brak logo

Market Serwis

Gliwice

Opinie o Market Serwis

anonim 2011-01-21 12:47:37
Szczerze mówiąc nie wypłacenie pieniędzy jest z ich strony śmiesznym ruchem. Np ja dostałam od nich papiery ze szkolenia BHP na którym wogóle nie byłam i tego nie podpisałam bo miałam własny papier ze szkolenia na którym byłam . Ich papier mam tylko ze nie podpisany przezemnie. Takie lewe ruchy z ich strony i na dodatek nie wypłacenie wynagrodzenia to naprawde głupie posunięcie. Nie dość że wynagrodzenia nie wypłacają to jeszcze lewe papiery chcą człowiekowi wciskać... wydaje mi się że tomogło by działać na nasza korzyść a jak wam się wydaje? mogło by to nam pomóc ? bo ja uważam że każde posunięcie z naszej strony by uprzykszyć im życie bedzie dobre ;))
Beata 2011-01-21 18:02:14
A ciekawe czy w tych naszych umowach nie było naprawdę baaardzo małych literek, bo ja sama całą czytałam...
anonim 2011-01-24 14:12:59
Zastanawiam się kiedy umilkną głosy na temat odzyskania pieniędzy z Market Serwis? Na to właśnie liczą pan Henryk Pawlak z jego żoną. Oczywiście biuro pani Pawlak ma się dobrze i egzystuje świetnie a jak niektórzy pamiętają pierwszym adresem rejestracji firmy była właśnie siedziba biura rachunkowego. Jednak mam nadzieje ,że szum medialny i nagonka medialna na państwo Pawlak nie zakończy się szybko a oni zapłacą podwójną stawkę za to co ukradli Nam wszystkim. Życzę im złych snów, nietypowych wrażeń i jakże efektywnego podejścia do spłat swoich zobowiązań:):)
Beata 2011-01-24 19:03:43
Sprawa nie ucichnie dopóki kasy nie zwrócą! Nie będę za darmo oddawać im moich ciężko zarobionych pieniędzy, bo oni tak sobie wymyślili!
GALL ANONIM 2011-01-26 08:46:56
Zastanawiam się czy można po prostu odzyskać pieniądze na stopie prywatnej od Pani (usunięte przez administratora) w końcu ona także widniała na umowie jako współwłaściciel firmy. Ta droga będzie chyba najlepsza gdyż market serwis nie istnieje oficjalnie. Co Ty na to Beata?
oszukany przez ms 2011-01-26 12:56:22
Ciężko będzie. Niedawno zniknęła strona biura rachunkowego BRG. Numer, który był na niej podany jest juz nieaktywny. ( usunięte przez administratora )ciągle nie odbiera telefonów. Pytanie do ludzi, którzy poszli z tą sprawą do sądu... Drgnęło coś? Odzyskaliście pieniądze? Jakakolwiek odpowiedź? pozdrawiam
Beata 2011-01-26 15:56:31
Właśnie dzisiaj też dzwoniłam do szanownej pani pawlak na ten numer z brg i jest nieaktywny, tak jak piszą wyżej. Sprawa ta jest już tak zagmatwana, że nie wiem co robić dalej. Nikt z tym jeszcze do sądu nie poszedł... Podali mi błędne informacje... Bo mieć zamiar, a zrobić to różnica. W poniedziałek byłam w wydziale cywilnym, pytałam o pozew zbiorowy pani, która wyglądała jak by improwizowała, oznajmiła mi, że ona NIE WIE, co się robi w takiej sytuacji, jeśli oni już nie istnieją i w ogóle... Ale dzisiaj jestem umówiona z prawnikiem.

P.S. Ma ktoś może adres tego BRG w Gliwicach, bo nie zdążyłam spisać, a jadę do Krakowa za tydzień i chciałabym tam zaglądnąć ;)
Beata 2011-01-26 15:59:06
No i jeszcze właśnie ostatnio dzowniłam do biura, numer normalnie działał, ale osoba, która odebrała telefon powiedziała mi, że Pani Gosi nie ma już od jakiegoś czasu w biurze... Powoli tracę cierpliwość...
wściekła!!! 2011-01-26 16:25:27
Z tego co mi wiadomo jest szansa wygrania sprawy nawet jeśli firma upadła jest takie coś jak SYNDYK!!! Sprawę tylko trzeba złożyć w sądzie cywilnym i najlepiej w miejscowości z której ta firma działała.Koszt takiego pozwu to około 5 % pieniędzy które zdołamy odzyskac.
anonim 2011-01-27 00:55:42
mnie też wiszą kasę jak coś to zostawiam maila k(usunięte przez administratora)pl
wściekła!!! 2011-01-27 12:07:51
Mało ,że Market Serwis wisi kasę to (usunięte przez administratora) Kontakt też idzie w ich ślady i wisi mi już wypłatę za 2 miesiące!! Mam już dosyć tych kłótni nerwów ,walki o swoje pieniądze i wydawania pieniędzy na telefony do nich.To nich zasranym obowiązkiem jest informowanie o opóźnieniach w wypłacie i regulowanie ich na czas bo oni też ode mnie oczekują wywiązania się z pracy w terminie a ja ją wykonuję a ich to powinno do czegoś zobowiązywać prawda?!
anonim 2011-01-27 18:52:10
To jedno wielkie oszustwo.Potrafią nawet wmówić ze sie nie pracowało.Już nie mówiac o wyegzekwowaniu wynagrodzenia.
anonim 2011-01-28 21:42:13
Wściekła! uspokój się i zadzwoń do (usunięte przez administratora)bo może umowa nie doszła albo z kartami był problem,a nie nic nie sprawdzisz a panikujesz.Miłego.
Monis 2011-01-29 00:07:40
Witam.Mnie tez przewalili i jak cos to jestem z wami;/,jak mozna tak żerować na ludziach masakra!!!!
wściekła!!! 2011-01-29 12:01:07
Wszystko doszło ,mam tylko numer do koordynatora ,który nie potrafi mi wyjaśnić dlaczego od 2 miesięcy nie dostałam wypłaty.Brak słów!!!!
kika 2011-01-29 20:06:22
wściekła,ty się nie wściekaj,tylko znajdź na stronie amkontakt.pl adres
@ albo nr telefonu i skontaktuj się z biurem,a nie siejesz tu propagandę.
wściekła!!! 2011-01-29 22:15:51
Ciekawa jestem co ty byś zrobiła gdybyś poświęcał swój wolny czas
( choć jest go za dużo) i ciężko i uczciwie pracowała by dorobić do marnej wypłaty i przez pół roku nie dostała ani grosza ,nie jestem pewna czy też tej propagandy byś nie siała!!!Wszystko ma swoje granice a siłą tych pieniędzy nie odzyskam bo tak się składa ,że zachorowałam i pieniądze mi są potrzebne na leki,które wcale nie są tanie !!!Jak ktoś jest zdrowy to ma inną motywacje i wiele może a ktoś kto jest chory możesz mi wierzyć albo nie ,niema tyle sił by dzień w dzień dzwonić i słyszeć to samo "jutro pieniądze będą na koncie" a pieniędzy jak nie było tak niema więc nie wypowiadaj się na jakiś temat o którym nie masz pojęcia!Pozdrawiam
Narinka 2011-01-31 14:06:20
pracowałam w Realu w Częstochowie ( usunięte przez administratora ) na promocji zabawek i kobieta ma wyłaczony telefon od koncowki grudnia nie wiem co mam zrobic na innym forum widze ze firma juz nie funkcjonuje :/ poprostu fenomenatlnie oto moj mail ( usunięte przez administratora ) jeśli macie jakieś pytania lub wiecie więcej. pozdrawiam N.
Narinka 2011-01-31 16:33:36
Pracowałam na promo Dla MS w Realu w Grudniu zna ktoś może lub współpracował z (usunięte przez administratora) jest to koordynatorka okregu bodajże śląskiego podaje nr jeśli komuś uda się skontaktować prosze o kontakt mail ze mną 69(usunięte przez administratora)672 moj mail nk(usunięte przez administratora).com bede probowała sie jej dobrać do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wyciagne nawet spod ziemii nie z takimi cwaniakami miałam do czynienia zbieram dowody bo umowy mi nie odesłała podpisanej . W Realu mam znajomych wiec oni poswiadcza ze pracowałam mam maile od niej smsy wizytowke ogloszenie wszytskie prezentacje materiały wiszą mi ok 500zł . Najlepszym wyjsciem bedzie to jesli ktos napisze o tym incydencie do Uwagi albo interwencji .Za duzo osób cierpi !! Jeśli ktoś brał udział w promo prowadzonych przez ta firme i ta pania prosze o kontakt mail.
Razem damy rade ! mam jeszcze jakis nr stacjonarny inny niz ten podawany na stronie ...
Narinka 2011-01-31 17:04:33
a jak sie nazywa twoj koordynator?
riczi 2011-01-31 22:22:57
moja koordynator też była Pani (usunięte przez administratora)i ślad po niej zaginął :P
Beata 2011-01-31 22:55:48
a po co Wam ci koordynatorzy? przeciez oni Wam kasy nie zwroca... i mysle ze to jest malo ciekawy temat do uwagi czy interwencji nikt tego nie kupi ;)
Beata 2011-02-01 12:58:45
[usunięte przez moderatora] musiala podpisywac te umowy, bo szanowny [usunięte przez moderatora] kazal, a koordynatorzy i panie z biura tez kasy nie dostali... tak dla Waszej wiadomosci ;)
ona_lodz 2011-02-01 18:43:58
a jesli chodzi o ta jakże cudną firme to wchodza tu w gre również inne miasta np łódź...pracowałam dla nich w grudniu i oczywiscie pieniedzy nie orzymałam...czy ktos juz podjał jakies konkretne działania w ich strone?
ann 2011-02-02 14:48:01
chcialabym zapytac czy ma ktos kontakt do market serwis gliwice (ul zwyciestwa) ne wyplacili mi kasy a wszystkie kontakty jakie mialam i znalazlam sa polikwidowane nawet meile...
ewa 2011-02-02 15:15:43
gdyby sprawa miala isc do sadu, rowniez sie przylaczam do grona poszkodowanych ( zenatkaa5@wp.pl)
ewa 2011-02-02 15:21:47
a czy ktos podpisywal umowe z panem [usunięte przez moderatora] mądro we wrocławiu??
Iga Warszawa 2011-02-02 22:03:25
Pracowałam u nich na promocji
Mattela 3 weekendy
. Za jeden spoko dostalam szybko pieniądze, za 2 i3 mialam czekac do 30 stycznia, nie interesowalam sie tym tylko czekalam. teraz patrze ze firma
praktycznie nie istnieje. a nawet nie ma kontaktu do tych oszustow.
chetnie też się dołoże do grupowego pozwu zabiskrzek@gmail.com

< prosze też dziewczyny które pracowały na promocji mattela żeby do mnie napisaly meila. może razem coś zdziałamy>
anonim 2011-02-05 11:21:33
Też stałam na promocjach w Selgrosie i za pierwszy weekend dostałam kase od razu tak niby na zachęte.Umowę dostałam oczywiście.A kasy nie ma nadal i też jestem za tym żeby pozwać tych złodziei do sądu żerują na biednych ludziech burżuje jedne!!!
anonim 2011-02-08 17:13:07
Proszę mi powiedzieć, jeśli będę sama składać w swoim mieście pozew w związku z niewypłaconymi wypłatami, to jakie dokumenty powinnam mieć? Czy takie sprawy należą do spraw wygranych z reguły i czy moje wynagrodzenie wtedy wpłynie na konto? Pozdrawiam
Marta Jarocin 2011-02-17 13:59:50
złożyłam dziś pozew, opłaty żadnej nie było, że względu ze wiszą mi 411zł. Ciekawe jak długo będziemy czekać na rozwiązanie sprawy...
Beata 2011-02-22 14:57:37
Mają dwa tygodnie od odebrania sądowego nakazu zapłaty. Nie wiem czy już odebrali, nie minęły jeszcze nawet dwa tygodnie. Dopiero jak nie zapłaca teraz przez nakaz to komornik i cala reszta sie tym zajmie...
oszukana 2011-02-25 09:45:09
A tak w ogóle to ta pani [usunięte przez moderatora] jest na bakier z prawem bo PIT powinniśmy dostać najpóźniej 28 Lutego do rąk własnych podobnie jak Urząd Skarbowy a nie ,że najpóźniej 28 będą wysłane (jeśli to w ogóle prawda).
anonim 2011-02-25 12:34:17
Witam, jestem jedną z \'oszukanych\', przeczytałam całe forum dopiero teraz... Sama wcześniej wysyłałam wezwanie do zapłaty (podobno pierwszy krok do postępowania sądowego), które również jak inni dostałam z powrotem. W związku z tym, że firma nie ma już tego adresu co miała i upadła, to nie wiem kompletnie co zrobić, żeby te pieniądze odzyskać. Owszem Pani [usunięte przez moderatora] bardzo dużo pomogła, napisała co i jak trzeba zrobić, tylko problem jest jak się nie ma wszystkich dokumentów... np. tych kart, które im wysyłałam, mam tylko druki z listów poleconych, że wysyłałam tego dnia te karty, ale ksero kart nie mam, bo nawet mi do głowy nie przyszło, że to będzie mi kiedyś potrzebne. Pracowałam dla tej firmy 3 lata temu (sezonowo) i nie było żadnego problemu z wypłatami i wszystko się zgadzało. Niestety za rok 2010 (też sezonowo, za 2 miesiące) nie dostałam wypłaty mimo próśb i gróźb i w ogóle... Będę próbowała zgromadzić wszystkie dokumenty, które wymieniła Pani [usunięte przez moderatora], chociaż już wiem, że wszystkich mieć nie będę i postaram się złożyć pozew, mam nadzieję że jakoś sobie z tym poradzę bo kompletnie nie mam doświadczenia i nikogo, kto by mógł mi doradzić :( Jeśli znajdzie się jakaś osoba dobrej duszy w tej sprawie skłonna wytłumaczyć mi wszystko i pomóc to bardzo proszę o kontakt meilowy: kamylka69@gmail.com Pozostałym życzę szczęścia, bo to chyba najważniejsze teraz.. :)
Kamila Szczytno 2011-02-25 12:36:19
P.S. Tam powyżej nie miało być "anonim" tylko [usunięte przez moderatora] :) A i jeżeli chodzi o ten pozew grupowy, to jeśli ktoś się tym zajmie, w co wątpie czytając to forum, mbo każdy tylko czeka na to aby ktoś to zrobił... to mój meil również podaję w tej sprawie: kamylka69@gmail.com
Beata 2011-02-25 20:33:40
[usunięte przez moderatora] ja wađnie sama złozylam pozew, bo jak wczesniej pisalam kazdy czeka az ktos to zrobi za niego... Jest bardzo prawdopodobne ze karty pracy nie beda Ci potrzebne, bo jak babeczka w sadzie sprawdzala papiery to zapytala mnie co to jest to mowie ze karty pracy a ona powiedziala ze to wlasciwie nie jest zaden dokument dla nich, bo oni nawet nie wiedza co to jest kw trade czy inne, wiec dowiedz sie jak to u CIebie by wygladalo ;)
Beata 2011-03-01 15:47:12
[usunięte przez moderatora] brak mi slow!! dostalam dzisiaj pita! rozliczenie za wszystkie miesiace ktore przepracowalam i nawet suma pieniedzy sie nie zgadza, ktora powinnam dostac!! napisali mi date urodzenia z bledem adres zamieszkania z bledem i wojewodztwo z bledem! jest tam adres zamieszkania [usunięte przez moderatora], odeslalam mu tego pita podkreslilam mu bledy i napisalam ladny list!
kasia221585 2011-03-01 16:43:05
ta firma sobie jaja z ludzi robi pracowałam u nich od września do listopada i nawet złotółwki od nich nie dostałam jak odzyskać od nich swoje pieniadze
aaaa 2011-03-01 17:43:23
Nie dostałam od nich wszystkich pieniędzy.Są mi winni ok 1600zł.
nicciiaalllla 2011-03-03 10:48:54
ja dostałam PITa na wyższą kwotę niż zarobiłam, no ale chyb nic z tym już robić nie będę bo zanim znów by odesłali....to pewnie by potrwało....
wściekła!!! 2011-03-24 13:13:59
Co słychać w sprawie Market Serwis?Odzyskał już ktoś z was pieniądze?
wacuś 2011-04-06 16:59:34
Firma juz nie istnieje, właściciel jest niewypłacalny, czyli już po mojej kasie. Szkoda czasu i nerwów na ten bałagan.
M 2011-04-13 19:47:14
Czy ktoś dostał zaległe pieniądze. Ja właśnie sprawę wygrałam i teraz czekam czy się odwoła czy wpłaci kasę.
anonim 2011-04-14 14:47:09
M przez komornika sprawe mialas? Czy ktos moglby mi napisac dane [usunięte przez moderatora] z pitu on mieszka dworcowa ile? i pilchowice jaki maja kod?
Beata 2011-04-15 21:04:14
przeciez ja juz to wszystko pisalam... sprawa z gory jest wygrana, bo jak mialoby byc inaczej? ja tez zlozylam sprawe do cywilnego on dostal sadowe wezwanie do zaplaty nie wywiazal sie i teraz sprawa jest u komornika, podalam komornikowi wlasnie adres firmy ale wiem ze na pitach byl jego dokladny adres a ja go nie spisalam bo pita odeslalam, tak jak juz tez pisalam. wiec jesli ktos bylby na tyle mily napisac jaki on ma tam adres to bylabym bardzo wdzieczna tak samo jak anonim wyzej pewnie...
anonim 2011-11-05 20:13:22
po wygranej sprawie, leża papiery u komornika i tyle...
marek28 2012-02-15 14:56:36
ma pytanie do wszystkich z forum odnosnie firmy MARKET SERVICE chodzi mianowicie oto ze byłem u nich w piątek o wyjazd do niemiec wszystko było ok na badania mnie wysłali tylko nurtuje mni jedno. Jak czytam wasze opisy to mi sie włos na głowie jeży dzisiaj dzwonili do mnie ze wyjazd juz w poniedziałek ma byc do jakiegoś KITZINGEN i nie wim co robic jechac czy nie dlatego do was prośba pomóżcie
Beata 2012-02-15 20:24:32
Wiesz co to jest Market SERVICE a Market SERWIS?! Roznica...
nick 2013-06-26 16:47:08
aaa ja ostatnio dzownilam do "komornika" i mi powiedzial ze pan [usunięte przez moderatora] jest zbiegiem i pewnie zobaczymy nasze pieniadze jak swinia nieboooo :))
1
porass 2016-05-18 19:00:05
Cześć Wam. Różne opinie słyszy się na temat pracy w tej firmie. Moja rada – oczywiście warto czytać i szukać informacji na temat firmy, ale jeszcze lepszym pomysłem jest wykazać się inicjatywą i samemu firmę sprawdzić.
Zostaw swoją opinię o Market Serwis - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Market Serwis