brak logo

ICAR

Kraków

Opinie o ICAR

Grzesiek 2016-11-27 13:11:50
Ja odchodze z icara do mytaxi i itaxi jezdzilem 5 lat radze to samo zrobic i po problemie panowie
2
Pioooooooo 2016-11-27 14:58:44
Nie bede wyzywal kierowcow icara czy megi nie zgadzam sie z nimi to fakt nie chcialbym jezdzic za takie pieniadze to tez fakt nie jestem betonem to tez fakt ale nie bede ublizal kierowcom tych sieci kazdy z nich ma licencje i jest legalny co innego eco czy uberowcy koledzy z icara megi itd sa takimi samymi taksowkarzami jak ja rozmawiac zawsze mozemy kazdy ma argumenty i swoje racje jesli koledzy wyciagna jakies wnioski z moich podpowiedzi to dobrze jesli nie tez dobrze mysle ze przyszedl taki czas ze trzeba razem rozmawiac a nie sie wyzywac pozdrawiam milej niedzieli dla wszystkich
5
Silnorenki 2016-11-27 16:10:15
Ja tam sie nigdy nie zbratam z kuweta czy megunia. Oni sa ospowiedzialni za upadek rynku taxi w kraku dawniej moznabylo jakos godnie zyc z tego zawodu oni to zniszczyli sami kierowcy ze poszli jezdzic za takie stawki
1
icardriver@o2.pl 2016-11-28 06:41:06
Tak... Wpadnijmy na Przewóz w 200 chłopa i wymuśmy czasówkę oraz podwyżkę cen. Jestem pewien, że kierowcy z Megi i Eco bardzo nam za to podziękują. Możesz uważać mnie za idiotę, ale dyskusja nie polega na obrzucaniu się inwektywami tylko na merytorycznych argumentach i właśnie do tego dążę, żeby każdy przedstawił swoje pomysły i argumenty, ale Ty tylko usiłujesz zaniżyć poziom dyskusji. Nie wiem czy faktycznie jeździsz w Icarze, ale skoro tak strasznie Ci nie pasuje to nie rozumiem dlaczego nie zmienisz sieci. Mnie głównie chodzi o to, że spada ilość zleceń i z tym trzeba walczyć, bo jak przy obecnej sytuacji dołożymy czasówkę i zwiększenie cen to Icar pójdzie na dno. Tak niestety ukształtował się rynek Taxi w Krakowie, my jeździmy po 2.00 zł/km a Mega i Eco jeszcze taniej, no dobrze oni mają czasówkę, czyli pomijając ekstremalne korki wychodzą podobnie
Jeżeli inni mają podobną koncepcję co ja to proszę o maila, jeżeli uważacie że nie mam racji to trudno, ja mam swoje zdanie i wolę jeździć za mniejsze pieniądze niż stać na słupie po kilka godzin i czekać aż złapię frajera.
1
Icardriver3 2016-11-28 07:02:58
Darus???? Czy Slawus????
5
Dddd 2016-11-28 09:40:27
Banda gamoni. Dlatego wybieram eko albo uber.
2,80/4,20 2016-11-28 21:09:55
Panowie nie dyskutujcie z prezesami lko zmiencie siec. Proste jak konstrukcja cepa !!!
3
Icar Taxi driver 2016-11-28 21:25:52
Znacie oferte Mercedesa B klasy w mytaxi i Toyoty Aurisa w itaxi
Raczej pewne jest ze daje sobie spokoj z icarem. Na szczescie majac licencje nie jestem skazany jak lewusy korzystac tylko z Ubera czy Eko.
Wozenie sebixow i karyn ktore nie placa za kurs wychodzi mi juz bokiem.
6
Bart 2016-11-29 05:32:17
2 zl/km? I jeszcze od tego 20% prowizji??
prowizja 2016-11-29 09:33:30
2,50 za zlecenie plus 5% od bezgotówki, podsumowując jazda po 2 zł mytaxi to jazda w cenie megi, a nawet taniej, z galerii na krupniczą 12 zł z czego dla Ciebie zostaje całe 8,90 :)
6
Wart 2016-11-29 11:30:15
Czy któryś z tych miłośników aplikacji, wysmiewajacych jazde w tanich liniach, zechce łaskawie wyjaśnić jaka jest różnica między nimi a tymi aplikacjami?
1
katon mlodszy 2016-11-29 14:37:28
Przecież stawka dwa za kilometr ( taryfa jeden) dotyczy tylko mercedes B. W innym przypadku jest to 2.3 /3.5 zł itd. Różnica jest taka że ja w październiku miałem 212 paragonów a średnia wartość to 37zł. Stawka efektywna wychodzi Ci 2.3 czy 2.4 zł za kilometr a nie 1.7 jak w tanich sieciach. Zarazem nie zależy mi na przekonywaniu do aplikacji bo i tak stałe jeżdżącch przybywa.
1
Wart 2016-11-29 15:50:17
A przy stawce 2.30 nie oddajesz prowizji?
2,80/4,20 2016-11-29 16:00:05
cenisz sobie brak skazania na jedną korpo. ??? wiec nie uwiązuj się korporacyjnym samochodem .... masz swoje jeździdło więc w każdej chwili możesz obrócić się na piecie i odejść a nikt nigdy nie zagwarantuje Ci co zarząd korpo wymyśli za pół roku.
Jak toyota to nie wiem ale Mercedes w Mytaxi wychodzi dużo lepiej niż gdybyś samodzielnie ten samochód chciał sfinansować. ... według mnie i tak zbyt drogo jak na realia taxi.
2,80/4,20 2016-11-29 16:06:03
różni się wszystkim z wynikiem ekonomicznym na czele przy spełnieniu jednego warunku koniecznego ... zastosowania stawek max jakie można tj. 2,80/4,20 słup, 2,80/4,20 gotówka Itaxi, 2,30/3,50 bez-gotówka Itaxi, 2,30/3,50 całe Mytaxi.
pol 2016-11-29 16:14:09
Ja mysle o przejsciu do Wawelu podobno zlecen im nie brakuje.
1
katon mlodszy 2016-11-29 20:23:54
A przepraszam to jest pytanie?? Jeśli jesteś w korporacji to płacisz abonament, jak jesteś betonem,, czystym,, to masz obrót około 4 do 5 k i cieszysz się z tego, tylko czy jest z czego!!!
2
?? 2016-11-29 22:35:39
jeśli w itaxi jest 20 % prowizji to z 5 tys oddajecie 1000 zł ??Jest to kwota brutto czy trzeba dopłacić jeszcze 230 zł vat???
katon mlodszy 2016-11-29 22:41:42
Nie ma takich prowizji. Przecież 2.8/4.2 tłumaczył. Prowizja za zlecenie 2zł a gdy bezgotówkowe to dodatkowo 5 procent( to w itaxi). I Taxi nie jest porównywalna z my taxi . My taxi nieco,, droźsza,, bo od zleceń 2.46 zł ale według mnie ze znacznie większą liczbą zleceń.
barbakan 2016-11-30 19:35:55
Potajemne spotkania hehe wkoncu po tylu latach zrozumieliscie ze jezdzicie ZA DARMO (pewnie samochody sie pokonczyły) zrozumcie wkoncu ze te stawki nie maja sensu. Podniescie ceny i wtedy sie rozniesie i bedziemy mieli z wami spokój. Bo ludzie jezdza z wami tylko dlatego ze robicie to za darmo a i w nocy niedziele i swieta za 1.98 pozal sie boze
5
Dart 2016-11-30 21:46:56
Powiedział gość jeżdżący po 1,84
3
tax 2016-11-30 22:02:31
Ale z postoju 2.30 :)
icar 2016-11-30 22:18:18
ja na postój nie mam czasu. Zanim dojadę na postój zawsze dostaję wcześniej zlecenie. No chyba, że o godz 11.00, ale wtedy na postajach można sobie tylko pospać, więc i tak wcześniej dostanę zlecenie z radia.
Rabaty w barbakanie to większa hańba niż brak czasówki! Jak to na was mówią ?RUMUNY??
2
barbakan 2016-11-30 22:24:10
2,3 dzien noc 3,5
poza miastem 4.6 noc i -week 7

Jadac z lotniska mam wiecej do granicy niz wy za cały kurs :)

kiedy ostatnio mieliscie paragon na 50+ 100+ a przepraszam wy macie zawsze 1.98
2
Orlando 2016-12-01 00:40:05
Zus od nowego roku 1174 zl
Oc podrozalo w 2016 roku srednio o 40%
Mechanicy podrozeli srednio o 20%
Czesci samochodowe podrozaly srednio o 15%
Od nowego roku akcyza na uzywane samochody starsze takich jak jezdzi 90% taksowkarzy wzrosnie o kilkaset procent
Lpg z 1.6zl kosztuje juz 2.25 zl
Wiec teraz wytlumaczcie mi panowie kierowcy oplacalnosc jazdy po 2.0 zl brak czasowki ????
3
Icar Taxi driver 2016-12-01 02:16:21
Icar jaki jest taki jest, spolecznosc trzyma sie razem, temat klientow pomine
W barbakanie taksiarz potrafi specjalnie jechac na wole justowska, zeby podkablowac drugiego, ze jezdzi na aplikacjach ;)
Reszta korpo ma prace glownie w dzien, o pracy w nocy moga zapomniec. Za to icar ma ruch ale za psie pieniadze, zreszta jak mega.
Przyszlosc to apki mobilne! I zeby stawki nie spadly! Tego sobie i Wam zycze.
Promocja -50% robi robote.
2
Normalny 2016-12-01 14:01:43
Icarowcy płaczą, a jak odbierali robotę innym to było dobrze... teraz Wam odbierają robotę MyTaxi, Uber, a nawet mega i wielkie skomlenie :) Nie jest nawet mi Was żal, a jak się patrzę na flotę Waszych aut to, aż bierze śmiech, na mieście zniknęły astry 1, ale u Was w sieci mają się dobrze, która normalna sieć ma u siebie peugeota 307 czy punciaka? :)
4
2,80/4,20 2016-12-01 15:19:29
porównanie ilości/wartości zleceń Itaxi i Mytaxi to temat rzeka. Ja jestem oklejony na Itaxi pomimo, iż Mytaxi daje za oklejenie 200 zł ... to uważam, że przy jeździe weekendowej bardziej się opłaca takie oklejenie. Gdybym jeździł cały tydzień to wydaje mi się, że lepiej byłoby okleić się na Mytaxi... choć to musiałbym w tedy zweryfikować. Co do ilości kursów przynajmniej w weekend ... na 10 kursów z Mytaxi mam 6-7 średnio z Itaxi w sytuacji gdy jest promocja 50% w Mytaxi. 90% kursów z Itaxi to bezgotówka tzn. minimalna opłata i w moim przypadku max. stawka. tak tak Panowie z Icara, Megi czy Barbakanu ludki zamawiają auto , które w nocy leci po 4,20/8,40 zł !!! nie wsiadają przypadkowo na postoju tylko zamawiają !!!!!!!!!!!!!!! Itaxi ma dużą średnią wartość kursu ... regularnie kursy po 100 -150 zł, praktycznie w każdy weekend taki kurs łapie przynajmniej jeden. Mytaxi sprawia bardzo pozytywne wrażenie bo co chwile pokazuje zlecenia gdzieś tam z miasta wolne a Itaxi milczy milczy a jak daje to zlecenie prosto na maskę albo terminówkę. Tak jest przy oklejeniu na Itaxi czyli w sytuacji gdy mam priorytet na zlecenia pewnie przy odwrotnym oklejeniu sytuacja zmieniłaby się ale czemu w tygodniu lepiej jeździć oflagowanym na Mytaxi to inna dyskusja.
2
2,80/4,20 2016-12-01 15:30:14
pod... kolegów po fachu to najgorsze sku... Bo nie mówimy, że ktoś rysuje korporacyjnego klienta na zawyżonej taryfie czy nie wbija rabatu wynegocjowanego z korpo. Tylko kolega kolegę pod...bo ten bez łamania przepisów próbuje zarobić więcej... w całkowicie uczciwy sposób. Ale to wina ludzi bo gdyby pierwszy, który podpie... dostał bęcki albo przynajmniej męskie ostrzeżenie to następny by się nie odważył ale to trzeba mieć jaja a nie wydmuszki...
2
2,80/4,20 2016-12-01 15:47:00
nie ma takich prowizji. realny koszt przy max stawkach i aucie w Dieslu to 22-23% koszt paliwa plus opłaty do aplikacji. Taka mi średnia wychodzi. Dlatego zaniżanie stawki w aplikacji nie ma sensu bo stosunek opłat do obrotu będzie nie atrakcyjny względem radia ... dobrze wychodzi 2,30/3,50 bardzo dobrze 2,80/4,20 z rabatami na bezgotówce w Itaxi i całe Mytaxi.
A teraz uświadomcie sobie, że koszt samego paliwa w tanich liniach to 20-30 % obrotu jeśli przyjmiemy standardowe auta bo jegomość co w Icarze co ma Eklase w bodajże 2,7 litra ON to chyba nie wiele ma po zatankowaniu.

2
icar 2016-12-01 17:30:14
nie ma tylko wawel i 919 w innych to nawet znajdzieszskody felicie, mondeo I, w barbakanie jeździ nawet audi 80 z 87r.
4
katon mlodszy 2016-12-01 20:26:09
W ferworze wywodów pojawiły się pewne nieścisłości. Rozumiem że pisząc o weekendowych zlecenia z itaxi miałeś na myśli że gotówki to 90 procent a nie jak napisałeś bezgotówki. Nie wiem czy my taxi płaci za oklejenie 200 zł. Zdaje się że tak było ale w przeszłości - kopi kruszyć tu nie będę. W moim przekonaniu my taxi wystarczające bo skoro mogę wykręcić ponad 240 paragonów z ogólną wartością około 8 k za listopad to jest cool.

Interesujące że na początku listopadał zagadał mnie taksówkarz z mega z pytaniem czy My taxi,, trzyma się kupy,, odpowiedziałem że ja miałem raport za październik ponad 7800a jak się okazało w jego przypadku było to 6600zł.

Przy czym zaznaczam że ja nie śpię w samochodzie.
3
Złotówa 2016-12-01 20:41:40
Katon młodszy . To skoro jest tak dobrze w my taxi to po co o tym piszesz? Nie wierzę w to że masz tak dobre serduszko iż zależy Ci na losie innych ! Więcej kierowców w my taxi = mniej zleceń dla Ciebie.
4
Normalny 2016-12-01 23:36:23
Gdzie masz felicie? w medze? audi 80 jest ok, co z tego, że z 87 roku, nie ma co porównywać z punto... zaraz zobaczymy może peugeota 107 czy toyote aygo?
Janek 2016-12-01 23:38:22
Ile wyszła prowizja z 8k jeśli można wiedzieć?
2,80/4,20 2016-12-01 23:44:26
Oczywiście chodziło o 90% gotowki w itaxi. 200 zł za oklejenie w mytaxi funkcjonuje jako ulga w opłatach za zlecenia a nie żywa gotówką... tak Mytaxi jeszcze miesiąc temu mi to potwietdzalo... w Mytaxi jest ok no ja nie twierdzę, że nie jest są za to nazwijmy to smaczki do wyciągnięcia choć jak napisałem głównie weekendowe bo gdybym miał kręcić cały miesiąc na taryfie to zapewne tak jak Ty skupilbym się na Mytaxi z powodu, o którym częściowo napisałeś.
1
katon mlodszy 2016-12-02 11:07:09
Z ulgą w opłatach przypuszczalnie masz rację. Nie oklejałem się więc nie dopytywałem.
katon mlodszy 2016-12-02 12:49:06
Prowizja wychodzi,, bogato,, czyli dużo ale masz możliwość odliczenia od prowizji przekazanych klientom kodów na bezpłatny przejazd. Jeden przekazany i zrealizowany kod to 30.70 ulgi w opłatach. W którymś tygodniu miałem trzy odliczone kody czyli ponad 92 zł. Zerknę na rozliczenie za ostatni tydzień listopada to podam ile jest prowizji za cały miesiąc. Przypuszczam że może to być między 550 a 600zł.
katon mlodszy 2016-12-02 15:03:27
Piszę po to aby odezwał się psychologiczny geniusz w tobie podobnych ha ha.
1
katon mlodszy 2016-12-02 21:24:21
Dokładnie prowizja za listopad 680. To kwota po uwzględnieniu odliczeń za kody dla klientów.
4
Ss 2016-12-03 08:01:22
Koniec promocji -50% Koniec mytaxi . Trupa ożywia na następną promocje. Hahaha
majki 2016-12-03 09:25:16
Zonk, promocja przedłużona do końca grudnia, sam osobiście znam 3 co przeszło z icara do mytaxi a ilu jeszcze jest takich to tylko Najwyższy raczy wiedzieć. Aczkolwiek bilans i tak chyba w firmie dodatni bo w biurze leżała cała paczka nowych kogutów. Katonie każdy z kierowców ma indywidualny kod w Mytaxi i podając go klient nawet już zarejestrowany ma darmowy przejazd za który tobie jeszcze odbijają z prowizji? Pozdrawiam
1
Ss 2016-12-03 09:55:26
Co nie zmienia faktu że od nowego roku będzie lipa. To zwykła kroplowka.. i nic wiecej. A wy się jaracie jak skrętem .
katon mlodszy 2016-12-03 11:52:46
Kod działa przy pierwszym przejeździe. Więc de facto musisz trafić do kogoś kto ściągnie aplikację my taxi i wpisze twój inne możliwości też istnieją...
1
katon mlodszy 2016-12-03 15:10:22
Jak sądzisz drogi teoretyku strategii i wizji firm czy My taxi w Niemczech to też tylko kroplówka czy może dojrzały podmiot. Generalnie oczywiśćie po okresie promocji będzie mniej kursów. Nie pomyślałeś że to jest taka strategia wejścia na rynek. Forma inwestycji i przejęcia części rynku. Za rok czy dwa taxi aplikacyjne zdominują rynek. Staram się raczej unikać wycieczek osobistych i ataków ad personam ale dość często poziom przemyśleń to żenada.
2
denim 2016-12-03 16:05:59
Aplikacje taxi juz zdominowały rynek. Oprócz itaxi i mytaxi przez apkę mozesz zamówić tez Icar, Mega, Barbakan, Eko no i ubera... z innymi sieciami nie miałem doświadczenia i nie wiem jak tam jest. Myślę, że płatności bezgotówkowe "przez aplikację" to tylko kwestia czasu.
1
Maciek 2016-12-03 18:21:14
Wiesz, to że coś w Niemczech jest dobrze rozwinięte i popularne, wcale nie znaczy, że u nas się przyjmie. Patrz przykład ebay i allegro, też rozwinięta firma na zachodzie, z dużym kapitałem i poległa przy naszym lokalnym allegro.
katon mlodszy 2016-12-04 09:43:06
Oczywiście nie znaczy. Niemniej poprzez takie akcje jak minus pięćdziesiąt zdobywają klientów. Wiem że większość klienteli,, wskakuje,, teraz w mytaxi że względu na promocję. Więcej teraz klientów mego podobnych gdzie wyznacznikiem jest cena.
Ss 2016-12-04 10:36:22
Nie róbcie ludziom wody z mózgu. Po okresie promocji w mytaxi
Są 2 max 3 zlecenia dziennie a tak to wieczne odpoczywanie racz im dać panie

nowy 2016-12-04 12:59:59
Jakie macie ubezpieczenie, oc + taxi czy jeszcze jakieś?
Zostaw swoją opinię o ICAR - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ICAR