logo Valeo

Valeo

Skawina

Opinie o Valeo

Adam f 2016-11-16 18:03
Co Konstruktorami i technolosami? Da się zarobić 5k na rękę?
2
xyz 2016-11-20 21:58
No właśnie. Dobre pytanie. Ile zarabia inżynier technolog albo konstruktor ?
1
termopol 2016-12-01 13:26
prosze uważać na pana Krauza z Radziszowa, pożycza pieniądze od ludzi i nie oddaje. ma też długi w kilku sklepach w Skawinie
2
esmeralda 2016-12-03 08:11
Szkola zycia atmosfera straszna ludzie zasdrosni warunki pracy okropne szkoda zdrowia
7
Czarna 2016-12-10 16:02
Pa bez przesady!
27 października byłam na rozmowie, potem badania, szkolenie BHP. Po czym okazało się, że pracy nie ma. (Sytuacja identyczna do postu powyżej.)
Trwało to prawie cały listopad. Aż w końcu dostałam telefon i od 2 grudnia pracuję. Jestem zadowolona, atmosfera bardzo fajna, lider w porządku. Nie mam na co narzekać. Kasa mi odpowiada, a podwyżka niedługo.
Mam nadzieję, że za 6 miesięcy podpiszę umowę już z Valeo :)
Na temat busów podpytałam znajomych i nimi dojeżdżam. Są na przystanku zawsze na czas.

Jaki z tego wniosek???

1
fryksos 2016-12-11 11:52
Witam. Chciałbym ostrzec wszystkich pracowników VALEO przed panem Krauzem (mieszka w Radziszowie) który pracuje dorywczo w f-mie sprzątającej hale w VALEO. Ten pan porzycza od ludzi pieniążki (jego stary tekst że potrzebuje na lekarstwa) i nie oddaje. Kilkunastu ludziom w Skawinie i Radziszowie jest winien kilka tysięcy, a to nie jedyne jego lewe interesy. Proszę uważać!!!.
1
Xxx 2016-12-25 22:33
Jak zobacze twoj pasek z wyplaty to uwierze ze tyle zarabiasz.
2
nickname 2017-01-11 20:46
Czy praca tam jest jakaś ciężka fizycznie? Czy trzeba dużo dźwigać? Może ktoś dokładniej opisać na czym polega tam praca na produkcji, jak to mniej więcej wygląda?
2
tutzzi 2017-01-12 00:59
Witam pracowałem tak jakieś 5 lat temu na dziale chłodnic i teraz sytuacja mnie do tego zmusiła że znowu szukam byle jakiej pracy. Dlatego chciałbym zapytać ile teraz zarabia się w valeo na produkcjii przez addeco ?
4
Kryza 2017-01-13 00:08
Zna ktoś numer na ochronę valeo Chrzanów
2
Ktos 2017-01-16 20:48
Czesc....sluchajcie mam pytanie. Nie orientuje sie ktos czy agencja pracy Manpower rekrutuje tez na wycieraczki czy tylko na chlodnice? Z gory dzieki za odpowiedz
Ona2315 2017-01-20 13:29
Masakra pracuje tam 11 lat porażka wyzysk masz robić wszystko na wszystkich linach na działach niestety traktuje się nas jak automaty więcej więcej robie bo musze ale trzeba oglądnąć się Za czymś innym w tamtym roku podnieśli naj niższa podstawe 2200 na valeo ja musiałam 6 lat pracować żeby tyle dostać na umowę gdzie stazowe wogole nie doceniają starych stażem operatorów jak się nie obidza to nikt tam nie będzie robił a już im brakuje ludzi pozdrawiam
10
ska 2017-01-20 18:43
Oni chyba rekrutuja do tej sortujacej firmy tu i tu ale tam podobno nie jest za miło
4
asd 2017-02-12 09:42
Witam, orientuje sie ktos ile przykladowo zarabia operator CNC z doswiadczeniem? Pozdrawiam
On 2017-02-23 16:16
O ile wiem nie ma takiego stanowiska jak operator cnc. Po drugie jak ktos podnieca sie tym ze zarabia 1800-1900zl netto za prace świątek piątek i niedziele, noce, święta i ch** wie co jeszcze, i do tego cieszy sie z tego ze ma darmowego busa( za ktorego oczywiscie wszyscy placimy) to jest zwyklym debilem
20
nick wprost 2017-02-24 13:14
Duża rotacja pracowników z firm zewn., chyba[...] głównie. wg.humoru,:) czy też niejasnych prywatnych upodobań decyzyjnych osób
7
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz 2017-03-01 15:50
Praca jest ciężka i okropnie monotonna. Płaca jest zdecydowanie za mała jak na wykonywane czynności. "Wielcy" inżynierowie chyba nie mają pojęcia co się dzieje na hali produkcyjnej. Ta praca jest ostatecznością jeśli ktoś umiera z głodu albo ma rodzinę na utrzymaniu. Zdecydowanie nie polecam, a w szczególności młodym ludziom, no chyba że jest się cebulakiem z za Zasiedmiogórogrodu i nie ma się żadnych, większych ambicji na przynajmniej jakąś ciekawszą pracę. Większość maszyn i tak się cały czas psuje, ale to i tak będzie wasza wina i będziecie musieli sobie sami poradzić bo niektórzy mechanicy są jak cały ten zakład, czyli mierni. Podsumowując radze przejrzeć rynek pracy jeszcze raz i poszukać jakiejś interesującej pracy.
13
WyluzowanaJuż 2017-03-10 13:22
Nie polecam, zdecydowanie. Płaca marna. Miało być min.1700-1900zł a ledwo dochodziło do 1500zł. Nie więcej. Atmosfera tragedia... wieś tańczy i śpiewa...
Starzy pracownicy są na lżejszych stanowiskach. Straszna rotacja nowych pracowników. Dostają najgorsze/najcięższe stanowiska. Starzy pracownicy siedzą i się śmieją. Wyrobieni sporo przed czasem. Bacznie obserwują poczynania "nowych". Sprawdzają raporty -"Ciekawe ile dzisiaj zrobił/a ?". Mistrzowie świata! :D
Sami też nie są doceniani finansowo np. za staż a z innych się nabijają... Nooo ale to o nich świadczy...
Nie są skorzy do pomocy, dopiero jak się ich poprosi i to często z łaską. Liderzy też mają wszystko "gdzieś". Jak nie poprosisz, nie przyjdzie, nawet nie zapyta jak Ci idzie. Udaje, że nie widzi nic. Nawet do kierownika dodzwonić się to graniczy z cudem. Też ma wszystko gdzieś...
A jak nowy pracownik ma się czegokolwiek nauczyć? A no tak: Szybkie szkolenie stanowiskowe i dalej radź sobie sam! A Ty operatorze walcz z czasem, żeby się wyrobić. Norma musi być zrobiona. Co godzinę musisz ładnie napisać ile sztuk zrobiłeś. Na koniec zmiany zsumować, narysować wykres. A godzina dzielona jest na 3600 sekund...i trzeba się rozliczyć wpisując sztuki. Maszyny niby nie stare, ale co chwilę awaria.
Ja wszystko rozumiem - za darmo nie ma nic... aleeee bez jaj!
Trochę lat przepracowanych mam już na produkcji. Ludzie, nie za takie pieniądze! Jesteś rozliczany z każdego kroku. Pracowników biurowych jak mrówek. Na kogoś trzeba robić...
Ale tak naprawdę to serdecznie współczuję tym co muszą tam pracować. Każdy ma inną sytuację finansową i grono ludzi a szczególnie z dalszych miejscowości nie ma dużego wyboru na rynku pracy. To jest przykre.
Najlepiej chyba mają się tam Ukraińcy. " Nie panimaju" i robi tyle co chce i jak chce. Albo faktycznie nie rozumie, albo głupa pali i ma wszystko gdzieś...
Jak już faktycznie przegina i są skargi, to wtedy idzie do zwolnienia.

Szkoda... bo w planach była długofalowa współpraca...
Pozdrawiam wszystkich i trzymam kciuki za "nowych" i tych co już lata tam dymają.
27
Nowy 2017-03-19 14:21
Kierowników chyba szkoła w Korei Północnej, uczą ich jak dolowac i jeszcze bardziej szykanowac pracowników. Nie rozumiem że taki zakład jak ten może funkcjonować, żadnej kontroli z inspekcji pracy
9
Nikt 2017-04-05 13:55
Mam pytanie do pracowników Valeo o kt godzinie odjeżdża bus do valeo z Wadowic ten pracowniczy ? Na godzinę 22 ???
Tentakma 2017-04-16 13:49
Ciekawe rzeczy tu czytam, bo praca wcale nie jest tak ciężka (chyba, że ja wcześniej trafialem na ciężkie) a zarobek 2300+ miesięcznie pod Adecco wcale nie jest najgorszy.
..... 2017-04-30 20:10
2300 adecco, 2500 w valeo z 10 letnim stażem
2
nick 2017-05-16 19:08
hm to w koncu polecacie te pracze czy nie?
jak wygląda tam dzień roboczy,jak warunki pracy,pracodawca?
Operator 2017-05-16 23:20
NIE
4
. 2017-05-19 20:00
teraz na dodatek piekielnie gorąco, nie polecam
3
dddeee 2017-05-19 20:59
...porażka po całości
7
Romano 2017-06-06 12:36
Praca dla desperatów, którzy nie mają co jeść.
6
ania 2017-06-22 08:02
a na jakim stanowisku ? o innych zarobkach słyszałam.
człowiek z biura 2017-06-26 11:01
Obserwuję zakład w Skawinie i czytam Wasze komentarze.
Pracowałem w różnych korporacjach i zdaję sobie sprawę, że zakład zakładowi nie równy.
Jednak z doświadczenia wiem, że każdy Menadżer przynajmniej na początku stara się rozpoznać temat, dowiedzieć z kim ma do czynienia i poukładać relacje z pracownikami w taki sposób aby mieć z nimi dobre relacje. W tym miejscu pojawia się często hamulec i opór materii tzn. że zanim jeszcze poznacie nowego kierownika jesteście nastawieni na niego z góry na NIE... zaczynacie mu robić pod górkę i zamiast wypracować między sobą jakąś fajną relację i współpracę to drzecie koty między sobą, a później się do dalej eskaluje. Spada produktywność, robi się zła atmosfera w pracy, ludzie zaczynają się zwalniać a jak brakuje ludzi i nie ma wyników to Wy macie problem z urlopami a dalej to po równi pochyłej w dół już idzie.
Uważam, że jeżeli chcecie mieć fajną atmosferę w pracy to sami musicie o nią zadbać i stworzyć zespół z Team Leaderami a później z Kierownictwem. Każdy Menadżer wie, że najważniejszym zasobem firmy są ludzie, bo bez Was te maszyny nic nie wyprodukują.
Więc kiedy firma posiada już maszyny i Was drodzy pracownicy to rolą kierownika jest zadbać o to aby zapewnić wam możliwość pracy i jej warunki w taki sposób aby nie stała się wam tam krzywda a praca była efektywna (nie mylić z efektowną). A jak to osiągnięcie to jestem pewien, że będziecie już wtedy pracować WSPÓLNIE nad tym jak pracować sprytniej a nie ciężej. Pojawią się wyniki a po jakimś czasie podwyżki, bo firma skupi się już tylko na zarabianiu a nie gaszeniu wewnętrznych pożarów.
Ważne też jest aby zgłaszać na bieżąco problemy z maszynami i pilnować sobie tego, bo żeby mieć wyniki trzeba też mieć niezawodność.

Życzę Wam wszystkiego najlepszego
P.S. mam nadzieję, że chociaż zadacie sobie trud i przeczytacie moje wskazówki.
2
operator 2017-07-11 15:13
Jak się trafi jakiś ludzki team leader to zazwyczaj ma problemy u kierownika. Oni mają zapie.... na wysokości lamperii rzekł o operatorach pewien menager. Człowieku z biura zejdź na ziemię, przyjdź na linię popracować parę lat to zobaczysz jak jest kolorowo. A te kamery i rozliczanie co do sekundy to zdrowe to jest? Wykończycie ten zakład panowie menagerowie i kierownicy. A właściwie to wasza niekompetencja. Świnki i krówki wam paść. Nie.... szkoda zwierząt.
7
Człowiek z produkcji 2017-07-13 15:33
O ogromnej niekompetencji kierowników, menagerów itp osób świadczy fakt ciągłego braku osób chętnych do pracy, niesamowitej rotacji pracowników, konieczności posiłkowania się ukraińcami. Panowie wy nie potraficie stworzyć przyjaznych warunków pracy! Dlatego pracownicy produkcji odchodzą. Opinia o zakładzie jest fatalna i to wy drodzy zarządzający na różnych szczeblach za to odpowiadacie. Jesteście jednak jedną wielką kliką i żaden z was konsekwencji nie poniesie, choćby operatorzy zaczęli się wieszać na terenie zakładu pracy, nie wytrzymując atmosfery i tempa pracy. Stajnia Augiasza gdzie tylko radykalne działania przyniosłyby pozytywny efekt.
11
Dominika 2017-07-22 10:55
@operator na pewno stanowisko w biurze i na produkcji różni się warunkami pracy to oczywiste i na pewno warto zwracać takim ludziom uwagę na to co się dzieje - takim miejsce jest właśnie to forum. Może ludzie z tych szczebli mogliby wtedy odnieść się do Twoich uwag i odpowiedzieć jak oni to widzą.
trebor 2017-07-27 18:12
może mi ktoś przybliżyć jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna do księgowości?
Dominika 2017-08-13 13:25
@Trebor może wziąłeś udział w rekrutacji i możesz napisać innym, jak wyglądała? To bardzo ważne informacje, bo minimalizują stres i pomagają w przygotowaniu się do rozmowy.
mmm 2017-08-21 00:02
hej pracujedz w ksievowosci nadal ??
jak tam jest ?
czy po umoeie o prace na 3 miesiace bez problemu przedluzaja na czas nieokreslony ? daja w zwiazku z tym jakas podwyzke ?
pozdrawiam
1
mmmm 2017-08-21 00:04
hej.
byla juz u cirbie rozmowa ?
ja jestem juz przyjeta i niedlugo zaczynam.
Dominika 2017-08-23 10:55
@Trebor, może od Ciebie inni zainteresowani pracą mogą dowiedzieć się szczegółów na temat rozmowy rekrutacyjnej i warunków pracy w Valeo? Wcześniej pytałam o to, jednak nie uzyskałam odpowiedzi. Jeśli możesz napisz innym, czego mogą się po firmie spodziewać, to na pewno ułatwić im wybór zatrudnienia.
unknown 2017-08-26 01:38
Na początku śmieciówka przez adecco. Nie powiem można teraz zarobić 2500 spokojnie. Ja najwięcej 2700. Aczkolwiek jebać trzeba zależy też gdzie trafisz. Są takie miejsca gdzie robi sie lekko a są miejsca gdzie ujebiesz sie jak wół. Jak tylko zobaczą żę jesteś kumaty to będziesz szkolony gdzie się da na danym apu by zastępować ludzi których brakuje. Tak pozatym fartuchy w większości Cie nie szanują. Kierownik ma fochy jak nie ma ilości i nie chce dawać wolnego itp. Liczy się ilość nie jakość. Jak zrobisz trochę złomu to afera jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ale my głupie człowieki dla własnej satysfakcji robimy dużo i dobrze. A te ciaparuchy się cieszą. Cała prawda :).

PS. Apu3
4
Arti 2017-08-30 23:30
Masz rację. Pracuje tu nie długo a jeszcze krócej pod valeo. Staram się robić to co ode mnie oczekują. Mamy dość zgraną grupę na linii i wszystko jest ok oprócz wypłaty. Taka kasa to jakieś 10 lat temu była by w normie.
Dominika 2017-08-31 12:15
@unknown, piszesz, że śmieciówka na początku, czy później można liczyć na bezpośrednie zatrudnienie w Valeo? Jeśli ogarniasz swoje obowiązki, jak to napisałeś i kierownictwo to zauważa, to może, można w późniejszym czasie liczyć na jakąś podwyżkę, albo awans?
operator lider 2017-09-01 17:39
Można liczyć na umowy tym bardziej, że nikt tutaj nie chce pracować, więc wolnych etatów jest w ch albo i więcej, a jak ktoś ogarnięty to tym bardziej spierdziela. Podwyżki są coroczne, jak ktoś wchodzi w odbyt i przytakuje to awansować też można.
2
Dominika 2017-09-10 10:50
@operator lider, dziękuję z jednej strony za odpowiedź na moje pytanie, bo chociaż wiadomo na co w Valeo można liczyć. Z drugiej strony dopytuje z czego wynika taka sytuacja, jak to opisujesz? Z ofert pracy nie wynika, żeby firma poszukiwała wielu pracowników, więc o co dokładnie chodzi?
operator lider 2017-09-10 17:47
ależ ogłoszenia adeccowskie są aktualizowane codziennie na portalach z ofertami pracy, braki rąk do pracy są ogromne, maszyny stoją bo nie ma kto na nich robić. Tak źle nie było nigdy.
3
Mmcc 2017-09-21 17:59
Jak wyglądają tam staże? Chodzi mi konkretnie o dział jakości, bo nie wiem czy opłaca się za to brać.
1
jeeeeee 2017-09-27 00:47
Czy można zarobić 2500 netto na początek?
szta 2017-09-27 09:12
No właśnie jakie są zarobki po rozpoczęciu pracy, 2500 na rękę było by fajnie.
Dominika 2017-09-27 13:21
Rozumiem, @operator lider, to trochę dziwne w takim razie, że maszyny stoją, a ludzie nie chcą przychodzić do pracy. W sumie wiele osób pyta tutaj na forum o warunki pracy i zarobki, więc może coś się ruszy i Valeo da trochę lepsze pieniądze w związku z calą sytuacją?
kik 2017-10-05 14:35
słyszałem że na wycieraczkach ukraincy zarabiają więcej niż pracownicy robiący po parę lat hehe, ładna lipa
2
były pracownik 2017-10-11 11:47
stawka obecna ok 2400 brutto na początek; czasem premia miesięczna gdy nie ma reklamacji; +dodatek za 4brygadówkę.... Praca masakra; kierownictwo i biurowi sielanka; praca w weekendy i święta obowiązkowa..... brak rąk do pracy - jest pełno ogłoszeń do Valeo; obecnie już płacą 500zł za polecenie pracownika. PATOLOGIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A ludzie tam pracujący jeszcze gorsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pracowałem 3l na LINII - SILNIKI
lider 2017-10-14 18:34
2400 stawka dla pracownika valeo, a adecco ma około 2600. Kabaret, bo stary, doświadczony pracownik np z 5 letnim doświadczeniem często zarabia tyle samo co świeżo przyjęty. Tym sposobem w valeo pracuje garstka ogarniętych, stado niedojd i mnóstwo świeżaków.
Zostaw swoją opinię o Valeo - Skawina
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Valeo