Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ENERGOINSTAL S.A.

Pracowałeś w firmie ENERGOINSTAL S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
bolo - 2013-03-17 17:31:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O nie ma długo wpisów chyba się poprawiło
zdjecie uzytkownika
haha - 2013-03-25 00:18:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno jakiś wyjazd na niemcy maja do boxberg na remont kotła??
zdjecie uzytkownika
Dragon - 2013-03-28 19:29:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Coś więcej o tej robocie ?
zdjecie uzytkownika
maki - 2013-03-28 19:32:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki ?
zdjecie uzytkownika
pol - 2013-03-29 18:10:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyjazd do Boxbergu jest ale przez jakąś firemke krzak ze wsi pod Poznaniem na łapańca pod Energoinstal.
zdjecie uzytkownika
ing - 2013-04-20 20:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to prawda na renomt z instalu 7.5 netto placone 8 godzin na 12 a resztra do chorego banku godzin a z lapanki z poznamia ludzie po 9 netto ogolnie nikttak nie placi ja instal ogolnie odradzam
zdjecie uzytkownika
Adam - 2013-04-29 12:06:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzi ktoś to co f napisał wyżej? Jest aż tak źle? Czy potrzebne jest jakieś doświadczenie, czy wystarczy być obrotnym? Idzie odłożyć coś z pensji na wakacje, czy życie od pierwszego do pierwszego?
zdjecie uzytkownika
p - 2013-05-04 12:32:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
leser to jesteś sam robiłem na nockach i nikt się nie opierdalał a dziatki jak to dziatki
zdjecie uzytkownika
pracujacy - 2013-05-06 11:01:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co wy za sciemy opowiadacie, jest dobrze, to jest remont wiec czego wy sie spodziewalisci?? jak macie ochote sie opier..... to wyjazd do kraju na prefabrykacje a nie na takie remonty, a z zarciem nikomu sie nei dogodzi raz niedogotowaly laski mieso ale generealnie nie ma co narzekac, da sie najesc i wogole sie cieszcie ze macie jedzenie. zreszta zawsze ten kto najkwiecej gada to najmniej robi.
zdjecie uzytkownika
e - 2013-05-06 15:23:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chłopie tu nie chodzi o kawałek nie dogotowanego mięsa tylko o podejście do pracownika to że każdy robola ma w odbycie i to głęboko i się nic nie liczy ten robol a do kraju to sobie sam jedż a każdy tu pracuje żetelnie a kto ty jesteś żeby wysyłać ludzi do kraju już władza odbiła do główki.Haaaaa
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-12 16:18:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, ktoś wyjeżdzał ostatnio z ENERGOINSTAL? Jak wygląda sprawa ubezpieczenia? No i ile jest płatne zakwaterowanie?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-09-10 05:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co z dniami wolnyni?
zdjecie uzytkownika
venlo - 2013-09-10 23:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma sie sypie sa juz zwolnienia
zdjecie uzytkownika
Mark - 2013-09-11 15:42:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
venio, Ciebie zwolnili lub chociaż wiesz ilu ludzi? Bo coś cicho tu na forum o energoinstal. Czemu robią redukcje etatów?
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-29 21:53:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
anty, to znaczy na czym polega ten mobbing w Energoinstal? Wyzywają, pracujecie po godzinach, obcinają wypłaty?
zdjecie uzytkownika
johnny - 2013-10-08 15:53:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anty, rozumiem, że Ty juz nie pracujesz w energoinstal. Na czym polega to wyciskanie? Kierownicy nie sa otwarci na nowe pomysły, brak jest motywatorów?
zdjecie uzytkownika
Eryk - 2014-02-28 09:31:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwią mnie tutejsze komentarze, bo na mieście słyszałem inne opinie o Energoinstal, nie wiem juz w co wierzyć, może niech to jeszcze ktoś zweryfikuje.
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2014-03-05 23:46:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba pracownicy energoinstal nie siedzą na forum, pewnie wpisów nie ma, bo i nie ma na co narzekać, tak optymistycznie zakładam.
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-03-21 16:10:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Energoinstal jasno opisał etapy rekrutacji na swojej stronie, są trzy, z czego tylko dwa to spotkania, wygląda to sensownie.
zdjecie uzytkownika
johnny - 2014-04-10 16:07:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opis to jedno, a rzeczywistość drugie, tego nauczyło mnie zycie, może ktoś napisze, czy naprawdę wszystko jest takie jasne i klarowne na rozmowach, byłbym wdzięczny.
zdjecie uzytkownika
Franciszek - 2014-04-16 19:55:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgodze sie z tym co napisał johnny, zwykle takie teksty to działania marketingowe, mające zachęcić do aplikacji wszystkich.
zdjecie uzytkownika
Jimmy - 2014-07-31 15:26:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, byłem tam na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko inspektora ds. spawalniczych, zdaje sobie sprawę że będąc prawie świeżo po studiach nie można wymagać tak bardzo wiele, ale posiadanie mgr inż. (wszystko tylko i wyłącznie w zakresie spawalnictwa) oraz IWE i VT2 za 1400 złoty netto rzuca tak śmieszny że aż żałosny cień na tą firmę i propozycję od nich. Proszę Państwa jeśli firma jest poważna to takich stawek dla nadzoru spawalniczego nigdy nie powinna zaproponować - wniosek jednak jeden firma niepoważnie traktuje pracowników. Mam nadzieje że następna osoba która pójdzie tam na rozmowe jako osoba do nadzoru - również zlekceważy Panów z komisji rekrutującej, a zwłaszcza po usłysszeniu stawek jakich proponują. Aha ziewanie i lekceważenie osoby również jest jakoby domeną przynajmniej takie odniosłem wrażenie. Dziękuję za uwagę.
zdjecie uzytkownika
luk - 2014-08-09 10:10:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do Jimmy:
aby była jasność nie pracuje w EI.
Przychodzisz świeży zielony ale z IWE i VT2 (wow!). No i co z tego. Kiedyś aby zrobić EWE/IWE trzeba było mieć kilka lat doświadczenia w pracy. Teraz robi się to w "pakiecie" w studiach. Typowa masówka aby IS mógł zarobić kasę a wiedzy zero (testy wykute na pamięć, uczysz się tomów z wykładów).

Czy Ty wiesz czym się różni spawarka do TIG od spawarki do MIG? pewnie sprawdzisz w "podręczniku" i napiszesz regułkę.

Czy ty wiesz co to jest rura, króciec, komora. Wiesz jak ma wyglądać przetop na takiej rurze?

Jakie są problemy przy spawaniu materiałów z grupy 6 lub 8 . Jaka jest tutaj różnica???

Pewnie NIE! wyczytasz sobie w książce i powiesz, że wiesz. Umiesz zrobić technologię spawania?? wiesz co to jest Obróbka cieplna w praktyce a nie regułka po co się ją robi?

Potem się dziwisz, że ZIEWAJĄ na rekrutacji jak PRĘŻYSZ MUSKUŁY a nic mądrego nie potrafisz powiedzieć tylko to, że masz IWE i chcesz więcej pieniędzy.

Chcesz się zatrudnić do dużej Firmy EI, która ma duże doświadczenie z większością materiałów i to od razu za np. 4000zł brutto. Następnie nastawiasz się, że nauczą Cię wszystkiego a potem z głową do góry pójdziesz po podwyżkę a jak nie to pójdziesz będziesz szukać nowej firmy. Najpierw pokaż coś, sprawdź się w pracy. Napewno szef Cie doceni i widząc w Tobie potencjał będzie chciał rozmawiać. Więcej pokory a nie od razu Wielki inżynier się znalazł z IWE. Dla mnie IWE to teraz jak kurs wózka widłowego (nie obrażając Tych co mają wiedzę)

Jak zaczynałem pracę to startowałem z 1220zł i bez wahania się zgodziłem. Nie zależało mi wtedy na pieniądzach ale wiedzy, którą łapiesz w dobrej firmie 100x szybciej niż w szkole. No ale Ty jesteś z tego nowego pokolenia. Całkowicie inne podejście...
zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-08-14 17:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W pełni zgodze się z tym, co napisał luk. Jesli ktos jest po studiach i nawet jak ma certyfikaty cztery, to nie ma doświadczenia. Czasem ludzie z mgr inż. przed nazwiskiem po studiach ida na bezpłatny staż, czy praktyki w wakacje, bo literki przed nazwiskiem to niestety mało. Nie napisałeś na jaki okres proponowali umowę, może bł to jakiś okres próbny, z możliwością premii, czy czymś takim. Może jednak warto było pójśc na 3 miesiące, zdobyc doświadczenie, potem negocjować stawkę lub znaleźc lepsze miejsce niż energoinstal.
zdjecie uzytkownika
Jimmy - 2014-08-21 11:53:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie teoria teorią - praktyka praktyką, a obecne czasy obecnymi czasami, dawniej nie było potrzeba wielu "papierkowych spraw", dawniej inżynierowi wierzono bo coś tworzył samemu, - bo miał renomę, ogromną wiedzę, nie było wielu unowocześnień, żeby rozwiązać dany problem trzeba było go "dotknąć, poczuć". Nie mam zamiaru wchodzić z szanownymi Panami w dyskusję, obycie z praktyką przychodzi w czasie - potraktujcie to jak funkcje w czasie... Ale dzisiaj do dopuszczenia 1 konstrukcji 1 spoiny - nie ważne jakiej potrzeba mase dokumentów, masę papierków, a tylko certyfikaty na to pozwalają. Nie będę się rozpisywał, panowie krótko zwięźle i na temat - 1400 netto to ma zwykły pracownik fizyczny na produkcji... więc z całym szacunkiem, gdzieś są granice. By the way owszem pracowałem jako fizyczny pracownik i wiem bardzo dobrze na czym to polega.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ENERGOINSTAL S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x