Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Izmałkowa Consulting

Pracowałeś w firmie Izmałkowa Consulting i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
marta grodzicka - 2009-11-04 15:29:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Już odpowiadam- wpisy zostały skasowane ponieważ były niezgodne z prawem i regulaminem portalu.
Chciałam zwrócić uwagę, że zostały skasowane wszystkie - nie tylko negatywne, pozytywne również.

Portal zdecydował się na wykasowanie całości, po to żeby nie było oskarżać o cenzurę (dlaczego ktoś usunął takie a zostawił inne) - ponieważ wiele z tych wpisów naruszało tajemnice firmy (złamanie umowy o poufności dotyczącej każdego- nawet byłego pracownika), rozpowszechniały informacje całkowicie nie prawdziwe i zawierały informacje związane z szykanowaniem osób prywatnych (nie tylko „pani prezes”) - a wszystkie te czynniki podlegają odpowiedzialności prawnej:
O odpowiedzialności za treści zamieszczane w sieci mówi Dyrektywa Unii Europejskiej z 8 czerwca 2000 r. o handlu elektronicznym oraz ustawa z 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

Ze względu na te naruszenia wszystkie wpisy zostały usunięte.

Jeżeli ktoś ma do powiedzenia fakty a nie tyrady i złośliwości („humbakowe” i inne) - to bardzo zachęcamy do konkretnych wypowiedzi - zwłaszcza nie anonimowych. Skoro ktoś jest przekonany, że został niesprawiedliwie potraktowany - to chyba nie ma się czego wstydzić podczas takiej wypowiedzi.

Dodam tylko, że jeżeli chodzi o wynagrodzenie: pracodawca płaci pracownikowi tyle na ile ocenia jego pracę, a jeżeli pracownik wycenia ją na więcej powinien albo negocjować albo zmienić pracodawcę. I nie ma tym nic złego.
zdjecie uzytkownika
1 - 2009-11-11 04:36:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyrazy szacunku Aniu.
na cale szczęście nie żyjemy w komunistycznych Chinach gdzie zabrania się wolności slowa, szykanuje i szantażuje...
jeżeli ktoś o tym zapomina to zawsze warto mu to przypomnieć.

dziękuję.
zdjecie uzytkownika
non userka IzC - 2009-11-16 19:53:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bez wątpienia zamieszczony wyżej post skłania do refleksji
jest w nim wiele interesujących zagadnień dla
potnecjalnych pracowników

1.nie rozumiem zastraszania osób które wypowiadają się nieprzychylnie na temat firmy, zwłaszcza dlatego, że nikt tutaj nie zdradza żadnych tajemnic firmowych.każdy z nas ma prawo do wypowiadania się na temat współpracy, zwlaszcza na portalu który jest kanałem do przekazywania tego typu informacji - zgadzam się tutaj w pełnej rozciągłości z Anią.

2.uwaga o anonimowości jest dla mnie niezrozumiała, ponieważ rzadko kiedy ktoś przedstawia się w sieci...

3.nie do końca rozumiem też dlaczego powstał wniosek o usunięcie wpisów. nie było na nim nic wulgarnego czy niezgodnego z polskim prawem.

4.nie lubię tego miejsca i nie lubilam.cieszę się, że już mnie tam nie ma.

p.s. mam nadzieję, że mój wpis nie łamie zasad demokracji...
bo o ile dobrze pamiętam, to w takim systemie politycznym
żyjemy, tu w Polsce.

jeżeli ktoś ma uwagi, zachęcam do dzielenia się nimi, niekoniecznie
w moim biurze, może być tutaj na forum.

serdecznie pozdrawiam






zdjecie uzytkownika
M. - 2009-11-17 15:04:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W pełni zgadzam się z negatywnymi komentarzami. [treść usunięta przez admina] 2. Ilość pracy jest zupełnie nieadekwatna do zarobków. Owszem, stawki można negocjować, jednak osoby młode, bez żadnego doświadczenia zawodowego, raczej z tego nie korzystają. W dodatku skandaliczne terminy oddawania raportów zmuszały do pracy po nocach, bez przerw nawet na odejście od komputera. Jakość tak napisanego raportu pozostawia wiele do życzenia. 3. Rotacja w firmie. Pracownicy zmieniali się bardzo szybko, większość z nich okazywała się, według słów Pani Prezes, niewystarczająco dobra do pracy na takim stanowisku. Cieszę się, że nie mam już do czynienia z tą firmą. Nie zamierzam jednak podpisywać się pod swoją opinią - wolałabym uniknąć telefonów i maili z wyzwiskami.
zdjecie uzytkownika
? - 2009-11-17 15:29:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja równiez zgadzam się w 100 % ze wszystkimi negatywnymi komentarzami. Wszystkie opinie trafnie odzwierciedlają funkcjonowanie tej firmy - nic dodać, nic ująć. Panuje w niej brak elementarnego szacunku do drugiego człowieka (czytaj "pracownika" oczywiście) i brak pokory niektórych pracujących tam osób.
Mam nadzieję, że te wszystkie wpisy dadzą do myślenia przyszłym potencjalnym pracownikom.
Pozdrawiam wszystkich współpiszących.
zdjecie uzytkownika
marta grodzicka - 2009-11-23 10:35:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii, ale w taki sposób, aby nie naruszać dóbr innych osób.
Wpisy zostały usunięte ponieważ nie spełniały tego warunku.
Przykro nam, że ktoś był niezadowolony ze współpracy z nami, szkoda tylko, że nie informował o tym w czasie kiedy współpraca miała miejsce, a teraz wylewa swoje żale.
Teraz nie możemy zrobić z tym już nic- po za wyrażenia ubolewania.
Przez wszystkie lata działalności firmy poznaliśmy wiele wspaniałych ludzi, który bardzo dziękujemy za owocną współpracę :)
zdjecie uzytkownika
heh - 2010-01-06 23:36:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Heh, a myślałam, że coś się zmieniło od czasu kiedy stamtąd odeszłam, a jednak nie. Nie polecam i potwierdzam słowa wcześniej wypowiadających się osób. Pracę w tej firmie można przypłacić depresją i wycieńczeniem fizycznym.
zdjecie uzytkownika
aga - 2010-01-24 22:16:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, Czytam te wszystkie posty - negatywne i trochę się przerazilam. Jak rozumiem dotyczą one zlego traktowania pracowników pracujacych w firmie jako pracownicy. A czy ktoś pracował dla tej firmy jako rekruter na umowe o dzieło? Zupełnie z zewnątrz firmy? Jakie doświadczenia?
zdjecie uzytkownika
Ev - 2010-02-14 21:55:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie również przeraziło to, co przeczytałam. Nie mogę pojąć braku szacunku dla drugiej osoby, bez względu na relacje jakimi (osoby) są połączone. Zupełnie przez przypadek na nie trafiłam. Chciałam tylko sprawdzić adres e-mail do IzC, żeby wysłać swoje CV. Oczywiście teraz już tego nie zrobię. Dziękuję.
zdjecie uzytkownika
ole - 2010-05-19 19:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cieszę się, że są takie miejsca jak ten serwis. Zgadzam się z przedmówcami - Izmałkowa Consulting to najgorszy pracodawca dla jakiego pracowałam. Koszmar! Izmałkowa Consulting żeruje na naiwności młodych studentów (też taka byłam), którzy przez współpracę z Izmałkowa Consulting mają nadzieję załapać się do dochodowej branży, co na przykład po etnologii jest dość trudne.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-05-19 22:32:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam się w 100% z taką oceną pracy w tej firmie. Szkoda tylko, że nie przeczytałam tego zanim się tam zgłosiłam. Czas pracy w tej firmie to były jedne z najgorszych dni w moim życiu. Za śmieszne pieniądze. A zyskane doświadczenie można sprowadzic do tego":nigdy wiecej.
zdjecie uzytkownika
nigdy wiecej - 2012-01-14 11:14:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszystkie opinie są bardzo trafne. Praca w Izmałkowa Consulting była jedną z najgorszych rzeczy jakich w życiu doświadczyłam - [usunięte przez administratora], brak szacunku, przedmiotowe traktowanie pracownika - zero czasu prywatnego - najlepiej byłoby zrezygnować z życia prywatnego, a wszystko poświęcić Pani prezes - wtedy czuję się usatysfakcjonowana. Wszystkim kandydatom mówię - jeśli chcecie trafić do fabryki pracy, gdzie w kółko coś jest źle, a nigdy nie jest wystarczająco dobrze - to proszę bardzo - choć lepiej wystrzegajcie się tego miejsca. Wszystkim aktualnym pracownikom IzC mówię - szukajcie nowej pracy i uciekajcie stamtąd jak najszybciej!!!
zdjecie uzytkownika
nic mnie nie zaskakuje - 2012-03-09 14:22:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kochani biedni studenci... bardzo Wam współczuję. poszukajcie bezpłatnych szkoleń o (1) mobbingu, (2) asertywności i (3) kodeksie pracy i nie żyjcie złudzeniami, że będzie lepiej. NIE BĘDZIE.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
..::Misia::.. - 2013-04-11 17:44:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Aż nie chce mi sie wierzyć szczerze powiem.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-18 11:35:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Mrs, ok rozumiem, że pracuje się na umowę o dzieło i dowalą coś jeszcze po jego wykonaniu, ale czy płacą za to dodatkowe pieniądze, czy to po prostu jest kolejny etap jednego zlecenia?
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2013-08-22 22:41:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do anonim: umowa o konkretne dzieło oznacza w tej firmie pełną dostępność dla Pracodawcy, nawet jak dany obowiązek nie wynika z umowy. A premie (czy dodatkowe pieniądze za dodatkową pracę) są o wiele rzadsze i niższe niż potrącenia...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-23 14:06:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jakos mam inne rozumienie tego działa, ale ok. To ile orientacyjnie siedzicie w pracy? Da się jakoś przybliżyc stawke godzinową w izmałkowa consulting?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Izmałkowa Consulting
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x