Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Valeo

Pracowałeś w firmie Valeo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
666 - 2015-03-04 20:05:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
jakim liderem był w valeo Włodek Ludwich
zdjecie uzytkownika
Zakochany w Valeo - 2015-03-08 00:38:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Do Pana JKBWM.
Hmmm,No tak,kasa w porzo,ale żeby ją dostać, to trzeba ze...ć się w pory.Nie polecam.A co na to kierownictwo zakładu i dział BHP?
zdjecie uzytkownika
MARCIN - 2015-03-17 22:34:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [HRTC - 2014-02-01 10:05:56]:
GDZIE? W PROSEACIE.. ;) TAM NAWET JUŻ 5 TEGO MAMY.. HE,DA SIE? DA..JAK SIE CHCE. PRACUJE JUZ TAM PONAD 5 LAT I NIGDY NIE MIAŁEM 10..ZAWSZE WCZEŚNIEJ....
zdjecie uzytkownika
max77 - 2015-03-18 14:26:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [RealLife - 2015-02-28 07:54:59]:
To komentarz na zlecenie firmy ! :) Masz jeszcze człowieku poczucie własnej wartości ?
zdjecie uzytkownika
waldi - 2015-03-23 00:40:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czego oczekujecie po takich wpisach @max77 co Ci aż tak przeszkadza że ktoś wypowiada się pozytywnie o firmie- Tobie to nie na rękę bo jesteś z konkurencji czy podziękowano Ci.. valeo to porządna firma która od lat cieszy się uznaniem i renomą. skoro ludzie pracujący tam czy nawet byli pracownicy wypowiadają się dobrze- po co szukać dziury w całym
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-04-08 15:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
własnie chyba @waldi napisał najbardziej trafny komentarz z tych wszystkich, które do tej pory się poajwiły na forum. Ma racje, że jak ktoś wypowiada się pozytywnie to po co zazucac mu do razu kłamstwo? tak naprawde to słowo przeciw słowu i nie ma tutaj co orzekać o winie o lub nie winie kogoś. Ktoś z pracowników ma jeszcze inne zdanie?
zdjecie uzytkownika
Vaniak - 2015-04-26 17:13:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś próbował ostatnimi czasy aplikować do firmy do pracy jako chociażby specjalista? Jakieś oferty pracy widzę w Valeo, ale przyznam szczerze ,że nie chcę pracować jako stażysta.
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2015-04-26 19:19:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [waldi - 2015-03-23 00:40:48]:
gościu chyba tam nie pracowałeś a jak wybierasz się na wczasy na klimaty gorące to zapraszam do valeo zaoszczędzisz na biletach schudniesz z wysokiej temperatury która szaleje na hali z chłodnicami i nabierzesz mięśni i kaloryfera od ciekawej pracy
zdjecie uzytkownika
gbgjh - 2015-05-02 09:20:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem na chłodnicach 3 lata, jeżeli bd donosił to sie im spodobało, do setek dopuszczają tylko tych którzy umia lizac 4 litery ! Normy coraz większe a warunki na hali masakryczne, nagany za zejście zlinii parę sekund wcześniej. Liderzy nadużywają swoich pozycji , nic nie rb tylko piją kawke (Apu3 lid. Ania ) ale oczywiście kierownictwo tego nie widzisz. Do toalety idziesz wtedy kiedy ci pozwolą a nie wtedy kiedy masz potrzebę oczywiście jeżeli kosu masz dobre . Zarobki zależy od msc ale nie ma co liczyć na kolosy. Nie polecam tego zakładu !
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-05-04 10:59:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Chciałam zapytać czy ktoś wie czy będą przyjmować do Valeo w Skawinie na produkcje kobiety w najbliższym czasie??
zdjecie uzytkownika
AciD - 2015-05-05 12:35:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłem dziś na rozmowie z czystej ciekawości bo już i tak zdecydowałem się na ofertę innego pracodawcy, praca na magazynie/operator wózka 10,80zł brutto/h(+dodatki) przez Adecco za prace w systemie 4 brygadowym. Kpina, każda normalna firma na podobnym stanowisku obecnie oferuje 14-15zł/brutto + dodatki... jeśli już zatrudnia przez agencje. Odradzam jeśli ktoś ma paroletnie doświadczenie na podobnym stanowisku. Śląsk bądź Kraków bez problemu znajdziecie pracę z umową o prace za 2300-2800 brutto więc nawet jak wydacie 300zł na dojazdy w miesiącu to i tak lepiej na tym wyjdziecie... pracując od pn-pt.
zdjecie uzytkownika
Tadek - 2015-05-11 12:21:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zgadzam się, kiedyś pracowałem na produkcji, postanowiłem podjąć nowe wyzwanie i zmieniłem zupełnie branże. namówił mnie kolega. wyszło mi to na dobre pracuję w call center mam 12 brutto za godzinę, pracuję na jedną zmianę i nie wróciłbym do tamtych czasów.
zdjecie uzytkownika
stary pracownik - 2015-05-28 09:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wyscig szczurow,nie polecam robota moze nie najgorsza ale kierownictwo niszczy cie psychicznie okulary,kosu non stop praca jak robot i caly czas cos zle
zdjecie uzytkownika
asdfg - 2015-06-16 23:36:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Chory zaklad, chore zasady, nie moga zapewnic pracy starym pracownikom a przyjmuja nowych!
zdjecie uzytkownika
krakus - 2015-06-20 13:04:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracuje w valeo od przeszło pół roku, jako operator. Teraz dostałem umowe z Valeo, wczesniej robiłem przez adecco. I w zasadzie nie mam wiekszych powodów do narzekania.

minusy są, oczywiscie. Niektóre nawet dotkliwe: upał na hali, przepisy i standardy swoja drogą, a praktyka swoją, chamscy liderzy (niektórzy)olewający swoje obowiązki i ochoczo przerzucajace je na innych, presja ilości. W tym ostatnim przypadku to akurat operatorzy sa sami sobie winni. Przychodzi taki gówniarz mlody na hale i zaczyna sie wyscig szczurów. Podlizują się jak mogą, zapierdzielają, że sie o mało sami o siebie nie potkną. byle sie tylko kierownikowi i liderowi podlizać i miejsce w kolejce na ew. liderostwo zająć. Ohyda. A potem co sie dziwić, że normy podwyższają i oczekiwania zakładu wobec innych tez rosna.

Zarobki pewnie tez mogły by byc lepsze. Ale mając porównanie z moja wczesniejszą praca w hipermarkecie - nie moge narzekać. Niebo a ziemia. Przez adecco min ten 1600 zarobisz, przez Valeo 1800 a nawet wiecej. To nie jest takie znowu nic na polskie warunki. Poza tym ubezpieczenie na zycie i medyczne, stołówka z tanimi obiadami . W hipermerkecie gdzie pracowałem tez była stołówka i dopłaty do obiadów. Ogólnie były one tam o 40-50 groszy tańsze, ale ile było przy tym trąbienia wokół przy kazdej sposobności, jaka to firma nie jest wspaniała i jaki cudowny socjal oferuje bo obiady pracownicze po 4,50 zapewnia (do tego ok. 40 gr podatku zciaganego z wypłaty!)
zdjecie uzytkownika
edward - 2015-06-30 13:12:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No niestety, ale taka branża, terminy gonią, trzeba się nastawiać na wyniki, to nic dziwnego, że czasem jest sajgon w robocie. Pewnie z czasem człowiek się jednak przyzwyczaja, ale aby wytrzymac trzeba lubić taki rodzaj pracy, inaczej to straszna męczarnia. Teraz valeo ma kilka ofert pracy, nie wyglądają źle.
zdjecie uzytkownika
mika - 2015-07-22 12:27:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może opisać prace na dziale chłodnic i prototypowni.Gdzie sa lepsze warunki?
zdjecie uzytkownika
zan - 2015-07-22 22:15:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie czy teraz sa moze przyjecia do valeo skawina i jaka jest kasa.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-08-07 15:36:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, nie pracuje długo ale zdążyłem się zapoznać z warunkami, powiem wam tyle, jeżeli ktoś sobie ubzdura, że jest źle to tak w nim to będzie narastało, jeżeli chcecie się przyjąć to znaczy, że jesteście w stanie ciężko pracować, codziennie rozmawiam z ludźmi w pracy, jedni mówią, że jest beznadzieja i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] koncentracyjny, a inni mówią, że jest spoko i da się wytrzymać, ja się nie zaliczam do żadnej z tych grup, zaliczam się do ludzi Którzy chcą pracować i pracują, wiem, że inni mają gorzej, za mniej, z dojazdem własnym, nie liże nikomu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i robie swoje. Jesteście w stanie ciężko pracować (zależy jakie stanowisko) to praca dla was. Dziękuję, pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
ekimo - 2015-08-31 14:50:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czy widzieliście ale obecnie prowadzona jest rekrutacja na stanowisko specjalisty do spraw zakupów, inżyniera systemu produkcji Valeo VPS, projecta managera, inżyniera jakości dostawców w Bielsko- Białej, warranty engineera, inżyniera CAD w dziale badań i rozwoju , general ledger accountant w Skawinii
zdjecie uzytkownika
zadowolona - 2015-09-03 22:37:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uważam że warunki tam są dosyć przyzwoite
zdjecie uzytkownika
Emma - 2015-09-06 10:14:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w Skawinie na kontroli jakości w dziale wycieraczek.ODRADZAM. Praca dla murzynów i osób które lubią być poniżane.Drugiego dnia pracy dali nam norme. Koordynatorka chamska, nikt nowej osobie nie chce pomóc nawet koordynatorka, która na dodatek w drugi dzień ustaliła norme i z wielkim żalem jak jeszcze czegoś nie wiedziałam bądź zrobiłam żle uznała że od początku wszystko powinnam robić dobrze. Jedna wielka charuwa!!! Ludzie beznadzieja, zarobki marne!!! ZAMIAST KONTROLOWAĆ JAKOŚĆ musiałam również drzwigać ciężkie silniki i układać na palecie.Jakaś żenada!!!! Wykorzystywanie ludzi atmosfera beznadziejna ludzie niemili.Serdecznie odradzam, ja zwolniłam się w drugi dzień bo nie pozwolę się traktować jak śmiecia...
zdjecie uzytkownika
ema - 2015-09-06 10:26:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałam w Valeo jako kontroler jakości na dziale wycieraczki. Powiem tylko jedno jeśli ktoś ma na tyle godności i nie chce być traktowany jak śmieć NIE IDŹCIE TAM. Koordynatorka chamska, nic nie pomoże, w 2 dzień narzuci normę i uważa ze nowe osoby od razu powinny wszystko umieć i dobrze robić. Ludzie chamscy, zamiast kontrolować faktycznie bo tak było w umowie, musiałam tez dźwigać ciężkie silniki na paletę jak chłop. Wyzysk, atmosfera strachu, problemem jest tez to ze nikt nie chce nic objaśnić trzeba samemu chodzić po ludziach i pytać się co i jak... a to chyba koordynator powinien wszystko wyjaśnić nowym osobom. Odradzam najgorsze miejsce pracy w jakim pracowałam.
zdjecie uzytkownika
Pietia - 2015-09-07 17:45:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ema - 2015-09-06 10:26:01]:
Witam.
Pracuję jako kontroler jakości już prawie rok i cały czas byłem - jestem przeświadczony, że panuje koleżeńska atmosfera. Czytając dzisiaj wasze komentarze w pracy, spotkałem sie jedynie z salwami śmiechu. Oderwały się dzieci od cyca mamy i wpadły na genialny pomysł: " Pójdę do pierwszej wymarzonej pracy". Ochoczo przyszły na zakład i zderzyły się z rzeczywistością. "Tu trzeba coś robić" - mówiły zdziwione. Jacy ludzie wstrętni, a koordynatorka okrutna, zła i podła - w drugi dzień nam normę narzuca. Nikt nic nie chce wytłumaczyć- prawiły rozpaczliwie. Lecz prostych zasad z mlekiem matki nie wyssały - kto pyta nie błądzi i koniec języka za przewodnika. Nikt z nas nie jest Duchem Św., żeby wiedzieć co się komu w głowie kołacze. Mam pytania to pytam. Jeszcze się nie zdażyło bym nie uzyskał odpowiedzi. Nie ma głupich pytań - tylko głupie odpowiedzi. Zapamiętajcie na przyszłość. Wiele dziewczyn pracuje na kontroli silników, nie słyszałem żeby któraś się żaliła na "ciężkie" silniki, które de facto ważą ok. 1,5 kg. No proszę, przestańcie pisać takie rzewne komentarze, bo to jest wręcz śmieszne. Nie wiem co myślałyście że będziecie robić - przechodzić się po hali i oglądać czy ludzie ładnie są ubrani i dobrze pracują? Pomyłka - tu trzeba coś robić i nic skomplikowanego w tym nie ma. Także osobiście wam radzę, jeżeli max. 1,5 kg to dla was "ciężkie ciężary", to szukać pracy w wadze piórkowej np. koło gospodyń i robienie poduszek z pierza. Myślę że tu się świetnie odnajdziecie.
zdjecie uzytkownika
KRAPU7 - 2015-09-09 23:06:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [RealLife - 2015-02-28 07:54:59]:
Praca w Valeo jest zwykłą siermiężną robotą, a nie pracą, BO TO PRACA FIZYCZNA A NIE UMYSŁOWA. A KTO ROBI FIZYCZNIE LUB MANUALNIE, JAK MAWIAJĄ WSZYSCY PRACOWNICY FIZYCZNI, JEST ZWYKŁYM POMIOTŁEM I ŚMIECIEM, NAWET JEŚLI BEDZIE SWOJA PRACĘ DOBRZE WYKONYWAŁ. Tak było w starożytnosci, że doceniali tylko umysłowców i tak jest w dzisiejszym świecie. Wiec jeśli kto chce byc NIKIM to niech robi jako fizol.
zdjecie uzytkownika
VALEO - 2015-09-18 21:08:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W sumie racja.... Jak 1,5kg jest cięzkie to i lepiej :Siedz w domu i placz ze pracy znalezc nie mozesz, ze nie masz doswiadczenia, ze nie mozesz sobie nic kupic, bo nie masz pieniedzy. Mimo, ze sa dni, kiedy faktycznie trzeba spiac poslady i ciezej pracowac to z dwojga zlega lepsza praca, stabilna i w cieple niz inne CIEZSZE I W GORSZYCH WARUNKACH. Jezeli boisz sie zlamac paznokcia lub spocic to gratuluje Twojej przyszlosci.
Wiele rodzin pracuje w Valeo i utrzymuja rodziny. Pomysl.... zamykaja trzy Valeo w okolicy : Wycieraczki, Chlodnice i Chrzanow. Wyobrazasz sobie ile rodzin traci prace?
Zyjac na garnuszki rodzicow tego nigdy nie zrozumiesz....
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2015-09-19 18:59:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam
pracuję w V... B-B około roku (addecco) płaca netto 1500-1800(tu jakieś nadgodziny)
robota do najlżejszych nie należy
święte krowy występują za akceptacją liderów i kierownictwa
jeśli chodzi o liderów to pracować się im ogólnie nie chce
lider ŁF przechodzi samego siebie w nieróbstwie, żal ze kierownik nie powiesił kamer zorientowanych na jego stanowisko (by przejrzał na oczy)
zorganizowanie pracy też pozostawia do życzenia
zdjecie uzytkownika
valeo - 2015-09-27 12:30:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurcze to jak nie pasuje to sie zwolnij i nie bwdziesz musial patrzec na to nierobstwo ;-)
zdjecie uzytkownika
@@44 - 2015-09-28 22:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w innych zakładach ale niespodkałam się z takimi osobami które podlizòją się kierawnikom a nie maja racji.takich ludzi to powinni zwolnić a nie być za nimi,ciekawe poco są ci liderzy lażic i kapusiować na pracownika
zdjecie uzytkownika
maoa - 2015-09-30 18:05:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co wiem to raczej klienci są zadowoleni z ich produktów, poza tym praca też jest raczej dobra w firmie.A generlnie to ta firma produkuje lampy tylne i przednie do samochodów osobowych, też dla producentów samochodów jak i na rynek wtórny (części zamienne), wiec popyt jest jednak na ich produkty.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-10-05 11:03:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czytając zamieszczone tutaj opinie, doszedłem do wniosku,że większość opinii(negatywnych) jest stworzona albo przez tych co sobie wyobrażali nie wiadomo co,że jak przyjdą, to będą mogli sobie po prostu siedzieć, patrzeć na to co się dzieje lub na smartfona, albo zostali zwolnieni,za chociażby brak motywacji i teraz chcą się odegrać, rozpisać, żeby inni omijali ten zakład szerokim łukiem. Valeo to bardzo dobra firma, ciągle się rozwija, cały czas szukają kogoś do pracy na produkcji - można się domyślić, dlaczego. Co prawda na początku zawsze się jest zatrudnianym przez agencję pracy, na umowach, które trzeba podpisywać co miesiąc, ale jednak są to UMOWY O PRACĘ, a nie zlecenie czy o dzieło. Trzeba się też przyzwyczaić do systemu pracy, dokładnie godzin pracy, w przypadku produkcji do pracy w różne dni tygodnia,do zmian porannych, czyli bardzo wcześnie rano, czy też nocek. Generalnie jeżeli ktoś szuka pracy, chce pracować, ma motywację, to jak najbardziej polecam Valeo. A jeśli ktoś myśli sobie, że po przyjściu będzie tylko na coś patrzył, bawił się i ma narzekać jaki to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to niech tutaj nie przychodzi i da szansę tym, co chcą coś robić, a takich nie brakuje.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-10-16 13:34:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Valeo w Chrzanowie pracuje osoba która umawia się z żona tymi mężczyznami na portalu społecznościowym. Uwazajcie na nią!!!
zdjecie uzytkownika
kkk - 2015-10-21 04:46:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podzielę sie z wami swoją opinią, ze względu iż pracowałem w kilku zakładach produkcyjnych mam porównanie. Pracowałem w valeo w Skawinie na dziale skraplaczy przez ok 1.5 roku. Umowę z valeo dostałem po 3 miesiącach. Pracowałem prawie na wszystkich stanowiskach. Ogólnie praca nie jest ciężka a to że trzeba robić szybko, to jest normalne dla zakładów produkcyjnych. Czy byłem zadowolony z pracy? - nie, nie byłem. System zmianowy czterobrygadowy a wynagrodzenie 1500 zł netto. Jak na tak wielką firmę jest to po prostu żenada. Totalny brak szacunku ze strony kierownictwa. Pracujesz na starych maszynach które się ciągle psują i jeszcze pretensje od kierownika że mało zrobiłeś. A nie daj boże jak kierownik zobaczy Cię że przez chwilę nic nie robisz.. Rygor jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jak wejdziesz do wc to śmierdzi papierosami bo osoby które palą chowają się w wc żeby sobie spokojnie zapalić. Jeśli jesteś dobrym pracownikiem (dobrym murzynem) to i tak nie zostaniesz doceniony. Rotacja pracowników jest ogromna. Ludzie tam pracują bo po prostu muszą za coś utrzymać rodzinę, a kogo się zapytasz to każdy narzeka. Ogólnie straciłem 1.5 roku z życia. Obecnie pracuję również w zakładzie produkcyjnym. Warunki o niebo lepsze zarabiam średnio 2500 zł a do valeo nie wrócę to wiem na pewno.
zdjecie uzytkownika
Harry - 2015-10-21 15:25:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Mm pytanie do kolegi powyżej: W jakim zakładzie produkcyjnym teraz kolega pracuje?? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
sdfg - 2015-10-30 21:31:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć wszystkim, z tego co widziałem to obecnie w firmie Valeo Electric and Electronic Systems Zakład Produkcji i Regeneracji Systemów Napędowych prowadzą całkiem sporoą rekrutację między innymi na stanowisko inżyniera procesu i jakości w zespole projektowym, asystenta działu technicznego i technika utrzymania ruchu
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2015-11-16 14:31:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam. Firmę poznałem na targach pracy AGH. Wysłałem maila z aplikacją do działu IT z zaznaczeniem, że szukam pracy na cały etat z wynagrodzeniem w przedziale 2000-3000 netto. Rozmowa była z Panem Rafał Szuman, który spóźnił się 30 minut - podobno nikt go nie poinformował. Na rozmowie dowiedziałem się, że stanowisko wymaga bardzo intensywnego zaangażowania i jednocześnie jest mało płatne. Tj. najniższa krajowa. Przekazuję panu, że w aplikacji zawarłem trochę inny przedział wynagrodzenia który mnie interesuję. Nic mu nie było o tym wiadomo oraz uzyskałem informację że na start nic więcej nie mogą zaoferować. Ogólnie strata czasu. Odniosłem wrażenie, że w firmie panuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oraz że szukają jeleni którzy za wpis w CV dadzą się wykorzystać.
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2015-11-16 14:31:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam. Firmę poznałem na targach pracy AGH. Wysłałem maila z aplikacją do działu IT z zaznaczeniem, że szukam pracy na cały etat z wynagrodzeniem w przedziale 2000-3000 netto. Rozmowa była z Panem Rafał Szuman, który spóźnił się 30 minut - podobno nikt go nie poinformował. Na rozmowie dowiedziałem się, że stanowisko wymaga bardzo intensywnego zaangażowania i jednocześnie jest mało płatne. Tj. najniższa krajowa. Przekazuję panu, że w aplikacji zawarłem trochę inny przedział wynagrodzenia który mnie interesuję. Nic mu nie było o tym wiadomo oraz uzyskałem informację że na start nic więcej nie mogą zaoferować. Ogólnie strata czasu. Odniosłem wrażenie, że w firmie panuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oraz że szukają jeleni którzy za wpis w CV dadzą się wykorzystać.
zdjecie uzytkownika
Ijv - 2015-11-16 20:40:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o aktualne oferty pracy w firmie to widziałem ze szukają między innymi asystenta/ asystentki w dziale marketingu w Warszawie oferuja pracę w międzynarodowym środowisku możliwość rozwoju kompetencji i zdobycia wiedzy dostęp do narzędzi i systemów stosowanych,zatrudnienie na umowę o pracę,atrakcyjny pakiet socjalny
zdjecie uzytkownika
holld - 2015-11-19 01:12:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ljv to fajna propozycja w dziale marketingu. ciekawe tylko jakie obowiązki są w zakresie takiej asystentki.
zdjecie uzytkownika
kikos - 2015-11-21 19:03:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jako asystentka czy też asystent wymagania na pewno są mniejsze niż na stanowisku specjalisty. Taki bardziej pomagier.
zdjecie uzytkownika
, - 2015-11-22 14:57:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2015-10-16 13:34:41]:
Człowieku piszesz bzdury, jaka motywacja w tej firmie chyba sobie żartujesz, pracuje juz pare lat i mam dość, praca bardzo ciężka po pewnym czasie odbija się to na zdrowiu, niskie zarobki jak za taka charowe i zmiany , mobbing na każdym kroku, umowa to wyglada tak ze po znajomosci dostaniesz po 3- 4 miesiącach niestety reszta musi czekać i czekać chyba ze go wyleją chociaż teraz firma idzie na rękę bo ludzie zwalniają się notorycznie nie pisz bzdur ze ludzia nie chce się pracować nie każdy tu wytrzyma fizycznie i psychicznie
zdjecie uzytkownika
iguana - 2015-11-23 23:43:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie piszą to, co wyczytali.. skoro firma zamieszcza takie informacje w ofertach, to widocznie w jakimś celu. Może do tej pory kiepsko im to szło, ale postanowili coś zmienić
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-12-01 14:22:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zan - 2015-07-22 22:15:23]:
Pracowałem przez adecco umowa tymczasowa,,tzw smieciówka,, .prace daja na dwa miesiace wiecej nie.Zarobki w granicach 1300 -1700 zalezy od godzin przepracowanych.ubranie daja poplamione nie nowe tylko buty daja nowe.Praca tzw na ze zatepujesz praconika valeo.Daja cie na tzw wózki koło pieca lub na magazyn .i ludzi zadtruniaja jak mrówki.tzn na okrągło
zdjecie uzytkownika
stylwi - 2015-12-07 18:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Valeo mógłbym pracować pod warunkiem, że zagwarantowaliby mi możliwość rozwoju zawodowego. A z tym zawsze i wszędzie jest ciężko. Tym bardziej, że firmy się boją kształcić, żeby pracownik gdiześ nie uciekł.
zdjecie uzytkownika
siksa - 2015-12-08 19:41:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie ciekawe czy to prawdz
zdjecie uzytkownika
mik - 2015-12-17 22:09:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a nie prawda. z tym ze nie chca ksztalcic. na tym to polega ze chca wyspecjalizowac pracownika, a doceniajac go pozniej pod katem np podwyzki taki pracownik nigdzie nie ucieknie
zdjecie uzytkownika
Bartu - 2016-01-23 17:29:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mik no dokładnie, tym bardziej, że kształcić chcą, bo zapewniają szkolenia np. na stanowisku technika utrzymania ruchu. A z tego co mi wiadomo osoby pracujące jak trzeba są nagradzani premiami i awansami.
zdjecie uzytkownika
karny - 2016-01-25 19:02:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bartu - 2016-01-23 17:29:38]:
jak trzeba to rzeczywiście są. Wydaje mi się jednak że właściciele traktują to jako typową już ostateczność. Niemniej jeśli szukacie pracy jako trenerzy do spraw technicznych to pewnie coś znajdziecie
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Nie polecam. Firmę poznałem na targach pracy AGH. Wysłałem maila z aplikacją do działu IT z zaznaczeniem, że szukam pracy na cały etat z wynagrodzeniem w przedziale 2000-3000 netto. Rozmowa była z Panem Rafał Szuman, który spóźnił się 30 minut - podobno nikt go nie poinformował. Na rozmowie dowiedziałem się, że stanowisko wymaga bardzo intensywnego zaangażowania i jednocześnie jest mało płatne. Tj. najniższa krajowa. Przekazuję panu, że w aplikacji zawarłem trochę inny przedział wynagrodzenia który mnie interesuję. Nic mu nie było o tym wiadomo oraz uzyskałem informację że na start nic więcej nie mogą zaoferować. Ogólnie strata czasu. Odniosłem wrażenie, że w firmie panuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oraz że szukają jeleni którzy za wpis w CV dadzą się wykorzystać.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Zenada - 2016-01-28 21:46:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zan - 2015-07-22 22:15:23]:
W innej pracy.Lepiej rowy kopac za te same pieniadze i sie jeszcze o lopate podepszesz.Szczerze odradzam nawet w wietnamie lepiej niz w tym pierdolniku
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-02-01 12:41:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak karny, jest rekrutacja na Trenera ds. Technicznych i to w każdym województwie. Jak widziałem to nawet oferują opiekę medyczną, ubezpieczenie, dofinansowanie wyżywienia, kartę aktywności sportowej.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Valeo

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert