logo Valeo

Valeo

Skawina

Opinie o Valeo

kkk 2015-10-21 04:46
Podzielę sie z wami swoją opinią, ze względu iż pracowałem w kilku zakładach produkcyjnych mam porównanie. Pracowałem w valeo w Skawinie na dziale skraplaczy przez ok 1.5 roku. Umowę z valeo dostałem po 3 miesiącach. Pracowałem prawie na wszystkich stanowiskach. Ogólnie praca nie jest ciężka a to że trzeba robić szybko, to jest normalne dla zakładów produkcyjnych. Czy byłem zadowolony z pracy? - nie, nie byłem. System zmianowy czterobrygadowy a wynagrodzenie 1500 zł netto. Jak na tak wielką firmę jest to po prostu żenada. Totalny brak szacunku ze strony kierownictwa. Pracujesz na starych maszynach które się ciągle psują i jeszcze pretensje od kierownika że mało zrobiłeś. A nie daj boże jak kierownik zobaczy Cię że przez chwilę nic nie robisz.. Rygor jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jak wejdziesz do wc to śmierdzi papierosami bo osoby które palą chowają się w wc żeby sobie spokojnie zapalić. Jeśli jesteś dobrym pracownikiem (dobrym murzynem) to i tak nie zostaniesz doceniony. Rotacja pracowników jest ogromna. Ludzie tam pracują bo po prostu muszą za coś utrzymać rodzinę, a kogo się zapytasz to każdy narzeka. Ogólnie straciłem 1.5 roku z życia. Obecnie pracuję również w zakładzie produkcyjnym. Warunki o niebo lepsze zarabiam średnio 2500 zł a do valeo nie wrócę to wiem na pewno.
15
Harry 2015-10-21 15:25
Witam. Mm pytanie do kolegi powyżej: W jakim zakładzie produkcyjnym teraz kolega pracuje?? Pozdrawiam
4
qwerty 2015-11-16 14:31
Nie polecam. Firmę poznałem na targach pracy AGH. Wysłałem maila z aplikacją do działu IT z zaznaczeniem, że szukam pracy na cały etat z wynagrodzeniem w przedziale 2000-3000 netto. Rozmowa była z Panem Rafał Szuman, który spóźnił się 30 minut - podobno nikt go nie poinformował. Na rozmowie dowiedziałem się, że stanowisko wymaga bardzo intensywnego zaangażowania i jednocześnie jest mało płatne. Tj. najniższa krajowa. Przekazuję panu, że w aplikacji zawarłem trochę inny przedział wynagrodzenia który mnie interesuję. Nic mu nie było o tym wiadomo oraz uzyskałem informację że na start nic więcej nie mogą zaoferować. Ogólnie strata czasu. Odniosłem wrażenie, że w firmie panuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oraz że szukają jeleni którzy za wpis w CV dadzą się wykorzystać.
2
qwerty 2015-11-16 14:31
Nie polecam. Firmę poznałem na targach pracy AGH. Wysłałem maila z aplikacją do działu IT z zaznaczeniem, że szukam pracy na cały etat z wynagrodzeniem w przedziale 2000-3000 netto. Rozmowa była z Panem Rafał Szuman, który spóźnił się 30 minut - podobno nikt go nie poinformował. Na rozmowie dowiedziałem się, że stanowisko wymaga bardzo intensywnego zaangażowania i jednocześnie jest mało płatne. Tj. najniższa krajowa. Przekazuję panu, że w aplikacji zawarłem trochę inny przedział wynagrodzenia który mnie interesuję. Nic mu nie było o tym wiadomo oraz uzyskałem informację że na start nic więcej nie mogą zaoferować. Ogólnie strata czasu. Odniosłem wrażenie, że w firmie panuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oraz że szukają jeleni którzy za wpis w CV dadzą się wykorzystać.
12
, 2015-11-22 14:57
Człowieku piszesz bzdury, jaka motywacja w tej firmie chyba sobie żartujesz, pracuje juz pare lat i mam dość, praca bardzo ciężka po pewnym czasie odbija się to na zdrowiu, niskie zarobki jak za taka charowe i zmiany , mobbing na każdym kroku, umowa to wyglada tak ze po znajomosci dostaniesz po 3- 4 miesiącach niestety reszta musi czekać i czekać chyba ze go wyleją chociaż teraz firma idzie na rękę bo ludzie zwalniają się notorycznie nie pisz bzdur ze ludzia nie chce się pracować nie każdy tu wytrzyma fizycznie i psychicznie
9
Pracownik 2015-12-01 14:22
Pracowałem przez adecco umowa tymczasowa,,tzw smieciówka,, .prace daja na dwa miesiace wiecej nie.Zarobki w granicach 1300 -1700 zalezy od godzin przepracowanych.ubranie daja poplamione nie nowe tylko buty daja nowe.Praca tzw na ze zatepujesz praconika valeo.Daja cie na tzw wózki koło pieca lub na magazyn .i ludzi zadtruniaja jak mrówki.tzn na okrągło
3
siksa 2015-12-08 19:41
ludzie ciekawe czy to prawdz
Zenada 2016-01-28 21:46
W innej pracy.Lepiej rowy kopac za te same pieniadze i sie jeszcze o lopate podepszesz.Szczerze odradzam nawet w wietnamie lepiej niz w tym pierdolniku
10
Ciekawy 2016-02-16 21:43
Powiedzcie coś więcej o pracy w dziale utrzymania ruchu.
Ciekawy 2016-02-17 16:17
@parmik co sie robi to wiem, chciałem wiedzieć jak wyglada praca na tym stanowisku w Valeo.
kaja 2016-02-18 19:04
witam mam pytanie pracuję w valeo przy addeco czy muszę codziennie po przyjsciu do pracy podpisywac sie na ochronie i odbierac dyskietkę i czy tak wyliczaja godziny pracy?
3
kaja 2016-02-21 02:14
do kiedy są wysyłane wypłaty z valeo przez adecco.?
ja 2016-02-26 18:45
to prawdopodobnie broni się koordynatorka
rurek 2016-03-22 18:07
Akurat uczestniczyłem w rekrutacji na trenera technicznego, niby rekrutacja w każdym województwie ale chcą przyjąć tylko dwie osoby na całą Polskę. Praca według informacji 4 dni w tygodniu całkowicie poza domem przy czym nie udzielają informacji czy dojechać trzeba w poniedziałek a powrót w sobotę. To nawet kierowca ciężarówki pracuje 2 tygodnie w trasie i dwa tygodnie w domu jest. A tu cały czas "w trasie", co rodzina na to? Nawet nie pytałem. Pytali o wymagania finansowe podałem 10k brutto. Po drugim etapie rozmów orzekli że z wiedzą krucho - ale nie dziwota skoro pytali o sprawy z zakresu ich wewnętrznych problemów gwarancyjnych z produktami co dla człowieka "z zewnątrz" jest nieznane ze zrozumiałych względów ale był to świetny argument aby orzec, że nie ma wiedzy więc nie zaproponują tyle ile podano na początku, padło pytanie a po uzupełnieniu wiedzy jest chyba zrozumiałe że i płaca wzrosnie - okazało się że nie :-). Co ciekawe stosowano manipulacje stwierdzając że inni kandydaci wszyscy wypadli świetnie a chcą połowę tego co ja. WIĘC PO CO DO MNIE DZWONIĄ?? Przecież podałem minimalne wymagania finansowe. Czyżby ci inni kandydaci już ich olali jak się dowiedzieli na czym praca polega i ile płacą? Dla mnie praca wyjazdowa na cały tydzień musi się równać z rekompensatą finansową dla pracownika jak i rodziny aby chociaż w minimalnym stopniu uciechy rzeczowe pozwoliły zaakceptować pewną nieobecność taty w domu. Firmy nie oceniam bo nie mam podstaw do tego, niemniej już po zagrywkach na rekrutacji i późniejszych rozmowach telefonicznych mogę sobie wyobrazić co byłoby później, kiedy powiedzieliby "mamy cię".
3
zzz 2016-03-30 22:27
Czy ktoś może pracuje lub pracował w księgowości w Valeo i może napisać jakie panują tam klimaty?
4
zzz 2016-03-30 22:30
pytanie dotyczy księgowości w Skawinie (w nawiazaniu do poprzedniego pytania). Dziekuje.
8
gumiś 2016-03-31 15:16
Typowe. Dajmy się traktować jak śmieci, bo inaczej zamkną Valeo i nasze rodziny ucierpią na tym. Uroczy szantaz. Na poziomie tej firmy. UWAGA UWAGA nie podnieśliście pensji od 100 lat,płacicie głodowe stawki, wasz staff jest chamski i rozbestwiony. Oficjalnie wszyscy wiedzą, że na terenie małopolski jesteście najgorszym pracodawcą. Po co dalej udawać? Nikt nie traktuje Was powaznie. Jesteście dla nas tym samym, czym my dla Was. Zwyczajnym śmieciem.
11
vałelo 2016-04-05 20:24
Nieustanna rekrutacja do tej firemki świadczy najlepiej o tym prężnym zakładzie ze Skawiny :) Częściej niż ogłoszenia o pracy w tej firemce (samych agencji pracy które non stop się ogłaszają jest ok 5) pojawiają się w internecie chyba tylko ogłoszenia matrymonialne - tak jak napisał ktoś wcześniej - lepiej kopac rowy za ta kase :)
5
MyśleniczaninZadowolony 2016-05-09 20:09
trochę przesadzacie ja przerobiłem trzy miesiące i obecnie zarabiam 1800 zł netto dojazd mam za darmo bo busem pracowniczym. Praktycznie nie daję na paliwo kompletnie :) , praca dużo lepsza niż np Polplast w Myślenicach czy Cooper w Myślenicach.
2
jaco 2016-05-14 19:14
Jak się czyta Twój komentarz (ton, słownictwo) to można być pewnym, że atmosfera iście rodzinna.Ech chciałbym mieć takiego kolegę jak ty...
Reszta komentarzy zdaje się potwierdzać Eldorado
W ogóle w głowie mi się nie mieści że ludzie mogą pracować za taką kasę do tego w takim klimacie. Brawo dla Emmy, gdyby wszyscy postępowali tak jak ona to w Valeo brakowało by rąk do pracy i zarząd musiałby uatrakcyjnić miejsce pracy (pensja, socjal), oraz przyjrzeć się kierownictwu różnego stopnia czy są to pozytywni liderzy czy zwykłe chamy. Niestety dopóki ludzie dają się tak traktować to będą wykorzystywani jak niewolnicy.
PS. Na co dzień pracuje jako programista, zarabiam 8K na rękę i w pierwsze dni mojej pracy nie musiałem się niczego domyślać. Zapewniono mi odpowiednie szkolenia abym dobrze się czuł i szybko wdrożył. Bo w tej branży ludzie wiedzą że zadowolony pracownik to efektywny pracownik.
Pozdrawiam
1
Krakus 2016-06-10 13:18
Częściowo sie podpisuje pod tym.
Od jakiegoś czasu nie pracuję już w Valeo. Praca ciężka, zarobki 1800-1900 miesięcznie na rękę. Nie jest źle, są prace gorzej płatne, w gorszych warunkach.

Pracowałem na chłodnicach. Ogromnym minusem jest całkowity brak możliwosci rozwoju i sensownego awansu, oraz paskudna klika liderów i ich przydupasów. To sprawiło, że bardzo sie do tej pracy zniechęciłem.

Na chłodnicach apu1 montaże, liderem zostawali ci, którzy nosili starszym liderom i zastępcom kierownika frytki - kazdy wie o kogo chodzi. Niedawno dla swojego przydupasa stworzyli sobie liderzy stanowisko (!) zastępcy lidera!! Oczywiście półoficjalnie. I tak, podczas gdy ludzi do klepania brakuje "zastępca" opiera się pół dnia o finsiarkę po to, by na godzinę przed końcem zmiany wyręczyc liderów z wazenia złomu.

Gdyby zabrali sie tym darmozjadom i nierobom za d.py, gdyby stworzyli jakiś sensowny system podwyżek - byłoby ok. No i jakiś szybki kurs kultury dla liderów tez by nie zawadził.
6
Chusajn 2016-06-20 15:26
Jestem również zadowolony, ja co prawda dojeżdżam aż do Myślenic 20 km a z Myślenic pracowniczym busem za darmo, praca dużo lepsza niż w Polplascie czy Cooperze a pracowałem w obu, przede wszystkim praca nie jest w takich złych warunkach jak w tych obydwu firmach jak Cooper Standard czy Polplast. Zarabiam w końcu dobre pieniądze, 1800 - 1900 zł to naprawdę sporo, jestem bardzo zadowolony, ludzie są różni ale jak wszędzie ale już mam kilku fajnych kolegów i jest fajnie. Praca mi się podoba w jakimś stopniu mnie nawet cieszy. Nikt na mnie nie wydziera się jak w Polplascie i nie wdycham takiego gówna jak w Cooperze. A jestem cholernym alergikiem, w obu tych firmach albo kichałem jak cholera albo było mi duszno jak cholera, w Valeo nic mi nie jest, ja nie zmienię tej firmy za cholere.
prawda 2016-06-22 09:47
Oby mniej takich ludzi jak ty, to mniej zakładów produkcyjnych z takimi warunkami płacy i pracy. Miałam tą nieprzyjemność pracować w tym zakładzie przez okres około 5 lat na stanowisku najniższego szczebla operatora. Nie nabyłam żadnych pozytywnych doświadczeń, uważam ten okres za stracony. Ekonomicznie nie dorobiłam się niczego, wegetacja, życie za taką stawkę z miesiąca na miesiąc. Jakaś chora atmosfera, spowodowana między innymi tym, że stanowiska kierownicze obejmują osoby często z wykształceniem zawodowym, zupełnie nieprzygotowane do zarządzania ludźmi w sposób humanitarny. Być może jest to celowa polityka firmy, potrzebująca nie kierowników "poganiaczy". Takimi "kierownikami" łatwo jest zarządzać, a mianowicie zrobią wszystko by utrzymać stołki, ponieważ w innych szanujących się firmach osoba z tak niskim wykształceniem nie ma racji bytu na stanowisku kierowniczym,bo są to osoby często zbyt prymitywne. W firmie Valeo ludzi traktowało się wówczas jak zero. Fizycznie kobiety przez całe 8 godzin co kilka sekund, bo w niecałą min. przerzucają ciężary ok. 3 kg no i dodatkowo obszerne gabarytowo i tak co kilkanaście sekund przez 8h, lata. Nie da się tego opisać, ja to środowisko porównałabym do obozu pracy. Niegodziwa praca, płaca. Szkoda, że ludzie przez całe lata "dymają" tymi rękami rano, popołudniu, nocą, pod nadzorem kobiety pochodzenia wiejskiego, z wykształceniem dajmy na to "krawcowa", "tokarz", "szewc". Machloje, manipulacje, poniżanie. Wyrwie się taka z chałupy i rządzić jej się chce i myśli, że jest ważna a tak naprawdę to największe "g.." przez które ludzie są poniżani i pracują w takich warunkach za takie pieniądze.
11
prawda 2016-06-22 09:50
Oby mniej takich ludzi jak ty, to mniej zakładów produkcyjnych z takimi warunkami płacy i pracy. Miałam tą nieprzyjemność pracować w tym zakładzie przez okres około 5 lat na stanowisku najniższego szczebla operatora. Nie nabyłam żadnych pozytywnych doświadczeń, uważam ten okres za stracony. Ekonomicznie nie dorobiłam się niczego, wegetacja, życie za taką stawkę z miesiąca na miesiąc. Jakaś chora atmosfera, spowodowana między innymi tym, że stanowiska kierownicze obejmują osoby często z wykształceniem zawodowym, zupełnie nieprzygotowane do zarządzania ludźmi w sposób humanitarny. Być może jest to celowa polityka firmy, potrzebująca nie kierowników "poganiaczy". Takimi "kierownikami" łatwo jest zarządzać, a mianowicie zrobią wszystko by utrzymać stołki, ponieważ w innych szanujących się firmach osoba z tak niskim wykształceniem nie ma racji bytu na stanowisku kierowniczym,bo są to osoby często zbyt prymitywne. W firmie Valeo ludzi traktowało się wówczas jak zero. Fizycznie kobiety przez całe 8 godzin co kilka sekund, bo w niecałą min. przerzucają ciężary ok. 3 kg no i dodatkowo obszerne gabarytowo i tak co kilkanaście sekund przez 8h, lata. Nie da się tego opisać, ja to środowisko porównałabym do obozu pracy. Niegodziwa praca, płaca. Szkoda, że ludzie przez całe lata "dymają" tymi rękami rano, popołudniu, nocą, pod nadzorem kobiety pochodzenia wiejskiego, z wykształceniem dajmy na to "krawcowa", "tokarz", "szewc". Machloje, manipulacje, poniżanie. Wyrwie się taka z chałupy i rządzić jej się chce i myśli, że jest ważna a tak naprawdę to największe "g.." przez które ludzie są poniżani i pracują w takich warunkach za takie pieniądze.
9
iks 2016-06-22 10:43
Ludzie sami dają się traktować jak śmieci, pracowałem tam, najgorsze są te wiejskie baby, których światopogląd ogranicza się do płotu, obgadywania, zawistne, i zazdrosne. Jakie to one dobre pracownice, jak dzielnie machają rękami i zapierdzielają jak roboty z zaciśniętymi pośladkami, żeby zwieracze nie puściły, bo wyjść do WC nie ma czasu, bo kosu, wydajność spadnie. Czy ludzie ci nie zdają sobie sprawy, że są nikim, że dla zarządu są tylko tanią siłą roboczą, baaardzo tanią. Ludzie sprzedają swoje zdrowie, pracę, godność baaardzo tanio-ooo!
18
jasobiechwale 2016-06-23 16:19
ja produkuję chłodnice :) zarabiam pond 3000 netto :) pracuje od niedawna :)
8
ja 2016-08-27 11:00
Praca biurowa - sama w sobie ciekawa ale i ciężka jak wół - jest tyle roboty że nie idzie tego zrobić w 8h. A nadgodzin nie można oficjalnie mieć. Więc albo się nie wywiążesz z obowiązków albo siedzisz po godzinach za friko. Jak się niewywiązujesz to jesteś złym pracownkiem. Jeśli wyrazisz swoje zdanie i powiesz prawdę jak jest ciężko to tak ci na złość dowalą roboty że sam się zwolnisz. a jeśli robisz wszystko na czas ( bo zostajesz za friko) to i tak co dołożą bo przecież pracownik X jest efektywny więc można mu coś jeszcze dać. Ktoś napisał ze odbija się na zdrowu i święta prawda. Po kilku latach pracy wyniszczenie organizmu jest prawie takie samo jak po 30 latach pracy.
3
ekspert 2016-08-29 17:46
witam

ile kosi programista maszyn CNC (CAD/CAM) z doświadczeniem ?

pozdrawiam
An 2016-09-27 15:16
Ogólnie to wydaje mi się, że jeśli chodzi o Valeo to firma najlepsze lata ma dopiero przed sobą, bardzo fajnie wygląda to pod tym względem jakim są oferty pracy, sprawdźcie ten nowy jesienny rzut, masa
7
Pa 2016-11-08 13:52
Nie polecam !! Pani z biura 3 razy do mnie dzwoniła z informacja ze praca jest lub jej nie ma. W poniedziałek 31.10 miało się odbyć szkolenie które parę dni wcześniej odwołała ponieważ okazało się ze jednak nie ma pracy. Zadzwoniła parę dni później ze jednak są te miejsca. Kolejny termin tego szkolenia to 07.11 po czym znowu pani zadzwoniła z informacja ze wszystko zostało zawieszone.. Kolejne parę dni później pani zadzwoniła ze szkolenie będzie 08.11, dostałam rozkład jazdy busów okazało się ze nieaktualny od sierpnia a jest listopad dlatego jestem w szoku ze nie wiedzą albo się nie interesują.. czekałam na busa 40 minut i nie jechał.. no cóż moja przygoda z Valeo się zakończyła.. szkoda tylko tych dojazdów na własną rękę badania itd..
7
Pahygh 2016-11-08 13:52
Nie polecam !! Pani z biura 3 razy do mnie dzwoniła z informacja ze praca jest lub jej nie ma. W poniedziałek 31.10 miało się odbyć szkolenie które parę dni wcześniej odwołała ponieważ okazało się ze jednak nie ma pracy. Zadzwoniła parę dni później ze jednak są te miejsca. Kolejny termin tego szkolenia to 07.11 po czym znowu pani zadzwoniła z informacja ze wszystko zostało zawieszone.. Kolejne parę dni później pani zadzwoniła ze szkolenie będzie 08.11, dostałam rozkład jazdy busów okazało się ze nieaktualny od sierpnia a jest listopad dlatego jestem w szoku ze nie wiedzą albo się nie interesują.. czekałam na busa 40 minut i nie jechał.. no cóż moja przygoda z Valeo się zakończyła.. szkoda tylko tych dojazdów na własną rękę badania itd..
1
Adam f 2016-11-16 18:03
Co Konstruktorami i technolosami? Da się zarobić 5k na rękę?
xyz 2016-11-20 21:58
No właśnie. Dobre pytanie. Ile zarabia inżynier technolog albo konstruktor ?
termopol 2016-12-01 13:26
prosze uważać na pana Krauza z Radziszowa, pożycza pieniądze od ludzi i nie oddaje. ma też długi w kilku sklepach w Skawinie
esmeralda 2016-12-03 08:11
Szkola zycia atmosfera straszna ludzie zasdrosni warunki pracy okropne szkoda zdrowia
4
Czarna 2016-12-10 16:02
Pa bez przesady!
27 października byłam na rozmowie, potem badania, szkolenie BHP. Po czym okazało się, że pracy nie ma. (Sytuacja identyczna do postu powyżej.)
Trwało to prawie cały listopad. Aż w końcu dostałam telefon i od 2 grudnia pracuję. Jestem zadowolona, atmosfera bardzo fajna, lider w porządku. Nie mam na co narzekać. Kasa mi odpowiada, a podwyżka niedługo.
Mam nadzieję, że za 6 miesięcy podpiszę umowę już z Valeo :)
Na temat busów podpytałam znajomych i nimi dojeżdżam. Są na przystanku zawsze na czas.

Jaki z tego wniosek???

1
fryksos 2016-12-11 11:52
Witam. Chciałbym ostrzec wszystkich pracowników VALEO przed panem Krauzem (mieszka w Radziszowie) który pracuje dorywczo w f-mie sprzątającej hale w VALEO. Ten pan porzycza od ludzi pieniążki (jego stary tekst że potrzebuje na lekarstwa) i nie oddaje. Kilkunastu ludziom w Skawinie i Radziszowie jest winien kilka tysięcy, a to nie jedyne jego lewe interesy. Proszę uważać!!!.
Xxx 2016-12-25 22:33
Jak zobacze twoj pasek z wyplaty to uwierze ze tyle zarabiasz.
nickname 2017-01-11 20:46
Czy praca tam jest jakaś ciężka fizycznie? Czy trzeba dużo dźwigać? Może ktoś dokładniej opisać na czym polega tam praca na produkcji, jak to mniej więcej wygląda?
tutzzi 2017-01-12 00:59
Witam pracowałem tak jakieś 5 lat temu na dziale chłodnic i teraz sytuacja mnie do tego zmusiła że znowu szukam byle jakiej pracy. Dlatego chciałbym zapytać ile teraz zarabia się w valeo na produkcjii przez addeco ?
Kryza 2017-01-13 00:08
Zna ktoś numer na ochronę valeo Chrzanów
1
Ktos 2017-01-16 20:48
Czesc....sluchajcie mam pytanie. Nie orientuje sie ktos czy agencja pracy Manpower rekrutuje tez na wycieraczki czy tylko na chlodnice? Z gory dzieki za odpowiedz
Ona2315 2017-01-20 13:29
Masakra pracuje tam 11 lat porażka wyzysk masz robić wszystko na wszystkich linach na działach niestety traktuje się nas jak automaty więcej więcej robie bo musze ale trzeba oglądnąć się Za czymś innym w tamtym roku podnieśli naj niższa podstawe 2200 na valeo ja musiałam 6 lat pracować żeby tyle dostać na umowę gdzie stazowe wogole nie doceniają starych stażem operatorów jak się nie obidza to nikt tam nie będzie robił a już im brakuje ludzi pozdrawiam
3
ska 2017-01-20 18:43
Oni chyba rekrutuja do tej sortujacej firmy tu i tu ale tam podobno nie jest za miło
1
asd 2017-02-12 09:42
Witam, orientuje sie ktos ile przykladowo zarabia operator CNC z doswiadczeniem? Pozdrawiam
On 2017-02-23 16:16
O ile wiem nie ma takiego stanowiska jak operator cnc. Po drugie jak ktos podnieca sie tym ze zarabia 1800-1900zl netto za prace świątek piątek i niedziele, noce, święta i ch** wie co jeszcze, i do tego cieszy sie z tego ze ma darmowego busa( za ktorego oczywiscie wszyscy placimy) to jest zwyklym debilem
6
nick wprost 2017-02-24 13:14
Duża rotacja pracowników z firm zewn., chyba[...] głównie. wg.humoru,:) czy też niejasnych prywatnych upodobań decyzyjnych osób
2
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz 2017-03-01 15:50
Praca jest ciężka i okropnie monotonna. Płaca jest zdecydowanie za mała jak na wykonywane czynności. "Wielcy" inżynierowie chyba nie mają pojęcia co się dzieje na hali produkcyjnej. Ta praca jest ostatecznością jeśli ktoś umiera z głodu albo ma rodzinę na utrzymaniu. Zdecydowanie nie polecam, a w szczególności młodym ludziom, no chyba że jest się cebulakiem z za Zasiedmiogórogrodu i nie ma się żadnych, większych ambicji na przynajmniej jakąś ciekawszą pracę. Większość maszyn i tak się cały czas psuje, ale to i tak będzie wasza wina i będziecie musieli sobie sami poradzić bo niektórzy mechanicy są jak cały ten zakład, czyli mierni. Podsumowując radze przejrzeć rynek pracy jeszcze raz i poszukać jakiejś interesującej pracy.
4
WyluzowanaJuż 2017-03-10 13:22
Nie polecam, zdecydowanie. Płaca marna. Miało być min.1700-1900zł a ledwo dochodziło do 1500zł. Nie więcej. Atmosfera tragedia... wieś tańczy i śpiewa...
Starzy pracownicy są na lżejszych stanowiskach. Straszna rotacja nowych pracowników. Dostają najgorsze/najcięższe stanowiska. Starzy pracownicy siedzą i się śmieją. Wyrobieni sporo przed czasem. Bacznie obserwują poczynania "nowych". Sprawdzają raporty -"Ciekawe ile dzisiaj zrobił/a ?". Mistrzowie świata! :D
Sami też nie są doceniani finansowo np. za staż a z innych się nabijają... Nooo ale to o nich świadczy...
Nie są skorzy do pomocy, dopiero jak się ich poprosi i to często z łaską. Liderzy też mają wszystko "gdzieś". Jak nie poprosisz, nie przyjdzie, nawet nie zapyta jak Ci idzie. Udaje, że nie widzi nic. Nawet do kierownika dodzwonić się to graniczy z cudem. Też ma wszystko gdzieś...
A jak nowy pracownik ma się czegokolwiek nauczyć? A no tak: Szybkie szkolenie stanowiskowe i dalej radź sobie sam! A Ty operatorze walcz z czasem, żeby się wyrobić. Norma musi być zrobiona. Co godzinę musisz ładnie napisać ile sztuk zrobiłeś. Na koniec zmiany zsumować, narysować wykres. A godzina dzielona jest na 3600 sekund...i trzeba się rozliczyć wpisując sztuki. Maszyny niby nie stare, ale co chwilę awaria.
Ja wszystko rozumiem - za darmo nie ma nic... aleeee bez jaj!
Trochę lat przepracowanych mam już na produkcji. Ludzie, nie za takie pieniądze! Jesteś rozliczany z każdego kroku. Pracowników biurowych jak mrówek. Na kogoś trzeba robić...
Ale tak naprawdę to serdecznie współczuję tym co muszą tam pracować. Każdy ma inną sytuację finansową i grono ludzi a szczególnie z dalszych miejscowości nie ma dużego wyboru na rynku pracy. To jest przykre.
Najlepiej chyba mają się tam Ukraińcy. " Nie panimaju" i robi tyle co chce i jak chce. Albo faktycznie nie rozumie, albo głupa pali i ma wszystko gdzieś...
Jak już faktycznie przegina i są skargi, to wtedy idzie do zwolnienia.

Szkoda... bo w planach była długofalowa współpraca...
Pozdrawiam wszystkich i trzymam kciuki za "nowych" i tych co już lata tam dymają.
7
Nowy 2017-03-19 14:21
Kierowników chyba szkoła w Korei Północnej, uczą ich jak dolowac i jeszcze bardziej szykanowac pracowników. Nie rozumiem że taki zakład jak ten może funkcjonować, żadnej kontroli z inspekcji pracy
1
Zostaw swoją opinię o Valeo - Skawina
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Valeo