logo ICAR

ICAR

Kraków

Opinie o ICAR

Stary wyjadacz marmolady 2017-05-19 14:21
Tak??? A kim jest w takim razie to cos co jezdzi bez czasowki za stawki z przed 15 lat???? Moze powinien dostac nagrode nobla z ekonomi???? Dla mnie kazdy kierowca z bieda sieci nie wazne ktorej to ekonomiczny geniusz i mam nadzieje ze w krakowie strajk zakonczy sie fiaskiem ja z przyjemnoscia patrze jak ekonomiczni geniusze z bieda sieci topia sie we wlasnym szambie i tylko komornicy zacieraja rece na glupote nie ma lekarstwa i bardzo dobrze na pochybel..........
5
Klient taxi 2017-05-19 14:34
Dlaczego piszesz ze gosc jest geniuszem zla???? Przeciez daje zarobic kierowcy taxi wiec o co chodzi??? Nie rozumiem klient zamawia przewoz i wg przepisow porzadkowych taxi ma prawo przejechac nawet 1 cm i podziekowac musi uiscic oplate na taksometrze jaka widnieje klient ma rowniez mozliwosc wyboru trasy przejazdu i kierowca nie ma tu nic do gadania wiec dlaczeho atakujesz kolege ??? Ja ostatnio jechalem z icarem z wicherkiewicza na dworzec jechalismy 55 minut wyszlo 27 zl kierowca chcial alejami ale ja sie nie zgodzilem bo ja chcialem dietla czemu mam jechac 1.5 km dalej jak ja chce najkrotsza droga a ze pan nie ma czasowki??? To nie moj problem tylko dlatego zadzownilem po icara bo maja taka mozliwosc i tyle moze mnie tez zwyzywasz????
3
Byly icar 2017-05-19 19:30
Podobno leci im na radiu ogloszenie lombard cslodobowy to po to ze jak nie bede mieli na abonament a nie beda mieli przy tych stawkach i bez czasowki to beda oddawac sie w zastaw jakiejs starej albo sprzedawac swoje narzady nerke itd
5
Klient taxi 2017-05-19 20:16
Glos rozsadku ha ha ha ha kazdy kierowca icara to glos rozsadku wiec parobki bedziecie mnie nadal wozic za darmoszke w najwieksze korki i specjalnie bede wam wybieral najbardziej zakorkowane trasy mam takie prawo i tak bede robil niech ktorys cos tylko burknie to odrazu do U.M.
3
x 2017-05-20 00:20
A ja jeżdżę w icar tylko weekendy biedaki z innych sieci . Co do klientów nie zdziwcie się jak kiedyś będziecie płacić normalne pieniądze za kursy bo icar zniknie z powodu waszej złośliwości, a wy biedaki tez stracicie jak icar owcy przejdą do innych korporacji i staną koło was na postoju. Mnie to rybka bo mam etat
Głos rozsądku 2017-05-20 01:20
Życzę Ci żebyś wyleczył wszystkie swoje kompleksy, pozbył się flustracji, zamówił kiedy prawdziwą taksówkę, zapłacił z napiwkiem i wyszedł z wozu jak gość.
1
Klient taxi 2017-05-20 04:31
Ja w przeciwienstwie do ciebie nie mam zadnych kompleksow jest jasno napisane ze nie ma oplat za korki???? Wiec o co masz pretensje??? Po co mam przeplacac za taryfe jak siedze w niej srednio 20 minut???? Dla mnie to nie ma zadnego znaczenia kierowca moze mnie zaniesc na plecach nawet wazna jest cena tutaj jest prosta pilka przeciez tych ludzi nikt nie zmusza do jazdy w icarze i medze oni sami podejmuja zlecenia i godza sie na takie stawki a ja z tego korzystam czy uwazasz ze ktos kto chce jechac icarem ma konpleksy??? Dla mnie liczy sie cena sami miedzy soba konkurujecie wiec miej pretensje do kolegow z icara nie do mnie do klienta prawda jest taka ze jesli mialbym zaplacic nawet 2xtyle to bym zaplacil i pojechal ale jak bie musze to po co ???? Pozdraeiam
3
x 2017-05-20 14:12
Ja bym wolał dać 3 zł więcej niż siedzieć godzinę w icar i jeszcze bym ci klimy nie włączył zawsze mogła nagle paść. Widocznie lubisz męskie towarzystwo panie z tbs. Co do kierowcy mógł policzyć za najkrótszą trasę i pojechać dowolną. Ja uwielbiam klientów którzy się spieszą bo wtedy też jadę Dietla zamiast alejami
Milo 2017-05-20 22:09
Brawo za odwagę, ja odszedłem i nie żałuję. Pracuje teraz na etat, może i robota cięższa ale mam normalny urlop, wolne weekendy i swieta,pracuje krócej- bo po 8 godzinach idę do domu( i nie martwię się czy będę mieć jak opłacić ZUS bo się weekend nie ułożył). Auto zajechałem na taxi i tego mi szkoda i jeszcze tego,że 2 lata wytrzymałem w tym syfie, mogłem odejść dużo wcześniej.
W tanich sieciach utrzymują się tylko ci,którzy traktują to jako dodatkowy zarobek lub maja 2 lata ulgowego zusu i małe wydatki własne ( mieszkanie w spadku, brak rodziny).

Do młodych taksowkarzy:
Ja tez się nasluchalem jaka to spoko praca, sam sobie jesteś szefem, sam decydujesz ile pracujesz i zarabiasz. A ch..a. nie słuchajcie bo szkoda życia. W praktyce wygląda to tak ze często zeby wyrobić dniowke która powinieneś wyrobić żeby praca była opłacalna siedzisz po 12 godzin. Zlecenie dodajesz raz na godzinę i to za 10 zł a w głowie ciągle ci siedzi "do dziś miałem zapłacić zus/abonament/rate za mieszkanie/przedszkole dziecka". A jak się auto zacznie sypać to wogole kaplica bo nie zarabiasz a opłaty zrobić musisz.
Żałuję że tyle czasu zwlekalem z odejściem.
Nigdy więcej icara
10
x 2017-05-20 22:43
Dokładnie tak jest że etat +icar =zarobek oczywiście kosztem czasu. Zacząłem 2 lata temu tak pracować zero oszczędności teraz 40 tys na koncie auto robione na bieżąco przyzwoicie wyposażone mieszkanie wczasy no ale ok 80 godz tygodniowo pracuje czyli tak jakby 2 etaty teraz zamiast siedzieć z żoną i dzieckiem siedzę w aucie takie życie
Icar ex 2017-05-22 08:25
Nie ma takiej możliwości aby zarobic w icarze cokolwiek,taka jest prawda,kto tego sprobowal ten wie,ze wszystko jest fajnie do czasu. Jazda ponizej pewnego progu w zaden sposob sie nie kalkuluje,bo koszta zzeraja,bylo tu o tym wiele razy. Widzialem wreszczie tego kolesia z eko w audi a8.1,60/km takim autem to kolezka nie jest w stanie zarobic nawet na bulke,naprawde sie dziwie ku..a!!!!!
8
Taxi x 2017-05-22 16:04
Co to za nowa sieć ma wejść?Wie ktoś coś?
stanley 2017-05-22 16:23
Zastanawia mnie tylko dlaczego jeździ tam tyle osób i narzekają, nie ma chyba problemu żeby zarobić na rękę 3000-3500, przecież taka kasa to niby nie rewelacja ale na etacie mając nad sobą bat też można podobnie zarobić a tutaj przynajmniej jesteś panem własnego czasu, na etacie pracując przecież też pracuje się na nocki i weekendy
pracowity 2017-05-22 18:15
Taksówkarze "nieroby" tak tu jadą po icarku bo wiedzą, że jak icar nie zniknie to oni za niedługą będą zmuszeni szukać etatu, a tego boją się jak ognia. Już nie będą mogli pospać dłużej i zrobić sobie wolne jak im się nie chce iść do pracy. A i na kawe i maszyny też cieżko będzie wyskoczyć w przerwie od pracy .
Piszą, że to cieżka praca!!!hahaha Siedzenie w aucie i wykonanie kilku kursow?!
Panowie większość ludzi dojeźdzając swoim autem do pracy w takim razie cięźko pracuje.Też stoi w korku ,czasem musi naprawić auto i jeszcze odłożyć na nowe.
4
xxl 2017-05-22 20:16
Dziś obserwowałem icara jaki zapiernicz jest w tej sieci stał bedaczysko 4 h taki ruch jest w icar ciekawe czy zarobi 500 dla sławka
2
x 2017-05-22 20:31
Pracuje na etacie i na taxi i jeździć 12godz zrobić 300 kilometrów za noc to nie jest lekkie. Na etacie pracuje 10 godz robie tylko 100 kilometrów i w tym czasie jestem w stanie wygospodarować 2,5 do 3 godzin przerwy więc ten bat nie jest taki zły. Icar dobry jak się ma etat i się płaci 300 zł zus a nie 1200
2
pracuś 2017-05-22 23:15
jak icar stoi 4 godz to znaczy że siedzi w firmowym aucie i odpoczywa bo zaraz idzie do pracy na etat
2
xxl 2017-05-23 13:20
Tak tak z tego co ostatnio widać na mieście większość icarów odpoczywa i dobrze niech chłopaki wypoczywają zamiast marnować paliwo bo tylko tyle z ich jazdy jest (przepalone paliwo na darmo) powodzenia w odpoczywaniu
2
Maxi Caz 2017-05-23 19:42
A tak z innej beczki.Jesli to czytają betony to niech wiedzą że nie znają ani dnia ani godziny.To co odwalają betony z pod galerii na pawiej i w kilku innych miejscach to już jest gangsterka i to nie taksówkarze choć może mają licencje ,to ja już dopilnuje aby je stracili.PRZYWŁASZCZANIE MIEJSC POSTOJOWYCH TAXI pomimo żę jest tam miejsce i grożby pod adresem innych taksówkarzy ,za to panowie betonowie jest utrata licencji i odpowiada się karnie.Jeszcze raz jakiś tępy debil podejdzie pod moje auto i wyjedzie z głupimi tekstami to niech ma świadomość że bedzie mógł wozić swoją babcie do kościoła swoich wehikułem czasu co nalicza za kurs podwójnie.Zrobie z wami wszystkimi pożądek musicie o tym wiedzieć .Ku..wy złodziejskie.Od jutra zaczynam wiec jak na pawią podjade a jakaś kur.a chciała by podejść to niech lepiej tego nie robi bo go szczysci jak kota po kisielu.
14
Artek 2017-05-23 22:16
Nie oplaca sie szkoda czasu i nerwow kursy po 10zl i czekanie na zlecenia godzine chyba ze sa korki wtedy sa zlecenia ale nie ma czasowki wiec sie nie oplaca a jeszcze te darmowe 10 minut
Grzesiek 2017-05-23 22:18
A od stycznia Zus w gore a stawki zatrzymaly sie w czasie
snowden 2017-05-24 09:55
Może nie o to morze ci chodziło. Zadziwiające jest że taka banda ciemniaków robi opinię ogromnej części uczciwie pracujących taksówkarzy. Wróć może do szkoły i poćwicz ortografię.
4
2,80/4,20 2017-05-24 10:22
no cóż towazystwo z Pawiej robi nam wszystkim opinie złodzieji a tanie linie robia nam wszyskim opinie frajerów i biedaków, którzy proszą sie o drobne za prace .... jedni jak i drudzu choć każdy na swój sposób sa szkodnikami.
11
xxl 2017-05-24 13:00
Wiecie dla czego icar niema czasówki?
Bo szczęśliwi czasu nie mierzą!!!
2
2,80/4,20 2017-05-24 13:09
A wiesz dla czego cala reszta taksowek ma czasowke ? Bo czas to pieniadz !!!!
2
xxl 2017-05-24 13:49
To taka szydera była ;)
1
x 2017-05-24 13:58
Tylko że szkodników z pawiej jest kilku a z icara setki i o medze nie wspomnę . Sam niszczysz rynek taxi stawkami 2 zł, a innych się czepiasz
3
xxl 2017-05-24 14:40
Ja kolego na cenniku mam czsówke i 2.3 niestety tylko 2.3
Mafia Stalina 2017-05-24 16:01
Spròbuj szczęścia biedaku, daje ci 5 minut i będzie to twój ostatni postój na Pawiej.
4
GRUCHA 2017-05-24 19:10
jaka to to mafia? kilku pajaców się zebrało i cwaniakują żal na nich patrzeć mafia w sandałach i skarpetach he he
6
Lpg 2017-05-25 20:45
Panowie korzysta ktoś z was z aplikacji mytaxi?
Są zlecenia jak mniej wiecej ilosc na godzine seednio oczywiscie
Dzieluje za prawdziwe odpowiedzi
!! 2017-05-25 20:49
powinieneś zadać pytanie: "na ile godzin przypada jedno zlecenie"
3
katon młodszy 2017-05-25 21:40
Sytuacja ze zleceniami jest zróżnicowana. Więcej zleceń jest naturalnie w okresie promocji ale w okresach bez promocji też absolutnie można dawać radę. W my taxi istotne jest ze system zapewnia więcej zleceń kierowcom.którzy już są aktywni ( taki samo napędzający się mechanizm) jednym słowem gdy będziesz realizował ich najwyższe poziomy -- czyli poziom złoty, będziesz też,, turbo kierowca,, wtedy najogólniej dostajesz więcej zleceń. Generalnie opinie tu niektórych współpracujących są tak dyletanckie że aż żenujące. Przeliczanie na godziny nie ma sensu. Podam Ci ujęcie tygodniowe i miesięczne w najlepszych miesiącach miałem około 210do 220 zleceń z aplikacji. Bierz pod uwagę że są to zlecenia gdzie średnie paragony to 28 czy 30 zł. Rekord średniego paragonu w miesiącu to býło 37 zł. Wynik tygodnia to býło 66 zleceń z aplikacji. Oczywíście średni paragon jest tak wysoki tylko wtedy gdy masz dużo lotnisk ( lotniska najczęściej są w zleceniach terminowych, a pierwszeństwo w terminowych mają ci ze złotym poziomem). Szczerze to komentowanie wypociny tych którzy twierdzą że z aplikacji dostaje się jedno lub dwa zlecenia dziennie to strata czasu.
8
Lpg 2017-05-26 00:07
A ile kasują za zlecenie i czy naprzykład huta chodzi jako tako czy odrazu start na stare miasto
No i czy auto starsze niz 10 lat bedzie ok
Anrzej 2017-05-26 11:28
jak nie masz na sobie "barw" mytaxi to dziennie zobaczysz może 3-4 zlecenia z dolotem po 4 km :D
1
Lpg 2017-05-26 11:40
Planuje odejsc z sieci bo 500 abonamentu wydaje sie troszke za duzo i dlatego pytam jake koszty beda w my taxi bo moze sie okazac ze bedzie 1000 przy podobnych obrotach (na cennkiu mam 2.3)
icar na ( za wsze) 2017-05-26 12:15
W icarku robie po 350 zlecen w ciagu 20 dni co to jest 220 .tylko ze srednia za kurs jest 10 zl
i 4000 kilometrów w korkach za darmo :)
1
Wojtek 2017-05-26 16:57
Nie wiem ile godzin jeździsz w miesiącu ale to staszna bida bo przy ok 200 zleceniach po ok 30 zł masz obrót 6000zł do tego płacisz mytaxi o ile kojarzę 2,5zł od zlecenia i 5% od bezgotówek których jest najwięcej. Czyli ok 1000 zł dajesz mytaxi, jak masz wysoki zus to jeszcze prawie 1200 zł, koszty paliwa myślę że też conajmniej 1000zl plus koszty amortyzacji samochodu, ewentualnie leasing lub kredyt no to więcej bys w biedronce na kasie zarobił a z tego co kojarzę to pisałeś kiedyś ze jezdzisz 10-12h dziennie 6 razy w tygodniu no to raczej kokosów nie zarabiasz. No widzę ze matematyka nie jest twoją mocną stroną. Powodzenia
7
katon młodszy 2017-05-26 18:22
Miło że odezwał się matematyk ha ha . Ogólnie mam uwagę czytaj ze zrozumieniem. Każdy kto jeździ w my taxi ma też, co chyba jasne, zlecenia z postoju, które stanowią około 25 do 30 procent obrotu. Więc wynik ogólny raczej zbliża się do 8 k lub czasami przekracza. Ja tobie życzę obrotu nawet 12 k. Nigdy nie zapłaciłem prowizji do my taxi w wysokości 1000 zł. Nigdy też nie twierdzíłem że jeżdźę 12 godzin dziennie. Odrób lekcje a później podejmuj dyskusję.
1
katon młodszy 2017-05-26 19:54
Drogi Wojtku w jaki sposób prowizja do my taxi może wynieść 1000 zł przy dokonanych założeniach??? Elementarz matematyczny zlecenie 2.46 zł ilosc 220 kwota 541zl. Bezgotówki z kwoty 6600 to z reguły około 5000 zł więc prowizja od bezgotówki to 250. Dokonaj dodawania. Oklejeni w my taxi odliczaja kwotę 150 zł od prowizji. Są również inne sposoby pomniejszenie prowizji ( kody na przejazd dla nowych klientów od kierowcy). Rozumiem że to może być za dużo informacji dla ciebie. Ale imię ladne
Wojtek 2017-05-26 23:01
Oj straszny filozof z Ciebie, Twoja ksywa też jest bardzo ładna : ) według cennika mytaxi prowizja od płatności aplikacją wynosi 5% netto wiec jeszcze vat placisz i nie dostajesz zwrotu bo chyba jesteś na karcie podatkowej no chyba że taki biznesmen jak Ty jest jeszcze vatovcem i rozlicza się na zasadach ogólnych. Jeżeli chodzi o to ile płacisz mytaxi to nie zdziwię się jak płacisz mniej niż ok 1000 zł w końcu jesteś chodzącą reklamą tej aplikacji. Może Ty w ogóle na Królowej Jadwigi siedzisz i jesteś marketingowcem bo z Twoich wypowiedzi tylko miód płynie w stronę mytaxi i jak tam nie wspaniale. Cieszę się ze jesteś zadowolony, każdego satysfakcjonuje co innego.
5
Lpg 2017-05-27 01:53
Czyli tak 2.5 od zlecenia i 5% od bezgotowki
ile czasu czekasz na kase za bez gotowki to wazne bo widze ze jest ich wiekszosc no i co z rejonami w ktorych mytaxi jest chodliwe czy niema znaczenia
Wieńczysław Nieszczególny 2017-05-27 09:38
2 zeta od każdego zlecenia plus 5% od bezgotówki co daje sumę netto a do tego doliczają ci 23% vat, i łączna kwota za kurs wychodzi ci raczej kiepska dajmy na to np że zrobisz kurs za 20zł ( kolega niech nie pitoli że średnia to 30 bo sam często miałem kursy i po 12 zeta ) ale jedziemy...robisz kurs za 20 zeta z tego odliczą Ci 2 zeta..zostaje 18. Od 20 odliczą ci 5% czyli 1zł.. już ci zostaje z kursu 17 zeta.. i teraz od odliczonych 2zł+1zł doliczą do tego 23% vat czyli 0,69zł.. i masz ogólnie od kursu wartego 20 zł odjęte 3,69.. czyli kursa zrobiłeś za całe...16,31złocisza. Dziękuję bardzo, wolę nadal jeździć na betonie. aha..co najlepsze.. tu się można uśmiać ale to jest czyste kurestwo... jeśli klient da Ci napiwek, powiedzmy 10% od wartości kursu czyli w tym wypadku 2zł to od napiwek doliczają do kwoty ogólnej i od niego też odliczają ci te % i vat... no kur.. chyba na całym świecie napiwek jest napiwkiem.. a nie żeby jeszcze napiwkiem dzielić się z firmą... kur.. to się nazywa kalkulacja jak doić kierowcę nawet z napiwku :D
7
Lpg 2017-05-27 12:46
No to bardzo nie ciekawie bo wychodzi na to ze jezdzisz jak by z mega naklejką ;p
2
katon młodszy 2017-05-27 18:16
Ogólnie to też się cieszę że ty się cieszysz. :-). Merytoryka jest tu mniej więcej jak prezentuje,, Wieczyslaw Nieszczegolny,,. ,, Miałem zlecenia po 12 zł więc jak możliwa jest średnia 30?. Ja miałem zlecenia po 9.35 zł a mimo tego jak przed chwilą zerkałem średnie zlecenie z aplikacji to 36bezgotówki a dla gotowek 30zl. Co ma wspólnego pojedyncze zlecenie że średnią???

Nowy 101 2017-05-27 23:20
Są klienci to znaczy jest zapotrzebowanie, nie każdy musi stołować się u Wierzynka
https://www [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] com/watch?v=GfLIbbmoIb0
Pozdro dla bieda sieci i ich klientów.
1
Wieńczysław Nieszczególny 2017-05-28 04:25
No to gratulacje jak robisz kursy po 9,35zeta i od tego pobierają Ci prowizje 2 zeta, 5% wartości kursu czyli 0,46zł doliczają vat.. ( 0,56zł ) to kurs wynosi... 9,35-2zł -0,64zł - 0,56zł czyli.... UWAGA::: 6,33 zł!!!! boshhhh to u mnie trzaśnięcie drzwiami kosztuje drożej niż ten bida kurs w mytaxi u Ciebie :D a gdzie dolot po "klyenta" zapewne ze 3km :D
4
icar 2017-05-28 16:14
to nie jest forum icar tylko betonów :)
1
beton 2017-05-28 16:30
Fajnie się jezdzi po 2 zł w nocy z patologią?!
Frajerzy!
2
ja 2017-05-28 19:10
Nie zdajecie sobie sprawy ze jezdzac dla icara megi czy barbakanu jestescie okradami wy i wasze rodziny (nie wspomne o eco) stawki rzedu 1.8 w tych czasach to grabierz w bialy dzien na wlasne zyczenie i nic sie nie zmieni dopuki sie nie obudzicie
Wracasz do domu po 10h i mowisz zonie masz tu 50 zl na zycie reszta poszla na paliwo
a na zus i abonament zarobie za tydzien moze
nie jest tak? pomysl na spokoju jeden z drugim Stawki musza byc wieksze ludzie i tak pojada. Zastanowcie sie
6
Zostaw swoją opinię o ICAR - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ICAR