brak logo

ICAR

Kraków

Opinie o ICAR

taxi 2017-03-23 18:48
ale jesteś mądrala!
idziemy na urlop i zawieszamy działalność (jesteśmy przecież zarobieni i każdy na koncie ma odłożone po 100 tys) a w tym czasie klienci odzwyczajają się od taxi i przyzwyczajają do eko i ubera.
Sam to wymyśliłeś?
1
katon młodszy 2017-03-23 20:13
Przecież ja to napisałem sarkastycznie. Co miałem napisać że trzoda chlewna.
1
katon młodszy 2017-03-23 20:24
Majki a propos GAP oczywiście jestem jak najbardziej za. Tylko na marginesie dodam że dziś całkiem przypadkiem słyszałem w Anty Radio komentarz do faktu działania GAP. Otóż rzeczniczka uber( i tu trudno się dziwić) stwierdziła że to działanie nie mieści się w pojęciu obywatelskiego zatrzymania. Oczywista bzdura. Ale co ciekawe wystąpił albo lepiej wydał głos przedstawiciel Policji i tenże zawodnik stwierdził że oni woleli by inne formy działania.
1
x 2017-03-23 21:50
Ludzie już się o przyzwyczaili do tamtych sieci sam chyba widzisz ile koniczynek jeździ . Można ściągnąć marynarkę i iść do innej pracy na jakiś czas i nie mów ze na taxi zarabiasz tyle ze cie na urlop nie stać. To po co te afery o zawód w którym trzeba pracować 12 miesięcy w roku?
TX3 2017-03-24 05:48
Panowie mamy ostatnia szanse by cos zmienic zobaczcie powstal G.A.P wielkie dzieki chlopaki ze wyszliscie z inicjatywa macie podziekowania i swoj post na warszawskim taksowkarzu zobaczcie prezydent miasta nawet nam pomaga nawet p.Szandula urzednicy wszyscy chca zakonczyc eci i ubera mysle ze najwyzszy czas zalozyc zwiazek z prawdziwego zdarzenia trzeba sie zebrac w kilka osob i pojechac do warszawy do pana Iglikowskiego ktory jest prezesem zwiazku warszawski taksowkarz i porozmawiac poprosic o wskazowki jak zbudowac taki zwiazek w krakowie np krakowski taksowkarz chlopakow z G.A.P trzeba bedzie wspomagac mysle ze i prawnie bo Uber napewno zalozy im sprawy w sadzie by zdusic inicjatywe w zarodku apeluje do was wszystkich zbierzmy sie do kupy ustalmy skladke miesieczna powolajmy do zycia zwiazek z prawdziwego zdarzenia jak w warszawie 15 zl czy 20 zl miesiecznie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ma a zyskamy wiele sile przebicia do rozmowy z Urzedem Miasta sile przebicia by utemperowac wlascicieli korporacji zyskamy wsparcie prawne za pieniadze ze skladek wynajmiemy prawnika oraz wspomozemy chlopakow z G.A.P uwazam ze powinnismy sie zrzucic ha jakies pensje dla nich za czas ktory poswiecaja na walke z patologia takie jest moje zdanie to wszystko jest w zasiegu reki wystarczy 15 zl miesiecznie ...... przemyslcie temat zrobmy ulotki rozdajmy taksowkarzom po postojach zacznijmy walczyc o swoje pozdrawiam
14
Taxi Kraków 2017-03-24 06:32
Dołączam się do tego komentarza!!!! Zróbmy coś w końcu z tym!
3
majki 2017-03-24 08:28
Jestem jak najbardziej za taką składką, najlepiej kwartalnie raz na 3 miechy np 50zł, wystarczy że 1000 osób wpłaci to mamy 50 000zł na chłopaków z GAP, prawników, działalności statutowe, pozatym członkowie tak licznego stowarzyszenia byli by w mieście poteżną siłą, ludzie zrozumcie tylko w kupie siła, nasz Naród nie raz pokazał że pomimo podziałów i różnic potrafi się zjednoczyć przeciwko wrogowi, czyżby ten duch umarł...
15
Slawomir 2017-03-24 21:00
Dlaczego nie zrobicie w icar taxi promocji np: 1,59zł za KM , będzie to konkurencja dla megi Eco i uber i sprawa rozwiązana. Nie potrzebujecie żadnych związków ani strajków. Sam osobiście codziennie,po pracy wracam sobie z parkingu icarem za 7 zyla do domu i jakby było 5zł to bym się nie obraził. Fakt faktem że te autka bidne,brudne i na skraju śmierci,a kierowcy tacy jacyś smutni,a może zmęczeni ale jak tak chcą to ich wykorzystuje.... jest ok i jakoś się życie kręci :) pozdrawiam
5
Nowy 101 2017-03-25 00:32
Beton bez układów nie ma szans na przeżycie w Krakowie:/ No chyba że w sezonie letnim ale czekać nie mogę bo dzieci wołają jeść -.-
Jaką korporację radzicie oprócz tych śmieciowych?
x 2017-03-25 08:30
Widzisz dla szambo _ nurków to takie i auta po co lepsze jak i tak wsiadziesz do takiego . Dlaczego bo ci żal dać 5 zł więcej za inną korporacje. Ja pracuje w szambie tylko z piątku na sobotę i z soboty na niedzielę mam 1000 zł za te 2 nocki właśnie odkładam kolejne 500 po dzisiejszym zaraz idę na siłownię potem sauna i tak życie leci auta nie sprzątam przed dzisiejszym bo szkoda czasu dla szambo - nurków którzy tylko patrzą żeby złotówkę zaoszczędzić. A dzięki temu że nie biorę nurków z rynku i starowislnej to nie mam zerzyganego auta,ale nawet w takim byś jeździł bo taniej ,cenicie się jeszcze niżej wy KLIENCI niż my kierowcy. My tylko wozimy głów... za pieniądze może nawet wiozlem Cię kiedyś z ul Gazowej w każdym razie jest ok i życie się kręci
5
x 2017-03-25 08:34
Ps jak by podnieśli abonament weekendowy I zrobili przymus terminala na pewno zmienił bym korpo na wawel lub 19 pozdrawiam
przejecie icar przez kierowców 2017-03-25 14:21
a czy nie powinno być czasem tak, żeby to właściciele sieci z abonamentu od kierowców oddawali po np. 20 zł miesięcznie na takie inicjatywy?

Przecież to oni stracą najwięcej jak im sieci padną, kierowcy zawsze sobie poradzą, więc czemu obciążać kierowców dodatkowymi kosztami, jeżeli ich praca jest w interesie właścicieli sieci?
Wawelowiec 2017-03-25 15:50
CHŁOPIE!!!!! Pod warunkiem że Cię przyjmą!!!_
2
Slawomir 2017-03-25 16:00
Panie x biznesmenie Bardzo się cieszę że mogę się dołożyć 7 zł do Twojej siłowni ponieważ myślę że jest szansa że oddasz mi to w comiesięcznym abonamencie za używanie mojego sprzętu i mojej sauny. Jeżeli tak dobrze zarabiasz to ja ci bardzo gratuluję i zyczę Ci jeszcze więcej ....Zapamiętaj jedno: jak chcę zjeść coś dobrego to idę do dobrej restauracji i płacę ile chcą, a jeżeli mam wybór w ubikacji sikać do pisuaru za 50 gr lub za 25 zł bo pisuar jest złoty to wolę się wysikać za 50 gr do normalnego białego.
Pozdrawiam Cię gorąco i życzę Ci dzisiaj samych sukcesów w pracy.
ps Może mnie odwieziesz w pon po pracy do domu....skąd wiesz?! :)
4
x 2017-03-25 17:01
Raczej cie nie odwilż pisałem w jakie dni pracuje
x 2017-03-25 17:09
Nawet nie wiesz ilu znam wawelowcow z nocek z bardzo długim stażem którzy wjezdzaja na postoje o których ty możesz pomarzyć tak ze przyjmą
Ororo 2017-03-25 20:33
Turlaj dropsa dziadu kalwaryjski
2
Slawomir 2017-03-26 09:52
:) dobrych kursów Wam życzę :)
1
Wawelowiec 2017-03-26 10:29
Noooooooo to ja widzę że ty masz wszędzie super znajomości to ty sobie w życiu poradzisz można powiedzieć ,,w czepku urodzony,, i jeszcze pewnie masz duże mięśnie po tej siłowni. Ja tyle lat jeżdżę i nie dorobiłem się takiej pozycji na mieście wrrrrrrr
warto znać takich ludzi jak ty
2
x 2017-03-26 14:15
Znam ich od lat z mojej drugiej pracy gdzie bardzo dużo taxiazy różnych korpo i betonow przyjeżdża. Jako środowisko taxi nie tolerują icara jako koledzy sami zaproponowali to korpo szmaciarskie stawki więcej kursów pracy tyrania auta ale szybsza nauka miasta - nie ma nic za darmo.W icar abonament weekendowy 300 zł i nie muszę mieć terminala . Sam wiesz ile płacisz w Wawelu za terminal macie najdroższy bo obsługuje każdy rodzaj kart mi te koszty nie potrzebne jak tobie jeżeli jeździsz cały miesiąc. Śmieszni są wawelowcy którzy nie wiedzą do trzego jest bus pas i 19 które nie wiedzą jak wjechać ze studenckiej w rynek i to wasi koledzy opowiadają. Zawsze uważałem że te dwie korpo coś znaczą na krakowskim rynku i piwinni przyjmować ludzi z doświadczeniem a nie świeżaka po egzaminie który nie ma pojęcia o topografii bo zna ją tylko z papierków. Może się znamy
Icar od kilku lat 2017-03-26 20:00
Chyba nie masz racji. Paradoksalnie może im zależeć na tym aby takie dziwne twory mogły jeździć bo jak to się zalegalizuje to będą mieć nieograniczony napływ wyrobników a wtedy my kierowcy taxi nie będziemy mieli już nic do powiedzenia. Myślę, że jak sami się za to nie weźmiemy to dobrze nie będzie już nigdy.
1
Icaritas 2017-03-26 21:34
Bagnet na broń i do boju !!!!
Nowy 101 2017-03-26 23:36
Kiszka nikt nie chce pomóc, ide do eko -.-
2
Karol 2017-03-27 11:05
Panowie może tutaj na forum to wstyd ale ja po 3 latach pracy w icar ,w styczniu przeszedłem do eko jako normalna taxi. Stawki może mniejsze na papierze ale jest jakaś czasowka i dopłaty w rezultacie jest ok. Kursów dużo jak w icarze kilka lat temu ,klient taki sam jak w icarze i mam pewność i luz psychiczny że wychodzę do pracy pracować a nie stać i czekać. Kursy średnio 12-18 zł ale są systematycznie. Może ktoś napisze że to szef eko kazał tak napisać dla reklamy ale taka prawda. Eko to teraz jak dawniej icar. A inni taksówkarze patrzą tak samo krzywo jak na icar i to się już nie zmieni. Icara nie da się już wskrzesić oni funkcjonują dzięki temu że ludzie się przyzwyczaili a kierowcy przychodzą i odchodzą a szef ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Tam się już nie da nic zmienić.
4
Karol 2017-03-27 11:08
Oczywiście w ramach sprostowania eko to nie jest szczyt marzeń ale poprostu jest ok w porównaniu do icar. Nie wiem jak się ma do innych korpo bo nigdy nie jeździłem w niczym innym.
2,80/4,20 2017-03-27 13:08
świetny transfer z Icara do koniczyn !!! ze śmiechu oplułem komputer kawą !!
4
Taxi Kraków 2017-03-27 13:26
Ja się nawet nie wypowiadam dobrze wiesz jaka tam inteligencja jeździ w icar i eko co za różnica 2zl bez czasowki albo za 1,6 i tak matoł zostanie matołem pusty śmiech mnie ogarnia jak można jeździć w nocy albo w niedziele za 2 lub 1,90 zł ale widocznie można robić z siebie błazna to bardzo opłacalne w dzisiejszych czasach :-) powodzenia dziewczyny z icara i eko
2
Icar 2017-03-27 13:47
Od dłuższego czasu ciekawi mnie dlaczego i po co panowie 2,80 i 4,20 czytają to forum i prężnie udzielają się w tematach jeżeli ich podobno to niedotyczy?!!
1
Icar 2017-03-27 13:49
Przecież szkoda czasu i komputer byłby czysty
Dawid 2017-03-27 15:26
Z tego co widzę na mieście to coraz więcej kierowców z Eko ma krakowską licencję.
2,80/4,20 2017-03-27 15:43
Strasznie mnie ciekawi co kolejnego wymyslicie .... za kazdym razem podbijacie stawke
3
Były eko 2017-03-27 16:42
Tak eko smiga a icar stoi hahahah akurat miałem ta przyjemność jeździć w eko i nie ma porównania do icara. Eko w tygodniu stoi jest wielka pyta dopiero w weekendy coś się dzieje jak gówniarze dzwonią. Poza tym klient eko to czysta patologia w 99% zresztą koledzy w sieci nie lepsi. ..
2
Icar od kilku lat, jeszcze.... 2017-03-27 18:55
A ja kiedyś widziałem jak koleś z eko, w dodatku ubrany w chamski dres, pod marketem sprzątał swoje wozidło. To fajnie, że koleś dba o czystość, ale.... miotełką, którą czyścił z piachu dywaniki od razu machnął też siedzenia. Niezły gnój w tym aucie miał....
2
Chciałbym zostać taksówkarzem 2017-03-27 19:08
Wszystko zależy od jednostki. W KAŻDEJ korporacji są syfiarze.
1
icarus 2017-03-27 20:56
Karolku wytłumacz proszę dlaczego po 3 latach pracy w icarze nagle zmieniasz sieć na super eko i chcesz o tym wszystkim pochwalić sie w koło?
Skoro jest tam tak super jak 3 lata temu w icarze to dlaczego o tym piszesz?Chcesz aby koledzy z innych sieci przeszli do eko?Czy wtedy będziesz miał pracę i równieź będziesz tak zadowolony?
W eko musi być naprawdę super!
9
Karol 2017-03-28 14:23
Na razie odkąd Jeżdżę w Eko jest tak jak w Ikarze kiedyś ,nikomu nie każe tu przychodzić, jest OK, dla mnie jest OK. Poza tym za każdym razem kiedy ktoś tu cokolwiek napiszę co jest lepsze co jest złe czy Uber czy Eco icar Wawel 919 nova 22 kurwa nie wiadomo co jeszcze kto wymyśli to zawsze jest źle niedobrze i zawsze najlepszy jest tylko beton zelbeton cement gips kurwa i wszystko inne jest do dupy. Najlepiej zbierzemy się w kupę i podjedziemy do tych taksówkarzy którzy jeżdżą drogimi samochodami niech nam powiedzą jak to się robi . Podobno na taksówce w Krakowie jeździ Porsche więc może tam pojedziemy się zapytać Może on wie. Tyle co mam do powiedzenia.
2
Icaritas 2017-03-28 14:56
Wiecie co jest najlepsze !!!!! PIEROGI Z MIĘSEM !!!!! buaaaahhaaaa samolotem jeszcze nikt nie lata na taxi - może tedy droga buuuaaaahaaaaa
1
2,80/4,20 2017-03-28 17:25
To auto jezdzi w 19 nie na betonie wiec mozesz sie domyskecco Ci kierowca odpowie na oytanie jak to sie robi ? Opcja 1 jak zobaczy, ze rozmawia z koniczynka to powie ... sp... opcja 2 powie, ze trzeba miec umowe z powaznym radiem.
3
taxi kraków 2017-03-28 21:25
w eko nie chcą już jeździć nawet ukraińcy a tu nagle zadowolony były icarek?! Karolku oprócz ciebie w eko jeżdżą tylko ci co są karani i nie mogą dostać licencji i ci ktorzy nie potrafia zdać prostego egzaminu z topografi miasta.
2
Adar 2017-03-28 21:40
Opcja 3 powie, że nie wykupił recepty od lekarza i dawno leków nie brał, bo żeby wziąć cayenne na taryfe to trzeba mieć naprawdę coś z główą. I to nie jest oznaka jego zaradności i tego, że zarabia kupę kasy tylko przeciwnie głupoty, bo to cayenne kosztuje ok 30k czyli koszt zwykłego auta na taryfe jakich jeździ setki więc żaden super samochód, super to jest jedynie koszt utrzymania tego kilkunastoletniego wozidła. Jak już się ktoś chce pytać kogoś jak zarabia dobrze na taryfie to lepiej tego goscia co śmiga kilkuletnia A8 a nie idioty z 13-letnim porsche.
Icaritas 2017-03-28 22:36
Aleś kuuuuuuurwa przyjebał z zazdrości i podobno możesz mieć takiego cayenna i A8 tylko nie chcesz buaaaahhaaaa a w telewizji mówią że porsche jak rolls royse im starsze tym droższe buuuuahaahaha
2
Karol 2017-03-28 23:13
Według was każdy jest głupi a wy najmądrzejsi. W eko i w icar same dziewczyny w Wawelu i 19 pojebani bo płacą za terminal chłop z a8 pojebany bo jeździ w eko ten z porsche też chory bo ma stare porsche ,szkoda was ludzie i tyle. Morał jeden - tutaj piszą i udzielają się tylko mądrzy TAXOWKARZE. Dobranoc
Prawilny 2017-03-29 08:00
Powiedz kto cie splocil krakolek to cie pomszcze... .. ....
3
2,80/4,20 2017-03-29 09:51
Bardzo Cie proszę odnosząc się do moich postów czytaj je ze zrozumieniem .
1
Janek 2017-03-29 10:01
Gościu w porsche na pewno nie utrzymuje się z taksówki, także zluzujcie ;)
Novitus 2017-03-29 11:05
A gdzie można spotkać tego typa w porsche? Piszecie tu o nim,na mieście słyszałem ale nigdy go nie widzę. Jeżdżę przeważnie wieczory i nocki i w każdy weekend pt,sob do rana i w życiu go nie widziałem a zacząłem się mocno rozglądać. Jak to auto wygląda z kogutem taxi????? Pewnie hu...wo
1
..... 2017-03-29 14:57
Można go najczęściej spotkać na Kazimierzu bo podobno tam mieszka A z tym jego samochodem to z kim nie rozmawiam Każdy uważa że ma wysoką gorączkę na stałe
2
Janek 2017-03-29 16:12
I co zrobiliście z tym rynkiem jak klient mi mówi, że z fortecznej pod jubilat nigdy mu tyle nie wyszło, całe 30 zł, to za ile jedziecie w godzinach szczytu megi i icary? Pewnie z 18, medze może przestrzeli licznik na 20, brawo ekonomiczni geniusze :)
1
Maxi Caz 2017-03-29 16:29
Kierowcy Icara powinni nie zapłacic abonamentu to jedyna opcja żeby cos zyskać bo chodzenie do biura i pytanie o czasówke i jakieś nocne taryfy nie ma sensu.DWÓCH pajacy zgarnia od was 500tyś zł miesiecznie ,a wy jezdzicie w wekeend za 2zyle i w nocy to samo.Piszę WY bo ja jeszcze jutro pare godzin pojeżdzę i odchodze od 1ego.w Icarze jeszcze zarobisz jezdzac po 12 h w wekeendy poza tym to szkoda auta na kursy po 8zł a po drodze bankomat odbiór paczki od cioci Jadzi i godzinka mija a ty masz dalej 8zł.Pokażcie że macie jaja bo jak narazie to nie spotkałem icarowca ktory je posiada .Same cioty ktore boją się własnego cienia.TYLKO strata 500tyś zł miesiecznie zmusi tych tępaków z biura do działania. Wiec od kwietnia nikt nich nie płaci potem i tak sobie odbijecie jak bedzie czasówka wekeendówka i taryfa nocna.Nie mówie zeby odrazu walnąć 35zeta CZASÓWKI ale te 20dychy czasowki plus 3zł za km w nocy i wekeendy to by byl znaczny zastrzyk finansowy dla kierowcy.Jesli to wprowadzą to pewnie bym wrócił pomimo że klijenci to bydło z puszczy białowieskiej.Jeśli sami się nie ogarniecie to szefostwo {dziadostwo} napewno za was tego nie zrobi.Mało tego słyszałem o pajacach którzy chodzą do biura i proszą szefostwo zeby nie wprowadzać czasowki i żadnych zmian bo się boją że klijenci odejdą od icara.Idioci kompletni i ludzie bez karków.Pamiętajcie Icarowcy megowcy i inni jeżdzący za darmo,klijent i tak pojedzie taxi jak ma jechać i nie wazne czy płaci 2zyla za km czy 4 zyla za km.Pytanie do was/??? Macje wogole jaja żeby coś z tym zrobić ???Czy dalej bedziecie paść wiesniaków z biura 500tyś miesiecznie !?Nie dostając nic w zamian nawet sensownej odpowiedzi gdy tam idziecie i o coś pytacie.Jutro ostatni dzien na zapłate czynszu wiec nie płacić darmozjadom i zobaczycie jak szybciutko dadzą wam to co chcecie.Ale oczywiscie trzeba mieć do tego jaja chocby tak małe jak 6letni chlopak ,ale i tak pewnie takich nie macie.
9
2,80/4,20 2017-03-29 21:03
Przed momentem dostales odemnie lapke ... jako pietwszy na tym forum... nikomu.wczesniej nie dalem lapki.
Zostaw swoją opinię o ICAR - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ICAR