Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
Daniel - 2015-08-26 12:02:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Też mi się tak wydaje @waw, że w pracy rozwój jest jednak ważny. Skoro dostałeś lepszą ofertę, to nie dziwne, że pracę zmieniłeś. A skoro w Raben było dużo pracy, to też nie ma co narzekać. Praca nie jest od siedzenia, tylko od pracowania. Tak to raczej wyglądać powinno moim skromnym zdaniem. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ktosik - 2015-09-04 23:47:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda prawda i cała prawda, korpo świat, w innych oddziałach to samo, a praca w DOK-u idealnie opisana
zdjecie uzytkownika
raben - 2015-09-04 23:54:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś i ktosik - dziękuję za opinię i ten szczegółowy opis
zdjecie uzytkownika
sand - 2015-09-09 12:51:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Raben Smolice - picking norma 400 kartonów na godzine więc nieosiągalnye - jedynie dla osób zaprzyjaznionych które mają przypisywane tzw fule. Na rozmowie kwalifikacyjnej do informacji pracownika norma jest do wyrobienia - wystarczy tylko chcec haha ale prawda jest zupełnie inna. Goła pensja to 1550 zł Zenada firma Nie polecam
zdjecie uzytkownika
mlody - 2015-09-11 09:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Anomalia - pracownik zatrudniony przez agencje nie ma norm i zarabia więcej niz pracownik zatrudniony przez Raben z normami. Qrwa gdzie tu logika ?
Pracownicy ukraińscy równiez nie mają norm ! Nie zalezy im na stałych pracownikach !?
zdjecie uzytkownika
antek - 2015-09-25 16:27:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja właśnie będę startował na stanowisko dyspozytora transportu krajowego w szczecinie, przeprowadzam się tam w niedługo i właśnie szukam pracy, dajcie znać czy u nich warto bo widzę, że macie w sumie skrajne opinie, czy przez agencję u nich aplikować czy bezpośrednio przez raben, z góry dzięki za podpowiedzi
zdjecie uzytkownika
djabeu - 2015-09-25 17:46:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
lepiej bezpośrednio, ponieważ agencje zabierają dużą część "Twojej" pensji... Ty niby zadowolony ale oni jeszcze bardziej... nie znam nikogo pracującego przez agencję, kto byłby zadowolony z dochodów...
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-10-05 20:00:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
A cp powiecie o rabenie w Lisim ogonie ??
zdjecie uzytkownika
niemocny - 2015-10-08 19:16:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
UWAGA NA FIRMĘ RABEN! jestem klientem i od początku współpracy nic nie poszło tak jak powinno, czyli rzetelnie i uczciwie. Firma nie odbiera ładunku na czas tak jak zapewniali. Firma również zawyża wycenę ładunku nie stosując się do wcześniejszej oferty handlowej, jeśli nie sprawdzicie faktury z wyceną ofertową to popłyniecie na kilkaset złotych.
zdjecie uzytkownika
sand - 2015-10-12 13:03:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ludzie ... co to za firma, której główny dyrektor oddziału - Smolice ( mowa o Gargamelu ) wylatuje dyscyplinarnie za mobing !!! przeciez to wszystko mówi za siebie jaki tam jest syf .
zdjecie uzytkownika
Eva - 2015-10-22 09:45:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy naprawdę jest tam aż tak źle ?
zdjecie uzytkownika
gimp - 2015-10-25 19:42:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@niemocny, dziwna sprawa, bo moja dziewczyna pracuje jako logistyk i czesto wspólpracuja z rabenem, niedawno nawet była na jakiejs imprezie dla klientów Rabane w Warszawie w hotelu na okeciu. To raczej Raben pracuje bez zastrzeżeń i wyceny ma bardzo konkurencyjne. @sand, skoro poleciał, to teraz moze byc juz tylko lepiej.
zdjecie uzytkownika
brawo ja , brawo ty - 2015-11-03 18:24:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [ktoś - 2015-08-12 20:45:03]:
100% prawda , wszyscy normalni ludzie uciekają z tego kołchozu. Sytuacja jaka panuje w oddziele jest gorsza niż tragiczna . Każdy ogarnięty znajduje sobie prace gdzie indziej. Cały management do wymiany !! Ratują swoją d... zwalając winę na innych z niższego szczebla. Centrala chyba nie kontroluje co się tam dzieje , albo nie chcą wiedzieć. Słupki jakościowe zamiast rosnąć w górę to pikują na łeb na szyje.
zdjecie uzytkownika
hola hola - 2015-11-06 02:11:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No cóż, ja słyszałem, że są przewidziane nowe oferty pracy, nie tylko dla kierowców międzynarodowych, ale również dla administratorów aplikacji tms. Super, że jest umowa o pracę i pakiet socjalny tj karta multisport, ubezpieczenie grupowe, wyprawki szkolne, becikowe i dofinansowanie kursu językowego. Całkiem ciekawe ogłoszenie
zdjecie uzytkownika
wert - 2015-11-08 15:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@hola hola ja rownież widziałem te ogłoszenia, i chyba jeszcze na spedytora krajowego o ile dobrze pamietam
zdjecie uzytkownika
edsa - 2015-11-10 18:29:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak jest umowa o pracę i pakiet socjalny to mnie to przekonuje. byleby tylko nie było u nich za dużo nadgodzin.
zdjecie uzytkownika
sulisz - 2015-11-12 21:48:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [edsa - 2015-11-10 18:29:48]:
jeśli chodzi o pracę na nadgodzinach to wszystko zależy od tego jak radzisz sobie w normowym czasie pracy
zdjecie uzytkownika
tank - 2015-12-02 15:43:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Co do nadgodzin, to pewnie nie są one płacone.. musisz wyrobić swoje obowiązki i zmieścić się w normowanym czasie pracy, a jak nie to trudno. Tak mi się przynajmniej wydaje.
zdjecie uzytkownika
djabeu - 2015-12-03 16:59:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tank - 2015-12-02 15:43:18]:
Właśnie - tak Ci się wydaje... to nie jest tak, że wyrobisz nadgodziny i nie wypłacą - jak wyrobisz to jak w kodeksie pracy - najpierw do "odświęcenia" a jeżeli nie odbierzesz w okresie rozliczeniowym to wypłacają.
zdjecie uzytkownika
Marta - 2015-12-09 15:41:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałabym się dowiedzieć ile można zarobić w dziale rozliczeń?? Orientacyjnie. To dla mnie ważne. Chodzi mi o Miasto Olsztyn
zdjecie uzytkownika
proprok - 2015-12-12 18:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co się orientuję to praca w Raben Management Services jest opłacalna. Da się nieźle zarobić jeśli tylko człowiek chce pracować. Nie ma na tym świecie nic za darmo.
zdjecie uzytkownika
PP - 2015-12-15 10:21:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje ktoś lub pracował na stanowisku asystenta? Jakie zarobki?
zdjecie uzytkownika
OSKAREK - 2015-12-27 04:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W sumie też tak jak @PP też jestem ciekawy jakie są średnie zarobki. Podobno mają też dośc dobre ogłoszenie na specjalistę ds. sprzedaży. Fajnie, że są benefity socjalne i narzędia pracy.
zdjecie uzytkownika
mix - 2016-01-07 17:03:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez szukają osoby na stanowisko Przewoźnika w Starchowicach, w ogłoszeniu podali numer telefonu, wiec mozna osobiscie zadzwonic i wypytac o wszelkie informacjie
zdjecie uzytkownika
, - 2016-01-09 17:20:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
w gądkach niedługo nie będzię miał kto pracować na magazynach. Tak oszukali dawną halę 9 że większa cześć planuję złożyć wypowiedzenia w najbliższym czasie
zdjecie uzytkownika
megien - 2016-01-09 21:54:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wydaje mi się, że nie ma co dzwonić, bo jak zadzwonisz to będą kazali Ci wysłać CV i potem ewentualnie przyjść na rozmowę o pracę, dlatego lepiej od razu wysłać im CV.
zdjecie uzytkownika
djabeu - 2016-01-11 14:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [megien - 2016-01-09 21:54:53]:
Właśnie tak jest... nie ma co dzwonić tylko wysłać CV i czekać na tel. ;)
zdjecie uzytkownika
sakak - 2016-01-12 02:25:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też się zastanawiam nad zatrudnieniem u nich, bo ofert sporo. Dowiedziałem się od kumpla, że zarobki są w porządku jak na branżę, podobno bardzo konkurencyjne, no a do tego umowa o pracę i fajny socjal.
zdjecie uzytkownika
berek - 2016-02-03 11:35:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to fakt, w Raben Polska mają ciekawe warunki zatrudnienia. Teraz szukają, ale na dość wysokie stanowisko. "Kierownik kontraktu"- jak dla mnie strzał w dziesiątkę, jak ktoś ma doświadczenie.
zdjecie uzytkownika
delek - 2016-02-05 11:42:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy ty kolego do nich na jakiekolwiek stanowisko aplikowałeś ? z tego co wiem to raben jest jednym z najlepszych przewoźników w Polsce więc warunki zatrudnienia też są stabilne.
zdjecie uzytkownika
= - 2016-02-06 09:46:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak lubisz być poniżany i traktowany jak robaczek to ta firma jest idealna. Dajesz z siebie wszystko a usłyszysz tylko że robisz za mało
zdjecie uzytkownika
ziom - 2016-02-07 11:45:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wybacz przedmówco ale nie uwierzę w takie słowa. jak sie człowiek nie da to mimo tego że pracodawca moze być na początku zły po czasie zaczyna mocno taką osobę szanować. a jeśli chodzi o Raben- znajomi pracuję i nie słyszałem skarg.pzdr.
zdjecie uzytkownika
stefek - 2016-02-09 11:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiele osób na Raben narzeka, a ja mam wniosek podobny do poniższego. Ludzie powinni się stawiać, oczywiście kulturalnie. A i w Rabenie będzie lepiej się działo.
zdjecie uzytkownika
kiko - 2016-02-26 10:29:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie co, nigdzie nie ma łatwo, naprawdę wszędzie trzeba się starać. z resztą szukają też teraz sporo pracowników, np. specjalistę ds. personalnych w sosnowcu - ale trzeba mieć wyższe kierunkowe wykształcenie
zdjecie uzytkownika
kanarek - 2016-02-29 09:34:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta oferta niestety już jest nieaktualna. ale za to w Sosnowcu szukają też dyspozytora transportu międzynarodowego, tylko że tutaj trzeba również mieć wykształcenie z logistyki i transportu albo z ekonomii
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2016-03-02 13:29:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fajna oferta tutaj się pojawia z tego co widzę, czyli Administrator - wdrożeniowiec aplikacji (R&D) do której chyba wyślę CV, nie ma tylko napisanego jaka umowa?
zdjecie uzytkownika
mlody - 2016-03-18 16:14:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [waw - 2015-07-30 17:07:57]:
jak sie nazywal?
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2016-03-18 20:25:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, koledzy i koleżanki, odpowie mi ktoś jak to się tam sprawy mają czy nie za bardzo? Będe mimo wszystko bardzo wdzięczny,b o chciałbym podjąć tu pracę
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-03-20 09:24:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maciek - 2016-03-18 20:25:50]:
Hej,

wszystko zależy od oddziału. W niektórych rotacja jest masakryczna, w innych ludzie pracują bardzo długo. Ja pracuję tam ponad 10 lat ( biuro)i jest ok.
Uważam, że można zdobyć naprawdę niezłe doświadczenie i stać się dobrym specjalistą.
zdjecie uzytkownika
kazik - 2016-03-20 20:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
xyz, no to ładny staż pracy, 10 lat tylko pogratulować. Ja mysle, czy nie aplikowac na magazyn. Oczywiście wymagane sa uprawnienia na wózek widłowy, ale to akurat mam. ciekawe jak tam z atmosferą.
zdjecie uzytkownika
djabeu - 2016-03-21 15:47:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kazik - 2016-03-20 20:36:15]:
mi minie w kwietniu 11 ale na magazynie... atmosfera od początku taka sama - są grupy które nie dopuszczają do siebie innych, są odludki i osoby powszechnie lubiane bądź po prostu tolerowane... ale cóż - gdzieś pracować trzeba a tu akurat jak nie nawywijasz to Cię nie zwolnią... ogólnie - może być ;)
zdjecie uzytkownika
mirek - 2016-03-27 09:47:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
podniosłeś mnie na duchu @diabeu widziałem, że teraz prowadzą dużą rekrutację a ja akurat zrobiłem uprawnienia i mam już dość zmian pracy chętnie zaczepiłbym się gdzieś na stałe nawet za mniejszą stawkę, mam nadzieje, że to możliwe tutaj
zdjecie uzytkownika
djabeu - 2016-03-29 15:56:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mirek - 2016-03-27 09:47:25]:
spoko możesz rekrutować, pewnie przyjmą Cię, ręce do pracy są potrzebne... życzę powodzenia ;)
zdjecie uzytkownika
koko - 2016-03-29 18:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mirek więc całkiem dobrze trafiłeś :) chyba kaa tu tez nie jest najgorsza z tego co słyszałam :) więc składaj CV i myślę że masz duże szanse :))
zdjecie uzytkownika
sebek - 2016-04-26 10:36:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [djabeu - 2016-03-21 15:47:58]:
Wiem, że niechętnie mówi się o zarobkach, ale czy możesz zdradzić czy można liczyć na 2 z przodu na rękę pracując na magazynie?
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
djabeu - 2016-04-27 14:38:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [sebek - 2016-04-26 10:36:25]:
można ;)
zdjecie uzytkownika
uyt - 2016-04-28 19:08:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mysle ze monza no i sa zapewne jakies premie do tego
zdjecie uzytkownika
. - 2016-04-30 11:49:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sebek - 2016-04-26 10:36:25]:
2 z przodu to już jest z premią jeżeli 2100 cię zadowala. normalnie to dostaniesz 1800 i na tym koniec bo jak wyrobisz normę to i tak premii nie dostaniesz bo zabiorą za tzw reklamację, a czy owe reklamację naprawdę są to już nie udowodnisz. dowiesz się że nie masz premii na koniec miesiąca
zdjecie uzytkownika
olo - 2016-05-05 14:13:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
.' ale pracę masz na pełny etat czy każdy jakoś indywidualnie inaczej jest rozliczany, jak to tez wyglada pod wzgledem zatrudnienia, bo czy kazdy dostaje od razu 1800netto czy po przepracowaniu jakiegos czasu bo bylo by to nie fair wzgledem stałych pracowników
zdjecie uzytkownika
- - 2016-05-08 09:57:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [olo - 2016-05-05 14:13:26]:
tutaj nawet jak masz co miesiąc tą samą normę to wypłatę masz za każdym razem inną. Robisz cały miesiąc np bez premii to raz dostaniesz więcej raz mniej zależy jak im się podoba. To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla (usunięte przez administratora) i tyle. już nie wspomnę o (usunięte przez administratora) co siedzą przy biurkach. co drugi to ma jeszcze coś białego na ustach

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Raben Logistics Polska Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raben Logistics Polska Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert