Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Szkoły policealne | Baza CV | Forum | Kontakt | Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Interesujący profil? Udostępnij!

Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
Interesujący profil? Udostępnij!
JA - 2009-10-24 18:08:25 odpowiedz | cytuj
A, co się stało ze wszystkim opiniami na temat firmy? Było ich dużo, w większości bardzo negatywne. ????????????????????????????????? Dlaczego je wykasowano? Zdecydowanie nie polecam pracy w Izmalkowa Consulting. Ze względu na zupełnie nieadekwatne do wykonywanej pracy zarobki, a także wykorzystywanie faktu, że młodzi ludzie, którzy głównie w tej firmie pracują bądź pracowali z wielu rzeczy nie zdają sobie sprawy, co łatwo wykorzystać i w ten sposób na tym zarobić, po prostu eksploatując innych.
marta grodzicka - 2009-11-04 15:29:58 odpowiedz | cytuj
Witam,
Już odpowiadam- wpisy zostały skasowane ponieważ były niezgodne z prawem i regulaminem portalu.
Chciałam zwrócić uwagę, że zostały skasowane wszystkie - nie tylko negatywne, pozytywne również.

Portal zdecydował się na wykasowanie całości, po to żeby nie było oskarżać o cenzurę (dlaczego ktoś usunął takie a zostawił inne) - ponieważ wiele z tych wpisów naruszało tajemnice firmy (złamanie umowy o poufności dotyczącej każdego- nawet byłego pracownika), rozpowszechniały informacje całkowicie nie prawdziwe i zawierały informacje związane z szykanowaniem osób prywatnych (nie tylko „pani prezes”) - a wszystkie te czynniki podlegają odpowiedzialności prawnej:
O odpowiedzialności za treści zamieszczane w sieci mówi Dyrektywa Unii Europejskiej z 8 czerwca 2000 r. o handlu elektronicznym oraz ustawa z 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

Ze względu na te naruszenia wszystkie wpisy zostały usunięte.

Jeżeli ktoś ma do powiedzenia fakty a nie tyrady i złośliwości („humbakowe” i inne) - to bardzo zachęcamy do konkretnych wypowiedzi - zwłaszcza nie anonimowych. Skoro ktoś jest przekonany, że został niesprawiedliwie potraktowany - to chyba nie ma się czego wstydzić podczas takiej wypowiedzi.

Dodam tylko, że jeżeli chodzi o wynagrodzenie: pracodawca płaci pracownikowi tyle na ile ocenia jego pracę, a jeżeli pracownik wycenia ją na więcej powinien albo negocjować albo zmienić pracodawcę. I nie ma tym nic złego.
1 - 2009-11-11 04:36:51 odpowiedz | cytuj
wyrazy szacunku Aniu.
na cale szczęście nie żyjemy w komunistycznych Chinach gdzie zabrania się wolności slowa, szykanuje i szantażuje...
jeżeli ktoś o tym zapomina to zawsze warto mu to przypomnieć.

dziękuję.
A. - 2009-11-12 23:53:20 odpowiedz | cytuj
Zachęcona do konkretnej wypowiedzi, ograniczam się głównie do tematów poruszonych przez Panią [dane osobowe usunięte przez admina]. Nieco szkoda mi czasu na pisanie tyrad, a o tym jak pracuje się w firmie Izmałkowa Consulting możnaby napisać całkiem ciekawą książkę, nawet jeśli współpracowało się z tą firmą tylko kilka razy. Wynagrodzenie Wynagrodzenie za pracę w Izmałkowa Consulting jest żenująco niskie. Rzadko negocjowane jest przez pracowników, ponieważ ci nie mają doświadczenia w branży, a bardzo często w ogóle jakiegokolwiek doświadczenia zawodowego. Nie tylko nie potrafią negocjować stawek, ale też nie zdają sobie sprawy na ile wyceniana jest podobna praca w innych firmach. Ich błąd możnaby rzec – i rzeczywiście wg filozofii Izmałkowej nie ma nic złego w tym, że przez niewiedzę pracownicy firmy dają się wykorzystywać. Ale po odejściu od Izmałkowej lub zapoznaniu się z realiami innych firm z branży okazuje się, że inne firmy traktują w tej mierze pracowników znacznie lepiej – i wtedy to właśnie zaczyna rodzić się frustracja i wtedy dopiero niestety większość przeciera ze zdumienia oczy, nie mogąc uwierzyć jak dawała się wykorzystywać. Dla równowagi wspomnieć jednak należy, że firma stosuje system premiowy – jeśli pracujecie nadzwyczaj dobrze, piszecie coraz lepsze raporty itd. przyznawane są dodatkowe pieniądze. Sama takie premie dostawałam: np. premia za nieprzespane noce (to nie przenośnia, wiele osób wielokrotnie podczas pracy dla Izmałkowej spało po 2 godziny na dobę; wymogi terminowe są zupełnie nieadekwatne do ilości tekstu, jaki trzeba oddać w firmie) – 20 czy 30 zł. Dopisane do umowy o dzieło, czyli jeszcze od tej premii odprowadzano podatek. W mojej ocenie to wręcz nieprzyzwoite, ale nie można napisać, że systemu premiowego w firmie nie było (poza tym może kogoś satysfakcjonują tej wielkości premie minus podatek). Szkolenia Inna rzecz wynikająca ze specyfiki zatrudnianych osób, to poziom merytoryczny, jaki dostarczyć mogą badacze bez doświadczenia zawodowego, bez ukończonych studiów, bez przygotowania merytorycznego do badań marketingowych. Z tym że to głównie kwestia do przemyśleń dla zleceniodawców Izmałkowej. Jeśli natomiast potencjalny pracownik firmy wierzy, że przejdzie w tej firmie serię szkoleń, które pomogą mu rozwinąć się zawodowo, rozczaruje się – szkolenia to wałkowanie tematów badawczych i ogólniki metodologiczne. Jeśli skończyliście lub kończycie antropologię lub pokrewne kierunki, nie przygotowujcie się na to, że ktoś wam pomoże zrozumieć takie zjawiska jak strategia marki czy pozycjonowanie. Jeśli jesteście przywiązani do metodologii i technik etnograficznych, prawdopodobnie rozczaruje was to, co firma nazywa „badaniami etnograficznymi”. Stosunek do pracowników Szykanowanie osób prywatnych w komentarzach pracowników na tej stronie być może pojawiło się jako naturalna kontynuacja kultury organizacyjnej firmy – szykanom podlegają w niej bowiem pracownicy, którzy odeszli z firmy. Nie tylko mówi się o nich nieprzychylnie, ale wręcz wulgarnie – w zasadzie tylko przez niechęć do ewentualnych dalszych kontaktów z tą firmą kilka osób nie zgłosiło tego i innych faktów do Państwowej Inspekcji Pracy. Najbardziej przykre jest to, że mogłam natknąć się w firmie na komentarze wygłaszane przy mnie o moich znajomych ze studiów i szefostwo zupełnie nie przejmowało się, że przecież w nieprzyjemny sposób mówi o moich kolegach i koleżankach, z którymi spotykam się na co dzień i którzy stanowią istotną część mojego życia. Trudno szanować potem takiego bezrefleksyjnego pracodawcę. Polecam zakładkę strony internetowej Izmałkowa Consulting - w odróżnieniu od innych firm badawczych, nie ma na niej profilów badaczy czy kierowników zespołów - pracownicy firmy wciąż rotują, to świadczy samo za siebie. I to także przy okazji kolejny dość ciekawy wątek dla ewentualnych klientów Izmałkowej. Wypowiedź pozostawiam anonimową, ponieważ nie życzę sobie wzmożonych szykan na mój temat w biurze firmy, nie wspominając o ewentualnym zasypywaniu mnie nieprzyjemnymi mailami i nękaniem przez Izmałkową, czy też wygłaszaniem nieprzyjemnych komentarzy na mój temat do obecnego lub byłego zaprzyjaźnionego pracodawcy (czego zdarzało się doświadczać moim znajomym). Poza tym post zamieszczam nie dla Izmałkowa Consulting, Pani Marto, ale w celach informacyjnych dla osób zainteresowanych podjęciem pracy w tej firmie – przestrzegam przed taką decyzją. A.
non userka IzC - 2009-11-16 19:53:07 odpowiedz | cytuj
bez wątpienia zamieszczony wyżej post skłania do refleksji
jest w nim wiele interesujących zagadnień dla
potnecjalnych pracowników

1.nie rozumiem zastraszania osób które wypowiadają się nieprzychylnie na temat firmy, zwłaszcza dlatego, że nikt tutaj nie zdradza żadnych tajemnic firmowych.każdy z nas ma prawo do wypowiadania się na temat współpracy, zwlaszcza na portalu który jest kanałem do przekazywania tego typu informacji - zgadzam się tutaj w pełnej rozciągłości z Anią.

2.uwaga o anonimowości jest dla mnie niezrozumiała, ponieważ rzadko kiedy ktoś przedstawia się w sieci...

3.nie do końca rozumiem też dlaczego powstał wniosek o usunięcie wpisów. nie było na nim nic wulgarnego czy niezgodnego z polskim prawem.

4.nie lubię tego miejsca i nie lubilam.cieszę się, że już mnie tam nie ma.

p.s. mam nadzieję, że mój wpis nie łamie zasad demokracji...
bo o ile dobrze pamiętam, to w takim systemie politycznym
żyjemy, tu w Polsce.

jeżeli ktoś ma uwagi, zachęcam do dzielenia się nimi, niekoniecznie
w moim biurze, może być tutaj na forum.

serdecznie pozdrawiam

non userka IzC - 2009-11-16 19:53:13 odpowiedz | cytuj
bez wątpienia zamieszczony wyżej post skłania do refleksji
jest w nim wiele interesujących zagadnień dla
potnecjalnych pracowników

4.nie lubię tego miejsca i nie lubilam.cieszę się, że już mnie tam nie ma.

p.s. mam nadzieję, że mój wpis nie łamie zasad demokracji...
bo o ile dobrze pamiętam, to w takim systemie politycznym
żyjemy, tu w Polsce.

jeżeli ktoś ma uwagi, zachęcam do dzielenia się nimi, niekoniecznie
w moim biurze, może być tutaj na forum.

serdecznie pozdrawiam

M. - 2009-11-17 15:04:05 odpowiedz | cytuj
W pełni zgadzam się z negatywnymi komentarzami. [treść usunięta przez admina] 2. Ilość pracy jest zupełnie nieadekwatna do zarobków. Owszem, stawki można negocjować, jednak osoby młode, bez żadnego doświadczenia zawodowego, raczej z tego nie korzystają. W dodatku skandaliczne terminy oddawania raportów zmuszały do pracy po nocach, bez przerw nawet na odejście od komputera. Jakość tak napisanego raportu pozostawia wiele do życzenia. 3. Rotacja w firmie. Pracownicy zmieniali się bardzo szybko, większość z nich okazywała się, według słów Pani Prezes, niewystarczająco dobra do pracy na takim stanowisku. Cieszę się, że nie mam już do czynienia z tą firmą. Nie zamierzam jednak podpisywać się pod swoją opinią - wolałabym uniknąć telefonów i maili z wyzwiskami.
? - 2009-11-17 15:29:15 odpowiedz | cytuj
Ja równiez zgadzam się w 100 % ze wszystkimi negatywnymi komentarzami. Wszystkie opinie trafnie odzwierciedlają funkcjonowanie tej firmy - nic dodać, nic ująć. Panuje w niej brak elementarnego szacunku do drugiego człowieka (czytaj "pracownika" oczywiście) i brak pokory niektórych pracujących tam osób.
Mam nadzieję, że te wszystkie wpisy dadzą do myślenia przyszłym potencjalnym pracownikom.
Pozdrawiam wszystkich współpiszących.
marta grodzicka - 2009-11-23 10:35:06 odpowiedz | cytuj
Oczywiście każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii, ale w taki sposób, aby nie naruszać dóbr innych osób.
Wpisy zostały usunięte ponieważ nie spełniały tego warunku.
Przykro nam, że ktoś był niezadowolony ze współpracy z nami, szkoda tylko, że nie informował o tym w czasie kiedy współpraca miała miejsce, a teraz wylewa swoje żale.
Teraz nie możemy zrobić z tym już nic- po za wyrażenia ubolewania.
Przez wszystkie lata działalności firmy poznaliśmy wiele wspaniałych ludzi, który bardzo dziękujemy za owocną współpracę :)
heh - 2010-01-06 23:36:36 odpowiedz | cytuj
Heh, a myślałam, że coś się zmieniło od czasu kiedy stamtąd odeszłam, a jednak nie. Nie polecam i potwierdzam słowa wcześniej wypowiadających się osób. Pracę w tej firmie można przypłacić depresją i wycieńczeniem fizycznym.
aga - 2010-01-24 22:16:00 odpowiedz | cytuj
Witam, Czytam te wszystkie posty - negatywne i trochę się przerazilam. Jak rozumiem dotyczą one zlego traktowania pracowników pracujacych w firmie jako pracownicy. A czy ktoś pracował dla tej firmy jako rekruter na umowe o dzieło? Zupełnie z zewnątrz firmy? Jakie doświadczenia?
Ev - 2010-02-14 21:55:24 odpowiedz | cytuj
Mnie również przeraziło to, co przeczytałam. Nie mogę pojąć braku szacunku dla drugiej osoby, bez względu na relacje jakimi (osoby) są połączone. Zupełnie przez przypadek na nie trafiłam. Chciałam tylko sprawdzić adres e-mail do IzC, żeby wysłać swoje CV. Oczywiście teraz już tego nie zrobię. Dziękuję.
ole - 2010-05-19 19:42:29 odpowiedz | cytuj
Cieszę się, że są takie miejsca jak ten serwis. Zgadzam się z przedmówcami - Izmałkowa Consulting to najgorszy pracodawca dla jakiego pracowałam. Koszmar! Izmałkowa Consulting żeruje na naiwności młodych studentów (też taka byłam), którzy przez współpracę z Izmałkowa Consulting mają nadzieję załapać się do dochodowej branży, co na przykład po etnologii jest dość trudne.
anonim - 2010-05-19 22:32:46 odpowiedz | cytuj
Zgadzam się w 100% z taką oceną pracy w tej firmie. Szkoda tylko, że nie przeczytałam tego zanim się tam zgłosiłam. Czas pracy w tej firmie to były jedne z najgorszych dni w moim życiu. Za śmieszne pieniądze. A zyskane doświadczenie można sprowadzic do tego":nigdy wiecej.
nigdy wiecej - 2012-01-14 11:14:16 odpowiedz | cytuj
Wszystkie opinie są bardzo trafne. Praca w Izmałkowa Consulting była jedną z najgorszych rzeczy jakich w życiu doświadczyłam - wyzysk, brak szacunku, przedmiotowe traktowanie pracownika - zero czasu prywatnego - najlepiej byłoby zrezygnować z życia prywatnego, a wszystko poświęcić Pani prezes - wtedy czuję się usatysfakcjonowana. Wszystkim kandydatom mówię - jeśli chcecie trafić do fabryki pracy, gdzie w kółko coś jest źle, a nigdy nie jest wystarczająco dobrze - to proszę bardzo - choć lepiej wystrzegajcie się tego miejsca. Wszystkim aktualnym pracownikom IzC mówię - szukajcie nowej pracy i uciekajcie stamtąd jak najszybciej!!!
nic mnie nie zaskakuje - 2012-03-09 14:22:38 odpowiedz | cytuj
kochani biedni studenci... bardzo Wam współczuję. poszukajcie bezpłatnych szkoleń o (1) mobbingu, (2) asertywności i (3) kodeksie pracy i nie żyjcie złudzeniami, że będzie lepiej. NIE BĘDZIE.

Pozdrawiam
Mrs X - 2012-05-10 18:22:23 odpowiedz | cytuj
Zdecydowanie nie polecam, też miałam nieprzyjemność poznać tę firmę. Nie wiem kto tam ma etat, jeśli nie mają go osoby na \"wyższych stanowiskach\" niż badacz, chyba tylko szanowna p. Prezes... Jak się zatrudnia na śmieciowe umowy np. na dzieło, to powinno to być właśnie dzieło - masz coś zrobić a guzik to szefa obchodzi ile czasu to zajmie, jeśli się wyrobisz w czasie, a nie że siedzisz te 8h (albo więcej) i zapie... To jest klasyczny marksowski wyzysk i tyle, a na stronie jakie górnolotne teksty o Szefowej: \"Jest jednocześnie cu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ym nauczycielem, który stara się jak najwięcej przekazać i kochaną siostrą, która jest obok, gdy przychodzą trudne chwile.\" - kochana siostra co to zatrudnia za małą kasę na śmieciowe umowy... tia... Normalnie: \"Łubu dubu\" z Misia. Dziwne, że etnografka nie zauważa śmieszności i zadęcia takich tekstów na stronie... Nie polecam - pańszczyzna to nie ten wiek, te czasy już minęly
..::Misia::.. - 2013-04-11 17:44:38 odpowiedz | cytuj
Aż nie chce mi sie wierzyć szczerze powiem.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość: