logo ICAR

ICAR

Kraków

Opinie o ICAR

Prawilny 2017-07-23 08:00
Boli Jakubie oj boli specjalnie to wkleilem i bylem pewien ze to skomentujesz teraz dokladnie wiem kim jestes....... uderz w stol a nozyce pierwsze sie odezwa pozdrawiam P.Jakuba kierownika ktory zarabia 6500 zl i jezdzi w Uber
6
Gumis 2017-07-23 09:22
Mega obniżyła abonament? Ciekawe czemu.
1
Jakub 2017-07-23 10:01
W internecie jest wszystko i do każdej teorii można znaleźć potwierdzenie. Sztuką jest czerpanie wiedzy z wielu źródeł i samemu wyrabianie sobie opinii na dany temat a nie oglądać TVP i mówić, że PIS jest cacy.
Boli Cię to, że jestem na etacie?? Tobie chyba nie chciałoby się tak pracować.
Prawilny 2017-07-23 11:00
Nie nie boli nie jestem zawistny tym bardziej zlosliwy szanowny Jakubie ja nie musze sobie wyrabiac zdania na temat srubera tutaj jest wszystko czarno na bialym kazdy kto tam jezdzi lamie prawo czyli piszac ogolnie jest oszustem nie wazne czy ma dzialalnosc czy nie rozumiesz???? Twoja opinia w tym temacie dla mnie nie ma zadnego znaczenia jest ustawa o transporcie drogowym taksowka osobowa i co trzeba spelniac by moc zarobkowo wykonywac przewoz osob kazdy z was lamie ta ustawe dlatego na razie jestes zwyklym oszustem ktory lamie polskie prawo wiec dyskusja z toba nie ma sensu z drugiej strony ty nie masz po kolei w glowie pracujesz na etacie potem wsiadasz do samochodu i wozisz ludzi pomyslales co z ich bezpieczenstwem??? Zastanowiles sie ???? Zreszta jak mozna zaraviac 6500 zl na miesiac a po pracy szmacic sie jakims nielegalnym przewozem osob??? Nie rozumiem Pana.i pewnie nigdy nie zrozumiem nie pozdrawiam
9
...... 2017-07-23 12:25
Powtarzacie sie!!! nic nie wnosząc
jakup śmieciu tyle razy proszono cie do zniknięcia z tego forum a ty nadal agitujesz i utwierdzasz mnie w przekonaniu o swojej osobie ty(bardzo wulgarne słowo)
Wez sie za uczciwą prace i przestań okradać rodziny uczciwie pracujących ludzi!!!
3
Slawek 2017-07-23 12:36
Bylem w Biedronce pare rzeczy i 200 zl, za prad przyszedl rachunek podwyzka , od nowego roku zreszta jak co roku zus pojdzie w gore a my od tylu lat na tych samych stawkach przeciez to sie robi wolontariat a nie praca. Jezdzimy nocki piatki soboty, niedziele, swieta i juz nawet klienci mowia ale tanio. Jak to slysze to az mnie skreca jak tak dalej pojdzie no zarobimy na WACIKI
były Icar Taxi Driver 2017-07-23 13:09
Nie wiem czy smiac sie czy plakac?
Cale forum zawalone jakimis wypocinami lewusa jakuba. Naprawde nie wspinacie sie na wyzyny intelektualne, z lewusem, co jest za tepy, zeby zdac egzamin i wyrobic licencje. Bierzcie przyklad z Kolegow z GAP-u. Nie lepiej go tak zamowic i podyskutowac w obecnosci ITD, Policji, Kontroli Skarbowej i Urzednika? Z doswiadczenia powiem, ze wtedy tego typu jakuby, nagle zapominaja jezyka w gebie xD
12
Jakub 2017-07-23 15:14
ITD, Sądy i Policja nie wiedzą jak reagować na zatrzymanie kierowcy Ubera ale Pan wie tym, że jest on nielegalny. Co Pan robi na Taxi? Zakładaj kancelarię.
O jakim bezpieczeństwie Pan napisał? Jeżdżę samochodem nowym, sprawnym i posiadam prawo jazdy kat.A,B,C i jestem w trakcie robienia uprawnień D i E. Samochód ma wykupione AC,NW z pełnym pakietem nawet zagranicą. Każdy klient wie z jakim kierowcą jedzie, ma numery rejestracyjne, imię i nazwisko , nazwę działalności, model pojazdu i jest pewny, że kierowca ma aktualne zaświadczenie o niekaralności.
Bezpieczniej jeździć Passatem B5 z dziadkiem za kierownicą lub z głąbami którzy nie potrafią dwóch zdań na tym forum sklecić?

Do Sławek - Kierowcy taxi nie chodzą do Biedronki i nie kupują na promocjach !!! ZUS urośnie tylko dlatego, że rośnie płaca minimalna. Osoby które nie opłacają składek minimalnych nie poczują żadnej różnicy.

Do ..... - Pracuję uczciwie na etacie i po za nim. Śmiem twierdzić, że ciężej niż Pan.

Do były Icar Taxi Driver - GAP-y są niegroźne. Jakby stali się moimi klientami to :
- paragon otrzymali - drogą elektroniczną - potwierdzenie akceptacji danego użytkownika widzi obecnie każdy kierowca
- jak nie wysiądą - dzwonie na policję i zgłaszam napaść
- Urząd Skarbowy - płacę podatki zgodnie z przepisami - zupełnie niegroźna instytucja.Nie pobieram pieniędzy od klienta (jego konto obciążą Uber). Sprawa krystaliczna
- ITD - nie jestem taksówką , nie mam koguta, nie jeżdżę Bus-pasami, nie stoję na postojach (nie mam na to czasu).
-Policja - nie złamałem przepisów ruchu drogowego

Nawet jak to nie przyjmuję mandatu i sprawa trafia do sądu. Uber wkracza do akcji. Mam też gwarancję zwrotu ewentualnych sankcji finansowych. Czytacie czasem "Kierowca Ubera ukarany mandatem 8000zł!!! Później widać na stronie UM "sprawa w sądzie - odwołanie" , a potem temat znika. Naprawdę Was to nie zastanawia??


2
.... 2017-07-23 19:55
Jesteś zwykłym oszustem
A na GAP i tak trafisz i przed sądem sie zesrasz OSZUSCIE!!!
6
osoba z icara 2017-07-23 20:30
szukam jakis inforamcji na temat zarobków itp ktoś moze coś ma , szukałem i znalałem tylko opinie na gowork i http://mojepobory.pl/icar/icar/ ktoś sie wypowie pozdrawiam
Baloo 2017-07-24 05:34
Czyli co? zmiany dla nas ,jazda bez czasówki i 2000zl kary za zawyżanie opłaty za kurs.
Zmiany dla Jagupkow ,licencja =taksometr=kasa fiskalna ,zmiana dla Jagupka wiercenie dziur w desce!! + jazda bez czasówki bez mnożników za 1,30zl .....
Baloo 2017-07-24 05:39
I tu chyba jest odpowiedź dlaczego Mega podnosi stawki i zmniejsza abonament ...BRAK czasówki.
Jakub 2017-07-24 06:34
Popieram każdą ze zmian i dodałbym brak archaicznej kasy i taksometru + wymóg nowszych samochodów. W zamian polatam buspasami. Egzamin bez topografii zrobi każdy w tydzień.
Mega podnosi stawki w reakcji na zapowiadaną ustawę? Bzdura. Podnosi stawki ponieważ popyt na jej usługi jest tak duży, że nie są w stanie zrealizować wszystkich kursów więc podnoszą stawki. To jest normalne zachowanie biznesowe!! I tego Wam brakuję. Nie ma ruchu to ponieśmy ceny.. Brawo Mega!! Uber robi to samo za pomocą mnożników.
1
Baloo 2017-07-24 06:47
Czy Ty umiesz czytać ,obowiązywać będą stawki ustalone przez miasto ,o mnoznikach zapomnij ,egzamin będzie z topografii bez kursu.
1
Konrad 2017-07-24 08:19
Witam, czy ktoś może mi wytłumaczyć na jakiej zasadzie jeżdżą transferowcy? To chyba też jest temat dziwny,a jest ich bardzo dużo. I dlaczego coraz więcej taksówek na licencji krakowskiej, jeździ bez herbow? Ktoś to w ogóle kontroluje?
1
Qanty 2017-07-24 09:32
Moim zdaniem rozpasanie wszelkiej maści oszustów to wynik paraliżu władz na najwyższym szczeblu.
Brak woli politycznej...Jak ktoś ładnie napisał... Czym ten stan jest spowodowany można się tylko domyślać.
2
Jakub 2017-07-24 09:39
Jazda taksówką to jak jazda ze znajomymi. Dlaczego niby taksówkarz może wozić dzieci bez fotelika a ja nie??
Zasady jakie powinny obowiązywać:
-samochody co najmniej segmentu D nie starsze niż 10 lat
-obowiązkowo klimatyzacja
-nienaganny stan techniczny
-konieczność wystawiania paragonów
- samochód ubezpieczony OC/AC/NW
-możliwość naliczania opłat na podstawie GPS (mamy 21 wiek)
- czytelny cennik

Koniec.. Żadne pseudo kursy i pseudo egzaminy nic nie zmieniają. Niech decydują klienci.

W środę wieczorem będę jeździł Icarem. Zdam relację z pracy.
₪₪₪₪₪₪₪₪₪ 2017-07-24 10:57
Icar wycenia z gpsu ma kase fiskalną i taksometr czyli sie da jak sie chce!
Jakub 2017-07-24 11:06
Da się oczywiście. Równie dobrze można jeszcze krokami zmierzyć przejechany dystans dla potwierdzenia. Taksometr to relikt - gps pełni tą samą funkcję i ma wiele dodatkowy. Kasa fiskalna to zrozumiałe dla osób które płacą gotówką. W pozostałych przypadkach wystarczy paragon drogą elektroniczną lub faktura. Ważne by było ewidencjonowane.
Baloo 2017-07-24 14:47
Taksometr to relikt,a jak niby chciałbyś zalegalizować GPS jako urządzenie?
Jak zrobisz już kat.CE i będziesz jeździć ciężarówkami to spróbuj jeździć bez tachografu i przy kontroli powiedz ITD że nie używasz tachografu ponieważ tachograf to relikt.....ku r w a od dzisiaj ziemniaki w warzywniaku będę ważyć na tablecie przecież waga to relikt!!
15
Qanty 2017-07-24 15:45
Nie będzie też płacił viatol GPS pokaże jakimi drogami jechał.
2
Ororo 2017-07-24 16:34
Panowie ale o czym tu dyskutowac z delikatnie umyslowo uposledzonym Jakupem Jakup nie wie co to legalozacja taksometru i po co ona jest bo niby skad gosc ma tak sprany beret ze kocha uberka lewego frajerka ze kazde urzadzenie pomiarowe ktore musi byc w zarobkowym przewozie osob uwaza za relikt on wierzy w gps i ubera.... i paragony on line Jakup ja ci powiem tylko tyle nie idz na taxi bo po co jezdzij sobie dalej uberkiem i mam.nadzieje ze cie G.A.P zlapie razem z I.T.D a tam panowie mandacikiem w wysokosci 10 tys wytlumacza ci po ca sa relikty nie pozdrawiam p.s. Jakup sluszalem ze ty masz kozie geny czy to prawda?????
14
Xxxx 2017-07-24 17:40
Każdy sklepoqy GPS ma dokładność ok +- 20m. Ktoś powie niewiele. Ale ilość km plus ta dokładność to się robią setki metrów. W tunelu np. Nie ma wogole zasięgu. Istnieją programy pozwalające fałszowanie namiary GPS. Oto dlaczego taksometr musi być wymagany....patologicznych innowacyjnyjakubie
3
jeszcze nie taxi 2017-07-24 19:04
Witam czytam to forum i podziwiam waszą cierpliwość do tego Jagłupka, pewnie lata wożenia różnej maści gości wyrobiły w was tę cechę. Ale w gruncie rzeczy ja nie o tym, tylko o innej patologii, którą przedstawił mi kolega. Piątek ok 22;20, koniec meczu Wisły, potrzebuj e pilnie taxi, dzwoni na 919, Wawel, Barbakan I car, wszędzie bez skutku, w desperacji wybiera numer do ekogroszku....... ZA DWIE minuty będzie samochód, zamówiony na adres Reymonta 22 - stara hala Wisły. Po 15 min czekania dzwoni automat że samochód czeka, ale on go wcale nie widzi dzwoni na centralę a tam przemiła pani dopytuje czy adres pod który zamawiał to jest od strony 3 Maja czy od Błoń. Ręce opadły. I to też patologia na którą i z którą trzeba walczyć. Na szczęście dwójki go uratowały.
2
junak 2017-07-25 11:54
Taa i sam sobie bucu nawet dales lajka...twoja stara niech nie chodzi na badania do ginekologa bo to przeciez relikt...niech da kase pierwszemu facetowi na ulicy zeby ja przebadal..toz to bedzie dopiero innowacja. Swoja droga nabieram pewnosci ze to juz robila i ty z takiego badania powstales..tfu..masz syf zamias mozgu...i znowu cie wypunktowalem :)
10
Baloo 2017-07-25 13:55
Wiem do czego służy tachograf mam z nim do czynienia 21 dni roboczych w miesiącu ,oczywiście przeznaczenie tachografu jest zupełnie inne ,ale jak sam napisałeś jest urządzeniem pomiarowym tak samo jak taksometr jedno i drugie zalegalizowane ,nie znam urzędnika lub urzędu który legalizuje GPS.
6
lol 2017-07-25 15:21
Tak tylko co jak klient zgubi sygnał gps albo co gorsza ty zgubisz sygnał i sie zesrasz bo nie trafisz taka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] innowacja niewiem jak dojechac do niewiem gdzie jest dana ulica
3
Ciekawski 2017-07-25 17:06
Mam pytanie do osób które już pracują w zawodzie trochę. Mieliście taką sytuację, że UM wezwał Was na kontrolę? O co im chodzi? Profilaktyka sprawdzająca taksówki czy musiała być skarga?
1
Przemyslał 2017-07-25 17:31
Średnio co 5 lat wzywają profilaktycznie na kontrol. Herby naklejki papiery koło gaśnica...
3
Jakub 2017-07-25 18:49
Mam zdany egzamin państwowy (z topografii również) i nie nauczyło mnie to nic a nic !! Kraków znałem dobrze ale po rozpoczęciu współpracy z Uberem okazało się, że moja znajomość była słaba. Obecnie znam Kraków dobrze ale zdobyłem uprawnienia taksówkarskie znając słabo...

Do Przemysław - koła już mieć nie trzeba
olo 2017-07-25 18:51
Koła podobno nie trzeba tylko zestaw naprawczy wystarczy
A zapytam czy apteczka jest obowiązkowa?
Baloo 2017-07-25 20:58
Ok. miałem podobnie,ale mimo wszystko jest to jakaś forma selekcji skoro 90% kiero jeździ w Eco tylko dlatego że ma problem zdać topografię,czyli coś z nimi nie halo:))
2
Qanty 2017-07-25 21:42
Czy kierowcy eko bez licencji lub na licencjach gmin sąsiednich też jak Uber uważają się za legalnych i innowacyjnych ?
4
pytanko 2017-07-25 23:03
Słyszałem ze icar wprowadza zmiany tzn szybki 1km i czasowke prawda to???
stary 2017-07-26 08:37
Zbliza sie pierwszy i 500 zl trzeba zanies w zebach Darusiowi i Slawusiowi, szkoda ze oni maja na nas wyrabane nawet MEGA podniosla ceny a my smigamy za grosze, dzisiaj dzwonie o prace moze sie uda trzymajcie kciuki bo w icarze piekne czasy minely bylo dobrze na poczatku teraz lipa
2
pytanko 2017-07-26 08:45
Czyli to tylko wymyślone pogłoski z tymi zmianami?
icarusek 2017-07-26 10:45
dziś byłem na centrali i mam aktualne info żadnych zmian nie będzie podwyżka może być jedynie abonamentu
7
icarek 2017-07-26 11:23
Widocznie ciebie nie lubią.
Dzwoniłem przed chwilą i w drugiej połowie sierpnia zmianiamy stawki oraz likwidują gratisowe 10 min .

Jakub 2017-07-26 15:36
Mega jeszcze jeździ na starych stawkach. Od kiedy mają mieć podwyżkę?
katon młodszy 2017-07-26 17:00
Zmiana polega na wprowadzeniu startowego w wysokosci 7 zl i tzw szybkiego kilometra, czyli taksometr nalicza powiedzmy po przejechaniu 200 m.. Pachnie to w twoim przypadku brakiem odrobionej pracy domowej( nie zauważyłeś zmiany). Niewiarygodne.
5
Jakub 2017-07-27 04:24
A widzisz :) Jak zgodne jest to z prawem? Tzn interesuje mnie sprawa tego szybkiego taksometru. Myślałem, że cennik ma być jasny i naliczany przez taksometr tzn. 2zł za km i koniec ... a nie że pierwszy km ma 200m , drugi 400m itd...
Jak miałem zauważyć zmianę ? Szybki km jest gdzieś opisany??
Baloo 2017-07-27 06:39
Tylko pierwszy ,temat stary jak świat,dorożki 100 lat temu już to miały. ;)))
1
barbakan 2017-07-27 07:13
Uberowiec zastanawia sie czy taksometr działa zgodnie z prawem ja zwarjuje ! Koniec swiata witia wierzchem jedzie ___jak to na kocie?!
12
Beksa 2017-07-27 08:49
Wicia :) ale dobrze piszesz, koniec świata, tu też nadal trwa koniec świata, ciągle odpowiadacie temu trollowi a on się nie chce wynieść, bo jak się go tu karmi, to jest mu tu dobrze, nie piszcie do niego, świata nie naprawicie a jego tym bardziej.
5
Qanty 2017-07-27 11:48
Wy się z uberowca nie śmiejcie w kraju w którym władze najwyższego szczebla patrzą przychylnym okiem na taką działalność mimo oczywistych olbrzymich strat dla budżetu.
Amber Gole to przy tym był pikuś.
2
Jakub 2017-07-27 16:13
Jaka strata jest dla budżetu? Bo nie rozumiem tego i chyba jesteś w błędzie? Amber Gold? Przecież to mały przekręt. Popatrz na jakie sumy dymają ludzi SKOK-i i ciągle działają.
xxx 2017-07-27 19:30
2
xxx 2017-07-27 19:32
kliknąc w tekst ustawy otworzy się całość
Jakub 2017-07-27 21:29
Widząc nick wiedziałem, że to niedoczytane z Twojej strony. Najłatwiej znaleźć niesprawdzone źródło zamiast opierać się na sprawdzonych stronach ( pisałem kiedyś, że na potwierdzenie każdej tezy znajdziemy potwierdzenie w internecie).

Link - http://serwisy.gazetaprawna.pl/transport/artykuly/1060577,uber-kierowcy-licencje-taxi.html

Dla osób którym nie chcę się czytać:

Korporacja taxi lub pośrednik ( bo mają być traktowane tak samo ) za brak uprawnień kierowcy z nimi współpracujących może zapłacić 100 tyś zł kary - mowa jest o badaniach technicznych, OC i NNW .

Ciekaw jestem jak będzie wyglądał projekt ustawy w całości..

Wczoraj (środa 26.07) jeździłem iCarem od 18 do 23 (5 godzin od deski do deski) . Jutro pochwalę się osiągnięciami..
...... 2017-07-27 23:31
Znając ciebie icar będzie najnajnajnajnaj a uber fuuuuu
Zostaw swoją opinię o ICAR - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ICAR