Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o R.R. Donnelley Europe

Pracowałeś w firmie R.R. Donnelley Europe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
m.w.100@interia.pl - 2013-01-05 21:24:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem 5 Lat ,a zostałem zwolniony za rozmowę na dniach otwartych o nowych pomysłach Kierownika. Pomimo nawału obowiązków związanych z pełnionym stanowiskiem , przełożony (Kierownik logistyki) dokłada bzdurne zadania, ( typu wykresy i tabelki)które powinien sam wykonać, ale ma problemy. Dlaczego je ma? Bo jest idiotą. Totalne dno, ludzie na stanowiskach po znajomości nie wiedzący co sie dzieje w firmie.
zdjecie uzytkownika
zoya - 2013-03-12 00:33:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Może ktoś powiedzieć jak się pracuje w Donellym na obrońców? Zastanawiam się czy tam nie iść do pracy jako pracownik pomocniczy. Może ktoś napisać opinie ? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
wojtek232@interia.pl - 2013-03-12 12:04:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
odradzam.ja pracuje w rrd jak pracownik pomocniczy juz pol roku i caly czas szukam innej roboty...wyzysk maksymalny praca po 8 godz dzienie światek piątek.20 minut przerwy. czasem zdarza sie ze stoisz na nogach przez bite 8 godz nawet sobie nie usiądziesz.pracownicy etatowi traktuja pracownik pomocniczych jak bydlo. ogólnie fatalna robota za psi pieniadze. odradzam kazdemu
zdjecie uzytkownika
zoya - 2013-03-14 22:21:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To fatalnie;/ a jak to jest z grafikiem? Da się dogadać z brygadzistami? Muszę gdzieś iść koniecznie chociaż na miesiąc żeby zarobić ;//
zdjecie uzytkownika
wojtek232@interia.pl - 2013-03-15 09:30:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to zależy. w ranstad robisz w sys 4 brygadowym 4 razy na 6 dzien wolnym 4 razy na 14 dzień wolny i 4 razy na 22 2 dni wolne w tom marg musisz przepracować 2 weekendy i 3 dni w tyg ale ustalasz sobie sam na która zmianę
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-14 11:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaki typ umowy daje R.R. Donnelley Europe Kraków?
zdjecie uzytkownika
Klara - 2013-10-12 11:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie wiem co to za debil pisał. Albo czy to pisała jedna osoba czy też nie. Pracowałam w RRD na zlecenie, ale z firmy podwykonawczej, ludzie byli w stosunku do mnie bardzo uczciwi. Bardzo przyjaźnie nastawieni, pomagali we wszystkim, uczyli.
A jak ktoś ma umowę o pracę tam to jest na najlepszej pozycji.
Co drugi weekend pracujący. W tygodniu też sporo wolnego i wszystko jest ok.
JA POLECAM!
zdjecie uzytkownika
frytka - 2013-10-14 16:24:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Klara to po ile sie godzin dziennie pracuje ze piszesz ze tyle wolnego?Dla osoby z malym dzieckiem polecasz?pomoz,prosze,dzieki!
zdjecie uzytkownika
pr - 2014-01-16 19:53:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lettinmego - 2010-04-24 00:05:26]:
Pracują po 20 lat zapytaj ich co sadzą o firmie i zarobkach.. Teraz wszystkich z wysokim stażem i zarobkami zwalniają i proponują pozostanie na stanowisku gzie zarabiasz najniższą pensję i to jest według ciebie wspaniałe????????
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-02-09 17:06:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca tam to istny koszmar,nic tylko poganiają do pracy a sami operatorzy nic nie robia tylko podrywają młode dziewczyny.Praca za marne grosze ciągle odwołują,jak pójdziesz 12 razy w miesiącu to istny cud!!!
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-02-17 14:53:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marne grosze, akurat mi nic nie mówi, ale jeśli masz na myśli minimalna krajową, to powinieneś się cieszyć, że R.R. Donnelley Europe ja zapewnia, bo wiele firm ma z tym problem.
zdjecie uzytkownika
Rr ekipa - 2014-03-19 11:42:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca nie jest zla sama w sobie ale obiecuja gory po czym daja zlecenie ktore moga trwac przez pare miesiecy. W grudniu i styczniu jest pelno pracy (koniec roku i trzeba wszystko rozliczyc) w lutym i parcu zleceniowcy maja prawdziwa szkole przetrwania poniewaz przychodzi sie na 2-4h dziennie. Jak tylko chce sie dorobic to calkiem spoko ale jak ma byc glownym dochodem stanowczo odradzam. Cale szefostwo jest tak zaklamane ze nie warto im wierzyc. Bywa ze pracownik przychodzi do pracy i nie wie czy jeszcze pracuje bo kierowniczka odsyla do szefa a szef kaze isc do kierowniczki. Umowy o prace sa podpisywane na 3 miesiace wypowiedzenia czyli ciezko sie wyrwac z tego obozu jak sie xnajdxie normslna prace. Zdecydowanie nie polecam!!! Nawet rekrutujaca sie dziwila czemu chce tu pracowac. Ale wtedy nie wiedzialem ze jest tak strasznie :(
zdjecie uzytkownika
HM p4 - 2014-04-14 23:13:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opiszę pracę na stanowisku mówiąc kolokwialnie robola. Jakiś czas temu praca naprawdę mi się podobała. Zarobki były niezłe, ale to za sprawą sporej liczby godzin nadliczbowych. Ten rok jest katastrofalny jeśli chodzi o zarobki. Godzin nadliczbowych jeszcze nie uświadczyłem w tym roku. Zakład poprzyjmował nowych pracowników na stanowiska stażystów, z głodową stawką 10,20 zł/h. Obowiązków na naszym stanowisku przybywa, do tego dochodzą śmieszne projekty, które mają rzekomo usprawnić naszą pracę, ale jest niestety odwrotnie.A teraz parę słów o atmosferze. Wyścig szczurów to bardzo dobre określenie. Ludzie, żeby awansować i otrzymać podwyżkę rzędu 20 czy 30 groszy są w stanie donieść kierownictwu o najmniejszych nieprawidłowościach, popełnianych przez kolegów. Jakieś śmieszne konkursy, które tak naprawde są tylko po to aby wszystko formalnie się odbywało. Bardzo duża skala wazeliniarstwa. Niektórzy biją już rekordy świata pod tym względem, wyzbywając się jakiejkolwiek godności. Szkaluje się firmy podwykonawcze, które wykonują często kawał dobrej roboty, i nie da się ukryć, że ich praca nie jest lekka. Słyszałem kiedyś wypowiedź jednej z kierowniczek (B.D)jak poniżała starszego czło wieka pracującego w firmie Tom-Marg. Praca stojąca, trzeba się sporo nadźwigać, a do tego jeszcze wybujani operatorzy maszyn, wszechwiedzący erudyci, choć wielu ledwo co skończyła zawódówki,którzy najchętniej wzieliby ślub ze swoją maszyną, tą którą prowadzą. A taki na niższym
stanowisku to dla nich już niższa kategoria. Na szczęście są wyjątki, bo sa operatorzy z prawdziwego zdarzenia, ale na palcach jednej ręki mogę ich wyliczyć. Obserwując pracę biur to człowiek naprawdę się zastanawia, czemu na tym świecie jest aż tak niesprawiedliwie i są aż tak wielkie dysproporcje. Na 8 godzin pracy te modelki z biura obsługi klienta 4 spędzają albo na palarni, albo na stołówce, albo na plotach, wystrzelone jakby przyszły na dyskotekę a nie do pracy. Pracownicy mają dzięki nim niezły ubaw obserwując je i ich zaangażowanie w rozwój firmy. Muszą wykonywać mega stresującą pracę więc przerwy się należą ;)Przerost aministracji widać gołym okiem. Co do kierowników i opiekunek maszyn to dramat. Śmieszni kolesie jak dla mnie, celowo napisałem w rodzaju żeńskim. Bo chłop musi mieć jaja. Szkoda że nie wiedzą co o nich mówią pracownicy, bo by im tak wesoło nie było. Z tego miejsca pozdrawiam przebywającego na zwolnieniu Zdzicha K. Jeden normalny człowiek, który ma szacunek u wszystkich pracowników. Mam obawy czy za swoją normalność nie zapłaci, bo tu kierownik nie ma prawa być kumplem pracownika. Praca jest ok ale dla ludzi ze znajomościami, koneksje mile widziane, awans szybki pod warunkiem znajomości lub/i wazeliniarstwa. W przeciwnym wypadku stanowczo odradzam. Ogólnie rrd to firma rodzinna. Pani od rekrutacji zapomina czasem dodać, żeby nie brać na poważnie wszystkiego co ona mówi i obiecuje. Tak się czasem zastanawiam nad pracą tej pani. Jakim trzeba być człowiekiem, żeby ludzi tak okłamywać. Szybki awans, możliwość rozwoju, jednak po kilku latach tyrania na najniższym stanowisku za psie pieniądze człowiek staje się rozgoryczony. Szkoda że nie nauczyła się pani na studiach czym jest moralność. Pani poprzedniczka to czasem zadawała sobie trud i chociaż rozmawiała
z pracownikami i wiedziała przynajmniej kto na jakim stanowisku pracuje. Jest pani wielka, choć wzrostem to na pewno już mniej.
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-05-09 18:50:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam pracy w RRD. Uklady i traktowanie tych co nie wejda w uklady jak wroga, ktorego niszcza i ponizaja. Atmosfera fatalna. Kierownicy mechanikow to istna mafia. Traktuja pracownikow jak smieci.
zdjecie uzytkownika
justynka - 2014-06-05 20:29:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś wie jakie są stawki na praktykach? i w ogóle jak wygląda praktyka w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
iwo - 2014-06-08 10:42:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [i - 2011-05-20 08:22:06]:
ile płaca? tam nie liczy sie wykształcenie !! [usunięte przez moderatora] bez matury rządza ludzmi z wykształceniem
zdjecie uzytkownika
jan - 2014-06-19 18:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czasem wykształcenie nie jest wazne, np. einstein rzucił szkołe, doswiadczenie w dzisiejszych czasach to podstawa, widac w R.R. Donnelley tak jest.
zdjecie uzytkownika
tom marg - 4 latni pracownik - 2014-06-23 14:18:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jeżeli chodzi o firmy podwykonawcze typu Domino- wyzysk wyzysk, praca albo stojąca, albo znowu siedząca i wklejanie jakiś kremików, ulotek, próbek perfum etc. do gazet. Panie które to robią najczęściej juz starsze dosłownie zasuwają jak maszynki... Nawet jak do łazienki wychodzą to truchtem żeby akrod zrobić do godz 13 i móc wyjść po tych 7h, ale czy warto? Jak ktoś mniej wydajny był to zdarzało się ze za 8h siedzenia na kremikami 30zł dostał. Plus jedna szalenie miła brygadzistka z domina rozwierająca swe ustka w okrzyk bitweny często poprzeplatany naszymm słynnym k. itp. Owy okrzyk miał mobilizować Panie w wieku jej własnej matki czy babci do lepszej wydajniejszej pracy. Wiele razy dało się słyszek: Jak to k.... jest zrobione? Źle Źle!. Moje odczucia były różne od chęci dania owej brygadzistce w papę za brak szacunku do starszej osoby, do prcownika, do kobiety, a z drugiej strony przerażające było to że Panie składały uszy po sobie i nic nie odpowiadały. Zero: stop kochanie mam więcej lat pracy niż ty chodzisz po tym świecie.
Rozumiem strach o pieniądz o brak pracy, niska emerytura, a tu trzeba opłacić, dziecią pomóc, ale gdzie szacunek do samego siebie?
RR Donnley: nie jestem w stanie nic powedziec apropo stawek czy warunków pracy osob bezposrednio zatrudnionych w RR jako operator, pomocnik, suwnicowy/a, i całej reszty obsady na magazynach. Ludzie bezpośrednio u RR mają umowy, dostają bony na święta, mają raz w roku piknik RR gdzie można przekąsić kiełbachę na branzoletkę i pohulać przy zabawach, wigilia obowiązkowo. Także plus ze RR dba o właściwych swoich pracownikow zeby jako tako namiastkę dobrej wzajemnej współpracy mieli. Wiem tylko że często pomocnicy operatorów się zmieniali z tego wzg. ze albo stres albo brak zapału albo konczyly sie okresy próbne. sami operatorzy- siedzą lata na tych samych stanowiskach czasami zmieniając maszynę, także tak źle im musi nie być. Do tego świeże miesko- czyli nas podwykonawców rzucają średnio raz na 2-3 miesiące na ich maszyny to i mają na kim oko zawiesić, poplotkować, zbijać jeszcze bardziej bąki i na kogo krzyczeć :) Generalnie cześć operatorów ok, inna część ma problemy rodzinne, kompleksy skończonych szkół podstawowych czy innego bakcyla i próbują zabłysnąć na "ich maszynie" pokazując biednym ucznią/ studentą i rencistą, że są podwykonawcami-miernotami bo to oni są a nie wy -kapitanem, ostoją, pracownikiem roku, zwycięsca konkursów typu: co zrobić ze śmierdzącymi butami, albo jak uciąc 100-tki suwnicowym. Także trudno sprecyzować RR w 2 zdaniach :)ale zawsze mnie śmieszyło jak faceci po szkołach ledwo uczących liczyć czy odróżniać opornik od diody umieją tak przekonać podwykonawców że są tępsi od nich, że im naprawdę to wychodziło. Wiekszość operatorów zwłaszzca z maszyn typu-korona tempo (Ave! :)) chyba nie ma pojęcia że uczniowie którzy tam się męczą, bedą meczyć sie pare miesiecy max parę lat, a oni operatorzy? No cóz... jeszcze student moze zostać kiedyś jego szefem albo osobą ponad i co wtedy? Nawet nowe felgi w BMW z 92 nie wystarczą :( czy wakacje na daczy.
Panie z RR tzw. Nokijki - daj Panie Boże siły, znowu oprócz paru wyjątków to jedno wielkie zbiorowisko pań w wieku 30,40 + z charakterkiem pań po 60, rozgorycznonych, wyfarbowanych jak jeden mąż na czarno i tak samo, papa w dół i okrzyk bojowy! Do dzieła podwykonawcy! Do dzieła! bo ja lecę na korone lub tempo :)
I jeszcze ukochany Tom-Marg- nie dajcie sie zwieść ze atmosfera zła, ją tworzą rozgoryczeni ludzie w/w a podwykonawcy to bardzo czesto ludzie młodzi, majacy jeszcze siłe zapał i jeszcze nie przejmują sie tak tym wszystkim co w RR sie dzieje, na szczescie umieją rozgraniczyc prywatne zycie od pracy. Ja osobiscie dobrze wspominam ludzi i z tom marg i z domina i do dzisaj utrzymauje kontakty (4 lata pracy w rr). Wiec w RR bedziesz pracowac za stawke jako podwykonawca w Tom Marg: 6.21 dzien powszedni 8 cos tam weekend. 50zł lub 65 zl wychodzilo. dwunastki- 100zł nocki wiadomo lepiej. Zmiany 1,2,3 ale wiekszosc biorą na 2 (6-14, 14-22, 22-6) Bedziesz pracowac z młodymi fajnymi interesującymi ludzmi, sympatycznymi Paniami z Domina no i z RR :P Praca: albo bardzo rzadko np 3 razy w tyg albo non stop np 14 dni pod rzad bez dnia wolnego bo tak np chcesz. wszystko zalezy od zapotrzebowania ale nie licz na inny zakres wyplaty niz 500-1200 zł gdzie 1200 to rzadko. Hardkory wyciagną wiecej ale to trzeba miec dobry kontakt z brygadzustką lub chłopaka najlepszego kolegi brygadzisty lub znac dziewczyne brygadzisty lub byc jego siostra sasiadem psem.
Polecam jak ktoś chce dorobic szybko i na pare miesiecy, nie polecam ludzią myslącym poważnie i tym którzy maja większe potrzeby niz 800 zł. Przycięcia non stop, wystarczy podjechac do Biura ale najwieksza tendencja -to rzucanie grupki osob co 2-3 miechy. Pojedyncze osoby rzadko. Dojazd? CB, Trans Bus, D-bus, lub MPK-tragedia :)
aaa i w tom marg oczywiscie umowa zlecenie, brgadzistka WYMAGA zaswiadczen lekar
zdjecie uzytkownika
ev - 2014-06-23 14:20:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [i - 2011-05-20 08:22:06]:
hahahaha za co? no prosze Cię... to chyba nie w RR
zdjecie uzytkownika
jan - 2014-06-23 20:12:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ev, to masz inne zdanie o RR, bo tom marg naprawdę się rozpisał, podał argumenty, przykłady, a Twój post to jedna linijka..
zdjecie uzytkownika
piter - 2014-07-11 15:44:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktoś wie jak jest na stanowisku elektryk utrzymania ruchu? jakie zarobki i atmosfera?
zdjecie uzytkownika
neww - 2014-07-31 11:14:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ubogie macie to forum o rr, dobrze ze kolega sie rozpisał to mozna sie dowiedziec czegos wiecej.
zdjecie uzytkownika
agrok - 2014-08-14 18:01:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracowałem w tom marg w rr na igołomskiej i nie było tak żle brygadziści spoko ludzie z tom marg i firm podwykonawczych też inna sprawa to operatorzy są tacy którzy ci wytłumaczą pomogą np podstawią paletę ale są tacy którzy o wszystko się czepiają np ze maszyna ci się zacieła czy że smieć leży na podłodze sam musisz wyjechać paletą dać nową i ją podnieść a maszyna ciągle pracuje...także brygadziści ludzie z firm podwykonawczych spoko a operatorzy no coż zależy na jaką zmianę i maszynę trafisz.
zdjecie uzytkownika
bhp - 2014-08-21 12:35:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile zarabia bhpowiec w lodzi? Warto tam starać się o pracę?
zdjecie uzytkownika
norbert - 2014-08-28 21:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a nie wiecie może jak z atmosfera na magazynie w Krakowie? R. R. Donnelley właśnie poszukuje na magazyn, oferuja sporo: zatrudnienie na podstawie umowy o pracę, stabilną pracę w miłej atmosferze, rozbudowany pakiet socjalny (m.in. prywatna opieka medyczna, dodatkowe ubezpieczenia, dofinansowanie do zajęć sportowych).
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie R.R. Donnelley Europe
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski