Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
waw - 2015-07-30 17:07:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak wszędzie - jest ciężko i dużo pracy, ale ludzie nic za darmo!! Pracowałem w oddziale Piaseczno w dziale transportu i mimo, że było dużo pracy, nadgodziny itp to mogę tylko powiedzieć, że dużo się nauczyłem i niczego nie żałuję. Odeszłem bo po prostu otrzymałem propozycję dalszego rozwoju zawodowego.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-08-12 20:45:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Cześć
Ostatnio zwolnili u nas kiera magazynu, bez słowa, bez wcześniejszego sygnału. Przyszedł pewnego dnia do pracy uśmiechnięty, zadowolony, po 10:00 mu mina zżedła jak wyszedł od kierownika oddziału z wypowiedzeniem, w trybie natychmiastowym i po cichaczu, nie pozwolili mu się nawet pożegnać, dlaczego? Bo jet za mało osób w biurze żeby mogły być stanowiska kierownicze dla magazynu KM, działu transportu KDT i ogólnie magazynu + transportu KT. Jedna osoba pełni teraz funkcję KT i KDT a zgadnijcie kto został przeniesiony na stanowisko KM? Najlepszy kolega kierownika oddziału.
W DOK-u jest kiepsko, mobbing, stres, wkręcanie i wbijanie szpilek, tak żebyś poczuła się malutka jak mrówka. Starszej się w głowie przewraca jak nie ma Kierowniczki DOK i zachowuje się jak rozpieszczona gówniara. Dlaczego nie zrobiłaś? Dlaczego mało zleceń? Nie zarabiasz na siebie ....
Dwulicowośc, ha , piękna sprawa, powiesz coś, źle spojrzysz, wyrazisz swoją opinię i odrazu wie kierowniczka i jesteś wyklęta/wyklęty na kilka tygodni. Pamiętaj zawsze do kogo co mówisz i nie brataj się zbytnio, chyba że Ci wewnątrz cos podpowiada że ta dziewczyna, ten koleś jest ok.
Najlepsze są akcje kierownika, co 5 minut wybiega z biura, jak na sprężynkach.
Dziewczyny dzwońce po klientach mało zleceń, mała sprzedaż, nie zarabiamy na siebie, szybko, trzeba dzwonić, a Ty w głowie masz myśl chcesz to sam dzwoń i to sarkastyczne spojrzenie mu posyłasz bo wiesz co usłyszysz, - co mam Pani wysłać? Jesteście drodzy , jak dasz 30% mniej to wyślę ale przykro mi, JAS Schenker DHL są tańsi, nawet Poczta. Ok a miedzynarodówka? mam transporty całopojazdowe ale też jesteście drożsi o jakieś 200 EUR.
I w kółko co miesiąc to samo, aż już Ci się nawet nie chce dzwonić, tylko bieżesz kopiuj i wklej a do klienta wysyałasz maila w temacie przypomnienie a w treści, cześć, czekam na sygnał gdyby się szykował jakiś przetarg :). Dziekuję i tyle w temacie.
Podsumowując;
Praca w DOK - NIE - chyba że jesteś wredna lubisz być chamska i opryskliwa, masz w nosie inny i liczy się tylko Twój interes. Z chęcią Cię przyjmą.
Zapomnij że dostaniesz wynagrodzenie za nadgodziny, jeżeli nie zostaniesz prędzej dostaniesz opieprz że nie zrobione i w kółko maile Dlaczego nie zrobione? Do zrobienia teraz , zaraz, natychmiast!! Arbeit schnella
Jak jest spokój to siedzisz cicho jak myszka w kącie , jak już o 14:00 masz wszystko zrobione nawet nie próbuj pisnąć że Ci się nudzi, udawaj że coś robisz, pisz maila, cokolwiek, gadaj długo z klientami.
Pamiętaj, tam nie liczysz się Ty, tylko klient i kasa, w dupie maja twoje zdrowie czy samopoczucie.

Musicie zmienic to podejście, sposób zachowania niektórych osób. Dlaczego pozwalacie żeby ludzie pracowali po godzinach w swoim wolnym czasie za który nie dostają wynagrodzenia? Dlaczego każdy boi się odezwać? Powiedzieć coś?
To jest tylko mały, cząstkowy opis tego co się dzieje w Raben Starachowice,

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Daniel - 2015-08-26 12:02:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Też mi się tak wydaje @waw, że w pracy rozwój jest jednak ważny. Skoro dostałeś lepszą ofertę, to nie dziwne, że pracę zmieniłeś. A skoro w Raben było dużo pracy, to też nie ma co narzekać. Praca nie jest od siedzenia, tylko od pracowania. Tak to raczej wyglądać powinno moim skromnym zdaniem. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ktosik - 2015-09-04 23:47:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda prawda i cała prawda, korpo świat, w innych oddziałach to samo, a praca w DOK-u idealnie opisana
zdjecie uzytkownika
raben - 2015-09-04 23:54:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś i ktosik - dziękuję za opinię i ten szczegółowy opis
zdjecie uzytkownika
sand - 2015-09-09 12:51:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Raben Smolice - picking norma 400 kartonów na godzine więc nieosiągalnye - jedynie dla osób zaprzyjaznionych które mają przypisywane tzw fule. Na rozmowie kwalifikacyjnej do informacji pracownika norma jest do wyrobienia - wystarczy tylko chcec haha ale prawda jest zupełnie inna. Goła pensja to 1550 zł Zenada firma Nie polecam
zdjecie uzytkownika
mlody - 2015-09-11 09:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Anomalia - pracownik zatrudniony przez agencje nie ma norm i zarabia więcej niz pracownik zatrudniony przez Raben z normami. Qrwa gdzie tu logika ?
Pracownicy ukraińscy równiez nie mają norm ! Nie zalezy im na stałych pracownikach !?
zdjecie uzytkownika
antek - 2015-09-25 16:27:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja właśnie będę startował na stanowisko dyspozytora transportu krajowego w szczecinie, przeprowadzam się tam w niedługo i właśnie szukam pracy, dajcie znać czy u nich warto bo widzę, że macie w sumie skrajne opinie, czy przez agencję u nich aplikować czy bezpośrednio przez raben, z góry dzięki za podpowiedzi
zdjecie uzytkownika
djabeu - 2015-09-25 17:46:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
lepiej bezpośrednio, ponieważ agencje zabierają dużą część "Twojej" pensji... Ty niby zadowolony ale oni jeszcze bardziej... nie znam nikogo pracującego przez agencję, kto byłby zadowolony z dochodów...
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-10-05 20:00:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
A cp powiecie o rabenie w Lisim ogonie ??
zdjecie uzytkownika
niemocny - 2015-10-08 19:16:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
UWAGA NA FIRMĘ RABEN! jestem klientem i od początku współpracy nic nie poszło tak jak powinno, czyli rzetelnie i uczciwie. Firma nie odbiera ładunku na czas tak jak zapewniali. Firma również zawyża wycenę ładunku nie stosując się do wcześniejszej oferty handlowej, jeśli nie sprawdzicie faktury z wyceną ofertową to popłyniecie na kilkaset złotych.
zdjecie uzytkownika
sand - 2015-10-12 13:03:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ludzie ... co to za firma, której główny dyrektor oddziału - Smolice ( mowa o Gargamelu ) wylatuje dyscyplinarnie za mobing !!! przeciez to wszystko mówi za siebie jaki tam jest syf .
zdjecie uzytkownika
Eva - 2015-10-22 09:45:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy naprawdę jest tam aż tak źle ?
zdjecie uzytkownika
gimp - 2015-10-25 19:42:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@niemocny, dziwna sprawa, bo moja dziewczyna pracuje jako logistyk i czesto wspólpracuja z rabenem, niedawno nawet była na jakiejs imprezie dla klientów Rabane w Warszawie w hotelu na okeciu. To raczej Raben pracuje bez zastrzeżeń i wyceny ma bardzo konkurencyjne. @sand, skoro poleciał, to teraz moze byc juz tylko lepiej.
zdjecie uzytkownika
brawo ja , brawo ty - 2015-11-03 18:24:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [ktoś - 2015-08-12 20:45:03]:
100% prawda , wszyscy normalni ludzie uciekają z tego kołchozu. Sytuacja jaka panuje w oddziele jest gorsza niż tragiczna . Każdy ogarnięty znajduje sobie prace gdzie indziej. Cały management do wymiany !! Ratują swoją d... zwalając winę na innych z niższego szczebla. Centrala chyba nie kontroluje co się tam dzieje , albo nie chcą wiedzieć. Słupki jakościowe zamiast rosnąć w górę to pikują na łeb na szyje.
zdjecie uzytkownika
hola hola - 2015-11-06 02:11:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No cóż, ja słyszałem, że są przewidziane nowe oferty pracy, nie tylko dla kierowców międzynarodowych, ale również dla administratorów aplikacji tms. Super, że jest umowa o pracę i pakiet socjalny tj karta multisport, ubezpieczenie grupowe, wyprawki szkolne, becikowe i dofinansowanie kursu językowego. Całkiem ciekawe ogłoszenie
zdjecie uzytkownika
wert - 2015-11-08 15:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@hola hola ja rownież widziałem te ogłoszenia, i chyba jeszcze na spedytora krajowego o ile dobrze pamietam
zdjecie uzytkownika
edsa - 2015-11-10 18:29:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak jest umowa o pracę i pakiet socjalny to mnie to przekonuje. byleby tylko nie było u nich za dużo nadgodzin.
zdjecie uzytkownika
sulisz - 2015-11-12 21:48:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [edsa - 2015-11-10 18:29:48]:
jeśli chodzi o pracę na nadgodzinach to wszystko zależy od tego jak radzisz sobie w normowym czasie pracy
zdjecie uzytkownika
tank - 2015-12-02 15:43:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Co do nadgodzin, to pewnie nie są one płacone.. musisz wyrobić swoje obowiązki i zmieścić się w normowanym czasie pracy, a jak nie to trudno. Tak mi się przynajmniej wydaje.
zdjecie uzytkownika
djabeu - 2015-12-03 16:59:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tank - 2015-12-02 15:43:18]:
Właśnie - tak Ci się wydaje... to nie jest tak, że wyrobisz nadgodziny i nie wypłacą - jak wyrobisz to jak w kodeksie pracy - najpierw do "odświęcenia" a jeżeli nie odbierzesz w okresie rozliczeniowym to wypłacają.
zdjecie uzytkownika
Marta - 2015-12-09 15:41:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałabym się dowiedzieć ile można zarobić w dziale rozliczeń?? Orientacyjnie. To dla mnie ważne. Chodzi mi o Miasto Olsztyn
zdjecie uzytkownika
proprok - 2015-12-12 18:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co się orientuję to praca w Raben Management Services jest opłacalna. Da się nieźle zarobić jeśli tylko człowiek chce pracować. Nie ma na tym świecie nic za darmo.
zdjecie uzytkownika
PP - 2015-12-15 10:21:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje ktoś lub pracował na stanowisku asystenta? Jakie zarobki?
zdjecie uzytkownika
OSKAREK - 2015-12-27 04:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W sumie też tak jak @PP też jestem ciekawy jakie są średnie zarobki. Podobno mają też dośc dobre ogłoszenie na specjalistę ds. sprzedaży. Fajnie, że są benefity socjalne i narzędia pracy.
zdjecie uzytkownika
mix - 2016-01-07 17:03:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez szukają osoby na stanowisko Przewoźnika w Starchowicach, w ogłoszeniu podali numer telefonu, wiec mozna osobiscie zadzwonic i wypytac o wszelkie informacjie
zdjecie uzytkownika
, - 2016-01-09 17:20:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
w gądkach niedługo nie będzię miał kto pracować na magazynach. Tak oszukali dawną halę 9 że większa cześć planuję złożyć wypowiedzenia w najbliższym czasie
zdjecie uzytkownika
megien - 2016-01-09 21:54:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wydaje mi się, że nie ma co dzwonić, bo jak zadzwonisz to będą kazali Ci wysłać CV i potem ewentualnie przyjść na rozmowę o pracę, dlatego lepiej od razu wysłać im CV.
zdjecie uzytkownika
djabeu - 2016-01-11 14:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [megien - 2016-01-09 21:54:53]:
Właśnie tak jest... nie ma co dzwonić tylko wysłać CV i czekać na tel. ;)
zdjecie uzytkownika
sakak - 2016-01-12 02:25:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też się zastanawiam nad zatrudnieniem u nich, bo ofert sporo. Dowiedziałem się od kumpla, że zarobki są w porządku jak na branżę, podobno bardzo konkurencyjne, no a do tego umowa o pracę i fajny socjal.
zdjecie uzytkownika
berek - 2016-02-03 11:35:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to fakt, w Raben Polska mają ciekawe warunki zatrudnienia. Teraz szukają, ale na dość wysokie stanowisko. "Kierownik kontraktu"- jak dla mnie strzał w dziesiątkę, jak ktoś ma doświadczenie.
zdjecie uzytkownika
delek - 2016-02-05 11:42:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy ty kolego do nich na jakiekolwiek stanowisko aplikowałeś ? z tego co wiem to raben jest jednym z najlepszych przewoźników w Polsce więc warunki zatrudnienia też są stabilne.
zdjecie uzytkownika
= - 2016-02-06 09:46:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak lubisz być poniżany i traktowany jak robaczek to ta firma jest idealna. Dajesz z siebie wszystko a usłyszysz tylko że robisz za mało
zdjecie uzytkownika
ziom - 2016-02-07 11:45:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wybacz przedmówco ale nie uwierzę w takie słowa. jak sie człowiek nie da to mimo tego że pracodawca moze być na początku zły po czasie zaczyna mocno taką osobę szanować. a jeśli chodzi o Raben- znajomi pracuję i nie słyszałem skarg.pzdr.
zdjecie uzytkownika
stefek - 2016-02-09 11:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiele osób na Raben narzeka, a ja mam wniosek podobny do poniższego. Ludzie powinni się stawiać, oczywiście kulturalnie. A i w Rabenie będzie lepiej się działo.
zdjecie uzytkownika
kiko - 2016-02-26 10:29:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie co, nigdzie nie ma łatwo, naprawdę wszędzie trzeba się starać. z resztą szukają też teraz sporo pracowników, np. specjalistę ds. personalnych w sosnowcu - ale trzeba mieć wyższe kierunkowe wykształcenie
zdjecie uzytkownika
kanarek - 2016-02-29 09:34:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta oferta niestety już jest nieaktualna. ale za to w Sosnowcu szukają też dyspozytora transportu międzynarodowego, tylko że tutaj trzeba również mieć wykształcenie z logistyki i transportu albo z ekonomii
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2016-03-02 13:29:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fajna oferta tutaj się pojawia z tego co widzę, czyli Administrator - wdrożeniowiec aplikacji (R&D) do której chyba wyślę CV, nie ma tylko napisanego jaka umowa?
zdjecie uzytkownika
mlody - 2016-03-18 16:14:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [waw - 2015-07-30 17:07:57]:
jak sie nazywal?
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2016-03-18 20:25:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, koledzy i koleżanki, odpowie mi ktoś jak to się tam sprawy mają czy nie za bardzo? Będe mimo wszystko bardzo wdzięczny,b o chciałbym podjąć tu pracę
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-03-20 09:24:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maciek - 2016-03-18 20:25:50]:
Hej,

wszystko zależy od oddziału. W niektórych rotacja jest masakryczna, w innych ludzie pracują bardzo długo. Ja pracuję tam ponad 10 lat ( biuro)i jest ok.
Uważam, że można zdobyć naprawdę niezłe doświadczenie i stać się dobrym specjalistą.
zdjecie uzytkownika
kazik - 2016-03-20 20:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
xyz, no to ładny staż pracy, 10 lat tylko pogratulować. Ja mysle, czy nie aplikowac na magazyn. Oczywiście wymagane sa uprawnienia na wózek widłowy, ale to akurat mam. ciekawe jak tam z atmosferą.
zdjecie uzytkownika
djabeu - 2016-03-21 15:47:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kazik - 2016-03-20 20:36:15]:
mi minie w kwietniu 11 ale na magazynie... atmosfera od początku taka sama - są grupy które nie dopuszczają do siebie innych, są odludki i osoby powszechnie lubiane bądź po prostu tolerowane... ale cóż - gdzieś pracować trzeba a tu akurat jak nie nawywijasz to Cię nie zwolnią... ogólnie - może być ;)
zdjecie uzytkownika
mirek - 2016-03-27 09:47:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
podniosłeś mnie na duchu @diabeu widziałem, że teraz prowadzą dużą rekrutację a ja akurat zrobiłem uprawnienia i mam już dość zmian pracy chętnie zaczepiłbym się gdzieś na stałe nawet za mniejszą stawkę, mam nadzieje, że to możliwe tutaj
zdjecie uzytkownika
djabeu - 2016-03-29 15:56:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mirek - 2016-03-27 09:47:25]:
spoko możesz rekrutować, pewnie przyjmą Cię, ręce do pracy są potrzebne... życzę powodzenia ;)
zdjecie uzytkownika
koko - 2016-03-29 18:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mirek więc całkiem dobrze trafiłeś :) chyba kaa tu tez nie jest najgorsza z tego co słyszałam :) więc składaj CV i myślę że masz duże szanse :))
zdjecie uzytkownika
sebek - 2016-04-26 10:36:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [djabeu - 2016-03-21 15:47:58]:
Wiem, że niechętnie mówi się o zarobkach, ale czy możesz zdradzić czy można liczyć na 2 z przodu na rękę pracując na magazynie?
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
djabeu - 2016-04-27 14:38:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [sebek - 2016-04-26 10:36:25]:
można ;)
zdjecie uzytkownika
uyt - 2016-04-28 19:08:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mysle ze monza no i sa zapewne jakies premie do tego
zdjecie uzytkownika
. - 2016-04-30 11:49:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sebek - 2016-04-26 10:36:25]:
2 z przodu to już jest z premią jeżeli 2100 cię zadowala. normalnie to dostaniesz 1800 i na tym koniec bo jak wyrobisz normę to i tak premii nie dostaniesz bo zabiorą za tzw reklamację, a czy owe reklamację naprawdę są to już nie udowodnisz. dowiesz się że nie masz premii na koniec miesiąca

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Raben Logistics Polska Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raben Logistics Polska Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert