Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Raben Polska Sp. z o. o.

Pracowałeś w firmie Raben Polska Sp. z o. o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
osa - 2014-02-05 21:49:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to czemu juz nie pracujesz??skoncz pisac brednie
zdjecie uzytkownika
SiwyDziadZdługąBrodą - 2014-02-07 12:07:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czytam, czytam i oczom nie wierzę! Zatrudniłem się w wakacje 2013 przez pośrednika i po 3 miesiącach przeszedłem pod Raben w Chorzowie razem z kilkoma innymi osobami. Generalnie nie jest to miejsce pracy gdzie się nie narobisz i zarobisz (a tego chyba większość tu piszących oczekuje), ale jak się starasz to potrafią to docenić. Fakt, że w okresie przedświątecznym było dużo pracy i czasem z tego powodu brakowało sprzętu, ale nie rozumiem całej reszty zarzutów. Nie raz zdarzyło mi się, że doświadczeni i pracownicy sami zatrzymywali się przy mnie i pomagali coś zrobić, tłumaczyli jak można sobie z czymś poradzić lepiej/szybciej. Jak ludzie widzą, że się starasz, a nie przychodzisz na pogawędki miedzy regałami to nikt Cię nie zwolni. Ja teraz mam umowę na 2 lata i jest nieźle, a są możliwości rozwoju.
zdjecie uzytkownika
indygo spice - 2014-02-07 14:10:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie można mylić pracy w rabenie z praca pod agencją pr.tymczasowej na copakingu. Nie idzcie tą drogą!!! Ci zatrudnieni przez Raben mają ok, ale pod agencją? CO TAM ROBIA Z LUDZMI !!! To jest jakaś parodia ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-02-12 19:33:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czeka mnie rozmowa na stanowisko magazyniera,czytając te wszystkie opinie,jestem przerażony.. Macie jakieś konkrety co do magazynu???
zdjecie uzytkownika
była - 2014-02-13 09:07:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Raben - jedyny w swoim rodzaju. Przepracowałam tam 3 miesiące i zostałam zwolniona. Powód... koleżanka z grupy źle się czuła. Jakiekolwiek rozmowy z przełożona były niemożliwe ponieważ ważniejsze były dla niej opinie (usunięte przez administratora)Atmosfera wśród pracowników wręcz tragiczna. Jedni na drugich kapują w stylu "bo ktoś tam wyszedł do WC nie na przerwie" a jesli pracuje się na dziale gdzie nie ma akordu (gdzie również nie ma premii i dostaje się wynagrodzenia 1100 zł) nienawidzi Cię już cały magazyn.
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
była - 2014-02-13 10:11:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
i dlaczego wprowadza się cenzurę gdy pisze się prawdę
dlaczego informacje o tygodniowych umowach została usunięta i że ludzie z gorączką przychodzą do pracy?
Raben wam za to płaci?
zdjecie uzytkownika
madlen.pl - 2014-02-13 19:57:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ok
zdjecie uzytkownika
indygo spice - 2014-02-15 23:56:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
tygodniowe umowy tylko na copakingu !!! tylko tam nie można wyjść do WC i traktuja ludzi jak ostatnie(usunięte przez administratora) nawet osoby starsze
zdjecie uzytkownika
ping - 2014-02-28 11:28:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Dostalem telefon w sprawie pracy na wysokim składzie w sosnowcu,lecz po przedstawieniu mi warunków zatrudnienia zrezygnowałem z udania się na rozmowe.Praca na 3 zmiany na wysokim składzie a zaproponowali 1850 brutto podstawy czyli 1350 netto ,oczywiście mamili jakimiś premiami jak zrobisz norme ale przez okres próbny na bank nie zrobisz czyli zostajesz z 1350 wyplaty a przez pierwszy miesiąc lub dwa musisz dojezdzac do Chorzowa.Pierwsza umowa przez złodziejskiego pośrednika czyli generalnie zrobia przesiew z nowych a później umowa już na okres próbny przez firme i stawka ta sama,no ale dojda Ci nocki to cale 1400 weźmiesz za prace na 3 zmiany:(Z tego co wiem w firmie brakuje sprzętu i panuje notoryczny chaos na magazynie.Reasumujac praca dla odpornych psychicznie i bogatych z domu ze wysokość wyplaty nie gra roli.Bo wymagają doswiadczenia kilkuletniego na magazynie a proponuja podstawe jak dla studenta po szkole.Super ze w sosnowcu powstają kolejne miejsca pracy za głodowe pensje.
zdjecie uzytkownika
stu - 2014-03-02 12:38:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ping - 2014-02-28 11:28:44]:
A pokaż mi firmę w której od razu dadzą Ci stawkę 3000 i umowę na stałe . Chyba normalne, że robią przesiew bo z całym szacunkiem, jest w tym kraju spory procent osób nie nadających się do żadnej roboty. Ameryki nie odkryłeś, bo wszędzie trzeba się najpierw wykazać :)
zdjecie uzytkownika
po - 2014-03-06 07:54:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masakra jestem po nocce z tamtad nikomu nie radze tam isc (usunięte przez administratora) Ludzie wystraszeni musza ciezko robic
Ja akurat uwielbiam pracowac ale tam to(usunięte przez administratora) rozmawialam z ludzmi kazdy jest pare dni
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-03-06 15:23:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak z pracą przy pakowaniu w Strykowie? Jaki wgl jest tam system zmianowy? Weekendy pracujace?
zdjecie uzytkownika
po - 2014-03-06 17:41:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A w chorzowie ale wszendzie w tych firmach tak jest
zdjecie uzytkownika
8786 - 2014-03-07 21:43:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca do wytrzymania, o ile ktoś nie ma poczucia własnej godności i lubi być poniżany. stawki przez agencje śmiesznie niskie, odpowiedzialność taka sama jak "rabenek" (które robią dwa razy mniej niż agencyjni).
Brak podstawowego sprzetu, na hali trzeba być 5 minut przed praca a wypuszczają w ostatniej chwili tak, że człowiek prawie zęby połamie biegnąc na autobus.
Pracowałam w wielu miejscach, ale takiego podejścia do pracownika jeszcze nie spotkałam. Nawet babkom z agencji było wstyd jak się im prawdę opowiedziało.
Odradzam, chyba że ktoś potrzebuje pracy na kilka dni i ma mocne nerwy.
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
on123456 - 2014-03-08 15:52:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PRACA W TEJ FIRMIE TO PORAŻKA !!!!!! UMOWY TYGODNIOWE W NOCY JAK NIE MA CO ROBIĆ KAŻĄ IŚĆ DO DOMU ALBO PRZYJDZIESZ NIE MA CO ROBIĆ I DO DOMU NAJGORSZEMU WROGOWIE TEJ PRACY NIE ŻYCZE !! TAK TAK ADMINKU USUWAJ
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-03-08 20:49:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przyjełam się przez agencje do raben jezdzimy na szkolenie do chorzowa (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-03-09 03:23:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jakie stawki na poczatek proponuja?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-03-10 20:54:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czemu to skasowaliście co nie chcecie żeby się ludzie nie dowiedzieli moja opinie przyjełam się przez agencje jeździmy z sosnowca do chorzowa na szkolenie za dwa miesiace nie wiem jak będzie w sosnowcu ale w chorzowie jest koszmar (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
po - 2014-03-12 14:51:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja juz tam nigdy nie wróce nie chce nikogo obraźać ale ludzi trzeba traktowac z szacunkiem a lepiej ma sie w tej chwili trynkiewicz bez urazy ale praca w nerwach i strachu to nie praca tylko niewolnictwo i jeszcze strasza ze wszystkim wyrzucą
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-04-14
Żródło: infopraca.pl
Sosnowiec
(śląskie)
Zakres zadań: Kompletowanie i przygotowywanie przesyłek do transportu Dbanie o powierzony sprzęt firmowy Wymagania: Uprawnienia w obsłudze wózków wysokiego składowania Doświadczenie w pracy w magazynie wysokiego składowania (wymagane) Wykształcenie...
zdjecie uzytkownika
twardziel - 2014-03-13 18:21:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie jest lekko ale oby przetrwac do maja bo jak wyniesie sie czesc klientow do sosnowca to będzie spokojniejsza robota...
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-03-14 16:33:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Proszę o informację jak wygląda praca Specjalisty ds. Reklamacji - jaka jest atmosfera w pracy i jakie mniej więcej jest wynagrodzenie ?
zdjecie uzytkownika
rokokoko - 2014-04-08 18:12:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
haaa pzdr wszystkich z busa zwłaszcza loże szyderców ;-) opowieści z busa bezcenne :*
zdjecie uzytkownika
adomyslsie - 2014-04-08 19:32:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
..kazdy jest tam traktowany jak na to sobie zasluguje:-)
zdjecie uzytkownika
BiG :D - 2014-04-18 00:07:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
praca na copakingu przez agencje porazka, praca i "normy' nic ciezkiego, gorzej z ludzmi, najlepsze rabenki :D stare dupy walcza o swoje bo boja sie i maja racje bo takie jak one nigdzie nie przyjma, wychowane w chlewie a najlepsza wiedzma i tekla, hahahahahah
zdjecie uzytkownika
BiG :D - 2014-04-18 00:32:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie wiem o co tam chodzi ale takiego burdelu to jeszcze nie widziieli my na oczy :D, pzdr dla P. B, gówniara na stanowisku brygadzistki nie radzi sobie z tym syfem !!!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
31 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raben Polska Sp. z o. o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x