Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Poltrop

zdjecie uzytkownika
waldek - 2013-05-25 21:39:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy moze ktos napisac jak jest w tej firmnie z zarobkami bo znow jest ogloszenie na klinkier z bylych pracownikow lub pracujacych pozdrawiam i dzieki jesli ktos cos napisze
zdjecie uzytkownika
pracujacy - 2013-05-26 10:25:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a wiesz dlaczego jest znowu ogloszenie? zastanow sie sam
zdjecie uzytkownika
poltrop - 2013-05-26 21:44:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie pakuj sie to [usunięte przez moderatora] bylem tam wiem jak jest
zdjecie uzytkownika
Rob do alka - 2013-06-16 12:02:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chbas zle zrozumial ze za 40 godzin dostaniesz 1800 euro, T u jest akord i jak dobra brygada to to wyciagniesz ale przyjezdza duzo pseudo klinkierowcow i nie robia metrow a potem im sie krzywda dzieje.Paru orlow juz wyjeczalo do Niemiec na czarnon ale jak beda robic w takim tempie jak w Belgii to pojada na Hajti. Morzecie niektorzy opluwac firme ale daja rbote caly rok ,kasa na czas, zusy placa Robilem juz z takimi co miesiac miesiac tam miesiac tu. Biuro musi odrzucac takich.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2013-06-16 17:07:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przejrzalem 4 firmy nasze co robia za granica. Wszedzie zale i pretensje.W tym poltropie to jeszcze jest troche dobrych opinii. Moja firma zbankrutowala i szukam za granica. Bylem w WArszawie ale jak nie masz chodow to na czarno robota. in spanie w melaminie po 4 w malej klitce. Czekam na podpowiedz , ten poltrop mowi ze od 15 sierpnia bedzie robota.
zdjecie uzytkownika
Magneto - 2013-06-16 20:00:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ppotrop nie jest najgorszą firmom w której pracowałem , mieszkania przejazdy zus opłacone ok .Kasa w terminie zależy przerobu brygady akord .Możesz spróbować a rotacja ludzi na eksporcie zawsze była i będzie duża .
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2013-06-16 21:31:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesz,na tylu chłopa ,co siedzi w Belgii,to muszą się trafiać kmioty i nieroby-wszystko wychodzi na budowie.Czasem to ten pijaczyna lepiej [usunięte przez moderatora]..niż wyjadacz eksportowy,co wszystkie rozumy pozjadał.We wszystkich takich firmach jest pełno takich , co przyjadą i zaraz zjazd,jak zobaczą ,że trzeba robic ,żeby zarobić.Ale nadal jestem przy swoim jak Krzysztof-zależy od brygady (BRYGADZISTY) i firmy już tam w Belgii.A zresztą ci belgowi ,to chyba nie obudzili się jescze po zimie..hehe
zdjecie uzytkownika
konik - 2013-06-22 12:26:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja w tym poltropie robilem 2.5 roku ale kuizyn zalatwil mi robote w Norwegii. A wiec mogę cos obiektywnego powiedzieć. W Norwegii zarobki dużo większe ale koszty utrzymania tez wysokie i dojazdy tez.Musze oplacic wszysko sam hawire autto Ale wychodzę lepiej niż na robocie w Niemczech belgii czy francji. A co do poltropu to dobra firma. robilo się niezle ale tez kasda zalezala jaka była budowa. Ja robilem u rycha dzielil kase4 sprawiwedliwie. Podobno tam dalej robi.Na koniec uwaga dla nowych. Wszystko zależy do jakiego trafisz brygadzisty bo to on organizuje robot e zalatwia materialy in dzieli kase
zdjecie uzytkownika
jankowalski99 - 2013-08-16 21:39:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moim zdaniem to dobra firma, płacą w terminie, w zeszłym miesiącu za 2 tygodnie zarobiłem 900. To chyba nieźle. Pracować trzeba, ale to nie jest jakiś wyzysk. Wszystko zależy od brygadzisty. Jutro wyjeżdżam na następny kontrakt.
zdjecie uzytkownika
mirka - 2013-08-17 21:08:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzisiaj przywiozlam z dziecmi meza do tej firmy.Na placu bylo chyba z 50 ludzi co wyjezdzali.Jakos nie slyszalam aby ktos narzekal.Te wpisy to ktos robi zlosliwie. Moj maz robi tam od zeszledo roku i nie narzekamy.Wszedzie trzeba pracowac za darmo nikt nie placi.
zdjecie uzytkownika
kowal - 2013-10-23 18:39:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cos mi tu nie pasuje,bylem na rozmowie w lipcu, obiecali ze wyjade w sierpniu a do dzisiaj kaza mi czekac bo niema miejsc.Zalatwial mi kumpel te robote i bardzo sobie chwali. I on sie dowiadywal w kadrach ze od czerwca nik nie zjechal i w pierszej kolejnosci wyjade.Jak by byl kit to by wiara zjezdzala.Chyba tu za duzo zlosliwosci.
zdjecie uzytkownika
romek - 2013-11-17 11:46:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracuje jako brygadzista od paru miesiecy w Luksemburgu,do sierpnia robilem w belgii.Jestem oburzony (usunięte przez administratora) roznych wpisow jakichs zon i paru niezadowolonych. Jak komus nie pasi to odejsc i szukac gdzie lepiej. A wszedzie trzeba (usunięte przez administratora)W innych firmach co robia w belgi tez wredne wpisy takich samych ludzikow co tu.
zdjecie uzytkownika
marian pracujacy - 2013-12-26 10:40:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zostalem zaproszony po raz pierwszy na Wigilie 20 grudnia w poltropie. Bylo ze 40 jak widac pracownikow z biura Belgii ochrny i handlowcow tak do nich mowiono.Byl oplatek gral zespol tance i duzo wudy.Mam 52 lata i jeszcze mnie nikt w innych firmach nie zaprosil na taka wigilie.a na koniec wszyscy dostali prezenty aparaty fot radi sprze do domu.Jak ktos brdzie plul na ta firme a bede wiedzial kto to to mu do (usunięte przez administratora). 4 stycznia wracamy po urlopiku
zdjecie uzytkownika
Kierownik biura - 2014-01-06 17:04:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako kierownik biura Poltrop odpowiadającym za rekrutację pracowników oświadczam,że nie rozmawiałam i tym bardziej nie namawiałam żadnego byłego pracownika firmy do powrotu ,nie zamierzam tego czynić również w roku bieżącym-nie sprawię więc niespodzianki wypisującym tu różne rzeczy żadnym telefonem.Od długiego czasu w firmie nie ma rotacji-w kolejce na wyjazd na budowy czeka zaś ok.50 osób,którzy najpóźniej do końca marca powinni zacząć pracę.Ten ,kto ma klasę niech się podpisze,pozostałych zapraszam do firmy-wyjaśnimy sporne sprawy,jeśli takowe wystąpiły.Pozdrawiam wszystkich cieżko pracujących w Belgii i Luksemburgu.
zdjecie uzytkownika
stachu - 2014-04-20 14:31:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robie tu piaty rok i jakos nie widze zeby firma padala.A swoja droga w w belgi w jednej firmie robilo osie brygad a robia cztery.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
krzysiek - 2014-05-18 11:55:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moja brygada zjechala po swietach i zeczywiscie bylo miesiac przerwy bo inwestor dla ktorego robi poltrop nie mial roboty,Od 12 maja juz robimy.A domtych co tu nie robia a pluja to powiem jedno nie pasuje to ide gdzie indziej przyszlem tu z wlasnej woli i z wlasnej woli odejde aqnie bede zalow tu pokazywal.w mojej brygadzie od roku robia ci sami wszedzie trza zap...
zdjecie uzytkownika
radek nowy - 2014-06-21 12:06:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od tygodnia pracuje w haselt jest trzech nowych i 2 starych z poltropu w tym brygad, nic nienormalnego nie widze w robocie ztym co tu niektorzy wypisuja. robimu po 8 czsem 9 godzin ale brygadzista narzucil duze tempo bo kasa z przerobu. spanie i auto dala firma.zusy podatki placa, ci starzy gadali ze odeszlo ludzi bo brali malo kasy. tu jest 40 eur za metr klinkieru.
zdjecie uzytkownika
dominek - 2014-07-18 19:25:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
robie u rycharda w brygadzie ,on wzial 2100 za czerwiec a brygada od 1450 do 1700to chyba niezle. jak wszyscy tluka metry to i jes kasa.A ty nowicjusz nie pchaj sie do roboty bo cie kolesie z brygady wyleja bos jeszcze nie zaczal a juz plujesz
zdjecie uzytkownika
olllga - 2015-06-03 19:11:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w sumie dobrze że są takie firmy organizujące takie wyjazdy do pracy, dla mnie duża szansa żeby do Francji pojechać i język podszlifować chociaż stanowisko murarz na klinkier http://www.pracuj.pl/praca/murarz-na-klinkier-francja,oferta,3923938 ale po ogłoszeniu widzę że powaznie ludzi traktują jak dają samochód dla brygady i wi-fi w domu
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-07-20 22:34:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz racje nie lubiana Lepiej daj sobie spokoj z tą firemkę. W dobrych latach było 80 ludzi a teraz max 20(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
murarz krzychu - 2015-07-27 14:59:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w poltropie 7 lat .od 4 lat jestem brygadzista.roznie jest ale jak brygada jest rowna to i wychodzi sie na swoje.biuro niertaz przysyla ludzi niesprawdzonych jedni chleja inni nie umia robic klinkieru a pozniej narzekaNIA ZE MALO KASY. Moja rada jak chcesz robic i znasz robote to przyjezdzaj firma placi zusy podatki wszystko legal spimy w gitach nowi na zleceniach tez maja placony zusik.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-08-19 22:26:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robie tu od maja. robota z metra. Trafilem do dobrego brygadzisty.dzieli kase sprawiedliwie. Gonia za wodke Podpisujemy zobowiazanie za na budowie zakaz picia nawet piwa. Ale w sobote sie troche wypije - literek na glowke. Robilem na czarno w niemczech to sie czesciej bylo w domu a z belgii raz na dwa miesiace.co ten oszukany pisze ze robi 20 ludzi po urlopie wracalismy i jechalo 8 brygad a z tego slysze robia tez w luksemburgu.
zdjecie uzytkownika
panicz henryk - 2015-09-02 12:05:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@NOWY i dobrze że gonią, wódka i inne alkohole, szczególnie te mocniejsze , powinny być zakazane na zakładzie. ja chcę iść do nich do pracy się zatrudnić jako cieśla szalunkowy i nie wyobrażam sobie żeby w miejscu pracy pojawiał się alkohol i mnie roizpraszał. ale fajnie że piszesz że chociaż z wynagrodzeniem nie ma problemu i jest ucziciwie
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-09-12 12:24:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wpisuje sie drugi raz. Po urlopie wrocilismy w sierpniu w brygadzie jest dwoch nowych bo firma dwoch zwolnila bo brygadzista nie chcial z nimi robic.Jeden to robil 2 metry klinkieru a powinien 5- 6 na dniowke.Ale na szczescie brygadzista dal mu kase za tyle co zrobil.JAK KTO umie robic i chce robic to niech przyjezdza ale nie radze jechac flaszkowym
zdjecie uzytkownika
krzycho 7 lat w tej firmie - 2015-09-27 14:09:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nareszcie firma wpadla po rozum do glowy. wrocilo do poltropu troche starej wiary i koncza sie narzekania. Robili w roznych firmach i mowia ze , . Wszedzie trza robic a niektorzy czekaja na kase do dzic
zdjecie uzytkownika
raom - 2015-10-02 15:57:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cieszę się, że wszytko wraca na dobre tory jednak! poza tym ta firma to od dawna zajmowała się budowlanka, tylko widocznie trafiła teraz na troche gorszy okres a to jednak wiele wyjasnia tak naparwde. Czekam jeszcze na koemnatarze od Was jak to wszystko naprawd wygląda jednak. Pozdrawiam prcowników.
zdjecie uzytkownika
2w3e45t6y - 2015-11-01 19:35:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to skoro tak bardzo poprawiły się tam warunki w firmie Poltrop, to może warto spróbować u nich podjąć pracę, teraz mają ogłoszenie dotyczące pracy murarza w Belgii, Francji i Luksemburgu, pisali że oferują atrakcyjny system wynagrodzeń, bezpłatny transport i zakwaterowanie,stabilne zatrudnienie i dobre warunki pracy.
zdjecie uzytkownika
pomocinik z francuskim - 2015-11-25 09:08:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
glowna choroba na eksporcie jest chlanie wody.z tego sa najwieksze problemy Ale jak jest brygadzista niepijacy to i jest dobra kasa.bo bo nie widze skacowanego bryg. na budowie.Teraz robie w brygadzie gdzie brygadzista popija z ludzmi i juz go nie szanuja klotnie i awantyry. Z mieszkania zrobili obore. A nikt nie chce donies do biura.
zdjecie uzytkownika
fonter - 2015-11-25 13:17:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a może jest tutaj ktoś na forum, kto pracuje jako Murarz w Poltropie, bo akurat szukają, praca może być w Belgii, Francji i w Luksemburgu. Ich główne wymaganie prócz znajomości murarki to ubezpieczenie społeczne, zdrowotne w Polsce min. 30 dni przed dniem podjęcia pracy ( np. umowa o pracę, zlecenie, KRUS, rejestracja w Urzędzie Pracy). Ktoś wie jak ze stawkami, bo zakwaterowanie jest bezpłatne.
zdjecie uzytkownika
jankowalski99 - 2015-11-25 15:33:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fonter - 2015-11-25 13:17:21]:
Pracowałem kiedyś jako pomocnik. Musisz mieć od miesiąca ubezpieczenie, dojazd do Belgii, codziennie do pracy i mieszkanie gratis. Zarobki zależą od ciebie, brygady i brygadzisty. U nas na początku było nieźle, póki nie było klinkieru. Na klinkierze pojawiły się problemy bo brygada z wyjątkiem brygadzisty nie miała o tym pojęcia, Było stawianie muru i demontaż. Ogólnie nie narzekałem. Miałem jeszcze raz jechać w tym roku, ale miałem wypadek w Polsce 2 tygodnie przed wyjazdem. Myślę pojechać po nowym roku jak mnie wezmą.
zdjecie uzytkownika
pawco - 2015-11-27 21:04:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@jankowalski99 a co jaki czas zbieraja ludzi do pracy, ty wyjezdzales tylko na sezony czy maja rekrutacje pracownicza w ciagu całego roku bo i mnie to tez interseuje
zdjecie uzytkownika
jankowalski99 - 2015-11-28 13:23:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pawco - 2015-11-27 21:04:33]:
@pawco. Rekrutację mają cały rok. Najlepiej zadzwonić i pogadać. Mnie udało się wyjechać od razu. Niektórzy musieli czekać.
zdjecie uzytkownika
hgfd - 2015-11-30 00:07:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@fonter ja tam uważam że warto jest podjąć pracę za granicą, ponieważ zawsze to są wyższe zarobki niż w kraju no i można sie podszkolić z jezyka obcego
zdjecie uzytkownika
marcia - 2015-12-02 03:11:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@hgfd najważniejsze, że praca za granicą nie musi się wiązać z wysokimi kosztami utrzymania, bo firma zapewnia zakwaterowanie i bezpłatny transport, więc dbają zdecydowanie o ludzi.
zdjecie uzytkownika
Robert - 2015-12-12 13:19:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@marcia to prawda, bardzo dobrze, że nie trzeba płacić za kwaterę i transport do pracy. Ogromny plus. W mojej poprzedniej pracy, też za granicą, musieliśmy opłacać sobie wszystko sami, przez co do kraju nie przywiozłem ta dużo pieniędzy jak bym chciał... Więc to ogromny plus!
zdjecie uzytkownika
brygadzista krist - 2015-12-26 11:12:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kieruje brygada quarignon 14 murarzy trzech nie nadawalo sie od poczatku i musioeli zjechac przyjechalo 2 i tez barachlo. W biurze mowia ze przyjezdzaja na rozmowy slabi fachowcy, chwala sie na rozmowie kwalifikacyjnej ze umia wszystko a jak stana namurae to cegla im lesi z reki. Najlepiej mi sie pracuje ze starymi poltropowcami
zdjecie uzytkownika
pawco - 2015-12-28 18:26:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to swietnie mam taki zamiar zadzwonic jutro jak mi sie nie uda to napisac maila, nie jestem taki jak pisze @brygadzista krist, mam doswiadczenie 10 letnie glownie za grnaica
zdjecie uzytkownika
pracujacy szusty rok - 2016-01-10 11:46:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po raz czwarty bylem na imprezie wigilijne w biurze poltropu. bylo nas 6osob z belgii i pracownicy biura , ochrony i auto handlu.ze 35 oso gral zespolz piosenkarka tance. wybieralismy tez miss tanca. (usunięte przez administratora) . pisze o tym aby pokazac jak sie szanuje dobrych pracownikow.aha bym zapomnial kazdy dosta prezent .do domu. na tym spotkaniu wg prezesa byli najlepsi pracownicy.jak dobrze robicie to przychodcie do tej firmy jest git
zdjecie uzytkownika
ja wiem - 2016-01-10 16:39:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy wiecie, ale obecnie poszukują murarzy, kierowców na autotransporter typu Lohr w Belgii, Francji, Luksemburgu oraz pracownika biurowego i specjalistę ds. marketingu w Częstochowie.
zdjecie uzytkownika
jowitka - 2016-01-14 02:24:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
muszę powiedzieć mojemu kuzynowi o tej pracy na stanowisko kierowcy na autotransporter typu Lohr, bo właśnie czegoś takiego szuka, a ta agencja zapewnia legalne i stabilne zatrudnienie :)
zdjecie uzytkownika
alfa - 2016-01-17 17:42:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Nie pijak jak dla mnie taki warunki są satysfakcjonujące. a do tego podobno dają bezpłatny transport i nocleg w ludzkich warunkach. mam małe doświadczenie w murowaniu więc chyba spróbuję.
zdjecie uzytkownika
frugo - 2016-02-02 11:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro firma nie oczekuje wielkiego doświadczenia @alfa, to pewnie- próbuj. Warunki wyglądają korzystnie, ale na razie nie widzę żadnej oferty niestety.
zdjecie uzytkownika
kondio - 2016-02-04 12:59:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
frugo, byc moze prowadza jakas wewnetrzna rekrutacje chociaz watpie. Brak nowych ofert tez swiadczy o tym ze nie ma zbyt duzo rotacji, co jest akurat dobra informacja.
zdjecie uzytkownika
stas - 2016-02-18 18:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kondio mogliby prowadzić rekrutację gdyby się rozwijali. Mnie szczególnie interesuje praca jako inżynier budowy. Takie mam wykształcenie i chciałbym zrobić uprawnienia, a z tą firmą jest to możliwe
zdjecie uzytkownika
Sylwia - 2016-03-20 21:50:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to śmiało próbuj @stas. Nie wiem, czy to możliwe, ale wpadła oferta na sprzątaczkę biurową i zastanawiam się czy to jedna i ta sama agencja czy zbieżność nazw
zdjecie uzytkownika
mirek - 2016-03-22 14:14:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
... jeśli ktoś chce pracować w ochronie to omijajcie tę firmę (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
flirt - 2016-04-01 22:34:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Posiadanie odpowiedniego wykształcenia stanowi oczywisty wymóg do spełnienia, bo ma to swoje odzwierciedlenie w zarobkach czy warunkach zatrudnienia w firmie.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: pytala mnie o umiejetnosci i czy bylem kiedy zwalniany dyscyplinarnie,Jak powiedzialem ze umie czytac plany to pokazala plany po francusku i pokazywalem ghdzie co jest.
Pytania: Czy pije akohol w duzych ilosciach, czy jestem konfliktowy czy mam sklonnosci do czestyc zmian pracy
zdjecie uzytkownika
erfg - 2016-05-07 13:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@filrt no nie ma sie co dziwic w sumie tak to jest jednak na kazdym stanoiwsku :) ze chcac tego wyksztalcenia
zdjecie uzytkownika
murarz - 2016-05-16 20:41:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
napiszcie chlopaki jak z tymi zarobkami jest rzeczywiscie,bo planuje podjac tam prace

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Poltrop!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poltrop
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert