Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o R.R. Donnelley Europe

Pracowałeś w firmie R.R. Donnelley Europe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
jan - 2014-06-19 18:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czasem wykształcenie nie jest wazne, np. einstein rzucił szkołe, doswiadczenie w dzisiejszych czasach to podstawa, widac w R.R. Donnelley tak jest.
zdjecie uzytkownika
tom marg - 4 latni pracownik - 2014-06-23 14:18:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jeżeli chodzi o firmy podwykonawcze typu Domino- wyzysk wyzysk, praca albo stojąca, albo znowu siedząca i wklejanie jakiś kremików, ulotek, próbek perfum etc. do gazet. Panie które to robią najczęściej juz starsze dosłownie zasuwają jak maszynki... Nawet jak do łazienki wychodzą to truchtem żeby akrod zrobić do godz 13 i móc wyjść po tych 7h, ale czy warto? Jak ktoś mniej wydajny był to zdarzało się ze za 8h siedzenia na kremikami 30zł dostał. Plus jedna szalenie miła brygadzistka z domina rozwierająca swe ustka w okrzyk bitweny często poprzeplatany naszymm słynnym k. itp. Owy okrzyk miał mobilizować Panie w wieku jej własnej matki czy babci do lepszej wydajniejszej pracy. Wiele razy dało się słyszek: Jak to k.... jest zrobione? Źle Źle!. Moje odczucia były różne od chęci dania owej brygadzistce w papę za brak szacunku do starszej osoby, do prcownika, do kobiety, a z drugiej strony przerażające było to że Panie składały uszy po sobie i nic nie odpowiadały. Zero: stop kochanie mam więcej lat pracy niż ty chodzisz po tym świecie.
Rozumiem strach o pieniądz o brak pracy, niska emerytura, a tu trzeba opłacić, dziecią pomóc, ale gdzie szacunek do samego siebie?
RR Donnley: nie jestem w stanie nic powedziec apropo stawek czy warunków pracy osob bezposrednio zatrudnionych w RR jako operator, pomocnik, suwnicowy/a, i całej reszty obsady na magazynach. Ludzie bezpośrednio u RR mają umowy, dostają bony na święta, mają raz w roku piknik RR gdzie można przekąsić kiełbachę na branzoletkę i pohulać przy zabawach, wigilia obowiązkowo. Także plus ze RR dba o właściwych swoich pracownikow zeby jako tako namiastkę dobrej wzajemnej współpracy mieli. Wiem tylko że często pomocnicy operatorów się zmieniali z tego wzg. ze albo stres albo brak zapału albo konczyly sie okresy próbne. sami operatorzy- siedzą lata na tych samych stanowiskach czasami zmieniając maszynę, także tak źle im musi nie być. Do tego świeże miesko- czyli nas podwykonawców rzucają średnio raz na 2-3 miesiące na ich maszyny to i mają na kim oko zawiesić, poplotkować, zbijać jeszcze bardziej bąki i na kogo krzyczeć :) Generalnie cześć operatorów ok, inna część ma problemy rodzinne, kompleksy skończonych szkół podstawowych czy innego bakcyla i próbują zabłysnąć na "ich maszynie" pokazując biednym ucznią/ studentą i rencistą, że są podwykonawcami-miernotami bo to oni są a nie wy -kapitanem, ostoją, pracownikiem roku, zwycięsca konkursów typu: co zrobić ze śmierdzącymi butami, albo jak uciąc 100-tki suwnicowym. Także trudno sprecyzować RR w 2 zdaniach :)ale zawsze mnie śmieszyło jak faceci po szkołach ledwo uczących liczyć czy odróżniać opornik od diody umieją tak przekonać podwykonawców że są tępsi od nich, że im naprawdę to wychodziło. Wiekszość operatorów zwłaszzca z maszyn typu-korona tempo (Ave! :)) chyba nie ma pojęcia że uczniowie którzy tam się męczą, bedą meczyć sie pare miesiecy max parę lat, a oni operatorzy? No cóz... jeszcze student moze zostać kiedyś jego szefem albo osobą ponad i co wtedy? Nawet nowe felgi w BMW z 92 nie wystarczą :( czy wakacje na daczy.
Panie z RR tzw. Nokijki - daj Panie Boże siły, znowu oprócz paru wyjątków to jedno wielkie zbiorowisko pań w wieku 30,40 + z charakterkiem pań po 60, rozgorycznonych, wyfarbowanych jak jeden mąż na czarno i tak samo, papa w dół i okrzyk bojowy! Do dzieła podwykonawcy! Do dzieła! bo ja lecę na korone lub tempo :)
I jeszcze ukochany Tom-Marg- nie dajcie sie zwieść ze atmosfera zła, ją tworzą rozgoryczeni ludzie w/w a podwykonawcy to bardzo czesto ludzie młodzi, majacy jeszcze siłe zapał i jeszcze nie przejmują sie tak tym wszystkim co w RR sie dzieje, na szczescie umieją rozgraniczyc prywatne zycie od pracy. Ja osobiscie dobrze wspominam ludzi i z tom marg i z domina i do dzisaj utrzymauje kontakty (4 lata pracy w rr). Wiec w RR bedziesz pracowac za stawke jako podwykonawca w Tom Marg: 6.21 dzien powszedni 8 cos tam weekend. 50zł lub 65 zl wychodzilo. dwunastki- 100zł nocki wiadomo lepiej. Zmiany 1,2,3 ale wiekszosc biorą na 2 (6-14, 14-22, 22-6) Bedziesz pracowac z młodymi fajnymi interesującymi ludzmi, sympatycznymi Paniami z Domina no i z RR :P Praca: albo bardzo rzadko np 3 razy w tyg albo non stop np 14 dni pod rzad bez dnia wolnego bo tak np chcesz. wszystko zalezy od zapotrzebowania ale nie licz na inny zakres wyplaty niz 500-1200 zł gdzie 1200 to rzadko. Hardkory wyciagną wiecej ale to trzeba miec dobry kontakt z brygadzustką lub chłopaka najlepszego kolegi brygadzisty lub znac dziewczyne brygadzisty lub byc jego siostra sasiadem psem.
Polecam jak ktoś chce dorobic szybko i na pare miesiecy, nie polecam ludzią myslącym poważnie i tym którzy maja większe potrzeby niz 800 zł. Przycięcia non stop, wystarczy podjechac do Biura ale najwieksza tendencja -to rzucanie grupki osob co 2-3 miechy. Pojedyncze osoby rzadko. Dojazd? CB, Trans Bus, D-bus, lub MPK-tragedia :)
aaa i w tom marg oczywiscie umowa zlecenie, brgadzistka WYMAGA zaswiadczen lekar
zdjecie uzytkownika
ev - 2014-06-23 14:20:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [i - 2011-05-20 08:22:06]:
hahahaha za co? no prosze Cię... to chyba nie w RR
zdjecie uzytkownika
jan - 2014-06-23 20:12:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ev, to masz inne zdanie o RR, bo tom marg naprawdę się rozpisał, podał argumenty, przykłady, a Twój post to jedna linijka..
zdjecie uzytkownika
piter - 2014-07-11 15:44:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktoś wie jak jest na stanowisku elektryk utrzymania ruchu? jakie zarobki i atmosfera?
zdjecie uzytkownika
neww - 2014-07-31 11:14:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ubogie macie to forum o rr, dobrze ze kolega sie rozpisał to mozna sie dowiedziec czegos wiecej.
zdjecie uzytkownika
agrok - 2014-08-14 18:01:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracowałem w tom marg w rr na igołomskiej i nie było tak żle brygadziści spoko ludzie z tom marg i firm podwykonawczych też inna sprawa to operatorzy są tacy którzy ci wytłumaczą pomogą np podstawią paletę ale są tacy którzy o wszystko się czepiają np ze maszyna ci się zacieła czy że smieć leży na podłodze sam musisz wyjechać paletą dać nową i ją podnieść a maszyna ciągle pracuje...także brygadziści ludzie z firm podwykonawczych spoko a operatorzy no coż zależy na jaką zmianę i maszynę trafisz.
zdjecie uzytkownika
bhp - 2014-08-21 12:35:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile zarabia bhpowiec w lodzi? Warto tam starać się o pracę?
zdjecie uzytkownika
norbert - 2014-08-28 21:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a nie wiecie może jak z atmosfera na magazynie w Krakowie? R. R. Donnelley właśnie poszukuje na magazyn, oferuja sporo: zatrudnienie na podstawie umowy o pracę, stabilną pracę w miłej atmosferze, rozbudowany pakiet socjalny (m.in. prywatna opieka medyczna, dodatkowe ubezpieczenia, dofinansowanie do zajęć sportowych).
zdjecie uzytkownika
TeraJaGadam - 2014-09-21 01:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję na stałe jako operator sztaplarki, stawka na 5+ social celujący atmosfera zależy od dnia, jak maszyna sie nie to wszyscy jesteśmy zadowoleni, to nie jest tak że my nie szanujemy podwykonawców, każdy robi swoje, jak trzeba to pomagamy a jak nie to się nie wtrącamy :D polecam.
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-10-03 19:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
RR Donnelley to jedna z największych i najnowocześniejszych drukarń w Europie, oferująca usługi poligraficzne i pokrewne firmom wydawniczym, katalogowym, handlowym, produkcyjnym, telekomunikacyjnym i technologicznym oraz instytucjom finansowym i wielu innym. Realizując niezrównany zakres usług, pomagają swoim klientom lepiej dotrzeć do odbiorców.
zdjecie uzytkownika
Pierwszy - 2014-10-13 13:20:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam

Pracuję w RR Donnelley Europe już kilka dobrych lat
Zarobki i system pracy jak na Polskie warunki jest bardzo dobry
Pracujemy 14 dni w miesiącu po 12h. Każdy następny dzień płatny 100%.
Bez nadgodzin na stanowisku Pierwszego Operatora wypłata to jakieś 3000 netto, a jeśli już jest możliwość nadgodzin ( np urlop, L4 ) wtedy wypłata może sięgać nawet 7000 netto. Czy to jest źle? Pracownicy Tom margu w 90% maja wszystko w tylku i robia tylko to co muszą, to tak naprawdę czego oczekują? Odbieranie czy nakladanie to nie jest skomplikowana praca a prowadzenie maszyny to jest co innego. Człowiek każdego dnia uczy sie czegos nowego, odpowiada za ludzi i za wszystko co sie tam dzieje. Jeżeli ktoś jest normalny i nie zgrywa cwaniaka i hura bura to jest traktowany normalnie a jesli jest tak jak pisałem to czy w drukarni czy na budowie nikt go nei bedzie szanował.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-10-29 16:28:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy to, że pracujecie po 14 dni w miesiącu i to po 12 godzin dziennie, to jest prawda? nie ma jakieś pracy bardziej znormowanej etatowo jak np 8 godzin dziennie i więcej dni pracujących? Bo nie jestem przekonany jednak do takiego systemu pracy, da się to jakoś indywidualnie ustalić z szefem na przykład?
zdjecie uzytkownika
pier - 2014-11-09 21:00:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
system zalezy od miejsca pracy, sa takie po 8 ale nie polecam - zdecydowanie lepszy po 12, dużo wiecej czasu wolnego i nagdodziny 100% platne a w systmie 8h tylko 50%
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-11-25 18:52:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piter - 2014-07-11 15:44:34]:
Nie polecam pracy. Jako elektryk rowniez. Tak jak ktos tu wspomnial. W zakladzie rzadzi mafia kierownikow mechanikow. Jak nie wejdziesz z nimi w uklady lub zechcesz miec swoje zdanie to cie zgnoja. Atmosfera fatalna. Nie licz na pomoc przy naprawie. Mnostwo awarii. Maszyny sie sypia. Pracujesz na wysokosci i zaden ci nie poda narzedzi, tylko bedzie chodzil w okolo i dogadywal. Mechanik rzadzi elektrykiem choc wiekszosc to buraki. Zarobki fatalne. Zadnych podwyzek. Zarabialo sie tylko na nadgodzinach. Czyli pracujesz non stop o padasz na pysk zeby cokolwiek zarobic. Dlatego oplaca im sie przyjmowac nowych za grosze aby bylo mniej nadgodzin.
zdjecie uzytkownika
Potencjalnynowy - 2014-11-25 20:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A czy do RRD czasem nie rekrutuje biuro Radstat? Mam propozycje pracy w drukarni na Obroncow Modlina w Krk ale tam sa 2 drukarnie. (Jest jeszcze Multipol)
zdjecie uzytkownika
JA - 2014-12-02 00:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracownicy z firm podwykonawczych nie są świadomi jaką my (operatorzy) mamy pracę w stresie i odpowiedzialność. Kiedyś też pracowałem jako UZ-et i wydawało mi się, że oni cały czas siedzą, pierdzą w stołek i bajerują laski, ale teraz wiem, że żeby sobie usiąść na krześle to nieraz trzeba się dość sporo obiegać i owku*wiać. Dlatego punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
TomMarg Domino lub Ramstad nie biorą żadnych odpowiedzialności za to co robią, dlatego my musimy ich pilnować, a czasami nawet krzyczeć bo ileż można mówić komuś np 14 paczek na warstwie? nie dość że masz całą maszynę do ustawienia to jeszcze sto tysięcy chorych papierków do wypełnienia i jeszcze ludzi pilnować. Czasami jest tak że w ciągu 12h nie ma kiedy iść do toalety a co dopiero coś zjeść, a tu podchodzi do Ciebie chłop z odbioru że chce iść jarać i wielce oburzony że go nie zastępujesz;/ człowieku zanim napiszesz, że ktoś nic nie robi, bo akurat siedzi przy biurku to pomyśl, że ktoś musiał ustawić ta maszynę, a na pewno nie byłeś to Ty! lub krzyczy na Ciebie to zastanów się dlaczego tak jest? Może nie umiesz liczyć do 14? lub po raz 10 nałożyłeś odwrotnie okładkę?
zdjecie uzytkownika
MSP - 2014-12-13 01:35:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Potencjalnynowy - 2014-11-25 20:08:13]:
Rekrutuja. W RRD (krakow) sa trzy firmy podwykonawcze: Domino, Tom Marg i Randstad. RANDSTAD jest najlepsza z nich, daje umowe o prace (inni umowa zlecenia), a takze najwyssza stawke (10-12 zl/godz.) + nadgodziny 100% platne + za 2 dni urlopu w miesacu(jesli go nie wezmiesz). Na paczatku masz trocha odwolan, to masz 1500zl max.ale pozniej to ja mialem nawet 2400 zl/miesc. Sam pracuje tam. nie narzekam)) a nawet polecam :). Jedyny minus to ze mozesz pracowac tam max 1.5 roku (w innych firmah (Tom Margu-u i Dominie) mozesz nawet do smierci ale za marne peniadze). Aha, jeszcze, jak dlia studentow ktorzy chca "dorobic" to lepiej Tom Marg - tam sam sobie ustaliasz grafik. W Randstad-zie masz staly grafik.
zdjecie uzytkownika
haerka - 2014-12-30 12:11:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a dużo R.R. Donnelley Europe zabiera dla siebie z pensji? szczerze mówiąc to akurat o tej agencji nic wcześniej nie słyszałam. wiadomo do jakich firm i na jakie stanowiska wysyłają teraz pracowników i gdzie mogę znaleźć aktualne oferty pracy które aktualnie oferują?a da się dostać pracą właśnie w samej agencji w HR?
zdjecie uzytkownika
jaco - 2015-01-14 19:38:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To polecacie w końcu pracę dla Donnelley, czy nie, bo się trochę pogubiłem już w tych komentarzach. Mam tez prośbę, czy mógłby ktoś poświęcić chwilę i przybliżyć mi proces rekrutacji tutaj? W sensie jak wyglądają tutaj rozmowy, o co moga mnie zapytać, czy musze się jakos specjalnie przygotowywać z jakiejś dziedziny?
zdjecie uzytkownika
krzychu - 2015-01-14 20:30:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MSP - 2014-12-13 01:35:40]:
Jesteś operatorem sztaplarki? mam zamiar rozpocząć tam pracę, ale trochę się waham czy warto... napisałeś 1500zł max, czemu tak mało skoro umowy są miesięczne na pełny etat, nie powinno być 1500 min? jak wygląda sprawa z premiami?
zdjecie uzytkownika
bury - 2015-01-20 13:44:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [HM p4 - 2014-04-14 23:13:51]:
witam -kiedyś pracowałem w RR
czy dalej pracownikom wręczają przedruki powieści amerykańskich.(kiedyś była to tradycja.
Jeden tytuł w każdym roku?
zdjecie uzytkownika
smoki - 2015-01-31 15:39:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ile może dostać/domagać się stażysta-mechanik na utrzymaniu ruchu?
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2015-02-10 19:46:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.

Ktoś może powiedzieć coś o pracy "młodszy elektronik utrzymania ruchu" ul. obrońców modlina?

Parę zdań o zarobkach, ogólnie pracy.. czego się spodziewać?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-02-27 11:27:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszyscy w wiedzą ze w UR w Donnelley mają jak u Pana Boga za piecem. Kasa taka, że jeden czy drugi na oczy by tego nie widzial jakby nie w tej firmie. Dobrze mają jak paczki w masle wystarczy na nich popatrzec. Polecam jak chcesz zarobić
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie R.R. Donnelley Europe
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy R.R. Donnelley Europe?
Zadaj pytanie