logo FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O.

FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O.

Toruń

Opinie o FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O.

bn 2013-09-07 09:20:05
Praca w administracji Falck Medycyna - porażka.
Myślą, że wszyscy wszystko zrobią i będą zadowoleni, że pracują, na wszystkim oszczędzają i zamiast podwyżek i premii za dobrą robotę dostaniesz dodatkowe obowiązki.
(usunięte przez administratora)
1
rekrutacja 2013-09-09 15:53:49
jestem bardzo zawiedziona, starałam się do pracy ale już z góry była wybrana osoba. straciłam tylko 1,5 h . można było powiedzieć, że jest już osoba a nie na koszty zarażać
2
Pracownik Personalny - FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O. 2013-09-09 16:35:56 [pracodawca]
Rzeczywiście firma poszukuje oszczędności i możliwości podniesienia efektywności pracy i zarządzania. Niemniej jednak, w porównaniu do rynkowych raportów płacowych, średnie wynagrodzenie na poszczególnych stanowiskach w Falck Medycyna kształtuje się w granicach lub powyżej mediany rynkowej. Premie za wykonanie dodatkowych zadań lub za pracę w ramach odrębnych projektów wewnątrz firmowych są również realizowane. Nie rejestrujemy dużej ilości nadgodzin w działach administracji (elektroniczny system rejestracji czasu pracy). Osoby ambitne, chcące się rozwijać, powinny omówić swoją ścieżkę kariery z bezpośrednim przełożonym lub poszukiwać możliwości zmiany stanowiska lub awansu wewnątrz firmy (rekrutacja wewnętrzna) lub na zewnątrz organizacji.
pracownik personalny FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O. 2013-09-10 09:04:08 [pracodawca]
W rekrutacji na jakie stanowisko brała Pani udział?
bn 2013-09-10 22:18:30
Pracownik Personalny - FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O. - 2013-09-09 16:35:56

Rzeczywiście firma poszukuje oszczędności i możliwości podniesienia efektywności pracy i zarządzania. Niemniej jednak, w porównaniu do rynkowych raportów płacowych, średnie wynagrodzenie na poszczególnych stanowiskach w Falck Medycyna kształtuje się w granicach lub powyżej mediany rynkowej. Premie za wykonanie dodatkowych zadań lub za pracę w ramach odrębnych projektów wewnątrz firmowych są również realizowane. Nie rejestrujemy dużej ilości nadgodzin w działach administracji (elektroniczny system rejestracji czasu pracy). Osoby ambitne, chcące się rozwijać, powinny omówić swoją ścieżkę kariery z bezpośrednim przełożonym lub poszukiwać możliwości zmiany stanowiska lub awansu wewnątrz firmy (rekrutacja wewnętrzna) lub na zewnątrz organizacji.
Dla porównania - w konkurencyjnych firmach (często dużo mniejszych) na porównywalnych stanowiskach pracuje więcej osób.
O porównaniu do średniej to chyba jak wliczycie pensje zarządu można tak pisać, premie w regionach - żenada, skoro nie daje firma podwyżek to dają raz na rok (usunięte przez administratora) zł premii, a elektroniczny system chyba w administracji coś nie działa...
Ścieżka kariery - z reguły wyżej jest tylko dyrektor, więc proszę bez ściemy, zostaje tylko szukanie pracy na zewnątrz i dlatego szukacie nowych pracowników, nieraz miesiącami właściwych (np. logistyk). Z resztą to chyba osobna historia, a o kwestiach zatrudniania to już na inny temat rozmowa.
1
2013-09-13 15:17:28
rekrutacja - 2013-09-09 15:53:49

jestem bardzo zawiedziona, starałam się do pracy ale już z góry była wybrana osoba. straciłam tylko 1,5 h . można było powiedzieć, że jest już osoba a nie na koszty zarażać
ja też czas tylko straciłam;
wybierają osoby, które po prostu nie są żadnym zagrożeniem dla rekrutujących osób, a potem dziwią się, że jest jak jest;
rekrutacje powinni przeprowadzać kierownicy, dyrektorzy poszczególnych działów, a wtedy pracę by dostały naprawdę kompetentne osoby
2
anonim 2013-09-13 15:35:18
helena - 2013-07-30 21:20:13

W Gdansku tez chyba czystki byly, bo co miesiac szukaja chetnych do kadr. Juz chyba 3 ogloszenie w ostatnim czasie sie ukazalo.
wczoraj ukazało się kolejne
2
bn 2013-09-20 08:37:30
I to cała prawda o tej firmie :)
Jak są problemy (i niewygodne pytania), to wszyscy przechodzą do porządku dziennego, a jak było tak jest, znaczy leci w dół.
1
Pracownik Personalny 2013-09-20 13:29:30
Cóż możemy odpowiedzieć . Zgodnie z procedurą rekrutacji ostateczna decyzje w sprawie zatrudnienia podejmuje kierownik działu . Pewnie dzięki temu poza nielicznymi wyjątkami mamy bardzo kompetentnych pracowników .
były 2013-10-04 15:08:38
Byłem pracownikiem falcka na umowie o pracę. Odeszłem sam bo harów, (usunięte przez administratora)Atmosfera fatalna, pieniądze niskie.
1
pracownik 2013-10-11 18:22:11
Odnośnie elektronicznego naliczania czasu pracy pomysł bardzo kosztowny ,ale ktoś za to wziął pewnie nie małe pieniądze nie sprawdza się w ratownictwie gdzie nie wszystkie zespoły są w stanie zmienić się o wyznaczonej godzinie np. wyjazd zespołu .Zmiana czeka przed drzwiami przed elektroniką ,a wracający z wyjazdu zespół potwierdza wyjście później , a jak ma potwierdzić punktualne przyjście pracownik , który np. czekał przed drzwiami jedną godzinę ? Dobre w biurze !!!!!
2
bn 2013-10-19 08:58:18
Bo tak ufają pracownikom, że kluczy nie dają?
pracownik 2013-10-30 20:03:30
falck - porażka gdzie tu dbanie o pracownika - kpina wysokie płace gdzie jeżeli na dwóch zespołach wyjazdowych pracuje 55 ratowników , a na podstacji gdzie jeździ pan koordynator na zespole P jest zatrudnionych 6 osób . Gdzie tu mowa o miłej atmosferze nie ma co się oszukiwać jest fatalnie na pewno nikomu nie polecam !!!
1
ratownik 2014-01-02 17:58:13
jak wyglądaja zarobki w falcku jaka stawka godzinowa? Ile godzin w miesiącu pracuja ratownicy?
Pracownik Personalny 2014-01-03 10:57:50
To zależy od Twoich kompetencji i oceny oraz stażu pracy . Obowiązują ścieżka kariery .W stosunku do rynku sa konkurencyjne . Godziny pracy zależą do formy zatrudnienia czy jesteś zatrudniony w ramach prowadzonej przez siebie działalności gospodarczej ( do uzgodnienia ) czy tez w ramach stosunku pracy ( zgodnie z norma określona przez KP.
1
ratownik 2014-01-03 15:50:38
pracowałem jako ratownik medyczny 2 lata i jak wygladała by wtedy taka stawka na działalności gospodarczej i jaka wtedy była by ilość godzin
ratownik 2014-01-04 11:29:42
pracowałem jako ratownik medyczny 2 lata i jak wygladała by wtedy taka stawka na działalności gospodarczej i jaka wtedy była by ilość godzin
mistrz 2014-01-10 12:21:52
jaka stawka godzinowa na działalności?
Pracownik Personalny 2014-01-22 10:47:01
Jeśli chce Pan/Pani uzyskać szczegółowe informacje na temat stawek na działalności proszę o telefon do któregoś z naszych biur regionalnych (numery i adresy dostępne na stronie(usunięte przez administratora)
1
piki 2014-02-21 12:48:14
Dobrze, że falck medycyna oddelegowała kogoś do odpisywania na forum, widac, że jednak przejmują się dobrym imieniem.
bożena 2014-03-31 16:48:57
Nie wiecie może jak się pracuje w Falck medycyna pielęgniarkom środowiskowym? Bo z tego co patrzyłam na ich stronie to poszukują.
Ania 2014-04-02 23:26:17
Podbije temat, gdyż również byłabym zainteresowana praca jako piguła w Falck Medycyna, wiecie coś więcej o warunkach?
potencjalny kandydat 2014-10-14 08:40:42
Witam, widzę, że opinie na forum są niejednoznaczne. Czy byłby ktoś uprzejmy napisać coś o pracy w Opolu? Ostatnio ukazało się ponownie ogłoszenie na referenta ds obsługi administracyjno- personalnej i zastanawiam się czy aplikować. Będę wdzięczna za odpowiedzi
gregory 2014-10-15 17:32:11
Falck jest największym dostawcą usług ratownictwa medycznego w Polsce oraz istotnym podmiotem zapewniającym opiekę medyczną osobom prywatnych, firmom i instytucjom publicznym. Na terenie całego kraju Falck posiada 63 stacje pogotowia ratunkowego, 140 nowoczesnych ambulansów i 27 placówek medycznych. Zatrudniając 3000 osób, Falck zapewnia usługi dla ponad 2,5 miliona osób.
pracownik 2014-10-15 19:53:45
Witam, pracuję w Falck w administracji. Nie wiem dokładnie jak jest w Opolu, ale generalnie praca w regionach na stanowiskach administracyjnych nie należy do lekkich, jednak wiele wynagradza atmosfera pracy i ludzie. Jeśli nie boisz się ciężkiej i różnorodnej pracy i jesteś asertywna to warto aplikować. Mnie praca w Falck sprawia satysfakcję ale bywa ciężko i początki nie są łatwe. Socjal też nie jest najlepszy a zarobki średnie.pozdrawiam!
Odradzam 2014-11-04 20:46:02
Kategorycznie odradzam. Bardzo duża rotacja w Opolu mówi za siebie. Praca poza godzinami jest niewygradzaną normą.
pracownik personalny 2014-11-05 18:41:11
Powodem poszukiwania nowej osoby w Opolu jest niedopasowanie poprzedniego pracownika do organizacji, takie sytuacje zdarzają się w każdej firmie. W Falcku za pracę w godzinach nadliczbowych dostaje się czas wolny w wymiarze przepracowanych godzin nadliczbowych albo wynagrodzenie za nadgodziny.
piguła 2014-11-05 19:57:10
Witam, czy ktos wie jak sobie radzą pielęgniarki w falck medycyna, a dokładniej jak traktowane sa pielęgniarki środowiskowe? Poszukują akurat w mojej okolicy, ale w ofercie napisali jedynie, ze oferują przyjazną atmosferę pracy, elastyczny system zatrudnienia (co to oznacza?), atrakcyjną formę wynagrodzenia (jakieś widełki?) i wiadomo narzędzia niezbędne do wykonywania pracy.
janosik 2014-11-19 23:08:44
A może nikt nie słyszał o zapotrzebowaniu na kierowce ambulansu ? bo bardzo chętnie bym taką podją bo żona postawiła mi trochę coś jakby ultimatum że znajdę sobie robotę w okolicy albo będą nieciekawe konsekwencje ( bo pracowałem jako kierowca międzynarodowy i mało czasu w domu, kto pracował ten wie ) i jak widać szukam czegoś jako kierowca. Będę wdzięczny za jakieś info :)
1
kleber 2014-12-04 02:13:06
niestety , ale nie widziałem takiej oferty. Po za tym , nie wiem czy kierowca ambulansu też nie powinien mieć wcześniej czegoś współnego choćby w małym stopniu z medycyną. No nic, ale może ktoś jest na forum , kto się orientuje w tej całej rotacji w Falcku? jak często szukają nowych ludzi do pracy tutaj?
mietek 2014-12-18 12:33:39
ja również przyłączam się do pytania o to jak często szukają do pracy ludzi, bo jednak nie wiem czy mam iść do nich do pracy czy jednak nie? powiedzcie mi jak sądzicie, jak będzie najlepiej w sumie? bo sam teraz mam problem, chce zmienic praće, ale wiaodmo, ze nie chce zamienić czegoś sredniego na jeszcze gorsze tak naprawde.
pracownik 2014-12-18 13:18:13
Witam,
Z tego co się orientuję to w pierwszej kolejności zatrudniają w Falcku Ratowników z uprawnieniami kierowcy.
Pracownik Falck 2014-12-19 10:33:43
W Falck zatrudniamy na różne stanowiska, także kierowców ale w ograniczonym zakresie i nie w każdej lokalizacji. W Ratownictwie Medycznym najczęściej Ratowników z uprawnieniami kierowców. Osoby zainteresowane pracą proszę o wysyłanie CV na adres kadry@falck.pl. Staramy się odpowiadać na każde pytanie.
piel. 2015-04-24 08:45:11
Pracuję jako pielęgniarka opieki długoterminowej i jestem zadowolona. Pieniążki może nie są duże, ale za to mam duże możliwości rozwoju zawodowego i zapewnioną samodzielność pracy.
Janusz 2015-06-30 14:33:30
Na jakie warunki płacowe może liczyć doradca klienta ?
Piotr 2015-07-12 21:53:14
Co nie jest zgodne z prawem pracy bo to pracownik powinien decydować czy chce dodatkowy czas wolny czy pieniądze za godziny nadliczbowe. Jedynym wyjątkiem są soboty gdzie pracodawca może decydować.
doradca klienta 2015-07-15 20:02:51
Mnie również interesują zarobki dla Doradcy Klienta - jakie widełki na podstawie, czy plany realne (dla osób zaangażowanych w pracę), jaki samochód i czy do użytku prywatnego?
1
kanpkazhajsem 2015-07-22 15:39:08
Ja powiem Ci @doradca klienta, to czego można być akurat pewnym jeśli chodzi o wynagrodzenie Falc medycyna, jest to wynagrodzenie plus premie za wyniki sprzedażowe. Także nie jest to ściśle określone ile się zarabia i dużo zależy na pewno od zaangażowania człowieka i od tego ile się chce zarabiać, bo można do tego dążyć
doradca klienta 2015-07-28 23:12:52
To jest wymijająca odpowiedź. Mój znajomy PH z doświadczeniem i sukcesami wpakował się do firmy, która obiecywała kokosy jeśli będzie dawał z siebie wszystko. Po 3 miesiącach nie dostał żadnej premii i zobaczył, że inni PH również jej nie widzieli od wielu miesięcy. Więc problem dla pracodawcy leży zazwyczaj po stronie PH a dla PH po stronie produktu/uslugi/zarzadu. Mam 3 bardzo dobre oferty pracy więc chcę wybrać dla siebie najlepiej, żeby po 3 miesiącach nie szukać dalej bo okazuje się, że polityka wynagradzania opiera się np. o nierealne plany. Szanuję czas swój i pracodawcy dlatego rozmowy o warunkach płacy powinny być jawne (z widełkami) a nie tematem tabu.
pytanie 2015-08-03 12:56:06
Dlaczego na stronie Falck w strukturze organizacyjnej nie ma uwzględnionych pracowników działu handlowego?
bulbo 2015-08-21 19:42:26
Może nie pamiętali lub zapomnieli o takiej rzeczy ? no nie wiem , ale strona internetowa zawsze może podlegać edycji więc tutaj akurat nie ma co narzekać tylko trzeba zgłosić to prezesowi albo też bezpośrednio informatykowi na pewno coś z tym zrobi i szybko się upora z tym problemem, bo to przecież błahostka.
aplikant 2015-08-22 18:13:22
Brak informacji o dziale handlowym wskazuje na ignorancję tej grupy pracowniczej. Dodam jeszcze, że rekrutacja bardzo nieprofesjonalna tak samo jak ogłoszenie jej wyniku. Pani dyrektor personalnej, która zdaje się "rozdaje karty", brakuje kultury i obycia w nowoczesnym świecie biznesu.
fiks 2015-09-20 23:25:17
amoze awaria strony. nie ma co oceniac. tak jak wspomniano trzeba zglosic i na pewno bedzie to naprawione.. a ja teraz z rekrutacja do FALCK MEDYCYNA? wiem ze ostnio posuzkiwali na stanowiska specjalsta do spraw zamowien publicznych oraz koordynator w przychodni. moz enie jest tak zle skoro nikt sie nie chce zwolnic.
jovi 2016-01-19 21:33:40
@fiks te oferty pracy nie są już raczej aktualne, bo ostatnio pojawiło się ogłoszenie, że jest poszukiwany księgowy. Idealnie, że jest zapewniona umowa o pracę.
gotik 2016-01-25 22:26:13
Jakoś mnie to nie dziwi jovi, że akurat w styczniu potrzeba pomocy w księgowosci pewno chodzi o deklaracje PIT CIT. Jak napisali wymagane jest minimum 3-letnie doświadczenie na samodzielnym stanowisku - księgowym oraz doświadczenie w pracy z systemami informatycznymi klasy ERP, znajomość systemu NAVISION będzie dodatkowym atutem.
izka 2016-02-07 15:53:56
Akurat teraz zaczyna sie gorący okres Pitów wiec 'gotik' masz szanse lepiej wczesniej aplikować, ale też mają oferty na Doradcę Klienta tylko trzeba miec aktywną sprzedaż doswiadczenia na stanowisku doradcy lub przedstawiciela handlowego.
sombo 2016-02-09 21:32:20
a co jeżeli się nie pracowało jako doradca co izka ? Wydaje mi się, że jeżeli będą mieli duży problem żeby kogoś znaleźć to po prostu wezmą nawet i ttych, którzy doświadczenia nie mają.
michał 2016-02-19 13:09:49
nie no, jak to bez doświadczenia żadnego? nie wydaje mi się, żeby brali bez doswidaczenia, no jak niby kierownik sprzedaży z ulicy? i doswdczenie i wykształcenie jest potrzebne wiem.
edfg 2016-03-06 19:05:22
@michal widocznie tak jest..przeciez jest szansa ze zalezy im na przyklad na zatrudnieu studentow albo na przyklad oferuja moze jakies rozne szkolenia
el 2016-05-08 09:41:40
Widziałam teraz ofertę na PR Managera i doświadczenie trzeba mieć nawet kilkuletnie więc nie piszcie głupot
Zostaw swoją opinię o FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O.