Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Robakowo

Opinie o Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

mlody 2016-03-18 16:14
jak sie nazywal?
xyz 2016-03-20 09:24
Hej,

wszystko zależy od oddziału. W niektórych rotacja jest masakryczna, w innych ludzie pracują bardzo długo. Ja pracuję tam ponad 10 lat ( biuro)i jest ok.
Uważam, że można zdobyć naprawdę niezłe doświadczenie i stać się dobrym specjalistą.
2
djabeu 2016-03-21 15:47
mi minie w kwietniu 11 ale na magazynie... atmosfera od początku taka sama - są grupy które nie dopuszczają do siebie innych, są odludki i osoby powszechnie lubiane bądź po prostu tolerowane... ale cóż - gdzieś pracować trzeba a tu akurat jak nie nawywijasz to Cię nie zwolnią... ogólnie - może być ;)
2
djabeu 2016-03-29 15:56
spoko możesz rekrutować, pewnie przyjmą Cię, ręce do pracy są potrzebne... życzę powodzenia ;)
sebek 2016-04-26 10:36
Wiem, że niechętnie mówi się o zarobkach, ale czy możesz zdradzić czy można liczyć na 2 z przodu na rękę pracując na magazynie?
Pozdrawiam.
djabeu 2016-04-27 14:38
można ;)
1
. 2016-04-30 11:49
2 z przodu to już jest z premią jeżeli 2100 cię zadowala. normalnie to dostaniesz 1800 i na tym koniec bo jak wyrobisz normę to i tak premii nie dostaniesz bo zabiorą za tzw reklamację, a czy owe reklamację naprawdę są to już nie udowodnisz. dowiesz się że nie masz premii na koniec miesiąca
1
- 2016-05-08 09:57
tutaj nawet jak masz co miesiąc tą samą normę to wypłatę masz za każdym razem inną. Robisz cały miesiąc np bez premii to raz dostaniesz więcej raz mniej zależy jak im się podoba. To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla (usunięte przez administratora) i tyle. już nie wspomnę o (usunięte przez administratora) co siedzą przy biurkach. co drugi to ma jeszcze coś białego na ustach
3
Kandydat do pracy 2016-06-03 18:20
Jak chcecie zarobić to idźcie na paleciarnie ,tam można nieźle zarobić???
1
samir 2016-06-04 09:28
ja nic nie robie a nadal mi placa
12
djabeu 2016-06-06 14:57
Tak, multisporta dają, bilety do kina... jakieś karnety na basen itp...
Matis 2016-06-23 10:48
siemka koledzy, możecie mi powiedzieć jakie warunki panują w raben? konkrety, kasa tryb, jakie auta?
in 2016-07-17 11:24
Praca w raben zawsze zapowiada sie dobrze-to taki przekret, trzeba samemu sprobowac. Dziekuje za realistczne opisy, szczególnie użytkownika ''ktos'', dowodzi to , ze nie tylko ja tak mysle.
1
,. 2016-07-17 16:04
zapraszamy do pracy. przekonasz się jaka to "solidna" firma i gdzie ma pracowników którzy robią najwięcej
4
qqwq 2016-07-26 21:31
Witam, moze ktos cos napisac ile o zarobkach na stanowisku magazyniera. szukaja w lublinie i jestem ciekw warunków
djabeu 2016-07-27 09:54
Niestety co do wypłaty - wszyscy zatrudnieni podpisali klauzulę poufności więc powiedzieć czy napisać nie możemy... Musiałbyś porozmawiać z kimś bezpośrednio, może Ci powie...
zły 2016-08-08 10:42
młodszy specjalista zarabia (usunięte przez administratora) do ręki + premia kwartalna, na święta bon , za to co z Tobą robią nie opłaca się
9
Ja 2016-09-08 09:15
Co tam w rabenie słychać
Adam 2016-09-08 16:43
Witam, czy jest ktoś w stanie wypisać co się znajduje w pakiecie socjalnym i benefitach ?
1
. 2016-09-09 18:13
Robisz dużo zarabiasz mniej tak to wygląda w rabenie.
5
pracownik 2016-09-20 15:17
Raben podwyższył wynagrodzenie dla magazynowych. w końcu, musieli to zrobić.
tezpracownik 2016-09-24 15:20
15% podwyzka plac i 30% podwyzka norm. Oblicz sobie ta podwyzke
2
rtx 2016-10-06 12:50
15% podwyższenie podstaw ale też 15% obniżenie premii logika rabena a pracownik wychodzi z tymi "podwyzkami" na zero
4
1 2016-10-14 15:12
podobnie jak w biedronce a może i nawet mniej bo przyjmują tylko przez agencję
1
Marcin 2016-10-17 14:56
Pracuje ktoś w rabenie w chorzowie jak tam jest słyszałem ze fajne laski pracują? Proszę o info
2
Mniszelk 2016-10-19 17:17
No w tym momencie do Raben Logistics Polska jest sporo ofert i ogłoszeń na Pracownika lub Pracownice Magazynu, to właśnie jedna z niewielu ofert również dla kobiet i to naprawdę sensowna opcja, zwłaszcza jeśli chcecie pracować np. z żoną co bardzo polecam
olo 2016-10-31 15:41
ide do nich do roboty , ja im kuźwa pokażę co to znaczy cłoporobotnik jak się wkur...
7
pracujpl 2016-11-01 13:01
Zauważyliście, że od prawie 2 lat żaden polak nie przyszedł do pracy na magazynie w Gądkach/Robakowie?
pracownik 2016-12-29 15:55
czasem lepiej, czasem gorzej. na magazynie nie jest źle jak sumiennie pracujesz i robisz swoje to możesz tez za to zarobić.
w ostatnich latach się poprawia w rabenie
djabeu 2016-12-30 09:48
bo wszyscy wiedz, że tam dostaną garba a nie kasę ... tym bardziej teraz gdy zmienili regulamin płac i normy są za...cie wysokie...
1
hg 2017-01-11 22:29
Normy kolego z czegos sie biora. Nie sadzisz ze nadgorliwcy wyrabiajacy duzo powyzej normy sie do tego przyczynili? Nic sie nie dzieje bez powodu.
Generalnie najtwardsi zostaja, płotki lamentuja i slad po nich znika hehehe
1
Oceniacz 2017-01-21 10:45
Mam wrażenie , że chcesz dokopać Rabenowi. Czasami ludzie tak robią , zastanawiam się w jakim celu?? Ty pewnie wiesz dlaczego to robisz i masz z satysfakcję?
djabeu 2017-01-23 14:38
napisz dokładnie o co Ci chodzi...
Driver 2017-01-25 10:47
Pracuję dla Rabena i mogę powiedzieć, że firma jest spoko. Biadolenia i narzekania nie znoszę. Tu jest praca dla ludzi, którzy chcą pracować i nie boja się trudności. Mam dobra kasę i zapraszam to wymienimy kadrę . Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma prawda??
2
Kierowca 2017-02-02 13:33
Czy ktoś wie o pracy dla kierowcy międzynarodowego CE? Mam już doświadczenie i sporo jeździłem po Europie. Jakie stawki obecnie obowiązują u Rabena? Czy wyjazdy są bardzo długie? Może jakieś info? Dzięki
herman 2017-02-10 09:55
na pewno nie stawka niby 2500 brutto a na rękę 1700 oszukują jak chcą a premia 10 % i zawsze coś nie tak nawet możesz robić jak perszing i tak cie oskubią
1
Olek 2017-02-21 18:08
Jak komuś praca nie odpowiada u Rabena niech szuka gdzie indziej! Dla pracowników rzetelnych firma jest bardzo dobra, to działa w obie strony. Pozdrawiam
Perszing 2017-02-26 16:43
W tej firmie zarobki są na europejskim poziomie ale tylko na paleciarni ;siedza tam od wieków ci sami pracownicy ,po co?Biznes ,nikt normalny nie pracuje na dworze od kilkunastu lat i zarabia najnizsza krajową ,szczegolnie w dzisiejszych czasach,a Kaczmarkowi i spòłce nawet -50 °C na dworze nie przeskadza -grzeja ich zera ,najgorsze ze pan Jurga i jego podwładni niczego nie widzą, dają sie rolować jak małe dzieci,albo tez nie chcą niczego widziec wobawie przed aferą,utratą stanowiska ,bo gdyby sie pan Ewald dowiedział jak magazyn palet sam sobie określa zarobki ,to wielki dym wtedy i rotacja kadry kierowniczej
5
Kierowca 2017-03-02 19:22
Zgadza się, tam na tej wiecie to cuda, a głównym "mózgiem"jest ten bardzo niepozorny Sławek, najgorsze ze Raben zaś obciąża kierowców, szuka palet, gdy ma tysiące tyłów i nie wiedzą gdzie znikają palety
Iza 2017-03-08 10:00
Raben Logistics Polska Sp. z o.o. to nie tylko paleciarnia! To duża firma i myśle, że wiele osób może tu znaleźć swoje miejsce do pracy. Dlatego najlepiej kontaktować się i zadawać pytania na ich adres e-mail: poland.info@raben-group.com
Roboczy 2017-03-15 00:00
Co do oddzialu w starym Strykowie to mnie sie wydaje ze idzie ku lepszemu. Odejscie nastepcy Gargamela plus lebski nowy menago z zewnatrz i czlowiek czuje ze cos sie dzieje i ze ktos nadaje wreszcie jakis kierunek. Nawet dawno nieslyszane dziekuje (choc za nie nie ugotuje) sie zdarzy. Ogolnie widac swiatlo w tunelu. Oby tylko to nie byl pociag...
1
Iza 2017-03-19 15:18
Chciałabym pracować w Raben na stanowisku specjalista ds. obsługi klienta. Jak przebiega rekrutacja w firmie?
Anwil 2017-03-28 18:11
Jak wygląda staż/praktyka w Raben jako logistyk, spedytor w Straszynie k. Gdańska ? Warto tam iść?
Luka 2017-03-31 09:25
Czy na pewno Raben Logistics jest złą firmą? Może jednak nie do końca piszecie prawdziwe opinie, tak ze złości?
2
nikt 2017-04-04 23:40
kto miał styczność z tą firmą jako klient czy pracownik to wie że wszystko co tu jest napisane to prawda, klient się nie liczy jeżeli nie jest rentowny / nie ma kasy/ pracownik jeżeli nie wyciągnie z klienta kasy też jest niczym, kierownictwo siedzi w tabelkach i nie widzi przez nie nic... człowieka.
pracę da się ogarnąć ale atmosfera wewnątrz działów jest gorzej niż zła, nie możesz ufać nikomu, najlepiej żebyś nie pytał, informacjie są zatrzymywane u kierowników, problemy zamiatane pod dywan, ogólnie dyskryminacja, zastraszanie, mobbing przez duże M, i nawet kasa na chwilę obecną nie jest oszałamiająca, do starachowic teraz przyjmują wszystkich co mają dwie ręce dwie nogi i podpisać się umieją, ogólnie są firmy gdzie lepiej traktuje się pracownika fizycznego niż biurowego w tej ogromniej korporacji, rozmowy kwalifikacyjne jakaś szopka... właściciel lub któryś z prezesów powinni zrobić zewnętrzny audyt wszystkim kierownikom koordynatorom itp. krótko podsumowując [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
trawa 2017-04-04 23:46
ludzie tworzą tą firmę, pomyłka, odradzam
UWAGA 2017-04-06 21:49
Niestety muszę zgodzić się z opinią "nikt 2017-04-04 23:40". Praca tam przeznaczona jest tylko dla ludzi, którzy nie mają swojego życia, bo po pracy na nic już nie mają siły. Ilość obowiązków nałożonych na jednego pracownika nieadekwatna do czasu pracy. Żeby się ze wszystkim wyrobić sam sobie przykręcasz śrubkę do granic możliwości, a co chwila i tak pojawiają się kolejne rzeczy. Ale nie to jest najgorsze. Atmosfera fatalna. Wszelka próba uśmiechu lub żartu jest objawem tego, że prawdopodobnie nie masz nic do roboty więc zaraz ci coś znajdują. Fajnie może być tylko wtedy gdy przełożony/a ma humor. Przerwa na lunch? Oczywiście doliczona do czasu pracy, a jedzenie przy biurku i klawiaturze między mailami czy telefonami.
Pomimo bezrobocia w regionie rotacja w firmie mówi sama za siebie. Notoryczne obgadywanie za plecami, chamskie teksty i obrażanie pracowników to norma. Ale w sumie to nie wina firmy tylko kultury osobistej niektórych osób. Wiem bo pracowałem tam i mam kontakt z osobami, które odeszły z firmy przede mną i po mnie. Tylko obecnie zatrudnieni zaciskają zęby i pracują marząc o odejściu (łącznie z niektórymi kierownikami). Praca sama w sobie nie jest wcale zła, ale wszystko to co dzieje się wokół powoduje, że nie da się tam niestety wytrzymać...
6
Klaudia 2017-04-06 22:03
Bardzo dobrze pracowało mi się w Raben Logistics i jestem zdziwiona dlaczego ludzie piszą takie rzeczy? Tylko jeden wniosek mi się nasuwa, że to zwykła złość ludzi.
Filip 2017-04-11 15:12
Może ktos podpowiedzieć kilka informacji o pracy koordynatora magazynu? Jaki zakres obowiązków? W jakich widełkach mieści się pensja? Jak prowadzą rekrutację? Dobrze znać kilka szczegółów zanim zdecyduję się złożyć papiery. Jaka jest atmosfera w firmie?
Justyna 2017-04-22 14:18
Słyszałem sporo pochlebnych opinii o firmie i złożyłam cv do sprzedaży. Chciałabym dowiedzieć się coś o firmie.
Zostaw swoją opinię o Raben Logistics Polska Sp. z o.o. - Robakowo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raben Logistics Polska Sp. z o.o.