Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o dospel

Pracowałeś w firmie dospel i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Roberto9999 - 2012-02-26 00:16:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dyrektor?? Jeśli mowa o Panu (usunięte przez administratora)to takim mianem go nazwać raczej nie można skoro on o niczym, podobnie jak jego przydupasy :P nie ma bladego pojęcia, pracownikom warunków zapewnić nie potrafi, narzezdzi nie ma. o wodzie do picia latem zapomnieć można gdzie temp na zakładzie jest nie do wyrobienia upał aż pot po dupie kapie i ani kropli wody chcesz się napić to sobie kup hehe a zima chcesz zamarznąć albo się rozchorować to polecam ;;lidera wentylacji dospel;; hehe bo temp na hali to az 0 stopni :P Bajka co??Sam c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w jesionce chodzi a do pracowników komentarze żeby się cieplej ubierać no litość brak tupetu na maxa .Warto wspomnieć tym którzy nie przepadają za gryzoniami ze mogą je we własnych butach znależć w szafce i mysie odchody co kto lubi :P nie ma to jak myszy na zakładzie:P a ten kto chce ręce umyć to pól godzinna kolejka się kłania a papierek toaletowy w swoim zakresie rzecz jasna a do przyszłych klientów (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
pracowniczka - 2012-03-06 20:02:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czepiasz się Dyrektora, że zimno jest w zimę, trudno żeby taka hala była ogrzana do temperatury przynajmniej 18 stopni, skoro na dworze jest -25, więc normalną jest rzeczą, że lepiej się cieplej ubrać bo nic innego nie można zdziałać, gryzonie? one są wszędzie, normalne, że są na hali bo ciągną do ciepłego(czyt. wytłaczarka, wtryskarki) wszystkiego nie da się wyeliminować, narzekacie tylko, że ten ejst taki a taki, pozwólcie żeby ktoś inny na wyższym stanowisku oceniał czy Pan Dyrektor się zna na czymś czy nie, ciekawe jak wy byście się spełnili na stanowisku wyższym (po poście widać, że raczej byś się nie spełnił bo jedynie mocny jestes na internecie) jedynie do czego można się przyczepić to do tego, że niska pensja jest no i umowa o dzieło.. atmosfera jest bardzo dobra, na montażu zawsze z dziewczynami się dobrze rozumiemy.
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
rr - 2012-03-16 09:22:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, nie byłem, nie jestem i z pewnością nie będę pracownikiem firmy Dospel. Trafiłem na to forum, ponieważ zainteresowałem się ofertą firmy ARTHAUSS o tym samy adresie co Dospel: (usunięte przez administratora). Ta firma o rzekomo niemieckich korzeniach (absolutne kłamstwo) produkuje podobno domy jednorodzinne o stalowej konstrukcji. Projekt atrakcyjny, cena do przyjęcia. Jednak stopień profesjonalizmu żenujący od pierwszego kontaktu. \(usunięte przez administratora). to osoby reprezentujące firmę \"wiodącą na rynku niemieckim\". Firma taka w Niemczech nie istnieje, mimo, że ma stronę internetową (z błędami językowymi) www.arthauss.de . Jedyny kontakt do tej niemieckiej firmy to adres e-mail. Napisałem i odpowiedział łamaną niemczyzną dyrektor (usunięte przez administratora)cała firma przeniosła się z produkcją i biurem do Polski, do Częstochowy, na Główną 188. \"Lider domów energooszczędnych\" z jednym domem wzorcowym w trakcie realizacji na Głównej. Nic poza tym. Czy ktoś z Was pracuje przy produkcji elementów domów jednorodzinnych? Będę wdzięczny za wszelkie informacje (usunięte przez administratora)Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
info - 2012-04-27 09:16:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te domy i ta firma jest tak niemiecka jak cały ten " Berluf " - niemiecki lider innowacji dobre hehehe. Najlepszy jest opis na stronie rzekomego lidera w historii firmy: działalność firmy rozpoczęła się w 2000r. a załozycielem firmy jest człowiek" hehehe no a kto miał być koń? Zero informacji jak się zwał ów człowiek i gdzie zakładał tą firmę w rzekomych Niemczech. Najlepszy jest kontakt jak w wypadku "lidera domków" czyli Częstochowa i ul Główna 188
zdjecie uzytkownika
ostrzegacz - 2012-06-14 09:11:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te domy i cała produkcja to jedno wielkie (usunięte przez administratora)wystarczy obejrzeć dom pokazowy na Głównej 188. Mam znajomych , którzy pracowali i pracują w Dospel/Arthauss/Berluf (bo to jedna firma), więc się nasłuchałem co i jak na temat domków pseudo-ekologicznych... DALEKIM KOŁEM!
zdjecie uzytkownika
Pfffff - 2012-06-25 15:55:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma (choć lepiej nazwać - te firmy, w rozumieniu prezesa (usunięte przez administratora)to jedno wielkie oszustwo. Oszukują fikcyjnymi, rzekomo niemieckimi domami, niemieckim Berlufem teraz pewnie i pelet i alapki będą niemieckie :)))
To mnie w sumie i tak mało obchodzi ale najgorsze jest to że (usunięte przez administratora)Umowy o dzieło lub zatrudnienie wprost na czarno to normalność w Dospelu.
(usunięte przez administratora) Może w końcu PIP z Katowic tu zaglądnie lub UKS ze Sosnowca bo loklne kontrole jedynie z kopertami wychodzą (tak było w 2011) Wstyd przynosicie kontrolerzy swoim urzędom jedynie, ot takie lokalne bagienko tu mamy. Wierzę że w końcu najadą ten syf i zamkną (usunięte przez administratora)(zwłaszcza z bożej łaski generalnego)
zdjecie uzytkownika
wanda - 2013-01-25 12:12:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie są warunki pracy na stanowisku przedstawiciel handlowy w firmie Dospel (narzędzia, wynagrodzenie) ?
zdjecie uzytkownika
Kate - 2013-01-29 23:55:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hej. Będę się ubiegała na stanowisko przedstawiciel handlowy i mam pytanko: na jakie pieniądze mogę liczyć (podstawa i średnia premia) /miesiąc netto?
zdjecie uzytkownika
nika26 - 2013-02-28 22:50:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, pracowałam w tej firmie od 2006, do 2010, i wiecie co Wam powiem, po tym co czytam z nowych wpisów, jaki syf był taki syf jest, pracowałam na montażu 4 lata, i co dostałam w zamian, podpisanie umowy zlecenie opiewającej na kwotę 200 zł!!! Oczywiście tego nie przyjęłam, to było zagranie poniżej pasa, oczywiście wypowiedzenie w ten sam dzień. Tak straciło pracę wiele osób, Ci co zostali, są tak traktowani, na ile pozwolili! Każdy tylko gada, mówi jak mu było tam źle, to trzeba było się postawić, albo odejść. Kadra zarządzająca dobrze wie jak ma ludzi traktować, właśnie tak jak traktują, bo niby kto na nich ma donieść choćby do PIPu, proceder wykorzystywania ludzi w tej firmie trwa już od dawna, pokusiłabym się żeby stwierdzić że od 2005r a może wcześniej, I czy się coś zmieni wątpie, ale jak tak to napiszcie, z chęcią przeczytam. I jeszcze jedno, niech się nikt nie łudzi bo czy montaż, czy biuro, czy delegację, to nie powinniście mieć zbytnich złudzeń, na miłą atmosferę i uczciwy zarobek. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
tk - 2013-03-09 02:07:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
warunki ktore mi zaproponowali na start (odmowilem) na PH:
-dzialnosc gospodarcza, 1500netto podstawy, narzedzia (auto i tel) od nich....
zdjecie uzytkownika
janek - 2013-03-11 11:54:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, PH dają najniższą krajową 1200 zł + 300 premii przez 3 m-c, auto z gps, praca 8 godzin ale od punktu do punktu, nie liczą czasu dojazdu do klienta :) , OGÓLNIE LIPA(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-05 19:10:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaka ogolnie atmosfera panuje w tej firmie Dospel raczej idzie się dogadac z pracownikami jak i samym szefem?
zdjecie uzytkownika
michal - 2013-12-17 08:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tk a jakie autko wchodzi w gre dla PH ? są jakieś limity na paliwo ? jak to wygląda w praktyce? trzeba zjeździć całe województwo ? bo wlasnie zastanawiam się nad podjęciem pracy w tej firmie...
zdjecie uzytkownika
Grzesiek - 2014-02-04 22:55:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Więc, sytuacja na PH wygląda następująco:
- przez pierwsze 3 miesiące - 1500 netto;
- po 3 miesiącach - 1200 netto (umowa o pracę) + prowizja od sprzedaży w zakresie 0,5 % do 1,5 % (naliczana tytułem działalności gospodarczej);
- auto to zapewne Citroen Berlingo (takie widywałem na trasie);
- nienormowany czas pracy (z akcentem na górny pułap wytrzymałości ) liczony od wizyty u 1. klienta do wizyty u ostatniego (dojazd nie brany pod uwagę);
- obsługiwane 1 województwo;
- brak możliwości awansu;
- agresywne zorientowanie na sprzedaż (sprzedaż poniżej 60% targetu = zwolnienie).
- obsługiwanych punktów ok. 300, odwiedzanych w cyklu miesięcznym (dziennie +/- 20 punktów).
Praca dla harpaganów, dla których życie osobiste nie jest istotne.
zdjecie uzytkownika
dozy - 2014-02-23 19:29:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to takie sobie warunki proponuje dospel, nie wiem ile wychodzi z tej prowizji, ale pewnie druga podstawa to maks z tego co wyjdzie.
zdjecie uzytkownika
patryk - 2014-02-25 21:33:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ej proszę państwa to zle?
1200 netto plus drugie tyle prowizja , autko służbowe za free , telefonik dotykowy pewnie . Praca w swoim województwie . Mi się podoba :) słyszałem że wiele osób pracuje kilka dobrych lat . Praca w prestiżowej firmie no i bez doświadczenia !!! W konkurencji słyszałem dużo gorzej .
zdjecie uzytkownika
PH - 2014-03-18 22:01:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warunki na stanowisku PH są lepsze od opisanych wyżej, z tym że jest taki szkopuł że nic się nie sprzedaje więc na tym stanowisku zaraz out
zdjecie uzytkownika
PH - 2014-03-20 01:08:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
naprawdę pomimo szczerych chęci i dużego zaangażowania sprzedaż nie szła, ale ludzie trochę bzdury piszą, 300 punktów w województwie na miesiąc to nawet w Warszawie nie znajdzie, ja dziennie robiłem od 2 - 5 wizyt
zdjecie uzytkownika
miscz - 2014-03-25 20:06:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PH - 2014-03-18 22:01:22]:
Autko służbowe za free? Telefonik dotykowy? I z czego radość? Przecież tym autem już nigdzie nie pojedziesz bo nie będziesz miał czasu na życie prywatne i kasy na paliwo. A dotykowy telefonik to każda badziewna firma daje!
zdjecie uzytkownika
PH - 2014-03-28 12:51:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rzeczywiście nie ma szału, w innych branżach np. IT podstawa wynagrodzenia wynosi około 4 - 5 tys. no i inne benefity, tylko w tej gównianej branży hvac dają taką niską, a to sprzedaż taka sama jak każda inna, więc chyba lepiej zmienić branżę
zdjecie uzytkownika
MIKA - 2014-05-04 21:01:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy faktycznie takie kiepskie warunki dają dla PH? bo tak ładnie się reklamują na swojej stronie.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-05-24 20:11:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem w firmie Dospel jako PH, ponieważ szukam pracy i wiem jakie warunki oferują inni pracodawcy obecnie na rynku myślę że w Dospelu wcale nie było tak źle a i sama firma nie jest zła na tle innych producentów central. Jeśli chodzi o sprzedaż to też nie było wcale tak źle, coś się zawsze kręciło i udawało sprzedać. Myślę że wszystko zależy od podejścia ... a więc jeszcze raz ...wynagrodzenie przyzwoite + samochód, z obecnego punktu widzenia widzę że były to bardzo dobre warunki a i przełożony dobrze mnie traktował i prowadził.
zdjecie uzytkownika
prezydent - 2014-06-19 23:17:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2014-05-24 20:11:56]:
z Ciebie taki były pracownik jak ze mnie prezydent.... HIhIhihi - wpis sponsorowany jakich tu wiele przez co takie stronki traca sens niestety..:)
zdjecie uzytkownika
Zbyszek - 2014-06-20 19:04:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego nazwałes ten wpis sponsorowanym, nie zgadzasz sie z nim jakoś? może napisz jak według Ciebie wygląda praca w dospel, a nie..
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-06-22 22:20:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie był sponsorowany niestety ale jakby co to jestem otwarty na taką współpracę :D trzeba pamiętać, że w Dospelu jest kilku Dyrektorów, a ja trafiłem chyba dobrze
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie dospel
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x