Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Szkoły policealne | Baza CV | Forum | Kontakt | Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Interesujący profil? Udostępnij!

Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
Interesujący profil? Udostępnij!
anonim - 2008-10-17 18:53:28 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o dospel - Częstochowa. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2008-10-17 19:03:03 odpowiedz | cytuj
Słowa kojarzące się z dospel (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w dospel:
Najbardziej nie podobało mi się w dospel:
anonim - 2009-06-16 15:39:58 odpowiedz | cytuj
złodzieje
praco. - 2009-10-06 10:44:56 odpowiedz | cytuj
Dyrektor, Krzysztof Smoliński traktuje ludzi jak śmieci, rejestrują na najniższą stawkę, reszte kasy każdy dostaje pod stołem, ostatnia wypłata o 50% niższa. Prymitywni ludzie tam pracują i dają sobą pomiatać. elementy importowane z chin najniższej klasy. na miejscu tylko składane. kupy się to nie trzyma. ogólnie lider kaszany.
nikt wazny - 2010-01-14 20:38:06 odpowiedz | cytuj
Wszyscy, którzy pracowali w tym gigancie na glinianych nogach,
wiedzą, że prawa pracownika, należą tylko do słów ujętych w kodeksie pracy, a słowami tymi są jedynie słowa: prawa pracownika.
Co do praw to.
Najniższa możliwa podstawa była wypłacana zgodnie z
prawem, natomiast resztę pieniędzy dostawaliśmy pod stołem.
W firmie tej pracują różni ludzie, są tam wolni strzelcy bez
poważnych obowiązków, którzy przysłowiowo, mieszkają u mamusi, ale są tam także i ci, którzy muszą utrzymać godnie swoją rodzinę.
Smutnym jest to, że ani jedni, ani drudzy nie mają bezpieczeństwa i
stabilizacji zatrudnienia. Dodaję głośno, że nie zależy to tylko od
nich samych. Firma Dospel oszukuje, okrada, ograbia bezwstydnie
robaczki, które ją budują od podstaw. Kpi z pracowników tłumacząc
się kryzysem i obcinając im pensję o „kilka stówek”. Później pojawia
się firmowa gazetka opisująca jak to lider wentylacji bez problemu
przeszedł przez światowy kryzys. Nasz kolega pisze tam, kryzys, a co to kurw… jest, Dospel kiedy ma takie życzenie to nie zna takiego
słowa. Firma kierując się decyzjami niekompetentnych osób na
wysokich stanowiskach, popełnia błędy generujące olbrzymie koszty.
Na narzędzia pracy jest natomiast tyle pieniędzy ile na lekarstwo.
Przytoczyłem tylko kilka żenujących problemów, a jest ich o wiele
więcej.
Prawdą jest tylko to, że pracują lub pracowali tam wspaniali ludzie, których nie doceniła ta firma.
Hahahaha, coś mi się jeszcze przypomniało.
Opakowania w kolorze biało czerwonym z napisem jesteśmy z Polską.
Hahahahah, kpina z Polski i ich klientów z pomocą żenującego chwytu reklamowego. Całe bebechy w wentylatorach były chińskie, a ostatnimi czasy firma sprowadzała całe gotowe wentylatory a Chin.
Gdzie tu patriotyzm płynący z hasła "Jesteś z Polską".
ambitna - 2010-01-27 19:35:00 odpowiedz | cytuj
Moi drodzy zostalam zatrudniona w firmie dospel na stanowisko biurowe. Pierwszego dnia pracy weszlam do biura i zostalam przedstwiona kilku mlodym Pania jako ich kolezanka. Jednak w rzeczywistosci kolezanka ich nie bylam. Przez 8 godzin bylam trktowana jak powietrze, malo tego, za pomoca komunikatora gg moje " kolezanki" musialy mnie obgadywac poniewaz smialy sie do lez ( mogly porozmawiac sobie normalnie prawda?). Kolejna rzecz: nie mialam nic do roboty-zakres moich obowiazkow nie zostal mi przedstawiony, siedzialam i ogladalam sufit. Pomyslalam ze jesli kolejnego dnia sytuacja sie powtorzy, to zrezygnuje. I tak sie stalo, po godzinie udalam sie do asystenta i powiedzialam, co mysle o atmosferze i o ludziach, ktorzy tam pracuja. Odpowiedzial " jest Pani zbyt ladna" one sa po prostu zazdrosne". W zwiazku z tym odradzam te firme. Gdyby mozna bylo zarobic fajne pieniadze to mozna sie poswiecic i zagrysc zeby ale za najnizsza krajowa po ukonczeniu studiow nie warto sie ponizac. Dodam, ze pieniadze za przepracowany dzien nie zostaly mi wyplacone, a za badania wstepne musialam zaplacic z wlasnej kieszeni (30 zl), co jest niezgodne z kodeksem pracy poniewaz powinien to oplacic pracodawca.Praca dla kaskaderow i masochostow-tak moge ja zdefiniowac. Pozdrawiam
alle - 2010-02-02 14:08:58 odpowiedz | cytuj
do ambitnej: otrzymałaś świetną propozycję pracy połączoną z wyjazdami zagranicznymi, ale: nakłamałaś w cv (twoje doświadczenie zawodowe ograniczyło się do "figurowania" na stanowisku kierownika w firmie swojego chłopaka i nic poza tym), nie ukończyłaś jeszcze studiów i nie potrafiłaś się zaaklimatyzować. jak dla osoby bez doświadczenia i kwalifikacji-otrzymałaś naprawdę fajną ofertę pracy . o twej wątpliwej urodzie nie warto wspominać.
ambitna - 2010-02-04 16:12:02 odpowiedz | cytuj
Nie wiem o czym Ty mowisz, widocznie macie tam tyle kandydatek, ze juz sie pogubiliscie w rachubie. Jezeli chodzi o moje wyksztalcenie, to zalecam uwazne czytanie ze zrozumieniem, bo widze, ze tu pojawia sie wielki problem. Studia drogi Panie/droga Pani ukonczylam 2 lata temu jezeli dobrze siegam pamiecia. Co do mojej urody, to przypuszczam, ze nie mozesz sobie stanac tam gdzie sie za przeproszeniem wysram lub jezeli jestes mezczyzna, to pewnie marzysz by tak wygladala Twoja zona. Nie pracuje rowniez u mojego chlopaka ( chyba, ze jeszcze o tym nie wiem ). Przypuszczam natomiast, ze bronisz swojego " kawalka chleba" i rownoczenie wspolczuje tej dziewczynie. Na cale szczescie i ona sie na Was poznala i w pore opuscila ten majdan. A tak przy okazji, skoro od tego czsu, kiedy ja zostalam przyjeta nic sie nie zmienilo i nadal tak postepujecie z ludzmi przy ktorych tak naprawde jestescie malutcy, to moze wartoby zrobic rachunek sumienia i zastanowic sie jak poprawic kondycje tej firmy, niz w trakcie pracy przegladac forum i jak podworkowy Burek bronic swojego pana a potem biec mu i wyszczekac wszystko byleby tylko poglaskal i pochwalil wiernego kundelka:)
kola - 2010-02-04 16:27:35 odpowiedz | cytuj
Zgadzam sie z ambitna w 100%. Rozmowy na gg na bank sa monitorowane, wiem, bo tez mialam epizod z ta "wileka" firma. Wszyscy niby usmiechnieci i do rany przyloz a w rzeczywistrosci kupa chamstwa i klamstwa!!!! Nadgorliwe lamanie praw pracowniczych, prokuratura chetnie by sie tym zajela. Wielcy Panowie w garniturze, szkoda ze w tym samym przez bity tydzien. Musi byc niezle przepocony. Co do Pana asystenta to potwierdza sie regula jaki pan taki pies:))))))))
dawna pracownica Dospel - 2010-02-04 20:08:48 odpowiedz | cytuj
Do ambitnej- moje gg 821924
dawna pracownica Dospel - 2010-02-04 20:08:52 odpowiedz | cytuj
Do ambitnej- moje gg 821924
dawna pracownica Dospel - 2010-02-04 20:16:38 odpowiedz | cytuj
Do ambitnej- moje gg 821924 piątek godzina 20
xxx - 2010-03-10 19:29:38 odpowiedz | cytuj
Dyrektor montazu najwiekrzy debil Dospela traktuje ludzi jak psy,a zapomnialem ma swoje dwa pieski co mu jaja liza kierownika pakowarki i kierownika produkcji ze starej hali
anonim - 2010-03-12 12:30:15 odpowiedz | cytuj
Mam pytanie. Jaka pensje na dziendobry dostaje u Was pracownik ksiegowosci z doswiadczeniem?
anonim - 2010-03-16 20:35:13 odpowiedz | cytuj
zgadzam si�� z wypowiedzi�� ,�¼e tam trzeba si�� umie�� zaklimatyzowa�� czy to b��dzie produkcja czy biuro ja pracowa��am i na produkcji i w biurze i wszedzie sobie dawa��am rade poprostu musi by�� osoba z siln�� osobowo��ci�� a nie delikatna panienka .
anonim - 2010-03-16 20:44:10 odpowiedz | cytuj
ambitna - 2010-02-04 16:12:02

widać nie pracowałaś nigdy w dużej firmie tam trzeba mieć silną osobowość a ty jej po prostu nie miałaś wiem coś o tym bo pracowałam tam 3 lata zaczynałam od montażu i skończyłam w biurze niestety z przyczyn osobistych już tam nie pracuję szkoda bo fajną kasę zarabiałam .
anonim - 2010-04-21 13:08:53 odpowiedz | cytuj
ha ha ha ha!!!!!!!!!!! oj nie moge zaraz pekne ze smiechu!!! Nasi zatrudniajÄ? telemarketera zeby im sprzedawal te chinskie buble!!!!!!!!!! ha ha ha ha ha ha ha!!!!!!!!!!! powodzenia!!!!!!!!!!
Natasza - 2010-07-11 22:40:46 odpowiedz | cytuj
Witam, mam rozmowę kwalifikacyjną w firmie Dospel, czy warto tam jechać? Widzę że firma nie cieszy się dobrą opinią.
anonim - 2010-07-15 10:41:26 odpowiedz | cytuj
natasza, daj sobie spokoj... jesli juz wytrzymasz, to i tak nie popracujesz dluzej niz kilka miesiecy. Szkoda czasu i zdrowia....
MBA 5 jezykow obcych eksport - 2010-08-08 23:14:17 odpowiedz | cytuj
czesc, szanowny dospel szuka export managerow, ile mozna zarobic?
ma jakies konkretne wymagania wg mnie male, ale oni placa grosze rzedu 3 tys pln? czy mozna zarobic ponad 10 tys pln netto/miesiac
mam MBA dosiadczenie w eksporcie i 5 jezykow obcych biznesu

CZY WARTO PRACOWAC DAL DOSPELA?
jakie auta dają?
narzędzia?
SM - 2010-08-30 20:15:10 odpowiedz | cytuj
Samochód musisz mieć swój, telefon, laptop też, czyli własna działalność. O pieniądze ( tzw. wynagrodzenie ), będziesz się musiał modlić. To cała prawda
Ciekawy - 2010-08-31 19:44:44 odpowiedz | cytuj
witam! chciałem zapytać czy ktoś z forumowiczów wie coś na temat pracy w dziale logistyki Dospelu? Czytając opinie na tym forum można odnieść wrażenie że ta firma jest straszna jeżeli chodzi o warunki zatrudnienia! A jednak chyba znaczna ilość ludzi tam pracuje bo zdarza mi się tam przejeżdżać i widzę że parking w miarę zapełniony!? Jednak najbardziej chciałbym poznać jakieś opinie na temat działu logistyki!? Dostałem propozycje pracy w tym dziale i zastanawiam się czy warto rozpoczynać tam pracę czy poczekać na coś innego. Będę wdzięczny za wszystkie opinie. Pozdrawiam
byłem - 2010-09-08 18:10:11 odpowiedz | cytuj
polecam pracę w tej firmie
...
taki żarcik ;)
spytajcie się ilu pracownikow prezes nie wypłacił obiecanych 5%
anonim - 2011-09-05 16:48:44 odpowiedz | cytuj
Chciałam przestrzec osoby niepełnosprawne z wyższym wykształceniem, które dostają ofertę z częstochowskiego Urzędu Pracy na stanowisko asystenta biurowego w DOSPEL.
Bardzo wątpliwe, czy taką pracę dostaną - mnie osobiście skierowano na produkcję [pomimo widniejącego na skierowaniu słowa: asystent biurowy], a w związku z moją odmową straszono straszliwymi konsekwencjami w PUPie.
PUP temu wszystkiemu zresztą radośnie przyklaskiwał.
Grzeczność pana dyrektora oceniam również na poziomie niedostatecznym.
Pozdrawiam.
furman - 2011-12-21 16:46:42 odpowiedz | cytuj
Droga Ambitna, zgodnie z kodeksem pracy zakład pracy płaci za okresowe badania lekarskie pracownikowi, a jak nim nie byłaś to zgodnie z prawem płacisz sama te 30 złotych.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość: