Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Żywiec Zdrój

Pracowałeś w firmie Żywiec Zdrój i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zosia - 2015-04-28 21:46:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Seko - 2015-04-27 19:44:47]:
tak
zdjecie uzytkownika
Seko - 2015-04-28 23:24:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i jak warunki atmosfera i narzędzia. Dziękuje za odpowiedż bo wybieram się na rozmowy. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
nickczemnick - 2015-04-29 08:09:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pójdziesz,porozmawiasz to sie dowiesz.
zdjecie uzytkownika
Seko - 2015-04-29 19:59:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie chcesz to nie gadaj kolego. Pytam osób co mogą mi pomóc a z TWojej odpowiedzi widać i czuć z jakiego kraju jesteś
zdjecie uzytkownika
Zdrój - 2015-05-04 23:02:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co dobrego w Zywcu?
zdjecie uzytkownika
panienka - 2015-05-12 13:30:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Seko i jak po rozmowie na jaki region startujesz?! Ja czekam na tel po pierwszej rozmowie ;)
zdjecie uzytkownika
Seko - 2015-05-12 23:40:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Już pracuje :). Tylko coś wszyscy nagle rzucają papierami;)
zdjecie uzytkownika
jacek - 2015-05-13 17:46:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Seko ale ludzie się teraz masowo zwalniają? kompletnie nie rozumiem dlaczego. Nie widziałem żeby były nowe oferty pracy od nich, a przecież powinny być, bo jeśli ludzie się zwalniają to są puste staanowiska.. mi się wydaje, że to sa tylko plotki, bo grupa żywiec zdrój ma ogromne doświadczenie na rynku.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-05-13 18:02:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jacek - 2015-05-13 17:46:11]:
nie bardzo rozumiem, co do tego ma ogromne doświadczenie? Ludzie zwalniają się lub uciekają na L4 na potęgę. Nie rozumiesz dlaczego? Zapytaj pierwszego lepszego PH, jakie ma cele premiowe, jak wygląda kalendarz pracy, jaka jest sytuacja z autami/kilometrami.. i wtedy kolego zrozumiesz dlaczego.. A ofert nie widzisz, bo większość rekrutacji jest ukryta..
zdjecie uzytkownika
Seko - 2015-05-13 18:51:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zwalniają zwalniają bo juz tam pracuję to wiem. U mnie w grupie dwóch rzuciło papierami po 10 latch. Po drugie na rozmowie jest inna gatka o zarobkach a rzeczywistosc jest inna. Po za tym dużo jest owbowiązków i do wypłaty marnie to wygląda niestety. No ale cóż nie mieszkam w Warszawie i nie mogę sobie pozwolić być bez pracy mam rodzinkę na utrzymaniu. co do kilometrów narazie nie jest tak żle mi powiedzieli że mogę jeżdzić prywatnie w granicach rozsądku. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-05-13 19:03:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Seko - 2015-05-13 18:51:05]:
z tym "powiedzieli że mogę jeździć prywatnie w granicach rozsądku" to ja Ci radzę uważać. Pamiętaj, że zawsze obowiązuje to co jest w umowie, a nie to, co ktoś mówi, bo jak sam zauważyłeś w gatce jest inaczej, a w realu inaczej. Możesz mieć później niemiłą niespodziankę..
Wytrwałości w pracy życzę Tobie i Nam wszystkim..
zdjecie uzytkownika
Seko - 2015-05-13 23:40:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zawsze trzeba robić swoje i uważać. Też życzę sukcesów i pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
curious - 2015-05-21 10:38:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jak praca KOSa (ASM), jak zarobki, auto? Ktoś, coś?
zdjecie uzytkownika
LES - 2015-05-31 22:35:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co tak ludzie (usunięte przez administratora)z tej firmy że rekrutanci nie nadąrzają z rozmowami?
zdjecie uzytkownika
sonek - 2015-06-12 20:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [LES - 2015-05-31 22:35:36]:
nie wiem czy zauważyliście , ale ostatnimi czasy niestety wyniki wszystkim ph jednak spadaj. Kiedyś był duży boom na wody żywca, ale od pewnego czasu klienci albo kupują jakieś zamienniki albo żywiec jest po prostu za drogi. Szkoda kurczę :/ ciężko wyrobić odpowiednie normy, ale i tak jest lepiej niż u innych tego typu pracodawców
zdjecie uzytkownika
horeca - 2015-07-06 19:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
może ktoś napisać coś na temat pracy w kanale HORECA zatrudnienie przez BPO.
ile wizyt dziennie? ile klientów ma ph od gastro w swojej bazie, jakie auto, jaka kasa?
dzieki pzdr
zdjecie uzytkownika
Asia - 2015-07-13 11:37:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [curious - 2015-05-21 10:38:22]:
Ktoś coś? Też chętnie się dowiem. Chciałabym aplikować a z komentarzy oprócz tego, że ludzie odchodzą co dla mnei potencjalnej kandydatki jest na plus bo są wolne miejsca ;) Ale tak serio miło jak ktoś biednej dziewczynie coś podpowie warto czy nię Będę dozgonnie wdzięczna Pozdrawiam serdecznie Joanna
zdjecie uzytkownika
UR - 2015-07-15 19:25:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak wyglada praca w UR?? Szczegolnie interesuje mnie praca automatyka. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
jeslnianin - 2015-08-03 20:59:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ur to najgorsza jednostka w zakladzie jestes automatykiem to poszukaj lepiej czegos innego chyba ze interesuje cie 12zl brutto i bedziesz od szaf elektrycznych automatyke po mechanike sprezarki i na kiblach konczac lacznie z przepychaniem pozdro powodzenia
zdjecie uzytkownika
rossa - 2015-08-04 20:16:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wyglada praca w logistyce? Interesuje mnie praca biurowa. Jak to wyglada?
zdjecie uzytkownika
dyrek - 2015-08-12 14:44:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zależy co masz na myśli mówiąc logistyka @rossa, jeśli Cię interesuje to np. jest teraz opcja spróbowania swoich sił jako specjalista do spraw planowania produkcji, w Żywcu. Jest to wspólne z logistyką w jakiś sposób wiec na nóż a Ci się spodoba. Trzeba mieć wykształcenie wyższe no i bardzo dobrą zajomość MS Excel
zdjecie uzytkownika
szukajacy wody - 2015-11-10 13:14:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [UR - 2015-07-15 19:25:07]:
Lepiej postaraj się dostać do Działu Wodnego robótka jak złoto nawet za te 12zł/h mżna robić.
pozdro
zdjecie uzytkownika
benek - 2015-11-10 16:19:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@szukający wody, ale jako specjalista do spraw rozwoju opakowań również zarabia nieżle, bo dają od razu umowę o prace i wynagrodzenie całościowe nawet nie godzinowe, aktrakcyjny pakiet benefitów i świadczeń, trzeba posiadać doświadczenie w obszarze badawczo -rozwojowym, wykształecenie wyższe tj,materiałoznastwo lub towaroznastwo, brzmi interesujaco
zdjecie uzytkownika
zygzak - 2015-11-12 19:19:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@benek - skoro podstawą zatrudnienia jest umowa o pracę, to przynajmniej nie trzeba martwić się o stabilność zatrudnienia.
zdjecie uzytkownika
Handlowiec - 2015-11-13 23:28:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam prośbę do osób zatrudnionych aktualnie jako PH przez target dla żywca-zdrój na detal i kanał nowoczesny.
Proszę o info jak się pracuje. Jakie targetu,cały ratę, ile klientów w bazie, czy płacicie za miejsce itd?Ze słyszenia wiem, ze PH nie narzekają- mam kolegę, który aktualnie jeździ. Rozsądne targetu,nowe samochody, opłaty za ekspozycje itd. Ktoś mógłby wyrazić swoją opinie czy to prawda?
Jestem handlowcem z kilkuletnim doświadczeniem i zastanawiam się czy warto
Ze słyszenia wiem, że są nawet konkursy dla najlepszych PH i wycieczki? To prawda?
zdjecie uzytkownika
gtr - 2015-11-14 22:26:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@benek a czy orientujesz się może tak mniej więcej na jakie zarobki można liczyć na tym stanowisku..
zdjecie uzytkownika
bigul - 2015-11-17 01:27:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ogólnie rzecz biorąc pewnie zarobki nie są takie złe, wbrew pozorom bo jednak sama nazwa stanowiska nie brzmi porywająco.
zdjecie uzytkownika
Mariolka :) - 2015-11-23 23:27:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Handlowiec - 2015-11-13 23:28:17]:
pracuje się cóż... Różnie ;) wszystko zależy od przełożonego, jakie ma podejście do swoich ludzi i czy na bieżąco ogarnia rozliczenia. Targety są ambitne ale realne ale to również zależy czy przełożony nie robi jakichś "roszad" między swoimi handlowcami (może się darzyć, że komuś zdejmie a Tobie dołoży). Jest kilka rzeczy, na które można narzekać jak np. brak możliwości użytkowania auta prywatnie (dostajesz limit kilometrów miesięczny i jak go przekroczysz to musisz się tłumaczyć, w najgorszym przypadku potrącą Ci z pensji) oraz u niektórych osób limit na karcie paliwowej jest niewystarczający. Dodatkowo firma jest niedecydowana czego chce- na początku roku mówią jedno- ustalone standardy itp, PH zrobią jak firma chciała po czym zmieniają je aby zaczynać wszystko od nowa ;) to tak w skrócie. Dodatkowo PH są kontrolowani przez audytorów- założenie było takie, że audytor ma jeździć dzień, max 2 po PH i sprawdzać jego pracę, co raportuje i czy dobrze natomiast w rzeczywistości potrafią być przed PH lub kilka dni po, przez co pokazują się spore rozbieżności, z czego trzeba się później tłumaczyć. Zarobki- cóż... Nie są najgorsze ale mogłyby być leprze biorąc pod uwagę ogrom obowiązków i ciężką fizyczną pracę. Konkurs dla najlepszych PH pojawił się dopiero w tym roku ale z tego co mi wiadomo to firma się już powoli próbuje z wycieczki wyplątać twierdząc, że są za duże rozbieżności z audytorami. Co z tego wyniknie to się okaże w połowie grudnia.

Ogólnie jeśli masz dobrego przełożonego, który jest wsparciem dla swojej ekipy jest to praca godna polecenia ale trzeba mieć sporo cierpliwości, siły i zapału ;)
zdjecie uzytkownika
klok - 2015-12-02 15:31:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wazne ze firma daje mozliwosc rozwoju, a pracy na pewno jest sporo. mi to sie podoba to ze teraz oferuja prace na stanowisku laborant/ mikrobiolog, i oferuja umowe o prace ale na zastepstwo
zdjecie uzytkownika
uli - 2016-01-07 18:08:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@klok a wiesz moze jak u nich praktyki wyglądają? bo oferują płatne praktyki w dziale finansowym, wiec jak komus dobrze pójdzie to ma zatrudnienie od razu.
zdjecie uzytkownika
galon - 2016-01-10 01:26:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [uli - 2016-01-07 18:08:48]:
Cześć Wam. W poprzednie firmie zaprzepaściłem swoje szanse, ale może nie ma co o tym opowiadac. Szukam nowych wyzwań i zastanawiam się czy to odpowiednia ku temu firma?
zdjecie uzytkownika
weropa - 2016-01-12 14:50:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@uli napisali u nich w ofercie, że zapewniają poznanie procesów finansowych w firmie FMCG no i prace w ciekawym zespole, wiec wydaje mi się, ze całkiem dobry plan przebiegu jest.
zdjecie uzytkownika
venom - 2016-01-14 19:37:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@galon firma jak najbardziej odpowiednia, ma dobra opinie na rynku i jest rozpoznawalna. Jeśli Ci odpowiada stanowisko praktykanta w dziale finansów, bo na inne stanowisko nie szukają, to śmiało aplikuj, Oferują 6 miesięczne płatne praktyki
zdjecie uzytkownika
Zz - 2016-01-16 14:55:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chcecie spać spokojnie po nocach, to nie pakujcie się do pracy jako PH w tej firmie... Koordynatorzy w stolicy to jakaś pomyłka. Nie mam pojęcia jakim cudem ktoś wybrał ich do pracy. Jeśli masz jakiś problem w rynku to lepiej rozwiąż go sam, bo kierownik uda że tego nie słyszy a jak mu podpadniesz to wykorzysta to przeciwko Tobie.
Praca tam polega głównie na budowaniu dodatkowych ekspozycji, za które i tak nie dostaniesz tyle gratisu, na ile byłeś umówiony więc w ten sposób psujesz swoje dobre imię u kierowników sklepów. Jednym słowem jesteś tam merchem a nie PH jak to was będą nazywać.
Żaden PH nie jest zatrudniany bezpośrednio przez ŻZ na wypadek gdybyś podpadł kiero, wylatujesz z dnia na dzień bez żadnych praw jakie przysługują zatrudnionym na pełnych etatach.
Jeśli masz wybór między ZZ a innym pracodawcą wybierz tego drugiego

Potwierdzam i podpisuje sie pod tym. Wypiorą mózgi i Cię wypie... A zarobki tragiczne na PH dla nowych
zdjecie uzytkownika
Michał - 2016-01-17 13:53:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To masz chyba słabe nerwy @Zz bo dla mnie Żywiec Zdrój to akurat jest bardzo spoko firma, której nie można powiedzieć złego słowa, więc totalnie Cię nie rozumiem
zdjecie uzytkownika
Waw - 2016-01-19 18:45:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba dla tych co w Wawie siedzą :).Wy w centrali to macie tak jak na Wiejskiej widzicie to co chcecie i tylko takich samych jak wy więc jak może być wam nie dobrze? Popracuj troszkę na rynku i wtedy zarządzaj i wypowiadaj się na temat handlu w obecnych realiach . Nikt lepiej nie nadaje się do zarządzana tym cyrkiem jak klown który w tym cyrku występował a nie czytał amerykańskie książki o amerykańskim rynku i uczył się na uczelniach z książek z lat 80tych o handlu. Chłopie my tu pracujemy a wy w warszawie spijacie śmietankę! żerujecie na ludziach na dole, To dlaczego tyle ludzi od Was sp..... Z czym spoko? z audytami co miesiać z kontrolą kontroli z układnaiem na półce i robienie wystawki z polesingiem z wobblerami i jescze z notorycznym GPSem i to wszytsko z tzw ochłapy z boską Pumą.
zdjecie uzytkownika
peorak - 2016-01-19 18:48:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też nie rozumiem co to za negatywny komentarz, no ale przecież wszystkim się nie dogodzi, no i z różnych powodów ludzie takie rzeczy piszą. Szkoda, że na daną chwilę mają tylko ofertę na praktyki w dziale finansów w Warszawie. Z chęcią bym się zatrudnił do nich na ph i zobaczył czy to serio taka straszna robota jak ją @Zz opisuje.
zdjecie uzytkownika
Srat - 2016-01-19 23:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HEHHEHEHHEHEHEHEHHEHEHEHEHEH KUŻWA NIEZŁA PROPAGANDA OD KORPOMATOŁKÓW hehehh PADNE CHYBA
zdjecie uzytkownika
jaco - 2016-01-21 19:02:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Srat, co za niby propaganda, bo nie rozumiem. Może lepiej napisałbyś, czy warto tu iść na te praktyki, bo także szukają w dziale planowania sprzedaży. To oferta w sumie bardziej dla absolwentów, bo preferowana jest dostępność 40 h tygodniowo.
zdjecie uzytkownika
galon - 2016-01-23 20:02:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaco - 2016-01-21 19:02:39]:
no dla mnie w tej chwili nasuwa się najważniejsze pytanie czy na takich praktykach nawet 40 godzinnych dostaje się od żywca jakiekolwiek pieniadze... jeśli nie to jak to tak?
zdjecie uzytkownika
lato - 2016-01-28 12:59:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie może czy są lub będą jakieś przyjęcia do pracy na produkcji?
zdjecie uzytkownika
rysiek - 2016-01-29 12:26:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM, JAK ROBOTA NA MAGAZYNIE? WARTO IŚĆ? BO JAK NARAZIE STAWKA TRAGICZNA JEŚLI CHODZI O OPERATORA WÓZKA... WYZYSK TOTALNY!
zdjecie uzytkownika
ireeek - 2016-01-31 20:18:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sam myślę o pracy jako operator wózka, choć żadnych ogłoszeń nie widzę @rysiek. Skoro masz jakąś wiedzę na temat stawek, to ja się chętnie dowiem. Sądziłem, że do małych nie należą.
zdjecie uzytkownika
kropla - 2016-02-26 12:06:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Chcialem sie dowiedziec jak wyglada praca w dziale wodnym i na czym polega napewno pracy jest duzo bo i ujec duzo

dzieki
zdjecie uzytkownika
henio - 2016-02-29 15:16:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co widziałem a śledze ich ogłoszenia już jakiś czas @kropla to nie szukają na razie nikogo dlatego też dziwią mnie plotki, że w firmie jest tak źle..a jakoś nikt sie nie zwalnia
zdjecie uzytkownika
Rossa - 2016-03-09 22:08:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [henio - 2016-02-29 15:16:40]:
Ktos z was byl w serocku? Firma sie szarpnela nie ma co
zdjecie uzytkownika
norbi - 2016-03-10 10:33:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rzeczywiście @henio na stronie Żywca nie ma ogłoszeń o pracy, trzeba śledzić bo w ubiegłym roku było ich trochę może teraz ich brak bo to w końcu początek roku
zdjecie uzytkownika
Stary pracownik - 2016-03-18 20:36:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ciekawe jak się mają koledzy z działu wodnego pewnie dalej śpią na 3ich zmianach na 2ich oglądają filmy na Youtube a na 1ej przeglądają allegro jedynym słowem to nie praca tylko płatne sanatorium uzdrowiskowe
zdjecie uzytkownika
Brzechwa - 2016-03-22 08:23:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A był w tej bajce smok???
zdjecie uzytkownika
pasjonat - 2016-04-09 11:15:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jak nie ma ogłoszeń @norbi? Przyznam, że widzę ich dość sporo, głównie na second nature explorer. Wymagana jest dyspozycyjność i mobilność, biegła znajomość języka angielskiego, gdzie dobrze też znać inne jezyki i umiejętność odnalezienia się w zespole pasjonatów.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Żywiec Zdrój!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Żywiec Zdrój

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert