Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Raben


Oceniono 296 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Raben
Warszawa
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
djabeu - 2013-12-10 19:10:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lolo - 2013-12-10 16:25:50]:
kogo chcesz zniszczyć? pracujesz tam, narzekasz i chcesz zniszczyć, a gdzie pójdziesz? na bezrobocie żyć jak truteń za czyjeś pieniądze? myśl i pracuj nad sobą miernoto...
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-01-23 09:55:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem w Opolu jako magazynier,Tragedia,śniadanie możesz zjeść jak nie ma aut,czyli prawie nigdy,jesz koło kibla w szatn(usunięte przez administratora).Ogólny bałagan przeciąg,stary magazyn,chamstwo ze strony kierownictwa mania wyższości,nie masz prawa się odezwać(usunięte przez administratora).Obuwie kupione najtańsze,cały czas zmarznięte nogi buty za około60zł zimowe.Masakra odradzam tą firmę największemu wrogowi.W jeden dzień robisz 10 godzin a na następny po 4 każe iść do domu ogólnie kicha Nie polecam
zdjecie uzytkownika
mom - 2014-01-26 16:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem kierowcą zestawu ,wahadła, odbiory ,doręczenia , powiem krótko syf i cygańska muzyka ,czas pracy leży , jeden dzień leżysz na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a w następne nie wychodzisz za kółka pracowałem już kilka dni bez przerwy z drzemkami pod rampami i to nie jednokrotnie. Zasuwasz ws dzień i w nocy jesteś skołowany i zakręcony a twój zegar biologiczny jest w rozsypce . Masakra do potęgi (usunięte przez administratora) Tfuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-01-26 16:39:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [djabeu - 2013-12-10 19:10:14]:
Dlaczego posyłasz mnie na zasiłek ograniczony człowieku .
zdjecie uzytkownika
djabeu - 2014-01-26 21:13:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lolo - 2014-01-26 16:39:15]:
nie wysyłam Cię na zasiłek, tylko zastanawiam się co będziesz robił po zniszczeniu Rabenu...? Domyślam się, że jeszcze tam pracujesz, to pracuj i nie niszcz tego co pozwala Ci żyć. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Lolo 7 - 2014-01-26 21:25:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma cud zarobki kosmos praca galaktyka jesli marzyles byc kosmonauta idz tam
zdjecie uzytkownika
Prawy - 2014-02-20 16:23:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Michał A. z HALI 1 to nowe zjawisko w Rabenie. Tak nisko juz upadli, ze gestopowca zatrudniaja? Cały dzień stoi, nic nie robi, tylko obserwuje te biedne kobiety. Gratulacje dla Ewalda i Romana za zatrudnianie takiego śmiecia.
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-02-20 16:25:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Powyższe komentarze odzwierciedlają sytuację jaka panuje na magazynach w Gądkach może niektóre są nieco napisane z przesadnymi emocjami. Teraz firma nie przyjmuje bezpośrednio pracowników tylko przez firmę Job, a dlaczego ? Już wyjaśniam. Mianowicie przy pierwszym miesiącu pracy masz ochronkę i premię gwarantowaną przez 2 kolejne już obowiązują cię normy, które wyświdrowane są do granic możliwości człowieka. Do tego dochodzą błędy, które popełniasz podczas kompletacji towaru/załadunku towaru jak się domyślacie uszczuplają one premie indywidualne w znaczący sposób. Dlatego już nie zatrudniają bezpośrednio bo co 3 miesiące odchodził każdy kto zrozumiał schemat zabierania pracownikom ich zasłużonych pieniędzy oraz drugim powodem jest suma na rachunku za kolejne miesiące pracy.

Kwestia nadgodzin w tej firmie jest prosta albo zostaniesz i możesz póki co spokojnie pracować albo znajdą na ciebie haka i pociągną po premii lub będziesz zwyczajnie zastraszany typu "musisz zostać bo..., "jak nie zostaniesz to..". HR kuleje, kierowicy mają tutaj pracowników za zwykłe ręce do pracy. Znajdzie się kilku ludzi adekwatnych poziomem kultury i wiedzy do stanowiska jakie zajmują.

Plusem tej firmy są ludzie, którzy są nieszanowanymi filarami podtrzymującymi "logistykę".



zdjecie uzytkownika
marcin - 2014-03-09 14:00:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak dla mnie to super sprawa, że najpierw premia jest gwarantowana, kiedy pracownik dopiero się wdraża do pracy w Raben, fajne podejście.
zdjecie uzytkownika
inwigilator - 2014-03-11 21:01:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
K.A.P.E.Ć.- to but łączący magazyn z transportem osób prywatnych.Po rozklejeniu podeszwy zostaje tylko nieprzyjemny zapach kleju.
zdjecie uzytkownika
dadadadada - 2014-03-20 21:53:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca nie jest zła ale dopiero po opuszczeniu magazynu .jak już wyjeżdżam na rejon to dopiero mi się humor poprawia!czy może ktoś zwrócić uwagę ludziom z biura hali nr 5 na słownictwo zwłaszcza dziewczynom ??????masakra !!!!!!!jakie brzydkie takie oklęte!tego się aż już nie chce słuchać!żeby w takiej dużej renomowanej firmie tacy ludzie pracowali i tak się wyrażali!wstyd! (usunięte przez administratora)naprawdę proszę ludzie zwróćcie na to uwagę,to jest biuro firmy a nie targowisko!!!!!
zdjecie uzytkownika
igor - 2014-03-31 13:18:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba na zwracanie uwagi to już trochę za późno, czego jaś się nie nauczy, tego jan nie będzie umiał...
zdjecie uzytkownika
Nusssar - 2014-04-04 21:45:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na upartego w Rabenie można chyba pracować bez jakiegoś doświadczenia bo to dosyć uniwersalna praca :)
zdjecie uzytkownika
Misiek - 2014-04-09 21:00:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Orientujecie się czy będą w najbliższym czasie organizować jakieś rekrutacje do Raben? I czego można się spodziewać w razie czego?
zdjecie uzytkownika
djabeu - 2014-04-10 15:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Misiek - 2014-04-09 21:00:36]:
Dzisiaj się dowiedziałem, że będzie nabór przacowników do Rabenu, bez pośrednictwa...
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-04-16 09:50:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dadadadada - 2014-03-20 21:53:41]:
A czego ty oczekujesz?Za rządów (usunięte przez administratora) wszyscy już tylko mięsem rzucają, a dziewczyny na 5 to akurat pracują jak roboty.Co do ich kultury to tak jak wszędzie, są "solary",i są dziewczyny na poziomie ;poza tym, teraz już zatrudniają wszystkich, którzy mają 2 ręcę,2 nogi i na drzewo nie uciekają, bo fama o Rabenie z Gądek (Robakowa) w świat poszła, więc nie oczekuj że samych "kóltóralnych" zatrudniać będą.Młodsi po paru tygodniach szukają innej pracy, a starzy już szykują L4 (i tak bez premii pójdziesz i tak).Jeżeli tak Jaśnie Panu nasz piękny język w swej mniej grzecznej formie przeszkadza to może w jakieś innej instytucji kultury się zatrudnisz, np w Zoo i tak będziesz miał lepiej niż w Rabenie...
zdjecie uzytkownika
samanta - 2014-05-08 21:54:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dziwne, ja słyszałam, że do Raben wcale nie tak łatwo sie dostac, a tu piszecie, że tak łatwo.
zdjecie uzytkownika
jaro - 2014-05-24 13:07:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam chciałem się dowiedzieć ile mogę zarobić w rabenie pracując swoim autem zabierając 5ton towaru proszę o podpowidzi
zdjecie uzytkownika
odbiorca - 2014-05-26 16:01:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lekkie nieporozumienie.... awizacje z księżyca, i płacą im chyba na godziny, bo awizacja awizacją, a rozładują cie jak znajdą chwile wolnego.... "nie wyrabiają sie"
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-05-26 17:42:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Póki co to Raben szuka jedynie magazynierów lub pracowników działu sprzedazy, nie wiem czy kierowców tez potrzebują.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-06-30 00:40:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jednak pojawiło się i ogłoszenie na kierowce, Kierowca Międzynarodowy CE, także jak ktos jest zainteresowany może aplikować.
zdjecie uzytkownika
Mister - 2014-07-02 15:37:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Wie ktoś, jak wygląda dzień próbny w firmie Raben? Aktualnie oczekuje informacji czy dostałem się na tenże dzień jako młodszy dyspozytor transportu.
zdjecie uzytkownika
łukasz - 2014-07-03 18:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja niestety nie wiem, bo dopiero interesuje się pracą, ale możesz napisac jak w Twoim przypadku przebiegła rozmowa rekrutacyjna, o co Cię pytali? z góry dzięki.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-09-10
Żródło: Gowork.pl
Bielany Wrocławskie
(dolnośląskie)
Pracownik Magazynowy Miejsce pracy: Bielany Wrocławskie Twoją rolą będzie: Przyjmowanie i wydawanie produktów do i z magazynu Dbałość o właściwe rozmieszczenie towarów na powierzchni magazynu Kompletacja przesyłek zgodnie z instrukcjami Dbałość o powierzony sprzęt Zapewnienie porządku w magazynie Inne prace magazynowe   Oczekiwania:
zdjecie uzytkownika
Mister - 2014-07-04 13:08:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mówiąc od razu, nie aplikowałem do oddziału w Warszawie tylko gdzie indziej. Pani rekrutująca pytała ogólnie o CV, jak masz jakieś motto czy coś w tym stylu to przygotuj odpowiedz z twojego życia wziętą. Pytała jak na wiedzę logistyczną bardzo proste rzeczy. Np: co to jest transport intermodalny czy drobnicowy. Co wiesz o firmie Raben i takie pytania wychodzące z twoich wypowiedzi.
zdjecie uzytkownika
łukasz - 2014-07-10 21:58:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poważnie tylko takie ogólniki? Ja słyszałem, że do Raben trudno sie dostać, a tu taka łatwa rozmowa. Jak sprawdzają umiejętności językowe, wiesz może?
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raben
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x