brak logo

R.R. Donnelley Europe

Kraków

Opinie o R.R. Donnelley Europe

g.anonim 2015-09-20 00:21
Tak, dalej wręczają
Roman 2015-09-22 12:44
Słyszałem ze maja być jakieś roszady na utrzymaniu ruchu w P2 . Moze w końcu sie za nich wezmą !!!!
1
Qwerty 2015-09-23 16:05
Mario ciekawie piszesz. Masz jeszcze coś ciekawego o utrzymaniu ruchu?
ktoś 2015-10-06 12:25
a wie ktoś może ile zarabia się a administracji, np. HR? ale proszę o komentarze podparte wiedzą, a nie złośliwymi przypuszczeniami :)
niezadowolony 2015-10-17 19:32
co to za praca jak jest wolne karza przyjsc, a zarobki słabe jak na takie warunki
3
Zadowolony 2015-10-23 22:58
Akurat mam do czynienia ludżmi z CLK iii.... nie narzekają. Atmosfera w porządku, ludzie też, liderzy znają się na robocie. Po wzroście produkcji jest zapieprz i przepełnienie ale w końcu przychodzi się tam do pracy, a nie spać.!
Polecam zatem pracę na widlaku... (są wakaty).
Pieniądze też nie są takie złe. Nie jest to średnia, ale między minimalną a właśnie średnią się zarobi.
Nie dajmy się zwariować..
5
ciekawa 2015-10-24 09:01
Cześć, wczoraj byłam na rozmowie. Rozmowa bardzo luźna, dwóch rekruterów, generalnie bardzo przyjemnie. Czytając wcześniejsze wpisy jestem w szoku. Na rozmowie wszystko brzmiało tak kolorowo! W zależności od wyników szybko umowa, zwiększenie stawki, nauka języka online... to wszystko kłamstwo??????? Nawet byłam skłonna spróbować za tą niską stawkę zakładając, że do trzech miesięcy można się wybić.
6
S 2015-10-30 19:18
Nie piszesz, do jakiego działu aplikowałaś. W sumie - weź spróbuj, nie w każdym dziale w tej firmie jest tak źle.
@123 2015-11-20 08:28
zazwyczaj zawsze jest okres próbny ok 3 miesięcy(chyba że ktoś jest boski na rozmowie kwalifikacyjnej), potem umowa 2-5 lat. Stawka godzinowa w zależności co potrafisz, jak @tomasz będzie miał wiedzę na odpowiednim poziomie to stawka będzie fajna a jak okaże się zielony w temacie i podstaw nie będzie znał to lipa.. i stawka lipna.
Dużo osób widzę że narzeka na robotę w RRD, ale najbardziej narzekają Ci którzy mają dwie lewe ręce a nie wiadomo co by chcieli!
Jak by było tak źle jak jest na forum to ludzie po kilkanaście lat by tu nie robili i to całymi rodzinami.
rimowy 2015-11-21 20:59
Hej,
Ile można zarobić na obsłudze lini rima system?
Wypowie się ktoś kto pracuje na rimie?
z góry dziękuje
pracownik 2015-11-25 17:12
pracuje w rrd 7 lat.. o 7 za duzo... jak zacząłem przeglądać opinie to wszędzie są lepsze niz tu... rrd jest w takiej desperacji ze na wsiach na slupach ogłoszenia wywieszają.. przyjmę każdego, warunek jeden dwie rece (moga byc obie lewe) i dwie nogi.. sztuka to sztuka.. wykorzystywanie straszne! szefowie nic nie mjaa do gadania bo Michała sie boją.. szkoda gadać... nie polecam, a nawet odradzam..
12
kkk 2015-11-27 21:51
ostrzegam przed tą chora korporacją a zwłaszcza p2 praca ostatniego sortu bo jakie płace tacy fachowcy chyba że do wypłaty dorzucą kilka ich chorych sloganów che che np firma o ugruntowanej pozycji che che
8
drukarz 2015-11-28 13:53
Hej,jakie stawki ma drukarz na gosie M-600
Zarobiony 2015-12-15 17:31
Pracują po kilkanaście lat ponieważ jak sie zatrudniali była inna rzeczywistość i płaca lepsza i atmosfera . A teraz sie po prostu zasiedzieli i cieżko zmienić prace przyzwyczajenia . A poza tym przez te lata stawki im urosły i tak zle nie zarabiają . No gdzie pójdzie taki operator z introligatorni jak on poza klejeniem albo szyciem gazet nic nie umie . Albo drukarz ? U prywaciarzy nie jest tak kolorowo a poza tym tej ragi drukarni w Krakowie nie mamy dlatego lipa ze zmiana pracy . Albo mechanicy elektronicy nauczyli sie naprawiać sundeya czy M600 a w Krakowie mało kto ma takie maszyny . W innych firmach szukają Techników ludzi wielozadaniowych . W niewielu firmach Ur jest tak rozbudowane i podzielone na mechaników elektroników czy automatyków . Gdzie indziej musisz umieć wszystko . Dlatego cieżko jest pracownikom RR znaleźć gdzieś prace w swoich zawodach .
Dlatego tez ci ludzie pracują po kilkanaście lat i bedą pracowali do samego końca firmy lub swojego . Chyba ze wcześniej firma uzna ze już sie ktoś nie nadaje to sama sie pozbędzie takiego kogoś podkładając mu świnie . Wiecie ze jak chcecie uderzyć psa to kij sie zawsze znajdzie
3
Zarobiony 2015-12-15 21:53
Oni w RR maja wczasy pod grusza , wydaje im sie ze praca pod obciążeniem i niewiadomo jak odpowiedzialna :) hahahahahahaha
No faktycznie jak gazety nie uda sie wydrukować to świat sie zawali buuuuuhahahaha , tak sie tylko wydaje tym korporacyjnym kierownikom którzy wpajają w głowy swoich podwładnych takie brednie o ratowaniu świata i o ich misji jacy to oni nie sa ważni i potrzebni . Wymazując gumka do mazania P1 i P2 99,9 procent społeczeństwa w Krakowie nie zauważy różnicy . Odczują to tylko niewolnicy tej korporacji bo skończy sie słoneczny patrol i trzeba bedzie sie zmierzyć z prawdziwym życiem i poszukać pracy . A tutaj na niewiele sie zdadzą dyplomy pochwały niewe motywacje itd itd .
4
Zorientowany 2015-12-28 13:49
Odpowiedz do "zarobiony"
Jarek a co ty możesz o pracy na ur wiedzieć jak wy żarówki w drukarni wymienialiście ????
Wiec proszę nie udzielaj sie w tematach na które nie mozesz mieć nic do powiedzenia !!!
2
gruby 2015-12-28 20:39
a co wyscie sie tak przypiepszyli do ur-u, mało to działów w drukarni gdzie pasowałoby zrobic porzadek??? daleko nie trzeba szukac... temat na topie to premia roczna tylko ze na nia trzeba sobie zapracowac a nie spac po katach
On 2015-12-28 23:38
Widocznie w innych działach sie pracuje i dlatego nikt nie ma im nic do zarzucenia . A niestety w naszym kochanym Ur jak jest każdy wie:)
A premia będzie zobaczycie !!!! Wiem z pewnego źrodła . Tylko nie wiem ile procent
Ja 2015-12-28 23:40
A skąd wiedziałeś ze to ja ? Sprzedał mnie pewnie któryś z mojej zmiany ?
Mów szybko kto
1
Monika 2016-02-17 23:35
Firma sie robi coraz bardziej popularna . Hahahahahaha
Chyba na Ukrainie .
W Krakowie jak ktoś słyszy praca w RR . To od razu dziękuje za kołchoz .
Ludzie ci którzy piszą ze tam jest dobrze chyba nigdy nie pracowali w korporacji . A ci którzy pracują tam od zawsze nigdy nie pracowali gdzie indziej wiec chwalą RR , bo nie wiedza ze moze byc lepiej .
Nich mi jeden z was broniących drukarnie powie czy jest inna firma w Krakowie gdzie po wypadku wywozi sie człowieka na fotelu przed bramę , człowiek ma złamana miednice i pierwszy taksówkarz nie zabiera dopiero drugi chyba znajomy bierze gościa i zawozi do szpitala . No czy tak sie robi ?
Albo chłopakowi wciąga rękę skalpuje palec i nie wzywa sie karetki tylko jedzie chłop sam z szefem zmiany do szpitala !!!!!
Przykładów nadużyć w niby amerykańskiej korporacji jest mnóstwo tylko sa maskowane .
Ciekawe czy wypadek w 1999 na rybitwyach młody sztsplarkowy wykonał rozkaz wszedł do sztaplarki a siłownik wbił mu sie w głowę . Ciekawe jak to sie skończyło .
A takich wypadkow tam jest mnóstwo , moja siostra tam kiedyś w pewnym dziale pracowała i stad wiem wszystko .
A naj naj ciekawszy to podobno wypadek pracownik wychodzi z magazynu wchodzi na ścieżkę dla pieszych i nagle najeżdża go wózek widłowy . Nie do wiary !!!! Ale tam do wiary .
I myślicie ze pracownik otoczony jest opieką :) Hahaha ma dziwne wizyty w szpitalu żeby podpisać papiery które sa przeciwko niemu , tego nie róbi i żegna sie z praca . Chłopak noga połamana z tego co mi siostra mówiła nie ma czucia w stopie do dziś .
I wy proponujecie tam prace chyba w biurze !!!!!!
3
Robert 2016-02-25 00:59
Pracując w tej firmie 12 lat, poznałem wielu wartościowych ludzi, lecz jeżeli macie pretensje do Michała, to nie dołujcie go zbytnio, ponieważ jego ojciec dołował go całe życie i niestety Michał postanowił się zemścić na wszystkich innych, których poznał.
5
anonimus 2016-03-15 10:34
Gorszych pierdół nie czytałem jak rany ... nie ma to jak wiedzieć coś od kogoś i uznawać za święta prawdę objawioną. Ja tu pracuję już wiele lat, firma nie jest święta i dużo można jej zarzucić, ale to co Ty piszesz to totalne banialuki wyssane z palca. Odniosę się tylko do części bo na resztę szkoda czasu, np. wypadek z 1999 roku, nie na rozkaz tylko wykonywał przewidziane na swoim stanowisku czynności, to że wszedł do urządzenia nie wyłączając go wcześniej, co jest psim obowiązkiem każdego pracownika który chce zaglądnąć do środka jakiejkolwiek maszyny (w każdej firmie!) i co jest podkreślane na każdym szkoleniu BHP które też przechodzi Każdy pracownik. niestety do dnia dzisiejszego ten chłopak nie odzyskał pełnej sprawności. (przy okazji, leczenie i rehabilitacje w tym zagraniczne sponsorowała mu ta okropna RRD), co do chłopaka który piszesz został przejechany przez wózek wychodząc z magazynu, owszem został najechany wychodząc z magazynu prosto na drogę dla wózków a nie dla pieszych... Jego noga jest całkiem OK a wiem bo codziennie się z Nim widzę w pracy - jakoś wrócił spowrotem do tej okropnej RRD.
Łatwo pisać głupoty i oczerniać nie wiedząc jak jest naprawdę ?
Osobiście mógłbym napisać dużo o minusach pracy tutaj, ale wychodzę z założenia że jeśli tu pracuję to znaczy że mi to odpowiada, jak mi przestanie to zmienię prace.
2
On 2016-03-29 13:39
Ten mechanik wyszedł z magazynu na drogę dla pieszych nie na drogę dla wózków . W uczesanym dniu wózki omijały leżące na swojej drodze palety i jechały blisko ściany po trakcie dla pieszych . Jak widzisz sie z nim co dzień to go sam zapytaj !!!!
3
pracowity 2016-04-06 00:07
Witam. Proszę o informacje o stanowisku pracownik produkcji. Niestety nie mam uprawnień na wózek (ale jeżdżę codziennie i umiem) Czy mieszkając 20km od tego miejsca jest sens składać CV (aktualnie mam 3km do pracy)? Jak z umową i zarobkami? Są jakieś premie uznaniowe uzależnione od wyników (normy etc...)? Czy jest możliwość awansu?
3
nowy 72 2016-04-09 22:49
Witam ,jak wygląda sprawa zarobków w firmie ,bo podobno w miarę płacą i na czas .
krzys 2016-04-13 23:49
zenada za miesiac pracy moja zonka zarobiła 800 złotych z chaczykiem parodja nie polecam wiecej przepale jak ona tam zarobi kołchoz
7
xYz 2016-04-26 09:02
Praca jako pracownik produkcji kasa średnia możesz się "dorobić" chodząc na tzw. setki, jedyne co jest dołujące to nie praca bo praca nie jest aż tak skomplikowana ani ciężka (zależy od nakładu) LUDZIE dołują :( atmosfera kiepska musisz mieć odporną psychikę na niektóre osoby z którymi musisz pracować..
6
pracownik 2016-05-05 16:36
Witam, 13 lat pracuję w tej firmie, dla tych którzy są zainteresowani praca w RRD, MINIMALNA ŚREDNIA KRAJOWA, 1350zł do rąsi, i podwyżki co dwa lata 50gr. brutto.
7
Mcafe 2016-06-15 19:46
Witam, dostalam umowe o prace ze stawka godz 11,20 czy dobrze rozumiem ze jest to brutto? Wspominali o dodatku za prace w nocy, faktycznie placa to czy to tylko takie gadanie? Dziekuje za odpowiedz
pl 2016-06-16 12:12
Tak, jest to brutto na początek. Dodatki wszystkie są płacone tak jak powinny być.
zawiedzona 2016-08-24 13:20
ale jestes naiwna hihi
2
mediton 2016-09-22 11:31
ja na dzień dobry dostałem 13.50 brutto po 3 miesiącach mam 14 brutto a po pół roku 14.50 brutto, do tego umowa o pracę całą wyprawkę itd.
2
Byly pracownik p1 i p2 2016-09-23 09:25
Pracowalem tam jakis czas, stawka byla od 11,50 na poczatku do 13,50 po roku i oczywiscie wyzyc za to ciezko...

A teraz druga strona medalu czyli praca tam, bo to jakie warunki pracy oni oferuja a jak jest naprawde to przechodzi ludzkie pojecie.

1. System pracy po 12h - 4 brygadowy - to jest nawet znosne ape majac male dziecko i przechodzac na 1 dzien po 3 nockach na 1 dniowke i znow wracac na nocki to trzeba miec ostro zryty beret aby sie na to godzic.

2. Wspolpracownicy na poczatku robia z Ciebie kozla ofiarnego i trzeba miec naprawde mocna psyche aby tam z nimi wytrzymac...

3. Rozmowa kwalifikacyjna - niejaki Michal i Tomek robia taki popis na tych rozmowach ze w pale sie nie miesci - dostajesz glowice szyjaca do rozkrecenia i masz ja skrecic ponownie...

4. Obiecuja gruszki na wierzbie - ze szybki awans, ze po 3 miesiacach awans ze wyzsza stawka - same bujdy na kolkach i wszystko to jest klamstwo.

5. Same egzaminy i jakies testy, jak nie wiesz czegos to leca po stawce albo po godzinach ktore sie pracuje.

6. Taka instytucja jak mening czy cos - dzwoni do Ciebie co po chwile ze musisz przyjsc bo cos tam sie podzialo z kims tam i nie ma upros.

7. Kierownictwo to porazka po calej linii... nic nie wiedza co sie dzieje na hali produkcyjnej...

8. A najwazniejsze jest to ze wszyscy obiecuja sie zwolnic, odejsc a jak tylko kierownik przyjdzie to liza mu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i sepia o podwyzke.

10. UR - na nocach spia...

11. Operatorzy? - raczej dupki ktore jak tylko naucza pomocnika ustawiac maszyne to maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na wszystko i tylko na stolowce i na palarni siedza lub na innych maszynach...
4
146 2016-10-09 07:25
1500-5000pln
2
Madmen 2016-10-14 09:21
Są tam takie maszyny jak sitma foliujace ? Albo maszyny drukujące adresy jak buskro ?albo drukarz cyfrowy na drukarkach Xerox igen ? Ile idzie tam zarobi operator maszyny ? Moze ktoś wie czy są tam takie maszyn ? Pracuję w Uk jako operator i planuję zjechać do Polski
Pytający 2016-10-23 17:15
A czy ktoś może coś napisać o pracy w biurze? Mają teraz kilka ogłoszeń i zastanawiam się na ile te negatywnie opinie z pracy na drukarni mają przełożenie na pracę w biurze. Coś ktoś?
3
Rrdworker 2016-10-26 21:36
Klamiesz jak z nut. Grzesiek nawet nie wszedl na zadna droge tylko otworzyl drzwi od magazynu i sie wychylil na droge dla pieszych po ktorej jechal wozek a wozek tam jechal bo zeby palety poupychac posciagali slupki odgradzajace droge pieszych od drogi dla wozkow i wozek musial jezdzic przy scianie zeby sie zmiescic. I to co Monika pisala to 100% prawda.
3
Odpowiadająca 2016-11-03 15:36
Pytający,
ja pracuję w biurze od 3 lat i jestem zadowolona, przede wszystkim super atmosfera. Sporo do roboty, ale zazwyczaj ciekawie i można się sporo nauczyć. Zarobki w miarę - nadrabiają pakietem socjalnym i stabilnym zatrudnieniem.
3
Na wlasnej skorze 2016-11-04 15:30
W wakacje zaslablem potrzebowałem pomocy i co pielęgniarki brak a kierownik zmianowym wygonil do domu i w mok znowu zaslablem. Tak traktują ludzi w drukarni
3
wp 2016-11-07 23:16
Witam, w firmie pracuje o dłuższego czasu (...>10 lat) i opinie mię śmieszą. Wiadomo, zatrudni się osoba co ma dwie lewe ręce, zwolnią matoła to daje negatywne opinie(a takich jest dużo wydających opinie na temat firmy).
Osoby ambitne , mające chęć rozwoju osiągają swoje... awansują itp.
Jak by było tak źle co opisują w postach poprzednich to ja i moja rodzina nie pracowali byśmy w tym zakładzie.
3
worker 2016-12-09 07:23
Masz wyprany czerep korporacyjny. Owszem sterowalni wazeliniarze zawsze będą zadowoleni.
Życia koleś nie zna i to pewne sam ma 2 lewe ręce
3
EF 2016-12-24 12:36
Niestety nie mam dobrej opinii o tej drukarni.
Pracowałam miesiąc czasu w drukarni rr doneley przy ulicy Igolomskiej 25, poprzez firmę Otto.

Minusy:
operatorzy maszyn (głównie maszyny 22) całą pracę (swoją pracę) zrzucają na zwykłych pracowników, tzn
1. jak mam pakować paczki co jest tylko moją pracą oni karzą dodatkowo nosić ciężkie palety !
2. zafoliowywac je !
3. nie dają rękawiczek bo mówią że nie mają (zabierają pewnie do domu dla siebie)
4. wywozic te ciężkie palety z pakunkami
i to wszystko w biegu robiąc swoją prace !

0 zasad bhp !
rezygnuję z tej pracy ponieważ mam pokaleczone ręce !

Teraz o firmie Otto:
Niestety same wady:
1.ustalony mam grafik i gdy przyjeżdżam do pracy okazuje się że mam jechać do domu ! Po godzinie 22 z ulicy Igopomskiej ciężko gdziekolwiek dojechać !

2.Koordynatorki zmiany bardzo niesympatyczne,wulgarne,faworyzują TYLKO członków swojej rodziny (Jak koordynatorka Patrycja !)

Na prawdę nie polecam !

12
PZOMI 2016-12-30 12:02
Nikomu nie dogodzi ... Z takim nastawieniem to żadna praca nie będzie odpowiednia.
2
ilona 2016-12-31 14:41
proszę podaj przykład awansu .....
widać ktoś z hr sieje "pozytywną propagandę"
żenada

praca w drukarni zawsze będzie pracą w drukarni
brak kultury osobistej, wulgarność i higiena osobista....
takie są realia - wystarczy przeglądnąć Youtuba .....

pozdrawiam
2
Michał1996 2017-03-02 15:47
Witam wszystkich serdecznie. Z mojej strony zaznaczam, że dorabiałem dorywczo jako student we wrześniu i październiku ubiegłego roku i przyznam, że bardzo nie spodobała mi się organizacja oraz charakter pracy na sektorze 30 Rybitwy. Panowie obsługują maszyny, mają sporo roboty, o wszystko się czepiają przeciętnego podwładnego, a nie wiedzą, że wszystkie te "chwile postoju" tychże maszyn są wywołane brakami osób, które potencjalnie mogłyby przyspieszyć produkcję. Panowie mają tu naprawdę wiele do ogarnięcia i raczej nie zważają, że ustrojstwo może nawalić i się zaciąć. Jak dostrzegłem, z taśmy często uciekają na parkiet kolejne gazetki i to się zdarza notorycznie, a potem wielkie pytania "co to za filozofia, wyłożyć szybciej na paletę?!" Owszem, również i mi zdarzyło się parę razy spowolnić rytm pracy, bo zbyt wolno wykładałem, ale przecież mówię w tym przypadku o problemach natury technicznej urządzenia, które od pracownika nie zależą. To czy będzie funkcjonalny zależy od majstra. Nie mają majstra, muszą robić to sami, a na pracownika idą gromy. Zgodzę się tutaj z Panem, który napisał, że w takich korpo ludzi myślących nie chcą. Ludzie korporacji pragną postępu, ale jego forma jest mi jednak nie znana i dosyć niezrozumiała. Drugi minus to strasznie kleiste powietrze pełne ołowiu, zero tlenu. Efekt? Pić się człowiekowi chce na tyle, że za jednym zamachem wypija pięć plastikowych kubków wody z baniaka, a przecież jedna by wystarczyła.
2
Maja 2017-03-13 13:08
@wp mógłbyś więcej powiedzieć na temat pracy w firmie? Co najbardziej podoba Ci się w pracy?
Młody 2017-03-14 20:11
Odpiszę Ci kolego tylko tyle G.. wiesz i G..umiesz przyszedłem na zszywarkę, nie mając o niej zielonego pojęcia ze swata, (nigdy wcześniej nie widziałem intro czy drukarni od środka) nie ramsztadu czy innych podwykonawców za stawkę słabą, po1,5 roku mam plus 5. Jeśli dla Ciebie jest problemem, rozebrać głowicę i ją złożyc to nie pi.. o robocie co ty po szkole dla [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w jesteś. Jak nie masz smykałki technicznej to idż do seminarium a nie pisz o pracy na stanowiskach typowo technicznych. Szkoda klawiatury. i uwierz mi , że szkolił mnie 1 operator i jego koledzy. Idz do prywaciarza dostaniesz kaskę , może 14 pln i w domu rodziny nie zobaczysz.
Ja jestem zadowolony 13 lat pracowałem u prywaciarza i wiem co pisze.
I nie odstraszaj ludzi którzy posiadają jakieś atuty które mogą im dać zadowolenie w tej firmie.
I nie musisz pisać że mi zryli beret bo mam staż, pracy w innych firmach pewnie większy niż Ty lat. Najlepiej weż smartfona i idz do konkurencji to nam będzie lżej.
1
aerolol 2017-04-07 22:10
no zart hehehe kasa dla ukraincow cala firma to jeden wielki zart wykorzystuja na maxa zaden szanujacy sie operator nie pisalby takich bzdow zreszta zaden szanujacy sie operator nie pracoalby dla rrd
1
Michał1996 2017-04-08 09:57
Kolejny konserwatywny majster, który wie wszystko najlepiej. Widać, że mentalnie byłeś szkolony u Pana Putina, który wie zawsze, że zawsze ma rację, a racji nie ma.
Maja 2017-04-10 10:06
@Michał1996 a co Ty myślisz o R.R. Donnelley Europe jako pracodawcy? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda Twoja codzienna praca.
1
Zostaw swoją opinię o R.R. Donnelley Europe - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie R.R. Donnelley Europe