę o info jak się pracuje. Jakie targetu,cały ratę, ile klientów w bazie, czy płacicie za miejsce itd?Ze słyszenia wiem, ze PH nie narzekają- mam kolegę, który aktualnie jeździ. Rozsądne targetu,nowe samochody, opłaty za ekspozycje itd. Ktoś mógłby wyrazić swoją opinie czy to prawda?
Jestem handlowcem z kilkuletnim doświadczeniem i zastanawiam się czy warto
Ze słyszenia wiem, że są nawet konkursy dla najlepszych PH i wycieczki? To prawda?
Mariolka :) 2015-11-23 23:27:11
pracuje się cóż... Różnie ;) wszystko zależy od przełożonego, jakie ma podejście do swoich ludzi i czy na bieżąco ogarnia rozliczenia. Targety są ambitne ale realne ale to również zależy czy przełożony nie robi jakichś "roszad" między swoimi handlowcami (może się darzyć, że komuś zdejmie a Tobie dołoży). Jest kilka rzeczy, na które można narzekać jak np. brak możliwości użytkowania auta prywatnie (dostajesz limit kilometrów miesięczny i jak go przekroczysz to musisz się tłumaczyć, w najgorszym przypadku potrącą Ci z pensji) oraz u niektórych osób limit na karcie paliwowej jest niewystarczający. Dodatkowo firma jest niedecydowana czego chce- na początku roku mówią jedno- ustalone standardy itp, PH zrobią jak firma chciała po czym zmieniają je aby zaczynać wszystko od nowa ;) to tak w skrócie. Dodatkowo PH są kontrolowani przez audytorów- założenie było takie, że audytor ma jeździć dzień, max 2 po PH i sprawdzać jego pracę, co raportuje i czy dobrze natomiast w rzeczywistości potrafią być przed PH lub kilka dni po, przez co pokazują się spore rozbieżności, z czego trzeba się później tłumaczyć. Zarobki- cóż... Nie są najgorsze ale mogłyby być leprze biorąc pod uwagę ogrom obowiązków i ciężką fizyczną pracę. Konkurs dla najlepszych PH pojawił się dopiero w tym roku ale z tego co mi wiadomo to firma się już powoli próbuje z wycieczki wyplątać twierdząc, że są za duże rozbieżności z audytorami. Co z tego wyniknie to się okaże w połowie grudnia.

Ogólnie jeśli masz dobrego przełożonego, który jest wsparciem dla swojej ekipy jest to praca godna polecenia ale trzeba mieć sporo cierpliwości, siły i zapału ;)
Zz 2016-01-16 14:55:49
Jeśli chcecie spać spokojnie po nocach, to nie pakujcie się do pracy jako PH w tej firmie... Koordynatorzy w stolicy to jakaś pomyłka. Nie mam pojęcia jakim cudem ktoś wybrał ich do pracy. Jeśli masz jakiś problem w rynku to lepiej rozwiąż go sam, bo kierownik uda że tego nie słyszy a jak mu podpadniesz to wykorzysta to przeciwko Tobie.
Praca tam polega głównie na budowaniu dodatkowych ekspozycji, za które i tak nie dostaniesz tyle gratisu, na ile byłeś umówiony więc w ten sposób psujesz swoje dobre imię u kierowników sklepów. Jednym słowem jesteś tam merchem a nie PH jak to was będą nazywać.
Żaden PH nie jest zatrudniany bezpośrednio przez ŻZ na wypadek gdybyś podpadł kiero, wylatujesz z dnia na dzień bez żadnych praw jakie przysługują zatrudnionym na pełnych etatach.
Jeśli masz wybór między ZZ a innym pracodawcą wybierz tego drugiego

Potwierdzam i podpisuje sie pod tym. Wypiorą mózgi i Cię wypie... A zarobki tragiczne na PH dla nowych
Waw 2016-01-19 18:45:06
Chyba dla tych co w Wawie siedzą :).Wy w centrali to macie tak jak na Wiejskiej widzicie to co chcecie i tylko takich samych jak wy więc jak może być wam nie dobrze? Popracuj troszkę na rynku i wtedy zarządzaj i wypowiadaj się na temat handlu w obecnych realiach . Nikt lepiej nie nadaje się do zarządzana tym cyrkiem jak klown który w tym cyrku występował a nie czytał amerykańskie książki o amerykańskim rynku i uczył się na uczelniach z książek z lat 80tych o handlu. Chłopie my tu pracujemy a wy w warszawie spijacie śmietankę! żerujecie na ludziach na dole, To dlaczego tyle ludzi od Was sp..... Z czym spoko? z audytami co miesiać z kontrolą kontroli z układnaiem na półce i robienie wystawki z polesingiem z wobblerami i jescze z notorycznym GPSem i to wszytsko z tzw ochłapy z boską Pumą.
Srat 2016-01-19 23:20:13
HEHHEHEHHEHEHEHEHHEHEHEHEHEH KUŻWA NIEZŁA PROPAGANDA OD KORPOMATOŁKÓW hehehh PADNE CHYBA
lato 2016-01-28 12:59:17
Wiecie może czy są lub będą jakieś przyjęcia do pracy na produkcji?
rysiek 2016-01-29 12:26:13
WITAM, JAK ROBOTA NA MAGAZYNIE? WARTO IŚĆ? BO JAK NARAZIE STAWKA TRAGICZNA JEŚLI CHODZI O OPERATORA WÓZKA... WYZYSK TOTALNY!
kropla 2016-02-26 12:06:02
Witam
Chcialem sie dowiedziec jak wyglada praca w dziale wodnym i na czym polega napewno pracy jest duzo bo i ujec duzo

dzieki
Rossa 2016-03-09 22:08:59
Ktos z was byl w serocku? Firma sie szarpnela nie ma co
Stary pracownik 2016-03-18 20:36:46
Ciekawe jak się mają koledzy z działu wodnego pewnie dalej śpią na 3ich zmianach na 2ich oglądają filmy na Youtube a na 1ej przeglądają allegro jedynym słowem to nie praca tylko płatne sanatorium uzdrowiskowe
3
Brzechwa 2016-03-22 08:23:17
A był w tej bajce smok???
1
operator 2016-05-18 22:47:46
Nie polecam tego pracodawcy zatrudnienie przez agencję pracy bez perspektyw przejscia pod firmę poza tym system 4 brygady bez dodatku praca w każde święta nie ważne czy świeto pracy czy Boże Ciało trzeba iść a to wszystko za 10zl/h + 30% premii to możliwe tylko w Polsce
polka 2016-05-30 18:34:11
Jak wygląda praca dla Zywaca poprzez firme Target?
ph 2016-06-16 12:05:40
Jest całkiem spoko. Masz umowe o pracę, auto nam dali teraz nowe - kiedyś swoimi jezdzilismy. Kasa na czas, obsluga Target w porzadku.
LU 2016-06-27 23:25:50
Jest spoko jak masz spoko kierownika. Jak masz głąba kierownika z przerostem formy nad treścią to już nie jest spoko. Jak ma ambicję bo boi się o własne cztery litery a nic sobą nie reprezentują bo się wysługuję PH to masz prz.....Jak chce być liderem w słupkach to też masz p[rze... bo oni kupę kasy za to mają i my na nich premię za....NA czym polega ta praca
Jeśli masz jakiś problem w rynku to lepiej rozwiąż go sam, bo kierownik uda że tego nie słyszy a jak mu podpadniesz to wykorzysta to przeciwko Tobie.
Praca tam polega głównie na budowaniu dodatkowych ekspozycji,połki, różnych badań monitoringów itp co i tak nic to nie zmienia - nie ma nacisku na sprzedaż ale za to jest półka ekspozycję rózne materiały reklamowe wystawki itp za które i tak nie dostaniesz tyle gratisu, na ile byłeś umówiony więc w ten sposób psujesz swoje dobre imię u kierowników sklepów. Jednym słowem jesteś tam merchem a nie PH jak to was będą nazywać.
Żaden PH nie jest zatrudniany bezpośrednio przez ŻZ na wypadek gdybyś podpadł kiero, wylatujesz z dnia na dzień bez żadnych praw jakie przysługują zatrudnionym na pełnych etatach. Za wszystko płacisz wodą którą osobiście rozwozisz > W miesiącu nawet do 400 zgrzewek wody. Co do kasy to marnie nowi dostają 2200 plus 700zł premii jak wyrobisz plany ja pracuję 1.5 roku ani raz nie dostałem całej. Audyty i kontrole jazdy wspólne notorycznie. Audytor zamiast jeździć zaraz po Tobie jeździ czasami nawet 2 tygodnie później> Jak się świecisz na czerwono masz przej.. i musisz się gęsto tłumaczyć. Jak jesteś czerwony notorycznie masz w umowie że premię też mogą Ci zababrać. Target jest ok ale raczej nie masz co liczyć na pomoc z ich strony. Oni nie przeszkadzają no chyba że na wnioski łebków z Żywca ale też raczej nie pomagają. GPS w telefonie i w urządzeniu mobilnym bardzo precyzyjnie jesteś namierzany. Zresztą nie wejdziesz do sklepu jak przed drzwiami nie włączysz badania obecności. Jednym słowem niektórzy są wypaleni już po paru miesiącach. Osobiście, nie polecam chyba że masz końskie zdrowie i nerwy. Za półtora roku pracy mam na telefonie około 1000 ze zdjęć z ekspozycji itp. To tak w skrócie bo jest jeszcze dużo innych rzeczy do opoiwedzenia.Pozdrawiam
5
turyst 2016-07-02 10:11:47
Duża odpowiedzialność nijak się ma do stawki (10zł brutto) jak i systemu (czterobrygadówka)
Po za tym praca przez adecco co znaczy brak perspektyw na przyszłość.

NIE POLECAM !!
pajden 2016-08-01 15:14:40
Napiszcie co tak ostatnio szukają automatyka zmiany Jeleśnia i Radziechowy . Jak jest w tym dziale , jakie zarobki, jakie wymagania ?
sec 2016-08-03 18:14:26
No to świetnie, że oprócz podstawy są jakieś premie @jacek, to dobry znak na to, że się dobrze dzieje.
Matti1990 2016-11-23 21:36:17
Sa obecnie przyjecia do zywiec zdrój na produkcje w wieprzu? ?
Zostaw swoją opinię o Żywiec Zdrój - Jeleśnia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Żywiec Zdrój