Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Valeo

Pracowałeś w firmie Valeo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
wer - 2014-10-09 16:28:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pola - 2014-10-07 21:33:05]:
Zgadzam sie! W żadnej pracy nie będzie idealnie, a Polak to zawsze znajdzie powód do narzekania :/ A koleżanka wyżej co pisała (Chłodnice Ania) o monotonnej pracy to radzę znaleźć rozrywkę po godzinach. Niewiele znam osób które z chęcią pracują. Chyba ze własna firma to wtedy na pewno nie będziesz się nudzić.
zdjecie uzytkownika
Romek - 2014-12-31 14:29:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W sumie to sie zgodze, że mentalność polaka polega na narzekaniu w jakiej sytuacji by się nie znalazł, trudno być szczęsliwym. Jednakże chyba te negatywne opinie na temat valeo nie sa tylko wynikiem malkontenctwa. Czy aby nie ma w każdej ziarnka prawdy? Może ktoś napisałby jak tutaj sie teraz pracuje? Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
karny - 2015-01-20 01:24:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Romek - 2014-12-31 14:29:18]:
gdyby w firmie pracowało się dobrze to na każdego złego posta o Valeo ktoś odpowiadałby komentarzem , że to bzdura, aby nie popsuć dobrego imienia i rneomy firmy. A tak to nie widać specjalnie żeby ludzie stawali murem za firmą. No może ostatnio jeden czy dwóch się znalazło... ale to wyjatki jedynie
zdjecie uzytkownika
jkbwm - 2015-02-24 23:24:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cóż za bzdury.. Czasem aż nie chce się tego czytać... Ludzie.. Pracuje tam od niedawna fakt ale czytając niektóre komentarze aż włos na głowie się jeży... Powiem krótko: jak na czasy jakie mamy zarobki są bardzo dobre.
Bo gdzie znajdę inna prace na podobnym stanowisku z taką płacą? Moja Najmniejsza wypłata wynosiła 1300 zł z tyg. L4 i dwoma dniami wolnego.. Proponuje iść do Tesco na kasę tam Będzie praca Siedząca i zapewne nie monotonna.. A zarobki zapewne o wiele wyższe hehe. Gdy się to czyta to człowiek ma wrażenie ze w Polsce jest coraz więcej leni..
zdjecie uzytkownika
RealLife - 2015-02-28 07:54:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto idzie do pracy do tego Valeo i dlaczego? Czy szukając pracy pomija w internecie informacje które są na tej stronie? Czy są w Polsce firmy (poza przytułkami typu tauron, kghm, urząd miasta, wodociągi itp) o których mali pracownicy wypowiadają się pozytywnie?
zdjecie uzytkownika
666 - 2015-03-04 20:05:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
jakim liderem był w valeo Włodek Ludwich
zdjecie uzytkownika
Zakochany w Valeo - 2015-03-08 00:38:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Do Pana JKBWM.
Hmmm,No tak,kasa w porzo,ale żeby ją dostać, to trzeba ze...ć się w pory.Nie polecam.A co na to kierownictwo zakładu i dział BHP?
zdjecie uzytkownika
MARCIN - 2015-03-17 22:34:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [HRTC - 2014-02-01 10:05:56]:
GDZIE? W PROSEACIE.. ;) TAM NAWET JUŻ 5 TEGO MAMY.. HE,DA SIE? DA..JAK SIE CHCE. PRACUJE JUZ TAM PONAD 5 LAT I NIGDY NIE MIAŁEM 10..ZAWSZE WCZEŚNIEJ....
zdjecie uzytkownika
max77 - 2015-03-18 14:26:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [RealLife - 2015-02-28 07:54:59]:
To komentarz na zlecenie firmy ! :) Masz jeszcze człowieku poczucie własnej wartości ?
zdjecie uzytkownika
waldi - 2015-03-23 00:40:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czego oczekujecie po takich wpisach @max77 co Ci aż tak przeszkadza że ktoś wypowiada się pozytywnie o firmie- Tobie to nie na rękę bo jesteś z konkurencji czy podziękowano Ci.. valeo to porządna firma która od lat cieszy się uznaniem i renomą. skoro ludzie pracujący tam czy nawet byli pracownicy wypowiadają się dobrze- po co szukać dziury w całym
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-04-08 15:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
własnie chyba @waldi napisał najbardziej trafny komentarz z tych wszystkich, które do tej pory się poajwiły na forum. Ma racje, że jak ktoś wypowiada się pozytywnie to po co zazucac mu do razu kłamstwo? tak naprawde to słowo przeciw słowu i nie ma tutaj co orzekać o winie o lub nie winie kogoś. Ktoś z pracowników ma jeszcze inne zdanie?
zdjecie uzytkownika
Vaniak - 2015-04-26 17:13:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś próbował ostatnimi czasy aplikować do firmy do pracy jako chociażby specjalista? Jakieś oferty pracy widzę w Valeo, ale przyznam szczerze ,że nie chcę pracować jako stażysta.
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2015-04-26 19:19:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [waldi - 2015-03-23 00:40:48]:
gościu chyba tam nie pracowałeś a jak wybierasz się na wczasy na klimaty gorące to zapraszam do valeo zaoszczędzisz na biletach schudniesz z wysokiej temperatury która szaleje na hali z chłodnicami i nabierzesz mięśni i kaloryfera od ciekawej pracy
zdjecie uzytkownika
gbgjh - 2015-05-02 09:20:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem na chłodnicach 3 lata, jeżeli bd donosił to sie im spodobało, do setek dopuszczają tylko tych którzy umia lizac 4 litery ! Normy coraz większe a warunki na hali masakryczne, nagany za zejście zlinii parę sekund wcześniej. Liderzy nadużywają swoich pozycji , nic nie rb tylko piją kawke (Apu3 lid. Ania ) ale oczywiście kierownictwo tego nie widzisz. Do toalety idziesz wtedy kiedy ci pozwolą a nie wtedy kiedy masz potrzebę oczywiście jeżeli kosu masz dobre . Zarobki zależy od msc ale nie ma co liczyć na kolosy. Nie polecam tego zakładu !
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-05-04 10:59:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chciałam zapytać czy ktoś wie czy będą przyjmować do Valeo w Skawinie na produkcje kobiety w najbliższym czasie??
zdjecie uzytkownika
AciD - 2015-05-05 12:35:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłem dziś na rozmowie z czystej ciekawości bo już i tak zdecydowałem się na ofertę innego pracodawcy, praca na magazynie/operator wózka 10,80zł brutto/h(+dodatki) przez Adecco za prace w systemie 4 brygadowym. Kpina, każda normalna firma na podobnym stanowisku obecnie oferuje 14-15zł/brutto + dodatki... jeśli już zatrudnia przez agencje. Odradzam jeśli ktoś ma paroletnie doświadczenie na podobnym stanowisku. Śląsk bądź Kraków bez problemu znajdziecie pracę z umową o prace za 2300-2800 brutto więc nawet jak wydacie 300zł na dojazdy w miesiącu to i tak lepiej na tym wyjdziecie... pracując od pn-pt.
zdjecie uzytkownika
Tadek - 2015-05-11 12:21:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się, kiedyś pracowałem na produkcji, postanowiłem podjąć nowe wyzwanie i zmieniłem zupełnie branże. namówił mnie kolega. wyszło mi to na dobre pracuję w call center mam 12 brutto za godzinę, pracuję na jedną zmianę i nie wróciłbym do tamtych czasów.
zdjecie uzytkownika
stary pracownik - 2015-05-28 09:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyscig szczurow,nie polecam robota moze nie najgorsza ale kierownictwo niszczy cie psychicznie okulary,kosu non stop praca jak robot i caly czas cos zle
zdjecie uzytkownika
asdfg - 2015-06-16 23:36:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chory zaklad, chore zasady, nie moga zapewnic pracy starym pracownikom a przyjmuja nowych!
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-06-20 13:03:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
krakus - 2015-06-20 13:04:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje w valeo od przeszło pół roku, jako operator. Teraz dostałem umowe z Valeo, wczesniej robiłem przez adecco. I w zasadzie nie mam wiekszych powodów do narzekania.

minusy są, oczywiscie. Niektóre nawet dotkliwe: upał na hali, przepisy i standardy swoja drogą, a praktyka swoją, chamscy liderzy (niektórzy)olewający swoje obowiązki i ochoczo przerzucajace je na innych, presja ilości. W tym ostatnim przypadku to akurat operatorzy sa sami sobie winni. Przychodzi taki gówniarz mlody na hale i zaczyna sie wyscig szczurów. Podlizują się jak mogą, zapierdzielają, że sie o mało sami o siebie nie potkną. byle sie tylko kierownikowi i liderowi podlizać i miejsce w kolejce na ew. liderostwo zająć. Ohyda. A potem co sie dziwić, że normy podwyższają i oczekiwania zakładu wobec innych tez rosna.

Zarobki pewnie tez mogły by byc lepsze. Ale mając porównanie z moja wczesniejszą praca w hipermarkecie - nie moge narzekać. Niebo a ziemia. Przez adecco min ten 1600 zarobisz, przez Valeo 1800 a nawet wiecej. To nie jest takie znowu nic na polskie warunki. Poza tym ubezpieczenie na zycie i medyczne, stołówka z tanimi obiadami . W hipermerkecie gdzie pracowałem tez była stołówka i dopłaty do obiadów. Ogólnie były one tam o 40-50 groszy tańsze, ale ile było przy tym trąbienia wokół przy kazdej sposobności, jaka to firma nie jest wspaniała i jaki cudowny socjal oferuje bo obiady pracownicze po 4,50 zapewnia (do tego ok. 40 gr podatku zciaganego z wypłaty!)
zdjecie uzytkownika
edward - 2015-06-30 13:12:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No niestety, ale taka branża, terminy gonią, trzeba się nastawiać na wyniki, to nic dziwnego, że czasem jest sajgon w robocie. Pewnie z czasem człowiek się jednak przyzwyczaja, ale aby wytrzymac trzeba lubić taki rodzaj pracy, inaczej to straszna męczarnia. Teraz valeo ma kilka ofert pracy, nie wyglądają źle.
zdjecie uzytkownika
mika - 2015-07-22 12:27:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może opisać prace na dziale chłodnic i prototypowni.Gdzie sa lepsze warunki?
zdjecie uzytkownika
zan - 2015-07-22 22:15:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie czy teraz sa moze przyjecia do valeo skawina i jaka jest kasa.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-07 15:35:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-08-07 15:36:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, nie pracuje długo ale zdążyłem się zapoznać z warunkami, powiem wam tyle, jeżeli ktoś sobie ubzdura, że jest źle to tak w nim to będzie narastało, jeżeli chcecie się przyjąć to znaczy, że jesteście w stanie ciężko pracować, codziennie rozmawiam z ludźmi w pracy, jedni mówią, że jest beznadzieja i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] koncentracyjny, a inni mówią, że jest spoko i da się wytrzymać, ja się nie zaliczam do żadnej z tych grup, zaliczam się do ludzi Którzy chcą pracować i pracują, wiem, że inni mają gorzej, za mniej, z dojazdem własnym, nie liże nikomu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i robie swoje. Jesteście w stanie ciężko pracować (zależy jakie stanowisko) to praca dla was. Dziękuję, pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
ekimo - 2015-08-31 14:50:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czy widzieliście ale obecnie prowadzona jest rekrutacja na stanowisko specjalisty do spraw zakupów, inżyniera systemu produkcji Valeo VPS, projecta managera, inżyniera jakości dostawców w Bielsko- Białej, warranty engineera, inżyniera CAD w dziale badań i rozwoju , general ledger accountant w Skawinii
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Valeo

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Valeo?
Zadaj pytanie
alert