brak logo

Izmałkowa Consulting

Warszawa

Opinie o Izmałkowa Consulting

marta grodzicka 2009-11-04 15:29:58
Witam,
Już odpowiadam- wpisy zostały skasowane ponieważ były niezgodne z prawem i regulaminem portalu.
Chciałam zwrócić uwagę, że zostały skasowane wszystkie - nie tylko negatywne, pozytywne również.

Portal zdecydował się na wykasowanie całości, po to żeby nie było oskarżać o cenzurę (dlaczego ktoś usunął takie a zostawił inne) - ponieważ wiele z tych wpisów naruszało tajemnice firmy (złamanie umowy o poufności dotyczącej każdego- nawet byłego pracownika), rozpowszechniały informacje całkowicie nie prawdziwe i zawierały informacje związane z szykanowaniem osób prywatnych (nie tylko „pani prezes”) - a wszystkie te czynniki podlegają odpowiedzialności prawnej:
O odpowiedzialności za treści zamieszczane w sieci mówi Dyrektywa Unii Europejskiej z 8 czerwca 2000 r. o handlu elektronicznym oraz ustawa z 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

Ze względu na te naruszenia wszystkie wpisy zostały usunięte.

Jeżeli ktoś ma do powiedzenia fakty a nie tyrady i złośliwości („humbakowe” i inne) - to bardzo zachęcamy do konkretnych wypowiedzi - zwłaszcza nie anonimowych. Skoro ktoś jest przekonany, że został niesprawiedliwie potraktowany - to chyba nie ma się czego wstydzić podczas takiej wypowiedzi.

Dodam tylko, że jeżeli chodzi o wynagrodzenie: pracodawca płaci pracownikowi tyle na ile ocenia jego pracę, a jeżeli pracownik wycenia ją na więcej powinien albo negocjować albo zmienić pracodawcę. I nie ma tym nic złego.
1 2009-11-11 04:36:51
wyrazy szacunku Aniu.
na cale szczęście nie żyjemy w komunistycznych Chinach gdzie zabrania się wolności slowa, szykanuje i szantażuje...
jeżeli ktoś o tym zapomina to zawsze warto mu to przypomnieć.

dziękuję.
non userka IzC 2009-11-16 19:53:07
bez wątpienia zamieszczony wyżej post skłania do refleksji
jest w nim wiele interesujących zagadnień dla
potnecjalnych pracowników

1.nie rozumiem zastraszania osób które wypowiadają się nieprzychylnie na temat firmy, zwłaszcza dlatego, że nikt tutaj nie zdradza żadnych tajemnic firmowych.każdy z nas ma prawo do wypowiadania się na temat współpracy, zwlaszcza na portalu który jest kanałem do przekazywania tego typu informacji - zgadzam się tutaj w pełnej rozciągłości z Anią.

2.uwaga o anonimowości jest dla mnie niezrozumiała, ponieważ rzadko kiedy ktoś przedstawia się w sieci...

3.nie do końca rozumiem też dlaczego powstał wniosek o usunięcie wpisów. nie było na nim nic wulgarnego czy niezgodnego z polskim prawem.

4.nie lubię tego miejsca i nie lubilam.cieszę się, że już mnie tam nie ma.

p.s. mam nadzieję, że mój wpis nie łamie zasad demokracji...
bo o ile dobrze pamiętam, to w takim systemie politycznym
żyjemy, tu w Polsce.

jeżeli ktoś ma uwagi, zachęcam do dzielenia się nimi, niekoniecznie
w moim biurze, może być tutaj na forum.

serdecznie pozdrawiam






M. 2009-11-17 15:04:05
W pełni zgadzam się z negatywnymi komentarzami. [treść usunięta przez admina] 2. Ilość pracy jest zupełnie nieadekwatna do zarobków. Owszem, stawki można negocjować, jednak osoby młode, bez żadnego doświadczenia zawodowego, raczej z tego nie korzystają. W dodatku skandaliczne terminy oddawania raportów zmuszały do pracy po nocach, bez przerw nawet na odejście od komputera. Jakość tak napisanego raportu pozostawia wiele do życzenia. 3. Rotacja w firmie. Pracownicy zmieniali się bardzo szybko, większość z nich okazywała się, według słów Pani Prezes, niewystarczająco dobra do pracy na takim stanowisku. Cieszę się, że nie mam już do czynienia z tą firmą. Nie zamierzam jednak podpisywać się pod swoją opinią - wolałabym uniknąć telefonów i maili z wyzwiskami.
? 2009-11-17 15:29:15
Ja równiez zgadzam się w 100 % ze wszystkimi negatywnymi komentarzami. Wszystkie opinie trafnie odzwierciedlają funkcjonowanie tej firmy - nic dodać, nic ująć. Panuje w niej brak elementarnego szacunku do drugiego człowieka (czytaj "pracownika" oczywiście) i brak pokory niektórych pracujących tam osób.
Mam nadzieję, że te wszystkie wpisy dadzą do myślenia przyszłym potencjalnym pracownikom.
Pozdrawiam wszystkich współpiszących.
marta grodzicka 2009-11-23 10:35:06
Oczywiście każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii, ale w taki sposób, aby nie naruszać dóbr innych osób.
Wpisy zostały usunięte ponieważ nie spełniały tego warunku.
Przykro nam, że ktoś był niezadowolony ze współpracy z nami, szkoda tylko, że nie informował o tym w czasie kiedy współpraca miała miejsce, a teraz wylewa swoje żale.
Teraz nie możemy zrobić z tym już nic- po za wyrażenia ubolewania.
Przez wszystkie lata działalności firmy poznaliśmy wiele wspaniałych ludzi, który bardzo dziękujemy za owocną współpracę :)
heh 2010-01-06 23:36:36
Heh, a myślałam, że coś się zmieniło od czasu kiedy stamtąd odeszłam, a jednak nie. Nie polecam i potwierdzam słowa wcześniej wypowiadających się osób. Pracę w tej firmie można przypłacić depresją i wycieńczeniem fizycznym.
aga 2010-01-24 22:16:00
Witam, Czytam te wszystkie posty - negatywne i trochę się przerazilam. Jak rozumiem dotyczą one zlego traktowania pracowników pracujacych w firmie jako pracownicy. A czy ktoś pracował dla tej firmy jako rekruter na umowe o dzieło? Zupełnie z zewnątrz firmy? Jakie doświadczenia?
Ev 2010-02-14 21:55:24
Mnie również przeraziło to, co przeczytałam. Nie mogę pojąć braku szacunku dla drugiej osoby, bez względu na relacje jakimi (osoby) są połączone. Zupełnie przez przypadek na nie trafiłam. Chciałam tylko sprawdzić adres e-mail do IzC, żeby wysłać swoje CV. Oczywiście teraz już tego nie zrobię. Dziękuję.
ole 2010-05-19 19:42:29
Cieszę się, że są takie miejsca jak ten serwis. Zgadzam się z przedmówcami - Izmałkowa Consulting to najgorszy pracodawca dla jakiego pracowałam. Koszmar! Izmałkowa Consulting żeruje na naiwności młodych studentów (też taka byłam), którzy przez współpracę z Izmałkowa Consulting mają nadzieję załapać się do dochodowej branży, co na przykład po etnologii jest dość trudne.
1
anonim 2010-05-19 22:32:46
Zgadzam się w 100% z taką oceną pracy w tej firmie. Szkoda tylko, że nie przeczytałam tego zanim się tam zgłosiłam. Czas pracy w tej firmie to były jedne z najgorszych dni w moim życiu. Za śmieszne pieniądze. A zyskane doświadczenie można sprowadzic do tego":nigdy wiecej.
1
nigdy wiecej 2012-01-14 11:14:16
Wszystkie opinie są bardzo trafne. Praca w Izmałkowa Consulting była jedną z najgorszych rzeczy jakich w życiu doświadczyłam - [usunięte przez administratora], brak szacunku, przedmiotowe traktowanie pracownika - zero czasu prywatnego - najlepiej byłoby zrezygnować z życia prywatnego, a wszystko poświęcić Pani prezes - wtedy czuję się usatysfakcjonowana. Wszystkim kandydatom mówię - jeśli chcecie trafić do fabryki pracy, gdzie w kółko coś jest źle, a nigdy nie jest wystarczająco dobrze - to proszę bardzo - choć lepiej wystrzegajcie się tego miejsca. Wszystkim aktualnym pracownikom IzC mówię - szukajcie nowej pracy i uciekajcie stamtąd jak najszybciej!!!
2
nic mnie nie zaskakuje 2012-03-09 14:22:38
kochani biedni studenci... bardzo Wam współczuję. poszukajcie bezpłatnych szkoleń o (1) mobbingu, (2) asertywności i (3) kodeksie pracy i nie żyjcie złudzeniami, że będzie lepiej. NIE BĘDZIE.

Pozdrawiam
..::Misia::.. 2013-04-11 17:44:38
Aż nie chce mi sie wierzyć szczerze powiem.
2
anonim 2013-06-18 11:35:47
@Mrs, ok rozumiem, że pracuje się na umowę o dzieło i dowalą coś jeszcze po jego wykonaniu, ale czy płacą za to dodatkowe pieniądze, czy to po prostu jest kolejny etap jednego zlecenia?
Były pracownik 2013-08-22 22:41:50
Do anonim: umowa o konkretne dzieło oznacza w tej firmie pełną dostępność dla Pracodawcy, nawet jak dany obowiązek nie wynika z umowy. A premie (czy dodatkowe pieniądze za dodatkową pracę) są o wiele rzadsze i niższe niż potrącenia...
1
anonim 2013-08-23 14:06:17
No jakos mam inne rozumienie tego działa, ale ok. To ile orientacyjnie siedzicie w pracy? Da się jakoś przybliżyc stawke godzinową w izmałkowa consulting?
mikrofalówka 2014-12-05 11:58:25
no właśnie ja jestem studentem na ostatnim roku i powaznie już myslę nad wejściem do takiej branży. jednak martwi mnie ta umowa o dzieło, to jednak nic nie warty papier który daje za dużo możliwości interpretacji przełożonemu a za mało pracownikowi. istnieje możliwość uzyskania u nich innej formy umowy?
bruma 2015-01-22 03:00:26
oczywiście praca na umowie o dzieło nie należy do zbyt komfortowych, jednak moim zdaniem bardziej w tym momencie liczy się Twój staż pracy , który wreszcie będzie miał/miała. Nabierzesz trochę doświadczenia i nie będziesz miał pustego CV, a i tak przecież będą Ci w końcu płacić. Potem umowę można zmienic
diana 2015-03-25 18:27:11
no akurat ja jestem już w takim wieku i już w takiej sytuacji życiowej że jednak chciałabym uniknąć pracy na niby-umowę o dzieło. już od pracodawcy oczekuję stabilizacji i możliwości rozwoju zawodowego więc prosze napiszcie czy w takim razie akurat powinnam iść do tej firmy akurat, z góry dzięxik za pomoc
kasia 2015-04-10 18:43:54
stawka godzinowa to pewnie na każdym stanowisku jest inna z tego co wiem, wiec nie można jednoznaczne stwierdzić, ale mam inne pytanie - czy idzie się dogadac z szefem?
loody 2015-04-25 17:33:49
Staz stażem, ale co jak mam już za soba pierwsze doświadczenia zawodowe? czy wówczas zaproponują mi normalna umowe, nie mówię tu o umowię o prace, ale chociaz zlecenie?
3
Mikromimika 2016-04-13 23:20:58
Szczerze odradzam.

Firma nie płaci na czas!
2
niewolnica 2016-04-13 23:25:43
Ostrzegam!

Firma nie płaci na czas!
Codziennie telefony z firm windykacyjnych. Co tydzień komornik.
Właścicielka tylko ciągle nieuchwytna, udaje że jest chora.
2
Anna 2016-04-13 23:27:43
Dopowiem iż włścicielka to wariatka.

Lubi nadużywać alkocholu ;)
3
ozik 2016-04-13 23:54:55
@Mikromimika, a co Ci powiedzieli jak pytałas o opóźnienia i ile one wynosiły, bo może to jakiś chwilowy problem, czy pomyłka. Jakos nikt wczesniej na to nie narzekał. Gorzej, że lubia zatrudniac na umowe o dzieło.
Administrator 2016-04-14 12:59:29
Ten pracodawca odpadł w przedbiegach.
Ze względu na niekompetencje swojej pracowniczki ;)

Jestem facetem, dla mnie liczą się konkrety.
Sytuacja autentyczna:
Byłem umówiony na rozmowę rekrutacyjną.
Ustalony termin/godzina ect.
Postanowiłem przypomnieć o swojej obecności, na kilka godzin przed wyjściem wysłałem maila. Dobrze, że to zrobiłem, w przeciwnym przypadku pocałowałbym klamkę. Małolata, panna (usunięte przez administratora) . która podejmowała się rekrutacji była na tyle nieodpowiedzialna, iż nie raczyła poinformować o swojej nieobecności, przełożeniu bądź anulowaniu spotkania.

Jeśli lubicie tracić czas, to polecam..
1
terwor 2016-05-09 20:37:34
nie oceniaj firmy po zachowaniu jednego pracownika @Administrator
@Administrator 2016-06-05 19:09:10
To nie ja go zatrudniałem na to stanowisko ;)
3e4r 2016-06-18 15:19:43
@terwor ale to tak czesto jest :D zawsze trafi sie ktos komu cos nie bedzie pasowało no taka prawda jest :) no ale warto jednak jest miec swoje zdanie..
Pracowałem tam kiedyś 2016-07-13 19:03:45
Widzę że po latach nic się nie zmieniło, tylko wyzysk bo inaczej nie da sie tego okreslic. Gratuluję wytrwałości pracownikom, którzy nimi nie są aż dziwne ze PIP się jeszcze nie zainteresował no ale jest nadzieja w końcu trzeba finansować 500+ a w końcu przecież pracują tam matki :)
1
bila 2016-07-14 20:34:38
dla mnie muszę przyznać firma jako pracodawca jest naprawdę okej, jednak moim zdaniem powinni coś jednak coś zrobić ze swoją internetową, chcę wejść i uzyskać konkretne informacje a nioe bawić się w zagadki przez kilka minut
Zostaw swoją opinię o Izmałkowa Consulting - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Izmałkowa Consulting