Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Żywiec Zdrój

Pracowałeś w firmie Żywiec Zdrój i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-18 05:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Da się pracować na własną działalność?
zdjecie uzytkownika
PH ZZ - 2013-09-18 21:34:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeśli chcecie spać spokojnie po nocach, to nie pakujcie się do pracy jako PH w tej firmie... Koordynatorzy w stolicy to jakaś pomyłka. Nie mam pojęcia jakim cudem ktoś wybrał ich do pracy. Jeśli masz jakiś problem w rynku to lepiej rozwiąż go sam, bo kierownik uda że tego nie słyszy a jak mu podpadniesz to wykorzysta to przeciwko Tobie.
Praca tam polega głównie na budowaniu dodatkowych ekspozycji, za które i tak nie dostaniesz tyle gratisu, na ile byłeś umówiony więc w ten sposób psujesz swoje dobre imię u kierowników sklepów. Jednym słowem jesteś tam merchem a nie PH jak to was będą nazywać.
Żaden PH nie jest zatrudniany bezpośrednio przez ŻZ na wypadek gdybyś podpadł kiero, wylatujesz z dnia na dzień bez żadnych praw jakie przysługują zatrudnionym na pełnych etatach.
Jeśli masz wybór między ZZ a innym pracodawcą wybierz tego drugiego
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-19 14:26:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PH ZZ, to skoro nie zatrudniają bezpośrednio przez Żywiec Zdrój to przez kogo, jakaś agencja pracy? Jakie dokładnie macie umowy?
zdjecie uzytkownika
PH mazowsze - 2013-09-19 17:48:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałbym odnieść się do Twojej wypowiedzi. Po pierwsze - Kwestie gratisu były faktycznie problemem, ale podczas kadencji poprzedniej ASM, niejakiej pani A. Odkąd ta pani z firmy zniknęła, gratis jest dowożony co miesiąc. na 12 PH mamy do dyspozycji PRZYNAJMNIEJ 1 auto wody, które mieści 30 palet, na każdej z nich znajdują się 92 zgrzewki, co daje 2,760 zgrzewek wody na team. Więc zarzut obalony. Dalej, kwestia zaangażowania i podejścia do pracy koordynatorów - pan, który pożegnał się z firmą wraz z rozpoczęciem nowego roku faktycznie był na nieodpowiednim dla siebie stanowisku i udowadniał to każdym swoim krokiem. Jednak człowiek, który zastępuje go, robi absolutnie wszystko jak należy. Podpisał kilka bardzo ułatwiających pracę PH umów, dzięki którym PH nie muszą walczyć na sklepie o odpowiednią ilość ekspo czy SKU, gdyż te są jasno zawarte w umowie a jeśli egzekucja ustaleń, która jest czystą przyjemnością stanowi dla kogoś problem...to nie jest po prostu praca dla niego. Problemem nie są koordynatorzy, tylko niektórzy PH, którzy zachowują się jak małe dziewczynki i nie są w stanie umówić się z przełożonymi na spotkanie, wylać swoje żale prosto w oczy i spróbować znaleźć rozwiązanie trapiącego problemu, tylko tworzą ploteczki, teorie spiskowe i sami nakręcają spiralę wzajemnej podejrzliwości i niechęci. W kwestii ustawiania nowych ekspo - owszem, jest to jeden z najważniejszych, jeśli nie najważniejszy filar pracy, ale umówmy się - to jest WODA. Handlujemy towarem, którego sprzedaż jest uzależniona od ilości i jakości miejsc, w których jest wyeksponowany. Jak ktoś ma problem z wystawianiem palet, stojaków itp, niech spróbuje swoich sił w firmie handlującej tamponami - łatwo, lekko i przyjemnie (a i gratis pewnie mu się przyda...). Dobrze zbudowane ekspo, wynika z dobrej relacji z kierownictwem (chyba, że mamy do czynienia z wspomnianą przeze mnie umową), a chyba o relację głównie walczymy w KAŻDEJ firmie pracując jako PH...Żywiec zdrój daje szansę rozwoju, pomaga w samodoskonaleniu się i daje szansę pracy w naprawdę fajnym zespole (nie licząc pojedynczych przypadków - ale te są chyba wszędzie...) Nie ma firmy/pracy bez wad i Żywiec też nie jest nieskazitelny, jednak WSZYSTKIE zarzuty, jakie wymieniłeś, mijają się z prawdą lub po prostu jesteś zbyt leniwą osobą i starasz się odwrócić uwagę od swojej osoby na koordynatorów aby prześlizgnąć się kolejny miesiąc...pozdrawiam serdecznie
zdjecie uzytkownika
ph - 2013-10-28 15:48:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szkoda że "najciekawsze" jak i najbardziej przydatne opinie zostały usunięte. Krótko mówiąc każde stanowisko oprócz PH to fajna praca. Handlowiec w tej firmie to osoba całkowicie bez godności i popychadło z którym nikt się nie liczy.

zdjecie uzytkownika
rat - 2013-11-14 14:45:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ph, posty wyżej mówią, że wcale nie jest tak źle handlowcom w żywiec Zdrój. Co jest ze szkoleniami w firmie, robia tylko z produktów, czy i technik sprzedażowych?
zdjecie uzytkownika
Gin - 2013-12-02 07:31:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma ogólnie wykorzystująca ludzi i ich narzędzia czyli samochody, menagerowie tej firmy zmieniają auta co 2 lata a przedstawiciele jeżdżą trupami które się rozsypują i najlepsze jest w tym ze wożą jeszcze tym wodę.Żywiec rozlicza wodą za expozycje ,półki,stojaki i.t.d. nie odprowadzając podatku za gratisy które daje klientom przedstawiciel który jest na działalności gospodarczej odpowiada za wszystko prawnie jako firma i za jakie pieniądze dają 3800 netto+1000 premia której nie ujrzysz jak to wygląda w praktyce jak masz duży zus to 1100zł zus + 1500zł paliwko + 500 eksploatacja m-c auta lub rata na auto,+100zł-telefon.,+50zł-internet,+200zł.- księgowa=3450zł kosztów zysk350zł praca dla [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] którzy nie umieją liczyć i lubią być poniżani przez swojego przełożonego którego na umowie nie mamy a w realu jest
zdjecie uzytkownika
euro - 2013-12-03 06:46:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czyli praca dla chińczyków za miskę ryżu i szklankę wody z gratisu
zdjecie uzytkownika
ph - 2013-12-10 19:12:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2012-12-22 14:34:23]:
rok minal a nic sie nie zmienilo.....
zdjecie uzytkownika
Antek - 2013-12-22 16:50:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie da się byc ph na umowie zlecenie/prace, tylko trzeba mieć własną działalność gospodarczą? Jakie dokładnie auta dają?
zdjecie uzytkownika
Tonic - 2013-12-27 23:10:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gin - 2013-12-02 07:31:32]:
Z tego co mi wiadomo przy wiekszym zusie nikt u nas w regionie nie zarabial 3800 netto. Z wyrobieniem premii tez nikt nie mial problemow- moze nie zawsze 1000zl, ale 500,600 przy odpowiedniej ilosci ekspo jest gwarantowane co mc. 1500 na paliwo to moim zdaniem za duzo, jednak wszystko zalezy od terenu i auta. Mnie kierownik regionu nigdy nie poniazal, co wiecej: lubilem go. Z reszta Twojej wypowiedzi sie zgodze, bo gdyby chciec uczciwie oplacac wszystkie podatki to nie wiem czy zostaloby komus 1000zl. Mozna jednak troche "zaoszczedzic" na Vacie, dzieki wlasnemu samochodowi z kratka. Moim zdaniem naprawde ciekawa praca na poczatek- ale firma powinna cos zrobic, zeby swoim pracownikom zapewnic jakies przyzwoite warunki (umowa, auto), bo duzo osob ucieka dalej. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Antek - 2013-12-28 21:53:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tonic, to ile u Was w regionie zarabiacie przy średnim miesiącu? No i o jakim ragionie jest mowa? Baze klientów Wam dają?
zdjecie uzytkownika
Tonic - 2013-12-29 12:35:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Antek - 2013-12-28 21:53:42]:
Baza klientow jest po Twoim poprzedniku, mozna a nawet trzeba ja oczywiscie aktualizowac. Mi przy standardowo wystawionej fakturze na ok. 5500 brutto, zostawalo na czysto co miesiac jakies 2500zl- z tego co wiem niektorzy koledzy zarabiali wiecej. Uwaga: nie wliczam amortyzacji, ani ewentualnych napraw wlasnego samochodu. W kazdym regionie inaczej sie zarabia (moj akurat nalezy do biedniejszych), ale wiele zalezy od relacji z Twoim kierownikiem, ktory ma mozliwosc jakichs tam podwyzek.
zdjecie uzytkownika
Antek - 2013-12-29 16:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tonic, a jakie regiony jestes w stanie polecić, a które odradzasz? ma się wpływ na wybór regionu, czy jest on stały i nie da sie nic zmienić?
zdjecie uzytkownika
Tonic - 2013-12-29 20:59:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Antek - 2013-12-29 16:13:09]:
Jesli kogos szukaja to na okreslony z gory teren, z ktorego ktos sie zwolnil lub kogos zwolnili. Ewentualne zmiany ustala kierownik regionalny, ale na pewno pod Ciebie nikt nie bedzie sie specjalnie dopasowywal. Wiadomo, ze jezdzac po miescie 20km dziennie, mniej wydasz na paliwo niz w dlugich trasach, wiec jedyne co moge polecic to sklepy jak najblizej miejsca zamieszkania- nie jestem w stanie polecic regionow.
zdjecie uzytkownika
Antek - 2013-12-30 14:43:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To trzeba się przejmowac paliwem? Przecież ktoś pisał, że daja 1500 miesięcznie na paliwo. Samochód trzeba miec swój, tak?
zdjecie uzytkownika
Tonic - 2013-12-30 19:03:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Antek - 2013-12-30 14:43:33]:
On pisal, ze wydaje miesiecznie 1500zl na paliwo, bo tankuje sie za swoje. Auto tez swoje. Jedyne co dostaniesz od firmy to ipaka z gps-em, zeby ludzie w firmie wiedzieli gdzie jestes.
zdjecie uzytkownika
Antek - 2013-12-30 22:27:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No racja, nie zrozumiałem do końca. To po co te gpsy, wzywają potem i trzeba się tłumaczyć, skoro pracuje sie za swoje i liczy sie tylko utarg? Towar chociaz za darmo dają, czy trzeba założyć?
zdjecie uzytkownika
pure - 2014-03-11 23:30:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szczerze mówiąc to trochę śmieszne, że od 2008 roku nie zmieniły się stawki wystawiane na fakturach(5500 brutto z wyrobioną premią?).
zdjecie uzytkownika
damian - 2014-05-31 23:59:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Żywiec Zdrój to jedna z najbardziej rozpoznawalnych firm w Polsce, to chyba powinni bardziej dbac o pracowników, nie spodziewałem sie takich komentarzy.
zdjecie uzytkownika
marco - 2014-07-11 16:05:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anonim - 2013-08-18 05:15:04]:
Zarobki dla poczatkujacego tj. do 3 lat ok. 1600 netto. Praca na 3 zmiany, świeta, niedziele, soboty.
Po 10 latach jak wytrzymasz psychicznie i fizycznie dostaniesz moze 2500.
Obługa kilku maszyn naraz. Totalna lipa! Najgorsza firma w regionie!!!
zdjecie uzytkownika
zawiedziony - 2014-08-11 13:29:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aktualnie jestem pracownikiem żywiec zdroj albo raczej firmy pośredniczącej...
Działalność, własny samochód, dostaniesz woreczek z pieniędzmi i martw się żeby było ok. Naprawy samochodu nikogo nie interesuja, np 2 miesiące temu wymienialem części eksploatacyjne w samochodzie za co zapłaciłem prawie 2tys. Ktoś wyżej pisał ile się zarabia także łatwo policzyć ile mi zostało, a w tym miesiącu się szykuje kolejną naprawą tym razem tańsza lekko ponad 1tys, taka firma taka marka a tak na prawdę wstyd żeby trzeba było jeździć swoimi samochodami i za swoje tankować. Samochód przy takiej pracy na prawdę się zużywa i trzeba w niego ładować kasę. Jeżeli masz używany samochód to min 2 wypłaty miesięczne w ciągu roku musisz wydać, łącznie z ubezpieczeniem, oponami, wymiana i olejów itp. Każdemu kto chce tu przyjść radzę się zastanowić, no chyba że ktoś nie ma w ogóle pracy i to będzie nerwowka czy się nie dołoży do interesu z samochodem...
zdjecie uzytkownika
norman - 2014-08-14 18:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chwila, chwila, nie porównujmy pracy w Żywiec Zdrój do pracy przez firme pośredniczącą i do tego na własną działalność. To jasne, że w przypadku działalności koszta zwiazane z eksploatacją samochodu (naprawy, paliwo oraz inne), ZUS, czy inne składki oraz księgowość trzeba samemu sobie opłacić. Chyba nie do końca wiedziałeś na co sie piszesz wybierając taki rodzaj zatrudnienia. Marka jest dobra, firmy Żywiec Zdrój nikomu nie trzeba przedstawiać, to i sprzedaż jest pewnie łatwa, jak też napisaliście.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-08-19 20:22:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marka jest dobra to prawda, czy się łatwo sprzedaje? Może i tak ale bez handlowca by się nie sprzedało tyle co z handlowcem. Chodzi o to ze firma mogłaby zainwestować w ludzi i docenić naszą pracę.
zdjecie uzytkownika
hmmm - 2014-08-22 13:28:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xyz - 2014-08-19 20:22:25]:
Czytam posty i mocno się zastanawiam, czy dołączyć do tej firmy.
Czy ktoś wie, jak wygląda praca w HR? jakie są tam zarobki?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Żywiec Zdrój
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski