brak logo

Xidarus

Bydgoszcz

Opinie o Xidarus

bolo 2013-06-06 13:26:11
atmosfera na linii bardzo pozytywna, ludzie sie ze sobą kolegują, praca nie jest stresująca, chyba że coś nawali ale to raczej wszędzie tak jest.. zarobki może bez rewelacji ale proponuje porównać np. LG.. warunki pracy, świadczenia, ochrona pracownika, stołówka, gdzie obiad kupisz za 4 zł i nie musisz się martwić o swój żołądek, to tak pół żartem pół serio :) nadgodziny ktore mozesz wziasc ale nie musisz.. dogodność bo wybeirasz sobie godziny pracy (czas elastyczny przynajmniej w biurze, pracownicy na linii moga wybrac sobie zmiane, np. ze wzgledu na dojazd), imprezy integracyjne, moim zdaniem przesadzasz.. WABCO z całą pewnością nie jest taką gehenną jak próbujesz ludziom pokazać.. jeśli pracownik się stara tak fizyczny jak i pozostała grupa, na pewno zostanie doceniony.. piszę to, ponieważ pracuję w tej firmie.. mam nadzieję, że inni się również wypowiedzą
pozdrawiam
anonim 2013-07-07 15:37:45
Witajcie,wiadomo coś obecnie o sytuacji Xidarus?Czy oficjalnie doszło juz do ogłoszenia przez tą firmę upadłości?
? 2013-07-08 17:55:59
a tu pracuje już ładnych kilka lat, a jeśli chodzi ( usunięte przez administratora ) to nie jedno się słyszało. Wielokrotnie rozmawiałam( usunięte przez administratora ) i nie mogę powiedzieć złego słowa,ale prawda jest taka, że oceniają ludzi według zasady- jesteś tak dobry jak twój ostatni miesiąc ( nikt nie patrzy, że w poprzednich miesiącach były dobre wyniki) tym bardziej teraz w banku. Traktowanie ludzi pozostawia wiele do życzenia- wcześniej było lepiej, ale to jest związane ze zmianą pracowników. W oddziale w którym pracuję jest kiepska atmosfera- z winy przełożonego, który non stop ma pretensje, przeszkadza mu, ze pracownicy się polubili i pomagają sobie wzajemnie, często używa g( usunięte przez administratora ) ( często nawet nie odpowiada na zadane pytanie, udając, że nie słyszy) -pomimo próśb .
dociekliwy 2013-07-24 11:14:47
dobra, proszę o konstruktywne odpowiedzi - jak zatrudniają, o ile jeszcze zatrudniają w ogóle, w Xidarusie?
anonim 2013-08-01 18:17:43
jakie leki produkuje Xidarus? czy zatrudnia jeszcze pracowników? czy to już koniec tej firmy? ktoś ma jakieś sprawdzone info?
loko 2013-08-03 19:45:18
detromycynę, klarytromycynę i kilka innych... chyba jest ok.
Maja 2013-08-14 21:48:35
Tak... Istnieje i ma się dobrze ;) administratorze... przecież otrzymujecie regularnie korespondencje od kancelarii prawnej reprezentującej Xi...
Kaja 2013-08-15 10:14:09
Maju jeżeli zna Pani dokładny adres sp.XIDARUS to proszę o podanie go .
Sp. ta nie dała swoim byłym pracownikom świadectw pracy i nie wiemy gdzie mamy jej szukać.Byli pracownicy labolatorium.
alina 2013-08-17 17:51:52
Mam ponad 10letnie doświadczenie w branży farmaceutycznej i Xidarus jest moją już którąś tam firmą. Muszę przyznać, że jest to najlepszy pracodawca z jakim miałem do tej pory styczność. Zajmuje się promocją leków czyli jestem klasycznym REPem. Po pierwsze Xidarus ma bardzo dobre, orginalne i cenione przez środowisko medyczne leki, więc praca z dobrym produktem jest wiele przyjemniejsza niż z jakiś sztruclem (generykiem). Jak w każdej firmie są plusy i minusy, ale na chwilę obecną przeważają zdecydowanie plusy. Bardzo dobre zarobki, liczne dodtaki do pensji i przede wszystkim wysoka kultura pracy sprawia, iż mogę z czystym sumieniem polecić tego pracodawcę.
cyk 2013-08-22 13:51:34
Ja pracowałem w tej firmie jakiś czas temu i to kilka lat i jak do tej pory lepszego szefostwa nie miałem!!! Do tej pory odwiedzam lab i zawsze serdecznie rozmawiam z byłymi pracodawcami. A sama szefowa jest moim zdaniem za dobra dla pracowników, ale oczywiście mogę to powiedzieć teraz jak już tam nie pracuję bo będąc tam bardzo mi to pasowało i jak każdy to wykorzystywałem...
Jeżeli chodzi o umowy to akurat ja miałem z tym doczynienia i nikt tam nie pracuje nigdy na czarno, a co do inspekcji pracy to ich kontrole sa normalne, i do czasu jak ja tam pracowałem to szef mówił że nigdy nie miał kontroli a ma firmę podobno już ponad 2lat czy nawet 5lat ... A jeżeli chodzi o obiecywanie kokosów to tu się napewno nie zgodzę bo też robiłem tam rekrutację i zawsze szefowa mówiła żebym nic nie obiecywał na wyrost bo lepiej później komuś coś dołożyć niż mieć rozczarowanego pracownika.Dziwię się że jeżeli tak Ci się w tej firmie nie podobało to dlaczego się nie zwoliniłaś tylko czekałaś aż Ci się umowa skończy? A po drugie po to się piszę umowę na jakiś czas żeby ją po tym czasie zakończyć, lub minimum 2-3tygodnie przed jej zakończeniem idzie się do pracodawcy i się pyta o swoją umowę czy będzie przedłużona czy też nie, no chyba że Cię okłamali ale na tyle co znam tych ludzi to niemożliwe...Ja teraz prowadzę swoja firmę, może nie tak dużą jak ta ale mam pracowników i doskonale wiem jak ciężko kogoś znaleźć na odpowiednie stanowisko, a szczególnie teraz wśród młodzieży która nic nie potrafi a chciałabym kokosy... niestety ale każdy pracownik na rozmowie kwalifikacyjnej obiecuje cuda a później okazuje się lipa...Ja myślę że każdy powinien zrobić sobie rachunek sumiena i przemyśleć swoje zachowanie i pracę... Pracownik jeżeli jest zwalniany tzn.że się nie nadawał na to miejsce...Ja proponuję każemu pracownikowi po pierwsze wyjechać do anglii lub gdzieś indziej za granicę żeby poznać życie a później wrócić do Polski i założyć swoją firmę, a później z podkulonym ogonem każdy wróci do swojego pracodawcy i będzie go szanował...
babu 2013-08-25 20:03:30
jestem nowym pracownikiem i muszem powiedziec ze jest ok tylko nie wiem czy zarobie tyle ile chcialbym
muszem oplacic mieszkanie i mam tez swoje wydatki jak narazie jest ok mysle ze tak bedzie
teraz mam srednia dobra w miare i wychodzi mi 26,5 zl chcialbym wiecej
ludzie sa bardzo fajni wiec mi sie podoba
do zobaczenia o 14.30 :)))))))))))))))))))))
Ania 2013-08-26 19:59:42
ja już wprowadziłem dwuch swoich znajomych, bo daje się wyżyć, a teraz gonię za umową na stałe, bo widzę że się opłaca. Sprzedając na umowie o robotę można dostać brykę jeśli robisz swoje. Niestety robić trzeba bez zarywania nocek i tyrania w soboty i niedziele.
Kaska płynie równo. Tera wprowadzają płacenie po zakończonym miesiącu i resztę po dwudziestym, co podreperuje wielu kieszeń. Pytałeś o system prowizyjny to ci powiem, że czytelny i jasny bez pierwiastów i kwadratów. Podpisując umowę wiesz już ile wpada do kieszeni.
Ola 2013-09-26 09:13:31
Bawią mnie co poniektóre komentarze, że firma jest taka siaka. Negatywnie komentujący chyba na prawdę nie mieli styczności z osobami z tej firmy i nie mieli przyjemności spotkać się osobiście , poświęcić 30 minut swojego (jakże cennego) czasu, aby dowiedzieć się jakie można mieć korzyści jeśli spełnia się określone warunki. Tym bardziej, że firma przychylna jest ku pacjentowi i pielęgniarka może przyjechać bezpośrednio do pacjenta, bądź w wyznaczone miejsce, więc ten nie traci nawet czasu na dojazd. Ja jak najbardziej polecam ! Nawet jeśli nic z tego nie wyniknie to na pewno poszerzą się Wasze horyzonty odnośnie jak wyglądają sprawy na rynku i jakie są korzystne rozwiązania. Nie bądźmy stereotypowi i nie mówmy, że się nie da, bo jednak się da! Tylko trzeba chcieć coś zmienić! na przykład Tereskę w rejestracji....
gromek 2014-03-19 15:12:25
wiem, że tam był jakiś duży problem w Bytowie pomiędzy pracownikami i górą, ale chyba zamknięciem się nie skończyło
Patryk 2014-03-26 15:51:55
@gromek, a wiesz może coś wiecej, jak to wyglądało, jakiś strajk, czy coś w tym stylu, najbardziej mnie własnie zakończenie interesuje.
kalinka685 2014-05-27 19:26:56
problem już rozwiązany skoro nikt już się nie skarży, mam nadzieje, że teraz sytuacja jest w porządku
Ildefons ;] 2014-12-29 18:12:30
cisza cisza. to pieknietak brzmi najlepiej na wakkacjach ale jak czytałem inne tematy to z reguły jak ktoś pisał to tylko negatywnie, mam nadzieje, że ta cisza oznacza pozytywne roziwązanie wszystkich problemów i warto interesować się pracąw tej firmie. jesli jest inaczej to prosze o informacje . pozdr
dino 2015-02-27 20:37:38
hej czy firma Xidarus właściwie dalej istnieje ? czytałem ostatnio opinie na ich temat , na temat laboraorium Xidarus i nie były one nieswtety zbyt pozytywne. Kłopoty z płatnościami i jakieś szemrane sprawy z prezesami... czy ktoś może mi podać więcej informacji jak to jest z nimi na chwilę obecną ?
bolesław 2015-03-24 15:00:30
też mam obecnie zagadkę nie do rozwiązania z tym czy ta firma jeszcze żyje i działa czy już padła i zwinęła żagle i poszła na dno. mnie najbardziej akurat w temacie zatrudnienia najbardziej interesuje to ich legendarne laboratorium - jak się dostac do takiej pracy prosze napiszcie i jakie mają wymagania i za ile
bilba 2015-06-10 16:41:07
jestem nowym pracownikiem i muszem powiedziec ze jest ok tylko nie wiem czy zarobie tyle ile chcialbym
muszem oplacic mieszkanie i mam tez swoje wydatki jak narazie jest ok mysle ze tak bedzie
teraz mam srednia dobra w miare i wychodzi mi 26,5 zl chcialbym wiecej
ludzie sa bardzo fajni wiec mi sie podoba
do zobaczenia o 14.30 :)))))))))))))))))))))
piguła 2015-09-01 15:03:22
Bawią mnie co poniektóre komentarze, że firma jest taka siaka. Negatywnie komentujący chyba na prawdę nie mieli styczności z osobami z tej firmy i nie mieli przyjemności spotkać się osobiście , poświęcić 30 minut swojego (jakże cennego) czasu, aby dowiedzieć się jakie można mieć korzyści jeśli spełnia się określone warunki. Tym bardziej, że firma przychylna jest ku pacjentowi i pielęgniarka może przyjechać bezpośrednio do pacjenta, bądź w wyznaczone miejsce, więc ten nie traci nawet czasu na dojazd. Ja jak najbardziej polecam ! Nawet jeśli nic z tego nie wyniknie to na pewno poszerzą się Wasze horyzonty odnośnie jak wyglądają sprawy na rynku i jakie są korzystne rozwiązania. Nie bądźmy stereotypowi i nie mówmy, że się nie da, bo jednak się da! Tylko trzeba chcieć coś zmienić! na przykład Tereskę w rejestracji....
gość 2016-10-05 12:06:03
@masi no przyznam, że i mnie to ciekawi. Jeśli tak, to naprawdę uczciwa praktyka. Pytanie się tutaj w takim razie pojawia, czy jest na start umowa na czas próbny?
Zostaw swoją opinię o Xidarus - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Xidarus