Dospel Sp z o.o.

Częstochowa

Opinie o Dospel Sp z o.o.

Mr. T 2015-08-18 18:35:54
Hej, staram się o prace na stanowisku Przedstawiciela handlowego w Dospelu. Jeśli ktoś pracował niech powie jakie warunki zartudnienia, ile można zarobić realnie, jaki dają samochód i czy można prywatnie jeździć. I ogólnie jaka atmosfera w pracy?
:) 2015-08-25 22:17:30
nie wyglada
3
Leon 2015-09-05 12:24:49
Potwierdzam
kandydat 2015-10-12 15:18:11
Pojawiło się kilka ofert pracy, między innymi w logistyce. Warto aplikować?
gawk 2015-10-18 20:29:01
Wydaje mi się, że warto, firma słynie w kraju ze swojej dosyć bogatej oferty, a z tego co przeczytałem sam na forum, to nie ma jakoś wiele negatywnych opinii na temat tego pracodawcy, wydaje mi się, że na pewno warto się przejść na rozmowę kwalifikacyjną i zobaczyć jak to mniej więcej wszystko wygląda.
1
kkkkkk 2015-11-05 10:36:43
Możesz rozwinąć temat?
były zainteresowany 2015-11-09 16:43:39
byłem na rozmowie w firmie mogę jedynie powiedzieć że płaca zasadnicza na stanowisku przedstawiciela handlowego to 1500zł na okresie próbnym a później podwyżka nie chce się wypowiadać że jest super itp... ale też nie chce powiedzieć że jest beznadziejnie jak ja dowiedziałem się o warunki finansowe to mi nie odpowiadały a kierownik z którym rozmawiałem wydawał się bardzo w porządku człowiekiem.
4
lider wentylacji 2015-11-12 14:37:12
poczekajmy na obiektywny artykuł Mamonia w wyborczej w sprawie pfron czy to prawda :)))
romek 2015-11-25 18:42:15
spółki cywile chyba cześciej dają umowy o prace jednak i to mi sie wydaje na duży plus tak naparwde.Poza tym mozna tutaj zarobić ok 2000 zł i powyżej jeśli ma się jakieś konkretne doświadczenie w branzy np. powyzej 2 lat, bo wtedy dostaje sie wieksze premie na pewno i to jest na plus na pewno dla mnie.
ktos 2015-12-16 14:40:15
To no się posypało na koniec roku.... Ciekawe ilu ludzi pozostanie
jeszcze w firmie :)
gość 2015-12-16 15:26:40
Coś wiecej w temacie?
gość 2016-01-08 18:42:52
Ktoś napisze coś więcej na temat zmian z końca 2015 roku?
Wlod_ros 2016-01-10 11:17:53
Tyle tu „miłych” informacji o pracy w Dospelu Częstochowa, więc...
Dodam kilka moich o tym, co spotkało od chwili, gdy właściciel pan M. zaproponował mi pracę, aby uczynić farmę w miejscowości N. tak atrakcyjną, aby zaczęła przynosić dochody.
Zaproponował mi nawet mieszkanie służbowe i… oddał pod opiekę kierownika pana Marcina O.
Mieszkanie okazało się pięknym budynkiem bez stałego dostępu do wody (bo hydrofor nie działa z powodu braku prądu), a ta, która się pojawiała była taka, że inni pracownicy przywozili do spożywania wodę ze swoich domów!
W domu światło też było tylko od czasu do czasu (bo właściciel korzysta wyłącznie z OZE), więc kiedy nie ma wiatru i słońca – nie ma prądu (najczęściej).
Pan kierownik jest jednak człowiekiem… mądrym… wykształconym…
Swoje wykształcenie podkreśla nawet w swoim adresie poczty elektronicznej: mgro…@......
Opracował też dla mnie zakres obowiązków następującej treści:
„Zakres obowiązków architekta krajobrazu
1. Do obowiązku architekta będzie należało dbanie o czystość i porządek w domku oraz w jego obrębie również o powierzone mienie właściciela spółki.
2. Dostosowywanie się do poleceń właściciela spółki.
3. Omawianie z właścicielem spółki wszelkich propozycji i poczynań w projektowaniu (na koniec tygodnia).
4. Zgłaszanie wszelkich nieprawidłowości oraz ewentualnych braków asortymentu do właściciela spółki oraz do kierownika rancza.
5. Przestrzeganie zasad BHP
6. Wszystkie koszty lub zakupy mają być zgłaszane do akceptacji do właściciela spółki w formie pisemnej (e-mail wraz z załącznikami)
7. Przedstawienie z wyprzedzeniem wszystkich kosztów związanych z architekturą krajobrazu.
8. Zamykanie za sobą wszelakich bram wjazdowych oraz tych na terenie rancza.
9. Dotrzymywanie terminów określonych przez właściciela spółki.
10. Za wszelkie uszkodzenia wynikające z winy architekta będą pokrywane na koszt architekta. Koszty ewentualnych strat materialnych ustala właściciel spółki.
11. Dopilnować, aby brama główna była zamykana na noc i otwarcie bramy pracownikom przed godz 7.”
Konia z rzędem każdemu, kto dopatrzy się zadań związanych z architektura krajobrazu.
A pan kierownik… po prostu przestał odbierać telefony i zakończył ze mną wszystkie kontakty.
IQ tak wykształconego człowieka pozostawiam czytelnikom,
Uznałem, że jako osoba mająca zajmować się architekturą krajobrazu na farmie trudno, abym był przede wszystkim „cieciem” i wyrobnikiem na każde skinienie pana M i oczywiście p. kierownika.
Cóż widocznie jednak właśnie taki kierownik jest potrzebny panu M. Jest oszczędny – nie daje pieniędzy nawet na… wulkanizację dętki, ale… wymaga realizacji obowiązków a pracownicy, którzy współczują cierpiącym zwierzętom, przynoszą własne jedzenie, aby je dokarmiać (na iole ich stać za skromne wynagrodzenie.
Cóż…, jaka praca by nie była, jednak jest.
Ja jednak, chociaż dużo straciłem jadąc przez pół Polski – zrezygnowałem z tego „raju” i… jestem szczęśliwy, ponieważ później mogłoby być tylko gorzej!
Jak się dowiedziałem z wypłatami wynagrodzeń, gdy pan M. w Wielkiej Brytanii zostanie skazany i osadzony tam we więzieniu), też może być różnie.
Pracownicy w siedzibie w Częstochowie mówią po cichu, że wtedy zgaśnie monitor i… skończą się wypłaty.
2
zainteresowana 2016-01-21 14:24:16
Może ktoś z pracowników wypowie się jak wygląda aktualnie sytuacja w firmie?
byly 2016-01-21 19:42:17
A kto się ma wypowiadać jak już ich nie wielu zostało.
Rządzi teraz IP i MA ciekawe ile czasu jeszcze wytrzymają ....
Teraz można brać pełnymi "garściami"
Ktos 2016-01-22 17:23:31
Kto to jest MA? A co z ŻB?
Skype chyba wyłączony z obrazkowym SM?
Co dalej? Zaczął już ktoś zamiatać?
:) 2016-01-25 22:20:01
czy ktos wie ile lat dostal SM? podobno do dzis mialo byc ogloszone...
1
były pracownik 2016-03-17 14:48:44
Jak teraz przędzie Dospel ? i kto jest u sterów tym razem . Pytam bo myślałam wrócić do firmy ale boję się że to długo nie pociągnie .
Byly 2016-04-03 16:11:01
A kto teraz tym bałaganem steruje?
pracownik 2016-05-11 09:34:42
Wszystkim "życzliwym" i tak dobrze poinformowanym a szczególnie temu pisarzowi, powyżej chciałbym powiedzieć, żeby się dobrze zastanowili zanim coś napiszą i powstrzymali swój zapał do ogłaszania wszem i wobec jaka to firma DOSPEL jest fatalna i ile to Pan prezes popełnił błędów. Te wszystkie komentarze świadczą wyłącznie o typowej polskiej zawiści niczym innym.
Jak do tej pory firma DOSPEL radzi sobie całkiem nieźle, co więcej realizuje bardzo ambitny plan rozwoju i biorąc pod uwagę wysokie kompetencje osób, które aktualnie tą firmą zarządzają oraz ich niekwestionowane doświadczenie wróży to bardzo dobrze na przyszłość. Jak ktoś nie potrafi się podporządkować obowiązującym regułom i ma więcej oczekiwań niż wartości jakie potrafi do firmy wnieść to w nigdzie i nigdy nie będzie zadowolony.
A co do komentarzy dot. Pana prezesa powiem tylko tyle. Przymknijcie się jeśli nie znacie całego kontekstu sytuacji w jakiej został postawiony. Ja ją znam i mogę powiedzieć, że i tak jestem pełen podziwu dla jego postawy. Ja na jego miejscu chyba nie miałbym tyle wyrozumiałości ! Pomimo tych przejściowych problemów pozostaje on niekwestionowanym liderem i kreatorem rozwiązań biznesowych swoje firmy i tego nikt nie zmieni.
Ktos 2016-05-11 19:52:00
Hahaha
Boki zrywać.
Biznesmen kreator?
Widać nie wiesz kto zbudował tą firmę, a szczegółów na pewno nie znasz.
Zgadzam sie z jednym "Dospel radzi sobie" w obrębie swego kręgu
Dospel radzi sobie, a inne firmy dawno zostawiły Dospela na marginesie hi
He, dobre określenie :D
Napiszcie jeszcze coś śmiesznego :D
bodzio 2016-05-14 18:06:33
Witam!
12.05.2016 kupiłem kratki wentylacyjne IMPERIO 140x210z - 4 sztuki.
Wszystkie cztery niesprawne. Połamane dźwigienki w żaluzjach. DNO - OMIJAĆ Z DALEKA
Byly 2016-06-10 13:10:32
Co nowego w Dospelu?Co z Prezesem ?
Lola 2016-07-20 19:07:43
Czy ktoś z obecnie pracujących w Dospelu może napisać jak wygląda praca w tej firmie? Czy dużo pracuje się w nadgodzinach, czy jest jakaś prywatna opieka zdrowotna, jakieś benefity? Dajcie znac.
Maks 2016-08-01 14:42:44
Witam
Proszę o informacje na temat tej firmy, dostałem zaproszenie na rozmowy na stanowisko PH i zastanawiam się czy brać w tym udział. Czytam o jakiś sądach Prezesa itd. Czy coś się dzieje w tej firmie, warto starać się pracę na stanowisku PH czy nie. Pozdrawiam
oji 2016-08-01 15:41:48
Chyba już nie szukają ich @kajo, choć o takich rzeczach najlepiej dowiadywać się bezpośrednio u nich. Ale skoro zapewniona jest umowa o pracę, to się nie dziwię, że zatrudnienie u nich jest tak opłacalne, w końcu o taką stałość jest dość trudno, a to u nich możliwe.
Kara 2016-08-05 09:17:09
Pracuję aktualnie w Dospelu i nie mogę narzekać. Fajni ludzie, atmosfera również. Kasa też nienajgorsza.
romek 2016-08-05 14:00:19
Pozycja lidera na rynku krajowym oraz eksport do ponad 50 krajów na całym świecie potwierdza wiarygodność producenta, oferującego najbardziej zaawansowany technologicznie produkt w atrakcyjnej cenie więc to na pewno o czymś świadczy.
Ciekawy 2016-08-10 10:33:28
Jak wygląda praca na produkcji w Dospelu? Chodzi mi o to czy Dospel sam zatrudnia ludzi czy przez agencje? Jeśli sam to czy na zlecenia czy od razu na umowę o pracę. Widziałem nowe oferty pracy i wyglądają dość ciekawie.
32 2016-08-10 21:00:00
@Ciekawy wiesz co wydaje mi sie ze wieszkosci tych rzecyz mozesz sie dowiedziesz i zapytac podczas rozmowy kwalifikacyjnjej prawda?:) wszystko Ci powiedza
Pracownik 2016-08-11 14:27:56
Dają umowę o pracę a okres próbny, potem jak się sprawdzisz to na czas określony. Nie spotkałem pracowników, którzy byli zatrudnieni przez agencje, więc chyba tak nie robią. Na firmie wiszą ogłoszenia że szukają tokarza i ślusarza.
Asj 2016-08-11 14:43:03
No z tego co mi wiadomo, a orientuje się chyba całkiem całkiem, że umowa o pracę jest na cały okres a nie próbmy, przecież to o wiele bardziej skomplikowana sprawa niż była kiedyś
Pracownik 2016-08-12 09:06:55
Umowa jest na cały okres pracy ale pierwsza jest na 3 m-ce na okres próbny.
23- 2016-08-12 14:44:29
no a a ten okres próbny to jest normalnie płatny czy kwota na starcie jest jakaś mniejsza? bardzo mi też zależy aby od samego początku mieć pełne ubezpieczenie na życie i odprowadzane składki - czy ktoś może mi potwierdzić i zapewnić że tak tutaj będzie?
Pracownik 2016-08-12 21:27:02
Okres próbny jest normalnie platny. Jak umowa o pracę jest to składki muszą być odprowadzane :-) z ubezpieczeniem jest tak samo :-)
oji 2016-08-13 20:14:50
Wydaje mi się, że ostatnio i tak nie pokazało się żadne ogłoszenie pracy, ale warto dowiadywać się bezpośrednio u nich o nowych ofertach pracy. To doskonały dowód na to, że atmosfera opiera się na przyjacielskich relacjach, bo w końcu dbałość o dobre stosunki jest istotna.
Tabro 2016-08-29 15:21:34
Widziałem, że mają ogłoszenia na swojej stronie w zakładce kariera.
oji 2016-08-30 12:23:34
Zastanawia mnie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na młodszego inżyniera elektronika, macie jakieś wskazówki? Sam posiadam wymagane wykształcenie, a taka praca byłaby dla mnie bardzo dopowiednia, zwłaszca, że przekłada się to odpowiednio na wynagrodzenie.
KM 2016-09-09 12:09:50
Byłem na rekrutacji. Jest wporządku. Niestety nie udało mi się dostać pracy
olo 2016-09-09 12:41:59
Pewnie zwykła klasyczna rozmowa kwalifikacyjna chyba ze maja jakieś testy?
takitaki 2016-10-05 21:42:48
Nie ma testów na rozmowie kwalifikacyjnej. Normalna rozmowa tylko trzeba umieć się sprzedać.
ONA 2016-10-06 09:39:57
Ja poza rozmową dostałam jeszcze zadanie do wykonania. Miałam przygotować przykładowe zestawienie.
Awyłacznie 2016-10-08 19:21:06
W firmie potrzebny jest Przedstawiciel handlowy - Doradca klienta na rynki zagraniczne i to od już, w tym momencie, jest masa ogłoszeń i ogromnie dużo możliwości tutaj w fimie
Kermit 2016-10-11 22:23:16
Nie wiem jak było kiedyś w Dospel. Być może miał gorsze dni, ale aktualnie nie jest źle. W firmie jest dużo młodych ludzi, jest fajna atmosfera. Wiadomo są dni lepsze i gorsze ale w porównaniu do innych firm w których pracowałem to wypada bardzo pozytywnie.
oji 2016-10-12 12:56:23
To skoro wypłata jest u nich również terminowa @bocian , to się wcale nie dziwię, że zatrudnienie jest tak opłacalne. Ja to bym się chętnie załapał, ale chyba nie szukają na razie żadnych ochroniarzy.
DOSPEL 2016-10-13 14:45:37
Śmieszy mnie to co tu się piszę ,widać te opinie pisze tylko jedna osoba.
Mnóstwo ofert pracy a zwalniacie tyle osób , jak to jest???
Super płaca a czemu nie w terminie?
Wiatr po hali szaleje, a pracy tylko na jedną zmianę , gdzie te zamówienia?
Jakie szkolenia?
Chociaż nie odświeżaj tematu, bo to jest przykre.
Teraz nastała era pracownika i to my wybieramy sobie pracodawcę, więc te brednie jak tu jest super są zbędne.
Pracownik 2016-10-13 22:20:44
DOSPEL skoro jest tak źle to czemu jeszcze pracujesz? Czy może jesteś jednym z tych rozżalonych pracowników co to przychodzą i po paru dniach znikają bez śladu i dziwią się dlaczego firma ich zwolniła? Odkąd pracuje wypłatę mam przed terminem. Skoro tak Ci nie pasuje ta praca to ją zmień napewno nie będziesz miał problemu skoro nastała era pracowników. I nie pisz w liczbie mnogiej bo to tylko twoja opinia.
olo 2016-10-16 14:45:18
dokłądnie też tak uważam, poza tym jeżeli wczesniej pracownicy godzą się na warunki jakie oferuje im firma to dlaczego teraz nagle narzekają na nie? poza tym jak ktos jest zatrudniony jako przedstawiciel handlowy to niech nie ma pretensji do firmy bo wiele zalzy od ciebie samego ile robisz
Nowy 2016-11-30 23:39:14
Słyszałem ze w Dospelu jest nie za ciekawie ? Pytam bo chciałem przyjąć sie do pracy ale chyba nie ma sensu
1
aaa 2016-12-01 07:49:53
W jakim sensie jest nie ciekawie?
1
Zostaw swoją opinię o Dospel Sp z o.o. - Częstochowa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dospel Sp z o.o.