Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Dospel Professional

Pracowałeś w firmie Dospel Professional i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
janek - 2013-03-11 11:54:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, PH dają najniższą krajową 1200 zł + 300 premii przez 3 m-c, auto z gps, praca 8 godzin ale od punktu do punktu, nie liczą czasu dojazdu do klienta :) , OGÓLNIE LIPA(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-05 19:10:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jaka ogolnie atmosfera panuje w tej firmie Dospel raczej idzie się dogadac z pracownikami jak i samym szefem?
zdjecie uzytkownika
michal - 2013-12-17 08:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tk a jakie autko wchodzi w gre dla PH ? są jakieś limity na paliwo ? jak to wygląda w praktyce? trzeba zjeździć całe województwo ? bo wlasnie zastanawiam się nad podjęciem pracy w tej firmie...
zdjecie uzytkownika
Grzesiek - 2014-02-04 22:55:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Więc, sytuacja na PH wygląda następująco:
- przez pierwsze 3 miesiące - 1500 netto;
- po 3 miesiącach - 1200 netto (umowa o pracę) + prowizja od sprzedaży w zakresie 0,5 % do 1,5 % (naliczana tytułem działalności gospodarczej);
- auto to zapewne Citroen Berlingo (takie widywałem na trasie);
- nienormowany czas pracy (z akcentem na górny pułap wytrzymałości ) liczony od wizyty u 1. klienta do wizyty u ostatniego (dojazd nie brany pod uwagę);
- obsługiwane 1 województwo;
- brak możliwości awansu;
- agresywne zorientowanie na sprzedaż (sprzedaż poniżej 60% targetu = zwolnienie).
- obsługiwanych punktów ok. 300, odwiedzanych w cyklu miesięcznym (dziennie +/- 20 punktów).
Praca dla harpaganów, dla których życie osobiste nie jest istotne.
zdjecie uzytkownika
dozy - 2014-02-23 19:29:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to takie sobie warunki proponuje dospel, nie wiem ile wychodzi z tej prowizji, ale pewnie druga podstawa to maks z tego co wyjdzie.
zdjecie uzytkownika
patryk - 2014-02-25 21:33:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ej proszę państwa to zle?
1200 netto plus drugie tyle prowizja , autko służbowe za free , telefonik dotykowy pewnie . Praca w swoim województwie . Mi się podoba :) słyszałem że wiele osób pracuje kilka dobrych lat . Praca w prestiżowej firmie no i bez doświadczenia !!! W konkurencji słyszałem dużo gorzej .
zdjecie uzytkownika
PH - 2014-03-18 22:01:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warunki na stanowisku PH są lepsze od opisanych wyżej, z tym że jest taki szkopuł że nic się nie sprzedaje więc na tym stanowisku zaraz out
zdjecie uzytkownika
PH - 2014-03-20 01:08:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
naprawdę pomimo szczerych chęci i dużego zaangażowania sprzedaż nie szła, ale ludzie trochę bzdury piszą, 300 punktów w województwie na miesiąc to nawet w Warszawie nie znajdzie, ja dziennie robiłem od 2 - 5 wizyt
zdjecie uzytkownika
miscz - 2014-03-25 20:06:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PH - 2014-03-18 22:01:22]:
Autko służbowe za free? Telefonik dotykowy? I z czego radość? Przecież tym autem już nigdzie nie pojedziesz bo nie będziesz miał czasu na życie prywatne i kasy na paliwo. A dotykowy telefonik to każda badziewna firma daje!
zdjecie uzytkownika
PH - 2014-03-28 12:51:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rzeczywiście nie ma szału, w innych branżach np. IT podstawa wynagrodzenia wynosi około 4 - 5 tys. no i inne benefity, tylko w tej gównianej branży hvac dają taką niską, a to sprzedaż taka sama jak każda inna, więc chyba lepiej zmienić branżę
zdjecie uzytkownika
MIKA - 2014-05-04 21:01:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy faktycznie takie kiepskie warunki dają dla PH? bo tak ładnie się reklamują na swojej stronie.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-05-24 20:11:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem w firmie Dospel jako PH, ponieważ szukam pracy i wiem jakie warunki oferują inni pracodawcy obecnie na rynku myślę że w Dospelu wcale nie było tak źle a i sama firma nie jest zła na tle innych producentów central. Jeśli chodzi o sprzedaż to też nie było wcale tak źle, coś się zawsze kręciło i udawało sprzedać. Myślę że wszystko zależy od podejścia ... a więc jeszcze raz ...wynagrodzenie przyzwoite + samochód, z obecnego punktu widzenia widzę że były to bardzo dobre warunki a i przełożony dobrze mnie traktował i prowadził.
zdjecie uzytkownika
prezydent - 2014-06-19 23:17:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2014-05-24 20:11:56]:
z Ciebie taki były pracownik jak ze mnie prezydent.... HIhIhihi - wpis sponsorowany jakich tu wiele przez co takie stronki traca sens niestety..:)
zdjecie uzytkownika
Zbyszek - 2014-06-20 19:04:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego nazwałes ten wpis sponsorowanym, nie zgadzasz sie z nim jakoś? może napisz jak według Ciebie wygląda praca w dospel, a nie..
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-06-22 22:20:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie był sponsorowany niestety ale jakby co to jestem otwarty na taką współpracę :D trzeba pamiętać, że w Dospelu jest kilku Dyrektorów, a ja trafiłem chyba dobrze
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-09-05 18:37:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
odradzam z całego serca prace w tej firmie szczerze odradzam nie ważne są pieniądze i ten mercedes Citan i te spotkania co miesiac w firmie, plan nie zrobiony kara nie masz klientów kara w postaci zabrania z wypłaty kasy w tej firmie liczy sie sprzedaż i to ile każdy z dyrektorów dostanie premii taka jest prawda.
zdjecie uzytkownika
samuel - 2014-09-10 18:37:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dospel to jeden z największych producentów urządzeń i systemów z zakresu wentylacji i klimatyzacji. Dospel Professional, będący częścią grupy dospel specjalizuje się w produkcji przemysłowych systemów wentylacyjno-klimatyzacyjnych. Z tego co czytałem posiadają ponad 30-letnie doświadczenie, czyli całkiem sporo.
zdjecie uzytkownika
zdziwiony - 2014-12-09 19:58:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe ile kosztuje usuwanie niepochlebnych Dospelowi komentarzy. W sumie ujmę to tak...Sam wiecie Kto siedzi sami wiecie Gdzie za niewiadomo co. Nic się nie dzieje, poza zwolnieniami. Teraz zaczynamy odliczać ile czasu upłynie do usunięcia tego komentarza.
zdjecie uzytkownika
Niko - 2014-12-09 21:49:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
- Firma działa od wielu lat
- daje zatrudnienie dużej liczbie osób (co na rynku pracy w Częstochowie
powinno być szczególnie docenione),
- zdecydowana większość pracowników jest mocno zaangażowanych w swoją pracę,
- atmosfera pracy na tak dużą firmę nie jest najgorsza,
- sprzedaż na wysokim poziomie...

...więc skąd w ludziach tyle złośliwości? Przecież jeśli komuś praca w Dospelu nie
odpowiada, nikt go nie trzyma tam na siłę. Jedna z niewielu firm w naszym mieście,
która daje szanse rozwoju. Praca dla ludzi ambitnych i pracowitych - tyle na temat.
zdjecie uzytkownika
Na bambus - 2014-12-10 11:47:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprostuję powyższy post. Jedna z nielicznych firm której opinia sięga dna. Do pracy idą desperaci broniący się przed wyjazdem za granicę. Atmosfera tragiczna, umowy śmieciowe, co dzień słyszysz"nie podoba się to wypad". NIE ZNAM JEDNEJ OSOBY, KTÓRA WYPOWIADA SIE POCHLEBNIE O TYM SYFIE. Wyjątek stanowią posty sponsorowane, jak powyżej. Jeśli to taka wyjątkowa firma czemu Gazeta Częstochowska pisała o przekrętach. Czemu Dospel jest ciągle kontrolowany z anonimowych donosów. Dlatego że pracownicy tak kochają firmę czy są rolowani zawsze i na wszystkim. Trochę pokory proszę. Bo moze i to miasto jest w czarnej ...dziurze ale to nie upoważnia do tego co robicie.
zdjecie uzytkownika
Byly pracownik - 2014-12-10 19:03:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego, idealna nie jest ale okreslenia typu "syf" i "desperaci" sa nie na miejscu. Pracowalem kilka ladnych lat i teraz moge stwierdzic, ze nie bylo najgorzej. Jest masa firm znacznie gorzej traktujacych pracownikow, wiec nie narzekaj :) Zaznaczam, ze post nie jest sponsorowany ;)
zdjecie uzytkownika
na bambus - 2014-12-10 23:44:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Syf to raczej eufemizm. Jak zatem odniesiesz się do: oszukiwania na wypłatach, wpłatach pod stołem, umowach o dzieło na ciągły stosunek PRACY! To są i zawsze będą oszustwa i to z niskich pobudek. Zwłaszcza że dotykają na mnie zarabiających w firmie. Lista grzechów jest długa i jako były pracownik pewnie sobie z nich świetnie zdajesz sprawę. Poza tym o zaległościach wobec instytucji państwowych nawet nie wspomnę... Dom z kart sie przewraca i tego już się nie da zatrzymać. Arthauss też już jest pod nowym adresem. Zapewne by spłacić wierzycieli...tak na pewno dlatego. Poza tym radzę zerknąć w aktualny KRS Dospelu. Będziesz zaskoczony jak sie pozmieniało w składzie zarządu. Na koniec dodam że zupełnie mi nie żal tych miejsc pracy jakie były w Dospelu. Ot kolejny polski biznesmen, który ma na co zasługuje. Pracował na to od lat.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-12-14 21:14:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca na stanowisku przedstawiciela to bardzo dużo wyjazdów około 60 wizyt w firmach na mc ... ale za uczciwe pieniądze, duży plus to to że firma jest znana, nikt nigdy nie odmówił mi spotkania, ani projektant, ani wykonawca, wystarczyło, że powiedziałem, że dzwonię z Dospela. Opinia nie jest sponsorowana ...gdyby jednak ktoś chciał mnie wesprzeć to zapraszam :D
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-12-15 18:42:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie. Też nie uważam żeby było tak źle jak wiele osób pisze. Ludzie troche jdnak przesadzają z tymi negatywnymi opiniami.
zdjecie uzytkownika
koralik - 2014-12-19 12:05:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odradzam ja juz szukam ,teraz wchodzi korporacyjny system ktory zniszczy wszystko .panowie analitycy ci ktorzy nawet jednego klienta na oczy nie widzieli beda decydowac a raczej wyciagna reszte kasy dosela i daje pol roku do upadlosci tej bylej juz dobrej firmy,jeden z dyrektorow bedzie mial nosa prztartego ale da sobie rade .teraz gra idzie o wyciagniecie kasy dla gory a reszta murznow do pracy niech spada na zielona trawke ...........powodzenia biali murzyni ja spadam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dospel Professional
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Dospel Professional?
Zadaj pytanie
x