Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o R.R. Donnelley Europe

Pracowałeś w firmie R.R. Donnelley Europe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
piter - 2014-07-11 15:44:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ktoś wie jak jest na stanowisku elektryk utrzymania ruchu? jakie zarobki i atmosfera?
zdjecie uzytkownika
neww - 2014-07-31 11:14:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ubogie macie to forum o rr, dobrze ze kolega sie rozpisał to mozna sie dowiedziec czegos wiecej.
zdjecie uzytkownika
agrok - 2014-08-14 18:01:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja pracowałem w tom marg w rr na igołomskiej i nie było tak żle brygadziści spoko ludzie z tom marg i firm podwykonawczych też inna sprawa to operatorzy są tacy którzy ci wytłumaczą pomogą np podstawią paletę ale są tacy którzy o wszystko się czepiają np ze maszyna ci się zacieła czy że smieć leży na podłodze sam musisz wyjechać paletą dać nową i ją podnieść a maszyna ciągle pracuje...także brygadziści ludzie z firm podwykonawczych spoko a operatorzy no coż zależy na jaką zmianę i maszynę trafisz.
zdjecie uzytkownika
bhp - 2014-08-21 12:35:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile zarabia bhpowiec w lodzi? Warto tam starać się o pracę?
zdjecie uzytkownika
norbert - 2014-08-28 21:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a nie wiecie może jak z atmosfera na magazynie w Krakowie? R. R. Donnelley właśnie poszukuje na magazyn, oferuja sporo: zatrudnienie na podstawie umowy o pracę, stabilną pracę w miłej atmosferze, rozbudowany pakiet socjalny (m.in. prywatna opieka medyczna, dodatkowe ubezpieczenia, dofinansowanie do zajęć sportowych).
zdjecie uzytkownika
TeraJaGadam - 2014-09-21 01:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję na stałe jako operator sztaplarki, stawka na 5+ social celujący atmosfera zależy od dnia, jak maszyna sie nie to wszyscy jesteśmy zadowoleni, to nie jest tak że my nie szanujemy podwykonawców, każdy robi swoje, jak trzeba to pomagamy a jak nie to się nie wtrącamy :D polecam.
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-10-03 19:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
RR Donnelley to jedna z największych i najnowocześniejszych drukarń w Europie, oferująca usługi poligraficzne i pokrewne firmom wydawniczym, katalogowym, handlowym, produkcyjnym, telekomunikacyjnym i technologicznym oraz instytucjom finansowym i wielu innym. Realizując niezrównany zakres usług, pomagają swoim klientom lepiej dotrzeć do odbiorców.
zdjecie uzytkownika
Pierwszy - 2014-10-13 13:20:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam

Pracuję w RR Donnelley Europe już kilka dobrych lat
Zarobki i system pracy jak na Polskie warunki jest bardzo dobry
Pracujemy 14 dni w miesiącu po 12h. Każdy następny dzień płatny 100%.
Bez nadgodzin na stanowisku Pierwszego Operatora wypłata to jakieś 3000 netto, a jeśli już jest możliwość nadgodzin ( np urlop, L4 ) wtedy wypłata może sięgać nawet 7000 netto. Czy to jest źle? Pracownicy Tom margu w 90% maja wszystko w tylku i robia tylko to co muszą, to tak naprawdę czego oczekują? Odbieranie czy nakladanie to nie jest skomplikowana praca a prowadzenie maszyny to jest co innego. Człowiek każdego dnia uczy sie czegos nowego, odpowiada za ludzi i za wszystko co sie tam dzieje. Jeżeli ktoś jest normalny i nie zgrywa cwaniaka i hura bura to jest traktowany normalnie a jesli jest tak jak pisałem to czy w drukarni czy na budowie nikt go nei bedzie szanował.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-10-29 16:28:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy to, że pracujecie po 14 dni w miesiącu i to po 12 godzin dziennie, to jest prawda? nie ma jakieś pracy bardziej znormowanej etatowo jak np 8 godzin dziennie i więcej dni pracujących? Bo nie jestem przekonany jednak do takiego systemu pracy, da się to jakoś indywidualnie ustalić z szefem na przykład?
zdjecie uzytkownika
pier - 2014-11-09 21:00:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
system zalezy od miejsca pracy, sa takie po 8 ale nie polecam - zdecydowanie lepszy po 12, dużo wiecej czasu wolnego i nagdodziny 100% platne a w systmie 8h tylko 50%
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-11-25 18:52:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piter - 2014-07-11 15:44:34]:
Nie polecam pracy. Jako elektryk rowniez. Tak jak ktos tu wspomnial. W zakladzie rzadzi mafia kierownikow mechanikow. Jak nie wejdziesz z nimi w uklady lub zechcesz miec swoje zdanie to cie zgnoja. Atmosfera fatalna. Nie licz na pomoc przy naprawie. Mnostwo awarii. Maszyny sie sypia. Pracujesz na wysokosci i zaden ci nie poda narzedzi, tylko bedzie chodzil w okolo i dogadywal. Mechanik rzadzi elektrykiem choc wiekszosc to buraki. Zarobki fatalne. Zadnych podwyzek. Zarabialo sie tylko na nadgodzinach. Czyli pracujesz non stop o padasz na pysk zeby cokolwiek zarobic. Dlatego oplaca im sie przyjmowac nowych za grosze aby bylo mniej nadgodzin.
zdjecie uzytkownika
Potencjalnynowy - 2014-11-25 20:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A czy do RRD czasem nie rekrutuje biuro Radstat? Mam propozycje pracy w drukarni na Obroncow Modlina w Krk ale tam sa 2 drukarnie. (Jest jeszcze Multipol)
zdjecie uzytkownika
JA - 2014-12-02 00:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracownicy z firm podwykonawczych nie są świadomi jaką my (operatorzy) mamy pracę w stresie i odpowiedzialność. Kiedyś też pracowałem jako UZ-et i wydawało mi się, że oni cały czas siedzą, pierdzą w stołek i bajerują laski, ale teraz wiem, że żeby sobie usiąść na krześle to nieraz trzeba się dość sporo obiegać i owku*wiać. Dlatego punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
TomMarg Domino lub Ramstad nie biorą żadnych odpowiedzialności za to co robią, dlatego my musimy ich pilnować, a czasami nawet krzyczeć bo ileż można mówić komuś np 14 paczek na warstwie? nie dość że masz całą maszynę do ustawienia to jeszcze sto tysięcy chorych papierków do wypełnienia i jeszcze ludzi pilnować. Czasami jest tak że w ciągu 12h nie ma kiedy iść do toalety a co dopiero coś zjeść, a tu podchodzi do Ciebie chłop z odbioru że chce iść jarać i wielce oburzony że go nie zastępujesz;/ człowieku zanim napiszesz, że ktoś nic nie robi, bo akurat siedzi przy biurku to pomyśl, że ktoś musiał ustawić ta maszynę, a na pewno nie byłeś to Ty! lub krzyczy na Ciebie to zastanów się dlaczego tak jest? Może nie umiesz liczyć do 14? lub po raz 10 nałożyłeś odwrotnie okładkę?
zdjecie uzytkownika
MSP - 2014-12-13 01:35:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Potencjalnynowy - 2014-11-25 20:08:13]:
Rekrutuja. W RRD (krakow) sa trzy firmy podwykonawcze: Domino, Tom Marg i Randstad. RANDSTAD jest najlepsza z nich, daje umowe o prace (inni umowa zlecenia), a takze najwyssza stawke (10-12 zl/godz.) + nadgodziny 100% platne + za 2 dni urlopu w miesacu(jesli go nie wezmiesz). Na paczatku masz trocha odwolan, to masz 1500zl max.ale pozniej to ja mialem nawet 2400 zl/miesc. Sam pracuje tam. nie narzekam)) a nawet polecam :). Jedyny minus to ze mozesz pracowac tam max 1.5 roku (w innych firmah (Tom Margu-u i Dominie) mozesz nawet do smierci ale za marne peniadze). Aha, jeszcze, jak dlia studentow ktorzy chca "dorobic" to lepiej Tom Marg - tam sam sobie ustaliasz grafik. W Randstad-zie masz staly grafik.
zdjecie uzytkownika
haerka - 2014-12-30 12:11:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a dużo R.R. Donnelley Europe zabiera dla siebie z pensji? szczerze mówiąc to akurat o tej agencji nic wcześniej nie słyszałam. wiadomo do jakich firm i na jakie stanowiska wysyłają teraz pracowników i gdzie mogę znaleźć aktualne oferty pracy które aktualnie oferują?a da się dostać pracą właśnie w samej agencji w HR?
zdjecie uzytkownika
jaco - 2015-01-14 19:38:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To polecacie w końcu pracę dla Donnelley, czy nie, bo się trochę pogubiłem już w tych komentarzach. Mam tez prośbę, czy mógłby ktoś poświęcić chwilę i przybliżyć mi proces rekrutacji tutaj? W sensie jak wyglądają tutaj rozmowy, o co moga mnie zapytać, czy musze się jakos specjalnie przygotowywać z jakiejś dziedziny?
zdjecie uzytkownika
krzychu - 2015-01-14 20:30:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MSP - 2014-12-13 01:35:40]:
Jesteś operatorem sztaplarki? mam zamiar rozpocząć tam pracę, ale trochę się waham czy warto... napisałeś 1500zł max, czemu tak mało skoro umowy są miesięczne na pełny etat, nie powinno być 1500 min? jak wygląda sprawa z premiami?
zdjecie uzytkownika
bury - 2015-01-20 13:44:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [HM p4 - 2014-04-14 23:13:51]:
witam -kiedyś pracowałem w RR
czy dalej pracownikom wręczają przedruki powieści amerykańskich.(kiedyś była to tradycja.
Jeden tytuł w każdym roku?
zdjecie uzytkownika
smoki - 2015-01-31 15:39:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ile może dostać/domagać się stażysta-mechanik na utrzymaniu ruchu?
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2015-02-10 19:46:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.

Ktoś może powiedzieć coś o pracy "młodszy elektronik utrzymania ruchu" ul. obrońców modlina?

Parę zdań o zarobkach, ogólnie pracy.. czego się spodziewać?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-02-27 11:27:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszyscy w wiedzą ze w UR w Donnelley mają jak u Pana Boga za piecem. Kasa taka, że jeden czy drugi na oczy by tego nie widzial jakby nie w tej firmie. Dobrze mają jak paczki w masle wystarczy na nich popatrzec. Polecam jak chcesz zarobić
zdjecie uzytkownika
Ann - 2015-02-27 22:19:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w RR przez 2 miesiące, tak żeby sobie dorobić po maturze. I to były 2 najgorsze miesiące mojego życia. Fakt nie należe do najodporniejszych ludzi na stres,biore sobie do siebie to co ktoś mi mówi, ale tak czy tak poziom traktowania pracownika UZ czasami po prostu był skandaliczny. Praca ciężka fizycznie, czasami po 12h stania na nogach i dżwigania paczek z gazetami,podczas gdy operatorzy siedzieli sobie ,pili kawę i nucili do puszczanych w radiu hitów disco-polo,komentując-ale dziś zapiernicz..... Jasne że zdarzały sie lepsze dni, na innych lżejszych stanowiskach z ok operatorami, ale to była rzadkość.Jedyny plus to fakt że sam ustalasz grafik (jednakże przygotuj się na telefony od brygadzisty przed godziną 7:00 rano ,z niemalże nakazem przyjścia w dzien wolny).Podsumowując ,jesli chcesz sobie dorobic, i masz gdzieś komentzarze i wrzaski na Twój temat to ta praca bedzie ok, w przeciwnym razie odradzam.
zdjecie uzytkownika
add - 2015-03-24 18:48:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy moze ktos wie jak dojechac z pradnika czerwonego do rr na Igołomska
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-04-10
Żródło: Gowork.pl
Kraków
(małopolskie)
Magazynier Miejsce pracy: Kraków, ul. Obrońców Modlina 11 Opis oferty: Osoba zatrudniona na tym stanowisku dołączy do zespołu Magazynu Papieru w Krakowie. Zakres obowiązków: Osoba zatrudniona na tym stanowisku przyczynia się do utrzymania ciągłości procesów produkcyjnych poprzez zapewnienie sprawnej obsługi przyjęć, lokacji przyjmowanych towarów oraz wydań i zwrotów materiałowych. Poszukiwane k
zdjecie uzytkownika
add - 2015-03-24 18:49:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
autobusem
zdjecie uzytkownika
nats - 2015-04-04 23:28:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w RRD nie jest zła, o ile jest się osobą odporną na stres, znającą swoją wartość, no i najlepiej (nie oszukujmy się :) mającą znajomości, układy, wtyki, itd. Pracuję w Tom-Margu ponad rok. Jeśli chodzi o firmy podwykonawcze UZ Domino i Tom-Marg, to na pewno nie jest tak, jak ktoś wyżej napisał: "Pracownicy Tom margu w 90% maja wszystko w tylku i robia tylko to co muszą". Owszem, robimy "tylko to co musimy", bo raz, jesteśmy PODwykonawcami, dwa, zarabiamy śmieszne pieniądze w porównaniu do operatorów, a bywa i tak, że podczas 12h pracy robimy o wiele więcej niż wy. ;) Może i niektórzy mają w czterech literach rzetelność pracy, ale większość ludzi z TM wykonuje swoją pracę bardzo dobrze, a jeśli ktoś przychodzi pierwszy dzień do pracy i na wstępie jest wrzucany na odbiór, szczególnie falcerkę, to nie ma co się dziwić, że sobie nie radzi. Wiele razy widziałam sytuacje, jak przychodziły cudownie wyfarbowane na czarno jak jeden mąż, z kreskami zamiast brwi, panie nokijki (to też jest osobna grupa, na temat której mogę napisać kilkunastostronicową pracę), które obrzucały nowego błotem, stały i darły się wniebogłosy "ty nie możesz tak pakować!!! jak pakujesz?!", prawda jest taka, że często ktoś pakuje lepiej i szybciej od nich. :) Operatorzy na większości maszyn spoko, a jak nie, to najlepiej puścić koło uszu ich narzekania i robić swoje. Co do brygadzistów, cóż. Dziwni ludzie, bardzo. Najbardziej nie mogę się połapać w "systemie" odwoływania ludzi. Czasem jest tak, że ludzi brakuje, pracy jest dużo, ale i tak wyślą komuś sms "dziś wolne", za to męczą ludzi, którzy przyszli do pracy, czy nie zostaliby czasem na 12h, lub ściągają na siłę pracowników z P1/P2. Wtedy to jest już kompletna masakra, nie obchodzi ich, czy masz jak i czym dojechać/wrócić, nic zero, możesz nawet na piechotę wracać do domu po 22, radź sobie sam. ;) Radziłabym też przygotować się na pobudki przed godziną 7 rano, szczególnie w dni wolne i smsy 20 minut przed wyjściem na tramwaj do pracy "dziś wolne". O dniu wolnym nie wpisanym w grafik nie ma mowy, chyba, że cię odwołają. Ogólnie praca tam nie jest tragiczna, można się przyzwyczaić, ale na pewno nie jest to praca dla ludzi ze słabym charakterem, bo dosłownie zajeżdżą.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie R.R. Donnelley Europe
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy R.R. Donnelley Europe?
Zadaj pytanie