brak logo

Żywiec Zdrój

Jeleśnia

Opinie o Żywiec Zdrój

jacek 2015-05-13 17:46:11
@Seko ale ludzie się teraz masowo zwalniają? kompletnie nie rozumiem dlaczego. Nie widziałem żeby były nowe oferty pracy od nich, a przecież powinny być, bo jeśli ludzie się zwalniają to są puste staanowiska.. mi się wydaje, że to sa tylko plotki, bo grupa żywiec zdrój ma ogromne doświadczenie na rynku.
ja 2015-05-13 18:02:53
nie bardzo rozumiem, co do tego ma ogromne doświadczenie? Ludzie zwalniają się lub uciekają na L4 na potęgę. Nie rozumiesz dlaczego? Zapytaj pierwszego lepszego PH, jakie ma cele premiowe, jak wygląda kalendarz pracy, jaka jest sytuacja z autami/kilometrami.. i wtedy kolego zrozumiesz dlaczego.. A ofert nie widzisz, bo większość rekrutacji jest ukryta..
Seko 2015-05-13 18:51:05
Zwalniają zwalniają bo juz tam pracuję to wiem. U mnie w grupie dwóch rzuciło papierami po 10 latch. Po drugie na rozmowie jest inna gatka o zarobkach a rzeczywistosc jest inna. Po za tym dużo jest owbowiązków i do wypłaty marnie to wygląda niestety. No ale cóż nie mieszkam w Warszawie i nie mogę sobie pozwolić być bez pracy mam rodzinkę na utrzymaniu. co do kilometrów narazie nie jest tak żle mi powiedzieli że mogę jeżdzić prywatnie w granicach rozsądku. Pozdrawiam
ja 2015-05-13 19:03:30
z tym "powiedzieli że mogę jeździć prywatnie w granicach rozsądku" to ja Ci radzę uważać. Pamiętaj, że zawsze obowiązuje to co jest w umowie, a nie to, co ktoś mówi, bo jak sam zauważyłeś w gatce jest inaczej, a w realu inaczej. Możesz mieć później niemiłą niespodziankę..
Wytrwałości w pracy życzę Tobie i Nam wszystkim..
Seko 2015-05-13 23:40:47
Zawsze trzeba robić swoje i uważać. Też życzę sukcesów i pozdrawiam.
curious 2015-05-21 10:38:22
Jak praca KOSa (ASM), jak zarobki, auto? Ktoś, coś?
2
LES 2015-05-31 22:35:36
Co tak ludzie (usunięte przez administratora)z tej firmy że rekrutanci nie nadąrzają z rozmowami?
sonek 2015-06-12 20:50:12
nie wiem czy zauważyliście , ale ostatnimi czasy niestety wyniki wszystkim ph jednak spadaj. Kiedyś był duży boom na wody żywca, ale od pewnego czasu klienci albo kupują jakieś zamienniki albo żywiec jest po prostu za drogi. Szkoda kurczę :/ ciężko wyrobić odpowiednie normy, ale i tak jest lepiej niż u innych tego typu pracodawców
horeca 2015-07-06 19:22:58
Witam,
może ktoś napisać coś na temat pracy w kanale HORECA zatrudnienie przez BPO.
ile wizyt dziennie? ile klientów ma ph od gastro w swojej bazie, jakie auto, jaka kasa?
dzieki pzdr
Asia 2015-07-13 11:37:28
Ktoś coś? Też chętnie się dowiem. Chciałabym aplikować a z komentarzy oprócz tego, że ludzie odchodzą co dla mnei potencjalnej kandydatki jest na plus bo są wolne miejsca ;) Ale tak serio miło jak ktoś biednej dziewczynie coś podpowie warto czy nię Będę dozgonnie wdzięczna Pozdrawiam serdecznie Joanna
UR 2015-07-15 19:25:07
Jak wyglada praca w UR?? Szczegolnie interesuje mnie praca automatyka. pozdrawiam
1
jeslnianin 2015-08-03 20:59:25
Ur to najgorsza jednostka w zakladzie jestes automatykiem to poszukaj lepiej czegos innego chyba ze interesuje cie 12zl brutto i bedziesz od szaf elektrycznych automatyke po mechanike sprezarki i na kiblach konczac lacznie z przepychaniem pozdro powodzenia
1
rossa 2015-08-04 20:16:59
A jak wyglada praca w logistyce? Interesuje mnie praca biurowa. Jak to wyglada?
dyrek 2015-08-12 14:44:27
Zależy co masz na myśli mówiąc logistyka @rossa, jeśli Cię interesuje to np. jest teraz opcja spróbowania swoich sił jako specjalista do spraw planowania produkcji, w Żywcu. Jest to wspólne z logistyką w jakiś sposób wiec na nóż a Ci się spodoba. Trzeba mieć wykształcenie wyższe no i bardzo dobrą zajomość MS Excel
szukajacy wody 2015-11-10 13:14:12
Lepiej postaraj się dostać do Działu Wodnego robótka jak złoto nawet za te 12zł/h mżna robić.
pozdro
benek 2015-11-10 16:19:01
@szukający wody, ale jako specjalista do spraw rozwoju opakowań również zarabia nieżle, bo dają od razu umowę o prace i wynagrodzenie całościowe nawet nie godzinowe, aktrakcyjny pakiet benefitów i świadczeń, trzeba posiadać doświadczenie w obszarze badawczo -rozwojowym, wykształecenie wyższe tj,materiałoznastwo lub towaroznastwo, brzmi interesujaco
zygzak 2015-11-12 19:19:49
@benek - skoro podstawą zatrudnienia jest umowa o pracę, to przynajmniej nie trzeba martwić się o stabilność zatrudnienia.
Handlowiec 2015-11-13 23:28:17
Mam prośbę do osób zatrudnionych aktualnie jako PH przez target dla żywca-zdrój na detal i kanał nowoczesny.
Proszę o info jak się pracuje. Jakie targetu,cały ratę, ile klientów w bazie, czy płacicie za miejsce itd?Ze słyszenia wiem, ze PH nie narzekają- mam kolegę, który aktualnie jeździ. Rozsądne targetu,nowe samochody, opłaty za ekspozycje itd. Ktoś mógłby wyrazić swoją opinie czy to prawda?
Jestem handlowcem z kilkuletnim doświadczeniem i zastanawiam się czy warto
Ze słyszenia wiem, że są nawet konkursy dla najlepszych PH i wycieczki? To prawda?
gtr 2015-11-14 22:26:24
@benek a czy orientujesz się może tak mniej więcej na jakie zarobki można liczyć na tym stanowisku..
bigul 2015-11-17 01:27:46
No ogólnie rzecz biorąc pewnie zarobki nie są takie złe, wbrew pozorom bo jednak sama nazwa stanowiska nie brzmi porywająco.
Mariolka :) 2015-11-23 23:27:11
pracuje się cóż... Różnie ;) wszystko zależy od przełożonego, jakie ma podejście do swoich ludzi i czy na bieżąco ogarnia rozliczenia. Targety są ambitne ale realne ale to również zależy czy przełożony nie robi jakichś "roszad" między swoimi handlowcami (może się darzyć, że komuś zdejmie a Tobie dołoży). Jest kilka rzeczy, na które można narzekać jak np. brak możliwości użytkowania auta prywatnie (dostajesz limit kilometrów miesięczny i jak go przekroczysz to musisz się tłumaczyć, w najgorszym przypadku potrącą Ci z pensji) oraz u niektórych osób limit na karcie paliwowej jest niewystarczający. Dodatkowo firma jest niedecydowana czego chce- na początku roku mówią jedno- ustalone standardy itp, PH zrobią jak firma chciała po czym zmieniają je aby zaczynać wszystko od nowa ;) to tak w skrócie. Dodatkowo PH są kontrolowani przez audytorów- założenie było takie, że audytor ma jeździć dzień, max 2 po PH i sprawdzać jego pracę, co raportuje i czy dobrze natomiast w rzeczywistości potrafią być przed PH lub kilka dni po, przez co pokazują się spore rozbieżności, z czego trzeba się później tłumaczyć. Zarobki- cóż... Nie są najgorsze ale mogłyby być leprze biorąc pod uwagę ogrom obowiązków i ciężką fizyczną pracę. Konkurs dla najlepszych PH pojawił się dopiero w tym roku ale z tego co mi wiadomo to firma się już powoli próbuje z wycieczki wyplątać twierdząc, że są za duże rozbieżności z audytorami. Co z tego wyniknie to się okaże w połowie grudnia.

Ogólnie jeśli masz dobrego przełożonego, który jest wsparciem dla swojej ekipy jest to praca godna polecenia ale trzeba mieć sporo cierpliwości, siły i zapału ;)
klok 2015-12-02 15:31:56
wazne ze firma daje mozliwosc rozwoju, a pracy na pewno jest sporo. mi to sie podoba to ze teraz oferuja prace na stanowisku laborant/ mikrobiolog, i oferuja umowe o prace ale na zastepstwo
uli 2016-01-07 18:08:48
@klok a wiesz moze jak u nich praktyki wyglądają? bo oferują płatne praktyki w dziale finansowym, wiec jak komus dobrze pójdzie to ma zatrudnienie od razu.
galon 2016-01-10 01:26:11
Cześć Wam. W poprzednie firmie zaprzepaściłem swoje szanse, ale może nie ma co o tym opowiadac. Szukam nowych wyzwań i zastanawiam się czy to odpowiednia ku temu firma?
weropa 2016-01-12 14:50:53
@uli napisali u nich w ofercie, że zapewniają poznanie procesów finansowych w firmie FMCG no i prace w ciekawym zespole, wiec wydaje mi się, ze całkiem dobry plan przebiegu jest.
venom 2016-01-14 19:37:03
@galon firma jak najbardziej odpowiednia, ma dobra opinie na rynku i jest rozpoznawalna. Jeśli Ci odpowiada stanowisko praktykanta w dziale finansów, bo na inne stanowisko nie szukają, to śmiało aplikuj, Oferują 6 miesięczne płatne praktyki
Zz 2016-01-16 14:55:49
Jeśli chcecie spać spokojnie po nocach, to nie pakujcie się do pracy jako PH w tej firmie... Koordynatorzy w stolicy to jakaś pomyłka. Nie mam pojęcia jakim cudem ktoś wybrał ich do pracy. Jeśli masz jakiś problem w rynku to lepiej rozwiąż go sam, bo kierownik uda że tego nie słyszy a jak mu podpadniesz to wykorzysta to przeciwko Tobie.
Praca tam polega głównie na budowaniu dodatkowych ekspozycji, za które i tak nie dostaniesz tyle gratisu, na ile byłeś umówiony więc w ten sposób psujesz swoje dobre imię u kierowników sklepów. Jednym słowem jesteś tam merchem a nie PH jak to was będą nazywać.
Żaden PH nie jest zatrudniany bezpośrednio przez ŻZ na wypadek gdybyś podpadł kiero, wylatujesz z dnia na dzień bez żadnych praw jakie przysługują zatrudnionym na pełnych etatach.
Jeśli masz wybór między ZZ a innym pracodawcą wybierz tego drugiego

Potwierdzam i podpisuje sie pod tym. Wypiorą mózgi i Cię wypie... A zarobki tragiczne na PH dla nowych
Michał 2016-01-17 13:53:52
To masz chyba słabe nerwy @Zz bo dla mnie Żywiec Zdrój to akurat jest bardzo spoko firma, której nie można powiedzieć złego słowa, więc totalnie Cię nie rozumiem
Waw 2016-01-19 18:45:06
Chyba dla tych co w Wawie siedzą :).Wy w centrali to macie tak jak na Wiejskiej widzicie to co chcecie i tylko takich samych jak wy więc jak może być wam nie dobrze? Popracuj troszkę na rynku i wtedy zarządzaj i wypowiadaj się na temat handlu w obecnych realiach . Nikt lepiej nie nadaje się do zarządzana tym cyrkiem jak klown który w tym cyrku występował a nie czytał amerykańskie książki o amerykańskim rynku i uczył się na uczelniach z książek z lat 80tych o handlu. Chłopie my tu pracujemy a wy w warszawie spijacie śmietankę! żerujecie na ludziach na dole, To dlaczego tyle ludzi od Was sp..... Z czym spoko? z audytami co miesiać z kontrolą kontroli z układnaiem na półce i robienie wystawki z polesingiem z wobblerami i jescze z notorycznym GPSem i to wszytsko z tzw ochłapy z boską Pumą.
peorak 2016-01-19 18:48:59
Ja też nie rozumiem co to za negatywny komentarz, no ale przecież wszystkim się nie dogodzi, no i z różnych powodów ludzie takie rzeczy piszą. Szkoda, że na daną chwilę mają tylko ofertę na praktyki w dziale finansów w Warszawie. Z chęcią bym się zatrudnił do nich na ph i zobaczył czy to serio taka straszna robota jak ją @Zz opisuje.
Srat 2016-01-19 23:20:13
HEHHEHEHHEHEHEHEHHEHEHEHEHEH KUŻWA NIEZŁA PROPAGANDA OD KORPOMATOŁKÓW hehehh PADNE CHYBA
jaco 2016-01-21 19:02:39
@Srat, co za niby propaganda, bo nie rozumiem. Może lepiej napisałbyś, czy warto tu iść na te praktyki, bo także szukają w dziale planowania sprzedaży. To oferta w sumie bardziej dla absolwentów, bo preferowana jest dostępność 40 h tygodniowo.
galon 2016-01-23 20:02:39
no dla mnie w tej chwili nasuwa się najważniejsze pytanie czy na takich praktykach nawet 40 godzinnych dostaje się od żywca jakiekolwiek pieniadze... jeśli nie to jak to tak?
lato 2016-01-28 12:59:17
Wiecie może czy są lub będą jakieś przyjęcia do pracy na produkcji?
rysiek 2016-01-29 12:26:13
WITAM, JAK ROBOTA NA MAGAZYNIE? WARTO IŚĆ? BO JAK NARAZIE STAWKA TRAGICZNA JEŚLI CHODZI O OPERATORA WÓZKA... WYZYSK TOTALNY!
ireeek 2016-01-31 20:18:46
sam myślę o pracy jako operator wózka, choć żadnych ogłoszeń nie widzę @rysiek. Skoro masz jakąś wiedzę na temat stawek, to ja się chętnie dowiem. Sądziłem, że do małych nie należą.
kropla 2016-02-26 12:06:02
Witam
Chcialem sie dowiedziec jak wyglada praca w dziale wodnym i na czym polega napewno pracy jest duzo bo i ujec duzo

dzieki
henio 2016-02-29 15:16:40
z tego co widziałem a śledze ich ogłoszenia już jakiś czas @kropla to nie szukają na razie nikogo dlatego też dziwią mnie plotki, że w firmie jest tak źle..a jakoś nikt sie nie zwalnia
Rossa 2016-03-09 22:08:59
Ktos z was byl w serocku? Firma sie szarpnela nie ma co
norbi 2016-03-10 10:33:23
rzeczywiście @henio na stronie Żywca nie ma ogłoszeń o pracy, trzeba śledzić bo w ubiegłym roku było ich trochę może teraz ich brak bo to w końcu początek roku
Stary pracownik 2016-03-18 20:36:46
Ciekawe jak się mają koledzy z działu wodnego pewnie dalej śpią na 3ich zmianach na 2ich oglądają filmy na Youtube a na 1ej przeglądają allegro jedynym słowem to nie praca tylko płatne sanatorium uzdrowiskowe
3
Brzechwa 2016-03-22 08:23:17
A był w tej bajce smok???
1
pasjonat 2016-04-09 11:15:01
No jak nie ma ogłoszeń @norbi? Przyznam, że widzę ich dość sporo, głównie na second nature explorer. Wymagana jest dyspozycyjność i mobilność, biegła znajomość języka angielskiego, gdzie dobrze też znać inne jezyki i umiejętność odnalezienia się w zespole pasjonatów.
antek 2016-05-12 11:39:55
może nie każdemu wpadają te ogłoszenia tak łatwo w oko :) wydaje mi się, że Żywiec Zdrój rozkręca się. Fajnie, że oferują staż w dziale marketingu, to dobry start dla kogoś początkującego. Taka znana firma.
operator 2016-05-18 22:47:46
Nie polecam tego pracodawcy zatrudnienie przez agencję pracy bez perspektyw przejscia pod firmę poza tym system 4 brygady bez dodatku praca w każde święta nie ważne czy świeto pracy czy Boże Ciało trzeba iść a to wszystko za 10zl/h + 30% premii to możliwe tylko w Polsce
polka 2016-05-30 18:34:11
Jak wygląda praca dla Zywaca poprzez firme Target?
ph 2016-06-16 12:05:40
Jest całkiem spoko. Masz umowe o pracę, auto nam dali teraz nowe - kiedyś swoimi jezdzilismy. Kasa na czas, obsluga Target w porzadku.
LU 2016-06-27 23:25:50
Jest spoko jak masz spoko kierownika. Jak masz głąba kierownika z przerostem formy nad treścią to już nie jest spoko. Jak ma ambicję bo boi się o własne cztery litery a nic sobą nie reprezentują bo się wysługuję PH to masz prz.....Jak chce być liderem w słupkach to też masz p[rze... bo oni kupę kasy za to mają i my na nich premię za....NA czym polega ta praca
Jeśli masz jakiś problem w rynku to lepiej rozwiąż go sam, bo kierownik uda że tego nie słyszy a jak mu podpadniesz to wykorzysta to przeciwko Tobie.
Praca tam polega głównie na budowaniu dodatkowych ekspozycji,połki, różnych badań monitoringów itp co i tak nic to nie zmienia - nie ma nacisku na sprzedaż ale za to jest półka ekspozycję rózne materiały reklamowe wystawki itp za które i tak nie dostaniesz tyle gratisu, na ile byłeś umówiony więc w ten sposób psujesz swoje dobre imię u kierowników sklepów. Jednym słowem jesteś tam merchem a nie PH jak to was będą nazywać.
Żaden PH nie jest zatrudniany bezpośrednio przez ŻZ na wypadek gdybyś podpadł kiero, wylatujesz z dnia na dzień bez żadnych praw jakie przysługują zatrudnionym na pełnych etatach. Za wszystko płacisz wodą którą osobiście rozwozisz > W miesiącu nawet do 400 zgrzewek wody. Co do kasy to marnie nowi dostają 2200 plus 700zł premii jak wyrobisz plany ja pracuję 1.5 roku ani raz nie dostałem całej. Audyty i kontrole jazdy wspólne notorycznie. Audytor zamiast jeździć zaraz po Tobie jeździ czasami nawet 2 tygodnie później> Jak się świecisz na czerwono masz przej.. i musisz się gęsto tłumaczyć. Jak jesteś czerwony notorycznie masz w umowie że premię też mogą Ci zababrać. Target jest ok ale raczej nie masz co liczyć na pomoc z ich strony. Oni nie przeszkadzają no chyba że na wnioski łebków z Żywca ale też raczej nie pomagają. GPS w telefonie i w urządzeniu mobilnym bardzo precyzyjnie jesteś namierzany. Zresztą nie wejdziesz do sklepu jak przed drzwiami nie włączysz badania obecności. Jednym słowem niektórzy są wypaleni już po paru miesiącach. Osobiście, nie polecam chyba że masz końskie zdrowie i nerwy. Za półtora roku pracy mam na telefonie około 1000 ze zdjęć z ekspozycji itp. To tak w skrócie bo jest jeszcze dużo innych rzeczy do opoiwedzenia.Pozdrawiam
3
turyst 2016-07-02 10:11:47
Duża odpowiedzialność nijak się ma do stawki (10zł brutto) jak i systemu (czterobrygadówka)
Po za tym praca przez adecco co znaczy brak perspektyw na przyszłość.

NIE POLECAM !!
jacek 2016-07-04 16:22:55
własnie wydaje mi się, że jednak można u nich dobrze zarobić jeśli chodzi o prace jako Asystent w Dziale Sprzedaży, bo jest ona dobrze płatna i w dobrej lokalizacji, wiec wydaje mi się, że jednak mozna spokojnie zarobić troche kasy no i pamietajcie, że premie się liczą.
Zostaw swoją opinię o Żywiec Zdrój - Jeleśnia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Żywiec Zdrój