Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-07-08 19:53:02 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o ICAR - Kraków. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
Mikołaj Święty - 2009-09-05 02:22:34 odpowiedz | cytuj
Witam,
niestety nizsze ceny za przewozy przez firme ICAR sa zludne. Jest to czysty chwyt marketingowy bazujacy na stalych cenach bez wzgledu na wszystko, (np. odleglosc jaka pokona kierowca i wogole) a tak nie jest!!! Zapewne wiekszosc klientow tej firmy nie przeliczala swoich kursow! Ja osobiscie postanowilem to sprawdzic przy okazji wyjazdu na impreze. Z pkt A-B (odl. 3.2km - 25 min. spacerem)! 13,- ;Droga powrotna (ta sama odleglosc) 17,- !!! Za co???!!! Kierowca mowi, ze musial krecic i objezdzac, ale co mi do tego, kiedy icar mial liczyc za odleglosc wg nakrotszej trasy???!!! N I E P O L E C A M ! ! !
ps. koszt taryfy, hmmm??? 0-800xxxxxx za free + tylko koszt trasy przejazdu, ok. 2,70 km = 8,10 + ew. wejscie do taryfy (co nie zawsze jest liczone jak zamawiasz przez telefon, ale niech bedzie) 5,- = = 13,10 -> gdzie ta super oplacalnosc ? ! ! !

Nie polece tej firmy dalej i pozostane przy starych kontaktach.
Krakus - 2009-09-10 20:27:04 odpowiedz | cytuj
Praca niby super, małe wymagania ale jak sie odliczy koszty i haracz dla centrali (35 %) zostaje troche mało. W nocy sporo jazdy w dzien juz raczej kicha, usnąc w aucie mozna. Oczywiście trzeba doliczyc lipne kursy, czyli takie gdy nie ma klienta. Jak się auto zepsuje to i miesieczny dochod staje sie ujemny (mnie padla skrzynia), stałem 5 dni i 700 zostało u mechanika a cały miesiac nawet nie wyszlo na zero. Tak na chwile moze byc ale rodziny za to nie utzrymacie. Co do cen to podobne jak taksówki w dzien, w nocy juz znacznie taniej ale dojazdy strasznie dalekie.
janusz - 2009-09-11 23:28:27 odpowiedz | cytuj
mnie praca odpowiada.pełna swoboda doboru dni i godzin pracy.Zarobki całkiem przyzwoite.Lubię jeździć więc praca sprawia mi przyjemność.Może mam inne rozliczenie z centralą ale ja płacę tylko 2,30 zł za każde zlecenie.Cała reszta z kursu jest dla mnie!! Od dwóch dni możemy wjeżdżać w nocy do strefy B.Bardzo to ułatwiło pracę. Jedyny minus to wrogość taksówkarzy
inga - 2009-09-12 02:09:15 odpowiedz | cytuj
ok
anonim - 2009-09-14 21:13:38 odpowiedz | cytuj
Krakus - 2009-09-10 20:27:04

wiesz jakie to musi byc aut zeby przy staniu siadla skrzynia ja do pracy dojerzdzam codzien 100 km i zarabiam 2500 zł 24 dni dojazd to jest 2400 km za sam dojazd do pracy a w icar jak zrobisz 100 km to juz troszku zarobisz wiecej niz 100 zl
JUREK - 2009-09-14 22:33:45 odpowiedz | cytuj
PRACA OK WIECEJ JAZDY NIZ TAXIZAROBKI WPORZO JESLI KTOS CHCE JERZDZIC PO 5 GODZ DZIENNIE TO NIIC NIE ZAROBIJAK PRACA TAKA PŁACA DAWNE POWIEDZONKO JEST OK
Magda - 2009-09-17 09:11:15 odpowiedz | cytuj
Wczoraj pełna nadziei zamówiłam iCar z Galerii Kazimierz pod Almę na Olszy i zapłaciłam ... 15zł!! I to ma być konkurencja dla taksówek. Nie skorzystam już nigdy więcej.
hapek - 2009-09-20 15:38:41 odpowiedz | cytuj
Wrogość taksówkarzy przejawia się nawet na forach internetowych. Wypisują bzdurne zarzuty. ICAR za 24 kilometry w sobotę I strefie liczy 50 zł. W Taxi Barbakan w/g cennika wyszłoby 60. To jest niemal siedemnaście procent taniej niż w TAXI. Byli zomowcy z taksówek - dajcie sobie spokój z tą propagandą.
* - 2009-09-21 21:04:43 odpowiedz | cytuj
kultura wypowiedzi godna podwożnika
bebe - 2009-10-04 16:20:08 odpowiedz | cytuj
O drugiej w nocy z Placu Matejki na Grota Roweckiego z iCarem 48 zł.Z kogo wy robicie wała?????????
bebe - 2009-10-04 16:22:18 odpowiedz | cytuj
hapek wole być zomowcem z taxi niż bucem z iCara
edek - 2009-10-07 18:23:18 odpowiedz | cytuj
taksowkarze przestancie robic jaja przeciez to wy mieliscie monopol na przewoz osob i waliliscie ceny z kosmosu icarem jest prawie polowa taniej narzekacie bo nie macie jazdy wszyscy jerzdza icarem
Pinki - 2009-10-16 16:36:38 odpowiedz | cytuj
No to wlasnie widać jak się milicjanty na emeryturkach plują.

os. Kalinowe - Radzikowskiego pod BP zapłaciłem w nocy 25 zł !
taxa około 50zł czas dojazdu podobny czekałem na i-car 7 min
Pinki - 2009-10-16 16:36:42 odpowiedz | cytuj
No to wlasnie widać jak się milicjanty na emeryturkach plują.

os. Kalinowe - Radzikowskiego pod BP zapłaciłem w nocy 25 zł !
taxa około 50zł czas dojazdu podobny czekałem na i-car 7 min
taryfiarz - 2009-10-22 17:54:21 odpowiedz | cytuj
Słuchaj kłamco(=OSZUŚCIE) z Icara.Kurs który podałeś w nocy taryfą nigdy nie kosztował 50pln,tylko 40,-to po pierwsze .Po drugie od 5 października kosztuje dokładnie 28pln,więc jak chcesz coś pisać, to pisz prawdę ,a nie łżyj jak pies.
Kaczor - 2009-10-26 20:39:35 odpowiedz | cytuj
Prawda jest taka że i car to banda cymbałów którzy nawet krakowa nie znają nie ukrywam że jeżdze na taxi i nie lubie ich bo przez nich musze sie teraz martwić jak dzieci nakarmić a nie każdy taxiarz jest złodziejem niektórzy normalnie pracują a i teraz jezdzimy niemal w takiej cenie jak oni tylke że my znamy kraków
Jarek - 2009-10-28 10:04:21 odpowiedz | cytuj
Barany z TAXI co wy wogule chcecie nie pasuje wam ze w TAXI zarabiacie mniej zatrudnijcie sie w ICAR i nie płaczcie, co z tego ze znacie kraków teraz sa nawigacje pojezdzi sie troche to i kraków sie bedzie znało. A co do waszej wojny jak mi jakis frajer z taxi zrobi cos z autem odwdziecze sie tym samym oby nie trafilo na waszego furaka nara ZOMOWCY
zorkadar - 2009-10-29 05:57:06 odpowiedz | cytuj
Buraki pewnie myślą że żyjemy w średniowieczu i nie wiedzą co to nawigacja:) , a i tak obsługa takiego urządzenia to dla nich pewnie czarna magia.
W ogóle nie rozumiem argumentu "my znamy Kraków" kur....... gdzie my żyjemy..........chyba tylko w Polsce takie bzdurne przepisy jak egzamin z topografi funkcjonuje?.
CYMBALE Z TAXI NIE PASI PRACA, ZMIEŃ ZAWÓD!!!!!!!!
junas - 2009-11-01 22:50:08 odpowiedz | cytuj
Witam!

Chciałbym się wypowiedzieć o zarobkach w firmie icar. Są niskie. Ci którzy mówią, że są przyzwoite chyba nie umieją liczyć. W tej firmie można jedynie zarżnąć auto, ale na pewno nie zarobić. 1km wychodzi średnio niewiele ponad 1zł brutto... a odliczcie sobie 2,30 dla centrali, odliczcie sobie paliwo... mniej więcej 35gr za 1km i okazuje się, że tak się daje jeździć tylko przez kilka miesięcy póki auto się nie zepsuje... Niestety stawki są za niskie, a jeszcze teraz ta nocna promocja... średni kurs to taki za 4km niekiedy 6km czyli wychodzi 12zł niekiedy 15zł. Po odliczeniu opłaty za zlecenie i paliwa wychodzi, że z tych 15zł mam 10zł, a to i tak nie jest na czysto, doliczcie sobie myjkę, bo przecież brudnym autem nie wyjedziecie na miasto, doliczcie sobie koszty eksploatacji auta... Za niskie te stawki są. To jest powodem ogromnej rotacji w tej firmie, ludzie po kilka tygodniach uciekają stamtąd, cwany właściciel zabezpieczył się podpisanymi umowami, w dzień wprowadził dyżury 7 godzinne, musisz być w pracy przez 7 godzin, a zarobisz od 7 do 14 (czyli tak jak masz być na dyżurze) 50zł... odlicz sobie koszty (podziel przez 2) i co masz z tych siedmiu godzin? 25zł w porywach 30zł, co to sa za pieniądze... Nie polecam...
jasiek - 2009-11-06 15:12:52 odpowiedz | cytuj
Mają same stare samochody, wyobijane,smierdzące sprowadzanki , a kierowcy wyglądają jak dresiarze ze stadionów!!!!!!!!
EDEK - 2009-11-08 14:27:23 odpowiedz | cytuj
POCO TA BZDURNA ROZMOWA ICAR JEST NAJLEPSZY A TAXI NA RYBY DOSC Z LUDZIE ZDZIERALISCIE JERZDZE W ICAR I SŁUCHAM KLIJENTÓW KTORZY ZOSTALI NACIAGNIECI PRZEZ TAXI PRZYKRO WAM ZE STOICIE A MY JERZDZIMY NA RYBY
zainteresowany - 2009-11-08 14:43:08 odpowiedz | cytuj
Idzie z tego wyżyć???Napisz coś konkretnego ....Jak na tym wychodzisz....Ile trzeba siedzieć w aucie...jakie są koszty.....Nikt o tym nie pisze, a jak pisze to źle ,jak wyżej ,to o co tutaj biega????????????
zainteresowany - 2009-11-08 23:42:55 odpowiedz | cytuj
Wygląda na to,że złotówy mają rację i z pracy w Icarze wyżyć się nie da.
Powiedzcie coś o realiach tej pracy,bo Junas nie kreśli perspektyw, a ja poza obelgami między taksiarzami a icarem nadal nic tutaj nie widzę.Mam robotę ,ale kiepską więc chętnie zmienię,a kursy i egzaminy w dobie nawigacji to chyba ściema?.
ghost driver - 2009-11-09 10:49:39 odpowiedz | cytuj
baranie z taxi ty gdy masz wyjazd za miasto to 100 razy studiujesz trase ja ruszajac w trase za kraków czy teren RP nawet sie niezastanawiam tylko wsiadam i jade.Jeżdże w icar i ludzie nas bardziej szanuja niż was złodziejskie taxi a pozatym tylko osobówkami potraficie jezdzic i tyle jak bym cie wsadził do ciezarowki to niewiedzialbys jak ja odpalic ty( zawodowy kierowco) jak ja smigalem 30 tonowymi skladami to ty tylko na postoju baki zbijales wiec sie wypowiadaj nieudaczniku Pracownik Icar
x