brak logo

North Side Work Service

Gdynia

Opinie o North Side Work Service

anonim 2010-01-13 11:39:10
'>Norwegian - 2009-12-30 13:01:46

Ta firma to totalna lipa, oszukują z podatkami kręcą w urzędach skarbowych. Ludzie mają duże dopłaty do podatku zarÓwno w Polsce jak i w Norwegii .
Lepiej omijajcie ten kibel z daleka , zanim w padniecie w wielkie kłopoty


Tak to prawda co co tu koledzy piszą , potwierdzam bo sam tam pracowałem .
1
anonim 2010-02-24 21:53:38
Prace w tej firmie krytykuja tylko Ci, co odpadli z powodu fatalnej jakosci pracy, sk�onnosci do kielicha i lenistwo. W Polsce tez im si� nie uklada, wiec szukaja szansy poza granicami Polski. Wydaje im sie, ze tam mozna pracowac byle jak za duzo wieksze pieniadze. W Norwegii wymagania sa bardzo wysokie. Ale osoby odpowiedzialne i z odpowiednimi kwalifikacjami s� doceniane. Ja pracuje tam juz od dwoch lat, mam pelny socjal, bardzo dobre warunki pracy i jasne zasady p�acy. Dzieki godziwym zarobkom moge zapewnic mojej rodzinie lepsze zycie w Polsce.
Paweł 2010-02-25 15:28:47
Do solidnej pracy nie przyjmuje się pijaków i leni bo tacy nie dają rady w tej firmie i wylatują po krótkim czasie próby a potem piszą bzdury na forum bez odwagi podpisania się pod opinią. Od prawie 2 lat nie miałem żadnych problemów z North Side, a wręcz przeciwnie mogę realizować się zawodowo za dobre pieniądze. Przez ten czas widziałem jak wielu nieudaczników zajmowało tylko miejsce pracy ludziom, którzy potrafią i chcą pracować a nie tylko szukają przygód.
Pozdrawiam
Paweł
WIESIEK 2010-02-27 11:55:26
PAWEL POZDRAWIAM MI ROWNIESZ SIE PRACOWALO BARDZO DOBRZE W TEJ FIRMIE I GDYBYM MIAL NARZEKAC TO BYM ZGRZESZYL ............[usunięte przez moderatora]
pracujący 2010-02-27 18:35:16
Skoro twierdzicie Panowie że firma jest firmą w której pracuje się dobrze to pytam was?
Gdzie są płacone nadgodziny?
Czemu łamie się w firmie Norweskie prawo pracy?
Czemu w firmie potrąca się pracownikom część pieniędzy za travel? Gdzie są comiesięczne kwitki z wynagrodzeń?
Czemu firma płaci pracownikom wynagrodzenia w złotówkach jeśli na umowach są że wynagrodzenia muszą być wypłacane w koronach?
Czemu są drastycznie zaniżane diety?
Czemu w firmie stosuję się mobbing oraz wywiera psychiczną presję na pracownikach?
Można by zadawać wiecej pytań ale nie ma takiej potrzeby.
Sam pracuję w tej firmie od jakiegoś roku i razem z innymi jak wy to twierdzicie pijakami chcemy zgłosić firmę do Arbeidstilsynet i zobaczymy czy firma jest uczciwa?
Ja tak samo jak większość pracujących w tej firmie szukamy innej pracy , ale jedno jest pewne nie odejdziemy z firmy bez wielkich odszkodowań za łamanie prawa pracy.
Pozdrawiam propagandę jaką stosuje firma..
pracujący 2010-02-27 18:48:49
Proszę bardzo dla tych co piszą tak dobre opinie o firmie polecam Norweski kodeks pracy link poniżej. I nie róbcie ludzie z siebie błaznów tym że donosicie do firmy jak legendarny ( usunięte przez administratora )..co wam obiecali większe wynagrodzenia ? Czy tylko z natury jesteście tak skromni że nie potraficie walczyć o swoje? ( usunięte przez administratora )
Krzysztof 2010-02-27 20:35:45
Potwierdzam że w firmie panuje mobbing i Że jest wywierana presja na pracownikach.
Kary finansowe nie zgodne z przepisami prawa pracy , podsuwanie jakiś oświadczeń do podpisywania nie mających podtekstu prawnego.
Tej firmie już dawno ktoś się powinien bliżej przyjrzeć.Myślę że państwowa inspekcja pracy miał by sporo pracy ale najlepszym sposobem byłoby gdybyście panowie zgłosili się do niej wszyscy razem.
WIESIEK 2010-03-04 12:49:52
JA NIE PISALEM ZE W TEJ FIRMIE PRACUJA PIJACY ........TYLKO CIESZ SIE JEDEN Z DRUGIM ZE MACIE PRACE ZA PARE TYSIECY ZLOTYCH ......A NIE JAK W KRAJU ZA 1500 BEZ REJESTRACJI ......TYLKO NIE PISZ JEDEN Z DRUGIM ZE JESTESMY NIUDOLNI............W POLSCE TO JEST DOPIERO SYF.
1
Krzysiek 2010-03-06 11:59:19
Panowie zastanówcie się nad tym co piszecie,przecież każdy ma wybór ,pracuje tam, gdzie chce.Jeśli się lubi to co się robi to się robi to co się lubi a nie to co się ma.Wszystkie Wasze zastrzeżenia nie mają podstaw. Jadąc do pracy nie pytajcie co firma może zrobić dla Was ,lecz zapytajcie co Wy możecie zrobić dla firmy jadąc tam.Ja pracuje w tej firmie od 3 lat i nigdy nie miałem problemu z dietami ,czy z wypłata pieniędzy,zawsze były na czas.Co do podatku to zawsze jestem rozliczony.Więc nie piszcie takich bzdur ,bo aż żal Was czytać, więcej żądacie niż dajecie od siebie .Jeśli się komuś nie chce pracować to po cholerę zawraca sobie głowę Norwegią,niech siedzi na tyłku i chlipie tą marną polską polewkę.
WIESIEK.......polonez64 2010-03-08 18:59:57
CZESC KRZYSIEK ....POPIERAM CIEBIE JAK NAJBARDZIEJ A TE LUDKI KTORE PISZA BZDURY O FIMIE I CIAGLE NARZEKAJA...TO NIECH NIE BEDA ANONIMOWI .......TYLKO NIECH SIE UJAWNIA TO BEDA PATRIOTAMI I BEDA MOGLI POPRACOWAC SOBIE SPOKOJNIE W KRAJU..LUB W LEPSZEJ FIRMIE ZAGRANICZNEJ NIE REPREZENTOWANEJ.( usunięte przez administratora )............DO JUTRA BO PRZYSZEDL KOLEGA .POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZADOWOLONYCH
marx 2010-03-08 19:30:20
ja rowniez pracowalem dla north side i nie moge narzekac jakbym mial mozliwosc kolejnego wyjazdu napweno pojade, jak dla mnie bylo spoko
Brak słów 2010-03-09 22:14:39
Szkoda że większość dobrych opinii na temat firmy piszą sami właściciele firmy.
Od nas się żąda żebyśmy się ujawnili i podpisali nazwiskami, a sami zarządzający firmą piszą podając się za kogoś innego jaka to firma wspaniała.
Bez komentarza.
1
anonim 2010-03-10 12:22:58
JESTES W BLEDZIE BYLEM MOZE I BEDE NADAL PRACOWNIKIEM TEJ FIRMY I PODPISUJE SIE PRAWDZIWYM IMIENIEM JAK BYLEM TAM NA JESIEN TO WIESKOW BYLO TYLKO DWOCH TAKZE MYSLALEM ZE MNIE PAMIETASZ..TAKZE JESTEM W SZOKU ZE TOBIE JEST TAM AZ TAK ZLE.///////POPROSTU ZAPOMNIALES ZA ILE PRACUJE SIE W KRAJU A JAK MIALES LEPIEJ TO MOZE FAKTYCZNIE WRACAJ I SIE TAM NIE MECZ
WIESIEK 2010-03-11 10:14:57
NIE UKRYWAM SIE ZA DWOMA OSOBAMI CZASAMI MI SIE TAK WBIJA ALE MASZ RACJE JA TUTAJ PISZE TYLKO Z DUZEJ LITERY PISZESZ TUTAJ ZE ZARABIALES PONAD 4 TYS TO N IE OBRAZAJAC CIEBIE MYSLE ZE JEST COS Z TOBA NIE TAK ŻE PAZERNISZ SIE NA 3 TYS WIE CEJ CIĄGLE NARZEKAJAC NA WARUNKI JAKIE STWARZA FIRMA A WARUNKI ZNAM TAM BYLEM................. DOWÓZ SPANIE DIETA UBRANI ROBOCZE ZAPEWNIA FIRMA I CO MIESIECZNA WYPLATE KTÓRA CZESTO DOSTAJE SIE DZIEŃ WCZESNIEJ MYSLE ŻE WYPEŁNIAJĄC OBOWIAZKI WZOROWO WZGLEDEM FIRMY NAPEWNO NIKT NIE TRAKTUJE KOGOS JAK ( usunięte przez administratora ) PISZE TERAZ DO LUDKOW KTORZY CZYTAJA NASZE KOMENTARZE OPINIE ABY NIE PISALI NA MOJEGO EMAILA Z ZAPYTANIEM O PRACE W TEJ "PASKUDNEJ" FIRMIE NA KTORA TAK NARZEKASZ DLATEGO PISZE DO LUDKOW ZE NIE JESTEM W TEJ SPRAWIE KOMPETENTNY WIESIEK___ANONIM
A.G. 2010-03-11 15:00:42
Ja również pracuje w firmie North Side i podzielam opinię, że jest to świetna firma. Uważam, iż niestosowne jest umieszczanie komentarzy obraźliwych i poniżających. Jeśli się kogoś krytykuje, należy to robić w sposób merytoryczny a nie uwłaczający. Nie bardzo rozumiem osoby, którym jest aż tak źle w firmie NS. Takie osoby powinny złożyć wypowiedzenie z pracy a nie "marnować" swojego cennego czasu i energii na pracę w firmie której się nienawidzi. Nikt przecież Pana nie zmusza do pracy w North Side.
Zakaz picia alkoholu jest rzeczą normalną zagraża to życiu i zdrowiu wszystkich pracowników. Norweskie i polskie orzecznictwo Sądów Pracy wypowiada się w tej kwestii jednoznacznie.
Także Panowie proszę o trochę szacunku dla siebie, swojej pracy i pracodawców.
2
anonim 2010-03-11 17:19:22
A.G. - 2010-03-11 15:00:42

Ja również pracuje w firmie North Side i podzielam opinię, że jest to świetna firma. Uważam, iż niestosowne jest umieszczanie komentarzy obraźliwych i poniżających. Jeśli się kogoś krytykuje, należy to robić w sposób merytoryczny a nie uwłaczający. Nie bardzo rozumiem osoby, którym jest aż tak źle w firmie NS. Takie osoby powinny złożyć wypowiedzenie z pracy a nie
Oczywiście że dam szanse innym pracy w tej "cudownej "firmie ale najpierw firma wypłaci mi za urlopy, bo jak dotąd nie zapłaciła , za nadgodziny , wyrówna dietę bo jest dużo większa i zapłaci odszkodowanie za łamanie warunków pracy.
anonim 2010-03-11 19:22:23
WIDZE ZE ZACZELISMY WSZYSCY MOWIC JEDNYM GLOSEM ZE NORTH SIDE Z GDYNI JEST FIRMA ZAPEWNIAJACA WIELU ZNAS GODZIWE WARUNKI ZYCIA...............POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZADOWOLONYCH A TYCH NIE .............TO MYSLE ZE CHCIELI SIE ZEMNA TYLKO PODROCZYC WASZ ......................( usunięte przez administratora )
Krzysiek Radom 2010-03-13 22:55:43
Człowieku nie wyzywaj od durni ludzi ,którzy piszą pozytywnie na temat North Side i tak naprawdę to zastanawiam się co takiego zrobiłeś ,ze tak zaszła Ci za skórę,a może jesteś jednym z tych nieudaczników nie nadającym się do pracy jakich widywałem nie raz,bo jakoś Ci ,którzy sobie radzą pracują do dziś i nie wypisują takich bzdur,a nawet Ci ,którzy już nie pracują tez nie wypisują bo łatwo jest zszargać komuś opinię.Ciekaw jestem co napisałeś o innych swoich firmach ,w których pracowałeś ,może to ty jesteś problemem?
anonim 2010-03-19 02:58:33
MYSLE ZE TY MASZ TO JUZ ZA SOBA C........U.
ANONIM 2010-03-30 07:45:29
NIKT NIE WYSYLAL TAM KOGOS ABY LEZAL
anonim 2010-07-15 21:50:36
zapytajcie pani lidki ile odprowadza za was podatku w norwegi
piotrek t. 2010-08-28 18:52:28
firma na przetrzymanie jest ok. jak nie ma nic innego to dobre i to . szef i szefowa za bardzo są skupieni na plotkach usłyszanych od swoich przydupasów , którzy tak naprawde muszą sobie w jakiś sposób zasłużyć na pozostanie w firmie. pozornie jest kładziony nacisk na to , aby nie spożywać alkocholu , a " ludzię " , którzy upijają się przez kolejne ( żeby nie powiedzieć wszyskie wekhendy ) pracują , ale za to mają " stałe łącze " z gdynią . dziwie się dlaczego tak inteligentni ludzie jakimi są sefowie north side dają się tak wodzić za nos tym ( usunięte przez administratora ) którzy nadają na swoich kolegów .
piotrek.t 2010-11-10 12:26:27
FIRMA NORTH SIDE ODPROWADZAŁA PODATKI DO POLSKI BO BYLIŚMY ZATRUDNIENI NA POLSKICH WARUNKACH W 2009 ROKU. KAŻDY KTO ROZLICZYŁ SIĘ W POLSKIM URZĘDZIE SKARBOWYM POWINIEN ZROBIĆ KOREKTĘ ZA 2009 ROK I WYCOFAĆ PODATEK WPŁACONY PRZEZ NORTH SIDE Z TYTUŁU TEGO , ŻE PODATEK TEN POWINIEN BYĆ ODPROWADZONY W NORWEGJI I CZEKAĆ NA ZWROT TEGO PODATKU. W MIĘDZY CZASIE TRZEBA OPŁACIĆ PODATEK W NORWEGJI , ABY NIE BYŁY NALICZANE ODSETKI OD ZADŁUŻENIA.(usunięte przez administratora)
Lida 2010-11-15 11:45:46
Nie przejmuj sie podatkami.Kto w polsce placi podatki hahah.Jak przyjdzie czas wszystko sie zaplaci,tak mi sie wydaje.hehe
1
piotrek.t 2010-11-17 22:22:54
To co wcześniej pisałem to nie jest do końca tak .( usunięte przez administratora )tu bardzo dobrze jest poinformowany . Ja już też oddałem sprawę do polish conection w Gdyni i poprzez ich biuro można się odwoływać , morze się uda . Wszelkie korekty podatkowe musi najpierw zrobić firma i dopiero na podstawie tej korekty można coś zdziałać w polskim urzędzie , ale to są śmieszne pieniądze w porównaniu do tego co mamy do zapłacenia w Norwegii. Ciekawe co tam North Side nawywijało z podatkami w 2010. Bo aż się boje pomyśleć . Feriepenge też za 2010 rok tak naliczyli , że dostałem za mało nawet gdyby naliczyli od zarobków netto, a powszechnie wiadomo , że to nalicza się od kwoty brutto i są to pieniądze nieopodatkowane ( usunięte przez administratora )ma inne liczydło i tak wyszło . Naprawdę , mają nas za bandę oszołomów , ( usunięte przez administratora )
anonim 2010-12-07 09:53:58
Pracownicy i założyciele Work Service, spółki znanej ( usunięte przez administratora )dokonywali wpłat na fundusz wyborczy PO podczas kampanii w 2007 r. W sumie ludzie związani ze spółką założoną przez ( usunięte przez administratora )wpłacili na kampanię PO aż 39,5 tys. zł ( usunięte przez administratora ) Wasza ciężka praca idzie na wspieranie nieudaczników Sejmowych
1
anonim 2011-03-14 19:24:38
No i mamy kolejny okres rozliczeniowy z podatku w Norwegii . Ciekawe dla Kogo korzystny finansowo . Pozdrawiam wszystkich chwalących Firmę ;-))
Tomek Arka 2012-01-05 14:44:49
ja też tu czasem zerknę :P
juri 2012-12-15 21:36:21
witam podpisuje sie pod wszystkimi opiniami ta firma to totalny nie wypał jestem przerazony i pozdrawiam pracowników z ALESUND
staszek11 2013-11-25 10:30:57
czy teraz ktoś pracuje dla tej firmy?czy cos sie w niej zmieniło i jak w koncu z tymi podatkami?bo sa ogloszenia o prace do norwegii,ale jak jest chocby cien wątpliwosci to ja w ciemno jechal nie bede
Strażnik Texasu 2013-11-30 13:49:39
Obecnie mogę tylko tyle powiedzieć na temat Firmy Nord Side. Szef jest pomocny w załatwieniu wszelkich formalności nie wydaje mi się że jest oszustem ale czas pokażę. Jedno wiem na pewno jest jedna zasada jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie, kto rozumie to + dla niego a kto nie to ma wielki problem i niech naprawę świata zacznie od siebie.
bury 2014-10-06 07:36:26
ta firma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i pijaki
olek 2015-02-17 20:21:51
Chyba cos się ruszyło, bo 9 lutego north side work service dodało nową ofertę pracy na swojej stronie internetowej, szukają Elektryków industrialnych z DSB. Napisali, że oferują pracę na warunkach norweskich, transfery z i do Polski, transport w miejscu pracy oraz zakwaterowanie. Ktoś wie czy te transporty i zakwaterowanie sa darmowe?
KOLUMB 2016-01-31 17:38:00
Zgadzam się całkowicie, Tyczyński to ściemniacz,już nie jednego oszukał, radzę trzymać się z daleka od tej firmy!
1
Spawacz 2016-07-27 06:24:27
Nie polecam oszusci i zlodzieje
Fajny gosc 2016-09-11 22:32:02
Syf i klamstwa mobing lewe potracenia to norma nawet na przewalutowaniu przycinaja. Szczeze nie polecam. Jest duzo osób w tej firmie co nic nie potrafią ale daja łapówki i upychaja gdzie sie da
Robi 2016-09-25 21:37:34
Nie polecam syf totalny. Omijac ta firme szeroki m łukem
Robert 2016-09-30 13:57:01
Nie polecam.
Monter 2016-10-02 19:49:19
RÓWNIEŻ NIE POLECAM LEWA UMOWA I BANDA OSZUSTÓW . BIORA TAXOWKARZY DO ROBOTY. I KLIMAT CHORY. NIE POLECAM
TAdzik 2016-10-02 22:44:37
Nie polecam! Oszusci nie wyplacaja. Jest gorzej niż w rem polu
Ohh 2016-10-05 08:16:20
Hmm@ lepiej olej ta firme. Chyba ze chcesz wys wyjebany bez mydla i nic nie zarobic
Nosz 2016-10-05 21:19:00
Dobre opinie to buraki z biura wystawiaja. Nie polecam!
Nosz 2016-10-05 21:20:03
Dobre opinie to buraki z biura wystawiaja. Nie polecam!
xd 2016-10-06 21:51:02
Hej, wiecie czy będzie można znaleźc zatrudnienie?
Zostaw swoją opinię o North Side Work Service - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie North Side Work Service