logo Poltrop

Poltrop

Częstochowa

Opinie o Poltrop

On 2017-06-02 12:54
Praca po 12 h z dojazdami 14, wszystkie soboty pracujące wieczne krzyki na budowie, jak cos powiesz to krzyczy wypierd.... do Polski pieszo jak sie nie podoba to spieprz...,kasy nie dostaniesz. same wyzwiska brak szacunku dla nas. ,Mialy być kokosy a sa marne grosze. W Polsce za tyle godzin ciezkiej pracy wieksze zarobki niż tutaj.co tu sie z nami wyczynia to brak słów.
brygadzista rysiek 2017-06-05 14:56
Jak komus nie pasuje to niech zjezdza i nie pisze tu bzdur.Moja brygada dojezdza 45 km. i autostrada jest pol godzinu Robimy klinkier Aby byla stawka godzinowa 14.50 euro kazdu musi zrobic 4,5 b klinkieru dziennie dla fachurow to nic, Wyrzucilem 2 pseudo murarzy bo ukladali klinkier 1.5 m i moze ci teraz wypisuja tu glupoty. radze aby wyjezdzali prawdziwi murarze a nie ci co oszukuja w biurze jakimi sa fachurami Potrzebuje 2 fachowcow i obiecuje ze zarobia 1600- 1700 euro na reke. j
axel 2017-06-05 18:31
smiesza mnie te opinie ! Wydaje im sie ze przyjada za granice beda robic metr kwadratowy klinkieru jakies 60 cegieł spacerowac po budowie i zarabiac 2000 Euro sa smieszni opowiadaja w biurze ze robia po 5 i 6 metrow kwadratowych na dzien a przyjezdzaja i sie okazuje ze nie maja zielonego pojecia to kto tu klamie poraszka jest pracowac z takimi ludzmi dzieki nim nie da sie zarobic
1
karol 2017-06-06 15:56
pracowalem u szymka ale teraz jestem na karencji. Baqrdzo dobry brygadzista wymaga i przy nim mozna zarobic, Ci co tu piszav i narzekaja to jakies nieroby. Wapulczuje mu ze z takimi musi brobic. Ja od sierpnia wracam i tylko chce do niego..Dzwoni9lem do biura i sie ucieszyli ze chce jechac, katarzyna co robi nabory narzekala ze nie ma Z CZEGO WYBRAC DOBRYCH MURARZY
On 2017-06-06 19:49
A Ty taki pracowity, wykwalifikowany jesteś? No kto by pomyślał ze taki pracus haha a inny to pewnie lenie którzy nic nie robią ,pewnie spiwewaja na budowie i się opalają hehe zastanów się co piszesz,no chyba ze masz płacone za te komentarze??/ chcesz przelew zaobaczyć? to będziesz inaczej pisał, wyzysk ale ty widze myślisz tylko o sobie i swojej kasie i premii..
Zbychu 2017-06-06 19:51
Prawdziwe określenie
axel 2017-06-06 21:44
ja pracowałem u Szymka w ekipi i wszystko mi pasowało zawsze zarabialismy nigdy nie bylo pronlemu teraz słyszalem ze jakjes barany tam pracuja co nie maja pojecia o murowani klinkieru robia metr dziennie to poraszka jest jak oni chca tam zarobic tam nikt nie placi za to ze sie jest w pracy tylko za metry kwadratowe teraz zaczyna sie zezon na grzyby polecam tym psełdo murarzom
Darek 2017-06-07 14:08
Tonący brzytwy się chwyta....
Rysiek 2017-06-07 21:36
życzę szczęścia i godnych zarobków na twoim miejscu już bym się pakował i przyjeżdżał bo tu nie ma kto robić
Darek 2017-06-08 19:50
Pracowałeś??? Taki super Szymek to dlaczego nie pracujesz baranie? nie obrażaj innych jak nie wiesz co się tam działo!!! jak się nie wie to się nie pisze bo jak napisze się prawdę to inni nagle ze Ci to barany a Ty taki super! 12 h pracy, wyzwisk itd. mobbing taki będziesz wtedy mądry kolego? pakuj się i jedź szybko do Szymka bo nie ma ludzi do pracy bo wszystkich wykończył. Nie jestem śmieciem i nie pozwole sobie na takie traktowanie. Obiecanki cacanki i puste konto....Ty się pakuj, bierz tych super murarzy!!!! A porażka to chyba Twoje drugie imię
1
Grzesiek 2017-06-08 22:26
Witam msze cos powiedziec w tym temacie jak ja to widze pracuje tu juz pare latek i wyglada to tak jak jest ekipa dobra to to zarobi bez problemu 1500 euro za cały miesiac budowy sa łatwiejsze i trudniejsze wiec czasami trzeba sie napracowac ale jak ekipa sie składa z 60 letnich Panow to juz jest lipa poniewarz sa oni wolni jak sanki w maju to z kasa tez bedzie krucho
brygadzista rysiek 2017-06-09 08:48
Dzisiaj chce was poinformowac za 4 ludzi z mojej grygady razem zre mna przerobilo klinkieru za 23 700 euro Co prawda jest to dobra budowa duzo szczytow bez okien i firma wynegocjowala dobra stawke 48 euro. Zapieprzamy ostro wezmiemy do reki po 2300. pisze o tym aby wkur.... nierobow.
Nierób po 60 2017-06-11 21:17
Ci co pracują po 12 h to nieroby??? a czy to jest zgodne z kodeksem pracy? ciekawe i to bardzo, co innego piszesz i mówisz a co innego na przelewie ha ptaszki bardzo dużo ćwierkają . zapytam się tych 4 czy na pewno po tyle dostali co Pan piszesz
Ontek 2017-06-12 20:07
Z przerobu 23700 w żadnym wypadku nie będzie 2300 do wypłaty a max 1955 prosty rachunek .
23700 razy procent za przerób 0,33 to jest 7821 na cztery osoby to daje 1955,25 czyli rysio 2429,25 pracownik 1955,25 plus jakieś urlopy może .
2
Zły 2017-06-13 11:22
Co Ty Axel za bzdury wypisujesz! Jak nie wiesz to nie pisz do cholery
andrzej od ryszarda 2017-06-13 13:06
Mysle ze w jedne brygadzie cos sie zaczelo psuc, bo to chyba wypisuja co robia u szymka, Dojechalo w koncu kwietnia paru nowych co robia powoli i rozbieraja, Za darmo nikt im nia da kasy.. W mojej brygadzie bylo tez 2 cieniarzy i szbko brygadzista sie ich pozbyl. Przyjechali nowi na razie jest ok Co do 12 godzin pracy to chyba licza dojazdy i 2 posllki po 45 minut. i jeszcze nie wiem co. biuro musi sprawdzac kolo przysyla
On 2017-06-13 18:03
Andrzejku jak nie wiesz to nie pisz bzdur i nie udawaj cwaniaczka. Nie wiesz nie pisz bo się ośmieszasz a w Poltropie już wszystko wiedza jak się u Szymka pracuje. Praca po 12 h koleś co jest udokumentowane!!!!!! plus dojazdy prawie 2 h w 2 strony wiec co Ty człowieku piszesz? Ktoś Ci płaci za te komentarze? jaki masz cel? piszesz bzdury i kłamstwa! A może brygadzista nienadaje się do tej pracy a nie pracownicy co???
axel 2017-06-13 21:21
ja pracowałem u Szymka i wiem ze jest dobrym brygadzista bardzo dobrze zna sie na robocie tam nie ma miejsca na lipe mysle ze ktos sie uwzioł na niego ale tak to juz jest ze brygadzista zawsze jest kozłem ofiarnym w wakacje jade do niego po urlopie dzwoniłem i gadałem z nim a ludzie zawsze gadali i gadac beda taka ich rola jak mnie kiedys koledzy wysterowali to po dzien dzisiejszy ponosze konsekfencje ale to przeszłosc pracowałem u niego długo teraz mam karencje tak ze w bzdury nie wieze
Zbychu 2017-06-14 14:07
Może powinieneś uwierzyć. Ludzie się zmieniają a może chęc szybszego wzbogacenia się i wyzysk. Pakuj się i ratuj Szymka skoro taki super jest. Na pewno Cie teraz potrzebuje. Tak to jest jak sie poniża ludzi i opierdala sie na budowie to sie teraz ponosi konsekwencje. Brawo!!! dla Tych odważnych co prawdę powiedzieli wieści szybko się roznoszą.
1
pracujacy w poltropie 5.5 rok 2017-06-17 12:36
dzis sobota nie robimy . wlaczam intrnet i czytam co tu sie wypisuje.Pracuje w innej bryghadzie ale wiem co sie wydarzylo u szymka. Biuro zatrudnilo jednego bylego pracodawce co zbankrytowal i pojechal do belgii, podobno mu obiecano ze bedzie jak sie sprawdzi u szymka to zostanie brygadzista. A on zaczal podburzac ludzi co z nim spali na szymka ze ludzi goni ze jest chamski i w koncu ci nowi co z nim przyjechali to zjechali . oni nie umieli klionkieru byli powolni i malo co robili. Pisali ze zrobia 6m klinkieru a robili niecale 2 m. Szymek jestesmy z toba a tego goluga czy cos takiego firma powinna oddac do sadu
Darek 2017-06-17 17:32
Ty masz wolne bo się Poltrop boi jak się dowiedzieli ile się u Szymka pracuje haha jaki Ty koleś jesteś dowcipny naprawdę! Prawda wyszła na jaw że ludzie po 12 h pracują z dojazdami to 14 godzin, wszystkie soboty pracujące do17 i co???? To zamiast leżeć pomagaj Szymkowi bo sam na budowie pracuje, nawet Ci co po 2 lata prcowali zaczeli uciekać ja po 2 tysiące dostali!!! . A co do Sadu to lepiej nie pisz bo jak zrobia pozew zbiorowy to wszyscy z torbami pójdą.
1
Marek 2017-06-17 18:23
nie jest to prawda co ty wypisujesz powiem ci prawde robota nam lepiej idzie jak szła bo nikt nie rozbiera murow tylko do przodu wszyscy za nikt prucz was nie odjechał a wiec odwrotnie atmosfera jest duzo lepsza nie trzeba juz nikomu zwracac uwagi tylko do przodu wiec nie pisz bzdur ze jestem sam jest nas 10 a robimy wiecej pracy jak w 15 smieszne to jest jak ale prawdziwe wiec daj sobie Darek spokuj Powodzonka ci zycze narka do zobaczenia
stacho 2017-06-18 10:33
Darek to ten co 10 lat robil na czarno bo nigdzie mu nie dali umowy. robil z nami 2 tygodnie mondrosek z czestochowy on zjechal . jeszcvze raz pisze ze biuro musi sprawdzac i jezeli nie mial referencji to nie powinni z nim nawet rozmawiac Tesraz spokoj w brygadzie i robimy swoje. Ciebie powinni oddac do sadu bo robiles 2 tygodnie i narobiles razem z tym pseugo bogulem tyle gnoju. Pisza w internecie ze ten facet budowal ratusz w zgunskiej woli i nie wyplacil ludziom za ponad 2 miesiace roboty. I takigo cwoka zes posluchal Jedz dalej na czarno robic, A od szymka sie odp.....
On 2017-06-18 13:56
Stachu za pomówienia możesz mieć sprawę w Sądzie Więc lepiej nie pisz bzdur bo możesz mieć problemy. Ile Ci płaca za pozytywne komentarze???
stacho do on 2017-06-19 20:03
potczymuje co napisalem. rob dalej na czarno, jak zlamiesz noge na budowie albo ci co na twoj glupi leb spadnie to bedziesz dpiero zalowal. dales sie nabrac pracodawcy co oszikiwal ludzi , mowie o bogulu
DO Stacho 2017-06-19 20:17
Ty chyba człowieku chcesz mieć sprawę w Sadzie za pomówienia na temat tego Pana co miesiąc pracował i go Poltrop oszukał. pisz tak dalej to będziesz miał sprawę za zniesławienie. A poza tym z tego co wiem to wszyscy jusz uciekają z tej belegii bo co innego mówia, mało płaca ,wykorzystują ludzie, nie przestrzegane są przepisy bhp. brak zapłaty za godziny nadliczbowe, brak zapłaty za roboczogodziny,ktos sobie kase nabił ale pracownikom nie zpłacił
do tego co 5 lat pracuje 2017-06-19 20:41
to co czytam to widze ze niektórzy są odważni już prawde pisza. ja tam pracowałem pół rokuw poltrop i uciekłem bo nie dało się tam pracować na budowie układy i zmowa brygadzista swoja brygadę lepiej opłacał a mniej robili.sam nic nie robil tylko się chwalil ile to kasy zarobil. ludzie uciekają z tej roboty i maja racje. tam garstka parcuje już jaka to budowa? jaka płaca tylu ludzi. Z tego co wiem a rozmawiałem z chłopakami co po 2 i 3 lata parcuja to najwięcej 1800 eur w luxemburgu jednorazowo a tak 1200 do 1400 dostali a jakie ty tu koles 2000 euro piszesz?? chyba w snach bo tam takich plac za moich czasów nie było. Na budowie zostało ze 100 osob może kilkunastu jak i ci nie uciekną.
1
kowalczuk 2017-06-22 13:28
W sobote jade od nich do belgii. robi tam dwoch moich kolesi. Chwala ten poltrop, kasa w terminie ubezpiczenia zaliczki na zycie.. opowiadali mi ze zjechalo paru ludzi co robili klinkir niecale 2 metry dziennie i starzy murarze nie chcieli z nimi robic, Podburzal ich jakis byly pracodawca co z plajtowal i zatrudnil sie w poltrp. Nie wierzcie takim lebiegom. ale jak sie czuje ze jestem fachura to mopge tam robic lata
karo z ilawy 2017-06-24 13:54
mam karencje na robote w belgi i nie moge wrocic do tego poltropu, robilem tam 3.5 roku.Robilem tez w belgii u belga w firmir. to na to samo wychodzi bo poltrop placi za mieszkanie i daje auto sluzbowe i kaSE NA PALIWO. a tu trtza miec swoje auto i placic za mieszkanie.. najgorsze bylo jak sie popsulo auto to i 2 dni nie bylismy na budowie. i jeszcze jedno jak bylo malo roboty to wysylali nas na wolne a belgowie robili. pisze do tych co p0luja na polskie firmy, a jak sie mowi wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. rozgladam sie teraz za niemcami.
karo z ilawy 2017-06-24 13:59
acha zapomnialem napisac u belga robilem 9-10 godzin i dostawalem 1800- 1850 euro. nie wiem czy placil ubezpieczenie bo nie dostalem zadnego kwitu an zaswiadczenia
zwany lemon 2017-06-28 12:01
szukaja ludzi na klinkier do niemiec, rozmawialem z nimi w tym tygodniu. maja roboty w kolonii i monachium. jaka roznica jest miedzy wynagrodzeniem w belgii a niemczech, podobno liczne kontrole
pracujacy tu 2017-07-19 17:41
Robie tu od stycznia, zjechlismy na urlop, do belgii z powrotem jedziemy na 14 sierpnia.Firma uczciwa,placa na konto kase planowo i ubezpieczenia wszstkie do zusu. ta wazne bo wiekszosc tych co tu robia to ludzie po 50-tce. KLOPOT JEST Z NIEKTURYMI BRYGADZISTAmi . to murarze prowadzacy i sami powinni robic a nie tylko ustawiac profile i jezdzic na dzwigu. Oni dziela kase ile kto zarobil w miesiacu i ten moj dzieli sprawiedliwie. a slyszalem ze w brygadzie co robi na waterlo to cwok malo co robi i siebie liczy wiecej. trzeba sprawy zglaszac do biura takie sprawy nie pekac. ten poltrob ma duzo roboty i to roboty na rok i wiecej nieprzerwanie. W zeszlym roku robilem w trzech firmach w niemcach po trzy miesiace a tu jest ciagla robota
stacho 2017-07-20 11:06
do konca sierpnia robimy w belgii a w wrzesniu grupa jedzie di niemiec . robimy w 8 murarzy, ludzie sie zgrali , w sobote grupowo napijemmy sie wody . zachecam dobrych murarzy i klinkierowcow . wszystkon legal. to prawda ze wszystko zalezy od brygadzisty
Były 2017-07-24 12:16
I niech szukają .
1
byly kierownik 2017-07-25 08:42
kirownik budow 3700 euro brutto do tego 1 procent od obrotu brygad...tyle ze trzeba sia uganiac z ludzmi bo w brygadach coraz starsi a chca zarabiac jok trzydzesolatki, warunki wiec dobre daja auto sluzbowe do dyspozycji i zakwaterowanie za darmo. pracowalem tam 2 miesiace, p[lacili na biezaco ubezpeczena tak samo. sa uczciwi.Ale musialem odejsc mialem problemy z choroba w rodzinie. . Z TEGO CO WIEM TO BRYGADZISCI zarabiaja od 2200 do 2500 euro na reke. maja premie od miesieczego przerobu 2%, ale ich kasa zalezy od tego jakich maja ludzi
były 2017-08-20 20:54
HAAAAAAAAAAAAAA 43 euro bierze firma dobre pewnie w tym pi.. Sbd A ja mam 55 na własnej działalności TYRAĆ na UBEKA TYRAĆ BARANY
1
marek 2017-08-23 08:51
Popieram cie rycho, robilem pod tym stepniaR w hannut, zielonego pojecia o robocie, jak sie ktos odezwal ze nie umie robic to zaraz dzwonil do szefa ze rozrabiamy na budowie i kazal nas zwalniac.to byl nierob. Slyszalem ze robil w kilku firmach i wszedzie go wyrzucali,Czul sie jak pan i wladca . Na betonach to bylo kompletne dno. Juz tu nie robi z 5 lat i jeszcze sie czepia. Gebe ci obijemy
były 2017-08-24 21:11
OOO Ubek się odezwał haaaa Co stary capie nudzisz się haa I tak twoje impreiom padło bo się ludzi nie szanuje z 80 ludzi zostało ci 20 haaa
1
Heniu 2017-08-28 21:59
Do prezesa Tak to prawda co tu wypisuja ludziska Ta firma to dno. wielki prezes oszukuje ludzi na stawkach bierze np. 40 eu za m2 a podaje brygadzistom 38 euro i tak ze wszystkim Wiem bo robiłem troche w poltropie . Omijajta ludzie z daleka
3
murer 2017-08-30 00:11
Dalej wysyłają ludzi pierwsze trzy miesiące na umowę zlecenie?Widzę ładnie kroją na stawkach.
3
Zbychu 2017-08-30 22:35
ale tu nikt nikogo na siłe nie przyprowadza kazdy sam podejmuje decyzje czy chce pracowac czy nie jesli sie godzisz na warunki to pracuj mówisz w biurze ze robisz 9m2 klinkieru a na budowie okazuje sie ze 2m2 to kto tu kłamie sa ludzie którym sie nie chce pracowac chca zarabiac 2000 tys i nic nie robic tacy sa najgorsi jest to odpad któ
ry nigdzie sie nie nadaje tylko potrafia dużo gadac i tyle
mgrMiodek 2017-09-02 23:01
Po stylu wypowiedzi,sądzę,że pisze ta sama osoba pod różnymi nickami.Styl wypowiedzi określam na cebulacko-zaściankowy.
1
Zibi 2017-09-10 08:36
Kwiatkowski i po co się podszywasz pod ludzi ?? Zresztą nic nowego tylko ty operujesz na tym forum haaa Ryśa podobno zwolnileś to co robi dalej ?? chyba ci loda zrobił z 3 razy albo na ludzi kabluje jeszcze bardziej bo ty tym żyjesz A jak w brygadzie jest zgranie to ci nie pasuje i podjudzasz ludzi Stara szkola Ubecka Lepiej podnieś stawki i skończ oszukiwać ludzi A wypłaty po 1100 eu to śmiech i kpina . Robiłem to wiem . A w burze jak tam dalej monitoring i podsłuchy działają ?? haa haa pełna kontrola coo ?? Wszystkie posty niby Rysa to KWIATKOWSKI
1
Lidia 2017-09-12 12:05
@murarz @rychard @zwykły murarz na forum nie można nikogo obrażać. Polecam, aby zapoznać się z regulaminem forum, który znajdziecie na stronie http://www.gowork.pl/regulamin przed pozostawieniem komentarza.
finka to moje pseudo 2017-09-13 18:52
ktos tu za ostro idzie, , mysle ze to ktos kto tu robil i chygba zostal wyrzucony, Dziwme ze zarzadzajacy poltropem nie reaguja,. Powinni sie tez wypowiedziez starzy pracownicy. ja w tej firmie robilem gdzies 5-7 lat temu i nie bylo zle , zarobki jak w innych firmach, tylko kasa byla od przerobu. , ale dobra brygady mialy kase jak belgowie. ja mam 64 lata i nie darady. . trocg\he tu pisze rysiek a gdzie krzysiek , kadzidlo mszyca chyba ze nie robia, jeszcze kurpiak tez z nim robilem
Lidia 2017-09-27 08:40
@GRACZ na tym forum należy wypowiadać się o pracy i warunkach pracy w firmie Poltrop, a nie oskarżać innych, że się za kogoś podaje. Czy mógłbyś podzielić się informacjami na temat pracy w firmie? Z czego jesteś najbardziej niezadowolony pracując tutaj?
murarz od klinkieru 2017-09-30 11:12
na klinkierze lepsze zarobki niz na murach . w sierpniu za 3 tygodnie wzielismy po 1460 eur, ale brygadzista z tego com slyszal hapnal 1900, czy to normalne. nie napisze o kogo chodzi. mam 56 lat i zbieram na emeryturke a tu wzystko placa.
obecnie pracujacy 2017-10-08 15:51
z obawa jechalem z tej firmy do belgii bo cniktore wpisy sa niedobre. trafilem di brygady adama . robimy po 10 godzin ale z poltorej godziny przerwa jedzenie. to w saumie niezle. brygadzista postawil jasno sprawe czy chcemy robic w soboty i chlopaki powiedzieli ze chca bo wieksza kasa. cos nie pasuja mi mi te zle opinie o firmie. chlopali co tu dlugo robia mowia ze wypisuja ci co zostali zwolnieni, bo albo pili albo nie mieli wydajnosci. nie namawiam nikogo do tej firmy aje jak chce ci sie robic to robota dla ciebie. tylko nie zadzieraj z brygadzistami bo oni dziela kase i oni informuja biuro kogo zwolnic
pracujacy o zeszlego roku 2017-10-10 19:24
masz racje z brygadzistami sie nie zadziera tylko trza sie napic gorzaly. chociarz szymon nie pije ale wymaga roboty i dzieli kase wedlug tego co kto ile zrobil, doby fachowiec
Ja 2017-10-15 15:22
ja dzwoniłem do Poltropu i mam jechac na budowe do Luksemburga mysle ze trafie do brygady Szymka z nim pracowałem i z nim chce pracowac fajna ekipa wiem ze tam zarobie tylko musze pracowac a za sciemnianie nikt nikomu nie bedzie płacil jade z swiadomoscia i jestem zadowolony ze do niego tam jest cisza spokuj i relax na Weekendzie mam wszystko czego potrzebuje

Zostaw swoją opinię o Poltrop - Częstochowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poltrop