Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Raben

Pracowałeś w firmie Raben i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Nusssar - 2014-04-04 21:45:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na upartego w Rabenie można chyba pracować bez jakiegoś doświadczenia bo to dosyć uniwersalna praca :)
zdjecie uzytkownika
Misiek - 2014-04-09 21:00:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Orientujecie się czy będą w najbliższym czasie organizować jakieś rekrutacje do Raben? I czego można się spodziewać w razie czego?
zdjecie uzytkownika
djabeu - 2014-04-10 15:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Misiek - 2014-04-09 21:00:36]:
Dzisiaj się dowiedziałem, że będzie nabór przacowników do Rabenu, bez pośrednictwa...
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-04-16 09:50:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dadadadada - 2014-03-20 21:53:41]:
A czego ty oczekujesz?Za rządów (usunięte przez administratora) wszyscy już tylko mięsem rzucają, a dziewczyny na 5 to akurat pracują jak roboty.Co do ich kultury to tak jak wszędzie, są "solary",i są dziewczyny na poziomie ;poza tym, teraz już zatrudniają wszystkich, którzy mają 2 ręcę,2 nogi i na drzewo nie uciekają, bo fama o Rabenie z Gądek (Robakowa) w świat poszła, więc nie oczekuj że samych "kóltóralnych" zatrudniać będą.Młodsi po paru tygodniach szukają innej pracy, a starzy już szykują L4 (i tak bez premii pójdziesz i tak).Jeżeli tak Jaśnie Panu nasz piękny język w swej mniej grzecznej formie przeszkadza to może w jakieś innej instytucji kultury się zatrudnisz, np w Zoo i tak będziesz miał lepiej niż w Rabenie...
zdjecie uzytkownika
samanta - 2014-05-08 21:54:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dziwne, ja słyszałam, że do Raben wcale nie tak łatwo sie dostac, a tu piszecie, że tak łatwo.
zdjecie uzytkownika
jaro - 2014-05-24 13:07:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam chciałem się dowiedzieć ile mogę zarobić w rabenie pracując swoim autem zabierając 5ton towaru proszę o podpowidzi
zdjecie uzytkownika
odbiorca - 2014-05-26 16:01:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lekkie nieporozumienie.... awizacje z księżyca, i płacą im chyba na godziny, bo awizacja awizacją, a rozładują cie jak znajdą chwile wolnego.... "nie wyrabiają sie"
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-05-26 17:42:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Póki co to Raben szuka jedynie magazynierów lub pracowników działu sprzedazy, nie wiem czy kierowców tez potrzebują.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-06-30 00:40:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jednak pojawiło się i ogłoszenie na kierowce, Kierowca Międzynarodowy CE, także jak ktos jest zainteresowany może aplikować.
zdjecie uzytkownika
Mister - 2014-07-02 15:37:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Wie ktoś, jak wygląda dzień próbny w firmie Raben? Aktualnie oczekuje informacji czy dostałem się na tenże dzień jako młodszy dyspozytor transportu.
zdjecie uzytkownika
łukasz - 2014-07-03 18:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja niestety nie wiem, bo dopiero interesuje się pracą, ale możesz napisac jak w Twoim przypadku przebiegła rozmowa rekrutacyjna, o co Cię pytali? z góry dzięki.
zdjecie uzytkownika
Mister - 2014-07-04 13:08:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mówiąc od razu, nie aplikowałem do oddziału w Warszawie tylko gdzie indziej. Pani rekrutująca pytała ogólnie o CV, jak masz jakieś motto czy coś w tym stylu to przygotuj odpowiedz z twojego życia wziętą. Pytała jak na wiedzę logistyczną bardzo proste rzeczy. Np: co to jest transport intermodalny czy drobnicowy. Co wiesz o firmie Raben i takie pytania wychodzące z twoich wypowiedzi.
zdjecie uzytkownika
łukasz - 2014-07-10 21:58:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poważnie tylko takie ogólniki? Ja słyszałem, że do Raben trudno sie dostać, a tu taka łatwa rozmowa. Jak sprawdzają umiejętności językowe, wiesz może?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-09-30 18:18:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a w Rabenie jeszcze szukają w tej chwili pracownika na magazyn czy juz nie bardzo. Mam blisko na bielany to i mgoblym tam popracowacn a magazynie, a wiem ze takie ogloszenie niedawno bylo ale jakos nie moge go teraz znalezc. orientujecie sie jak to jest najlepiej zglosic sie i dostac prace w rabenie ?
zdjecie uzytkownika
Paula - 2014-11-07 21:48:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej, wczoraj Raben wywiesił ogłoszenie na stanowisko spedytora krajowego w Gadkach, ktoś może polecić to stanowisko? Wie ktoś z jakich platform korzystają spedytorzy, bo osobiście mam doświadczenie w trans'ie. Ile aut orientacyjnie ma pod sobą jeden spedytor? Widziałem, że oferują multisporta, ktoś wie ile się dopłaca?
zdjecie uzytkownika
sulisz - 2014-11-23 14:30:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dużo już słyszałem i czytałem i zresztą miałem do czynienia z firmami które zajmują się logistyką. Raben jest jak dla mnie jedną z najlepszych firm w naszym kraju w tej branży. Także jeżeli ktoś planuje zatrudnienie w logistyce to polecam to zrobić właśnie tu. Dobre miejsce , aby się przekonać czy warto dalej brnąć w logistyke
zdjecie uzytkownika
Ala - 2014-11-25 22:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a powiedzcie mi na jakiej platformie pracuje sie w Rabenie/
zdjecie uzytkownika
matrr - 2015-01-18 18:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie trzymajcie sie tej firmy z daleka.Uwazacie ze to prestiz tu pracowac w biurze buehrhe.Dostac sie nie jest filozofia. Dzial transportu to dekle w wiekszosci a reszta to ludzie z okolicznych wioch ktorzy robia tam tylko dlatego ze nic innego nie ma a kredyty do splacenia.Zarobki marne choc historie slyszane mowia o dobrych hehe. zarobki sa bardzo slabe to jesli chodzi o biuro. Na magazynach lepiej ale trzeba znosic ponizanie pseudo kierownikow no i zimno jakie tam panuje. To tyle. Wypowiedz dotyczy centrali Gadki
zdjecie uzytkownika
lens - 2015-01-19 22:46:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mialem tam praktyki w biurze. to co tam zobaczylem spowodowalo ze zmienilem kierunek studiow. Pracownicy mega wredni opryskliwi cieszacy sie z czyjegos niepowodzenia. Jedna wielka gra pozorow. jesli ktos uwaza ze to sukces dostac sie do tej firmy jest w bledzie. Zwalniaja pracownikow jak i biora praktykantow bo taniej a i pracownicy tez masowo odchodza. jesli myslicie ze tam sie zarabia to powiem jedno-na waciki starczy. a parking to gromada 15-letnich aut poza kilkoma lepszymi (nalezacymi do kierowcow) z tego co sie dowiedzialem.
zdjecie uzytkownika
djabeu - 2015-01-20 15:49:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lens - 2015-01-19 22:46:56]:
O co Ci chodzi z tym parkingiem? Jeżdżą tym na co ich stać... nie trzeba od razu po zmianie pracy kupować nowego lub prawie nowego auta... Snoby tak robią - bo co inni powiedzą... poza tym praktykanci lepsi od Was - kosztują mniej i mniej zachodu ze zwolnieniem... dobrze, że odszedłeś leniu...
zdjecie uzytkownika
ada - 2015-01-22 14:37:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja nie mogę....aż tak to wygląda?????? Wiecie, ja po przeczytaniu tego że Grupa Raben jest obecna na rynku europejskim od ponad 80 lat a rodzinny charakter pozwala na szybkie podejmowanie decyzji, jak również budowanie długookresowych planów rozwoju, które nie są uzależnione od składu Zarządu wysłałam cv na stanowisko biurowe. Teraz nie wiem czy dobrze.
zdjecie uzytkownika
hhhhhhhh - 2015-01-27 21:56:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dadadadada - 2014-03-20 21:53:41]:
to sam im to powiedz chyba ze nie masz jaj
zdjecie uzytkownika
onooa - 2015-01-29 10:26:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w biurze nieciekawa. Wredni ludzie. Matrr widze ze miales do czynienia z tym cyrkiem. Ostatnio zwolnili dobra pracownice po 16latach pracy!!! Ogolnie stres jest a powiem jedno-szkoda zdrowia za ta rente ktora placa. Kolega napisal dobrze-po parkingu widac ze tam kokosow sie nie zarabia dobrej kasy. Ktos kto broni tam pracy biurowej tzn ze fachura max a w portfelu kiszka. Uwierzcie ze w innych firmach mniejszych jest znacznie lepiej finansowo
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-02-14 11:18:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ogólnie praca w biurze jest do bani, siedzisz po godzinach pracy bo jak czegoś nie zrobisz- analizy czy raportu to odrazu po łbie dostajesz, możesz zapomnieć o tym, że zapłacą Ci nadgodziny czy odpiszesz sobie, kilka cytatów które usłyszysz: "jak ci nie pasuje to się zwolnij", "musisz zostać po godzinach, żeby Ci się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie poprzewracało i żebyś wiedział kto tu rządzi" i ostatni najlepsze" nie ma pracy w nadgodzinach"- to kto do jasnego zostaje? krasnoludki? , atmosfera jest podnosząca ciśnienie, stres, złość i pełno brzydkich i niecenzuralnych słów, i w kółko jedną ręką rób toy, drugą dzwoń do klienta co 5 minut z zapyteniem czy ci wyśle towar czy nie a klient do Ciebie odpowie, k mać nie rozumiesz kobieto że jesteście za drodzy, że nie mam towaru albo nie opłaca mi się, 3 ręką wprowadzaj dane, 4 ręką drap się po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a o przerwie raczej zapomnij, praktykanci są od przynieś podaj pozamiataj, na jakie bądź próby walczenia o swoje dostajesz zje OMIJAJCIE RABENA SZEROKIM ŁUKIEM
zdjecie uzytkownika
K - 2015-02-16 14:50:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak tak juz najezdzacie na Raben to wymiencie oddzialyktore sa takie zle.. bo piszac ogolnikowy "hejt" zanizacie poziom calej firmy, wsadzajac wszystko i wszystkich do jednego wora. konkrety.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raben
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Raben?
Zadaj pytanie