Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Valeo

Pracowałeś w firmie Valeo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
edward - 2015-06-30 13:12:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No niestety, ale taka branża, terminy gonią, trzeba się nastawiać na wyniki, to nic dziwnego, że czasem jest sajgon w robocie. Pewnie z czasem człowiek się jednak przyzwyczaja, ale aby wytrzymac trzeba lubić taki rodzaj pracy, inaczej to straszna męczarnia. Teraz valeo ma kilka ofert pracy, nie wyglądają źle.
zdjecie uzytkownika
mika - 2015-07-22 12:27:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś może opisać prace na dziale chłodnic i prototypowni.Gdzie sa lepsze warunki?
zdjecie uzytkownika
zan - 2015-07-22 22:15:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mam pytanie czy teraz sa moze przyjecia do valeo skawina i jaka jest kasa.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-08-07 15:36:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, nie pracuje długo ale zdążyłem się zapoznać z warunkami, powiem wam tyle, jeżeli ktoś sobie ubzdura, że jest źle to tak w nim to będzie narastało, jeżeli chcecie się przyjąć to znaczy, że jesteście w stanie ciężko pracować, codziennie rozmawiam z ludźmi w pracy, jedni mówią, że jest beznadzieja i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] koncentracyjny, a inni mówią, że jest spoko i da się wytrzymać, ja się nie zaliczam do żadnej z tych grup, zaliczam się do ludzi Którzy chcą pracować i pracują, wiem, że inni mają gorzej, za mniej, z dojazdem własnym, nie liże nikomu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i robie swoje. Jesteście w stanie ciężko pracować (zależy jakie stanowisko) to praca dla was. Dziękuję, pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
ekimo - 2015-08-31 14:50:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czy widzieliście ale obecnie prowadzona jest rekrutacja na stanowisko specjalisty do spraw zakupów, inżyniera systemu produkcji Valeo VPS, projecta managera, inżyniera jakości dostawców w Bielsko- Białej, warranty engineera, inżyniera CAD w dziale badań i rozwoju , general ledger accountant w Skawinii
zdjecie uzytkownika
zadowolona - 2015-09-03 22:37:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uważam że warunki tam są dosyć przyzwoite
zdjecie uzytkownika
Emma - 2015-09-06 10:14:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałam w Skawinie na kontroli jakości w dziale wycieraczek.ODRADZAM. Praca dla murzynów i osób które lubią być poniżane.Drugiego dnia pracy dali nam norme. Koordynatorka chamska, nikt nowej osobie nie chce pomóc nawet koordynatorka, która na dodatek w drugi dzień ustaliła norme i z wielkim żalem jak jeszcze czegoś nie wiedziałam bądź zrobiłam żle uznała że od początku wszystko powinnam robić dobrze. Jedna wielka charuwa!!! Ludzie beznadzieja, zarobki marne!!! ZAMIAST KONTROLOWAĆ JAKOŚĆ musiałam również drzwigać ciężkie silniki i układać na palecie.Jakaś żenada!!!! Wykorzystywanie ludzi atmosfera beznadziejna ludzie niemili.Serdecznie odradzam, ja zwolniłam się w drugi dzień bo nie pozwolę się traktować jak śmiecia...
zdjecie uzytkownika
ema - 2015-09-06 10:26:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pracowałam w Valeo jako kontroler jakości na dziale wycieraczki. Powiem tylko jedno jeśli ktoś ma na tyle godności i nie chce być traktowany jak śmieć NIE IDŹCIE TAM. Koordynatorka chamska, nic nie pomoże, w 2 dzień narzuci normę i uważa ze nowe osoby od razu powinny wszystko umieć i dobrze robić. Ludzie chamscy, zamiast kontrolować faktycznie bo tak było w umowie, musiałam tez dźwigać ciężkie silniki na paletę jak chłop. Wyzysk, atmosfera strachu, problemem jest tez to ze nikt nie chce nic objaśnić trzeba samemu chodzić po ludziach i pytać się co i jak... a to chyba koordynator powinien wszystko wyjaśnić nowym osobom. Odradzam najgorsze miejsce pracy w jakim pracowałam.
zdjecie uzytkownika
Pietia - 2015-09-07 17:45:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ema - 2015-09-06 10:26:01]:
Witam.
Pracuję jako kontroler jakości już prawie rok i cały czas byłem - jestem przeświadczony, że panuje koleżeńska atmosfera. Czytając dzisiaj wasze komentarze w pracy, spotkałem sie jedynie z salwami śmiechu. Oderwały się dzieci od cyca mamy i wpadły na genialny pomysł: " Pójdę do pierwszej wymarzonej pracy". Ochoczo przyszły na zakład i zderzyły się z rzeczywistością. "Tu trzeba coś robić" - mówiły zdziwione. Jacy ludzie wstrętni, a koordynatorka okrutna, zła i podła - w drugi dzień nam normę narzuca. Nikt nic nie chce wytłumaczyć- prawiły rozpaczliwie. Lecz prostych zasad z mlekiem matki nie wyssały - kto pyta nie błądzi i koniec języka za przewodnika. Nikt z nas nie jest Duchem Św., żeby wiedzieć co się komu w głowie kołacze. Mam pytania to pytam. Jeszcze się nie zdażyło bym nie uzyskał odpowiedzi. Nie ma głupich pytań - tylko głupie odpowiedzi. Zapamiętajcie na przyszłość. Wiele dziewczyn pracuje na kontroli silników, nie słyszałem żeby któraś się żaliła na "ciężkie" silniki, które de facto ważą ok. 1,5 kg. No proszę, przestańcie pisać takie rzewne komentarze, bo to jest wręcz śmieszne. Nie wiem co myślałyście że będziecie robić - przechodzić się po hali i oglądać czy ludzie ładnie są ubrani i dobrze pracują? Pomyłka - tu trzeba coś robić i nic skomplikowanego w tym nie ma. Także osobiście wam radzę, jeżeli max. 1,5 kg to dla was "ciężkie ciężary", to szukać pracy w wadze piórkowej np. koło gospodyń i robienie poduszek z pierza. Myślę że tu się świetnie odnajdziecie.
zdjecie uzytkownika
KRAPU7 - 2015-09-09 23:06:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [RealLife - 2015-02-28 07:54:59]:
Praca w Valeo jest zwykłą siermiężną robotą, a nie pracą, BO TO PRACA FIZYCZNA A NIE UMYSŁOWA. A KTO ROBI FIZYCZNIE LUB MANUALNIE, JAK MAWIAJĄ WSZYSCY PRACOWNICY FIZYCZNI, JEST ZWYKŁYM POMIOTŁEM I ŚMIECIEM, NAWET JEŚLI BEDZIE SWOJA PRACĘ DOBRZE WYKONYWAŁ. Tak było w starożytnosci, że doceniali tylko umysłowców i tak jest w dzisiejszym świecie. Wiec jeśli kto chce byc NIKIM to niech robi jako fizol.
zdjecie uzytkownika
VALEO - 2015-09-18 21:08:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W sumie racja.... Jak 1,5kg jest cięzkie to i lepiej :Siedz w domu i placz ze pracy znalezc nie mozesz, ze nie masz doswiadczenia, ze nie mozesz sobie nic kupic, bo nie masz pieniedzy. Mimo, ze sa dni, kiedy faktycznie trzeba spiac poslady i ciezej pracowac to z dwojga zlega lepsza praca, stabilna i w cieple niz inne CIEZSZE I W GORSZYCH WARUNKACH. Jezeli boisz sie zlamac paznokcia lub spocic to gratuluje Twojej przyszlosci.
Wiele rodzin pracuje w Valeo i utrzymuja rodziny. Pomysl.... zamykaja trzy Valeo w okolicy : Wycieraczki, Chlodnice i Chrzanow. Wyobrazasz sobie ile rodzin traci prace?
Zyjac na garnuszki rodzicow tego nigdy nie zrozumiesz....
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2015-09-19 18:59:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam
pracuję w V... B-B około roku (addecco) płaca netto 1500-1800(tu jakieś nadgodziny)
robota do najlżejszych nie należy
święte krowy występują za akceptacją liderów i kierownictwa
jeśli chodzi o liderów to pracować się im ogólnie nie chce
lider ŁF przechodzi samego siebie w nieróbstwie, żal ze kierownik nie powiesił kamer zorientowanych na jego stanowisko (by przejrzał na oczy)
zorganizowanie pracy też pozostawia do życzenia
zdjecie uzytkownika
valeo - 2015-09-27 12:30:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurcze to jak nie pasuje to sie zwolnij i nie bwdziesz musial patrzec na to nierobstwo ;-)
zdjecie uzytkownika
@@44 - 2015-09-28 22:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w innych zakładach ale niespodkałam się z takimi osobami które podlizòją się kierawnikom a nie maja racji.takich ludzi to powinni zwolnić a nie być za nimi,ciekawe poco są ci liderzy lażic i kapusiować na pracownika
zdjecie uzytkownika
maoa - 2015-09-30 18:05:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co wiem to raczej klienci są zadowoleni z ich produktów, poza tym praca też jest raczej dobra w firmie.A generlnie to ta firma produkuje lampy tylne i przednie do samochodów osobowych, też dla producentów samochodów jak i na rynek wtórny (części zamienne), wiec popyt jest jednak na ich produkty.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-10-05 11:03:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czytając zamieszczone tutaj opinie, doszedłem do wniosku,że większość opinii(negatywnych) jest stworzona albo przez tych co sobie wyobrażali nie wiadomo co,że jak przyjdą, to będą mogli sobie po prostu siedzieć, patrzeć na to co się dzieje lub na smartfona, albo zostali zwolnieni,za chociażby brak motywacji i teraz chcą się odegrać, rozpisać, żeby inni omijali ten zakład szerokim łukiem. Valeo to bardzo dobra firma, ciągle się rozwija, cały czas szukają kogoś do pracy na produkcji - można się domyślić, dlaczego. Co prawda na początku zawsze się jest zatrudnianym przez agencję pracy, na umowach, które trzeba podpisywać co miesiąc, ale jednak są to UMOWY O PRACĘ, a nie zlecenie czy o dzieło. Trzeba się też przyzwyczaić do systemu pracy, dokładnie godzin pracy, w przypadku produkcji do pracy w różne dni tygodnia,do zmian porannych, czyli bardzo wcześnie rano, czy też nocek. Generalnie jeżeli ktoś szuka pracy, chce pracować, ma motywację, to jak najbardziej polecam Valeo. A jeśli ktoś myśli sobie, że po przyjściu będzie tylko na coś patrzył, bawił się i ma narzekać jaki to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to niech tutaj nie przychodzi i da szansę tym, co chcą coś robić, a takich nie brakuje.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-10-16 13:34:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Valeo w Chrzanowie pracuje osoba która umawia się z żona tymi mężczyznami na portalu społecznościowym. Uwazajcie na nią!!!
zdjecie uzytkownika
kkk - 2015-10-21 04:46:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Podzielę sie z wami swoją opinią, ze względu iż pracowałem w kilku zakładach produkcyjnych mam porównanie. Pracowałem w valeo w Skawinie na dziale skraplaczy przez ok 1.5 roku. Umowę z valeo dostałem po 3 miesiącach. Pracowałem prawie na wszystkich stanowiskach. Ogólnie praca nie jest ciężka a to że trzeba robić szybko, to jest normalne dla zakładów produkcyjnych. Czy byłem zadowolony z pracy? - nie, nie byłem. System zmianowy czterobrygadowy a wynagrodzenie 1500 zł netto. Jak na tak wielką firmę jest to po prostu żenada. Totalny brak szacunku ze strony kierownictwa. Pracujesz na starych maszynach które się ciągle psują i jeszcze pretensje od kierownika że mało zrobiłeś. A nie daj boże jak kierownik zobaczy Cię że przez chwilę nic nie robisz.. Rygor jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jak wejdziesz do wc to śmierdzi papierosami bo osoby które palą chowają się w wc żeby sobie spokojnie zapalić. Jeśli jesteś dobrym pracownikiem (dobrym murzynem) to i tak nie zostaniesz doceniony. Rotacja pracowników jest ogromna. Ludzie tam pracują bo po prostu muszą za coś utrzymać rodzinę, a kogo się zapytasz to każdy narzeka. Ogólnie straciłem 1.5 roku z życia. Obecnie pracuję również w zakładzie produkcyjnym. Warunki o niebo lepsze zarabiam średnio 2500 zł a do valeo nie wrócę to wiem na pewno.
zdjecie uzytkownika
Harry - 2015-10-21 15:25:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Mm pytanie do kolegi powyżej: W jakim zakładzie produkcyjnym teraz kolega pracuje?? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
sdfg - 2015-10-30 21:31:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć wszystkim, z tego co widziałem to obecnie w firmie Valeo Electric and Electronic Systems Zakład Produkcji i Regeneracji Systemów Napędowych prowadzą całkiem sporoą rekrutację między innymi na stanowisko inżyniera procesu i jakości w zespole projektowym, asystenta działu technicznego i technika utrzymania ruchu
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2015-11-16 14:31:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam. Firmę poznałem na targach pracy AGH. Wysłałem maila z aplikacją do działu IT z zaznaczeniem, że szukam pracy na cały etat z wynagrodzeniem w przedziale 2000-3000 netto. Rozmowa była z Panem Rafał Szuman, który spóźnił się 30 minut - podobno nikt go nie poinformował. Na rozmowie dowiedziałem się, że stanowisko wymaga bardzo intensywnego zaangażowania i jednocześnie jest mało płatne. Tj. najniższa krajowa. Przekazuję panu, że w aplikacji zawarłem trochę inny przedział wynagrodzenia który mnie interesuję. Nic mu nie było o tym wiadomo oraz uzyskałem informację że na start nic więcej nie mogą zaoferować. Ogólnie strata czasu. Odniosłem wrażenie, że w firmie panuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oraz że szukają jeleni którzy za wpis w CV dadzą się wykorzystać.
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2015-11-16 14:31:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam. Firmę poznałem na targach pracy AGH. Wysłałem maila z aplikacją do działu IT z zaznaczeniem, że szukam pracy na cały etat z wynagrodzeniem w przedziale 2000-3000 netto. Rozmowa była z Panem Rafał Szuman, który spóźnił się 30 minut - podobno nikt go nie poinformował. Na rozmowie dowiedziałem się, że stanowisko wymaga bardzo intensywnego zaangażowania i jednocześnie jest mało płatne. Tj. najniższa krajowa. Przekazuję panu, że w aplikacji zawarłem trochę inny przedział wynagrodzenia który mnie interesuję. Nic mu nie było o tym wiadomo oraz uzyskałem informację że na start nic więcej nie mogą zaoferować. Ogólnie strata czasu. Odniosłem wrażenie, że w firmie panuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oraz że szukają jeleni którzy za wpis w CV dadzą się wykorzystać.
zdjecie uzytkownika
Ijv - 2015-11-16 20:40:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o aktualne oferty pracy w firmie to widziałem ze szukają między innymi asystenta/ asystentki w dziale marketingu w Warszawie oferuja pracę w międzynarodowym środowisku możliwość rozwoju kompetencji i zdobycia wiedzy dostęp do narzędzi i systemów stosowanych,zatrudnienie na umowę o pracę,atrakcyjny pakiet socjalny
zdjecie uzytkownika
holld - 2015-11-19 01:12:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ljv to fajna propozycja w dziale marketingu. ciekawe tylko jakie obowiązki są w zakresie takiej asystentki.
zdjecie uzytkownika
kikos - 2015-11-21 19:03:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jako asystentka czy też asystent wymagania na pewno są mniejsze niż na stanowisku specjalisty. Taki bardziej pomagier.
zdjecie uzytkownika
, - 2015-11-22 14:57:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2015-10-16 13:34:41]:
Człowieku piszesz bzdury, jaka motywacja w tej firmie chyba sobie żartujesz, pracuje juz pare lat i mam dość, praca bardzo ciężka po pewnym czasie odbija się to na zdrowiu, niskie zarobki jak za taka charowe i zmiany , mobbing na każdym kroku, umowa to wyglada tak ze po znajomosci dostaniesz po 3- 4 miesiącach niestety reszta musi czekać i czekać chyba ze go wyleją chociaż teraz firma idzie na rękę bo ludzie zwalniają się notorycznie nie pisz bzdur ze ludzia nie chce się pracować nie każdy tu wytrzyma fizycznie i psychicznie
zdjecie uzytkownika
iguana - 2015-11-23 23:43:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie piszą to, co wyczytali.. skoro firma zamieszcza takie informacje w ofertach, to widocznie w jakimś celu. Może do tej pory kiepsko im to szło, ale postanowili coś zmienić
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-12-01 14:22:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zan - 2015-07-22 22:15:23]:
Pracowałem przez adecco umowa tymczasowa,,tzw smieciówka,, .prace daja na dwa miesiace wiecej nie.Zarobki w granicach 1300 -1700 zalezy od godzin przepracowanych.ubranie daja poplamione nie nowe tylko buty daja nowe.Praca tzw na ze zatepujesz praconika valeo.Daja cie na tzw wózki koło pieca lub na magazyn .i ludzi zadtruniaja jak mrówki.tzn na okrągło
zdjecie uzytkownika
stylwi - 2015-12-07 18:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Valeo mógłbym pracować pod warunkiem, że zagwarantowaliby mi możliwość rozwoju zawodowego. A z tym zawsze i wszędzie jest ciężko. Tym bardziej, że firmy się boją kształcić, żeby pracownik gdiześ nie uciekł.
zdjecie uzytkownika
siksa - 2015-12-08 19:41:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie ciekawe czy to prawdz
zdjecie uzytkownika
mik - 2015-12-17 22:09:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a nie prawda. z tym ze nie chca ksztalcic. na tym to polega ze chca wyspecjalizowac pracownika, a doceniajac go pozniej pod katem np podwyzki taki pracownik nigdzie nie ucieknie
zdjecie uzytkownika
Bartu - 2016-01-23 17:29:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mik no dokładnie, tym bardziej, że kształcić chcą, bo zapewniają szkolenia np. na stanowisku technika utrzymania ruchu. A z tego co mi wiadomo osoby pracujące jak trzeba są nagradzani premiami i awansami.
zdjecie uzytkownika
karny - 2016-01-25 19:02:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bartu - 2016-01-23 17:29:38]:
jak trzeba to rzeczywiście są. Wydaje mi się jednak że właściciele traktują to jako typową już ostateczność. Niemniej jeśli szukacie pracy jako trenerzy do spraw technicznych to pewnie coś znajdziecie
zdjecie uzytkownika
Zenada - 2016-01-28 21:46:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zan - 2015-07-22 22:15:23]:
W innej pracy.Lepiej rowy kopac za te same pieniadze i sie jeszcze o lopate podepszesz.Szczerze odradzam nawet w wietnamie lepiej niz w tym pierdolniku
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-02-01 12:41:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak karny, jest rekrutacja na Trenera ds. Technicznych i to w każdym województwie. Jak widziałem to nawet oferują opiekę medyczną, ubezpieczenie, dofinansowanie wyżywienia, kartę aktywności sportowej.
zdjecie uzytkownika
Ciekawy - 2016-02-16 21:43:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedzcie coś więcej o pracy w dziale utrzymania ruchu.
zdjecie uzytkownika
parmik - 2016-02-16 21:52:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli chodzi o pracę w utrzymaniu ruchu @ciekawy to polega ona głównie na konserwowaniu, regulowaniu i remontowaniu. do tego usuwasz awarie. i pracujesz na zmiany. ciekawe jakie mają płace.
zdjecie uzytkownika
Ciekawy - 2016-02-17 16:17:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@parmik co sie robi to wiem, chciałem wiedzieć jak wyglada praca na tym stanowisku w Valeo.
zdjecie uzytkownika
kaja - 2016-02-18 19:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam mam pytanie pracuję w valeo przy addeco czy muszę codziennie po przyjsciu do pracy podpisywac sie na ochronie i odbierac dyskietkę i czy tak wyliczaja godziny pracy?
zdjecie uzytkownika
dar - 2016-02-19 09:54:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tego to chyba dowiesz się @kaja dopiero na rozmowie kwalifikacyjnej niestety takich informacji szczegółowych raczej tu nie znajdziesz ;/ @ ciekawy w ogłoszeniu, które dodali jest to bardzo szczegółowo opisane sprawdź
zdjecie uzytkownika
kaja - 2016-02-21 02:14:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do kiedy są wysyłane wypłaty z valeo przez adecco.?
zdjecie uzytkownika
eripap - 2016-02-21 18:41:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
z tego co wiem to do 10 każdego miesiąca, więc akurat tutaj jest spokojnie. Poza tym dają możliwiść studentom, bo organizują staże i to płatne w dodatku.
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-02-26 18:45:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KRAPU7 - 2015-09-09 23:06:31]:
to prawdopodobnie broni się koordynatorka
zdjecie uzytkownika
irek - 2016-03-07 20:31:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ja, sądzisz, że komukolwiek chciałoby się z koordynatorów tutaj zaglądać i prostować sprawę? Nie sądzę. Firma na pewno powinna popracować na komunikacją wewnątrz, a będzie lepiej.
zdjecie uzytkownika
rurek - 2016-03-22 18:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [olek - 2016-02-01 12:41:02]:
Akurat uczestniczyłem w rekrutacji na trenera technicznego, niby rekrutacja w każdym województwie ale chcą przyjąć tylko dwie osoby na całą Polskę. Praca według informacji 4 dni w tygodniu całkowicie poza domem przy czym nie udzielają informacji czy dojechać trzeba w poniedziałek a powrót w sobotę. To nawet kierowca ciężarówki pracuje 2 tygodnie w trasie i dwa tygodnie w domu jest. A tu cały czas "w trasie", co rodzina na to? Nawet nie pytałem. Pytali o wymagania finansowe podałem 10k brutto. Po drugim etapie rozmów orzekli że z wiedzą krucho - ale nie dziwota skoro pytali o sprawy z zakresu ich wewnętrznych problemów gwarancyjnych z produktami co dla człowieka "z zewnątrz" jest nieznane ze zrozumiałych względów ale był to świetny argument aby orzec, że nie ma wiedzy więc nie zaproponują tyle ile podano na początku, padło pytanie a po uzupełnieniu wiedzy jest chyba zrozumiałe że i płaca wzrosnie - okazało się że nie :-). Co ciekawe stosowano manipulacje stwierdzając że inni kandydaci wszyscy wypadli świetnie a chcą połowę tego co ja. WIĘC PO CO DO MNIE DZWONIĄ?? Przecież podałem minimalne wymagania finansowe. Czyżby ci inni kandydaci już ich olali jak się dowiedzieli na czym praca polega i ile płacą? Dla mnie praca wyjazdowa na cały tydzień musi się równać z rekompensatą finansową dla pracownika jak i rodziny aby chociaż w minimalnym stopniu uciechy rzeczowe pozwoliły zaakceptować pewną nieobecność taty w domu. Firmy nie oceniam bo nie mam podstaw do tego, niemniej już po zagrywkach na rekrutacji i późniejszych rozmowach telefonicznych mogę sobie wyobrazić co byłoby później, kiedy powiedzieliby "mamy cię".
zdjecie uzytkownika
zzz - 2016-03-30 22:27:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może pracuje lub pracował w księgowości w Valeo i może napisać jakie panują tam klimaty?
zdjecie uzytkownika
zzz - 2016-03-30 22:30:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pytanie dotyczy księgowości w Skawinie (w nawiazaniu do poprzedniego pytania). Dziekuje.
zdjecie uzytkownika
gumiś - 2016-03-31 15:16:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [VALEO - 2015-09-18 21:08:42]:
Typowe. Dajmy się traktować jak śmieci, bo inaczej zamkną Valeo i nasze rodziny ucierpią na tym. Uroczy szantaz. Na poziomie tej firmy. UWAGA UWAGA nie podnieśliście pensji od 100 lat,płacicie głodowe stawki, wasz staff jest chamski i rozbestwiony. Oficjalnie wszyscy wiedzą, że na terenie małopolski jesteście najgorszym pracodawcą. Po co dalej udawać? Nikt nie traktuje Was powaznie. Jesteście dla nas tym samym, czym my dla Was. Zwyczajnym śmieciem.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Nie polecam. Firmę poznałem na targach pracy AGH. Wysłałem maila z aplikacją do działu IT z zaznaczeniem, że szukam pracy na cały etat z wynagrodzeniem w przedziale 2000-3000 netto. Rozmowa była z Panem Rafał Szuman, który spóźnił się 30 minut - podobno nikt go nie poinformował. Na rozmowie dowiedziałem się, że stanowisko wymaga bardzo intensywnego zaangażowania i jednocześnie jest mało płatne. Tj. najniższa krajowa. Przekazuję panu, że w aplikacji zawarłem trochę inny przedział wynagrodzenia który mnie interesuję. Nic mu nie było o tym wiadomo oraz uzyskałem informację że na start nic więcej nie mogą zaoferować. Ogólnie strata czasu. Odniosłem wrażenie, że w firmie panuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oraz że szukają jeleni którzy za wpis w CV dadzą się wykorzystać.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
vałelo - 2016-04-05 20:24:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nieustanna rekrutacja do tej firemki świadczy najlepiej o tym prężnym zakładzie ze Skawiny :) Częściej niż ogłoszenia o pracy w tej firemce (samych agencji pracy które non stop się ogłaszają jest ok 5) pojawiają się w internecie chyba tylko ogłoszenia matrymonialne - tak jak napisał ktoś wcześniej - lepiej kopac rowy za ta kase :)
zdjecie uzytkownika
anak - 2016-04-08 11:48:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no potrzebują ludzi, widzisz na fotach jaki duży zakład, a jest tez popyt na tego rodzaju oświetlenie

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Valeo!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Valeo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert