brak logo

Valeo

Skawina

Opinie o Valeo

krakus 2015-06-20 13:04:38
Ja pracuje w valeo od przeszło pół roku, jako operator. Teraz dostałem umowe z Valeo, wczesniej robiłem przez adecco. I w zasadzie nie mam wiekszych powodów do narzekania.

minusy są, oczywiscie. Niektóre nawet dotkliwe: upał na hali, przepisy i standardy swoja drogą, a praktyka swoją, chamscy liderzy (niektórzy)olewający swoje obowiązki i ochoczo przerzucajace je na innych, presja ilości. W tym ostatnim przypadku to akurat operatorzy sa sami sobie winni. Przychodzi taki gówniarz mlody na hale i zaczyna sie wyscig szczurów. Podlizują się jak mogą, zapierdzielają, że sie o mało sami o siebie nie potkną. byle sie tylko kierownikowi i liderowi podlizać i miejsce w kolejce na ew. liderostwo zająć. Ohyda. A potem co sie dziwić, że normy podwyższają i oczekiwania zakładu wobec innych tez rosna.

Zarobki pewnie tez mogły by byc lepsze. Ale mając porównanie z moja wczesniejszą praca w hipermarkecie - nie moge narzekać. Niebo a ziemia. Przez adecco min ten 1600 zarobisz, przez Valeo 1800 a nawet wiecej. To nie jest takie znowu nic na polskie warunki. Poza tym ubezpieczenie na zycie i medyczne, stołówka z tanimi obiadami . W hipermerkecie gdzie pracowałem tez była stołówka i dopłaty do obiadów. Ogólnie były one tam o 40-50 groszy tańsze, ale ile było przy tym trąbienia wokół przy kazdej sposobności, jaka to firma nie jest wspaniała i jaki cudowny socjal oferuje bo obiady pracownicze po 4,50 zapewnia (do tego ok. 40 gr podatku zciaganego z wypłaty!)
2
mika 2015-07-22 12:27:14
Czy ktoś może opisać prace na dziale chłodnic i prototypowni.Gdzie sa lepsze warunki?
3
zan 2015-07-22 22:15:23
Mam pytanie czy teraz sa moze przyjecia do valeo skawina i jaka jest kasa.
4
Pracownik 2015-08-07 15:36:01
Witam, nie pracuje długo ale zdążyłem się zapoznać z warunkami, powiem wam tyle, jeżeli ktoś sobie ubzdura, że jest źle to tak w nim to będzie narastało, jeżeli chcecie się przyjąć to znaczy, że jesteście w stanie ciężko pracować, codziennie rozmawiam z ludźmi w pracy, jedni mówią, że jest beznadzieja i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] koncentracyjny, a inni mówią, że jest spoko i da się wytrzymać, ja się nie zaliczam do żadnej z tych grup, zaliczam się do ludzi Którzy chcą pracować i pracują, wiem, że inni mają gorzej, za mniej, z dojazdem własnym, nie liże nikomu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i robie swoje. Jesteście w stanie ciężko pracować (zależy jakie stanowisko) to praca dla was. Dziękuję, pozdrawiam!
2
zadowolona 2015-09-03 22:37:35
uważam że warunki tam są dosyć przyzwoite
Emma 2015-09-06 10:14:10
Pracowałam w Skawinie na kontroli jakości w dziale wycieraczek.ODRADZAM. Praca dla murzynów i osób które lubią być poniżane.Drugiego dnia pracy dali nam norme. Koordynatorka chamska, nikt nowej osobie nie chce pomóc nawet koordynatorka, która na dodatek w drugi dzień ustaliła norme i z wielkim żalem jak jeszcze czegoś nie wiedziałam bądź zrobiłam żle uznała że od początku wszystko powinnam robić dobrze. Jedna wielka charuwa!!! Ludzie beznadzieja, zarobki marne!!! ZAMIAST KONTROLOWAĆ JAKOŚĆ musiałam również drzwigać ciężkie silniki i układać na palecie.Jakaś żenada!!!! Wykorzystywanie ludzi atmosfera beznadziejna ludzie niemili.Serdecznie odradzam, ja zwolniłam się w drugi dzień bo nie pozwolę się traktować jak śmiecia...
3
ema 2015-09-06 10:26:01
Pracowałam w Valeo jako kontroler jakości na dziale wycieraczki. Powiem tylko jedno jeśli ktoś ma na tyle godności i nie chce być traktowany jak śmieć NIE IDŹCIE TAM. Koordynatorka chamska, nic nie pomoże, w 2 dzień narzuci normę i uważa ze nowe osoby od razu powinny wszystko umieć i dobrze robić. Ludzie chamscy, zamiast kontrolować faktycznie bo tak było w umowie, musiałam tez dźwigać ciężkie silniki na paletę jak chłop. Wyzysk, atmosfera strachu, problemem jest tez to ze nikt nie chce nic objaśnić trzeba samemu chodzić po ludziach i pytać się co i jak... a to chyba koordynator powinien wszystko wyjaśnić nowym osobom. Odradzam najgorsze miejsce pracy w jakim pracowałam.
3
Pietia 2015-09-07 17:45:26
Witam.
Pracuję jako kontroler jakości już prawie rok i cały czas byłem - jestem przeświadczony, że panuje koleżeńska atmosfera. Czytając dzisiaj wasze komentarze w pracy, spotkałem sie jedynie z salwami śmiechu. Oderwały się dzieci od cyca mamy i wpadły na genialny pomysł: " Pójdę do pierwszej wymarzonej pracy". Ochoczo przyszły na zakład i zderzyły się z rzeczywistością. "Tu trzeba coś robić" - mówiły zdziwione. Jacy ludzie wstrętni, a koordynatorka okrutna, zła i podła - w drugi dzień nam normę narzuca. Nikt nic nie chce wytłumaczyć- prawiły rozpaczliwie. Lecz prostych zasad z mlekiem matki nie wyssały - kto pyta nie błądzi i koniec języka za przewodnika. Nikt z nas nie jest Duchem Św., żeby wiedzieć co się komu w głowie kołacze. Mam pytania to pytam. Jeszcze się nie zdażyło bym nie uzyskał odpowiedzi. Nie ma głupich pytań - tylko głupie odpowiedzi. Zapamiętajcie na przyszłość. Wiele dziewczyn pracuje na kontroli silników, nie słyszałem żeby któraś się żaliła na "ciężkie" silniki, które de facto ważą ok. 1,5 kg. No proszę, przestańcie pisać takie rzewne komentarze, bo to jest wręcz śmieszne. Nie wiem co myślałyście że będziecie robić - przechodzić się po hali i oglądać czy ludzie ładnie są ubrani i dobrze pracują? Pomyłka - tu trzeba coś robić i nic skomplikowanego w tym nie ma. Także osobiście wam radzę, jeżeli max. 1,5 kg to dla was "ciężkie ciężary", to szukać pracy w wadze piórkowej np. koło gospodyń i robienie poduszek z pierza. Myślę że tu się świetnie odnajdziecie.
KRAPU7 2015-09-09 23:06:31
Praca w Valeo jest zwykłą siermiężną robotą, a nie pracą, BO TO PRACA FIZYCZNA A NIE UMYSŁOWA. A KTO ROBI FIZYCZNIE LUB MANUALNIE, JAK MAWIAJĄ WSZYSCY PRACOWNICY FIZYCZNI, JEST ZWYKŁYM POMIOTŁEM I ŚMIECIEM, NAWET JEŚLI BEDZIE SWOJA PRACĘ DOBRZE WYKONYWAŁ. Tak było w starożytnosci, że doceniali tylko umysłowców i tak jest w dzisiejszym świecie. Wiec jeśli kto chce byc NIKIM to niech robi jako fizol.
3
VALEO 2015-09-18 21:08:42
W sumie racja.... Jak 1,5kg jest cięzkie to i lepiej :Siedz w domu i placz ze pracy znalezc nie mozesz, ze nie masz doswiadczenia, ze nie mozesz sobie nic kupic, bo nie masz pieniedzy. Mimo, ze sa dni, kiedy faktycznie trzeba spiac poslady i ciezej pracowac to z dwojga zlega lepsza praca, stabilna i w cieple niz inne CIEZSZE I W GORSZYCH WARUNKACH. Jezeli boisz sie zlamac paznokcia lub spocic to gratuluje Twojej przyszlosci.
Wiele rodzin pracuje w Valeo i utrzymuja rodziny. Pomysl.... zamykaja trzy Valeo w okolicy : Wycieraczki, Chlodnice i Chrzanow. Wyobrazasz sobie ile rodzin traci prace?
Zyjac na garnuszki rodzicow tego nigdy nie zrozumiesz....
obserwator 2015-09-19 18:59:09
witam
pracuję w V... B-B około roku (addecco) płaca netto 1500-1800(tu jakieś nadgodziny)
robota do najlżejszych nie należy
święte krowy występują za akceptacją liderów i kierownictwa
jeśli chodzi o liderów to pracować się im ogólnie nie chce
lider ŁF przechodzi samego siebie w nieróbstwie, żal ze kierownik nie powiesił kamer zorientowanych na jego stanowisko (by przejrzał na oczy)
zorganizowanie pracy też pozostawia do życzenia
2
valeo 2015-09-27 12:30:41
Kurcze to jak nie pasuje to sie zwolnij i nie bwdziesz musial patrzec na to nierobstwo ;-)
1
@@44 2015-09-28 22:12:35
Pracowałam w innych zakładach ale niespodkałam się z takimi osobami które podlizòją się kierawnikom a nie maja racji.takich ludzi to powinni zwolnić a nie być za nimi,ciekawe poco są ci liderzy lażic i kapusiować na pracownika
5
Pracownik 2015-10-05 11:03:09
Czytając zamieszczone tutaj opinie, doszedłem do wniosku,że większość opinii(negatywnych) jest stworzona albo przez tych co sobie wyobrażali nie wiadomo co,że jak przyjdą, to będą mogli sobie po prostu siedzieć, patrzeć na to co się dzieje lub na smartfona, albo zostali zwolnieni,za chociażby brak motywacji i teraz chcą się odegrać, rozpisać, żeby inni omijali ten zakład szerokim łukiem. Valeo to bardzo dobra firma, ciągle się rozwija, cały czas szukają kogoś do pracy na produkcji - można się domyślić, dlaczego. Co prawda na początku zawsze się jest zatrudnianym przez agencję pracy, na umowach, które trzeba podpisywać co miesiąc, ale jednak są to UMOWY O PRACĘ, a nie zlecenie czy o dzieło. Trzeba się też przyzwyczaić do systemu pracy, dokładnie godzin pracy, w przypadku produkcji do pracy w różne dni tygodnia,do zmian porannych, czyli bardzo wcześnie rano, czy też nocek. Generalnie jeżeli ktoś szuka pracy, chce pracować, ma motywację, to jak najbardziej polecam Valeo. A jeśli ktoś myśli sobie, że po przyjściu będzie tylko na coś patrzył, bawił się i ma narzekać jaki to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to niech tutaj nie przychodzi i da szansę tym, co chcą coś robić, a takich nie brakuje.
5
gość 2015-10-16 13:34:41
W Valeo w Chrzanowie pracuje osoba która umawia się z żona tymi mężczyznami na portalu społecznościowym. Uwazajcie na nią!!!
kkk 2015-10-21 04:46:41
Podzielę sie z wami swoją opinią, ze względu iż pracowałem w kilku zakładach produkcyjnych mam porównanie. Pracowałem w valeo w Skawinie na dziale skraplaczy przez ok 1.5 roku. Umowę z valeo dostałem po 3 miesiącach. Pracowałem prawie na wszystkich stanowiskach. Ogólnie praca nie jest ciężka a to że trzeba robić szybko, to jest normalne dla zakładów produkcyjnych. Czy byłem zadowolony z pracy? - nie, nie byłem. System zmianowy czterobrygadowy a wynagrodzenie 1500 zł netto. Jak na tak wielką firmę jest to po prostu żenada. Totalny brak szacunku ze strony kierownictwa. Pracujesz na starych maszynach które się ciągle psują i jeszcze pretensje od kierownika że mało zrobiłeś. A nie daj boże jak kierownik zobaczy Cię że przez chwilę nic nie robisz.. Rygor jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jak wejdziesz do wc to śmierdzi papierosami bo osoby które palą chowają się w wc żeby sobie spokojnie zapalić. Jeśli jesteś dobrym pracownikiem (dobrym murzynem) to i tak nie zostaniesz doceniony. Rotacja pracowników jest ogromna. Ludzie tam pracują bo po prostu muszą za coś utrzymać rodzinę, a kogo się zapytasz to każdy narzeka. Ogólnie straciłem 1.5 roku z życia. Obecnie pracuję również w zakładzie produkcyjnym. Warunki o niebo lepsze zarabiam średnio 2500 zł a do valeo nie wrócę to wiem na pewno.
12
Harry 2015-10-21 15:25:44
Witam. Mm pytanie do kolegi powyżej: W jakim zakładzie produkcyjnym teraz kolega pracuje?? Pozdrawiam
3
qwerty 2015-11-16 14:31:14
Nie polecam. Firmę poznałem na targach pracy AGH. Wysłałem maila z aplikacją do działu IT z zaznaczeniem, że szukam pracy na cały etat z wynagrodzeniem w przedziale 2000-3000 netto. Rozmowa była z Panem Rafał Szuman, który spóźnił się 30 minut - podobno nikt go nie poinformował. Na rozmowie dowiedziałem się, że stanowisko wymaga bardzo intensywnego zaangażowania i jednocześnie jest mało płatne. Tj. najniższa krajowa. Przekazuję panu, że w aplikacji zawarłem trochę inny przedział wynagrodzenia który mnie interesuję. Nic mu nie było o tym wiadomo oraz uzyskałem informację że na start nic więcej nie mogą zaoferować. Ogólnie strata czasu. Odniosłem wrażenie, że w firmie panuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oraz że szukają jeleni którzy za wpis w CV dadzą się wykorzystać.
12
qwerty 2015-11-16 14:31:14
Nie polecam. Firmę poznałem na targach pracy AGH. Wysłałem maila z aplikacją do działu IT z zaznaczeniem, że szukam pracy na cały etat z wynagrodzeniem w przedziale 2000-3000 netto. Rozmowa była z Panem Rafał Szuman, który spóźnił się 30 minut - podobno nikt go nie poinformował. Na rozmowie dowiedziałem się, że stanowisko wymaga bardzo intensywnego zaangażowania i jednocześnie jest mało płatne. Tj. najniższa krajowa. Przekazuję panu, że w aplikacji zawarłem trochę inny przedział wynagrodzenia który mnie interesuję. Nic mu nie było o tym wiadomo oraz uzyskałem informację że na start nic więcej nie mogą zaoferować. Ogólnie strata czasu. Odniosłem wrażenie, że w firmie panuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oraz że szukają jeleni którzy za wpis w CV dadzą się wykorzystać.
2
, 2015-11-22 14:57:11
Człowieku piszesz bzdury, jaka motywacja w tej firmie chyba sobie żartujesz, pracuje juz pare lat i mam dość, praca bardzo ciężka po pewnym czasie odbija się to na zdrowiu, niskie zarobki jak za taka charowe i zmiany , mobbing na każdym kroku, umowa to wyglada tak ze po znajomosci dostaniesz po 3- 4 miesiącach niestety reszta musi czekać i czekać chyba ze go wyleją chociaż teraz firma idzie na rękę bo ludzie zwalniają się notorycznie nie pisz bzdur ze ludzia nie chce się pracować nie każdy tu wytrzyma fizycznie i psychicznie
7
Pracownik 2015-12-01 14:22:02
Pracowałem przez adecco umowa tymczasowa,,tzw smieciówka,, .prace daja na dwa miesiace wiecej nie.Zarobki w granicach 1300 -1700 zalezy od godzin przepracowanych.ubranie daja poplamione nie nowe tylko buty daja nowe.Praca tzw na ze zatepujesz praconika valeo.Daja cie na tzw wózki koło pieca lub na magazyn .i ludzi zadtruniaja jak mrówki.tzn na okrągło
1
siksa 2015-12-08 19:41:48
ludzie ciekawe czy to prawdz
Zenada 2016-01-28 21:46:38
W innej pracy.Lepiej rowy kopac za te same pieniadze i sie jeszcze o lopate podepszesz.Szczerze odradzam nawet w wietnamie lepiej niz w tym pierdolniku
7
Ciekawy 2016-02-16 21:43:44
Powiedzcie coś więcej o pracy w dziale utrzymania ruchu.
Ciekawy 2016-02-17 16:17:53
@parmik co sie robi to wiem, chciałem wiedzieć jak wyglada praca na tym stanowisku w Valeo.
kaja 2016-02-18 19:04:11
witam mam pytanie pracuję w valeo przy addeco czy muszę codziennie po przyjsciu do pracy podpisywac sie na ochronie i odbierac dyskietkę i czy tak wyliczaja godziny pracy?
2
kaja 2016-02-21 02:14:39
do kiedy są wysyłane wypłaty z valeo przez adecco.?
ja 2016-02-26 18:45:28
to prawdopodobnie broni się koordynatorka
rurek 2016-03-22 18:07:44
Akurat uczestniczyłem w rekrutacji na trenera technicznego, niby rekrutacja w każdym województwie ale chcą przyjąć tylko dwie osoby na całą Polskę. Praca według informacji 4 dni w tygodniu całkowicie poza domem przy czym nie udzielają informacji czy dojechać trzeba w poniedziałek a powrót w sobotę. To nawet kierowca ciężarówki pracuje 2 tygodnie w trasie i dwa tygodnie w domu jest. A tu cały czas "w trasie", co rodzina na to? Nawet nie pytałem. Pytali o wymagania finansowe podałem 10k brutto. Po drugim etapie rozmów orzekli że z wiedzą krucho - ale nie dziwota skoro pytali o sprawy z zakresu ich wewnętrznych problemów gwarancyjnych z produktami co dla człowieka "z zewnątrz" jest nieznane ze zrozumiałych względów ale był to świetny argument aby orzec, że nie ma wiedzy więc nie zaproponują tyle ile podano na początku, padło pytanie a po uzupełnieniu wiedzy jest chyba zrozumiałe że i płaca wzrosnie - okazało się że nie :-). Co ciekawe stosowano manipulacje stwierdzając że inni kandydaci wszyscy wypadli świetnie a chcą połowę tego co ja. WIĘC PO CO DO MNIE DZWONIĄ?? Przecież podałem minimalne wymagania finansowe. Czyżby ci inni kandydaci już ich olali jak się dowiedzieli na czym praca polega i ile płacą? Dla mnie praca wyjazdowa na cały tydzień musi się równać z rekompensatą finansową dla pracownika jak i rodziny aby chociaż w minimalnym stopniu uciechy rzeczowe pozwoliły zaakceptować pewną nieobecność taty w domu. Firmy nie oceniam bo nie mam podstaw do tego, niemniej już po zagrywkach na rekrutacji i późniejszych rozmowach telefonicznych mogę sobie wyobrazić co byłoby później, kiedy powiedzieliby "mamy cię".
2
zzz 2016-03-30 22:27:16
Czy ktoś może pracuje lub pracował w księgowości w Valeo i może napisać jakie panują tam klimaty?
2
zzz 2016-03-30 22:30:16
pytanie dotyczy księgowości w Skawinie (w nawiazaniu do poprzedniego pytania). Dziekuje.
6
gumiś 2016-03-31 15:16:27
Typowe. Dajmy się traktować jak śmieci, bo inaczej zamkną Valeo i nasze rodziny ucierpią na tym. Uroczy szantaz. Na poziomie tej firmy. UWAGA UWAGA nie podnieśliście pensji od 100 lat,płacicie głodowe stawki, wasz staff jest chamski i rozbestwiony. Oficjalnie wszyscy wiedzą, że na terenie małopolski jesteście najgorszym pracodawcą. Po co dalej udawać? Nikt nie traktuje Was powaznie. Jesteście dla nas tym samym, czym my dla Was. Zwyczajnym śmieciem.
9
vałelo 2016-04-05 20:24:55
Nieustanna rekrutacja do tej firemki świadczy najlepiej o tym prężnym zakładzie ze Skawiny :) Częściej niż ogłoszenia o pracy w tej firemce (samych agencji pracy które non stop się ogłaszają jest ok 5) pojawiają się w internecie chyba tylko ogłoszenia matrymonialne - tak jak napisał ktoś wcześniej - lepiej kopac rowy za ta kase :)
2
MyśleniczaninZadowolony 2016-05-09 20:09:13
trochę przesadzacie ja przerobiłem trzy miesiące i obecnie zarabiam 1800 zł netto dojazd mam za darmo bo busem pracowniczym. Praktycznie nie daję na paliwo kompletnie :) , praca dużo lepsza niż np Polplast w Myślenicach czy Cooper w Myślenicach.
2
jaco 2016-05-14 19:14:18
Jak się czyta Twój komentarz (ton, słownictwo) to można być pewnym, że atmosfera iście rodzinna.Ech chciałbym mieć takiego kolegę jak ty...
Reszta komentarzy zdaje się potwierdzać Eldorado
W ogóle w głowie mi się nie mieści że ludzie mogą pracować za taką kasę do tego w takim klimacie. Brawo dla Emmy, gdyby wszyscy postępowali tak jak ona to w Valeo brakowało by rąk do pracy i zarząd musiałby uatrakcyjnić miejsce pracy (pensja, socjal), oraz przyjrzeć się kierownictwu różnego stopnia czy są to pozytywni liderzy czy zwykłe chamy. Niestety dopóki ludzie dają się tak traktować to będą wykorzystywani jak niewolnicy.
PS. Na co dzień pracuje jako programista, zarabiam 8K na rękę i w pierwsze dni mojej pracy nie musiałem się niczego domyślać. Zapewniono mi odpowiednie szkolenia abym dobrze się czuł i szybko wdrożył. Bo w tej branży ludzie wiedzą że zadowolony pracownik to efektywny pracownik.
Pozdrawiam
Krakus 2016-06-10 13:18:19
Częściowo sie podpisuje pod tym.
Od jakiegoś czasu nie pracuję już w Valeo. Praca ciężka, zarobki 1800-1900 miesięcznie na rękę. Nie jest źle, są prace gorzej płatne, w gorszych warunkach.

Pracowałem na chłodnicach. Ogromnym minusem jest całkowity brak możliwosci rozwoju i sensownego awansu, oraz paskudna klika liderów i ich przydupasów. To sprawiło, że bardzo sie do tej pracy zniechęciłem.

Na chłodnicach apu1 montaże, liderem zostawali ci, którzy nosili starszym liderom i zastępcom kierownika frytki - kazdy wie o kogo chodzi. Niedawno dla swojego przydupasa stworzyli sobie liderzy stanowisko (!) zastępcy lidera!! Oczywiście półoficjalnie. I tak, podczas gdy ludzi do klepania brakuje "zastępca" opiera się pół dnia o finsiarkę po to, by na godzinę przed końcem zmiany wyręczyc liderów z wazenia złomu.

Gdyby zabrali sie tym darmozjadom i nierobom za d.py, gdyby stworzyli jakiś sensowny system podwyżek - byłoby ok. No i jakiś szybki kurs kultury dla liderów tez by nie zawadził.
6
Chusajn 2016-06-20 15:26:34
Jestem również zadowolony, ja co prawda dojeżdżam aż do Myślenic 20 km a z Myślenic pracowniczym busem za darmo, praca dużo lepsza niż w Polplascie czy Cooperze a pracowałem w obu, przede wszystkim praca nie jest w takich złych warunkach jak w tych obydwu firmach jak Cooper Standard czy Polplast. Zarabiam w końcu dobre pieniądze, 1800 - 1900 zł to naprawdę sporo, jestem bardzo zadowolony, ludzie są różni ale jak wszędzie ale już mam kilku fajnych kolegów i jest fajnie. Praca mi się podoba w jakimś stopniu mnie nawet cieszy. Nikt na mnie nie wydziera się jak w Polplascie i nie wdycham takiego gówna jak w Cooperze. A jestem cholernym alergikiem, w obu tych firmach albo kichałem jak cholera albo było mi duszno jak cholera, w Valeo nic mi nie jest, ja nie zmienię tej firmy za cholere.
prawda 2016-06-22 09:47:46
Oby mniej takich ludzi jak ty, to mniej zakładów produkcyjnych z takimi warunkami płacy i pracy. Miałam tą nieprzyjemność pracować w tym zakładzie przez okres około 5 lat na stanowisku najniższego szczebla operatora. Nie nabyłam żadnych pozytywnych doświadczeń, uważam ten okres za stracony. Ekonomicznie nie dorobiłam się niczego, wegetacja, życie za taką stawkę z miesiąca na miesiąc. Jakaś chora atmosfera, spowodowana między innymi tym, że stanowiska kierownicze obejmują osoby często z wykształceniem zawodowym, zupełnie nieprzygotowane do zarządzania ludźmi w sposób humanitarny. Być może jest to celowa polityka firmy, potrzebująca nie kierowników "poganiaczy". Takimi "kierownikami" łatwo jest zarządzać, a mianowicie zrobią wszystko by utrzymać stołki, ponieważ w innych szanujących się firmach osoba z tak niskim wykształceniem nie ma racji bytu na stanowisku kierowniczym,bo są to osoby często zbyt prymitywne. W firmie Valeo ludzi traktowało się wówczas jak zero. Fizycznie kobiety przez całe 8 godzin co kilka sekund, bo w niecałą min. przerzucają ciężary ok. 3 kg no i dodatkowo obszerne gabarytowo i tak co kilkanaście sekund przez 8h, lata. Nie da się tego opisać, ja to środowisko porównałabym do obozu pracy. Niegodziwa praca, płaca. Szkoda, że ludzie przez całe lata "dymają" tymi rękami rano, popołudniu, nocą, pod nadzorem kobiety pochodzenia wiejskiego, z wykształceniem dajmy na to "krawcowa", "tokarz", "szewc". Machloje, manipulacje, poniżanie. Wyrwie się taka z chałupy i rządzić jej się chce i myśli, że jest ważna a tak naprawdę to największe "g.." przez które ludzie są poniżani i pracują w takich warunkach za takie pieniądze.
7
prawda 2016-06-22 09:50:52
Oby mniej takich ludzi jak ty, to mniej zakładów produkcyjnych z takimi warunkami płacy i pracy. Miałam tą nieprzyjemność pracować w tym zakładzie przez okres około 5 lat na stanowisku najniższego szczebla operatora. Nie nabyłam żadnych pozytywnych doświadczeń, uważam ten okres za stracony. Ekonomicznie nie dorobiłam się niczego, wegetacja, życie za taką stawkę z miesiąca na miesiąc. Jakaś chora atmosfera, spowodowana między innymi tym, że stanowiska kierownicze obejmują osoby często z wykształceniem zawodowym, zupełnie nieprzygotowane do zarządzania ludźmi w sposób humanitarny. Być może jest to celowa polityka firmy, potrzebująca nie kierowników "poganiaczy". Takimi "kierownikami" łatwo jest zarządzać, a mianowicie zrobią wszystko by utrzymać stołki, ponieważ w innych szanujących się firmach osoba z tak niskim wykształceniem nie ma racji bytu na stanowisku kierowniczym,bo są to osoby często zbyt prymitywne. W firmie Valeo ludzi traktowało się wówczas jak zero. Fizycznie kobiety przez całe 8 godzin co kilka sekund, bo w niecałą min. przerzucają ciężary ok. 3 kg no i dodatkowo obszerne gabarytowo i tak co kilkanaście sekund przez 8h, lata. Nie da się tego opisać, ja to środowisko porównałabym do obozu pracy. Niegodziwa praca, płaca. Szkoda, że ludzie przez całe lata "dymają" tymi rękami rano, popołudniu, nocą, pod nadzorem kobiety pochodzenia wiejskiego, z wykształceniem dajmy na to "krawcowa", "tokarz", "szewc". Machloje, manipulacje, poniżanie. Wyrwie się taka z chałupy i rządzić jej się chce i myśli, że jest ważna a tak naprawdę to największe "g.." przez które ludzie są poniżani i pracują w takich warunkach za takie pieniądze.
7
iks 2016-06-22 10:43:44
Ludzie sami dają się traktować jak śmieci, pracowałem tam, najgorsze są te wiejskie baby, których światopogląd ogranicza się do płotu, obgadywania, zawistne, i zazdrosne. Jakie to one dobre pracownice, jak dzielnie machają rękami i zapierdzielają jak roboty z zaciśniętymi pośladkami, żeby zwieracze nie puściły, bo wyjść do WC nie ma czasu, bo kosu, wydajność spadnie. Czy ludzie ci nie zdają sobie sprawy, że są nikim, że dla zarządu są tylko tanią siłą roboczą, baaardzo tanią. Ludzie sprzedają swoje zdrowie, pracę, godność baaardzo tanio-ooo!
11
jasobiechwale 2016-06-23 16:19:24
ja produkuję chłodnice :) zarabiam pond 3000 netto :) pracuje od niedawna :)
6
ja 2016-08-27 11:00:03
Praca biurowa - sama w sobie ciekawa ale i ciężka jak wół - jest tyle roboty że nie idzie tego zrobić w 8h. A nadgodzin nie można oficjalnie mieć. Więc albo się nie wywiążesz z obowiązków albo siedzisz po godzinach za friko. Jak się niewywiązujesz to jesteś złym pracownkiem. Jeśli wyrazisz swoje zdanie i powiesz prawdę jak jest ciężko to tak ci na złość dowalą roboty że sam się zwolnisz. a jeśli robisz wszystko na czas ( bo zostajesz za friko) to i tak co dołożą bo przecież pracownik X jest efektywny więc można mu coś jeszcze dać. Ktoś napisał ze odbija się na zdrowu i święta prawda. Po kilku latach pracy wyniszczenie organizmu jest prawie takie samo jak po 30 latach pracy.
1
ekspert 2016-08-29 17:46:01
witam

ile kosi programista maszyn CNC (CAD/CAM) z doświadczeniem ?

pozdrawiam
An 2016-09-27 15:16:49
Ogólnie to wydaje mi się, że jeśli chodzi o Valeo to firma najlepsze lata ma dopiero przed sobą, bardzo fajnie wygląda to pod tym względem jakim są oferty pracy, sprawdźcie ten nowy jesienny rzut, masa
5
Pa 2016-11-08 13:52:01
Nie polecam !! Pani z biura 3 razy do mnie dzwoniła z informacja ze praca jest lub jej nie ma. W poniedziałek 31.10 miało się odbyć szkolenie które parę dni wcześniej odwołała ponieważ okazało się ze jednak nie ma pracy. Zadzwoniła parę dni później ze jednak są te miejsca. Kolejny termin tego szkolenia to 07.11 po czym znowu pani zadzwoniła z informacja ze wszystko zostało zawieszone.. Kolejne parę dni później pani zadzwoniła ze szkolenie będzie 08.11, dostałam rozkład jazdy busów okazało się ze nieaktualny od sierpnia a jest listopad dlatego jestem w szoku ze nie wiedzą albo się nie interesują.. czekałam na busa 40 minut i nie jechał.. no cóż moja przygoda z Valeo się zakończyła.. szkoda tylko tych dojazdów na własną rękę badania itd..
2
Pahygh 2016-11-08 13:52:32
Nie polecam !! Pani z biura 3 razy do mnie dzwoniła z informacja ze praca jest lub jej nie ma. W poniedziałek 31.10 miało się odbyć szkolenie które parę dni wcześniej odwołała ponieważ okazało się ze jednak nie ma pracy. Zadzwoniła parę dni później ze jednak są te miejsca. Kolejny termin tego szkolenia to 07.11 po czym znowu pani zadzwoniła z informacja ze wszystko zostało zawieszone.. Kolejne parę dni później pani zadzwoniła ze szkolenie będzie 08.11, dostałam rozkład jazdy busów okazało się ze nieaktualny od sierpnia a jest listopad dlatego jestem w szoku ze nie wiedzą albo się nie interesują.. czekałam na busa 40 minut i nie jechał.. no cóż moja przygoda z Valeo się zakończyła.. szkoda tylko tych dojazdów na własną rękę badania itd..
Adam f 2016-11-16 18:03:08
Co Konstruktorami i technolosami? Da się zarobić 5k na rękę?
xyz 2016-11-20 21:58:20
No właśnie. Dobre pytanie. Ile zarabia inżynier technolog albo konstruktor ?
termopol 2016-12-01 13:26:07
prosze uważać na pana Krauza z Radziszowa, pożycza pieniądze od ludzi i nie oddaje. ma też długi w kilku sklepach w Skawinie
esmeralda 2016-12-03 08:11:29
Szkola zycia atmosfera straszna ludzie zasdrosni warunki pracy okropne szkoda zdrowia
1
Zostaw swoją opinię o Valeo - Skawina
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Valeo