Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Poltrop

zdjecie uzytkownika
karol30 - 2013-10-06 22:50:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszedlem przez przypadek na forum o poltropie... obecnie pracuje u niemca dwa lata za 12E z firmy we wroclawiu
ludzie to co tu wypisujecie mozna sie pietą przez plecy przezegnac albo to same nieroby albo fachowcy którzy nie cenią siebie i swojej pracy
oprucz stawki /h jest jeszcze mieszkanie ,dojaazdy do i z pracy za co placi agencja czasami potracaja sobie jakies euraki a co 6--8 tygodni zjazd na urlop slużbowym samochodem a gdzie kiedys bedziecie ludzie szukac lat pracy jakby sie w ZUS-ie poprawilo
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-22 18:40:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poltrop to totalna porażka zarobki słabe przy podziale 33% zapychasz jak wół i tak nie zarobisz . Biuro kit ciśnie . Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
kowal - 2013-10-23 18:39:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cos mi tu nie pasuje,bylem na rozmowie w lipcu, obiecali ze wyjade w sierpniu a do dzisiaj kaza mi czekac bo niema miejsc.Zalatwial mi kumpel te robote i bardzo sobie chwali. I on sie dowiadywal w kadrach ze od czerwca nik nie zjechal i w pierszej kolejnosci wyjade.Jak by byl kit to by wiara zjezdzala.Chyba tu za duzo zlosliwosci.
zdjecie uzytkownika
pracujacy w poltropie - 2013-10-26 11:06:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiem tyle ze jedna brygada miala 7 osob i kadrowa dzwonila po brygadzistach kto robi slabo bo trza zwolnic 2 murarzy jak teraz zjada na dzien zmarlych.bo brygada ma byc 5 osob. robie tu 8 miesiecy i jest niezle, wszysko zalezy od przerobu jak jest 20000 to biore 1520 euro na konto.[usunięte przez moderatora] nie sluchej lewych.Wiem ze z biura dzwonili do brygadzistow zeby wpisywali sie tu i pokazywali jak tu jest naprawde.Ja pisze ze jest ok.
zdjecie uzytkownika
hey - 2013-10-26 17:48:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
zjechaliśmy sami.jak zawsze prezesik dodaje swoje wypociny,aby ratować (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
wacek - 2013-10-29 18:13:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracujacy w poltropie - 2013-10-26 11:06:02]:
kiedy było dwadzieścia tyś przypomnij bo nie pamiętam i u kogo tylko nie pisz że w brygadzie kolegi R
zdjecie uzytkownika
romek - 2013-11-17 11:46:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracuje jako brygadzista od paru miesiecy w Luksemburgu,do sierpnia robilem w belgii.Jestem oburzony (usunięte przez administratora) roznych wpisow jakichs zon i paru niezadowolonych. Jak komus nie pasi to odejsc i szukac gdzie lepiej. A wszedzie trzeba (usunięte przez administratora)W innych firmach co robia w belgi tez wredne wpisy takich samych ludzikow co tu.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-12-24 21:13:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak robiles za 700 - 800 euro to cie powinni sami kolesie z brygady wywalic,tu jes akord i wszyscy o tym wiedza,Na budowie w perwes za lisopad na konto poszlo 1540 euro, nioe lalo, brygadzisci wzieli po nad 1900. Chce tam wprowadzic szwagra ale od pol roku mowia ze niema miejsc.
zdjecie uzytkownika
marian pracujacy - 2013-12-26 10:40:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zostalem zaproszony po raz pierwszy na Wigilie 20 grudnia w poltropie. Bylo ze 40 jak widac pracownikow z biura Belgii ochrny i handlowcow tak do nich mowiono.Byl oplatek gral zespol tance i duzo wudy.Mam 52 lata i jeszcze mnie nikt w innych firmach nie zaprosil na taka wigilie.a na koniec wszyscy dostali prezenty aparaty fot radi sprze do domu.Jak ktos brdzie plul na ta firme a bede wiedzial kto to to mu do (usunięte przez administratora). 4 stycznia wracamy po urlopiku
zdjecie uzytkownika
Kierownik biura - 2014-01-06 17:04:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako kierownik biura Poltrop odpowiadającym za rekrutację pracowników oświadczam,że nie rozmawiałam i tym bardziej nie namawiałam żadnego byłego pracownika firmy do powrotu ,nie zamierzam tego czynić również w roku bieżącym-nie sprawię więc niespodzianki wypisującym tu różne rzeczy żadnym telefonem.Od długiego czasu w firmie nie ma rotacji-w kolejce na wyjazd na budowy czeka zaś ok.50 osób,którzy najpóźniej do końca marca powinni zacząć pracę.Ten ,kto ma klasę niech się podpisze,pozostałych zapraszam do firmy-wyjaśnimy sporne sprawy,jeśli takowe wystąpiły.Pozdrawiam wszystkich cieżko pracujących w Belgii i Luksemburgu.
zdjecie uzytkownika
murarz z belgii - 2014-01-19 11:40:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie bylen na tej wigilii ale kumpel co byl mowil ze bylo gites i prezes sie postaral i ze byli tylko pracownicy co dlugo tu robia,Dziwie sie temu co wypisywal ze prezenty i takie popijawy sie ludziom naleza bo to z ich kasy.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
marian znow do bodo - 2014-02-09 09:47:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nik cie nie prosi zebys robil w poltropie.i nik nie musi o tym wiedziec. pisalem tu o tej imprezie bo nigdy na takiej nie bylym i nie gadaj tu ze nik mi laski nie robil. i nie bylo zadnej chinszczyzny. siedzisa w chacie bryziesz paznokcie bo nie masz roboty. ja tu robie ile sie da a tobie nic do tego
zdjecie uzytkownika
stachu - 2014-04-20 14:31:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robie tu piaty rok i jakos nie widze zeby firma padala.A swoja droga w w belgi w jednej firmie robilo osie brygad a robia cztery.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-04-28 10:09:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byłem na rozmowie w tamtym tygodniu i mam jechać w maju na ocieplenia.moj kumpel co tu robi to sobie chwali a jakbym wierzyl w to co tu ktoś pisze to by nie przyjecha nawet na rozmowe.z tego co tu czyta to pisze jakiś jeden ( usunięte przez administratora ). na te firme
zdjecie uzytkownika
krzysiek - 2014-05-18 11:55:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moja brygada zjechala po swietach i zeczywiscie bylo miesiac przerwy bo inwestor dla ktorego robi poltrop nie mial roboty,Od 12 maja juz robimy.A domtych co tu nie robia a pluja to powiem jedno nie pasuje to ide gdzie indziej przyszlem tu z wlasnej woli i z wlasnej woli odejde aqnie bede zalow tu pokazywal.w mojej brygadzie od roku robia ci sami wszedzie trza zap...
zdjecie uzytkownika
radek nowy - 2014-06-21 12:06:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od tygodnia pracuje w haselt jest trzech nowych i 2 starych z poltropu w tym brygad, nic nienormalnego nie widze w robocie ztym co tu niektorzy wypisuja. robimu po 8 czsem 9 godzin ale brygadzista narzucil duze tempo bo kasa z przerobu. spanie i auto dala firma.zusy podatki placa, ci starzy gadali ze odeszlo ludzi bo brali malo kasy. tu jest 40 eur za metr klinkieru.
zdjecie uzytkownika
dominek - 2014-07-18 19:25:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
robie u rycharda w brygadzie ,on wzial 2100 za czerwiec a brygada od 1450 do 1700to chyba niezle. jak wszyscy tluka metry to i jes kasa.A ty nowicjusz nie pchaj sie do roboty bo cie kolesie z brygady wyleja bos jeszcze nie zaczal a juz plujesz
zdjecie uzytkownika
nowy tadek - 2014-07-19 18:26:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bylem w srode na podpisaniu umowy, bylu paru murarzy paru ociepleniowcow.gadalismy ze wiekszosc jedzie z poltropu bo ich koledzu tu robili i robia i se chwalili.przy podpisaniu umowy zapytalem kadrowa ladna czarnule kto wypisuje tyle zlych rzeczy skoro wiadomo ze jego znajomi se chwala ze wszystko jest legal. powiedziala ze pracowal tu parela jeden brygadzista z czeestochowy. co oszukiwal firme na paliwie i ludzi na zaliczkach.dopiero go namierzyla gdy firma zamontowala gps i wpadl dopiero.ma wyrok sadowy.i on pisze wiekszosc zlych opinii.powiedziala mi tez ze firma moze zapewnic robote przez pare lat jak bedzie wydajnosc i nie picie alkoholu.
zdjecie uzytkownika
jan - 2014-09-05 21:02:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kupa bezmuzgowcow chyba tam pracuje dobry muraz ma pracy duzo w sezonie a ci co ida do poltropu i poznej nazekaja to tacy murazea co odrazu chcieliby po 3 tys eur zarabiac a w polsce robili po 1600zl pochwal sie jeden z drugim gdzie zescie pracowali niektuzy i 500eur sa nie warci a to ze ci co dluzej pracuja i kombinujo to normalkazalujecie to firmowe paliwo nie wasze pacany morada w kubel bo jak sie dowiemy ktory te glupoty wypisuje to bedzie zjazd do polski mial
zdjecie uzytkownika
murarz - 2014-09-13 10:26:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po raz drugi sie tu wpisuje poprzednio 31 08 robie u Rycha. Dobry brygadzista mamy kase z przerobu tak jak w innych firmach gdzie robilem.To chamstwo ze tego kto tu wypisuje nie ma sprawy o znieslawianie To nwidac ze to ta sama osoba. Firma powinna isc do sadu.Ryszard mowi zr tu robil taki zlodziej wyrzucili go ni teraz sie odgrywa Nie ma roboty i grzebie w internecie
zdjecie uzytkownika
Galus - 2014-10-07 15:05:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale pani Marzena podobno tez już nie pracuje.Tam jest duża rotacja.
zdjecie uzytkownika
murarz do jakigos renia - 2014-12-07 11:28:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie robie ani nie slyszalem zeby my robili 230 godzin to samo nie ma w normach aby bylo 8m2 klinkieru. podpisywalem w biurze ze potrafie zrobic na dzien 6m2 a dobry murarz na prostej scianie zrobi i 12 metrow.brygada robi do wspolnego wora i brygadzista dzieli kase ile dostane na konto.a te zusy i inne tam coc to liczy biuro ja pisze tak jak komu nie pasuje to odchodze, nie jest tu rewelacyjnie ale da sie zyc, w belgii zaossczyli przepisy i mozemy robic tylko 6 miechow, beda przenosic do luksemburga albo do finlandi.
zdjecie uzytkownika
jakiś tam - 2014-12-07 20:59:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
12 metrów2 w 10 godzin to chyba masz jakieś zaburzenia z liczeniem.Robiłem w firmie Houben w St.Truiden na apartamentach i nie tylko tam 2 lata spędziłem w Belgii na murowaniu klinkieru i myślę,że mogę się z murarzami pościgać w klinkierze bo nawet belgowie nie dawali mi rady a koledzy z którymi pracowałem prosili żebym zwolnił robiłem na prostej ścianie 10metrów2 z windy samojezdnej za metr klinkieru miałem 23 euro.I myślę,że jeżeli zarabia się 1600-1800 euro bez żadnych opłat to nie ma krzywdy dla pracownika.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: pytala mnie o umiejetnosci i czy bylem kiedy zwalniany dyscyplinarnie,Jak powiedzialem ze umie czytac plany to pokazala plany po francusku i pokazywalem ghdzie co jest.
Pytania: Czy pije akohol w duzych ilosciach, czy jestem konfliktowy czy mam sklonnosci do czestyc zmian pracy
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-28 16:07:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w belgii robilem w poltropie od 2 lat a od 7 stycznia przenosza mnie do luksemburga bo moge tam robic tylko 6 miechow. Moga tu pisac rozne rzeczy ale firma dla starych pracownokom daje robote caly rok.Tam ktos pisal ze trza robic 230 godzin ktos ten klamie placa podatki i zusy od tego cosie zarobilo.Moze bym chcial wiecej zarobic ale sie tu zzylem z kolesiami, Pary kolesiow poszlo na swoja dzialalnosc ale co troche siedza w kraju
zdjecie uzytkownika
czekajacy - 2015-01-18 11:01:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam podobno jechac w lutym terz ci w biurze mowia ze wysylaja swoich starych pracownikow. moj koles co pojecha mowi ze jak brygada rowna to da sie wyjsc na swoje i wodeczke tez saie spozyje
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poltrop
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Poltrop?
Zadaj pytanie
x