Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o R.R. Donnelley Europe

Pracowałeś w firmie R.R. Donnelley Europe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pier - 2014-11-09 21:00:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
system zalezy od miejsca pracy, sa takie po 8 ale nie polecam - zdecydowanie lepszy po 12, dużo wiecej czasu wolnego i nagdodziny 100% platne a w systmie 8h tylko 50%
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-11-25 18:52:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piter - 2014-07-11 15:44:34]:
Nie polecam pracy. Jako elektryk rowniez. Tak jak ktos tu wspomnial. W zakladzie rzadzi mafia kierownikow mechanikow. Jak nie wejdziesz z nimi w uklady lub zechcesz miec swoje zdanie to cie zgnoja. Atmosfera fatalna. Nie licz na pomoc przy naprawie. Mnostwo awarii. Maszyny sie sypia. Pracujesz na wysokosci i zaden ci nie poda narzedzi, tylko bedzie chodzil w okolo i dogadywal. Mechanik rzadzi elektrykiem choc wiekszosc to buraki. Zarobki fatalne. Zadnych podwyzek. Zarabialo sie tylko na nadgodzinach. Czyli pracujesz non stop o padasz na pysk zeby cokolwiek zarobic. Dlatego oplaca im sie przyjmowac nowych za grosze aby bylo mniej nadgodzin.
zdjecie uzytkownika
Potencjalnynowy - 2014-11-25 20:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
A czy do RRD czasem nie rekrutuje biuro Radstat? Mam propozycje pracy w drukarni na Obroncow Modlina w Krk ale tam sa 2 drukarnie. (Jest jeszcze Multipol)
zdjecie uzytkownika
JA - 2014-12-02 00:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracownicy z firm podwykonawczych nie są świadomi jaką my (operatorzy) mamy pracę w stresie i odpowiedzialność. Kiedyś też pracowałem jako UZ-et i wydawało mi się, że oni cały czas siedzą, pierdzą w stołek i bajerują laski, ale teraz wiem, że żeby sobie usiąść na krześle to nieraz trzeba się dość sporo obiegać i owku*wiać. Dlatego punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
TomMarg Domino lub Ramstad nie biorą żadnych odpowiedzialności za to co robią, dlatego my musimy ich pilnować, a czasami nawet krzyczeć bo ileż można mówić komuś np 14 paczek na warstwie? nie dość że masz całą maszynę do ustawienia to jeszcze sto tysięcy chorych papierków do wypełnienia i jeszcze ludzi pilnować. Czasami jest tak że w ciągu 12h nie ma kiedy iść do toalety a co dopiero coś zjeść, a tu podchodzi do Ciebie chłop z odbioru że chce iść jarać i wielce oburzony że go nie zastępujesz;/ człowieku zanim napiszesz, że ktoś nic nie robi, bo akurat siedzi przy biurku to pomyśl, że ktoś musiał ustawić ta maszynę, a na pewno nie byłeś to Ty! lub krzyczy na Ciebie to zastanów się dlaczego tak jest? Może nie umiesz liczyć do 14? lub po raz 10 nałożyłeś odwrotnie okładkę?
zdjecie uzytkownika
MSP - 2014-12-13 01:35:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Potencjalnynowy - 2014-11-25 20:08:13]:
Rekrutuja. W RRD (krakow) sa trzy firmy podwykonawcze: Domino, Tom Marg i Randstad. RANDSTAD jest najlepsza z nich, daje umowe o prace (inni umowa zlecenia), a takze najwyssza stawke (10-12 zl/godz.) + nadgodziny 100% platne + za 2 dni urlopu w miesacu(jesli go nie wezmiesz). Na paczatku masz trocha odwolan, to masz 1500zl max.ale pozniej to ja mialem nawet 2400 zl/miesc. Sam pracuje tam. nie narzekam)) a nawet polecam :). Jedyny minus to ze mozesz pracowac tam max 1.5 roku (w innych firmah (Tom Margu-u i Dominie) mozesz nawet do smierci ale za marne peniadze). Aha, jeszcze, jak dlia studentow ktorzy chca "dorobic" to lepiej Tom Marg - tam sam sobie ustaliasz grafik. W Randstad-zie masz staly grafik.
zdjecie uzytkownika
haerka - 2014-12-30 12:11:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a dużo R.R. Donnelley Europe zabiera dla siebie z pensji? szczerze mówiąc to akurat o tej agencji nic wcześniej nie słyszałam. wiadomo do jakich firm i na jakie stanowiska wysyłają teraz pracowników i gdzie mogę znaleźć aktualne oferty pracy które aktualnie oferują?a da się dostać pracą właśnie w samej agencji w HR?
zdjecie uzytkownika
jaco - 2015-01-14 19:38:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To polecacie w końcu pracę dla Donnelley, czy nie, bo się trochę pogubiłem już w tych komentarzach. Mam tez prośbę, czy mógłby ktoś poświęcić chwilę i przybliżyć mi proces rekrutacji tutaj? W sensie jak wyglądają tutaj rozmowy, o co moga mnie zapytać, czy musze się jakos specjalnie przygotowywać z jakiejś dziedziny?
zdjecie uzytkownika
krzychu - 2015-01-14 20:30:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MSP - 2014-12-13 01:35:40]:
Jesteś operatorem sztaplarki? mam zamiar rozpocząć tam pracę, ale trochę się waham czy warto... napisałeś 1500zł max, czemu tak mało skoro umowy są miesięczne na pełny etat, nie powinno być 1500 min? jak wygląda sprawa z premiami?
zdjecie uzytkownika
bury - 2015-01-20 13:44:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [HM p4 - 2014-04-14 23:13:51]:
witam -kiedyś pracowałem w RR
czy dalej pracownikom wręczają przedruki powieści amerykańskich.(kiedyś była to tradycja.
Jeden tytuł w każdym roku?
zdjecie uzytkownika
smoki - 2015-01-31 15:39:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ile może dostać/domagać się stażysta-mechanik na utrzymaniu ruchu?
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2015-02-10 19:46:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.

Ktoś może powiedzieć coś o pracy "młodszy elektronik utrzymania ruchu" ul. obrońców modlina?

Parę zdań o zarobkach, ogólnie pracy.. czego się spodziewać?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-02-27 11:27:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszyscy w wiedzą ze w UR w Donnelley mają jak u Pana Boga za piecem. Kasa taka, że jeden czy drugi na oczy by tego nie widzial jakby nie w tej firmie. Dobrze mają jak paczki w masle wystarczy na nich popatrzec. Polecam jak chcesz zarobić
zdjecie uzytkownika
Ann - 2015-02-27 22:19:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w RR przez 2 miesiące, tak żeby sobie dorobić po maturze. I to były 2 najgorsze miesiące mojego życia. Fakt nie należe do najodporniejszych ludzi na stres,biore sobie do siebie to co ktoś mi mówi, ale tak czy tak poziom traktowania pracownika UZ czasami po prostu był skandaliczny. Praca ciężka fizycznie, czasami po 12h stania na nogach i dżwigania paczek z gazetami,podczas gdy operatorzy siedzieli sobie ,pili kawę i nucili do puszczanych w radiu hitów disco-polo,komentując-ale dziś zapiernicz..... Jasne że zdarzały sie lepsze dni, na innych lżejszych stanowiskach z ok operatorami, ale to była rzadkość.Jedyny plus to fakt że sam ustalasz grafik (jednakże przygotuj się na telefony od brygadzisty przed godziną 7:00 rano ,z niemalże nakazem przyjścia w dzien wolny).Podsumowując ,jesli chcesz sobie dorobic, i masz gdzieś komentzarze i wrzaski na Twój temat to ta praca bedzie ok, w przeciwnym razie odradzam.
zdjecie uzytkownika
add - 2015-03-24 18:48:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy moze ktos wie jak dojechac z pradnika czerwonego do rr na Igołomska
zdjecie uzytkownika
add - 2015-03-24 18:49:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
autobusem
zdjecie uzytkownika
nats - 2015-04-04 23:28:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Praca w RRD nie jest zła, o ile jest się osobą odporną na stres, znającą swoją wartość, no i najlepiej (nie oszukujmy się :) mającą znajomości, układy, wtyki, itd. Pracuję w Tom-Margu ponad rok. Jeśli chodzi o firmy podwykonawcze UZ Domino i Tom-Marg, to na pewno nie jest tak, jak ktoś wyżej napisał: "Pracownicy Tom margu w 90% maja wszystko w tylku i robia tylko to co muszą". Owszem, robimy "tylko to co musimy", bo raz, jesteśmy PODwykonawcami, dwa, zarabiamy śmieszne pieniądze w porównaniu do operatorów, a bywa i tak, że podczas 12h pracy robimy o wiele więcej niż wy. ;) Może i niektórzy mają w czterech literach rzetelność pracy, ale większość ludzi z TM wykonuje swoją pracę bardzo dobrze, a jeśli ktoś przychodzi pierwszy dzień do pracy i na wstępie jest wrzucany na odbiór, szczególnie falcerkę, to nie ma co się dziwić, że sobie nie radzi. Wiele razy widziałam sytuacje, jak przychodziły cudownie wyfarbowane na czarno jak jeden mąż, z kreskami zamiast brwi, panie nokijki (to też jest osobna grupa, na temat której mogę napisać kilkunastostronicową pracę), które obrzucały nowego błotem, stały i darły się wniebogłosy "ty nie możesz tak pakować!!! jak pakujesz?!", prawda jest taka, że często ktoś pakuje lepiej i szybciej od nich. :) Operatorzy na większości maszyn spoko, a jak nie, to najlepiej puścić koło uszu ich narzekania i robić swoje. Co do brygadzistów, cóż. Dziwni ludzie, bardzo. Najbardziej nie mogę się połapać w "systemie" odwoływania ludzi. Czasem jest tak, że ludzi brakuje, pracy jest dużo, ale i tak wyślą komuś sms "dziś wolne", za to męczą ludzi, którzy przyszli do pracy, czy nie zostaliby czasem na 12h, lub ściągają na siłę pracowników z P1/P2. Wtedy to jest już kompletna masakra, nie obchodzi ich, czy masz jak i czym dojechać/wrócić, nic zero, możesz nawet na piechotę wracać do domu po 22, radź sobie sam. ;) Radziłabym też przygotować się na pobudki przed godziną 7 rano, szczególnie w dni wolne i smsy 20 minut przed wyjściem na tramwaj do pracy "dziś wolne". O dniu wolnym nie wpisanym w grafik nie ma mowy, chyba, że cię odwołają. Ogólnie praca tam nie jest tragiczna, można się przyzwyczaić, ale na pewno nie jest to praca dla ludzi ze słabym charakterem, bo dosłownie zajeżdżą.
zdjecie uzytkownika
zdzisek - 2015-04-25 20:43:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Pierwszy - 2014-10-13 13:20:22]:
Zapomnijcie o takich kwotach - porobili masę lotnych by nadgodziny zabrać.I co? Goła pensja , ot tak!
Socjał świetny ( opieka medyczna ,karta multisport, raz w roku piknik ,itp.), wypłata nawet do 5 na koncie!
Niestety kolesiostwo/znajomości/lizanie dupy mile widziane nawet przy awansach.NIEKTÓRE konkursy przeprowadza się po to ,by wszystko ładnie w papierach wyglądało ,a w kuluarach wiadomo kto będzie miał zaszczyt awansu.
Jak masz rodzinę to nie jest praca dla ciebie.
Godność czy honor lepiej schowaj do kieszeni ... .
zdjecie uzytkownika
ddd - 2015-05-13 12:53:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
zgadzam się z przedmówcą przyjmują ludzi z coraz niższymi kwalifikacjami dramat mają być tani ,łamanie procedur, obchodzenie przepisów ,kolesiostwo kto coś miał w głowie to z tamtąd ucieka, podwyżki można tażać się ze śmiechu
zdjecie uzytkownika
miki - 2015-06-09 23:22:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podwykonawcy grosze. Na maszynie jest tak: pierwszy i drugi operator się nie zmienia chyba że umrze. :-) Niższe stanowiska to 1450zł netto jezeli jest umowa. podwykonawcy grosze. Duża rotacja na niskich stanowiskach. Duży hałas
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-06-11 11:34:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
nikitaki - 2015-06-11 11:35:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TeraJaGadam - 2014-09-21 01:43:56]:
Ciekawe kto z działu HR to pisał ? żenada i porażka! stawki 1400 na rekę jak nie zabiorą nadgodzin! Dopłata do posiłku od 20 lat taka sama! Możliwość awansu owszem tylko większa odpowiedzialność ale stawka niezauważalnie wrasta z 1400 na 1460. Ale co nie zabije to wzmocni. Pozdrawiam kolejnych niewolników na sztapli;-)
zdjecie uzytkownika
mag - 2015-07-17 20:07:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz EE Donnelley Europe poszukuje magazynierów, ogłoszenie wygląda bardzo dobrze, bowiem w ofercie napisali, że jest umowa o pracę, czy atrakcyjny pakiet świadczeń dodatkowych, obejmujący m.in.: - prywatną, darmową opiekę medyczną, - ubezpieczenie na życie i NNW, - okolicznościowe bony zakupowe, - dofinansowanie do posiłków, - dofinansowanie do różnych form zajęć sportowych, Dodatkowo oferują doskonałe zaplecze socjalne w miejscu pracy. Czy wiek toś ile w tym prawdy?
zdjecie uzytkownika
Marysia - 2015-07-23 08:35:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mag - 2015-07-17 20:07:12]:
Nie EE tylko RR misiu, atrakcyjny pakiet osłodzi Ci głodową pensję, ale prestiż zostaje, pracujesz w korporacji. Prestiżem nakarmisz rodzinę i zapłacisz rachunki.
Wchodź w ciemno.
zdjecie uzytkownika
Daria - 2015-08-18 14:25:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej pojawiła się dla mnie ciekawa propozycja pracy na stanowisku Młodszy Specjalista ds. Administracji Personalnej w RR Donnelley Europe Sp.zo.o. Już szykuję list motywacyjny CV dawno gotowe do wysłania. Wiem, że na rozmowie kwalifikacyjnej uda mi się zdobyć maksimum punktów. Pozdrawiam wszystkich aplikujących.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-07-21
Żródło: Gowork.pl
Kraków
(małopolskie)
Miejsce pracy: Kraków, ul. Obrońców Modlina 11 Opis oferty: Osoba zatrudniona na tym stanowisku dołączy do zespołu Logistyki w Krakowie. Zakres obowiązków: przyjęcie i rozładunek  towaru do Magazynu, wydawanie towaru na produkcję (np. papier w rolach, palet), praca z dokumentacją magazynową (np. WZ, CMR, PZ), odpowiedzialność za powierzony towar, składowany na Magazynie, utrzymywanie porządku w miejscu pr
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-24 09:27:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
boern - 2015-08-24 09:28:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witajcie,czy może ktoś pracował przy sztaplarce,jakieś ogólne wrażenia
zdjecie uzytkownika
koko - 2015-08-29 11:34:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłem kiedyś w tej firmie na rozmowie na stanowisko młodszego specjalisty ds obsługi klienta. Warunki socjalne i płaca, która oferowali nie były złe, ale sama rozmowa pozostawiała wiele do życzenia. Nie miła komisja składająca się z około 6 osób, przesłuchująca kandydatów w taki sposób jakby aplikowało się do KGB. Pozwoliłem sobie na więcej szczerości w tej rozmowie, gdyż mam pracę, więc bardziej poszedłem tam dla sportu, więc utarcie im nosa sprawiło mi wiele przyjemności. Najlepiej, jak pracownik ma być dyspozycyjny 24 h na dobę to znaczy, że nie może opuścić stanowiska pracy, jeśli nie wykonał wszystkich zadań ( nie chodzi tu o dead line), oczywiście nadgodziny nie są płacone, po czym odpowiedziałem, że to niezgodne z prawem nie płacić nadgodzin i tyle czasu przetrzymywać pracownika i pewien Pan ( pozdrawiam serdecznie :), który grał kozaka po usłyszeniu tej odpowiedzi zrobił się nie miły do kwadratu w stylu jak ja mogę wydawać takie opinie wielkiej firmie z USA. Najlepszy był moment zadawani pytań przez kandydata. Komisja nie umiała odpowiedzieć na połowę pytań zawartych w ogłoszeniu, po czym Pan kozak zaśmiał się i skomentował, "to my w ogóle piszemy takie rzeczy w ogłoszeniach". Podsumowując w tego typu firmach nie lubią ludzi z mózgiem i jajami, ponieważ są za inteligentni i widzą, że są nabijani w budelkę przez wielką firmę z USA, która żeruje na pracownikach znad Wisły po to, żeby ci z zachodu mieli pensję po 3000 euro, a niestety prawo na to pozwala, bo w tego typu firmach powinny być takie same stawki co na zachodzie. Zaproszono mnie na drugi etap, ale odmówiłem. Rozmowę oceniam za nie profesjonalną, chamską, gdzie wymagania były jakby się aplikowało do KGB.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie R.R. Donnelley Europe

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy R.R. Donnelley Europe?
Zadaj pytanie
alert