brak logo

R.R. Donnelley Europe

Kraków

Opinie o R.R. Donnelley Europe

ddd 2015-05-13 12:53:33
zgadzam się z przedmówcą przyjmują ludzi z coraz niższymi kwalifikacjami dramat mają być tani ,łamanie procedur, obchodzenie przepisów ,kolesiostwo kto coś miał w głowie to z tamtąd ucieka, podwyżki można tażać się ze śmiechu
5
miki 2015-06-09 23:22:19
Podwykonawcy grosze. Na maszynie jest tak: pierwszy i drugi operator się nie zmienia chyba że umrze. :-) Niższe stanowiska to 1450zł netto jezeli jest umowa. podwykonawcy grosze. Duża rotacja na niskich stanowiskach. Duży hałas
4
nikitaki 2015-06-11 11:35:21
Ciekawe kto z działu HR to pisał ? żenada i porażka! stawki 1400 na rekę jak nie zabiorą nadgodzin! Dopłata do posiłku od 20 lat taka sama! Możliwość awansu owszem tylko większa odpowiedzialność ale stawka niezauważalnie wrasta z 1400 na 1460. Ale co nie zabije to wzmocni. Pozdrawiam kolejnych niewolników na sztapli;-)
2
Marysia 2015-07-23 08:35:42
Nie EE tylko RR misiu, atrakcyjny pakiet osłodzi Ci głodową pensję, ale prestiż zostaje, pracujesz w korporacji. Prestiżem nakarmisz rodzinę i zapłacisz rachunki.
Wchodź w ciemno.
1
boern 2015-08-24 09:28:50
witajcie,czy może ktoś pracował przy sztaplarce,jakieś ogólne wrażenia
koko 2015-08-29 11:34:29
Byłem kiedyś w tej firmie na rozmowie na stanowisko młodszego specjalisty ds obsługi klienta. Warunki socjalne i płaca, która oferowali nie były złe, ale sama rozmowa pozostawiała wiele do życzenia. Nie miła komisja składająca się z około 6 osób, przesłuchująca kandydatów w taki sposób jakby aplikowało się do KGB. Pozwoliłem sobie na więcej szczerości w tej rozmowie, gdyż mam pracę, więc bardziej poszedłem tam dla sportu, więc utarcie im nosa sprawiło mi wiele przyjemności. Najlepiej, jak pracownik ma być dyspozycyjny 24 h na dobę to znaczy, że nie może opuścić stanowiska pracy, jeśli nie wykonał wszystkich zadań ( nie chodzi tu o dead line), oczywiście nadgodziny nie są płacone, po czym odpowiedziałem, że to niezgodne z prawem nie płacić nadgodzin i tyle czasu przetrzymywać pracownika i pewien Pan ( pozdrawiam serdecznie :), który grał kozaka po usłyszeniu tej odpowiedzi zrobił się nie miły do kwadratu w stylu jak ja mogę wydawać takie opinie wielkiej firmie z USA. Najlepszy był moment zadawani pytań przez kandydata. Komisja nie umiała odpowiedzieć na połowę pytań zawartych w ogłoszeniu, po czym Pan kozak zaśmiał się i skomentował, "to my w ogóle piszemy takie rzeczy w ogłoszeniach". Podsumowując w tego typu firmach nie lubią ludzi z mózgiem i jajami, ponieważ są za inteligentni i widzą, że są nabijani w budelkę przez wielką firmę z USA, która żeruje na pracownikach znad Wisły po to, żeby ci z zachodu mieli pensję po 3000 euro, a niestety prawo na to pozwala, bo w tego typu firmach powinny być takie same stawki co na zachodzie. Zaproszono mnie na drugi etap, ale odmówiłem. Rozmowę oceniam za nie profesjonalną, chamską, gdzie wymagania były jakby się aplikowało do KGB.
9
Jacek 2015-09-10 11:04:32
a mechanicy i cały ten dział burski straszne . Mechanicy wielkie paniska jak i elektronicy . A co do tokarzy to szkoda gadać cieżko zastać na stanowisku pracy a na nocach zapomnij . Jak przyjdziesz ze ci coś trzeba do maszyny dorobić to cię zbesztają i wypieprzą z warsztatu . Oni myślą ze my na hali nie wiemy ze tokarze sypiają na myjce wraz z mechanikami i elektronikami . A z warsztatu elektrycznego urządzają sobie wieczorne seanse filmowe kto oglądając film odpadnie idzie spać za szafę . Wielokrotnie zgłaszając awarie wychodzili z zakamarków warsztatu i szatni zaspani i wkurzeni ze coś chcemy . Ze nie wspomnę już o palarni my wszyscy mamy zakaz palenia oprócz palarni a oni z spawalni urządzili prywatna palarnie . Dziwi mnie dlaczego ich kierownik nie kuma faktów na zmianie dziennej maja po kilkanaście wyjsć na fajkę a jak przychodzą nocki to zero wyjsć Hahahaha co przestają w nocy palić !!! . Spawalnia jest idealnym miejscem a wiem bo za dawnych czasów byłem kilka razy z mechanikiem zapalić na spawalni ludzia sie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poprzewracało i już mnie nie zapraszają . Jednym słowem państwo w państwie masakra nikt nie ma nad nimi kontroli robią co chcą . Żeby chociaż jakaś wiedzę mieli nic do pięt nie sięgają dawnym starym mechanika którzy tu kiedyś pracowali . Teraz patrzą żeby nic nie robić na nocach sie wyspać oglądnął jakiś film i jeszcze przytulić jakaś chemię i nie tylko z magazynu każdy kawałek złomu przyda sie w domu ze nie wspomnę o fabryce fuch na tokarce !!!!
To tyle i oni wszyscy myślą ze my na chwali nie wiemy co sie tam za drzwiami wyrabia wiemy bardzo dobrze . Tylko dziwie sie czemu nie zajmie sie tym nikt wyżej .!!!!
2
Paweł 2015-09-11 00:49:20
ja chciałem coś powiedzieć ze mechaniory a szczególnie bracia kotowaci to masakra nawet ręczniki zwijają i wynoszą katastrofa . A ten zawodowy rajdowy to już na całego loctite to pewnie już worek w piwnicy ma .
Ale jaki pan taki kram . !!!!!! Ich szef tez tak robi to jest ciche przyzwolenie . Szkoda ze nie ma już giganta wsród nich przeńiesli go na p1 Hahahaha i zrobili szefem zmiany hahahahahaha on to dopiero materiał kolorowy szarpał !!! Raz to nawet go złapali na magazynie jak kradł ale oczywiście to z magazyniera debila zrobili . Magazynier nie pracuje a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest szefem zmiany BRAWO
Cała hala sie śmiała jak Z wychodził w nocy do samochodu i kulał :):):):) bo mu miedz brąz wadziły !!!
Tak trzymać więcej takich a mi k. a. Wezmą premie bo położyłem krzywo składkę . Piernicze napisze oficjalnego maila do wszystkich jak mnie traktują na warsztacie . Ja tez z mechaniorami paliłem na spawalni niech władza koryta stalowe na dole zerwą zobaczymy ile tam jest kiepow !
Załoga sundey 2015-09-12 11:04:16
widzę ze komuś mocno zalezli za skure na warsztacie . Ale sie nie dziwie pracuje tu od dawna i przyzwyczaiłem sie do takiego traktowania na warsztacie ale tak myślałem ze w końcu trafi sie młody który nie da sobą pomiatać .
Zgadzam sie coś sie musi zmieńic to jest państwo w państwie nie szanują nikogo traktują nas z obsługi jak bezmózgie yeti . A tam co mądrale po zawodówkach RR IM ŻYCIE URATOWAŁO . Panowie serwisanci !!!!!!
Paulo 2015-09-15 22:50:17
czekam aż ktoś nie wytrzyma i pójdzie do Michała poskarżyć sie na ur. !!!
g.anonim 2015-09-20 00:21:08
Tak, dalej wręczają
Roman 2015-09-22 12:44:48
Słyszałem ze maja być jakieś roszady na utrzymaniu ruchu w P2 . Moze w końcu sie za nich wezmą !!!!
1
Qwerty 2015-09-23 16:05:22
Mario ciekawie piszesz. Masz jeszcze coś ciekawego o utrzymaniu ruchu?
ktoś 2015-10-06 12:25:30
a wie ktoś może ile zarabia się a administracji, np. HR? ale proszę o komentarze podparte wiedzą, a nie złośliwymi przypuszczeniami :)
niezadowolony 2015-10-17 19:32:59
co to za praca jak jest wolne karza przyjsc, a zarobki słabe jak na takie warunki
2
Zadowolony 2015-10-23 22:58:43
Akurat mam do czynienia ludżmi z CLK iii.... nie narzekają. Atmosfera w porządku, ludzie też, liderzy znają się na robocie. Po wzroście produkcji jest zapieprz i przepełnienie ale w końcu przychodzi się tam do pracy, a nie spać.!
Polecam zatem pracę na widlaku... (są wakaty).
Pieniądze też nie są takie złe. Nie jest to średnia, ale między minimalną a właśnie średnią się zarobi.
Nie dajmy się zwariować..
3
ciekawa 2015-10-24 09:01:35
Cześć, wczoraj byłam na rozmowie. Rozmowa bardzo luźna, dwóch rekruterów, generalnie bardzo przyjemnie. Czytając wcześniejsze wpisy jestem w szoku. Na rozmowie wszystko brzmiało tak kolorowo! W zależności od wyników szybko umowa, zwiększenie stawki, nauka języka online... to wszystko kłamstwo??????? Nawet byłam skłonna spróbować za tą niską stawkę zakładając, że do trzech miesięcy można się wybić.
4
S 2015-10-30 19:18:10
Nie piszesz, do jakiego działu aplikowałaś. W sumie - weź spróbuj, nie w każdym dziale w tej firmie jest tak źle.
@123 2015-11-20 08:28:22
zazwyczaj zawsze jest okres próbny ok 3 miesięcy(chyba że ktoś jest boski na rozmowie kwalifikacyjnej), potem umowa 2-5 lat. Stawka godzinowa w zależności co potrafisz, jak @tomasz będzie miał wiedzę na odpowiednim poziomie to stawka będzie fajna a jak okaże się zielony w temacie i podstaw nie będzie znał to lipa.. i stawka lipna.
Dużo osób widzę że narzeka na robotę w RRD, ale najbardziej narzekają Ci którzy mają dwie lewe ręce a nie wiadomo co by chcieli!
Jak by było tak źle jak jest na forum to ludzie po kilkanaście lat by tu nie robili i to całymi rodzinami.
rimowy 2015-11-21 20:59:29
Hej,
Ile można zarobić na obsłudze lini rima system?
Wypowie się ktoś kto pracuje na rimie?
z góry dziękuje
pracownik 2015-11-25 17:12:10
pracuje w rrd 7 lat.. o 7 za duzo... jak zacząłem przeglądać opinie to wszędzie są lepsze niz tu... rrd jest w takiej desperacji ze na wsiach na slupach ogłoszenia wywieszają.. przyjmę każdego, warunek jeden dwie rece (moga byc obie lewe) i dwie nogi.. sztuka to sztuka.. wykorzystywanie straszne! szefowie nic nie mjaa do gadania bo Michała sie boją.. szkoda gadać... nie polecam, a nawet odradzam..
10
kkk 2015-11-27 21:51:24
ostrzegam przed tą chora korporacją a zwłaszcza p2 praca ostatniego sortu bo jakie płace tacy fachowcy chyba że do wypłaty dorzucą kilka ich chorych sloganów che che np firma o ugruntowanej pozycji che che
6
drukarz 2015-11-28 13:53:08
Hej,jakie stawki ma drukarz na gosie M-600
Zarobiony 2015-12-15 17:31:23
Pracują po kilkanaście lat ponieważ jak sie zatrudniali była inna rzeczywistość i płaca lepsza i atmosfera . A teraz sie po prostu zasiedzieli i cieżko zmienić prace przyzwyczajenia . A poza tym przez te lata stawki im urosły i tak zle nie zarabiają . No gdzie pójdzie taki operator z introligatorni jak on poza klejeniem albo szyciem gazet nic nie umie . Albo drukarz ? U prywaciarzy nie jest tak kolorowo a poza tym tej ragi drukarni w Krakowie nie mamy dlatego lipa ze zmiana pracy . Albo mechanicy elektronicy nauczyli sie naprawiać sundeya czy M600 a w Krakowie mało kto ma takie maszyny . W innych firmach szukają Techników ludzi wielozadaniowych . W niewielu firmach Ur jest tak rozbudowane i podzielone na mechaników elektroników czy automatyków . Gdzie indziej musisz umieć wszystko . Dlatego cieżko jest pracownikom RR znaleźć gdzieś prace w swoich zawodach .
Dlatego tez ci ludzie pracują po kilkanaście lat i bedą pracowali do samego końca firmy lub swojego . Chyba ze wcześniej firma uzna ze już sie ktoś nie nadaje to sama sie pozbędzie takiego kogoś podkładając mu świnie . Wiecie ze jak chcecie uderzyć psa to kij sie zawsze znajdzie
2
Zarobiony 2015-12-15 21:53:08
Oni w RR maja wczasy pod grusza , wydaje im sie ze praca pod obciążeniem i niewiadomo jak odpowiedzialna :) hahahahahahaha
No faktycznie jak gazety nie uda sie wydrukować to świat sie zawali buuuuuhahahaha , tak sie tylko wydaje tym korporacyjnym kierownikom którzy wpajają w głowy swoich podwładnych takie brednie o ratowaniu świata i o ich misji jacy to oni nie sa ważni i potrzebni . Wymazując gumka do mazania P1 i P2 99,9 procent społeczeństwa w Krakowie nie zauważy różnicy . Odczują to tylko niewolnicy tej korporacji bo skończy sie słoneczny patrol i trzeba bedzie sie zmierzyć z prawdziwym życiem i poszukać pracy . A tutaj na niewiele sie zdadzą dyplomy pochwały niewe motywacje itd itd .
4
Zorientowany 2015-12-28 13:49:19
Odpowiedz do "zarobiony"
Jarek a co ty możesz o pracy na ur wiedzieć jak wy żarówki w drukarni wymienialiście ????
Wiec proszę nie udzielaj sie w tematach na które nie mozesz mieć nic do powiedzenia !!!
1
gruby 2015-12-28 20:39:41
a co wyscie sie tak przypiepszyli do ur-u, mało to działów w drukarni gdzie pasowałoby zrobic porzadek??? daleko nie trzeba szukac... temat na topie to premia roczna tylko ze na nia trzeba sobie zapracowac a nie spac po katach
On 2015-12-28 23:38:23
Widocznie w innych działach sie pracuje i dlatego nikt nie ma im nic do zarzucenia . A niestety w naszym kochanym Ur jak jest każdy wie:)
A premia będzie zobaczycie !!!! Wiem z pewnego źrodła . Tylko nie wiem ile procent
Ja 2015-12-28 23:40:57
A skąd wiedziałeś ze to ja ? Sprzedał mnie pewnie któryś z mojej zmiany ?
Mów szybko kto
1
Monika 2016-02-17 23:35:24
Firma sie robi coraz bardziej popularna . Hahahahahaha
Chyba na Ukrainie .
W Krakowie jak ktoś słyszy praca w RR . To od razu dziękuje za kołchoz .
Ludzie ci którzy piszą ze tam jest dobrze chyba nigdy nie pracowali w korporacji . A ci którzy pracują tam od zawsze nigdy nie pracowali gdzie indziej wiec chwalą RR , bo nie wiedza ze moze byc lepiej .
Nich mi jeden z was broniących drukarnie powie czy jest inna firma w Krakowie gdzie po wypadku wywozi sie człowieka na fotelu przed bramę , człowiek ma złamana miednice i pierwszy taksówkarz nie zabiera dopiero drugi chyba znajomy bierze gościa i zawozi do szpitala . No czy tak sie robi ?
Albo chłopakowi wciąga rękę skalpuje palec i nie wzywa sie karetki tylko jedzie chłop sam z szefem zmiany do szpitala !!!!!
Przykładów nadużyć w niby amerykańskiej korporacji jest mnóstwo tylko sa maskowane .
Ciekawe czy wypadek w 1999 na rybitwyach młody sztsplarkowy wykonał rozkaz wszedł do sztaplarki a siłownik wbił mu sie w głowę . Ciekawe jak to sie skończyło .
A takich wypadkow tam jest mnóstwo , moja siostra tam kiedyś w pewnym dziale pracowała i stad wiem wszystko .
A naj naj ciekawszy to podobno wypadek pracownik wychodzi z magazynu wchodzi na ścieżkę dla pieszych i nagle najeżdża go wózek widłowy . Nie do wiary !!!! Ale tam do wiary .
I myślicie ze pracownik otoczony jest opieką :) Hahaha ma dziwne wizyty w szpitalu żeby podpisać papiery które sa przeciwko niemu , tego nie róbi i żegna sie z praca . Chłopak noga połamana z tego co mi siostra mówiła nie ma czucia w stopie do dziś .
I wy proponujecie tam prace chyba w biurze !!!!!!
2
Robert 2016-02-25 00:59:30
Pracując w tej firmie 12 lat, poznałem wielu wartościowych ludzi, lecz jeżeli macie pretensje do Michała, to nie dołujcie go zbytnio, ponieważ jego ojciec dołował go całe życie i niestety Michał postanowił się zemścić na wszystkich innych, których poznał.
2
anonimus 2016-03-15 10:34:31
Gorszych pierdół nie czytałem jak rany ... nie ma to jak wiedzieć coś od kogoś i uznawać za święta prawdę objawioną. Ja tu pracuję już wiele lat, firma nie jest święta i dużo można jej zarzucić, ale to co Ty piszesz to totalne banialuki wyssane z palca. Odniosę się tylko do części bo na resztę szkoda czasu, np. wypadek z 1999 roku, nie na rozkaz tylko wykonywał przewidziane na swoim stanowisku czynności, to że wszedł do urządzenia nie wyłączając go wcześniej, co jest psim obowiązkiem każdego pracownika który chce zaglądnąć do środka jakiejkolwiek maszyny (w każdej firmie!) i co jest podkreślane na każdym szkoleniu BHP które też przechodzi Każdy pracownik. niestety do dnia dzisiejszego ten chłopak nie odzyskał pełnej sprawności. (przy okazji, leczenie i rehabilitacje w tym zagraniczne sponsorowała mu ta okropna RRD), co do chłopaka który piszesz został przejechany przez wózek wychodząc z magazynu, owszem został najechany wychodząc z magazynu prosto na drogę dla wózków a nie dla pieszych... Jego noga jest całkiem OK a wiem bo codziennie się z Nim widzę w pracy - jakoś wrócił spowrotem do tej okropnej RRD.
Łatwo pisać głupoty i oczerniać nie wiedząc jak jest naprawdę ?
Osobiście mógłbym napisać dużo o minusach pracy tutaj, ale wychodzę z założenia że jeśli tu pracuję to znaczy że mi to odpowiada, jak mi przestanie to zmienię prace.
1
On 2016-03-29 13:39:11
Ten mechanik wyszedł z magazynu na drogę dla pieszych nie na drogę dla wózków . W uczesanym dniu wózki omijały leżące na swojej drodze palety i jechały blisko ściany po trakcie dla pieszych . Jak widzisz sie z nim co dzień to go sam zapytaj !!!!
2
pracowity 2016-04-06 00:07:27
Witam. Proszę o informacje o stanowisku pracownik produkcji. Niestety nie mam uprawnień na wózek (ale jeżdżę codziennie i umiem) Czy mieszkając 20km od tego miejsca jest sens składać CV (aktualnie mam 3km do pracy)? Jak z umową i zarobkami? Są jakieś premie uznaniowe uzależnione od wyników (normy etc...)? Czy jest możliwość awansu?
2
nowy 72 2016-04-09 22:49:18
Witam ,jak wygląda sprawa zarobków w firmie ,bo podobno w miarę płacą i na czas .
krzys 2016-04-13 23:49:14
zenada za miesiac pracy moja zonka zarobiła 800 złotych z chaczykiem parodja nie polecam wiecej przepale jak ona tam zarobi kołchoz
6
xYz 2016-04-26 09:02:00
Praca jako pracownik produkcji kasa średnia możesz się "dorobić" chodząc na tzw. setki, jedyne co jest dołujące to nie praca bo praca nie jest aż tak skomplikowana ani ciężka (zależy od nakładu) LUDZIE dołują :( atmosfera kiepska musisz mieć odporną psychikę na niektóre osoby z którymi musisz pracować..
5
pracownik 2016-05-05 16:36:06
Witam, 13 lat pracuję w tej firmie, dla tych którzy są zainteresowani praca w RRD, MINIMALNA ŚREDNIA KRAJOWA, 1350zł do rąsi, i podwyżki co dwa lata 50gr. brutto.
5
Mcafe 2016-06-15 19:46:45
Witam, dostalam umowe o prace ze stawka godz 11,20 czy dobrze rozumiem ze jest to brutto? Wspominali o dodatku za prace w nocy, faktycznie placa to czy to tylko takie gadanie? Dziekuje za odpowiedz
pl 2016-06-16 12:12:31
Tak, jest to brutto na początek. Dodatki wszystkie są płacone tak jak powinny być.
zawiedzona 2016-08-24 13:20:52
ale jestes naiwna hihi
2
mediton 2016-09-22 11:31:59
ja na dzień dobry dostałem 13.50 brutto po 3 miesiącach mam 14 brutto a po pół roku 14.50 brutto, do tego umowa o pracę całą wyprawkę itd.
2
Byly pracownik p1 i p2 2016-09-23 09:25:57
Pracowalem tam jakis czas, stawka byla od 11,50 na poczatku do 13,50 po roku i oczywiscie wyzyc za to ciezko...

A teraz druga strona medalu czyli praca tam, bo to jakie warunki pracy oni oferuja a jak jest naprawde to przechodzi ludzkie pojecie.

1. System pracy po 12h - 4 brygadowy - to jest nawet znosne ape majac male dziecko i przechodzac na 1 dzien po 3 nockach na 1 dniowke i znow wracac na nocki to trzeba miec ostro zryty beret aby sie na to godzic.

2. Wspolpracownicy na poczatku robia z Ciebie kozla ofiarnego i trzeba miec naprawde mocna psyche aby tam z nimi wytrzymac...

3. Rozmowa kwalifikacyjna - niejaki Michal i Tomek robia taki popis na tych rozmowach ze w pale sie nie miesci - dostajesz glowice szyjaca do rozkrecenia i masz ja skrecic ponownie...

4. Obiecuja gruszki na wierzbie - ze szybki awans, ze po 3 miesiacach awans ze wyzsza stawka - same bujdy na kolkach i wszystko to jest klamstwo.

5. Same egzaminy i jakies testy, jak nie wiesz czegos to leca po stawce albo po godzinach ktore sie pracuje.

6. Taka instytucja jak mening czy cos - dzwoni do Ciebie co po chwile ze musisz przyjsc bo cos tam sie podzialo z kims tam i nie ma upros.

7. Kierownictwo to porazka po calej linii... nic nie wiedza co sie dzieje na hali produkcyjnej...

8. A najwazniejsze jest to ze wszyscy obiecuja sie zwolnic, odejsc a jak tylko kierownik przyjdzie to liza mu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i sepia o podwyzke.

10. UR - na nocach spia...

11. Operatorzy? - raczej dupki ktore jak tylko naucza pomocnika ustawiac maszyne to maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na wszystko i tylko na stolowce i na palarni siedza lub na innych maszynach...
1
146 2016-10-09 07:25:21
1500-5000pln
1
Madmen 2016-10-14 09:21:57
Są tam takie maszyny jak sitma foliujace ? Albo maszyny drukujące adresy jak buskro ?albo drukarz cyfrowy na drukarkach Xerox igen ? Ile idzie tam zarobi operator maszyny ? Moze ktoś wie czy są tam takie maszyn ? Pracuję w Uk jako operator i planuję zjechać do Polski
Pytający 2016-10-23 17:15:50
A czy ktoś może coś napisać o pracy w biurze? Mają teraz kilka ogłoszeń i zastanawiam się na ile te negatywnie opinie z pracy na drukarni mają przełożenie na pracę w biurze. Coś ktoś?
2
Rrdworker 2016-10-26 21:36:18
Klamiesz jak z nut. Grzesiek nawet nie wszedl na zadna droge tylko otworzyl drzwi od magazynu i sie wychylil na droge dla pieszych po ktorej jechal wozek a wozek tam jechal bo zeby palety poupychac posciagali slupki odgradzajace droge pieszych od drogi dla wozkow i wozek musial jezdzic przy scianie zeby sie zmiescic. I to co Monika pisala to 100% prawda.
2
Odpowiadająca 2016-11-03 15:36:59
Pytający,
ja pracuję w biurze od 3 lat i jestem zadowolona, przede wszystkim super atmosfera. Sporo do roboty, ale zazwyczaj ciekawie i można się sporo nauczyć. Zarobki w miarę - nadrabiają pakietem socjalnym i stabilnym zatrudnieniem.
2
Na wlasnej skorze 2016-11-04 15:30:31
W wakacje zaslablem potrzebowałem pomocy i co pielęgniarki brak a kierownik zmianowym wygonil do domu i w mok znowu zaslablem. Tak traktują ludzi w drukarni
wp 2016-11-07 23:16:16
Witam, w firmie pracuje o dłuższego czasu (...>10 lat) i opinie mię śmieszą. Wiadomo, zatrudni się osoba co ma dwie lewe ręce, zwolnią matoła to daje negatywne opinie(a takich jest dużo wydających opinie na temat firmy).
Osoby ambitne , mające chęć rozwoju osiągają swoje... awansują itp.
Jak by było tak źle co opisują w postach poprzednich to ja i moja rodzina nie pracowali byśmy w tym zakładzie.
2
Zostaw swoją opinię o R.R. Donnelley Europe - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie R.R. Donnelley Europe