Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o R.R. Donnelley Europe

Pracowałeś w firmie R.R. Donnelley Europe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
smoki - 2015-01-31 15:39:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a ile może dostać/domagać się stażysta-mechanik na utrzymaniu ruchu?
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2015-02-10 19:46:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.

Ktoś może powiedzieć coś o pracy "młodszy elektronik utrzymania ruchu" ul. obrońców modlina?

Parę zdań o zarobkach, ogólnie pracy.. czego się spodziewać?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-02-27 11:27:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wszyscy w wiedzą ze w UR w Donnelley mają jak u Pana Boga za piecem. Kasa taka, że jeden czy drugi na oczy by tego nie widzial jakby nie w tej firmie. Dobrze mają jak paczki w masle wystarczy na nich popatrzec. Polecam jak chcesz zarobić
zdjecie uzytkownika
Ann - 2015-02-27 22:19:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w RR przez 2 miesiące, tak żeby sobie dorobić po maturze. I to były 2 najgorsze miesiące mojego życia. Fakt nie należe do najodporniejszych ludzi na stres,biore sobie do siebie to co ktoś mi mówi, ale tak czy tak poziom traktowania pracownika UZ czasami po prostu był skandaliczny. Praca ciężka fizycznie, czasami po 12h stania na nogach i dżwigania paczek z gazetami,podczas gdy operatorzy siedzieli sobie ,pili kawę i nucili do puszczanych w radiu hitów disco-polo,komentując-ale dziś zapiernicz..... Jasne że zdarzały sie lepsze dni, na innych lżejszych stanowiskach z ok operatorami, ale to była rzadkość.Jedyny plus to fakt że sam ustalasz grafik (jednakże przygotuj się na telefony od brygadzisty przed godziną 7:00 rano ,z niemalże nakazem przyjścia w dzien wolny).Podsumowując ,jesli chcesz sobie dorobic, i masz gdzieś komentzarze i wrzaski na Twój temat to ta praca bedzie ok, w przeciwnym razie odradzam.
zdjecie uzytkownika
add - 2015-03-24 18:48:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy moze ktos wie jak dojechac z pradnika czerwonego do rr na Igołomska
zdjecie uzytkownika
add - 2015-03-24 18:49:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
autobusem
zdjecie uzytkownika
nats - 2015-04-04 23:28:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Praca w RRD nie jest zła, o ile jest się osobą odporną na stres, znającą swoją wartość, no i najlepiej (nie oszukujmy się :) mającą znajomości, układy, wtyki, itd. Pracuję w Tom-Margu ponad rok. Jeśli chodzi o firmy podwykonawcze UZ Domino i Tom-Marg, to na pewno nie jest tak, jak ktoś wyżej napisał: "Pracownicy Tom margu w 90% maja wszystko w tylku i robia tylko to co muszą". Owszem, robimy "tylko to co musimy", bo raz, jesteśmy PODwykonawcami, dwa, zarabiamy śmieszne pieniądze w porównaniu do operatorów, a bywa i tak, że podczas 12h pracy robimy o wiele więcej niż wy. ;) Może i niektórzy mają w czterech literach rzetelność pracy, ale większość ludzi z TM wykonuje swoją pracę bardzo dobrze, a jeśli ktoś przychodzi pierwszy dzień do pracy i na wstępie jest wrzucany na odbiór, szczególnie falcerkę, to nie ma co się dziwić, że sobie nie radzi. Wiele razy widziałam sytuacje, jak przychodziły cudownie wyfarbowane na czarno jak jeden mąż, z kreskami zamiast brwi, panie nokijki (to też jest osobna grupa, na temat której mogę napisać kilkunastostronicową pracę), które obrzucały nowego błotem, stały i darły się wniebogłosy "ty nie możesz tak pakować!!! jak pakujesz?!", prawda jest taka, że często ktoś pakuje lepiej i szybciej od nich. :) Operatorzy na większości maszyn spoko, a jak nie, to najlepiej puścić koło uszu ich narzekania i robić swoje. Co do brygadzistów, cóż. Dziwni ludzie, bardzo. Najbardziej nie mogę się połapać w "systemie" odwoływania ludzi. Czasem jest tak, że ludzi brakuje, pracy jest dużo, ale i tak wyślą komuś sms "dziś wolne", za to męczą ludzi, którzy przyszli do pracy, czy nie zostaliby czasem na 12h, lub ściągają na siłę pracowników z P1/P2. Wtedy to jest już kompletna masakra, nie obchodzi ich, czy masz jak i czym dojechać/wrócić, nic zero, możesz nawet na piechotę wracać do domu po 22, radź sobie sam. ;) Radziłabym też przygotować się na pobudki przed godziną 7 rano, szczególnie w dni wolne i smsy 20 minut przed wyjściem na tramwaj do pracy "dziś wolne". O dniu wolnym nie wpisanym w grafik nie ma mowy, chyba, że cię odwołają. Ogólnie praca tam nie jest tragiczna, można się przyzwyczaić, ale na pewno nie jest to praca dla ludzi ze słabym charakterem, bo dosłownie zajeżdżą.
zdjecie uzytkownika
zdzisek - 2015-04-25 20:43:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Pierwszy - 2014-10-13 13:20:22]:
Zapomnijcie o takich kwotach - porobili masę lotnych by nadgodziny zabrać.I co? Goła pensja , ot tak!
Socjał świetny ( opieka medyczna ,karta multisport, raz w roku piknik ,itp.), wypłata nawet do 5 na koncie!
Niestety kolesiostwo/znajomości/lizanie dupy mile widziane nawet przy awansach.NIEKTÓRE konkursy przeprowadza się po to ,by wszystko ładnie w papierach wyglądało ,a w kuluarach wiadomo kto będzie miał zaszczyt awansu.
Jak masz rodzinę to nie jest praca dla ciebie.
Godność czy honor lepiej schowaj do kieszeni ... .
zdjecie uzytkownika
ddd - 2015-05-13 12:53:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
zgadzam się z przedmówcą przyjmują ludzi z coraz niższymi kwalifikacjami dramat mają być tani ,łamanie procedur, obchodzenie przepisów ,kolesiostwo kto coś miał w głowie to z tamtąd ucieka, podwyżki można tażać się ze śmiechu
zdjecie uzytkownika
miki - 2015-06-09 23:22:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podwykonawcy grosze. Na maszynie jest tak: pierwszy i drugi operator się nie zmienia chyba że umrze. :-) Niższe stanowiska to 1450zł netto jezeli jest umowa. podwykonawcy grosze. Duża rotacja na niskich stanowiskach. Duży hałas
zdjecie uzytkownika
nikitaki - 2015-06-11 11:35:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TeraJaGadam - 2014-09-21 01:43:56]:
Ciekawe kto z działu HR to pisał ? żenada i porażka! stawki 1400 na rekę jak nie zabiorą nadgodzin! Dopłata do posiłku od 20 lat taka sama! Możliwość awansu owszem tylko większa odpowiedzialność ale stawka niezauważalnie wrasta z 1400 na 1460. Ale co nie zabije to wzmocni. Pozdrawiam kolejnych niewolników na sztapli;-)
zdjecie uzytkownika
mag - 2015-07-17 20:07:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz EE Donnelley Europe poszukuje magazynierów, ogłoszenie wygląda bardzo dobrze, bowiem w ofercie napisali, że jest umowa o pracę, czy atrakcyjny pakiet świadczeń dodatkowych, obejmujący m.in.: - prywatną, darmową opiekę medyczną, - ubezpieczenie na życie i NNW, - okolicznościowe bony zakupowe, - dofinansowanie do posiłków, - dofinansowanie do różnych form zajęć sportowych, Dodatkowo oferują doskonałe zaplecze socjalne w miejscu pracy. Czy wiek toś ile w tym prawdy?
zdjecie uzytkownika
Marysia - 2015-07-23 08:35:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mag - 2015-07-17 20:07:12]:
Nie EE tylko RR misiu, atrakcyjny pakiet osłodzi Ci głodową pensję, ale prestiż zostaje, pracujesz w korporacji. Prestiżem nakarmisz rodzinę i zapłacisz rachunki.
Wchodź w ciemno.
zdjecie uzytkownika
Daria - 2015-08-18 14:25:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej pojawiła się dla mnie ciekawa propozycja pracy na stanowisku Młodszy Specjalista ds. Administracji Personalnej w RR Donnelley Europe Sp.zo.o. Już szykuję list motywacyjny CV dawno gotowe do wysłania. Wiem, że na rozmowie kwalifikacyjnej uda mi się zdobyć maksimum punktów. Pozdrawiam wszystkich aplikujących.
zdjecie uzytkownika
boern - 2015-08-24 09:28:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witajcie,czy może ktoś pracował przy sztaplarce,jakieś ogólne wrażenia
zdjecie uzytkownika
koko - 2015-08-29 11:34:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Byłem kiedyś w tej firmie na rozmowie na stanowisko młodszego specjalisty ds obsługi klienta. Warunki socjalne i płaca, która oferowali nie były złe, ale sama rozmowa pozostawiała wiele do życzenia. Nie miła komisja składająca się z około 6 osób, przesłuchująca kandydatów w taki sposób jakby aplikowało się do KGB. Pozwoliłem sobie na więcej szczerości w tej rozmowie, gdyż mam pracę, więc bardziej poszedłem tam dla sportu, więc utarcie im nosa sprawiło mi wiele przyjemności. Najlepiej, jak pracownik ma być dyspozycyjny 24 h na dobę to znaczy, że nie może opuścić stanowiska pracy, jeśli nie wykonał wszystkich zadań ( nie chodzi tu o dead line), oczywiście nadgodziny nie są płacone, po czym odpowiedziałem, że to niezgodne z prawem nie płacić nadgodzin i tyle czasu przetrzymywać pracownika i pewien Pan ( pozdrawiam serdecznie :), który grał kozaka po usłyszeniu tej odpowiedzi zrobił się nie miły do kwadratu w stylu jak ja mogę wydawać takie opinie wielkiej firmie z USA. Najlepszy był moment zadawani pytań przez kandydata. Komisja nie umiała odpowiedzieć na połowę pytań zawartych w ogłoszeniu, po czym Pan kozak zaśmiał się i skomentował, "to my w ogóle piszemy takie rzeczy w ogłoszeniach". Podsumowując w tego typu firmach nie lubią ludzi z mózgiem i jajami, ponieważ są za inteligentni i widzą, że są nabijani w budelkę przez wielką firmę z USA, która żeruje na pracownikach znad Wisły po to, żeby ci z zachodu mieli pensję po 3000 euro, a niestety prawo na to pozwala, bo w tego typu firmach powinny być takie same stawki co na zachodzie. Zaproszono mnie na drugi etap, ale odmówiłem. Rozmowę oceniam za nie profesjonalną, chamską, gdzie wymagania były jakby się aplikowało do KGB.
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2015-09-10 11:04:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a mechanicy i cały ten dział burski straszne . Mechanicy wielkie paniska jak i elektronicy . A co do tokarzy to szkoda gadać cieżko zastać na stanowisku pracy a na nocach zapomnij . Jak przyjdziesz ze ci coś trzeba do maszyny dorobić to cię zbesztają i wypieprzą z warsztatu . Oni myślą ze my na hali nie wiemy ze tokarze sypiają na myjce wraz z mechanikami i elektronikami . A z warsztatu elektrycznego urządzają sobie wieczorne seanse filmowe kto oglądając film odpadnie idzie spać za szafę . Wielokrotnie zgłaszając awarie wychodzili z zakamarków warsztatu i szatni zaspani i wkurzeni ze coś chcemy . Ze nie wspomnę już o palarni my wszyscy mamy zakaz palenia oprócz palarni a oni z spawalni urządzili prywatna palarnie . Dziwi mnie dlaczego ich kierownik nie kuma faktów na zmianie dziennej maja po kilkanaście wyjsć na fajkę a jak przychodzą nocki to zero wyjsć Hahahaha co przestają w nocy palić !!! . Spawalnia jest idealnym miejscem a wiem bo za dawnych czasów byłem kilka razy z mechanikiem zapalić na spawalni ludzia sie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poprzewracało i już mnie nie zapraszają . Jednym słowem państwo w państwie masakra nikt nie ma nad nimi kontroli robią co chcą . Żeby chociaż jakaś wiedzę mieli nic do pięt nie sięgają dawnym starym mechanika którzy tu kiedyś pracowali . Teraz patrzą żeby nic nie robić na nocach sie wyspać oglądnął jakiś film i jeszcze przytulić jakaś chemię i nie tylko z magazynu każdy kawałek złomu przyda sie w domu ze nie wspomnę o fabryce fuch na tokarce !!!!
To tyle i oni wszyscy myślą ze my na chwali nie wiemy co sie tam za drzwiami wyrabia wiemy bardzo dobrze . Tylko dziwie sie czemu nie zajmie sie tym nikt wyżej .!!!!
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2015-09-11 00:49:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja chciałem coś powiedzieć ze mechaniory a szczególnie bracia kotowaci to masakra nawet ręczniki zwijają i wynoszą katastrofa . A ten zawodowy rajdowy to już na całego loctite to pewnie już worek w piwnicy ma .
Ale jaki pan taki kram . !!!!!! Ich szef tez tak robi to jest ciche przyzwolenie . Szkoda ze nie ma już giganta wsród nich przeńiesli go na p1 Hahahaha i zrobili szefem zmiany hahahahahaha on to dopiero materiał kolorowy szarpał !!! Raz to nawet go złapali na magazynie jak kradł ale oczywiście to z magazyniera debila zrobili . Magazynier nie pracuje a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest szefem zmiany BRAWO
Cała hala sie śmiała jak Z wychodził w nocy do samochodu i kulał :):):):) bo mu miedz brąz wadziły !!!
Tak trzymać więcej takich a mi k. a. Wezmą premie bo położyłem krzywo składkę . Piernicze napisze oficjalnego maila do wszystkich jak mnie traktują na warsztacie . Ja tez z mechaniorami paliłem na spawalni niech władza koryta stalowe na dole zerwą zobaczymy ile tam jest kiepow !
zdjecie uzytkownika
Załoga sundey - 2015-09-12 11:04:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę ze komuś mocno zalezli za skure na warsztacie . Ale sie nie dziwie pracuje tu od dawna i przyzwyczaiłem sie do takiego traktowania na warsztacie ale tak myślałem ze w końcu trafi sie młody który nie da sobą pomiatać .
Zgadzam sie coś sie musi zmieńic to jest państwo w państwie nie szanują nikogo traktują nas z obsługi jak bezmózgie yeti . A tam co mądrale po zawodówkach RR IM ŻYCIE URATOWAŁO . Panowie serwisanci !!!!!!
zdjecie uzytkownika
Paulo - 2015-09-15 22:50:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czekam aż ktoś nie wytrzyma i pójdzie do Michała poskarżyć sie na ur. !!!
zdjecie uzytkownika
mrok - 2015-09-17 18:52:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba teraz jakaś jesienna rekrutacja ruszyła w RR Donnelleu Europe, bo jest zatrzęsienie ofert. Szkoda że moje wykształcenie sie nie wpasowuje w nic, no ale... W każdym razie szukają młodszego analityka finansowego, pracownika do obsługi maszyn, elektronika utrzymania ruchu, pracownika sekreteriatu/recepcji.
zdjecie uzytkownika
g.anonim - 2015-09-20 00:21:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, dalej wręczają
zdjecie uzytkownika
Roman - 2015-09-22 12:44:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszałem ze maja być jakieś roszady na utrzymaniu ruchu w P2 . Moze w końcu sie za nich wezmą !!!!
zdjecie uzytkownika
Qwerty - 2015-09-23 16:05:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mario ciekawie piszesz. Masz jeszcze coś ciekawego o utrzymaniu ruchu?
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-10-06 12:25:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a wie ktoś może ile zarabia się a administracji, np. HR? ale proszę o komentarze podparte wiedzą, a nie złośliwymi przypuszczeniami :)
zdjecie uzytkownika
niezadowolony - 2015-10-17 19:32:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co to za praca jak jest wolne karza przyjsc, a zarobki słabe jak na takie warunki
zdjecie uzytkownika
4hty - 2015-10-17 23:19:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mi się wydaje ze nie maja teraz żadnej rekrutacji przynajmniej nic nie ma w internecie na ten temat na ich stronie też nie wiec możliwe ze juz znaleźli ludzi na stanowiska na które poszukiwali @ktoś wydaje mi się ze jak w każdej firmie pensja uzależniona jest od tego na jakim stanowisku pracujesz i jakie masz kwalifikacje
zdjecie uzytkownika
Zadowolony - 2015-10-23 22:58:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Akurat mam do czynienia ludżmi z CLK iii.... nie narzekają. Atmosfera w porządku, ludzie też, liderzy znają się na robocie. Po wzroście produkcji jest zapieprz i przepełnienie ale w końcu przychodzi się tam do pracy, a nie spać.!
Polecam zatem pracę na widlaku... (są wakaty).
Pieniądze też nie są takie złe. Nie jest to średnia, ale między minimalną a właśnie średnią się zarobi.
Nie dajmy się zwariować..
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2015-10-24 09:01:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Cześć, wczoraj byłam na rozmowie. Rozmowa bardzo luźna, dwóch rekruterów, generalnie bardzo przyjemnie. Czytając wcześniejsze wpisy jestem w szoku. Na rozmowie wszystko brzmiało tak kolorowo! W zależności od wyników szybko umowa, zwiększenie stawki, nauka języka online... to wszystko kłamstwo??????? Nawet byłam skłonna spróbować za tą niską stawkę zakładając, że do trzech miesięcy można się wybić.
zdjecie uzytkownika
S - 2015-10-30 19:18:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawa - 2015-10-24 09:01:35]:
Nie piszesz, do jakiego działu aplikowałaś. W sumie - weź spróbuj, nie w każdym dziale w tej firmie jest tak źle.
zdjecie uzytkownika
tomasz - 2015-11-17 19:55:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ciekawa, a na jakie stanowisko aplikowalas do nich, tak jak pisze @S, tez bym aplikował przynajmniej sam sie przekonasz rzeczwiscie jak jest i czy watro na wieksza mete przeciez nie musisz sie wiazac chyba ze bedzie ok to tak,ja tez aplikowalem na stanowiska elektronika utrzymania ruchu,odpowiadam ich wymaganiom i ciekawi mnie umowa oraz wynagrodzenie
zdjecie uzytkownika
natka - 2015-11-19 22:57:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się @tomasz, że każde stanowisko jest nieco inaczej opłacane. Umowa pewnie jest wszędzie, ale pytanie czy od razu czy dopiero po okresie próbnym
zdjecie uzytkownika
@123 - 2015-11-20 08:28:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zazwyczaj zawsze jest okres próbny ok 3 miesięcy(chyba że ktoś jest boski na rozmowie kwalifikacyjnej), potem umowa 2-5 lat. Stawka godzinowa w zależności co potrafisz, jak @tomasz będzie miał wiedzę na odpowiednim poziomie to stawka będzie fajna a jak okaże się zielony w temacie i podstaw nie będzie znał to lipa.. i stawka lipna.
Dużo osób widzę że narzeka na robotę w RRD, ale najbardziej narzekają Ci którzy mają dwie lewe ręce a nie wiadomo co by chcieli!
Jak by było tak źle jak jest na forum to ludzie po kilkanaście lat by tu nie robili i to całymi rodzinami.
zdjecie uzytkownika
rimowy - 2015-11-21 20:59:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej,
Ile można zarobić na obsłudze lini rima system?
Wypowie się ktoś kto pracuje na rimie?
z góry dziękuje
zdjecie uzytkownika
anekin - 2015-11-22 03:33:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czyli rozumiem, ze dopiero po tych 2-5 latach pracy jest umowa na czas nieokreslony, trochę długo to trwa jak dla mnie.
zdjecie uzytkownika
wirówka - 2015-11-24 14:12:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@anekin myślę że to zależy od starań i stanowiska, jak zostaniesz np. według nowej oferty pracy analitykiem systemu it to szybciej dostaniesz i nagrody finansowe przewidziane
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-11-25 17:12:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w rrd 7 lat.. o 7 za duzo... jak zacząłem przeglądać opinie to wszędzie są lepsze niz tu... rrd jest w takiej desperacji ze na wsiach na slupach ogłoszenia wywieszają.. przyjmę każdego, warunek jeden dwie rece (moga byc obie lewe) i dwie nogi.. sztuka to sztuka.. wykorzystywanie straszne! szefowie nic nie mjaa do gadania bo Michała sie boją.. szkoda gadać... nie polecam, a nawet odradzam..
zdjecie uzytkownika
kkk - 2015-11-27 21:51:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [tomasz - 2015-11-17 19:55:03]:
ostrzegam przed tą chora korporacją a zwłaszcza p2 praca ostatniego sortu bo jakie płace tacy fachowcy chyba że do wypłaty dorzucą kilka ich chorych sloganów che che np firma o ugruntowanej pozycji che che
zdjecie uzytkownika
drukarz - 2015-11-28 13:53:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej,jakie stawki ma drukarz na gosie M-600
zdjecie uzytkownika
Młodszy - 2015-12-04 18:03:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czego byś oczekiwał @pracownik od szukania osób po wsiach, wiadomo że niektórzy pracodawcy nie mają łatwo, a to nie do końca ich wina. W Krakowie jest sporo ogłoszeń na analityków np
zdjecie uzytkownika
Zarobiony - 2015-12-15 17:31:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracują po kilkanaście lat ponieważ jak sie zatrudniali była inna rzeczywistość i płaca lepsza i atmosfera . A teraz sie po prostu zasiedzieli i cieżko zmienić prace przyzwyczajenia . A poza tym przez te lata stawki im urosły i tak zle nie zarabiają . No gdzie pójdzie taki operator z introligatorni jak on poza klejeniem albo szyciem gazet nic nie umie . Albo drukarz ? U prywaciarzy nie jest tak kolorowo a poza tym tej ragi drukarni w Krakowie nie mamy dlatego lipa ze zmiana pracy . Albo mechanicy elektronicy nauczyli sie naprawiać sundeya czy M600 a w Krakowie mało kto ma takie maszyny . W innych firmach szukają Techników ludzi wielozadaniowych . W niewielu firmach Ur jest tak rozbudowane i podzielone na mechaników elektroników czy automatyków . Gdzie indziej musisz umieć wszystko . Dlatego cieżko jest pracownikom RR znaleźć gdzieś prace w swoich zawodach .
Dlatego tez ci ludzie pracują po kilkanaście lat i bedą pracowali do samego końca firmy lub swojego . Chyba ze wcześniej firma uzna ze już sie ktoś nie nadaje to sama sie pozbędzie takiego kogoś podkładając mu świnie . Wiecie ze jak chcecie uderzyć psa to kij sie zawsze znajdzie
zdjecie uzytkownika
tomasz - 2015-12-15 20:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lepiej posiadac kilka dodatkowych umiejetnosci czy uprawnien, tak jak mowisz pojdziesz gdzies dalej to wiecej wymagaja od ciebie, a tu widocznie nie za bardzo i jeszcze narzekaja a maja dobra kase
zdjecie uzytkownika
Zarobiony - 2015-12-15 21:53:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [tomasz - 2015-12-15 20:33:52]:
Oni w RR maja wczasy pod grusza , wydaje im sie ze praca pod obciążeniem i niewiadomo jak odpowiedzialna :) hahahahahahaha
No faktycznie jak gazety nie uda sie wydrukować to świat sie zawali buuuuuhahahaha , tak sie tylko wydaje tym korporacyjnym kierownikom którzy wpajają w głowy swoich podwładnych takie brednie o ratowaniu świata i o ich misji jacy to oni nie sa ważni i potrzebni . Wymazując gumka do mazania P1 i P2 99,9 procent społeczeństwa w Krakowie nie zauważy różnicy . Odczują to tylko niewolnicy tej korporacji bo skończy sie słoneczny patrol i trzeba bedzie sie zmierzyć z prawdziwym życiem i poszukać pracy . A tutaj na niewiele sie zdadzą dyplomy pochwały niewe motywacje itd itd .
zdjecie uzytkownika
Zorientowany - 2015-12-28 13:49:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedz do "zarobiony"
Jarek a co ty możesz o pracy na ur wiedzieć jak wy żarówki w drukarni wymienialiście ????
Wiec proszę nie udzielaj sie w tematach na które nie mozesz mieć nic do powiedzenia !!!
zdjecie uzytkownika
gruby - 2015-12-28 20:39:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co wyscie sie tak przypiepszyli do ur-u, mało to działów w drukarni gdzie pasowałoby zrobic porzadek??? daleko nie trzeba szukac... temat na topie to premia roczna tylko ze na nia trzeba sobie zapracowac a nie spac po katach
zdjecie uzytkownika
On - 2015-12-28 23:38:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widocznie w innych działach sie pracuje i dlatego nikt nie ma im nic do zarzucenia . A niestety w naszym kochanym Ur jak jest każdy wie:)
A premia będzie zobaczycie !!!! Wiem z pewnego źrodła . Tylko nie wiem ile procent
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-12-28 23:40:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A skąd wiedziałeś ze to ja ? Sprzedał mnie pewnie któryś z mojej zmiany ?
Mów szybko kto
zdjecie uzytkownika
Nur - 2015-12-30 23:34:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dyskusja bez podpisywania się zawsze będzie tylko domniemaniem, pamiętajcie ;) A swoją drogą. Donnelley szuka teraz młodszych analityków finansowych, chyba wyślę CV.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2016-01-21
Żródło: Gowork.pl
Kraków
(małopolskie)
Firma RR Donnelley, założona w Chicago 150 lat temu, jest światowym liderem w zakresie kompleksowych usług poligraficznych oraz szeroko rozumianej zintegrowanej komunikacji. W Polsce RR Donnelley posiada zakłady produkcyjne w Krakowie i Starachowicach oraz biuro kreatywnego zarządzania treścią w Warszawie.Obecnie poszukujemy kandydatów do pracy na stanowisku: Specjalista ds. Systemów LogistycznychMiejsce pracy: Kraków, u
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
koli - 2016-01-25 17:21:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nur - 2015-12-30 23:34:51]:
powodzenia. Firma robi się co raz bardziej popularna, więc nie dziwie Ci się. Mój znajomy aplikował do nich na stanowisko specjalista ds. Systemów Logistycznych
zdjecie uzytkownika
psto - 2016-02-08 20:57:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, wiecie czy cały czas można odbyć u nich staż do koordynacji produktu? Dość fajna opcja, ale ciekawe na ile trzeba znać język niemiecki, żeby potem spokojnie zdobyć zatrudnienie u nich/.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie R.R. Donnelley Europe!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie R.R. Donnelley Europe

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert