Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Valeo

Pracowałeś w firmie Valeo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Tinto - 2014-05-27 01:10:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jestem ciekaw ile osób tam jest chętnych w tych rekrutacjach na staże. Czy jest w ogóle jakaś szansa się załapać, bo widzę ofert całkiem sporo.
zdjecie uzytkownika
Anonimowaaa - 2014-05-31 19:23:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Valeo - wycieraczki. (usunięte przez administratora)Atmosfera zależy od działu, pracownicy jak w każdej firmie jedni ok do innych to żal się odzywać.Płaca? Brak słów. Zdarzają się dni w których robisz za darmo bo po odebraniu kwitka z wypłaty okazuje sie że wypłaty się nie zgadzają, bez sensowne odwoływanie pracowników nawet w drodze do pracy, nieuzasadnione odbieranie premii, normy non stop w góre, zero wyrozumiałości, nie szanowanie pracownika, poniżanie pracownika i zastraszanie. Masz umowe Adecco na 1/4 etatu? Jesteś tam nikim, masz zastępować i wykonywać robotę za marne grosze czasami nawet nieco gorszą jeżeli się sprzeciwisz. Szatnie to jest jakaś porażka, nawet nie ma normalnych warunków żeby się przebierać mało tego śmierdzące pomieszczenie i mrówki....Ubranie robocze? 2 podkoszulki i 1 spodnie jeżeli nie jesteś stałym pracownikiem. Jednym słowem totalne nieporozumienie. A Dyrektor? Czy ten człowiek ma sumienie? No chyba nie ...
zdjecie uzytkownika
Tinto - 2014-06-01 02:23:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że gdzie okiem rzucić tam źle i nie dobrze. Trzeba jednak wziąć pod uwagę czasy w jakich przyszło nam żyć, a te nie są za lekkie.
zdjecie uzytkownika
XYZ - 2014-06-01 13:53:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam sie w powyzsza opinia krótko mówiac wyzysk i to na pierwszym miejscu nie wyplacaja setek a chca wyciagnac od czlowieka jak najwiecej. Szkoda mi tych ludzi ktorzy tam pracuja bo musza czasy sa jakie sa ale valeo nie jest jedyna deska ratunku jezeli ktos naprawde szanuje siebie i nie da soba pomiatac to znajdzie inna robote. Wiec nie polecam. A ja dziekuje Bogu ze juz tam nie musze pracowac. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Chłodnice ania - 2014-06-27 11:24:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
pracuje w valeo 3 lata..(system 3-zm, pon-pt więc nie jest źle). Praca co prawda nie jest może bardzo cieżka, ale za to monotonna..czasem chce się po prostu rzygać na samą myśl, że trzeba znowu tam iść. Jeśli chodzi o atmosferę to zależy gdzie się trafi i na jakich ludzi..ja miałam to szczęście że jest kilka osób z którymi można pogadać, pośmiać się, ale są tez tacy do których aż strach się odezwać. Biuro.. no cóż. najlepiej kiedy ich nie ma (np. nocki). jeśli mówimy o zarobkach to może nie są rewelacyjne, ale znam firmy które płacą dużo mniej, a jak to już zostało wspomniane wcześniej czasy są jakie są, bezrobocie wielkie, więc staram się zbyt dużo nie narzekać, robię swoje, mija 8 godz i idę do domu ;) ale gdybym miała jakąś inna, sensowną ofertę to nie wahałabym się ani chwili i zostawiła ten syf :) pozdr.
zdjecie uzytkownika
Torreto - 2014-07-07 17:37:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Jako były pracownik napiszę co myślę na temat pracy w Valeo Skawina o. wycieraczki. Pracowałem tam niecałe półtorej roku, lecz niestety cały czas przez nieszczęsną firmę Adecco. Ubezpieczenie było, ale marne, umowa odnawiana co miesiąc dzięki czemu nie można było kumulować sobie urlopu. Był po przepracowanym miesiącu 2 dni do odebrania w następnym. Pracowałem na magazynie, do moich obowiązków należało kontrola wysyłek, rozdzielanie pudełek z odpowiednich palet do poszczególnych stref, ładowanie extra pudełek na palety i wywiezienie na magazyn zewnętrzny, kontrola pojemnika na kartony i folie, skanowanie gotowych produktów do wysyłki. Ogólnie nie było 8 godzinnej monotonii, było ciekawie. Ludzie ze zmiany - świetni. Pośmiać się zawsze można było. Kierownicy porażka. Kompletny brak znajomości realiów na danym stanowisku. Głupie pytania, dlaczego to tu stoi, a czemu ty nie skanujesz, a czemu on tak długo na zewnętrznym magazynie siedzi, a czemu jesteś na przerwie dłuzej o minute!! Najlepsze były nocki, nikt nie stał nad tobą, komfort psychiczny wiele dawał. Zarobki? Za pierwszy miesiąc dostałem 1750zł za przepracowane wszystkie dni robocze. Nigdy nie zdazyla mi sie sytuacja, ze w pracy odwołali mnie. Swoje 8 godzin odwalilem i jazda do domu. Busem pracowniczym rzecz jasna :) Czasem w wekkendy mielismy setki, czyli jakieś drobne prace. Z reguły kilku osobom zajmowało to połowe zmiany, reszta to była już zabawa. Także pod koniec miesiąca za nadgodziny plus premia na konto wpadło niecałe 2400zł. Koledzy z działu za tą samą liczbę godzin dostali 100zł więcej, Dla młodego chłopaka to świetny pieniądz. Niestety nastała zima i stałe umowy na dziale otrzymały osoby, które pracowały tam dłużej. Z tego co mówili ok 2600 brutto na miesiąc i umowa na 3 lata. Podsumowując: w firmie liczy się szczęście na jaki dział trafisz i co tam robisz. Znam osoby, które przez 8 godzin robią jedno i to samo i tak szybko jak tam przychodzą, jeszcze szybciej odchodzą. Robisz swoje i nikt do ciebie nie ma pretensji to jest dobrze. Czasem też warto zagadać do współziomków, żeby nie wyjśc na snoba i pracoholika. Czy bym wrócił? Nie. Mam pracę o podobnym charakterze z nieco wyższą pensją a mniejszymi obowiązkami. Czy polecam? Jak najbardziej. Pieniądze co miesiąc na konto zawsze na czas, premię no i cień szansy, że dostaniesz umowę na stałe, zwłaszcza teraz, gdy firma dobudowała nowe skrzydło
zdjecie uzytkownika
markozako - 2014-08-24 02:08:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
WITAM PRACOWAŁEM W VALEO JAKIŚ CZAS WYPŁATA KOŁO 1800 ZL NA RĘKĘ ALE CÓŻ Z TEGO JAK NIE DOŚĆ ZE UPAŁ NA HALI PRODUKCYJNEJ JEST TAM NA NIEKTÓRYCH STANOWISKACH NO PO PROSTU CIĘŻKO TRZEBA SIĘ NAROBIĆ 8 GODZIN I 30 MINUT PRZERWY NIE POWIEM BO WSZYTKO BYŁO BY OK I W PORZĄDKU GDYBY NIE TEN GORĄC I CIĄGLE POSPIESZANIE PRACOWNIKÓW PRZEZ TZW LIDERÓW KTÓRZY KAŻĄ ROBIĆ RZECZY KTÓRE REGULAMIN ZABRANIA I ZA KTÓRE MOŻNA WYLECIEĆ Z PRACY CI LIDERZY MÓWIĄ ZRÓB TO I TO ALE GDY POTEM OKAZUJE SIĘ ZE JEST COŚ NIE TAK TO OBRYWA SIĘ PRACOWNIKOM NIEKTÓRZY SĄ PO PROSTU CHAMSCY A NIEKTÓRZY NAWET W PORZĄDKU ZALEŻY NA JAKĄ ZMIANĘ SIĘ TRAFI I NA JAKIE PRACOWNICY KTÓRZY TAM RĄBIĄ TACY ZWYKLI OPERATORZY LINI PRODUKCYJNEJ SA W PORZĄDKU WŚRÓD NICH JEST NAPRAWDĘ DOBRY NASTRÓJ I WGL JEST OK . ZOSTAŁEM ZWOLNIONY Z FIRMY ZA TO ZE KONTAKTUJĄC SIE Z KIEROWNIKIEM KTORY NIE ODBIERAŁ TELEFONU NAPISAŁEM MU WIADOMOŚĆ ZE NIE PRZYJDĘ DO PRACY I CHCE WZIĄSC URLOP NA ZADANIE KTÓRY PRZYSŁUGUJE KAŻDEMU PRACOWNIKOWI BEHAPOWIEC NA SZKOLENIU MÓWIŁ ZE TAKI URLOP MOŻNA ZARZADAC KIEDY SIE CHCE BEZ PODANIA PRZYCZYNY 2 , LUB 4 RAZY NIE PAMIĘTAM DOKŁADNIE KIEROWNIK OTRZYMAŁA TAKĄ WIADOMOŚĆ ODEMNIE 10 GODZIN WCZEŚNIEJ PRZED TYM KIEDY POWINIENEM ZACZĄĆ PRACE ZADZWONIŁ DO MNIE 5 MINUT PRZED TYM GDY POWINIENEM BYC JUZ W PRACY ZE ZOSTAŁEM !! ZWOLNIONY !! Z POWODU ABSENCJI ODKĄD ZACZAOŁEM TAM PRACOWAĆ BYLEM TYLKO 10 DNI NA ZWOLNIENIU L4 GDYŻ MIAŁEM PROBLEMY Z STAWEM SKOKOWYM ALE KIEROWNIK NIEJAKI(usunięte przez administratora)STWIERDZIŁ TO CO STWIERDZIŁ I ZOSTAŁEM ZWOLNIONY ... MAM DOSYĆ KIEPSKĄ OPINIE O TYM ZAKŁADZIE PRACY ZE WZGLĘDU NA TO ŻE KIEROWNIKÓW WGL NIE INTERESUJE ŻE COS MOŻE KOMUŚ WYPAŚĆ WAŻNEGO KODEKS PRACY DOTYCZĄCY CZASU WOLNEGO OD PRACY WGL ICH NIE INTERESUJE I NIE ZALEŻY TO OD PRACOWNIKA KIEDY CHCE MIEĆ URLOP TYLKO OD TEGO JAKI KIEROWNIK MA CHUMOR I NASTAWIENIE .
zdjecie uzytkownika
pola - 2014-10-07 21:33:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
narzekać każdy potrafi, tym bardziej faceci, no kurw... kobiety w valeo też maj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie narzekają bo wszędzie pracować trzeba :P ale żeby facet na taką robote narzekał..idzcie sobie na 15 godzin na budowlanke ... to dopiero będzieci jęczeć ... :P
zdjecie uzytkownika
wer - 2014-10-09 16:28:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pola - 2014-10-07 21:33:05]:
Zgadzam sie! W żadnej pracy nie będzie idealnie, a Polak to zawsze znajdzie powód do narzekania :/ A koleżanka wyżej co pisała (Chłodnice Ania) o monotonnej pracy to radzę znaleźć rozrywkę po godzinach. Niewiele znam osób które z chęcią pracują. Chyba ze własna firma to wtedy na pewno nie będziesz się nudzić.
zdjecie uzytkownika
Romek - 2014-12-31 14:29:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W sumie to sie zgodze, że mentalność polaka polega na narzekaniu w jakiej sytuacji by się nie znalazł, trudno być szczęsliwym. Jednakże chyba te negatywne opinie na temat valeo nie sa tylko wynikiem malkontenctwa. Czy aby nie ma w każdej ziarnka prawdy? Może ktoś napisałby jak tutaj sie teraz pracuje? Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
karny - 2015-01-20 01:24:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Romek - 2014-12-31 14:29:18]:
gdyby w firmie pracowało się dobrze to na każdego złego posta o Valeo ktoś odpowiadałby komentarzem , że to bzdura, aby nie popsuć dobrego imienia i rneomy firmy. A tak to nie widać specjalnie żeby ludzie stawali murem za firmą. No może ostatnio jeden czy dwóch się znalazło... ale to wyjatki jedynie
zdjecie uzytkownika
jkbwm - 2015-02-24 23:24:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cóż za bzdury.. Czasem aż nie chce się tego czytać... Ludzie.. Pracuje tam od niedawna fakt ale czytając niektóre komentarze aż włos na głowie się jeży... Powiem krótko: jak na czasy jakie mamy zarobki są bardzo dobre.
Bo gdzie znajdę inna prace na podobnym stanowisku z taką płacą? Moja Najmniejsza wypłata wynosiła 1300 zł z tyg. L4 i dwoma dniami wolnego.. Proponuje iść do Tesco na kasę tam Będzie praca Siedząca i zapewne nie monotonna.. A zarobki zapewne o wiele wyższe hehe. Gdy się to czyta to człowiek ma wrażenie ze w Polsce jest coraz więcej leni..
zdjecie uzytkownika
RealLife - 2015-02-28 07:54:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto idzie do pracy do tego Valeo i dlaczego? Czy szukając pracy pomija w internecie informacje które są na tej stronie? Czy są w Polsce firmy (poza przytułkami typu tauron, kghm, urząd miasta, wodociągi itp) o których mali pracownicy wypowiadają się pozytywnie?
zdjecie uzytkownika
666 - 2015-03-04 20:05:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
jakim liderem był w valeo Włodek Ludwich
zdjecie uzytkownika
Zakochany w Valeo - 2015-03-08 00:38:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do Pana JKBWM.
Hmmm,No tak,kasa w porzo,ale żeby ją dostać, to trzeba ze...ć się w pory.Nie polecam.A co na to kierownictwo zakładu i dział BHP?
zdjecie uzytkownika
MARCIN - 2015-03-17 22:34:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [HRTC - 2014-02-01 10:05:56]:
GDZIE? W PROSEACIE.. ;) TAM NAWET JUŻ 5 TEGO MAMY.. HE,DA SIE? DA..JAK SIE CHCE. PRACUJE JUZ TAM PONAD 5 LAT I NIGDY NIE MIAŁEM 10..ZAWSZE WCZEŚNIEJ....
zdjecie uzytkownika
max77 - 2015-03-18 14:26:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [RealLife - 2015-02-28 07:54:59]:
To komentarz na zlecenie firmy ! :) Masz jeszcze człowieku poczucie własnej wartości ?
zdjecie uzytkownika
waldi - 2015-03-23 00:40:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czego oczekujecie po takich wpisach @max77 co Ci aż tak przeszkadza że ktoś wypowiada się pozytywnie o firmie- Tobie to nie na rękę bo jesteś z konkurencji czy podziękowano Ci.. valeo to porządna firma która od lat cieszy się uznaniem i renomą. skoro ludzie pracujący tam czy nawet byli pracownicy wypowiadają się dobrze- po co szukać dziury w całym
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-04-08 15:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
własnie chyba @waldi napisał najbardziej trafny komentarz z tych wszystkich, które do tej pory się poajwiły na forum. Ma racje, że jak ktoś wypowiada się pozytywnie to po co zazucac mu do razu kłamstwo? tak naprawde to słowo przeciw słowu i nie ma tutaj co orzekać o winie o lub nie winie kogoś. Ktoś z pracowników ma jeszcze inne zdanie?
zdjecie uzytkownika
Vaniak - 2015-04-26 17:13:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś próbował ostatnimi czasy aplikować do firmy do pracy jako chociażby specjalista? Jakieś oferty pracy widzę w Valeo, ale przyznam szczerze ,że nie chcę pracować jako stażysta.
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2015-04-26 19:19:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [waldi - 2015-03-23 00:40:48]:
gościu chyba tam nie pracowałeś a jak wybierasz się na wczasy na klimaty gorące to zapraszam do valeo zaoszczędzisz na biletach schudniesz z wysokiej temperatury która szaleje na hali z chłodnicami i nabierzesz mięśni i kaloryfera od ciekawej pracy
zdjecie uzytkownika
gbgjh - 2015-05-02 09:20:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem na chłodnicach 3 lata, jeżeli bd donosił to sie im spodobało, do setek dopuszczają tylko tych którzy umia lizac 4 litery ! Normy coraz większe a warunki na hali masakryczne, nagany za zejście zlinii parę sekund wcześniej. Liderzy nadużywają swoich pozycji , nic nie rb tylko piją kawke (Apu3 lid. Ania ) ale oczywiście kierownictwo tego nie widzisz. Do toalety idziesz wtedy kiedy ci pozwolą a nie wtedy kiedy masz potrzebę oczywiście jeżeli kosu masz dobre . Zarobki zależy od msc ale nie ma co liczyć na kolosy. Nie polecam tego zakładu !
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-05-04 10:59:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałam zapytać czy ktoś wie czy będą przyjmować do Valeo w Skawinie na produkcje kobiety w najbliższym czasie??
zdjecie uzytkownika
AciD - 2015-05-05 12:35:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłem dziś na rozmowie z czystej ciekawości bo już i tak zdecydowałem się na ofertę innego pracodawcy, praca na magazynie/operator wózka 10,80zł brutto/h(+dodatki) przez Adecco za prace w systemie 4 brygadowym. Kpina, każda normalna firma na podobnym stanowisku obecnie oferuje 14-15zł/brutto + dodatki... jeśli już zatrudnia przez agencje. Odradzam jeśli ktoś ma paroletnie doświadczenie na podobnym stanowisku. Śląsk bądź Kraków bez problemu znajdziecie pracę z umową o prace za 2300-2800 brutto więc nawet jak wydacie 300zł na dojazdy w miesiącu to i tak lepiej na tym wyjdziecie... pracując od pn-pt.
zdjecie uzytkownika
Tadek - 2015-05-11 12:21:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się, kiedyś pracowałem na produkcji, postanowiłem podjąć nowe wyzwanie i zmieniłem zupełnie branże. namówił mnie kolega. wyszło mi to na dobre pracuję w call center mam 12 brutto za godzinę, pracuję na jedną zmianę i nie wróciłbym do tamtych czasów.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Valeo

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Valeo?
Zadaj pytanie
alert