brak logo

R.R. Donnelley Europe

Kraków

Opinie o R.R. Donnelley Europe

4hty 2015-10-17 23:19:33
Mi się wydaje ze nie maja teraz żadnej rekrutacji przynajmniej nic nie ma w internecie na ten temat na ich stronie też nie wiec możliwe ze juz znaleźli ludzi na stanowiska na które poszukiwali @ktoś wydaje mi się ze jak w każdej firmie pensja uzależniona jest od tego na jakim stanowisku pracujesz i jakie masz kwalifikacje
1
Zadowolony 2015-10-23 22:58:43
Akurat mam do czynienia ludżmi z CLK iii.... nie narzekają. Atmosfera w porządku, ludzie też, liderzy znają się na robocie. Po wzroście produkcji jest zapieprz i przepełnienie ale w końcu przychodzi się tam do pracy, a nie spać.!
Polecam zatem pracę na widlaku... (są wakaty).
Pieniądze też nie są takie złe. Nie jest to średnia, ale między minimalną a właśnie średnią się zarobi.
Nie dajmy się zwariować..
1
ciekawa 2015-10-24 09:01:35
Cześć, wczoraj byłam na rozmowie. Rozmowa bardzo luźna, dwóch rekruterów, generalnie bardzo przyjemnie. Czytając wcześniejsze wpisy jestem w szoku. Na rozmowie wszystko brzmiało tak kolorowo! W zależności od wyników szybko umowa, zwiększenie stawki, nauka języka online... to wszystko kłamstwo??????? Nawet byłam skłonna spróbować za tą niską stawkę zakładając, że do trzech miesięcy można się wybić.
3
S 2015-10-30 19:18:10
Nie piszesz, do jakiego działu aplikowałaś. W sumie - weź spróbuj, nie w każdym dziale w tej firmie jest tak źle.
tomasz 2015-11-17 19:55:03
@ciekawa, a na jakie stanowisko aplikowalas do nich, tak jak pisze @S, tez bym aplikował przynajmniej sam sie przekonasz rzeczwiscie jak jest i czy watro na wieksza mete przeciez nie musisz sie wiazac chyba ze bedzie ok to tak,ja tez aplikowalem na stanowiska elektronika utrzymania ruchu,odpowiadam ich wymaganiom i ciekawi mnie umowa oraz wynagrodzenie
natka 2015-11-19 22:57:13
wydaje mi się @tomasz, że każde stanowisko jest nieco inaczej opłacane. Umowa pewnie jest wszędzie, ale pytanie czy od razu czy dopiero po okresie próbnym
@123 2015-11-20 08:28:22
zazwyczaj zawsze jest okres próbny ok 3 miesięcy(chyba że ktoś jest boski na rozmowie kwalifikacyjnej), potem umowa 2-5 lat. Stawka godzinowa w zależności co potrafisz, jak @tomasz będzie miał wiedzę na odpowiednim poziomie to stawka będzie fajna a jak okaże się zielony w temacie i podstaw nie będzie znał to lipa.. i stawka lipna.
Dużo osób widzę że narzeka na robotę w RRD, ale najbardziej narzekają Ci którzy mają dwie lewe ręce a nie wiadomo co by chcieli!
Jak by było tak źle jak jest na forum to ludzie po kilkanaście lat by tu nie robili i to całymi rodzinami.
rimowy 2015-11-21 20:59:29
Hej,
Ile można zarobić na obsłudze lini rima system?
Wypowie się ktoś kto pracuje na rimie?
z góry dziękuje
anekin 2015-11-22 03:33:15
Czyli rozumiem, ze dopiero po tych 2-5 latach pracy jest umowa na czas nieokreslony, trochę długo to trwa jak dla mnie.
2
wirówka 2015-11-24 14:12:14
@anekin myślę że to zależy od starań i stanowiska, jak zostaniesz np. według nowej oferty pracy analitykiem systemu it to szybciej dostaniesz i nagrody finansowe przewidziane
pracownik 2015-11-25 17:12:10
pracuje w rrd 7 lat.. o 7 za duzo... jak zacząłem przeglądać opinie to wszędzie są lepsze niz tu... rrd jest w takiej desperacji ze na wsiach na slupach ogłoszenia wywieszają.. przyjmę każdego, warunek jeden dwie rece (moga byc obie lewe) i dwie nogi.. sztuka to sztuka.. wykorzystywanie straszne! szefowie nic nie mjaa do gadania bo Michała sie boją.. szkoda gadać... nie polecam, a nawet odradzam..
9
kkk 2015-11-27 21:51:24
ostrzegam przed tą chora korporacją a zwłaszcza p2 praca ostatniego sortu bo jakie płace tacy fachowcy chyba że do wypłaty dorzucą kilka ich chorych sloganów che che np firma o ugruntowanej pozycji che che
4
drukarz 2015-11-28 13:53:08
Hej,jakie stawki ma drukarz na gosie M-600
Młodszy 2015-12-04 18:03:39
A czego byś oczekiwał @pracownik od szukania osób po wsiach, wiadomo że niektórzy pracodawcy nie mają łatwo, a to nie do końca ich wina. W Krakowie jest sporo ogłoszeń na analityków np
1
Zarobiony 2015-12-15 17:31:23
Pracują po kilkanaście lat ponieważ jak sie zatrudniali była inna rzeczywistość i płaca lepsza i atmosfera . A teraz sie po prostu zasiedzieli i cieżko zmienić prace przyzwyczajenia . A poza tym przez te lata stawki im urosły i tak zle nie zarabiają . No gdzie pójdzie taki operator z introligatorni jak on poza klejeniem albo szyciem gazet nic nie umie . Albo drukarz ? U prywaciarzy nie jest tak kolorowo a poza tym tej ragi drukarni w Krakowie nie mamy dlatego lipa ze zmiana pracy . Albo mechanicy elektronicy nauczyli sie naprawiać sundeya czy M600 a w Krakowie mało kto ma takie maszyny . W innych firmach szukają Techników ludzi wielozadaniowych . W niewielu firmach Ur jest tak rozbudowane i podzielone na mechaników elektroników czy automatyków . Gdzie indziej musisz umieć wszystko . Dlatego cieżko jest pracownikom RR znaleźć gdzieś prace w swoich zawodach .
Dlatego tez ci ludzie pracują po kilkanaście lat i bedą pracowali do samego końca firmy lub swojego . Chyba ze wcześniej firma uzna ze już sie ktoś nie nadaje to sama sie pozbędzie takiego kogoś podkładając mu świnie . Wiecie ze jak chcecie uderzyć psa to kij sie zawsze znajdzie
tomasz 2015-12-15 20:33:52
lepiej posiadac kilka dodatkowych umiejetnosci czy uprawnien, tak jak mowisz pojdziesz gdzies dalej to wiecej wymagaja od ciebie, a tu widocznie nie za bardzo i jeszcze narzekaja a maja dobra kase
Zarobiony 2015-12-15 21:53:08
Oni w RR maja wczasy pod grusza , wydaje im sie ze praca pod obciążeniem i niewiadomo jak odpowiedzialna :) hahahahahahaha
No faktycznie jak gazety nie uda sie wydrukować to świat sie zawali buuuuuhahahaha , tak sie tylko wydaje tym korporacyjnym kierownikom którzy wpajają w głowy swoich podwładnych takie brednie o ratowaniu świata i o ich misji jacy to oni nie sa ważni i potrzebni . Wymazując gumka do mazania P1 i P2 99,9 procent społeczeństwa w Krakowie nie zauważy różnicy . Odczują to tylko niewolnicy tej korporacji bo skończy sie słoneczny patrol i trzeba bedzie sie zmierzyć z prawdziwym życiem i poszukać pracy . A tutaj na niewiele sie zdadzą dyplomy pochwały niewe motywacje itd itd .
1
Zorientowany 2015-12-28 13:49:19
Odpowiedz do "zarobiony"
Jarek a co ty możesz o pracy na ur wiedzieć jak wy żarówki w drukarni wymienialiście ????
Wiec proszę nie udzielaj sie w tematach na które nie mozesz mieć nic do powiedzenia !!!
gruby 2015-12-28 20:39:41
a co wyscie sie tak przypiepszyli do ur-u, mało to działów w drukarni gdzie pasowałoby zrobic porzadek??? daleko nie trzeba szukac... temat na topie to premia roczna tylko ze na nia trzeba sobie zapracowac a nie spac po katach
On 2015-12-28 23:38:23
Widocznie w innych działach sie pracuje i dlatego nikt nie ma im nic do zarzucenia . A niestety w naszym kochanym Ur jak jest każdy wie:)
A premia będzie zobaczycie !!!! Wiem z pewnego źrodła . Tylko nie wiem ile procent
Ja 2015-12-28 23:40:57
A skąd wiedziałeś ze to ja ? Sprzedał mnie pewnie któryś z mojej zmiany ?
Mów szybko kto
Nur 2015-12-30 23:34:51
dyskusja bez podpisywania się zawsze będzie tylko domniemaniem, pamiętajcie ;) A swoją drogą. Donnelley szuka teraz młodszych analityków finansowych, chyba wyślę CV.
koli 2016-01-25 17:21:59
powodzenia. Firma robi się co raz bardziej popularna, więc nie dziwie Ci się. Mój znajomy aplikował do nich na stanowisko specjalista ds. Systemów Logistycznych
psto 2016-02-08 20:57:18
Hej, wiecie czy cały czas można odbyć u nich staż do koordynacji produktu? Dość fajna opcja, ale ciekawe na ile trzeba znać język niemiecki, żeby potem spokojnie zdobyć zatrudnienie u nich/.
Monika 2016-02-17 23:35:24
Firma sie robi coraz bardziej popularna . Hahahahahaha
Chyba na Ukrainie .
W Krakowie jak ktoś słyszy praca w RR . To od razu dziękuje za kołchoz .
Ludzie ci którzy piszą ze tam jest dobrze chyba nigdy nie pracowali w korporacji . A ci którzy pracują tam od zawsze nigdy nie pracowali gdzie indziej wiec chwalą RR , bo nie wiedza ze moze byc lepiej .
Nich mi jeden z was broniących drukarnie powie czy jest inna firma w Krakowie gdzie po wypadku wywozi sie człowieka na fotelu przed bramę , człowiek ma złamana miednice i pierwszy taksówkarz nie zabiera dopiero drugi chyba znajomy bierze gościa i zawozi do szpitala . No czy tak sie robi ?
Albo chłopakowi wciąga rękę skalpuje palec i nie wzywa sie karetki tylko jedzie chłop sam z szefem zmiany do szpitala !!!!!
Przykładów nadużyć w niby amerykańskiej korporacji jest mnóstwo tylko sa maskowane .
Ciekawe czy wypadek w 1999 na rybitwyach młody sztsplarkowy wykonał rozkaz wszedł do sztaplarki a siłownik wbił mu sie w głowę . Ciekawe jak to sie skończyło .
A takich wypadkow tam jest mnóstwo , moja siostra tam kiedyś w pewnym dziale pracowała i stad wiem wszystko .
A naj naj ciekawszy to podobno wypadek pracownik wychodzi z magazynu wchodzi na ścieżkę dla pieszych i nagle najeżdża go wózek widłowy . Nie do wiary !!!! Ale tam do wiary .
I myślicie ze pracownik otoczony jest opieką :) Hahaha ma dziwne wizyty w szpitalu żeby podpisać papiery które sa przeciwko niemu , tego nie róbi i żegna sie z praca . Chłopak noga połamana z tego co mi siostra mówiła nie ma czucia w stopie do dziś .
I wy proponujecie tam prace chyba w biurze !!!!!!
1
ondi 2016-02-18 12:41:01
monika, to przez ostatnie kilka lat musiało się sporo zmienć. Kiedyś miałęm z nimi do czynienia i tak naprawdę to wiele ludzi chciało u nich pracować. A pamiętam, że zawsze gwarantowali minimum 2 tyś do ręki.
1
saszek 2016-02-21 19:53:29
no ale atmosferę zawsze można poprawić, wiec akurat w tym nie widzę problemu żadnego. no i oferta pracy jako Pracownik Służb BHP i OŚ jest naparwdę dobra, bo robią szkolenia.
Robert 2016-02-25 00:59:30
Pracując w tej firmie 12 lat, poznałem wielu wartościowych ludzi, lecz jeżeli macie pretensje do Michała, to nie dołujcie go zbytnio, ponieważ jego ojciec dołował go całe życie i niestety Michał postanowił się zemścić na wszystkich innych, których poznał.
edrtgy 2016-02-26 15:10:14
dobra atmosfera w firmie jest przeciez bardzo wazne a slysze ze tutaj taka jest..mysel nad praca jako mlodszy specjalsita ds obslugi klietnow z jezykiem niemieckiem
maja 2016-03-06 13:19:32
jeżeli edrtgv atmosfera w firmie jest ok to warto chyba startować na Inżyniera Serwisu Oprogramowania. wymagają 2 lata doświadczenia, angielski, znajomość baz danych (SQL)
anonimus 2016-03-15 10:34:31
Gorszych pierdół nie czytałem jak rany ... nie ma to jak wiedzieć coś od kogoś i uznawać za święta prawdę objawioną. Ja tu pracuję już wiele lat, firma nie jest święta i dużo można jej zarzucić, ale to co Ty piszesz to totalne banialuki wyssane z palca. Odniosę się tylko do części bo na resztę szkoda czasu, np. wypadek z 1999 roku, nie na rozkaz tylko wykonywał przewidziane na swoim stanowisku czynności, to że wszedł do urządzenia nie wyłączając go wcześniej, co jest psim obowiązkiem każdego pracownika który chce zaglądnąć do środka jakiejkolwiek maszyny (w każdej firmie!) i co jest podkreślane na każdym szkoleniu BHP które też przechodzi Każdy pracownik. niestety do dnia dzisiejszego ten chłopak nie odzyskał pełnej sprawności. (przy okazji, leczenie i rehabilitacje w tym zagraniczne sponsorowała mu ta okropna RRD), co do chłopaka który piszesz został przejechany przez wózek wychodząc z magazynu, owszem został najechany wychodząc z magazynu prosto na drogę dla wózków a nie dla pieszych... Jego noga jest całkiem OK a wiem bo codziennie się z Nim widzę w pracy - jakoś wrócił spowrotem do tej okropnej RRD.
Łatwo pisać głupoty i oczerniać nie wiedząc jak jest naprawdę ?
Osobiście mógłbym napisać dużo o minusach pracy tutaj, ale wychodzę z założenia że jeśli tu pracuję to znaczy że mi to odpowiada, jak mi przestanie to zmienię prace.
omnia 2016-03-15 20:35:21
dziękuję za komentarz, ja jednak bardzo chętnie podejmę się u nich jakieś pracy, choćby na produkcji. chcę mieć w cv firmę o zasięgu europejskim jak i w takiej wydawniczej branży
On 2016-03-29 13:39:11
Ten mechanik wyszedł z magazynu na drogę dla pieszych nie na drogę dla wózków . W uczesanym dniu wózki omijały leżące na swojej drodze palety i jechały blisko ściany po trakcie dla pieszych . Jak widzisz sie z nim co dzień to go sam zapytaj !!!!
1
Jasiek 2016-04-02 11:59:25
Ciekawi mnie oferta na Inżyniera Projektu, oferują dobre warunki zatrudnienia i dają fajny socjal. @Robert, piszesz, że firma zatrudnia wielu wartościowych ludzi, czyli można liczyć na wykwalifikowanych współpracowników i fajną atmosferę.
pracowity 2016-04-06 00:07:27
Witam. Proszę o informacje o stanowisku pracownik produkcji. Niestety nie mam uprawnień na wózek (ale jeżdżę codziennie i umiem) Czy mieszkając 20km od tego miejsca jest sens składać CV (aktualnie mam 3km do pracy)? Jak z umową i zarobkami? Są jakieś premie uznaniowe uzależnione od wyników (normy etc...)? Czy jest możliwość awansu?
1
nowy 72 2016-04-09 22:49:18
Witam ,jak wygląda sprawa zarobków w firmie ,bo podobno w miarę płacą i na czas .
krzys 2016-04-13 23:49:14
zenada za miesiac pracy moja zonka zarobiła 800 złotych z chaczykiem parodja nie polecam wiecej przepale jak ona tam zarobi kołchoz
4
xYz 2016-04-26 09:02:00
Praca jako pracownik produkcji kasa średnia możesz się "dorobić" chodząc na tzw. setki, jedyne co jest dołujące to nie praca bo praca nie jest aż tak skomplikowana ani ciężka (zależy od nakładu) LUDZIE dołują :( atmosfera kiepska musisz mieć odporną psychikę na niektóre osoby z którymi musisz pracować..
3
toj 2016-05-02 12:07:35
Ale jak to 800 zł na miesiąc? To nie jest możliwe...
pracownik 2016-05-05 16:36:06
Witam, 13 lat pracuję w tej firmie, dla tych którzy są zainteresowani praca w RRD, MINIMALNA ŚREDNIA KRAJOWA, 1350zł do rąsi, i podwyżki co dwa lata 50gr. brutto.
4
ytr 2016-05-06 18:23:16
to ciekawe na jakim stanowisku..teraz widze ze spora rekrutacja jest np. szukaja ksiegowej w Krakowie, tu wiadomo przyda sie wyksztalcenie ekonomiczne
Mcafe 2016-06-15 19:46:45
Witam, dostalam umowe o prace ze stawka godz 11,20 czy dobrze rozumiem ze jest to brutto? Wspominali o dodatku za prace w nocy, faktycznie placa to czy to tylko takie gadanie? Dziekuje za odpowiedz
pl 2016-06-16 12:12:31
Tak, jest to brutto na początek. Dodatki wszystkie są płacone tak jak powinny być.
4htyghj 2016-06-16 18:31:15
zainteresowała mnie od nich oferta pracy na stanowisko mechanika utrzymania ruchu w Krakowie wazne jest tutaj wykształcenie o kierunku technicznym (mile widziane mechaniczne) no a doświadczenie przy naprawie maszyn/urządzeń będzie dodatkowym atutem..
zawiedzona 2016-08-24 13:20:52
ale jestes naiwna hihi
mama98 2016-08-25 14:52:50
Specjalista ds. Obsługi Klientów widzę jest wam potrzebny wam specjalista ds, obsługi klientów i do koordynacji produkcji, ciekawe tylko jaki poziom tureckiego jest wymagany i jak jest on weryfikowany
mediton 2016-09-22 11:31:59
ja na dzień dobry dostałem 13.50 brutto po 3 miesiącach mam 14 brutto a po pół roku 14.50 brutto, do tego umowa o pracę całą wyprawkę itd.
tomek 2016-09-22 12:04:14
Pewnie, że firma się rozrasta @baśka, ale wiadomo czy są teraz jakieś oferty pracy?
Byly pracownik p1 i p2 2016-09-23 09:25:57
Pracowalem tam jakis czas, stawka byla od 11,50 na poczatku do 13,50 po roku i oczywiscie wyzyc za to ciezko...

A teraz druga strona medalu czyli praca tam, bo to jakie warunki pracy oni oferuja a jak jest naprawde to przechodzi ludzkie pojecie.

1. System pracy po 12h - 4 brygadowy - to jest nawet znosne ape majac male dziecko i przechodzac na 1 dzien po 3 nockach na 1 dniowke i znow wracac na nocki to trzeba miec ostro zryty beret aby sie na to godzic.

2. Wspolpracownicy na poczatku robia z Ciebie kozla ofiarnego i trzeba miec naprawde mocna psyche aby tam z nimi wytrzymac...

3. Rozmowa kwalifikacyjna - niejaki Michal i Tomek robia taki popis na tych rozmowach ze w pale sie nie miesci - dostajesz glowice szyjaca do rozkrecenia i masz ja skrecic ponownie...

4. Obiecuja gruszki na wierzbie - ze szybki awans, ze po 3 miesiacach awans ze wyzsza stawka - same bujdy na kolkach i wszystko to jest klamstwo.

5. Same egzaminy i jakies testy, jak nie wiesz czegos to leca po stawce albo po godzinach ktore sie pracuje.

6. Taka instytucja jak mening czy cos - dzwoni do Ciebie co po chwile ze musisz przyjsc bo cos tam sie podzialo z kims tam i nie ma upros.

7. Kierownictwo to porazka po calej linii... nic nie wiedza co sie dzieje na hali produkcyjnej...

8. A najwazniejsze jest to ze wszyscy obiecuja sie zwolnic, odejsc a jak tylko kierownik przyjdzie to liza mu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i sepia o podwyzke.

10. UR - na nocach spia...

11. Operatorzy? - raczej dupki ktore jak tylko naucza pomocnika ustawiac maszyne to maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na wszystko i tylko na stolowce i na palarni siedza lub na innych maszynach...
boo 2016-09-23 11:57:14
tomnek ja już dzisiaj widziałam conajmniej kilkanaście ofert pracy od nich, niektóre są jeszcze z sierpnia więc pewnie długo już nie powiszą, aczkowiek bardzo to intrygujące i ciekawe zjawisko, że pomimo tak atrakcyjnych warunków oferowanych jeszcze nie mają nowych ludzi
Zostaw swoją opinię o R.R. Donnelley Europe - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie R.R. Donnelley Europe