Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Żywiec Zdrój

Pracowałeś w firmie Żywiec Zdrój i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
euro - 2013-12-03 06:46:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czyli praca dla chińczyków za miskę ryżu i szklankę wody z gratisu
zdjecie uzytkownika
ph - 2013-12-10 19:12:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2012-12-22 14:34:23]:
rok minal a nic sie nie zmienilo.....
zdjecie uzytkownika
Antek - 2013-12-22 16:50:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie da się byc ph na umowie zlecenie/prace, tylko trzeba mieć własną działalność gospodarczą? Jakie dokładnie auta dają?
zdjecie uzytkownika
Tonic - 2013-12-27 23:10:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gin - 2013-12-02 07:31:32]:
Z tego co mi wiadomo przy wiekszym zusie nikt u nas w regionie nie zarabial 3800 netto. Z wyrobieniem premii tez nikt nie mial problemow- moze nie zawsze 1000zl, ale 500,600 przy odpowiedniej ilosci ekspo jest gwarantowane co mc. 1500 na paliwo to moim zdaniem za duzo, jednak wszystko zalezy od terenu i auta. Mnie kierownik regionu nigdy nie poniazal, co wiecej: lubilem go. Z reszta Twojej wypowiedzi sie zgodze, bo gdyby chciec uczciwie oplacac wszystkie podatki to nie wiem czy zostaloby komus 1000zl. Mozna jednak troche "zaoszczedzic" na Vacie, dzieki wlasnemu samochodowi z kratka. Moim zdaniem naprawde ciekawa praca na poczatek- ale firma powinna cos zrobic, zeby swoim pracownikom zapewnic jakies przyzwoite warunki (umowa, auto), bo duzo osob ucieka dalej. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Antek - 2013-12-28 21:53:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tonic, to ile u Was w regionie zarabiacie przy średnim miesiącu? No i o jakim ragionie jest mowa? Baze klientów Wam dają?
zdjecie uzytkownika
Tonic - 2013-12-29 12:35:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Antek - 2013-12-28 21:53:42]:
Baza klientow jest po Twoim poprzedniku, mozna a nawet trzeba ja oczywiscie aktualizowac. Mi przy standardowo wystawionej fakturze na ok. 5500 brutto, zostawalo na czysto co miesiac jakies 2500zl- z tego co wiem niektorzy koledzy zarabiali wiecej. Uwaga: nie wliczam amortyzacji, ani ewentualnych napraw wlasnego samochodu. W kazdym regionie inaczej sie zarabia (moj akurat nalezy do biedniejszych), ale wiele zalezy od relacji z Twoim kierownikiem, ktory ma mozliwosc jakichs tam podwyzek.
zdjecie uzytkownika
Antek - 2013-12-29 16:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tonic, a jakie regiony jestes w stanie polecić, a które odradzasz? ma się wpływ na wybór regionu, czy jest on stały i nie da sie nic zmienić?
zdjecie uzytkownika
Tonic - 2013-12-29 20:59:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Antek - 2013-12-29 16:13:09]:
Jesli kogos szukaja to na okreslony z gory teren, z ktorego ktos sie zwolnil lub kogos zwolnili. Ewentualne zmiany ustala kierownik regionalny, ale na pewno pod Ciebie nikt nie bedzie sie specjalnie dopasowywal. Wiadomo, ze jezdzac po miescie 20km dziennie, mniej wydasz na paliwo niz w dlugich trasach, wiec jedyne co moge polecic to sklepy jak najblizej miejsca zamieszkania- nie jestem w stanie polecic regionow.
zdjecie uzytkownika
Antek - 2013-12-30 14:43:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To trzeba się przejmowac paliwem? Przecież ktoś pisał, że daja 1500 miesięcznie na paliwo. Samochód trzeba miec swój, tak?
zdjecie uzytkownika
Tonic - 2013-12-30 19:03:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Antek - 2013-12-30 14:43:33]:
On pisal, ze wydaje miesiecznie 1500zl na paliwo, bo tankuje sie za swoje. Auto tez swoje. Jedyne co dostaniesz od firmy to ipaka z gps-em, zeby ludzie w firmie wiedzieli gdzie jestes.
zdjecie uzytkownika
Antek - 2013-12-30 22:27:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No racja, nie zrozumiałem do końca. To po co te gpsy, wzywają potem i trzeba się tłumaczyć, skoro pracuje sie za swoje i liczy sie tylko utarg? Towar chociaz za darmo dają, czy trzeba założyć?
zdjecie uzytkownika
pure - 2014-03-11 23:30:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szczerze mówiąc to trochę śmieszne, że od 2008 roku nie zmieniły się stawki wystawiane na fakturach(5500 brutto z wyrobioną premią?).
zdjecie uzytkownika
damian - 2014-05-31 23:59:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Żywiec Zdrój to jedna z najbardziej rozpoznawalnych firm w Polsce, to chyba powinni bardziej dbac o pracowników, nie spodziewałem sie takich komentarzy.
zdjecie uzytkownika
marco - 2014-07-11 16:05:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anonim - 2013-08-18 05:15:04]:
Zarobki dla poczatkujacego tj. do 3 lat ok. 1600 netto. Praca na 3 zmiany, świeta, niedziele, soboty.
Po 10 latach jak wytrzymasz psychicznie i fizycznie dostaniesz moze 2500.
Obługa kilku maszyn naraz. Totalna lipa! Najgorsza firma w regionie!!!
zdjecie uzytkownika
zawiedziony - 2014-08-11 13:29:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aktualnie jestem pracownikiem żywiec zdroj albo raczej firmy pośredniczącej...
Działalność, własny samochód, dostaniesz woreczek z pieniędzmi i martw się żeby było ok. Naprawy samochodu nikogo nie interesuja, np 2 miesiące temu wymienialem części eksploatacyjne w samochodzie za co zapłaciłem prawie 2tys. Ktoś wyżej pisał ile się zarabia także łatwo policzyć ile mi zostało, a w tym miesiącu się szykuje kolejną naprawą tym razem tańsza lekko ponad 1tys, taka firma taka marka a tak na prawdę wstyd żeby trzeba było jeździć swoimi samochodami i za swoje tankować. Samochód przy takiej pracy na prawdę się zużywa i trzeba w niego ładować kasę. Jeżeli masz używany samochód to min 2 wypłaty miesięczne w ciągu roku musisz wydać, łącznie z ubezpieczeniem, oponami, wymiana i olejów itp. Każdemu kto chce tu przyjść radzę się zastanowić, no chyba że ktoś nie ma w ogóle pracy i to będzie nerwowka czy się nie dołoży do interesu z samochodem...
zdjecie uzytkownika
norman - 2014-08-14 18:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chwila, chwila, nie porównujmy pracy w Żywiec Zdrój do pracy przez firme pośredniczącą i do tego na własną działalność. To jasne, że w przypadku działalności koszta zwiazane z eksploatacją samochodu (naprawy, paliwo oraz inne), ZUS, czy inne składki oraz księgowość trzeba samemu sobie opłacić. Chyba nie do końca wiedziałeś na co sie piszesz wybierając taki rodzaj zatrudnienia. Marka jest dobra, firmy Żywiec Zdrój nikomu nie trzeba przedstawiać, to i sprzedaż jest pewnie łatwa, jak też napisaliście.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-08-19 20:22:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marka jest dobra to prawda, czy się łatwo sprzedaje? Może i tak ale bez handlowca by się nie sprzedało tyle co z handlowcem. Chodzi o to ze firma mogłaby zainwestować w ludzi i docenić naszą pracę.
zdjecie uzytkownika
hmmm - 2014-08-22 13:28:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xyz - 2014-08-19 20:22:25]:
Czytam posty i mocno się zastanawiam, czy dołączyć do tej firmy.
Czy ktoś wie, jak wygląda praca w HR? jakie są tam zarobki?
zdjecie uzytkownika
Norin - 2014-09-27 20:32:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żywiec Zdrój jest jednym z głównych producentów butelkowanej wody w Polsce. Rozwijają się dynamicznie, dając pracę ponad 600 osobom. Stwarzają szansę na rozwój zawodowy w różnych specjalizacjach. Ich oddziały mieszczą się w Warszawie, Cięcinie, Jeleśni, Mirosławcu oraz Rzeniszowie. Są także częścią grupy Danone.
zdjecie uzytkownika
yhyhyhy - 2014-09-29 14:45:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak wygląda stanowisko audytora np w takiej Warszawie?
zdjecie uzytkownika
a są wolne? - 2014-10-16 18:23:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a to są wolne stanowiska do pracy w Warszawie od żywca? jakiś przedstawiciel hadnlwoy czy coś? jak dla mnie to żywiec ma najlepszą i najbardziej sprzedawalną wode smakową i normalną wodę. ma tą swoją markę gdzie innne firmy wiążą koniec z końcem i strasznie obniżają ceny. Potrzebuje pracy, a ta branża mnie ciekawiła, będzie coś?
zdjecie uzytkownika
Mirek - 2014-11-09 11:48:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak widzę to przy tak wielkiej firmie jaką jest Żywiec Zdrój i takiej ilości negatywnych komentarzy to się nie spodziewałem, że jako przedstawiciel handlowy musisz wykorzystywać swój własny samochód ( jestem mocno zaskoczony i zniesmaczony ), a zastanawiałem się właśnie czy nie złożyć cv właśnie na to stanowisko. A może powiecie jakiego rzędu są zarobki
zdjecie uzytkownika
max - 2014-11-23 16:28:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co ciekawe na oficjalnej stronie internetowej Żywiec Zdrój w zakładce kariera jest bark aktualnych ofert pracy. Wygląd ana to, ze nikogo obecnie niestety nie szukają, także to chyba pozytywnie świadczy o firmie. Bowiem, gdyby było źle, to byłyby rotacje, pracownicy by odchodzili i byłaby masa ogłoszeń. Zwłaszcza, ze zatrudniają wiele osób. Mam rację?
zdjecie uzytkownika
sowa - 2014-12-04 17:51:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nareście jakieś zmiany nasz super koordynator nie wytrzymał ciśnienia ,zrezygnował z pracy a wszystko było takie dla niego proste .Czas na Krzysztofa żeby podjął męską decyzję ale trzeba mieć trochę honoru Zawyżane targety o 50%, nieważne że ludzie nie robią, zarabiają u lidera 2100-2300 żenada najważniejsze że sam bierze.Nie polecam nikomu tej firmy czasy szanowania ph skończyły się dawno jak nie ty będzie następny.
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-12-04 18:19:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz rację na pytanie dlaczego są tak wysokie targety ,skoro koordynator dostaje dużo niższe usłyszysz od Krzysztofa że to jest jego sprawa i on sobie może ustalać według swojego uznania,ty nie musisz brać premij twoje 60-80% to jego 100% on ma . Słoma z butów wyszła jak zabrakło nad nimi MARCINA
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Żywiec Zdrój
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Żywiec Zdrój?
Zadaj pytanie
x