Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o R.R. Donnelley Europe

Pracowałeś w firmie R.R. Donnelley Europe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
X - 2010-04-02 23:11:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak czytam to co piszecie to jestem przekonana, ze Wy pracujecie na Umowę Zlecenie a nie w RRD !!! Szkoda że obsmarowywujecie tak fantastyczną firmę. Zastanówcie się skoro byłoby tam tak zle to skad wziełoby sie tyle ludzi, którzy pracyją tam ponad 10 lat !!! Naprawdę nie spotkałam się jeszcze z tak swietna firma! Szkoleń jest masa wiec nie wiem o co Wam chodzi !!! I jeszcze jedno nigdy nie zwolniono nikogo za nic !
zdjecie uzytkownika
lettinmego - 2010-04-24 00:05:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuja po 10 lat Ci na stanowiczych pozycjach-Ci leaderprooferzy zmieniają się ciągle, tak samo laski od korekt! pracują za 2000 tysiace na ręke po 10 godzin dziennie-świątek piątek czy niedziela!
zdjecie uzytkownika
gizmo - 2010-10-18 11:33:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca...dno...
zdjecie uzytkownika
ggg - 2010-11-10 12:48:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak chcesz robic za jalmuzne na starego dziadka z USA to praca jest dla Ciebie
zdjecie uzytkownika
pin - 2010-12-07 22:17:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowaem tam 10 lat i ywolnili mnie y dnia na dyie} Dowiedyiaem sie o tzm jak ostatni
zdjecie uzytkownika
david - 2011-04-02 16:44:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez administratora] pracy.Pracowałem tam kilka lat temu, kilka miesięcy, ale wrażenia pozostały. Brak szacunku dla pracowników- to normalka. Zmuszanie do pracy w nadgodzinach. Jeśli pracujesz ww tej firmie to "życie prywatne" prywatne staje się pojęciem abstrakcyjnym. [usunięte przez administratora] to wizytówka tej firmy. Pomimo nawału obowiązków związanych z pełnionym stanowiskiem , przełożony (szef zmiany) dokłada swoje zadania, które powinien sam wykonać, ale ma problemy. Dlaczego je ma? Bo jest idiotą, który zawdzięcza swoją posadę jakimś koneksjom.
Chcesz sie poczuć jak "szmata" zasil szeregi pracowników hali produkcyjnej firmy RRD w Krakowie.
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2011-04-25 00:21:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile płacą za mgr inż. w RR Donnelley?
zdjecie uzytkownika
i - 2011-05-20 08:22:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam sie. Kreuja przed czlowiekiem wizje kariery. RR Donnelley Document Solutions Warszawa nie ma nic wspolnego z RR Donnelley Kraków (drukarnia). Warszawa jest zwyklym posrednikiem! szuka kto im wydrukuje jakichs prac, w drukarniach z calej polski.

Dodam rowniez (bo mialam stycznosc) z osoba o nazwisku Antolak imie Marzena baba tragiczna, bezczelna, jej gachami sa klienci.
Przez nia postanowilam odejsc z firmy.
zdjecie uzytkownika
jeszcze pracujacy - 2011-07-13 07:57:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie. Totalne dno, ludzie na stanowiskach po znajomosci niewiedzacy co sie dzieje w firmie. Potrafia tylko zwalaac obowiazki naq innych. Zwolnienia czeste i pewnie na mnie tez przyjdzie czas.
zdjecie uzytkownika
jarek - 2011-10-01 23:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem 5 Lat , zgadzam sie z tym , nie było zle :)
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2012-03-15 13:43:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
calkowicie zgadzam sie z przedmowczynia
zdjecie uzytkownika
obecny pracownik - 2012-09-27 18:06:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ma pytanie czy ktos pracowal w RRD w Krakowie na Obronców Modlin 11? pracuje tam pare dni prze posrednictwo i chcialem sie dowiedziec jakie sa warunki pracy w tej firmie? jaka jest stawka dla pracownika pracujacego bezposrednio w drukarni na stanoisku operator wozka widlowego/operator suwnicy?
zdjecie uzytkownika
m.w.100@interia.pl - 2013-01-05 21:24:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem 5 Lat ,a zostałem zwolniony za rozmowę na dniach otwartych o nowych pomysłach Kierownika. Pomimo nawału obowiązków związanych z pełnionym stanowiskiem , przełożony (Kierownik logistyki) dokłada bzdurne zadania, ( typu wykresy i tabelki)które powinien sam wykonać, ale ma problemy. Dlaczego je ma? Bo jest idiotą. Totalne dno, ludzie na stanowiskach po znajomości nie wiedzący co sie dzieje w firmie.
zdjecie uzytkownika
zoya - 2013-03-12 00:33:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Może ktoś powiedzieć jak się pracuje w Donellym na obrońców? Zastanawiam się czy tam nie iść do pracy jako pracownik pomocniczy. Może ktoś napisać opinie ? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
wojtek232@interia.pl - 2013-03-12 12:04:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
odradzam.ja pracuje w rrd jak pracownik pomocniczy juz pol roku i caly czas szukam innej roboty...wyzysk maksymalny praca po 8 godz dzienie światek piątek.20 minut przerwy. czasem zdarza sie ze stoisz na nogach przez bite 8 godz nawet sobie nie usiądziesz.pracownicy etatowi traktuja pracownik pomocniczych jak bydlo. ogólnie fatalna robota za psi pieniadze. odradzam kazdemu
zdjecie uzytkownika
zoya - 2013-03-14 22:21:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To fatalnie;/ a jak to jest z grafikiem? Da się dogadać z brygadzistami? Muszę gdzieś iść koniecznie chociaż na miesiąc żeby zarobić ;//
zdjecie uzytkownika
wojtek232@interia.pl - 2013-03-15 09:30:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to zależy. w ranstad robisz w sys 4 brygadowym 4 razy na 6 dzien wolnym 4 razy na 14 dzień wolny i 4 razy na 22 2 dni wolne w tom marg musisz przepracować 2 weekendy i 3 dni w tyg ale ustalasz sobie sam na która zmianę
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-14 11:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaki typ umowy daje R.R. Donnelley Europe Kraków?
zdjecie uzytkownika
Klara - 2013-10-12 11:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie wiem co to za debil pisał. Albo czy to pisała jedna osoba czy też nie. Pracowałam w RRD na zlecenie, ale z firmy podwykonawczej, ludzie byli w stosunku do mnie bardzo uczciwi. Bardzo przyjaźnie nastawieni, pomagali we wszystkim, uczyli.
A jak ktoś ma umowę o pracę tam to jest na najlepszej pozycji.
Co drugi weekend pracujący. W tygodniu też sporo wolnego i wszystko jest ok.
JA POLECAM!
zdjecie uzytkownika
frytka - 2013-10-14 16:24:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Klara to po ile sie godzin dziennie pracuje ze piszesz ze tyle wolnego?Dla osoby z malym dzieckiem polecasz?pomoz,prosze,dzieki!
zdjecie uzytkownika
pr - 2014-01-16 19:53:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lettinmego - 2010-04-24 00:05:26]:
Pracują po 20 lat zapytaj ich co sadzą o firmie i zarobkach.. Teraz wszystkich z wysokim stażem i zarobkami zwalniają i proponują pozostanie na stanowisku gzie zarabiasz najniższą pensję i to jest według ciebie wspaniałe????????
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-02-09 17:06:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca tam to istny koszmar,nic tylko poganiają do pracy a sami operatorzy nic nie robia tylko podrywają młode dziewczyny.Praca za marne grosze ciągle odwołują,jak pójdziesz 12 razy w miesiącu to istny cud!!!
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-02-17 14:53:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marne grosze, akurat mi nic nie mówi, ale jeśli masz na myśli minimalna krajową, to powinieneś się cieszyć, że R.R. Donnelley Europe ja zapewnia, bo wiele firm ma z tym problem.
zdjecie uzytkownika
Rr ekipa - 2014-03-19 11:42:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca nie jest zla sama w sobie ale obiecuja gory po czym daja zlecenie ktore moga trwac przez pare miesiecy. W grudniu i styczniu jest pelno pracy (koniec roku i trzeba wszystko rozliczyc) w lutym i parcu zleceniowcy maja prawdziwa szkole przetrwania poniewaz przychodzi sie na 2-4h dziennie. Jak tylko chce sie dorobic to calkiem spoko ale jak ma byc glownym dochodem stanowczo odradzam. Cale szefostwo jest tak zaklamane ze nie warto im wierzyc. Bywa ze pracownik przychodzi do pracy i nie wie czy jeszcze pracuje bo kierowniczka odsyla do szefa a szef kaze isc do kierowniczki. Umowy o prace sa podpisywane na 3 miesiace wypowiedzenia czyli ciezko sie wyrwac z tego obozu jak sie xnajdxie normslna prace. Zdecydowanie nie polecam!!! Nawet rekrutujaca sie dziwila czemu chce tu pracowac. Ale wtedy nie wiedzialem ze jest tak strasznie :(
zdjecie uzytkownika
HM p4 - 2014-04-14 23:13:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opiszę pracę na stanowisku mówiąc kolokwialnie robola. Jakiś czas temu praca naprawdę mi się podobała. Zarobki były niezłe, ale to za sprawą sporej liczby godzin nadliczbowych. Ten rok jest katastrofalny jeśli chodzi o zarobki. Godzin nadliczbowych jeszcze nie uświadczyłem w tym roku. Zakład poprzyjmował nowych pracowników na stanowiska stażystów, z głodową stawką 10,20 zł/h. Obowiązków na naszym stanowisku przybywa, do tego dochodzą śmieszne projekty, które mają rzekomo usprawnić naszą pracę, ale jest niestety odwrotnie.A teraz parę słów o atmosferze. Wyścig szczurów to bardzo dobre określenie. Ludzie, żeby awansować i otrzymać podwyżkę rzędu 20 czy 30 groszy są w stanie donieść kierownictwu o najmniejszych nieprawidłowościach, popełnianych przez kolegów. Jakieś śmieszne konkursy, które tak naprawde są tylko po to aby wszystko formalnie się odbywało. Bardzo duża skala wazeliniarstwa. Niektórzy biją już rekordy świata pod tym względem, wyzbywając się jakiejkolwiek godności. Szkaluje się firmy podwykonawcze, które wykonują często kawał dobrej roboty, i nie da się ukryć, że ich praca nie jest lekka. Słyszałem kiedyś wypowiedź jednej z kierowniczek (B.D)jak poniżała starszego czło wieka pracującego w firmie Tom-Marg. Praca stojąca, trzeba się sporo nadźwigać, a do tego jeszcze wybujani operatorzy maszyn, wszechwiedzący erudyci, choć wielu ledwo co skończyła zawódówki,którzy najchętniej wzieliby ślub ze swoją maszyną, tą którą prowadzą. A taki na niższym
stanowisku to dla nich już niższa kategoria. Na szczęście są wyjątki, bo sa operatorzy z prawdziwego zdarzenia, ale na palcach jednej ręki mogę ich wyliczyć. Obserwując pracę biur to człowiek naprawdę się zastanawia, czemu na tym świecie jest aż tak niesprawiedliwie i są aż tak wielkie dysproporcje. Na 8 godzin pracy te modelki z biura obsługi klienta 4 spędzają albo na palarni, albo na stołówce, albo na plotach, wystrzelone jakby przyszły na dyskotekę a nie do pracy. Pracownicy mają dzięki nim niezły ubaw obserwując je i ich zaangażowanie w rozwój firmy. Muszą wykonywać mega stresującą pracę więc przerwy się należą ;)Przerost aministracji widać gołym okiem. Co do kierowników i opiekunek maszyn to dramat. Śmieszni kolesie jak dla mnie, celowo napisałem w rodzaju żeńskim. Bo chłop musi mieć jaja. Szkoda że nie wiedzą co o nich mówią pracownicy, bo by im tak wesoło nie było. Z tego miejsca pozdrawiam przebywającego na zwolnieniu Zdzicha K. Jeden normalny człowiek, który ma szacunek u wszystkich pracowników. Mam obawy czy za swoją normalność nie zapłaci, bo tu kierownik nie ma prawa być kumplem pracownika. Praca jest ok ale dla ludzi ze znajomościami, koneksje mile widziane, awans szybki pod warunkiem znajomości lub/i wazeliniarstwa. W przeciwnym wypadku stanowczo odradzam. Ogólnie rrd to firma rodzinna. Pani od rekrutacji zapomina czasem dodać, żeby nie brać na poważnie wszystkiego co ona mówi i obiecuje. Tak się czasem zastanawiam nad pracą tej pani. Jakim trzeba być człowiekiem, żeby ludzi tak okłamywać. Szybki awans, możliwość rozwoju, jednak po kilku latach tyrania na najniższym stanowisku za psie pieniądze człowiek staje się rozgoryczony. Szkoda że nie nauczyła się pani na studiach czym jest moralność. Pani poprzedniczka to czasem zadawała sobie trud i chociaż rozmawiała
z pracownikami i wiedziała przynajmniej kto na jakim stanowisku pracuje. Jest pani wielka, choć wzrostem to na pewno już mniej.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
24 osoby obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie R.R. Donnelley Europe
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x