Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Raben

zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2014-10-02 18:13:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam,

Czy ktoś, kto pracuje jako pakowacz w Raben Sosnowiec, może opisać jak się tam pracuje? jakie zarobki? atmosfera? ludzie? Czy normę jest trudno wykonać czy nie. Czy są jakieś premie ?

Z góry dzięki za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
zs! - 2014-10-08 22:28:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Nie bede sie wypowiadac na temat pracy w rabenie teraz co sie tam porobilo to jest nie do opisania... Kierownikowi M.. Poprzestawialo sie w d..upie, jest 2 licowy! Sa lizodupuy ktore jak by mogly to niewiem co by zrobily , atmosfera bardzo nie fajna, jak chcecoe sprawcie sami co sie tam wyprawia, ja dobrze zrobilam ze odeszlam. Pozdrowiam. !
zdjecie uzytkownika
karolina78 - 2014-10-13 11:35:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich,

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć na jakim przystanku najlepiej wysiąść i jak potem iść by dostać się do firmy Raben w Sosnowcu? Została zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną i Pani z agencji nie potrafiła mi wyjaśnić jak to jest z dojazdem.
Czy da się jakoś od ulicy Długiej dotrzeć do siedziby firmy? Proszę o pomoc. Bardzo pilne. Rozmowa ma być w ten czwartek.

Z poważaniem,

Karolina S.
zdjecie uzytkownika
loila29 - 2014-10-14 12:40:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przy dworcu Pkp sosnowiec - też do mnie dzwonili ale ja się tam nie wybieram to jakiś zapieprz a ja nie ma siły bo już się narobiłam fizycznie z dziadkami u Niemca. Mam inną propozycje sprzedawcy w M1 .
zdjecie uzytkownika
karolina78 - 2014-10-14 17:09:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [loila29 - 2014-10-14 12:40:15]:
Przy dworcu PKP w Sosnowcu? Skąd masz takie informacje? Dowiedziałam się swoimi sposobami jak tam dojechać. Wystarczy wysiąść na przystanku na ulicy Traugutta i stamtąd jest 15-20 minut na nogach.
zdjecie uzytkownika
haha--k - 2014-10-15 19:31:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ona - 2014-08-02 14:15:22]:
Oj jaka szkoda,że się burzysz, tak się składa, że na mnie się nie drze tylko na nowych, na mnie nie ma prawa się wydzierać bo wyleciała by szybciej niż ci się wydaję, a skoro przez gigantyczna nadwagę nie daje rady.... hmmm, to do widzenia, nie chce się robić nierobowi, to niech idzie na zasiłek.
zdjecie uzytkownika
nie polecam - 2014-10-16 23:58:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja to nie polecam zasilku niby to jest kasa za nic ale na prawde ciezko za to wyzyc trzeba szukac pracy i tyle, dlatego tutaj to robie - jest jakas praca w rabenie, ktora nie wymaga doswiadczenia i jest lepiej platna i niz zasilek dla bezrobotnego? generalnie to jestem otwarty na wszystko tylko zeby mnie przyjeli bo zasilek sie mi konczy
zdjecie uzytkownika
robotnicaMc - 2014-10-21 01:05:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie, pracowałam tam jakiś czas i nie jest tak źle dziewczyny przy stołach są nie miłe dla nowych i chamskie to fakt niestety, ale dałam rade jakiś czas tam popracować. Najgorsza to była taka jedna starsza pani strasznie krzyczała jak kierownik nie widział bo przy nim to strasznie miła była i taka z plastrami na uszach strasznie nerwowa, a tak to obleci. Normy były jakieś i wyrabiałyśmy chyba przy stole z tego co rozmawiałam z Panią prowadzącą stół, ale wiadomo raz lepjej a raz gorzej. Pieniądze nie są najlepsze ale z braku pracy i to na chwilę dobre. Ciężko tam dojechać z Mysłowic. PozDr ; - )
zdjecie uzytkownika
maniusiekDW - 2014-10-27 17:30:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. jak oceniacie prace w rabenie w sosnowcu na inwestycyjnej??
zdjecie uzytkownika
arakdiusz - 2014-10-30 16:38:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [maniusiekDW - 2014-10-27 17:30:24]:
W jakim dziale?
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2014-10-31 21:33:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [arakdiusz - 2014-10-30 16:38:52]:
Mam pytanie adekwatnie praktyk w IT w Gądkach. Wymagania są jak dla mnie niewielkie i co do swoich umiejętności to jestem pewien że podołam. Ale kwestia jest raczej co oni oferują. Doświadczenie i współpraca z taka firma to jest coś ale myślicie że dają jakieś wynagrodzenie? Bo na stronie nie jest o tym nawet słowem wspomniane
zdjecie uzytkownika
kolo z 38 - 2014-11-26 21:15:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
patryk - musisz być cienias jak pytasz o takie rzeczy !!!
znaj swoją wartość o uderz na rozmowie a nie pytasz na forum - kto Ci tu prawde powie ???? <lol>
albo tak , Raben IT no tak 6 tyś na ręke , służbowy laptop i komóra no i samochód rzecz jasna , stado premii co m-ąc i w ogóle miodzio :0
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
mm - 2015-01-26 12:27:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wygląda praca w spedycji?
zdjecie uzytkownika
kolo z 45 - 2015-02-14 11:11:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mm - 2015-01-26 12:27:05]:
wygląda tak: "Spedytor jest to osoba prawna lub fizyczna (przedsiębiorca), której celem działania jest organizowanie przewozu ładunków. Spedytor za odpowiednią opłatą świadczy usługi spedycyjne na rzecz osób prawnych lub fizycznych, względnie na potrzeby własne. Organizuje przewóz, wystawia dokumenty spedycyjne (listy przewozowe w zależności od użytego do transportu towaru środka transportowego, np. CMR/list przewozowy- transport samochodowy; COTIF/SMGS- transport kolejowy;morski list przewozowy;lotniczy list przewozowy) W znaczeniu potocznym mianem spedytora określa się przedsiębiorstwa spedycyjne."
źródło-Wikipedia
zdjecie uzytkownika
K - 2015-02-16 14:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktos mial doczynienia z praca na stanowisku specjalisty ds amd transportu i wie jak to to od srodka wyglada..? nie tyle o sama prace..co o otoczenie..
zdjecie uzytkownika
człek - 2015-02-17 12:04:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Matrix - 2014-08-09 17:58:16]:
można ciężko pracować, ale trzeba wiedzieć za co...a za taką płace to byś kanarka nie wykarmił...
zdjecie uzytkownika
khaki_girl@op.pl - 2015-02-19 22:34:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pozdrawiam Panią "Nogę" z 2013r (przywiązana noga streczem do palety- wybrańcy wiedzą o co biega) :D Dziewczyno- jesteś świetna (You made ma YEAR). I pana w katamaranach (czytaj: butach od garniaka) który nie pojmował kształtu UNek :D i pomimo zwolnienia ostro pracował dalej!
Było dużo z Wami uciechy, serio- nie szydzę z Was (!). Przyjemnie się pracowało :)
zdjecie uzytkownika
heheh - 2015-02-26 21:01:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [max - 2014-08-08 11:02:03]:
W id logistics norma na wysokim składzie wynosi 250, lecz oni mają za zadanie wrzucać palety i wyrabiają to bez problemu. Co więcej, bardzo często przekraczają tę liczbę ;-)
zdjecie uzytkownika
Obsługa Klienta - 2015-03-17 15:03:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy ktoś tu pracuje w biurze w dziale obsługi klienta? chciałbym się dowiedzieć wiecej na temat obowiązków oraz $$$

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam,
Marek
zdjecie uzytkownika
mgr_statystyki_pakowacz - 2015-04-05 14:37:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja chętnie chciałbym podjąć się pracy jako pakowacz w centrum dystrybucyjnym Biedronki na Logistycznej 1.
Jak tam dojechać busem z Zagórza :)
Z drugiej strony oni przyjmują osoby która studiują na studiach doktoranckich dziennych (niedługo mam obronę).
A że po takich studiach ze statystyki i ekonometrii w tym regionie nie ma pracy to wolę z dr być już pakowaczem.

Pozdrawiam Profesor G. Trzpiot
zdjecie uzytkownika
narwany - 2015-04-13 22:06:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Obsługa Klienta - 2015-03-17 15:03:43]:
W dziale obsługi klienta spedycji międzynarodowej po kilku latach jako specjalista około 2700-2900 brutto może dostaniesz. Wyposażenie i narzędzia pracy ok, trochę kulejący system, ale to moja subiektywna opinia. Ludzie jak wszędzie dużo osób dwulicowych, ale znajdą się także takie, które są w porządku. Jak będziesz dla kierownictwa równy gość, zawsze chętny do pracy i do kielicha na "nieobowiązkowych" integracjach i do nieodpłatnych nadgodzin, to będziesz miał się dobrze :-)
zdjecie uzytkownika
tod - 2015-06-25 21:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [narwany - 2015-04-13 22:06:40]:
to prawda , że bardzo w pracy tutaj w Rabenie pomaga to gdy jest się osobą naprawdę towarzyską. Tacy mają później łatwiej ze względu na wspólne zainteresowania...wiadomo jakie. Dla chętnych szukających pracy polecam http://www.pracuj.pl/praca/menedzer-ds-operacyjnych-lubelskie,oferta,3976700 . Świeża oferta
zdjecie uzytkownika
Kalarepa - 2015-08-12 09:39:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam zatrudniać sie tam przez Beetsma maja ludzi za idiotów, zero profesjonalizmu,kradną dniówki
zdjecie uzytkownika
Mikołaj - 2015-08-25 06:10:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Raben Polska potrzebuje teraz specjalisty do spraw utrzymania obiektów. Praca ta jest w Sosnowcu. Niektóre z zadań specjalisty to: nadzór oraz koordynacja robót konserwatorskich oraz remontowo – budowlanych, dokonywanie drobnych napraw na obiekcie firmy i nadzór nad podwykonawcami. Praca nie jest ciężka.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-08-25 09:53:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mikołaj - 2015-08-25 06:10:02]:
Skąd wiesz, że praca specjalisty ds. utrz. obiektów nie jest ciężka. Pracowałeś na tym stanowisku? Ile można wyciągnąć na rękę? Mógłbyś napisać coś więcej. Dzięki.
zdjecie uzytkownika
susu - 2015-09-15 17:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie na mojej "byłej zmianie" to osły i konfidenci w szczególności pani"M" sprzedadzą was żeby podlizać sie szefowi słyszałem że przez nich odszedł jakiś facet bo nie przypadł im do gustu i grozili mu smiercią, takze jest to robota dla opornych psychicznie
zdjecie uzytkownika
Daro - 2015-09-19 15:53:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaki magazyn w Chorzowie 1, 2 ?
zdjecie uzytkownika
były niewolnik - 2015-09-22 02:31:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zwolniłem się z tego niby magazynu 3 misiące temu. To była najlepsza decyzja jaką podjełem w ostatnim czasie. Przeniosłem sie do Tych i od razu zarobki poszły w górę. Już nie mam jakiś powalonych norm tylko normalna praca . Po miesiącu już dostałem premię. Ludzie można znaleźć pracę na normalnym poziomie i normalnym wynagrodzeniem. Pozdro dla chłopaków z nut. Męczcie się dalej z tymi NIBY KIEROWNIKAMI z panem z Mysłowic na czele.
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2015-10-01 10:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
5 miesięcy pracy mi wystarczyło pracy jako operator wózka widłowego, pierwszy miesiąc zanim ogarnąłem cała sytuacje ze skanerem i nauczyłem się wszystkie rampy itd i moja norma wyniosła 62% ok rozumiem ale w następnym jeżdziłem już normlanie szybko sprawnie a tu norma 47% , nie wiem jak to jest liczone i nie wiem czy da się wogóle szybciej jeździć coś chorego po prostu , następny miesiąc 74% normy i znów następny 38% a jeździłem cały czas tak samo szybko sprawniej jak w innych firmach i w polsce i anglii i raczej nie miałem problemów z normami , zarobki przez pierwsze 3 miesiące bezpośrednio pod Rabenem 1390zł a później 4 i 5 miesiąc 1500 netto. Jeśli chodzi o premie za normy to są nie do zrobienia chodź jak się widzi na liście i tak przy pracownikach jest 138% 102, 111% ale to u kilku przypadków ale jak się popracuje troszkę to wie się że to są znajomi kierowników i jak np mają coś do zrobienia to oni sobie robią normlanych tempem a kierownicy np przypiszą w ich pracy że przez 2 godziny przenosili palety czy coś komuś pomagali itd i wtedy takie normy mogą wynieść, za te pieniądze nie polecam od powiedziałku do piątku na trzy zmiany , praca w stresie, nerwach na innych po prostu masakra , nikomu nie polecam , praca praktycznie za najniższą krajową a operator wysokiego składu to chyba tyle nie powinien zarabiać
zdjecie uzytkownika
wm - 2015-10-06 20:19:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuję tam i powiem szczerze...kłamiesz.
zdjecie uzytkownika
agnik - 2015-10-24 20:50:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, dajcie znać czy ciężko jest się do nich dostać, chociaż słyszałem, że całkiem sporo ludzi przyjmują do pracy, zależy mi na połowie etatu, żeby sobie dorobić, bo studiuję, mam pracę zdalną, ale podobno u nich można nieźle zarobić... dajcie znać proszę, czy w ogóle warto o tym myśleć, pozdrawiam !
zdjecie uzytkownika
driver - 2015-11-09 11:07:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
normy na wysokim składzie 28 palet na godzine tak 28 to nie pomyłka,wózki szrot w większości,nieoświetlony częściowo magazyn,zasady bhp tam nie istnieją,wyśig szczurów na wysokim składzie o wyższą normę. to tak ogólnie...
zdjecie uzytkownika
Wyrocznia - 2015-11-10 17:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siema. Jak tam praca przy kompletacji ? Jaka norma ? Wózki złomy czy dają rade? Ile wyciągacie średnio na miesiąc ? Dzięki za info..
zdjecie uzytkownika
Nio - 2015-11-14 22:04:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PO co Ci ta opinia? To kolejna firma gdzie co byś nie robił to na utrzymanie nie zarobisz.
zdjecie uzytkownika
kamyk - 2015-11-17 20:32:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy zatrudnil sie ktos u nich na stanowisku menadzera do spraw oragznizacyjnych bo mieli wiele ogłozeń na to stanowisko w różnych województwach, to nowe stanowisko czy jakas rotacja, bo oferują ludziom stabilne warunki zatrudnienia, samodzielne stanowisko pracy,peakiet socjalny,benefity,ale trzeba miec doswiadczenie na podobnym stanowisku
zdjecie uzytkownika
magazynek - 2015-11-20 00:32:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kamyk też widziałem te ogłoszenia i zastanawiałem się o co chodzi, bo szukali pracowników na terenie całego kraju.
zdjecie uzytkownika
hubi - 2015-11-22 03:36:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba pamiętać, że Raben to jednak z najwiekszych firm transportowych, to nic dziwnego, że szukają na wiele stanowisk i w wielu lokalizacjach.
zdjecie uzytkownika
juka - 2015-11-24 11:34:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Sosnowieś to już w ogóle porażka tam robić...
zdjecie uzytkownika
alek - 2015-11-24 11:37:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kamyk, ja bym raczej strzelał w to że to nowe stanowisko, w sensie nowe miejsce na takim stanowisku bo firma podobno się rozbudowuje.
zdjecie uzytkownika
robaczek - 2015-11-25 18:42:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Wyrocznia - 2015-11-10 17:24:33]:
"Jak tam praca przy kompletacji ? Jaka norma ? Wózki złomy czy dają rade? Ile wyciągacie średnio na miesiąc ? Dzięki za info.. "

spokojna / nie do zrobienia przez xxx miesiecy / eksploatowane przez kilka lat / 1900 brutto /

* wpadnij do roboty :) trzeba sie przekonac na wlasnej skorze!
zdjecie uzytkownika
terrence - 2015-11-26 06:57:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wózki złomy, takie około 15 letnie , normy nie do wyrobienia np na Prymacie masz 4,5 palety do zrobienia a trafia Ci się taki mix z 144 oczek a zaraz po tym super kanapka z 7 oczek po dwa rzędy na każdym , to jest katastrofa, chopre jest to że znajomi kieronika zmiany czyli Ci co mają normy po 120% prawie nic nie robią, zawsze mają super łatwe palety np 20 czy 50 kg a ktoś z APT ma po 150 czy 200kg itd
zdjecie uzytkownika
Kruk - 2015-11-26 21:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)


Wiele się zmieniło od czasu otwarcia nowego Centrum Logistycznego Raben Sosnowiec. Wydawało się, że zakład będzie odstawał in plus od innych podobnych firm a jednak powoli, ale systematycznie warunki pracy i płacy równają do najgorszych wzorców. Duża rotacja pracowników, bo kto o zdrowych zmysłach będzie pracował na wyśrubowanych normach, których wykonanie niekoniecznie uzależnione jest od zaangażowania pracownika. Ludzie uwijają się jak w ukropie nie mając gwarancji, że zostanie to docenione podczas przyznawania premii. Największy problem to beznadziejna organizacja skutkiem czego praca 10 a w porywach 12 godzin nie jest czymś co Kodeks Pracy tłumaczy wyjątkową sytuacją pracodawcy a jest pokrywaniem nieudolności podstawowej kadry kierowniczej, prosto i tanio to wychodzi. Może gdyby zakład mieścił się w centrum miasta to by ludzie nie psioczyli. Niby jest od jakiegoś czasu autobus tylko obsługuje kursy dopasowane do normalnych godzin końca zmian. Powodzenia z wydostaniem się o godzinie pierwszej w nocy bez własnego samochodu, taki mały horrorek. Jeśli Raben będzie nadal szedł tą drogą to za chwilkę znajdzie się na liście firm omijanych szerokim łukiem do których się przyjmuje gdy wszystko inne zawiedzie ...i czeka tylko na lepszą ofertę by dać nogę do normalności. Nie tak to miało wyglądać. Czasem warto nie tylko przyglądać się pracy robotnika , ale i zerknąć stopień wyżej. Nie podaję ani imion , ani nazwisk i mam nadzieję, że nikogo nie obraziłem, po prostu szkoda, miało być tak ładnie, wyszło jak zawsze. Na dziś zakład polecam ludziom o mocnej psychice, lekko zdesperowanych brakiem pracy, ludziom nie mających własnego życia prywatnego, którzy z radością będą pracowali obowiązujące w Raben dziesięć godzin plus soboty nie wspominając o świętach i niedzielach. Człowiek w Raben wie na , którą ma do pracy przyjść, ale kiedy wyjdzie to już wielka tajemnica .. dziwić się trudno, że coraz częstsze są przypadki zasłabnięć, czasem dość spektakularnych Nie zraża Cię to przyszły pracowniku ..śmiało składaj CV, będziesz usatysfakcjonowany. Nie masz samochodu to nawet nie patrz w stronę Raben Sosnowiec chyba, że uwielbiasz nocne kilometrowe spacery po 10 godzinach pracy lub znasz kogoś kto cię przygarnie i podwiezie do najbliższego cywilizowanego miejsca. Poza tym firma naprawdę super, zarobki w okolicach minimum plus premia uznaniowa czyli trzęsiesz portkami cały miesiąc bo łaska pańska na pstrym koniu.
zdjecie uzytkownika
Polak - 2015-11-30 09:22:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
A czego się spodziewałeś ? Ja idąc tam do pracy byłem pozytywnie nastawiony , fajna duża renomowana firma , samochody co chwila można spotkać jeżdżące po większych ulicach , mówię fajnie może coś z tego wyszło - ale nie na długo. Z każdym dniem pracując z niesympatycznymi ludźmi , wyścig szczurów , fochy stałych pracownic, zero pomocy, wyrozumiałości ze ktoś jest nowy, wymogi po tygodniu pracy masz szybko pracować jak ludzie którzy pracują tam 2-3 10 lat... to jest kpina po prostu. Kierownictwo fatalne oderwane od rzeczywistości. rozdzielając prace kierownik podchodzi i mówi ty ty i ty... nawet nie zna imion ludzi zatrudnianych. Zwalniają ludzi co chwila i zatrudniają nowych, jest wielki przemiał wywalają dobrych ludzi a zostawiają niekumate lemingi co kartonu złożyć nie potrafią. Nigdzie tak fałszywych ludzi nie widziałem jak tam na przepakowaniach . Sam odszedłem bo nie będę sie zniżać do czyjegoś niskiego poziomu intelektualnego niech sie tam zagryzają sami dla paru groszy premi . Dla ludzi nowych - szukajcie pracy gdzie indziej , tam gdzie jest taki duzy przemiał ludzi i ciągle sa nabory do roboty omijajcie takie firmy, oni sie wami pobawią i wywala na bruk , nikogo to nie obchodzi ze szukasz stałej pracy, musisz zyc, wykarmić rodzinę najważniejsza dla nich jest norma - jak można byc tak zimnym i bezdusznym człowiekiem... nie moglem patrzeć jak nowe kobiety są wykorzystywane przez stare pracownice... Kiedyś polak byl za polakiem a teraz wbije ci nóż w plecy, ma stalą umowę i myśli ze jest Bogiem, ale spoko wszystko wraca do człowieka wcześniej czy później i dobro i zło , kiedyś sami tego doświadczycie jak to jest być pomiatanym. Zgadzam sie z kolega wyżej dojazd fatalny. Kiedyś mi uciekł autobus , musiałem dymać parę kilometrów w deszczu aby dotrzeć do cywilizacji.
zdjecie uzytkownika
klop - 2015-12-08 18:59:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
oj ostnie opinie niezbyt zachecajace, chociazby dlatego ze od razu chca bardzo efektywnej pracy od pierwszych dni. ale w sumie to tez i na plus. ja tam mimo wszystko chyba jednak sie zglosze na stanowisko Specjalista Działu Obsługi Klienta
zdjecie uzytkownika
Sylwia - 2015-12-19 00:26:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Raben to profesjonalna firma i słyszałam taką opinię już nie raz. Wiem, że każdy ma prawo do swojego zdania, dlatego nie dziwię się negatywnym komentarzom. Zastanawiam się, czy jako HR biznes Partner mogę zarobić konkretne pieniądze
zdjecie uzytkownika
zaczarowana - 2016-01-14 23:19:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co do wypowiedzi Polaka jak sie robic nie chce to sie wypisuje takie glupoty same negatywne opinie od nierobow jakos innipracuja i nie narzekaja a polak ty akurat byles nierobem do potegi bo masz pecha kiedys powiedziales do nas ze ci autobus uciekl i musiales cisnasc z buta i wiemy kim jestes i sam nie odeszles tylko cie wywalili jak juz to pisz jak bylo
zdjecie uzytkownika
erop - 2016-01-18 13:24:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zaczarowana, a jak oceniasz pracodawce? o na razie tylko o pracownikach piszesz.Poza tym wydaje mi sie, ż spokojnie mozna u nich zarobić troche jako Młodszy Księgowy tylko wymagaja nimieckiego.
zdjecie uzytkownika
czaruś - 2016-01-22 19:43:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@erop to nie jest ich jedyna oferta pracy bo szukają, ale znajomość niemieckiego raczej nie jest dużym wymogiem. Przecież można się doszkolić w tym zakresie, a może i w firmie jest taka opcja.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja prowadzona była przez pośredników. Zasada taka, że zatrudniasz się przez agencję pracy tymczasowej i po 3 miesiącach przechodzisz pod Raben. Jak się starasz to nie ma problemów.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
mkmkmk - 2016-01-22 19:53:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
SOSNOWIEC.Wypowiedzenie z dnia na dzień od tak. Żadnych konkretnych wyjaśnień, wystarczyło 5 miesięcy wsłuchiwań się w komentarze dwulicowych kierowników, współpracowników. Każdy nadaje na siebie - atmosfera pozostawiająca wiele do życzenia. Pracy raz mniej raz więcej... nie ma na co narzekać aczkolwiek stresu sporo... praktycznie codziennie! to jest wielki minus tejże kariery :) ogólnie nie polecam, jeżeli macie szansę pracować gdzieś indziej to szukajcie pracy w innym zakładzie a RABEN omijajcie szerokim łukiem. Kierownicy nie doszkoleni nie potrafią nawet sprawdzić przesyłki ;) ani do końca nic wytłumaczyć. PLUS pracy: zadania do wykonania! Owoce do dyspozycji. MINUS: STRES, atmosfera panująca w pracy, wieczne obgadywanie, zachowanie na poziomie żłobka :) ja nic nie mówiłam tylko się wsłuchiwałam można by było film nakręcić :) Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
filip - 2016-01-24 20:07:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Według mnie @mkmkmk Sosnowiec to jedna z wielu części firmy Raben, dlatego nie sugerowałbym się tak bardzo Twoją wypowiedzią. Może w Chorzowie czy Poznaniu jest lepiej?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raben
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert