Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Robakowo

Opinie o Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Pracownik 2015-06-04 18:07:50
Raben, firma prywatna, która nie stawia na Twój rozwój, praca w biurze jest ciężka, robisz dużo, kasa taka sobie, współpracownicy różni, jeżeli coś zrobisz źle to Twój przełoony wbije Ci taką szpilkę, że masz ochotę coś rozpieprzyć. Wkółko pytania dlaczego tak mało, dlaczego mało zleceń, nie zarabiasz na siebie... o co chodzi ?? Nowi pracownicy traktowani jak 5-te koło u wozu, zostajesz po godzinach w pracy ale i tak Ci nie zapłacą, dziękuję nie usłyszysz, mobing mobing rób, teraz, zaraz, stres,
4
tragedia 2015-06-06 15:45:23
w rzeszowie nie jest lepiej w biurze mobing na magazynie mobing a kasa mala mozna powiedziec malutka i jeszcze tylko kierowniczki pacza zeby Ci premie zabrac mozna tylko siasc i sie rozplakac bo nikt Ci nie pomoze...;(
5
chorzów 2015-06-11 18:08:23
Raben Sosnowiec największy syf jaki można sobie wyobrazić.
Praca po godzinach ,milion rzeczy na raz najlepiej na JUŻ .
MOBBING NA MAXA ze strony kier m.
Wielka obłuda i fałsz. Ludzie najeżdżaja na siebie jeden na drugiego jeśli nie ma w pracy obgadywanej osoby , ale kiedy na następny tydzień są razem na zmianie to zachowują się jak lizodupy!! Ponadto osoby z biurowca swoimi głupimi telefonami mailami i debilnymi pytaniami są oderwane od rzeczywistości pracy na magazynie.
5
malami 2015-06-21 12:06:48
Raben Gadki "biuro" stara centrala- chamstwo na wysokim poziomie. Dzial transportu to buraki w skali globalnej. dz.obs.klienta krajówka to w wiekszosci ludzie obłudni i fałszywi. Najwieksza perełka to stara panna ewelinka która wykonczyla nerwowo wielu pracowników-pierwsza dama plotek i rąbania tylka. Ci co byli fajni odeszli lub zostali zwolnieni. kierownik niby ok ale przes swoje bledne decyzje i podpieranie sie na opiniach super znawców stracił dobrych pracowników. Jesli studiujesz lub szukasz pracy w rabenie nie kieruj sie faktem ze to najwieksza czy najlepsza firma bo srogo się zawiedziesz zatrudniajac sie w niej. Zarobki mega mierne. Chociaz koordynatorzy szczyca sie trójka z przodu co osobiscie dla mnie jest smiechem. Jak ktos napisał wyzej-na parkingu stare gabloty co swiadczy o kokosach :)))) pozdrawiam małami
4
djabeu 2015-07-27 15:40:30
w Gądkach ostatnimi czasy jeden z kierowników złożył wypowiedzenie (bardzo "dobry" kieras, szanowany bardzo dobrze znający ludzi dbający o nich) i firma nie podjęła rozmowy, nic nie zaproponowali tylko bez szemrania zgodzili się na rozwiązanie umowy za porozumieniem stron... o czym to świadczy?
5
waw 2015-07-30 17:07:57
Jak wszędzie - jest ciężko i dużo pracy, ale ludzie nic za darmo!! Pracowałem w oddziale Piaseczno w dziale transportu i mimo, że było dużo pracy, nadgodziny itp to mogę tylko powiedzieć, że dużo się nauczyłem i niczego nie żałuję. Odeszłem bo po prostu otrzymałem propozycję dalszego rozwoju zawodowego.
1
ktoś 2015-08-12 20:45:03
Cześć
Ostatnio zwolnili u nas kiera magazynu, bez słowa, bez wcześniejszego sygnału. Przyszedł pewnego dnia do pracy uśmiechnięty, zadowolony, po 10:00 mu mina zżedła jak wyszedł od kierownika oddziału z wypowiedzeniem, w trybie natychmiastowym i po cichaczu, nie pozwolili mu się nawet pożegnać, dlaczego? Bo jet za mało osób w biurze żeby mogły być stanowiska kierownicze dla magazynu KM, działu transportu KDT i ogólnie magazynu + transportu KT. Jedna osoba pełni teraz funkcję KT i KDT a zgadnijcie kto został przeniesiony na stanowisko KM? Najlepszy kolega kierownika oddziału.
W DOK-u jest kiepsko, mobbing, stres, wkręcanie i wbijanie szpilek, tak żebyś poczuła się malutka jak mrówka. Starszej się w głowie przewraca jak nie ma Kierowniczki DOK i zachowuje się jak rozpieszczona gówniara. Dlaczego nie zrobiłaś? Dlaczego mało zleceń? Nie zarabiasz na siebie ....
Dwulicowośc, ha , piękna sprawa, powiesz coś, źle spojrzysz, wyrazisz swoją opinię i odrazu wie kierowniczka i jesteś wyklęta/wyklęty na kilka tygodni. Pamiętaj zawsze do kogo co mówisz i nie brataj się zbytnio, chyba że Ci wewnątrz cos podpowiada że ta dziewczyna, ten koleś jest ok.
Najlepsze są akcje kierownika, co 5 minut wybiega z biura, jak na sprężynkach.
Dziewczyny dzwońce po klientach mało zleceń, mała sprzedaż, nie zarabiamy na siebie, szybko, trzeba dzwonić, a Ty w głowie masz myśl chcesz to sam dzwoń i to sarkastyczne spojrzenie mu posyłasz bo wiesz co usłyszysz, - co mam Pani wysłać? Jesteście drodzy , jak dasz 30% mniej to wyślę ale przykro mi, JAS Schenker DHL są tańsi, nawet Poczta. Ok a miedzynarodówka? mam transporty całopojazdowe ale też jesteście drożsi o jakieś 200 EUR.
I w kółko co miesiąc to samo, aż już Ci się nawet nie chce dzwonić, tylko bieżesz kopiuj i wklej a do klienta wysyałasz maila w temacie przypomnienie a w treści, cześć, czekam na sygnał gdyby się szykował jakiś przetarg :). Dziekuję i tyle w temacie.
Podsumowując;
Praca w DOK - NIE - chyba że jesteś wredna lubisz być chamska i opryskliwa, masz w nosie inny i liczy się tylko Twój interes. Z chęcią Cię przyjmą.
Zapomnij że dostaniesz wynagrodzenie za nadgodziny, jeżeli nie zostaniesz prędzej dostaniesz opieprz że nie zrobione i w kółko maile Dlaczego nie zrobione? Do zrobienia teraz , zaraz, natychmiast!! Arbeit schnella
Jak jest spokój to siedzisz cicho jak myszka w kącie , jak już o 14:00 masz wszystko zrobione nawet nie próbuj pisnąć że Ci się nudzi, udawaj że coś robisz, pisz maila, cokolwiek, gadaj długo z klientami.
Pamiętaj, tam nie liczysz się Ty, tylko klient i kasa, w dupie maja twoje zdrowie czy samopoczucie.

Musicie zmienic to podejście, sposób zachowania niektórych osób. Dlaczego pozwalacie żeby ludzie pracowali po godzinach w swoim wolnym czasie za który nie dostają wynagrodzenia? Dlaczego każdy boi się odezwać? Powiedzieć coś?
To jest tylko mały, cząstkowy opis tego co się dzieje w Raben Starachowice,

Pozdrawiam
7
ktosik 2015-09-04 23:47:18
Prawda prawda i cała prawda, korpo świat, w innych oddziałach to samo, a praca w DOK-u idealnie opisana
2
raben 2015-09-04 23:54:17
Ktoś i ktosik - dziękuję za opinię i ten szczegółowy opis
1
sand 2015-09-09 12:51:24
Raben Smolice - picking norma 400 kartonów na godzine więc nieosiągalnye - jedynie dla osób zaprzyjaznionych które mają przypisywane tzw fule. Na rozmowie kwalifikacyjnej do informacji pracownika norma jest do wyrobienia - wystarczy tylko chcec haha ale prawda jest zupełnie inna. Goła pensja to 1550 zł Zenada firma Nie polecam
1
mlody 2015-09-11 09:14:38
Anomalia - pracownik zatrudniony przez agencje nie ma norm i zarabia więcej niz pracownik zatrudniony przez Raben z normami. Qrwa gdzie tu logika ?
Pracownicy ukraińscy równiez nie mają norm ! Nie zalezy im na stałych pracownikach !?
2
djabeu 2015-09-25 17:46:11
lepiej bezpośrednio, ponieważ agencje zabierają dużą część "Twojej" pensji... Ty niby zadowolony ale oni jeszcze bardziej... nie znam nikogo pracującego przez agencję, kto byłby zadowolony z dochodów...
1
nowy 2015-10-05 20:00:12
A cp powiecie o rabenie w Lisim ogonie ??
6
niemocny 2015-10-08 19:16:14
UWAGA NA FIRMĘ RABEN! jestem klientem i od początku współpracy nic nie poszło tak jak powinno, czyli rzetelnie i uczciwie. Firma nie odbiera ładunku na czas tak jak zapewniali. Firma również zawyża wycenę ładunku nie stosując się do wcześniejszej oferty handlowej, jeśli nie sprawdzicie faktury z wyceną ofertową to popłyniecie na kilkaset złotych.
2
sand 2015-10-12 13:03:01
Ludzie ... co to za firma, której główny dyrektor oddziału - Smolice ( mowa o Gargamelu ) wylatuje dyscyplinarnie za mobing !!! przeciez to wszystko mówi za siebie jaki tam jest syf .
4
Eva 2015-10-22 09:45:47
Czy naprawdę jest tam aż tak źle ?
1
brawo ja , brawo ty 2015-11-03 18:24:50
100% prawda , wszyscy normalni ludzie uciekają z tego kołchozu. Sytuacja jaka panuje w oddziele jest gorsza niż tragiczna . Każdy ogarnięty znajduje sobie prace gdzie indziej. Cały management do wymiany !! Ratują swoją d... zwalając winę na innych z niższego szczebla. Centrala chyba nie kontroluje co się tam dzieje , albo nie chcą wiedzieć. Słupki jakościowe zamiast rosnąć w górę to pikują na łeb na szyje.
4
djabeu 2015-12-03 16:59:50
Właśnie - tak Ci się wydaje... to nie jest tak, że wyrobisz nadgodziny i nie wypłacą - jak wyrobisz to jak w kodeksie pracy - najpierw do "odświęcenia" a jeżeli nie odbierzesz w okresie rozliczeniowym to wypłacają.
Marta 2015-12-09 15:41:32
Chciałabym się dowiedzieć ile można zarobić w dziale rozliczeń?? Orientacyjnie. To dla mnie ważne. Chodzi mi o Miasto Olsztyn
PP 2015-12-15 10:21:45
Pracuje ktoś lub pracował na stanowisku asystenta? Jakie zarobki?
, 2016-01-09 17:20:41
w gądkach niedługo nie będzię miał kto pracować na magazynach. Tak oszukali dawną halę 9 że większa cześć planuję złożyć wypowiedzenia w najbliższym czasie
4
djabeu 2016-01-11 14:44:22
Właśnie tak jest... nie ma co dzwonić tylko wysłać CV i czekać na tel. ;)
= 2016-02-06 09:46:09
jak lubisz być poniżany i traktowany jak robaczek to ta firma jest idealna. Dajesz z siebie wszystko a usłyszysz tylko że robisz za mało
9
mlody 2016-03-18 16:14:16
jak sie nazywal?
xyz 2016-03-20 09:24:59
Hej,

wszystko zależy od oddziału. W niektórych rotacja jest masakryczna, w innych ludzie pracują bardzo długo. Ja pracuję tam ponad 10 lat ( biuro)i jest ok.
Uważam, że można zdobyć naprawdę niezłe doświadczenie i stać się dobrym specjalistą.
djabeu 2016-03-21 15:47:58
mi minie w kwietniu 11 ale na magazynie... atmosfera od początku taka sama - są grupy które nie dopuszczają do siebie innych, są odludki i osoby powszechnie lubiane bądź po prostu tolerowane... ale cóż - gdzieś pracować trzeba a tu akurat jak nie nawywijasz to Cię nie zwolnią... ogólnie - może być ;)
2
djabeu 2016-03-29 15:56:13
spoko możesz rekrutować, pewnie przyjmą Cię, ręce do pracy są potrzebne... życzę powodzenia ;)
sebek 2016-04-26 10:36:25
Wiem, że niechętnie mówi się o zarobkach, ale czy możesz zdradzić czy można liczyć na 2 z przodu na rękę pracując na magazynie?
Pozdrawiam.
djabeu 2016-04-27 14:38:55
można ;)
1
. 2016-04-30 11:49:05
2 z przodu to już jest z premią jeżeli 2100 cię zadowala. normalnie to dostaniesz 1800 i na tym koniec bo jak wyrobisz normę to i tak premii nie dostaniesz bo zabiorą za tzw reklamację, a czy owe reklamację naprawdę są to już nie udowodnisz. dowiesz się że nie masz premii na koniec miesiąca
1
- 2016-05-08 09:57:35
tutaj nawet jak masz co miesiąc tą samą normę to wypłatę masz za każdym razem inną. Robisz cały miesiąc np bez premii to raz dostaniesz więcej raz mniej zależy jak im się podoba. To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla (usunięte przez administratora) i tyle. już nie wspomnę o (usunięte przez administratora) co siedzą przy biurkach. co drugi to ma jeszcze coś białego na ustach
3
Kandydat do pracy 2016-06-03 18:20:32
Jak chcecie zarobić to idźcie na paleciarnie ,tam można nieźle zarobić???
samir 2016-06-04 09:28:30
ja nic nie robie a nadal mi placa
6
djabeu 2016-06-06 14:57:58
Tak, multisporta dają, bilety do kina... jakieś karnety na basen itp...
Matis 2016-06-23 10:48:09
siemka koledzy, możecie mi powiedzieć jakie warunki panują w raben? konkrety, kasa tryb, jakie auta?
in 2016-07-17 11:24:01
Praca w raben zawsze zapowiada sie dobrze-to taki przekret, trzeba samemu sprobowac. Dziekuje za realistczne opisy, szczególnie użytkownika ''ktos'', dowodzi to , ze nie tylko ja tak mysle.
1
,. 2016-07-17 16:04:05
zapraszamy do pracy. przekonasz się jaka to "solidna" firma i gdzie ma pracowników którzy robią najwięcej
3
qqwq 2016-07-26 21:31:28
Witam, moze ktos cos napisac ile o zarobkach na stanowisku magazyniera. szukaja w lublinie i jestem ciekw warunków
djabeu 2016-07-27 09:54:41
Niestety co do wypłaty - wszyscy zatrudnieni podpisali klauzulę poufności więc powiedzieć czy napisać nie możemy... Musiałbyś porozmawiać z kimś bezpośrednio, może Ci powie...
zły 2016-08-08 10:42:15
młodszy specjalista zarabia (usunięte przez administratora) do ręki + premia kwartalna, na święta bon , za to co z Tobą robią nie opłaca się
5
Ja 2016-09-08 09:15:48
Co tam w rabenie słychać
Adam 2016-09-08 16:43:11
Witam, czy jest ktoś w stanie wypisać co się znajduje w pakiecie socjalnym i benefitach ?
. 2016-09-09 18:13:12
Robisz dużo zarabiasz mniej tak to wygląda w rabenie.
5
pracownik 2016-09-20 15:17:40
Raben podwyższył wynagrodzenie dla magazynowych. w końcu, musieli to zrobić.
tezpracownik 2016-09-24 15:20:17
15% podwyzka plac i 30% podwyzka norm. Oblicz sobie ta podwyzke
2
rtx 2016-10-06 12:50:33
15% podwyższenie podstaw ale też 15% obniżenie premii logika rabena a pracownik wychodzi z tymi "podwyzkami" na zero
4
1 2016-10-14 15:12:06
podobnie jak w biedronce a może i nawet mniej bo przyjmują tylko przez agencję
1
Marcin 2016-10-17 14:56:21
Pracuje ktoś w rabenie w chorzowie jak tam jest słyszałem ze fajne laski pracują? Proszę o info
Mniszelk 2016-10-19 17:17:45
No w tym momencie do Raben Logistics Polska jest sporo ofert i ogłoszeń na Pracownika lub Pracownice Magazynu, to właśnie jedna z niewielu ofert również dla kobiet i to naprawdę sensowna opcja, zwłaszcza jeśli chcecie pracować np. z żoną co bardzo polecam
olo 2016-10-31 15:41:45
ide do nich do roboty , ja im kuźwa pokażę co to znaczy cłoporobotnik jak się wkur...
5
Zostaw swoją opinię o Raben Logistics Polska Sp. z o.o. - Robakowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raben Logistics Polska Sp. z o.o.