brak logo

Cemtel

Toruń

Opinie o Cemtel

byla telemarketerka 2010-06-05 23:02:13
W ubiegłym roku przepracowałam parę miesięcy w tej firmie i jestem zdziwiona niektórymi opiniami tutaj. Byłam w grupie Maćka i miło wspominam ten czas - zarobki jak na pierwszą pracę calkiem niezłe, atmosfera też. Nie przypominam sobie krzyków, wywierania presji, wręcz przeciwnie - mialam wrazenie ze odsłuchów było za mało i atmosfera w grupach chłopaków była zbyt luźna - czasem człowiek nie wiedział co robi źle. Ale nie pamiętam, aby kiedyś Maciej krytykował na lewo i prawo. Był fakt, momentami troche zwariowany, ale dało się to wytrzymać. Były problemy ze sławetną bazą danych (telefony do klientów sprzed 3 miechów), ale za 8,20 netto/h można było to znieść. Produkt był lipny, teksty dane przez firmę też, ale ja starałam się podchodzic do tego z dystansem i omijac skrypt ;) Niektóre texty ze skryptu robia kariere wsrod moich znajomych do dziś :D "Za moich czasów" problemów z woda tez nie bylo. Baniak był cały czas. Nie wiem jak wygladala atmosfera w innych grupach, ale na [usunięte przez moderatora] nie mam zbytnio za co psow wieszać. Mysle, ze Cemtel na 1 gwiazdkę nie zasługuje (przynajmniej nie zasługiwał w zeszłym roku), dlatego dla równowagi postawie im ocene celująca. Gdybym mogła to bym wrociła tam do pracy, o ile sytuacja się nie pogorszyła - co wynika z poprzednich postów.
Pozdrawiam ;) i więcej luzu życzę co poniektórym.
PS Nie jestem ani jednosweterkowym szefem, ani [usunięte przez moderatora], ani blond-Anitką ;D.
? 2010-06-08 23:49:47
Ta "firma" jeszcze istnieje?
Ciepllloooooo 2010-06-10 16:57:31
juz wam dali wiatraki czy jeszcze nie:D:D:D:D pamietam ze kiedy jak tam pracowalem to dawali jeden wiatrak na grupe buhahahahaha nie moge:D sorki:P musialem to napisas :D
Aska 2010-06-11 13:22:39
Hej! Zadzwonili dziś do mnie i zaprosili na rozmowe. Prosze piszcie na czym ta praca ma polegac i jakie zarobki!
saghsa 2010-06-12 14:34:30
8zeta na godzine Brutto, chyba ze znowu zjechali nizej;] kiedys bylo 10 zeta. A praca polega na tym ze siedzisz i czytasz z kartki tekst sprzedazowy, gosciu Ci odpowiada ze nie chce nic kupic, a ty czytasz inna kartke, i tak az wkoncu kupi. Warunki pracy skandalicze, a jesli koordynator nie potrafi Ci pomoc, to Cie zwolni;]
anonim 2010-06-14 20:52:23
Właśnie wybieram się na rozmowę kwalifikacyjną na mobilnego oradcę Biznesowego sieci PLAY, rozmowa ma się odbyć w Toruniu na ul. grudziądzkiej 144 firmie Cemtel. czy ktoś pracował lub pracuje i może coś powiedzieć o tej firmie ?
anonim 2010-06-14 21:02:38
Praca w Play bardzo się opłaca, ale pod warunkiem, ze jest się zatrudnionym w P4 a nie u jakiegoś dealera, który tylko sprzedaje usługi Playa, a samym Playem nie jest. Prowizje po dwóch miesiącach czasu, nie wypłacane na czas, umowa na zlecenie i (usunięte przez administratora). Firma to jakaś żenada, siedziba to prawdopodobnie mieszkanie właściciela, wszystko odbywa się w stodole na grudziądzkiej gdzie pracują telemarketerzy w skandalicznych warunkach. Umowa to paranoja 40 stron, zapisy absurdalne i nie zgodne z prawem, umowa lojalności oraz konkurencji które nie mają wartości bo są skonstruowane poza prawem, weksel wciskany do podpisu to w ogóle przesada.
szybki 2010-09-30 11:27:49
co taka cisza,nie macie nic do powiedzenia......................
Były pracownik 2010-10-19 15:05:11
Pracę w firmie CemTel wspominam jako jedną z moich najgorszych. Warunki skandaliczne, zarobki niskie a koordynatorka (usunięte przez administratora)) to osoba niepokompetentna, która zupełnie nie nadaje się do pracy z ludźmi. Praca ta może być jedynie "przeczekaniem trudnej chwili" do czasu znalezienia lepszej posady.
mały 2010-10-30 21:17:50
popieram w 100%,ta ,,osoba'' jest jak plastikowa lalka,masakra szkoda słów.
były pracownik2 2010-11-17 12:13:45
Ja potwierdzam opinie powyższe.Praca może nienajgorsza dopóki nie zmieniły się warunki.Obniżyli prowizje,podwyższyli minimum,troszkę nie halo.Ale cóż no czego się spodziewać? O umowie o pracę można pomarzyć,chociaz były takie osoby,ktore ją dostały.z tego co wiem to w miedzyczasie siku nie pójdziesz,bo nie wolno. masz non stop pracować jak taka mróweczka. powodzenia dla pracownikow;)
Pracowniczek 2011-01-02 19:25:56
Najlepszą informacją teraz jest to że koordynatorka(usunięte przez administratora)odeszła z pracy podobno znalazła lepszą posade :)
Bardzo dobrze,teraz ludzie od niej z grupy w końcu odpoczną troche psychicznie
siedziałem koło motyla:) 2011-01-17 08:40:44
( usunięte przez administratora ) odeszła??? No to teraz koto poprowadzi Cemtel do krwawego boju? Ostatnio ją widziałem, ( usunięte przez administratora ) jakiś mi znany i w ogóle. Zastanawiałem się skąd znam tę twarz......i wystarczyło jedno spojrzenie na obuwie marki ( usunięte przez administratora )i wiedziałem że to jest ONAAAA. Pozdrawiam wszystkich z piwnicy hehe
były pracownik 2011-02-02 13:41:38
Chcecie opini? Proszę bardzo:
1. brak odpowiednich narzędzi pracy
2. kierownictwo = ssman
3. zarobki żenujące
4. brak dni wolnych
5. stres stres jeszcze raz stres
6. bałagan w dokumentach pracowników, wypłatach itp.
ja 2011-02-02 13:55:09
Takie podejście, że zamiast kraść zarabiają. A że mamy taki ( usunięte przez administratora ) kraj, ze trzeba się upodlić żeby zarobić to nie ich wina
::)) 2011-04-07 16:24:58
Ludzie jeśli macie możliwość wyboru to niech ostatnim etatem będzie praca w CEMTEL!!!!!!!!Tam nie da sie wysiedzieć jednego dnia.Ciagle masz sprzedawać i sprzedawać żeby koordynator miał satysfakcję,a Ciebie i tak po miesiącu zwolnią i oszukają na pensji.(usunięte przez administratora)
anonim 2011-04-20 20:56:53
Pracowałam tam nie całe 3 miesiące ponieważ się wkurzyłam wstałam i wyszłam. A więc praca tam jest dla ludzi o mocnych nerwach, Jeśli chodzi o pensje to płacą za godziny przepracowane tzn jak jesteś chory tydzień i mimo ze masz l4 to nie masz zapłacone czy też są święta i jest wolne to też nie płacą. Premie za sprzedaż trzeba pilnować często nie dostałam bo to ktoś jednak zwrócił bo oni jeszcze nie wiedzą czy doszło.Premia jest przyznana jeśli klient odbierze paczkę i odda dokumenty nie że sprzedaż i premie masz.Pracowałam w okresie zimowym i to prawda strasznie zimno często siedzieliśmy w kurtkach .Zwolniłam się bo miałam głupią koordynatorkę która jak miała dobry dzień to mogłeś i pogadać i o coś spytać jak nie byłeś pewien a jak miała złe dni to lepiej się nie odzywać.Chore dla mnie jest to że codziennie wisi na tablicy kartka kto ile wykonał telefonów,kto ile minut rozmawiał i ciągle się plują.
Fakt szło czasem dużo zarobić no i były fajne konkursy jak sprzedałeś 3 czy 4 telefony szedłeś szybciej o 3 godz do domu za które miałam zapłacone.no i też fajnie bo weekendy wolne.Ludzie strasznie fajni tam pracują więc można się dogadać.Ale jak spróbujecie to się dowiecie:) Zawsze można wstać i w każdej chwili wyjść:)
Skandal 2011-04-27 20:10:26
Witam. Chcialbym zaznaczyc ze pracowalem w cemtel prawie rok. i rzeczywiscie swego czasu jak sprzedaz byla wzgledna to wyplata byla znosna ale potem na wniosek( usunięte przez administratora ) zwiekszyli prowizje a zmniejszyli stawke godzinowa... laptopy moim zdaniem dalo sie przezyc ale te CB-radia to byla juz masakra mowiac szczerze i naprawde nie chodzi o to zeby sie przechwalac ale bylem swego czasu najskuteczniejszym telemarketerem w grupie( usunięte przez administratora ) i bylo wporzadku az do czasu kiedy uprzedzilem firme o tym ze w za 14 dni sie zwalniam. Na nastepny dzen uslyszalem ze nie ma ludzi nie zastapionych itd itd wiec powiem na koniec tak ze Cemtel to moglaby by byc dobra firma tylko ze potrzebne jest profesjonalne kierownictwo i rozpoczecie motywowania ludzi a nie mydleni im oczu prowizjami. Pozdrawiam i sadze ze ta praca jednak troche rozwija.. ale ambitnym nie polecam:)
anonim 2011-05-06 17:14:55
Czytając wasze posty mam wrażenie, że pracujemy w innej firmie, albo też osoby, które się tutaj wypowiadają to młodzi ludzie po szkole, którzy w swoim mniemaniu myślą, że pozjadali wszystkie rozumy, a że mamusie i tatusiowie ich utrzymują to nie potrafią docenić czegoś co się nazywa PRACA. Pracuję w Cemtelu od dłuższego czasu, fakt nie zawsze jest kolorowo, ale pamiętając co było jeszcze rok temu uważam, że postęp jest widoczny. Zaczynaliśmy prace na starych komputerach z telefonami w ręku, z programem gdzie nie można było się połapać co jest co, a teraz każdy dostał nowego laptopa i do tego program, który pilnuje kontaktów z klientami, jedyne co trzeba robić to dzwonić. Co do wynagrodzeń, fakt ze był okres kiedy łatwiej można było zarobić większe pieniądze, ale jak komuś chce się pracować nie może narzekać (znając rynek pracy w naszym mieście ;( ). Życzę powodzenia
nnn 2011-05-07 01:35:34
a jakie sa zarobki na chwile obecna? ile za godziine?co sprzedajecie teraz i jaka jest prowizja? wybieram sie na rozmowe kwalifikacyjna ale nie moge znalezc nigdzie tych informacji.Prosze o pomoc:)
anonim 2011-05-07 02:50:05
nie wierze, ta firma jeszcze istnieje????????????nie mowcie, ze siedziba jest nadal w tej klitce pod sklepem meblowym????Szok, a nie firma. Najlepsze byly koordynatorki, ktorym sloma z butow wystawala, wyslowic sie nie potrafily i same nie wiedzialy czego chca(pracowalam tam dosc dawno bo w 2009 wiec nie wiem czy ,,kadra\" sie nie zmienila od tego czasu). Generalnie warunki tragiczne, w zime siedzielismy w kurtkach, w kiblu woda w kranach prawie zamarzala, a najlepsze bylo kiedys pilnie zwolane zebranie, poniewaz z toalety zginal PAPIER TOALETOWY i s(usunięte przez administratora)
nnn 2011-05-07 23:24:54
a jakie sa zarobki na chwile obecna? ile za godziine?co sprzedajecie teraz i jaka jest prowizja? wybieram sie na rozmowe kwalifikacyjna ale nie moge znalezc nigdzie tych informacji.Prosze o pomoc
siedziałemOBOKmotyla 2011-05-10 15:57:16
Niedługo Cemtel będzie sprzedawać suszarki do włosów hehe. Ludzie tam pracujący super ale "kadra" masakra. Brak słów na tych wieśniaków nazwanych koordynatorami. (usunięte przez administratora)że szok. Kiedyś mydło wsiąkło i szukali winnego....(usunięte przez administratora). Pozdrawiam wszystkich z piwnicy.
anonim 2011-05-10 16:58:49
Pracuję w cemtelu od 3 miesiecy, praca nienajgorsza, ostatnio dostaliśmy nowego koordynatora, i jest o niebo lepszy od poprzedniej koordynatorki, która potrafiła motywować tylko krzykami, (usunięte przez administratora) przynajmniej ma wiedzę na temat tego co robi, zresztą widać, że cała grupa ma lepsze wyniki, najfajniejsze są konkursy, kiedy za sprzedaż wychodzimy prędzej do domu a płacą nam za cały dzień :) pozdrawiam, papatki
mm 2011-06-18 18:46:31
pracuje tam od niedana i powiem szczerze ze jest ok:) mam świetną koordynatorkę, ludzie którzy ze mną pracują tez są ok. pensja tak jak wszędzie jeśli nie ma się wyższego wykształcenia, ale do tego dochodzi prowizja wiec jak się jest w tym dobrym to zarabia się znacznie lepiej ;) do tego są konkursy i jeśli taki się wygra to można wcześniej wyjść a płacone jest jak do 16. weekendy są wolne co też bardzo cieszy. Tylko to jest praca dla ludzi odważnych, nieśmiałe osoby tu nie dadzą sobie rady. no i trzeba być cierpliwym bo nie raz ma się ochotę (usunięte przez administratora) klientowi ;P warunki są ok, tylko praca w telemarketingu sama w sobie nie jest łatwa
anonim 2011-07-05 15:35:16
Witam, pracowałam w Cemtel dłuugo bardzo.Bardzo miło wspominam. Np moją koordynatorkę. Zarabiałam sporo bo dzwoniłam do klientów i przedłużałam umowy.Teraz pracuje w biurze, i dzięki Cemtel dostałam tą pracę.Szefostwo było zdania że jeżeli poradziłam sobie w firmie tele to na pewno sobie poradzę u nich. i rzeczywiście tak jest.Więc przestańcie wypisywać bzdury, od czegoś trzeba zacząć.Z czasem do Was ktoś oddzwoni z fajną propozycja i będziecie się cieszyć że pracowaliście w tej firmie.Pozdrawiam
1
ktoś 2011-07-27 18:55:27

Właśnie zaczynam pracę w tej firmie, byłem w innej firmie telemarketingowej C..., tam jest dopiero pocisk, koordynatorzy tu też tak jadą po ludziach?
elka 2011-08-12 08:19:29
Napiszcie proszę jaka jest stawka godzinowa za pracę w tej firmie. Czy jest to lepsza praca od tej w CP?
anonim 2011-11-29 22:32:22
Pracowałam tam w 2009r. i NIE POLECAM, to najbardziej wyniszczajaca psychicznie praca. Można zdobyć doswiadczenie to jedyny plus. Motywowanie pracowników na zasadzie kija i marchewki, mydlenie oczu wysokimi prowizjami, poniżanie pracowników. Praca nuda-zycie od przerwy do przerwy...
1
Kermit 2012-03-01 20:17:36
Pracuję w Cemtelu i uważam, że negatywne opinie nie są już aktualne :) Wyposażenie i sprzęt jak najbardziej w porządku, kompetentne koordynatorki, które motywują do wysiłku... Tak Cemtel wygląda dzisiaj.
jaga 2012-03-13 11:46:52
A dalej jest tak zimno i boksy są takie jak dla bydełka w stodółce? I dalej 8 zł brutto? Bo te głodowe popołudniówki za pół stawki to chyba był duży niewypał, więc nie widać już światełka wieczorami.

A teraz szczegóły: sprzedajesz telefon, pobierasz dane, wszystko gra, klient nie ma długów, więc jest nadzieja na kilka złotych prowizji. następnego dnia przychodzisz i czytasz wiadomość od przemiłych i szalenie kompetentnych pań z weryfikacji, że tego telefonu nie ma (a przecież jeszcze wczoraj było niezwykłe parcie na to, żeby go sprzedawać) i masz zadzwonić (Ty!!! nie one przecież - królewny) do klienta i namówić go na kupno innego. Przyznam, że się obśmiałam.... Odpisałam przemiłym Paniom co o tym myślę. Do klienta nie oddzwoniłam. Innym razem klient chciał konkretny wybrany model telefonu, którego nie było, ale miał być za dwa dni. Klient sporo dopłacał - to nie był telefon za złotówkę. Pomijam fakt, że klient nie czekał dwa dni, ale ponad trzy tygodnie, w międzyczasie wymieniłam dziesiątki wiadomości z moim ulubionym działem, czyli weryfikacją. W końcu zrezygnowana przekonałam go do innego modelu. Łyknął, więc na razie mogło być. Dostaję informację o dostawie, więc dzwonię do klienta z informacją, że towar wysłany, a gość mi mówi, że przed chwilą był kurier i odebrał telefon. I bardzo się zdziwił, bo był to ten pierwszy, na który czekał ponad 3 tygodnie!!!! Firma, która źle traktuje pracownika to oczywiście zła firma, ale firma która przy tym źle traktuje klienta, to po prostu firma głupia. Podcina gałąź na której siedzi.... Daję firmie "niedostateczny", choć to i tak ocena zawyżona.
alata 2012-03-25 10:19:07
mam pytanko ,czy szkolenia ktore odbywaja sie przed podjeciem pracy w CEMTEL SĄ PŁATNE.Czytam to forum i jestem przerazona -mam tam pracować a przeczytałam niewiele pozytywnych opini na jej temat?
jj 2012-03-27 11:03:46
Nie płacą za to szkolenie (jak np. w Cyfrowym), a na dodatek każą podpisać pisemko (przed szkoleniem), że przepracujesz co najmniej 20 dni, bo w przeciwnym wypadku musisz im zwrócić za to szkolenie 300 zł. Tak było w zeszłym roku. Szkolenie jest na fatalnym poziomie - takie tam "pitu pitu" przez dwa dni. Ale jakie szkolenie to i taka firma. Naprawdę są lepsze centra callcenter w Toruniu - nie trzeba brać pierwszej lepszej oferty jaka się pojawi.
O! 2012-03-27 20:36:00
Te osoby które piszą same negatywy chyba dawno już nie pracują w Cemtelu. Ta firma się zmienia. Koordynatorki są ok, można się dowiedzieć od nich info jak się czegoś nie wie. A co do szkolenia to ja tam się czegoś dowiedziałem. Ja pracuje już dłużej niż te 20 dni i nie narzekam. Nie jest łatwo, nie powiem, ale też kaska nie jest najgorsza.
Pozdro dla wszystkich co już nie pracują bo nic nie sprzedawali.
pk 2012-03-30 12:59:48
To miło, że idzie ku lepszemu. Może i ta firma się ucywilizuje. Spotkałam się jednak z kilkoma osobami, które pracowały w Cemtelu - żadna nie została "wyrzucona". Po prostu znalazły godziwsze zajęcie i to one podziękowały za współpracę. Gdyby umowa o dzieło, którą zawiera Cemtel z de facto pracownikiem, a która nosi wszelkie znamiona umowy o pracę (praca na sprzęcie Cemtelu, pod nadzorem, w wyznaczonych godzinach itp.) była tym, czym jest, czyli umową o pracę - sądzę, że rotacja byłaby mniejsza, szacunek w obie strony większy, a tym samym mniej złych wpisów.
Ktoś 2012-04-26 12:34:46
Mam pytanie czy ktoś z was płacił te 300 zł jak nie przepracował tych 20 dni?j
precz z Cemtelem 2012-05-19 16:26:21
Kiedy zaczynałam pracę w cemtelu (październik2011) było sympatycznie, miła koordynatorka itp. nie powiem nabrałam trochę doświadczenia i odwagi w rozmowie z klientem. Jednak mimo tych kilku małych plusów, muszę przyznać, że pracy w tej firmie nie będę miło wspominała. W ogóle to wydaje mi się, że Cemtel niedługo będzie zamykał swoją działalność. Na maksa wykorzystują pracowników, minimalizując przy tym system motywacyjny pracownika. (wyciskają z konsultantów ostatnie soki) Do tego trzeba dodać, że ostatnimi czasy zwolniono baaardzo dobrą konsultantkę realizującą cele sprzedażowe, za jakąś błahostkę. Przyjęto również nowego koordynatora, który jest jedną wielką pomyłką... zaczął pracę od straszenia pracowników, żal... Jeszcze kilka słów odnośnie osoby przeprowadzającej szkolenia dla nowo przyjętych- masakra, pracownicy więcej wiedzą od tej Pani i jak sam nie doszkolisz się w domu (wertując wzory umów i cenniki) to nikt Ci nie pomoże. O warunkach socjalnych to już nawet nie będę wspominać. Nie życzę nikomu pracy w tej firmie, z dnia na dzień jest coraz gorzej...
1
parovstelar 2012-05-21 23:12:25
Spoko,
powoli już rynek call center sie cywilizuje..
W CTDP dają już umowy o pracę wiec jest szansa ze praca w telemarketingu osiągnie wyzsze loty bo nie jest to lajtowe zajecie
mysle ze predzej czy póxniej wszystkie call center przejdą na taki typ zatrudniania
gwiazdka89 2012-05-24 16:11:39
Nie wiem o co Ci chodzi, w pracy są zmiany ale raczej na lepsze. Koordynatorzy są luz nie to co w Contact Center. Po za tym ta pani od szkoleń też całkiem nieźle tłumaczy jak czegoś się nie wie można walić w ciemno. Z resztą ja pracuje już 4 miesiąc i nie narzekam bo robię swoje. Slyszalam o tych plotkach o rozwiązywaniu firmy ale to ściema bo nowe osoby przychodzą na rozmowy. Jak komuś się nie chce pracować to może być jedną z tych osób które wciąż szukają pracy, a ja życze Good luck!
były pracownik 2012-09-25 14:41:37
Pracowałam prawie cały 2009 rok, dostałam awans na koordynatora (za ciężką pracę) ale niestety chwilę później zachorowało mi dziecko i po powrocie z L4 degradacja na telefon i wypowiedzenie. Bardzo niemiło wspominam tę sytuację i mam o to do nich żal.

Pomijając ten nieprzyjemny epizod obiektywnie oceniam tego pracodawcę na dostateczny. Idealna praca dla osoby bez doświadczenia, dla karierowiczów możliwość awansu (rotacje pracowników), godziny pracy urzędowe 8-16 weekendy wolne.

Minusy to brak klimatyzacji, niewystarczające zaplecze kuchenne dla tak dużej ilości osób i oczywiście monotonia pracy (po roku czujesz, że stoisz w miejscu i masz dość). Do minusów nie zaliczam agresywnej motywacji (innej nie widziałam) bo z perspektywy czasu wiem, że do pracy odtwórczej inny system motywacji jak \"zaganiacz\" się nie sprawdza - niestety (więc rozumiem koordynatorów choć nie popieram i nie powtarzam takich metod).

W telemarketingu w 2009 zarabiałam: 1200-1500 zł
Obecnie zarabiam: 3000-5000 zł

Polecam tylko na start.
mostly true 2013-03-06 11:45:44
co do tego miejsca pracy:
-mala kasa.
-kiepskie warunki.
-dziwne zasady częsta hipokryzja.
-bałagan w HR.
Nie polecam, bo nawet nie posiadają klimy i rozstawiają wiatraki jak na działkach letniskowych.
pysia 2013-06-17 20:40:55
nie jest najgorzej, zalezy jacy klienci, ale ciezko wyrobic plan, bo kiepskie tel.
pysia 2013-07-13 13:24:12
Powiem tak. Jak dzwonimy z abonamentem do ludzi z mixem, ktorzy maja jeszcze 1,5 roku umowe np na mix 30 albo wiecej to o czym tu gadac ? Albo jak ktos z 2 miesiace temu przedluzyl umowe ? To po co taka baza ????? Ludzie sie dziwia po co dzwonimy...
patrysia 2013-08-05 20:38:23
Umowa zlecenie...
2013-08-24 11:16:41
ta firma nadal nazywa sie cemtel?
gosci i ja 2013-09-25 17:27:43
oj chyba inaczej coś tam z f4 w nazwie chyba, szefostwo te same chyba , tylko sprzedają play i inna nazwa jest
pysia 2013-09-28 13:11:15
jakie 4f? nadal cemtel albo callcentre group czy jakos tak...
anonim 2014-01-03 17:13:05
CTDP Nie wypał tam z ludzi (usunięte przez administratora)robią na co komuś 3 tablet?
edeko 2015-02-06 15:52:59
na pewno mają jakąś większą prowizje, przecież tak naprawdę każde call center słynie właśnie z tego, że ma dobre prowizje, bo to motywuje pracowników dodatkowo tak naprawde, bo co Ci po samej podstawie? no raczej, ze nic, wiec sami widzicie jak to wszystko działa.. a teraz są nowe zatrudnienia czy nie za bardzo?
lukasz 2016-05-20 21:36:16
ale czy w takim miejscu da się wykazać, czy dobrze pracować? pewnie tak, ale to mało opłacane, bo podejrzewam, że oni więcej jak 1-2 osób do sprzedaży telefonów i akcesoriów nie zatrudniają jednak. @kokon
Zostaw swoją opinię o Cemtel - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cemtel