Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Raben

Opinie o Raben

Pracowałeś w firmie Raben i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2014-10-02 18:13:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam,

Czy ktoś, kto pracuje jako pakowacz w Raben Sosnowiec, może opisać jak się tam pracuje? jakie zarobki? atmosfera? ludzie? Czy normę jest trudno wykonać czy nie. Czy są jakieś premie ?

Z góry dzięki za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
zs! - 2014-10-08 22:28:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Nie bede sie wypowiadac na temat pracy w rabenie teraz co sie tam porobilo to jest nie do opisania... Kierownikowi M.. Poprzestawialo sie w d..upie, jest 2 licowy! Sa lizodupuy ktore jak by mogly to niewiem co by zrobily , atmosfera bardzo nie fajna, jak chcecoe sprawcie sami co sie tam wyprawia, ja dobrze zrobilam ze odeszlam. Pozdrowiam. !
zdjecie uzytkownika
karolina78 - 2014-10-13 11:35:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich,

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć na jakim przystanku najlepiej wysiąść i jak potem iść by dostać się do firmy Raben w Sosnowcu? Została zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną i Pani z agencji nie potrafiła mi wyjaśnić jak to jest z dojazdem.
Czy da się jakoś od ulicy Długiej dotrzeć do siedziby firmy? Proszę o pomoc. Bardzo pilne. Rozmowa ma być w ten czwartek.

Z poważaniem,

Karolina S.
zdjecie uzytkownika
loila29 - 2014-10-14 12:40:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przy dworcu Pkp sosnowiec - też do mnie dzwonili ale ja się tam nie wybieram to jakiś zapieprz a ja nie ma siły bo już się narobiłam fizycznie z dziadkami u Niemca. Mam inną propozycje sprzedawcy w M1 .
zdjecie uzytkownika
karolina78 - 2014-10-14 17:09:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [loila29 - 2014-10-14 12:40:15]:
Przy dworcu PKP w Sosnowcu? Skąd masz takie informacje? Dowiedziałam się swoimi sposobami jak tam dojechać. Wystarczy wysiąść na przystanku na ulicy Traugutta i stamtąd jest 15-20 minut na nogach.
zdjecie uzytkownika
haha--k - 2014-10-15 19:31:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ona - 2014-08-02 14:15:22]:
Oj jaka szkoda,że się burzysz, tak się składa, że na mnie się nie drze tylko na nowych, na mnie nie ma prawa się wydzierać bo wyleciała by szybciej niż ci się wydaję, a skoro przez gigantyczna nadwagę nie daje rady.... hmmm, to do widzenia, nie chce się robić nierobowi, to niech idzie na zasiłek.
zdjecie uzytkownika
nie polecam - 2014-10-16 23:58:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja to nie polecam zasilku niby to jest kasa za nic ale na prawde ciezko za to wyzyc trzeba szukac pracy i tyle, dlatego tutaj to robie - jest jakas praca w rabenie, ktora nie wymaga doswiadczenia i jest lepiej platna i niz zasilek dla bezrobotnego? generalnie to jestem otwarty na wszystko tylko zeby mnie przyjeli bo zasilek sie mi konczy
zdjecie uzytkownika
robotnicaMc - 2014-10-21 01:05:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie, pracowałam tam jakiś czas i nie jest tak źle dziewczyny przy stołach są nie miłe dla nowych i chamskie to fakt niestety, ale dałam rade jakiś czas tam popracować. Najgorsza to była taka jedna starsza pani strasznie krzyczała jak kierownik nie widział bo przy nim to strasznie miła była i taka z plastrami na uszach strasznie nerwowa, a tak to obleci. Normy były jakieś i wyrabiałyśmy chyba przy stole z tego co rozmawiałam z Panią prowadzącą stół, ale wiadomo raz lepjej a raz gorzej. Pieniądze nie są najlepsze ale z braku pracy i to na chwilę dobre. Ciężko tam dojechać z Mysłowic. PozDr ; - )
zdjecie uzytkownika
maniusiekDW - 2014-10-27 17:30:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. jak oceniacie prace w rabenie w sosnowcu na inwestycyjnej??
zdjecie uzytkownika
arakdiusz - 2014-10-30 16:38:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maniusiekDW - 2014-10-27 17:30:24]:
W jakim dziale?
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2014-10-31 21:33:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [arakdiusz - 2014-10-30 16:38:52]:
Mam pytanie adekwatnie praktyk w IT w Gądkach. Wymagania są jak dla mnie niewielkie i co do swoich umiejętności to jestem pewien że podołam. Ale kwestia jest raczej co oni oferują. Doświadczenie i współpraca z taka firma to jest coś ale myślicie że dają jakieś wynagrodzenie? Bo na stronie nie jest o tym nawet słowem wspomniane
zdjecie uzytkownika
kolo z 38 - 2014-11-26 21:15:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
patryk - musisz być cienias jak pytasz o takie rzeczy !!!
znaj swoją wartość o uderz na rozmowie a nie pytasz na forum - kto Ci tu prawde powie ???? <lol>
albo tak , Raben IT no tak 6 tyś na ręke , służbowy laptop i komóra no i samochód rzecz jasna , stado premii co m-ąc i w ogóle miodzio :0
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
mm - 2015-01-26 12:27:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wygląda praca w spedycji?
zdjecie uzytkownika
kolo z 45 - 2015-02-14 11:11:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mm - 2015-01-26 12:27:05]:
wygląda tak: "Spedytor jest to osoba prawna lub fizyczna (przedsiębiorca), której celem działania jest organizowanie przewozu ładunków. Spedytor za odpowiednią opłatą świadczy usługi spedycyjne na rzecz osób prawnych lub fizycznych, względnie na potrzeby własne. Organizuje przewóz, wystawia dokumenty spedycyjne (listy przewozowe w zależności od użytego do transportu towaru środka transportowego, np. CMR/list przewozowy- transport samochodowy; COTIF/SMGS- transport kolejowy;morski list przewozowy;lotniczy list przewozowy) W znaczeniu potocznym mianem spedytora określa się przedsiębiorstwa spedycyjne."
źródło-Wikipedia
zdjecie uzytkownika
K - 2015-02-16 14:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktos mial doczynienia z praca na stanowisku specjalisty ds amd transportu i wie jak to to od srodka wyglada..? nie tyle o sama prace..co o otoczenie..
zdjecie uzytkownika
człek - 2015-02-17 12:04:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Matrix - 2014-08-09 17:58:16]:
można ciężko pracować, ale trzeba wiedzieć za co...a za taką płace to byś kanarka nie wykarmił...
zdjecie uzytkownika
khaki_girl@op.pl - 2015-02-19 22:34:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pozdrawiam Panią "Nogę" z 2013r (przywiązana noga streczem do palety- wybrańcy wiedzą o co biega) :D Dziewczyno- jesteś świetna (You made ma YEAR). I pana w katamaranach (czytaj: butach od garniaka) który nie pojmował kształtu UNek :D i pomimo zwolnienia ostro pracował dalej!
Było dużo z Wami uciechy, serio- nie szydzę z Was (!). Przyjemnie się pracowało :)
zdjecie uzytkownika
heheh - 2015-02-26 21:01:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [max - 2014-08-08 11:02:03]:
W id logistics norma na wysokim składzie wynosi 250, lecz oni mają za zadanie wrzucać palety i wyrabiają to bez problemu. Co więcej, bardzo często przekraczają tę liczbę ;-)
zdjecie uzytkownika
Obsługa Klienta - 2015-03-17 15:03:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy ktoś tu pracuje w biurze w dziale obsługi klienta? chciałbym się dowiedzieć wiecej na temat obowiązków oraz $$$

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam,
Marek
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-04-05 14:36:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
mgr_statystyki_pakowacz - 2015-04-05 14:37:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja chętnie chciałbym podjąć się pracy jako pakowacz w centrum dystrybucyjnym Biedronki na Logistycznej 1.
Jak tam dojechać busem z Zagórza :)
Z drugiej strony oni przyjmują osoby która studiują na studiach doktoranckich dziennych (niedługo mam obronę).
A że po takich studiach ze statystyki i ekonometrii w tym regionie nie ma pracy to wolę z dr być już pakowaczem.

Pozdrawiam Profesor G. Trzpiot
zdjecie uzytkownika
narwany - 2015-04-13 22:06:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Obsługa Klienta - 2015-03-17 15:03:43]:
W dziale obsługi klienta spedycji międzynarodowej po kilku latach jako specjalista około 2700-2900 brutto może dostaniesz. Wyposażenie i narzędzia pracy ok, trochę kulejący system, ale to moja subiektywna opinia. Ludzie jak wszędzie dużo osób dwulicowych, ale znajdą się także takie, które są w porządku. Jak będziesz dla kierownictwa równy gość, zawsze chętny do pracy i do kielicha na "nieobowiązkowych" integracjach i do nieodpłatnych nadgodzin, to będziesz miał się dobrze :-)
zdjecie uzytkownika
tod - 2015-06-25 21:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [narwany - 2015-04-13 22:06:40]:
to prawda , że bardzo w pracy tutaj w Rabenie pomaga to gdy jest się osobą naprawdę towarzyską. Tacy mają później łatwiej ze względu na wspólne zainteresowania...wiadomo jakie. Dla chętnych szukających pracy polecam http://www.pracuj.pl/praca/menedzer-ds-operacyjnych-lubelskie,oferta,3976700 . Świeża oferta
zdjecie uzytkownika
Kalarepa - 2015-08-12 09:39:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam zatrudniać sie tam przez Beetsma maja ludzi za idiotów, zero profesjonalizmu,kradną dniówki
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja prowadzona była przez pośredników. Zasada taka, że zatrudniasz się przez agencję pracy tymczasowej i po 3 miesiącach przechodzisz pod Raben. Jak się starasz to nie ma problemów.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-25 06:09:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
Mikołaj - 2015-08-25 06:10:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Raben Polska potrzebuje teraz specjalisty do spraw utrzymania obiektów. Praca ta jest w Sosnowcu. Niektóre z zadań specjalisty to: nadzór oraz koordynacja robót konserwatorskich oraz remontowo – budowlanych, dokonywanie drobnych napraw na obiekcie firmy i nadzór nad podwykonawcami. Praca nie jest ciężka.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-08-25 09:53:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mikołaj - 2015-08-25 06:10:02]:
Skąd wiesz, że praca specjalisty ds. utrz. obiektów nie jest ciężka. Pracowałeś na tym stanowisku? Ile można wyciągnąć na rękę? Mógłbyś napisać coś więcej. Dzięki.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raben

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Raben?
Zadaj pytanie
alert