Valeo

Skawina

Opinie o Valeo

VALEO 2015-09-18 21:08:42
W sumie racja.... Jak 1,5kg jest cięzkie to i lepiej :Siedz w domu i placz ze pracy znalezc nie mozesz, ze nie masz doswiadczenia, ze nie mozesz sobie nic kupic, bo nie masz pieniedzy. Mimo, ze sa dni, kiedy faktycznie trzeba spiac poslady i ciezej pracowac to z dwojga zlega lepsza praca, stabilna i w cieple niz inne CIEZSZE I W GORSZYCH WARUNKACH. Jezeli boisz sie zlamac paznokcia lub spocic to gratuluje Twojej przyszlosci.
Wiele rodzin pracuje w Valeo i utrzymuja rodziny. Pomysl.... zamykaja trzy Valeo w okolicy : Wycieraczki, Chlodnice i Chrzanow. Wyobrazasz sobie ile rodzin traci prace?
Zyjac na garnuszki rodzicow tego nigdy nie zrozumiesz....
0
obserwator 2015-09-19 18:59:09
witam
pracuję w V... B-B około roku (addecco) płaca netto 1500-1800(tu jakieś nadgodziny)
robota do najlżejszych nie należy
święte krowy występują za akceptacją liderów i kierownictwa
jeśli chodzi o liderów to pracować się im ogólnie nie chce
lider ŁF przechodzi samego siebie w nieróbstwie, żal ze kierownik nie powiesił kamer zorientowanych na jego stanowisko (by przejrzał na oczy)
zorganizowanie pracy też pozostawia do życzenia
0
valeo 2015-09-27 12:30:41
Kurcze to jak nie pasuje to sie zwolnij i nie bwdziesz musial patrzec na to nierobstwo ;-)
0
@@44 2015-09-28 22:12:35
Pracowałam w innych zakładach ale niespodkałam się z takimi osobami które podlizòją się kierawnikom a nie maja racji.takich ludzi to powinni zwolnić a nie być za nimi,ciekawe poco są ci liderzy lażic i kapusiować na pracownika
0
maoa 2015-09-30 18:05:32
z tego co wiem to raczej klienci są zadowoleni z ich produktów, poza tym praca też jest raczej dobra w firmie.A generlnie to ta firma produkuje lampy tylne i przednie do samochodów osobowych, też dla producentów samochodów jak i na rynek wtórny (części zamienne), wiec popyt jest jednak na ich produkty.
0
Pracownik 2015-10-05 11:03:09
Czytając zamieszczone tutaj opinie, doszedłem do wniosku,że większość opinii(negatywnych) jest stworzona albo przez tych co sobie wyobrażali nie wiadomo co,że jak przyjdą, to będą mogli sobie po prostu siedzieć, patrzeć na to co się dzieje lub na smartfona, albo zostali zwolnieni,za chociażby brak motywacji i teraz chcą się odegrać, rozpisać, żeby inni omijali ten zakład szerokim łukiem. Valeo to bardzo dobra firma, ciągle się rozwija, cały czas szukają kogoś do pracy na produkcji - można się domyślić, dlaczego. Co prawda na początku zawsze się jest zatrudnianym przez agencję pracy, na umowach, które trzeba podpisywać co miesiąc, ale jednak są to UMOWY O PRACĘ, a nie zlecenie czy o dzieło. Trzeba się też przyzwyczaić do systemu pracy, dokładnie godzin pracy, w przypadku produkcji do pracy w różne dni tygodnia,do zmian porannych, czyli bardzo wcześnie rano, czy też nocek. Generalnie jeżeli ktoś szuka pracy, chce pracować, ma motywację, to jak najbardziej polecam Valeo. A jeśli ktoś myśli sobie, że po przyjściu będzie tylko na coś patrzył, bawił się i ma narzekać jaki to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to niech tutaj nie przychodzi i da szansę tym, co chcą coś robić, a takich nie brakuje.
1
gość 2015-10-16 13:34:41
W Valeo w Chrzanowie pracuje osoba która umawia się z żona tymi mężczyznami na portalu społecznościowym. Uwazajcie na nią!!!
0
kkk 2015-10-21 04:46:41
Podzielę sie z wami swoją opinią, ze względu iż pracowałem w kilku zakładach produkcyjnych mam porównanie. Pracowałem w valeo w Skawinie na dziale skraplaczy przez ok 1.5 roku. Umowę z valeo dostałem po 3 miesiącach. Pracowałem prawie na wszystkich stanowiskach. Ogólnie praca nie jest ciężka a to że trzeba robić szybko, to jest normalne dla zakładów produkcyjnych. Czy byłem zadowolony z pracy? - nie, nie byłem. System zmianowy czterobrygadowy a wynagrodzenie 1500 zł netto. Jak na tak wielką firmę jest to po prostu żenada. Totalny brak szacunku ze strony kierownictwa. Pracujesz na starych maszynach które się ciągle psują i jeszcze pretensje od kierownika że mało zrobiłeś. A nie daj boże jak kierownik zobaczy Cię że przez chwilę nic nie robisz.. Rygor jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jak wejdziesz do wc to śmierdzi papierosami bo osoby które palą chowają się w wc żeby sobie spokojnie zapalić. Jeśli jesteś dobrym pracownikiem (dobrym murzynem) to i tak nie zostaniesz doceniony. Rotacja pracowników jest ogromna. Ludzie tam pracują bo po prostu muszą za coś utrzymać rodzinę, a kogo się zapytasz to każdy narzeka. Ogólnie straciłem 1.5 roku z życia. Obecnie pracuję również w zakładzie produkcyjnym. Warunki o niebo lepsze zarabiam średnio 2500 zł a do valeo nie wrócę to wiem na pewno.
2
Harry 2015-10-21 15:25:44
Witam. Mm pytanie do kolegi powyżej: W jakim zakładzie produkcyjnym teraz kolega pracuje?? Pozdrawiam
0
sdfg 2015-10-30 21:31:38
cześć wszystkim, z tego co widziałem to obecnie w firmie Valeo Electric and Electronic Systems Zakład Produkcji i Regeneracji Systemów Napędowych prowadzą całkiem sporoą rekrutację między innymi na stanowisko inżyniera procesu i jakości w zespole projektowym, asystenta działu technicznego i technika utrzymania ruchu
0
qwerty 2015-11-16 14:31:14
Nie polecam. Firmę poznałem na targach pracy AGH. Wysłałem maila z aplikacją do działu IT z zaznaczeniem, że szukam pracy na cały etat z wynagrodzeniem w przedziale 2000-3000 netto. Rozmowa była z Panem Rafał Szuman, który spóźnił się 30 minut - podobno nikt go nie poinformował. Na rozmowie dowiedziałem się, że stanowisko wymaga bardzo intensywnego zaangażowania i jednocześnie jest mało płatne. Tj. najniższa krajowa. Przekazuję panu, że w aplikacji zawarłem trochę inny przedział wynagrodzenia który mnie interesuję. Nic mu nie było o tym wiadomo oraz uzyskałem informację że na start nic więcej nie mogą zaoferować. Ogólnie strata czasu. Odniosłem wrażenie, że w firmie panuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oraz że szukają jeleni którzy za wpis w CV dadzą się wykorzystać.
1
qwerty 2015-11-16 14:31:14
Nie polecam. Firmę poznałem na targach pracy AGH. Wysłałem maila z aplikacją do działu IT z zaznaczeniem, że szukam pracy na cały etat z wynagrodzeniem w przedziale 2000-3000 netto. Rozmowa była z Panem Rafał Szuman, który spóźnił się 30 minut - podobno nikt go nie poinformował. Na rozmowie dowiedziałem się, że stanowisko wymaga bardzo intensywnego zaangażowania i jednocześnie jest mało płatne. Tj. najniższa krajowa. Przekazuję panu, że w aplikacji zawarłem trochę inny przedział wynagrodzenia który mnie interesuję. Nic mu nie było o tym wiadomo oraz uzyskałem informację że na start nic więcej nie mogą zaoferować. Ogólnie strata czasu. Odniosłem wrażenie, że w firmie panuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oraz że szukają jeleni którzy za wpis w CV dadzą się wykorzystać.
0
Ijv 2015-11-16 20:40:56
Jeśli chodzi o aktualne oferty pracy w firmie to widziałem ze szukają między innymi asystenta/ asystentki w dziale marketingu w Warszawie oferuja pracę w międzynarodowym środowisku możliwość rozwoju kompetencji i zdobycia wiedzy dostęp do narzędzi i systemów stosowanych,zatrudnienie na umowę o pracę,atrakcyjny pakiet socjalny
0
holld 2015-11-19 01:12:57
@ljv to fajna propozycja w dziale marketingu. ciekawe tylko jakie obowiązki są w zakresie takiej asystentki.
0
kikos 2015-11-21 19:03:48
Jako asystentka czy też asystent wymagania na pewno są mniejsze niż na stanowisku specjalisty. Taki bardziej pomagier.
1
, 2015-11-22 14:57:11
Człowieku piszesz bzdury, jaka motywacja w tej firmie chyba sobie żartujesz, pracuje juz pare lat i mam dość, praca bardzo ciężka po pewnym czasie odbija się to na zdrowiu, niskie zarobki jak za taka charowe i zmiany , mobbing na każdym kroku, umowa to wyglada tak ze po znajomosci dostaniesz po 3- 4 miesiącach niestety reszta musi czekać i czekać chyba ze go wyleją chociaż teraz firma idzie na rękę bo ludzie zwalniają się notorycznie nie pisz bzdur ze ludzia nie chce się pracować nie każdy tu wytrzyma fizycznie i psychicznie
0
iguana 2015-11-23 23:43:46
Ludzie piszą to, co wyczytali.. skoro firma zamieszcza takie informacje w ofertach, to widocznie w jakimś celu. Może do tej pory kiepsko im to szło, ale postanowili coś zmienić
0
Pracownik 2015-12-01 14:22:02
Pracowałem przez adecco umowa tymczasowa,,tzw smieciówka,, .prace daja na dwa miesiace wiecej nie.Zarobki w granicach 1300 -1700 zalezy od godzin przepracowanych.ubranie daja poplamione nie nowe tylko buty daja nowe.Praca tzw na ze zatepujesz praconika valeo.Daja cie na tzw wózki koło pieca lub na magazyn .i ludzi zadtruniaja jak mrówki.tzn na okrągło
0
stylwi 2015-12-07 18:35:54
W Valeo mógłbym pracować pod warunkiem, że zagwarantowaliby mi możliwość rozwoju zawodowego. A z tym zawsze i wszędzie jest ciężko. Tym bardziej, że firmy się boją kształcić, żeby pracownik gdiześ nie uciekł.
0
siksa 2015-12-08 19:41:48
ludzie ciekawe czy to prawdz
0
mik 2015-12-17 22:09:01
a nie prawda. z tym ze nie chca ksztalcic. na tym to polega ze chca wyspecjalizowac pracownika, a doceniajac go pozniej pod katem np podwyzki taki pracownik nigdzie nie ucieknie
0
Bartu 2016-01-23 17:29:38
@mik no dokładnie, tym bardziej, że kształcić chcą, bo zapewniają szkolenia np. na stanowisku technika utrzymania ruchu. A z tego co mi wiadomo osoby pracujące jak trzeba są nagradzani premiami i awansami.
0
karny 2016-01-25 19:02:20
jak trzeba to rzeczywiście są. Wydaje mi się jednak że właściciele traktują to jako typową już ostateczność. Niemniej jeśli szukacie pracy jako trenerzy do spraw technicznych to pewnie coś znajdziecie
0
Zenada 2016-01-28 21:46:38
W innej pracy.Lepiej rowy kopac za te same pieniadze i sie jeszcze o lopate podepszesz.Szczerze odradzam nawet w wietnamie lepiej niz w tym pierdolniku
1
olek 2016-02-01 12:41:02
Tak karny, jest rekrutacja na Trenera ds. Technicznych i to w każdym województwie. Jak widziałem to nawet oferują opiekę medyczną, ubezpieczenie, dofinansowanie wyżywienia, kartę aktywności sportowej.
1
Ciekawy 2016-02-16 21:43:44
Powiedzcie coś więcej o pracy w dziale utrzymania ruchu.
0
parmik 2016-02-16 21:52:40
jeśli chodzi o pracę w utrzymaniu ruchu @ciekawy to polega ona głównie na konserwowaniu, regulowaniu i remontowaniu. do tego usuwasz awarie. i pracujesz na zmiany. ciekawe jakie mają płace.
0
Ciekawy 2016-02-17 16:17:53
@parmik co sie robi to wiem, chciałem wiedzieć jak wyglada praca na tym stanowisku w Valeo.
0
kaja 2016-02-18 19:04:11
witam mam pytanie pracuję w valeo przy addeco czy muszę codziennie po przyjsciu do pracy podpisywac sie na ochronie i odbierac dyskietkę i czy tak wyliczaja godziny pracy?
1
dar 2016-02-19 09:54:20
tego to chyba dowiesz się @kaja dopiero na rozmowie kwalifikacyjnej niestety takich informacji szczegółowych raczej tu nie znajdziesz ;/ @ ciekawy w ogłoszeniu, które dodali jest to bardzo szczegółowo opisane sprawdź
0
kaja 2016-02-21 02:14:39
do kiedy są wysyłane wypłaty z valeo przez adecco.?
0
eripap 2016-02-21 18:41:20
z tego co wiem to do 10 każdego miesiąca, więc akurat tutaj jest spokojnie. Poza tym dają możliwiść studentom, bo organizują staże i to płatne w dodatku.
1
ja 2016-02-26 18:45:28
to prawdopodobnie broni się koordynatorka
0
irek 2016-03-07 20:31:25
@ja, sądzisz, że komukolwiek chciałoby się z koordynatorów tutaj zaglądać i prostować sprawę? Nie sądzę. Firma na pewno powinna popracować na komunikacją wewnątrz, a będzie lepiej.
0
rurek 2016-03-22 18:07:44
Akurat uczestniczyłem w rekrutacji na trenera technicznego, niby rekrutacja w każdym województwie ale chcą przyjąć tylko dwie osoby na całą Polskę. Praca według informacji 4 dni w tygodniu całkowicie poza domem przy czym nie udzielają informacji czy dojechać trzeba w poniedziałek a powrót w sobotę. To nawet kierowca ciężarówki pracuje 2 tygodnie w trasie i dwa tygodnie w domu jest. A tu cały czas "w trasie", co rodzina na to? Nawet nie pytałem. Pytali o wymagania finansowe podałem 10k brutto. Po drugim etapie rozmów orzekli że z wiedzą krucho - ale nie dziwota skoro pytali o sprawy z zakresu ich wewnętrznych problemów gwarancyjnych z produktami co dla człowieka "z zewnątrz" jest nieznane ze zrozumiałych względów ale był to świetny argument aby orzec, że nie ma wiedzy więc nie zaproponują tyle ile podano na początku, padło pytanie a po uzupełnieniu wiedzy jest chyba zrozumiałe że i płaca wzrosnie - okazało się że nie :-). Co ciekawe stosowano manipulacje stwierdzając że inni kandydaci wszyscy wypadli świetnie a chcą połowę tego co ja. WIĘC PO CO DO MNIE DZWONIĄ?? Przecież podałem minimalne wymagania finansowe. Czyżby ci inni kandydaci już ich olali jak się dowiedzieli na czym praca polega i ile płacą? Dla mnie praca wyjazdowa na cały tydzień musi się równać z rekompensatą finansową dla pracownika jak i rodziny aby chociaż w minimalnym stopniu uciechy rzeczowe pozwoliły zaakceptować pewną nieobecność taty w domu. Firmy nie oceniam bo nie mam podstaw do tego, niemniej już po zagrywkach na rekrutacji i późniejszych rozmowach telefonicznych mogę sobie wyobrazić co byłoby później, kiedy powiedzieliby "mamy cię".
1
zzz 2016-03-30 22:27:16
Czy ktoś może pracuje lub pracował w księgowości w Valeo i może napisać jakie panują tam klimaty?
1
zzz 2016-03-30 22:30:16
pytanie dotyczy księgowości w Skawinie (w nawiazaniu do poprzedniego pytania). Dziekuje.
3
gumiś 2016-03-31 15:16:27
Typowe. Dajmy się traktować jak śmieci, bo inaczej zamkną Valeo i nasze rodziny ucierpią na tym. Uroczy szantaz. Na poziomie tej firmy. UWAGA UWAGA nie podnieśliście pensji od 100 lat,płacicie głodowe stawki, wasz staff jest chamski i rozbestwiony. Oficjalnie wszyscy wiedzą, że na terenie małopolski jesteście najgorszym pracodawcą. Po co dalej udawać? Nikt nie traktuje Was powaznie. Jesteście dla nas tym samym, czym my dla Was. Zwyczajnym śmieciem.
1
vałelo 2016-04-05 20:24:55
Nieustanna rekrutacja do tej firemki świadczy najlepiej o tym prężnym zakładzie ze Skawiny :) Częściej niż ogłoszenia o pracy w tej firemce (samych agencji pracy które non stop się ogłaszają jest ok 5) pojawiają się w internecie chyba tylko ogłoszenia matrymonialne - tak jak napisał ktoś wcześniej - lepiej kopac rowy za ta kase :)
0
anak 2016-04-08 11:48:48
no potrzebują ludzi, widzisz na fotach jaki duży zakład, a jest tez popyt na tego rodzaju oświetlenie
0
MyśleniczaninZadowolony 2016-05-09 20:09:13
trochę przesadzacie ja przerobiłem trzy miesiące i obecnie zarabiam 1800 zł netto dojazd mam za darmo bo busem pracowniczym. Praktycznie nie daję na paliwo kompletnie :) , praca dużo lepsza niż np Polplast w Myślenicach czy Cooper w Myślenicach.
2
ula 2016-05-10 17:28:45
a to na wszystkich stanowiskach jest taki bus zapewniony? bo jeśli rzeczywiście takie zniżki są zapewnione i benegfity to przekonałoby mnie to aby podjąć u was zatrudnienie. akurat myślałem o ofercie pracy u was na asystentkę ds. jakości bo widzę że szukacie
0
jaco 2016-05-14 19:14:18
Jak się czyta Twój komentarz (ton, słownictwo) to można być pewnym, że atmosfera iście rodzinna.Ech chciałbym mieć takiego kolegę jak ty...
Reszta komentarzy zdaje się potwierdzać Eldorado
W ogóle w głowie mi się nie mieści że ludzie mogą pracować za taką kasę do tego w takim klimacie. Brawo dla Emmy, gdyby wszyscy postępowali tak jak ona to w Valeo brakowało by rąk do pracy i zarząd musiałby uatrakcyjnić miejsce pracy (pensja, socjal), oraz przyjrzeć się kierownictwu różnego stopnia czy są to pozytywni liderzy czy zwykłe chamy. Niestety dopóki ludzie dają się tak traktować to będą wykorzystywani jak niewolnicy.
PS. Na co dzień pracuje jako programista, zarabiam 8K na rękę i w pierwsze dni mojej pracy nie musiałem się niczego domyślać. Zapewniono mi odpowiednie szkolenia abym dobrze się czuł i szybko wdrożył. Bo w tej branży ludzie wiedzą że zadowolony pracownik to efektywny pracownik.
Pozdrawiam
0
Krakus 2016-06-10 13:18:19
Częściowo sie podpisuje pod tym.
Od jakiegoś czasu nie pracuję już w Valeo. Praca ciężka, zarobki 1800-1900 miesięcznie na rękę. Nie jest źle, są prace gorzej płatne, w gorszych warunkach.

Pracowałem na chłodnicach. Ogromnym minusem jest całkowity brak możliwosci rozwoju i sensownego awansu, oraz paskudna klika liderów i ich przydupasów. To sprawiło, że bardzo sie do tej pracy zniechęciłem.

Na chłodnicach apu1 montaże, liderem zostawali ci, którzy nosili starszym liderom i zastępcom kierownika frytki - kazdy wie o kogo chodzi. Niedawno dla swojego przydupasa stworzyli sobie liderzy stanowisko (!) zastępcy lidera!! Oczywiście półoficjalnie. I tak, podczas gdy ludzi do klepania brakuje "zastępca" opiera się pół dnia o finsiarkę po to, by na godzinę przed końcem zmiany wyręczyc liderów z wazenia złomu.

Gdyby zabrali sie tym darmozjadom i nierobom za d.py, gdyby stworzyli jakiś sensowny system podwyżek - byłoby ok. No i jakiś szybki kurs kultury dla liderów tez by nie zawadził.
1
Chusajn 2016-06-20 15:26:34
Jestem również zadowolony, ja co prawda dojeżdżam aż do Myślenic 20 km a z Myślenic pracowniczym busem za darmo, praca dużo lepsza niż w Polplascie czy Cooperze a pracowałem w obu, przede wszystkim praca nie jest w takich złych warunkach jak w tych obydwu firmach jak Cooper Standard czy Polplast. Zarabiam w końcu dobre pieniądze, 1800 - 1900 zł to naprawdę sporo, jestem bardzo zadowolony, ludzie są różni ale jak wszędzie ale już mam kilku fajnych kolegów i jest fajnie. Praca mi się podoba w jakimś stopniu mnie nawet cieszy. Nikt na mnie nie wydziera się jak w Polplascie i nie wdycham takiego gówna jak w Cooperze. A jestem cholernym alergikiem, w obu tych firmach albo kichałem jak cholera albo było mi duszno jak cholera, w Valeo nic mi nie jest, ja nie zmienię tej firmy za cholere.
0
prawda 2016-06-22 09:47:46
Oby mniej takich ludzi jak ty, to mniej zakładów produkcyjnych z takimi warunkami płacy i pracy. Miałam tą nieprzyjemność pracować w tym zakładzie przez okres około 5 lat na stanowisku najniższego szczebla operatora. Nie nabyłam żadnych pozytywnych doświadczeń, uważam ten okres za stracony. Ekonomicznie nie dorobiłam się niczego, wegetacja, życie za taką stawkę z miesiąca na miesiąc. Jakaś chora atmosfera, spowodowana między innymi tym, że stanowiska kierownicze obejmują osoby często z wykształceniem zawodowym, zupełnie nieprzygotowane do zarządzania ludźmi w sposób humanitarny. Być może jest to celowa polityka firmy, potrzebująca nie kierowników "poganiaczy". Takimi "kierownikami" łatwo jest zarządzać, a mianowicie zrobią wszystko by utrzymać stołki, ponieważ w innych szanujących się firmach osoba z tak niskim wykształceniem nie ma racji bytu na stanowisku kierowniczym,bo są to osoby często zbyt prymitywne. W firmie Valeo ludzi traktowało się wówczas jak zero. Fizycznie kobiety przez całe 8 godzin co kilka sekund, bo w niecałą min. przerzucają ciężary ok. 3 kg no i dodatkowo obszerne gabarytowo i tak co kilkanaście sekund przez 8h, lata. Nie da się tego opisać, ja to środowisko porównałabym do obozu pracy. Niegodziwa praca, płaca. Szkoda, że ludzie przez całe lata "dymają" tymi rękami rano, popołudniu, nocą, pod nadzorem kobiety pochodzenia wiejskiego, z wykształceniem dajmy na to "krawcowa", "tokarz", "szewc". Machloje, manipulacje, poniżanie. Wyrwie się taka z chałupy i rządzić jej się chce i myśli, że jest ważna a tak naprawdę to największe "g.." przez które ludzie są poniżani i pracują w takich warunkach za takie pieniądze.
0
prawda 2016-06-22 09:50:52
Oby mniej takich ludzi jak ty, to mniej zakładów produkcyjnych z takimi warunkami płacy i pracy. Miałam tą nieprzyjemność pracować w tym zakładzie przez okres około 5 lat na stanowisku najniższego szczebla operatora. Nie nabyłam żadnych pozytywnych doświadczeń, uważam ten okres za stracony. Ekonomicznie nie dorobiłam się niczego, wegetacja, życie za taką stawkę z miesiąca na miesiąc. Jakaś chora atmosfera, spowodowana między innymi tym, że stanowiska kierownicze obejmują osoby często z wykształceniem zawodowym, zupełnie nieprzygotowane do zarządzania ludźmi w sposób humanitarny. Być może jest to celowa polityka firmy, potrzebująca nie kierowników "poganiaczy". Takimi "kierownikami" łatwo jest zarządzać, a mianowicie zrobią wszystko by utrzymać stołki, ponieważ w innych szanujących się firmach osoba z tak niskim wykształceniem nie ma racji bytu na stanowisku kierowniczym,bo są to osoby często zbyt prymitywne. W firmie Valeo ludzi traktowało się wówczas jak zero. Fizycznie kobiety przez całe 8 godzin co kilka sekund, bo w niecałą min. przerzucają ciężary ok. 3 kg no i dodatkowo obszerne gabarytowo i tak co kilkanaście sekund przez 8h, lata. Nie da się tego opisać, ja to środowisko porównałabym do obozu pracy. Niegodziwa praca, płaca. Szkoda, że ludzie przez całe lata "dymają" tymi rękami rano, popołudniu, nocą, pod nadzorem kobiety pochodzenia wiejskiego, z wykształceniem dajmy na to "krawcowa", "tokarz", "szewc". Machloje, manipulacje, poniżanie. Wyrwie się taka z chałupy i rządzić jej się chce i myśli, że jest ważna a tak naprawdę to największe "g.." przez które ludzie są poniżani i pracują w takich warunkach za takie pieniądze.
0
iks 2016-06-22 10:43:44
Ludzie sami dają się traktować jak śmieci, pracowałem tam, najgorsze są te wiejskie baby, których światopogląd ogranicza się do płotu, obgadywania, zawistne, i zazdrosne. Jakie to one dobre pracownice, jak dzielnie machają rękami i zapierdzielają jak roboty z zaciśniętymi pośladkami, żeby zwieracze nie puściły, bo wyjść do WC nie ma czasu, bo kosu, wydajność spadnie. Czy ludzie ci nie zdają sobie sprawy, że są nikim, że dla zarządu są tylko tanią siłą roboczą, baaardzo tanią. Ludzie sprzedają swoje zdrowie, pracę, godność baaardzo tanio-ooo!
0
jasobiechwale 2016-06-23 16:19:24
ja produkuję chłodnice :) zarabiam pond 3000 netto :) pracuje od niedawna :)
3
tolmek 2016-06-25 16:53:32
Praca zalezy też na jakim dziale pracujesz i od ludzi, chociaż jak wiadać na chłodni 3000tysiace na reke zarobisz wiec to bardzo dobrze.
1
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Valeo