Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Robakowo

Opinie o Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Adam 2016-09-08 16:43
Witam, czy jest ktoś w stanie wypisać co się znajduje w pakiecie socjalnym i benefitach ?
4
. 2016-09-09 18:13
Robisz dużo zarabiasz mniej tak to wygląda w rabenie.
6
pracownik 2016-09-20 15:17
Raben podwyższył wynagrodzenie dla magazynowych. w końcu, musieli to zrobić.
tezpracownik 2016-09-24 15:20
15% podwyzka plac i 30% podwyzka norm. Oblicz sobie ta podwyzke
3
rtx 2016-10-06 12:50
15% podwyższenie podstaw ale też 15% obniżenie premii logika rabena a pracownik wychodzi z tymi "podwyzkami" na zero
6
1 2016-10-14 15:12
podobnie jak w biedronce a może i nawet mniej bo przyjmują tylko przez agencję
2
Marcin 2016-10-17 14:56
Pracuje ktoś w rabenie w chorzowie jak tam jest słyszałem ze fajne laski pracują? Proszę o info
2
Mniszelk 2016-10-19 17:17
No w tym momencie do Raben Logistics Polska jest sporo ofert i ogłoszeń na Pracownika lub Pracownice Magazynu, to właśnie jedna z niewielu ofert również dla kobiet i to naprawdę sensowna opcja, zwłaszcza jeśli chcecie pracować np. z żoną co bardzo polecam
olo 2016-10-31 15:41
ide do nich do roboty , ja im kuźwa pokażę co to znaczy cłoporobotnik jak się wkur...
7
pracujpl 2016-11-01 13:01
Zauważyliście, że od prawie 2 lat żaden polak nie przyszedł do pracy na magazynie w Gądkach/Robakowie?
1
pracownik 2016-12-29 15:55
czasem lepiej, czasem gorzej. na magazynie nie jest źle jak sumiennie pracujesz i robisz swoje to możesz tez za to zarobić.
w ostatnich latach się poprawia w rabenie
djabeu 2016-12-30 09:48
bo wszyscy wiedz, że tam dostaną garba a nie kasę ... tym bardziej teraz gdy zmienili regulamin płac i normy są za...cie wysokie...
1
hg 2017-01-11 22:29
Normy kolego z czegos sie biora. Nie sadzisz ze nadgorliwcy wyrabiajacy duzo powyzej normy sie do tego przyczynili? Nic sie nie dzieje bez powodu.
Generalnie najtwardsi zostaja, płotki lamentuja i slad po nich znika hehehe
1
Oceniacz 2017-01-21 10:45
Mam wrażenie , że chcesz dokopać Rabenowi. Czasami ludzie tak robią , zastanawiam się w jakim celu?? Ty pewnie wiesz dlaczego to robisz i masz z satysfakcję?
djabeu 2017-01-23 14:38
napisz dokładnie o co Ci chodzi...
Driver 2017-01-25 10:47
Pracuję dla Rabena i mogę powiedzieć, że firma jest spoko. Biadolenia i narzekania nie znoszę. Tu jest praca dla ludzi, którzy chcą pracować i nie boja się trudności. Mam dobra kasę i zapraszam to wymienimy kadrę . Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma prawda??
5
Kierowca 2017-02-02 13:33
Czy ktoś wie o pracy dla kierowcy międzynarodowego CE? Mam już doświadczenie i sporo jeździłem po Europie. Jakie stawki obecnie obowiązują u Rabena? Czy wyjazdy są bardzo długie? Może jakieś info? Dzięki
herman 2017-02-10 09:55
na pewno nie stawka niby 2500 brutto a na rękę 1700 oszukują jak chcą a premia 10 % i zawsze coś nie tak nawet możesz robić jak perszing i tak cie oskubią
2
Olek 2017-02-21 18:08
Jak komuś praca nie odpowiada u Rabena niech szuka gdzie indziej! Dla pracowników rzetelnych firma jest bardzo dobra, to działa w obie strony. Pozdrawiam
Perszing 2017-02-26 16:43
W tej firmie zarobki są na europejskim poziomie ale tylko na paleciarni ;siedza tam od wieków ci sami pracownicy ,po co?Biznes ,nikt normalny nie pracuje na dworze od kilkunastu lat i zarabia najnizsza krajową ,szczegolnie w dzisiejszych czasach,a Kaczmarkowi i spòłce nawet -50 °C na dworze nie przeskadza -grzeja ich zera ,najgorsze ze pan Jurga i jego podwładni niczego nie widzą, dają sie rolować jak małe dzieci,albo tez nie chcą niczego widziec wobawie przed aferą,utratą stanowiska ,bo gdyby sie pan Ewald dowiedział jak magazyn palet sam sobie określa zarobki ,to wielki dym wtedy i rotacja kadry kierowniczej
5
Kierowca 2017-03-02 19:22
Zgadza się, tam na tej wiecie to cuda, a głównym "mózgiem"jest ten bardzo niepozorny Sławek, najgorsze ze Raben zaś obciąża kierowców, szuka palet, gdy ma tysiące tyłów i nie wiedzą gdzie znikają palety
1
Iza 2017-03-08 10:00
Raben Logistics Polska Sp. z o.o. to nie tylko paleciarnia! To duża firma i myśle, że wiele osób może tu znaleźć swoje miejsce do pracy. Dlatego najlepiej kontaktować się i zadawać pytania na ich adres e-mail: poland.info@raben-group.com
Roboczy 2017-03-15 00:00
Co do oddzialu w starym Strykowie to mnie sie wydaje ze idzie ku lepszemu. Odejscie nastepcy Gargamela plus lebski nowy menago z zewnatrz i czlowiek czuje ze cos sie dzieje i ze ktos nadaje wreszcie jakis kierunek. Nawet dawno nieslyszane dziekuje (choc za nie nie ugotuje) sie zdarzy. Ogolnie widac swiatlo w tunelu. Oby tylko to nie byl pociag...
2
Iza 2017-03-19 15:18
Chciałabym pracować w Raben na stanowisku specjalista ds. obsługi klienta. Jak przebiega rekrutacja w firmie?
Anwil 2017-03-28 18:11
Jak wygląda staż/praktyka w Raben jako logistyk, spedytor w Straszynie k. Gdańska ? Warto tam iść?
Luka 2017-03-31 09:25
Czy na pewno Raben Logistics jest złą firmą? Może jednak nie do końca piszecie prawdziwe opinie, tak ze złości?
2
nikt 2017-04-04 23:40
kto miał styczność z tą firmą jako klient czy pracownik to wie że wszystko co tu jest napisane to prawda, klient się nie liczy jeżeli nie jest rentowny / nie ma kasy/ pracownik jeżeli nie wyciągnie z klienta kasy też jest niczym, kierownictwo siedzi w tabelkach i nie widzi przez nie nic... człowieka.
pracę da się ogarnąć ale atmosfera wewnątrz działów jest gorzej niż zła, nie możesz ufać nikomu, najlepiej żebyś nie pytał, informacjie są zatrzymywane u kierowników, problemy zamiatane pod dywan, ogólnie dyskryminacja, zastraszanie, mobbing przez duże M, i nawet kasa na chwilę obecną nie jest oszałamiająca, do starachowic teraz przyjmują wszystkich co mają dwie ręce dwie nogi i podpisać się umieją, ogólnie są firmy gdzie lepiej traktuje się pracownika fizycznego niż biurowego w tej ogromniej korporacji, rozmowy kwalifikacyjne jakaś szopka... właściciel lub któryś z prezesów powinni zrobić zewnętrzny audyt wszystkim kierownikom koordynatorom itp. krótko podsumowując [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
12
trawa 2017-04-04 23:46
ludzie tworzą tą firmę, pomyłka, odradzam
3
UWAGA 2017-04-06 21:49
Niestety muszę zgodzić się z opinią "nikt 2017-04-04 23:40". Praca tam przeznaczona jest tylko dla ludzi, którzy nie mają swojego życia, bo po pracy na nic już nie mają siły. Ilość obowiązków nałożonych na jednego pracownika nieadekwatna do czasu pracy. Żeby się ze wszystkim wyrobić sam sobie przykręcasz śrubkę do granic możliwości, a co chwila i tak pojawiają się kolejne rzeczy. Ale nie to jest najgorsze. Atmosfera fatalna. Wszelka próba uśmiechu lub żartu jest objawem tego, że prawdopodobnie nie masz nic do roboty więc zaraz ci coś znajdują. Fajnie może być tylko wtedy gdy przełożony/a ma humor. Przerwa na lunch? Oczywiście doliczona do czasu pracy, a jedzenie przy biurku i klawiaturze między mailami czy telefonami.
Pomimo bezrobocia w regionie rotacja w firmie mówi sama za siebie. Notoryczne obgadywanie za plecami, chamskie teksty i obrażanie pracowników to norma. Ale w sumie to nie wina firmy tylko kultury osobistej niektórych osób. Wiem bo pracowałem tam i mam kontakt z osobami, które odeszły z firmy przede mną i po mnie. Tylko obecnie zatrudnieni zaciskają zęby i pracują marząc o odejściu (łącznie z niektórymi kierownikami). Praca sama w sobie nie jest wcale zła, ale wszystko to co dzieje się wokół powoduje, że nie da się tam niestety wytrzymać...
15
Klaudia 2017-04-06 22:03
Bardzo dobrze pracowało mi się w Raben Logistics i jestem zdziwiona dlaczego ludzie piszą takie rzeczy? Tylko jeden wniosek mi się nasuwa, że to zwykła złość ludzi.
Filip 2017-04-11 15:12
Może ktos podpowiedzieć kilka informacji o pracy koordynatora magazynu? Jaki zakres obowiązków? W jakich widełkach mieści się pensja? Jak prowadzą rekrutację? Dobrze znać kilka szczegółów zanim zdecyduję się złożyć papiery. Jaka jest atmosfera w firmie?
1
Justyna 2017-04-22 14:18
Słyszałem sporo pochlebnych opinii o firmie i złożyłam cv do sprzedaży. Chciałabym dowiedzieć się coś o firmie.
edek 2017-06-28 12:14
panowie wie ktoś jak wygląda praca na magazynie proszę o rzetelnie opinie
Roberek 2017-07-05 12:13
Widzę, że Raben Logistics ma bardzo długa listę ofert pracy. Jaka jest tego przyczyna? Jakieś nowe wyzwanie i firma potrzebuje tylu ludzi? Może ktoś ma więcej informacji i mógłby podzielić sie nimi na forum?
Chętny 2017-07-19 22:25
Chyba część załogi jest na urlopach ponieważ bardzo mało piszecie. Chciałem uzupełnić informacje o firmie ale nie bardzo mogę. Interesuje mnie praca operatora wózka widłowego, może mi ktoś podpowie czy można tu godziwie zarobić?
1
pracownik 2017-08-01 00:11
odradzam
a..l 2017-08-09 18:14
Nie polecam tej firmy . Praca jako tako nie jest zla ,ale to co nasi menagerowie wymyslaja to przechodzi wszelkie normy, sa to ludzie ktorzy nie widzieli magazynu na oczy i nie maja pojecia o pracy na magazynie. Jak tak dalej pojdzie to beda sami robic.Masa dobrych ludzi sie zwolnila przez zawyzane normy i ich glopoty.
2
Doradca 2017-08-11 17:00
Jeśli uważacie, że cos złego dzieje sie na magazynie to dlaczego kierownicy nie zgłaszają przełożonym?
1
djabeu 2017-08-16 11:51
ponieważ kierownictwo boi się o swoje ... nazwijmy to - stanowiska... poza tym wielu pracowników nikomu nie zgłasza wielu spraw ponieważ uważają, że to i tak niczego nie zmieni... takie myślenie do niczego nie prowadzi ale ludzie tego nie rozumieją...
2
Olek 2017-08-16 12:05
Raben to dobra firma i dobrze się ma , w przeciwieństwie do niektórych pracowników.
1
wujek 2017-08-16 20:01
zgadzam się z Twoją opinią i jeszcze dodam że były przypadki kiedy pracownik zgłosił jakiś pomysł np.ulepszenia pracy to ginął on naturalnie,jednakże po jakimś czasie pojawiał się ale pod projektem był już podpisany "ktoś z góry pod krawatem"i premia wpadała no i uznanie. A magazyn dalej funkcjonuje i pomysły już się nie rodzą.
4
djabeu 2017-08-17 11:04
co racja to racja - i w ten sposób pracownicy są demotywowani... sama kasa to nie wszystko... przydałoby się jakieś dziękuję ale te słowa są tym z góry obce albo kolą ich w gardło...szkoda...
3
były pracownik 2017-08-18 20:51
pamiętam jednego gościa,chyba Robert był kierasem na VI h póżniej przeszedł na magazyn,od niego można było zawsze usłyszeć Dziękuje,albo dzięki za byle pierdołę no i za zrobioną robotę też spoko facet,zawsze zagadnął co tam u ciebie tak bezinteresownie.
2
Karol 2017-08-19 13:59
Trochę to smutne co piszecie. Słyszałem o firmie sporo dobrego i jestem bardzo zniesmaczony sytuacjami opisanymi przez was. Czy widzicie jakieś wyjście z sytuacji?
1
djabeu 2017-08-21 15:48
co innego słyszeć opinie od biurowych a co innego od pracowników niższego szczebla - magazynowych...
1
Oleg 2017-08-22 20:28
@djabeu Jeśli opinia dotyczy firmy to chyba powinna być podobna?
Iza 2017-08-25 12:25
@Oleg różnie bywa, bo nie zawsze w firmie jest równowaga. Ale ważne, by potwierdziło to klika osób, by dowiedzieć się jaka naprawdę panuje atmosfera w Raben Logistics Polska. Widzę, że firma daje szanse młodym ludziom poprzez praktyki (http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,24159,0,0,praktyki). Czy ktoś był na takich i poleca? Jest szansa na zatrudnienie po nich? Dużo osób w okresie wakacji szuka takiej opcji uzyskania doświadczenia, więc może ich to zainteresować.
Obecny pracownik 2017-09-03 19:38
Raben Logistics to spoko firma a porządki to najlepiej niech każdy robi ze sobą.
2
Iza 2017-09-14 14:38
@Byly i @Obecny pracownik wasze opinie są kompletnie różne. To jak w końcu jest w Raben Logistics Polska? Może jeszcze jedna osoba niech się wypowie i wtedy będzie bardziej jasna sytuacja odnośnie pracy tam.
blazej 2017-09-14 22:03
jaki pracodawca takie usługi 2/6
1
Zostaw swoją opinię o Raben Logistics Polska Sp. z o.o. - Robakowo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raben Logistics Polska Sp. z o.o.