brak logo

Fpg

Gliwice

Opinie o Fpg

ono 2015-01-14 12:50:32
Co tam ciekawego słychać w nowym roku w fpg bo nic nie piszecie?
1
tajemnicza 2015-02-18 21:48:57
zwolnienia, zwolnienia i jeszcze raz zwolnienia... Tylko, że to sami operatorzy odchodzą bo to co się dzieje w tej fabryce przechodzi ludzkie pojęcie...
ono 2015-02-20 21:17:58
Czyli po staremu brak słow
załamana 2015-02-22 21:11:06
a coś więcej napiszecie? Mam tam iść na rozmowe w najbliższym czasie i już sama nic nie wiem, co o tym myśleć
razmus 2015-04-07 22:47:49
Podobno szef utr sie zwalnia ...ciekawe kto na jego miejsce.?
1
Ona 2015-04-20 13:33:55
co tam słychać w FPG jak tam brygada 2... Pozdrawiam
ktos tam 2015-04-20 15:36:22
Razmus może Ty ? :)
Ona On Oni 2015-04-20 20:34:48
Niech każdy patrzy na siebie...kobiety nie mają co robić i robią ploty na prawo i lewo,tu są milutkie a za plecami robią koło dupy.Ta cała firma jest daremna,mało płacą a wymagają od ludzi cudów...i jeszczę jak się robi na 3 zmiany to są dodatki za nockę a w tej firmie brak tego kto to widział żeby w nocy pracować(jeszcze tym bardziej że same kobiety tam pracują)cała prawda o tej firmie
mbvfg 2015-05-26 23:17:41
wyroby hutnicze? :D
będziesz stała przy wtryskarce bez wychodzenia do kibla i układała jakiś plastikowy badziew do pudełek. Zyski może i są, ale wszystko idzie do Francji. Tu zostaje tylko kasa na utrzymanie zakładu i na ochłapy dla murzynów
muniek 2015-05-31 18:48:46
wielkie zmiany na pierwszej br.rzadzic beda muszkietery
ktoś 2015-05-31 18:53:00
dajcie jej spokój ...nikt nie wie jak było...to ich sprawa skupcie sie na swoich sprawch
1
ona 2015-06-08 21:45:22
jakie zmiany na tej 1 brygadzie??kto będzie rządzić
1
TEŻ TAM PRACOWAŁAM 2015-06-29 22:20:43
To nie koncert życzeń !!!! Jak Cię przyjmą,to musisz robić,to co oni chcą. Nikt się nie będzie pytać,co byś Ty chciała robić !!!! Też myślałam,że dam sobie radę,ale szczerze,to nawet do kibla jak chciałam iść,to nikogo to nie obchodziło,a od wtryskarki sama nie możesz odejść,bo detale lecą jak głupie. Tempo strasznie szybkie,a jak widzą,że dajesz radę,to podkręcają. Przy tej durnowatej maszynie czas się ciągnie, końca zmiany nie widać,a kręgosłup,nogi i ręce odpadają!!!! Zastanów się dobrze nim popełnisz błąd !!
Ja dnia, w którym złożyłam podanie do tej firmy do dnia dzisiejszego nie mogę przeboleć !!
3
Magazyn 2015-07-10 09:00:29
Serdeczne dzięki dla kolegi z SGP który zdzielił kierownika magazynu bykiem,Marek.H jednak nie jesteś nietykalny
2
Dawna Pracownica 2015-07-15 12:52:14
2 brygada jest najgorsza,baby plotkary na maxsa tu koleżanki a koło [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robią że hoho nie polecam tej brygady i tej firmy
1
SAMI 2015-08-21 12:24:47
PAMIĘTNIKI Z FABRYKI :)
Lipa 2015-08-28 15:43:26
Pracowałam tam przez pewien krótki okres i odeszłam...
Wiadomo przeważnie każda praca jest ciężka ale jak dla mnie to przebija wszystko..
Atmosfera także wcale nie lepsza. Nigdy więcej.
muniek 2015-08-30 10:37:59
teraz jest okropnie bylo lepiej naprawde jest okropnie liderki okropne
Dawna Pracownica 2015-09-01 15:46:28
Liderki są okropne...zostały liderkami i myślą że są kimś zero pomocy z ich strony...po co potrzebny jest lider chodzi po hali i nic więcej aaa no i się czepia....a dziewczyny jak dziewczyny nie które są lepsze...a nie które wredne fałszywe (tu milutkie,a za plecami koło [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robią że hoho)rada...niech każda patrzy na siebie!!!!! Kierownicy jak to kierownicy nic ich nie interesuję z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] leci pot a ty jebaj jebaj...Jebać można ale nie za takie pieniądze...cała ta fabryka to duży [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie Polecam
Pracownica 2015-09-01 15:49:55
Pracuję na 2 brygadzie i popieram to wszystko,szukam innej pracy bo idzie zwariować.Nie które dziewczyny są wredne obgadują i te co obgadują też są obgadywane no śmiech na sali
Pracownica Fpg 2015-09-01 15:53:45
a wredne to są same blondynki...mis Polonia nie które są śmieszne są przy sobie a wielkie mis i dużo mają do powiedzenia są głośne że słychać je na cała hale i obgadują a same są obgadywane a myślą że nie że je lubią a taki h... nikt was nie cierpi...a szczególnie 2 i 3 brygada są masakryczne w obgadywaniu
MAŁGOSIA 2015-09-07 12:51:55
To się narobiło .....pracowałam w tej firmie 5 lat jestem szczęśliwa ,że odeszłam bo widzę ,że nic się nie zmieniło, a swoją drogą ciekawe kogo macie na stanowiskach liderów.Pewnie takich co mniej potrafią od samych operatorów , tak zawsze było, ale to jest wasza wina bo pozwalacie się tak traktować . Nie wiem kto został ze starych pracowników na 2 brygadzie ale pozdrawiam i liderkę Grażynkę o ile jeszcze tam jest.
:):( 2015-09-09 16:06:13
tam ludzie kreca sie wkolo i nic z tego nie wynika.Generalnie można zauwazyc ze niektórzy tam udaja ze pracuja..z szacunkiem dla operatorek, które musza miec oczy dookola głowy
pracownica 2015-09-11 16:57:55
Nikt nie wie po co sa liderki i lider totalny bajzel jest okropnie operatorki sa super lider nic nie robi chodzi tylko zkierownikiem a mialo byc lepiej
1
pracownica 2015-09-13 13:55:52
Troche tam już pracuję,więc mogę wyrazic swoją opinie. Praca jak praca wszedzie robić trzeba, ale nie za takie pieniądze. Traktuja ludzi jak przedmioty, nie podoba ci sie ? to nikt cie tu nie trzyma.Tak to dziala, na Twoje miejsce przyjdą kolejne....za niedługo nabor w domu starców bedaą przeprowadzac:). Zamiast szanować pracownikow ktorzy wiedza i sie wyrabiaja..docenic ich wiedzę i ze dobrze pracuja chociazby premią to gnoją. Tak jak wyzej napisano ze niektore liderki mniej wiedzą od pracownic to święta prawda. Nigdy na detalu nie stały ,w ksiazce przeczytają co za reklamacje były i na co trzeba zwracac uwagę i cię szkola....analfabetka nie jestem i sama czytac ze zrozumieniem potrafie Jedno słowo do liderki Iwony , płaczem i skarżeniem na innych daleko nie zajdziesz..humorki i hormony zostawiaj w domu....bo znajdzie sie kiedys ktos taki jak ten z SGP ktory z misia pociąnął siwemu... ale są tez liderki ktore wiedza i chca pomoc ,i w calym tym syfie zostały ludzmi a nie zwierzatkami( nie uwłaczając swinkom)
1
admin 2015-10-09 20:03:47
jest brygada nieco wyróżniająca się od innych. Na niej zmieniają się rządzący a nie operatorki. I o dziwo na palcach jednej ręki można policzyć nowych operatorów.O czymś to musi świadczyć. Ruszcie kopułami ludziska! Może też narzekają,są zmęczone,nie raz mówily o zwolnieniu,ale mimo wszystko trzymają się razem. Do póki nie będzie zrozumienia miedzy operator-lider-dj-kierownik to zawsze bedzie źle. Nie przychodzicie do pracy by pachnieć!
1
aaaa 2015-10-17 15:31:30
2 brygada najlepsza jest
1
anastka 2015-11-26 00:37:37
na l brygadzie żądza tak niemożliwie przystojni faceci ze postawić obok nich enrique iglesias nie zrobi na nich żadnego wrażenia
Admin 2015-11-27 07:35:50
Patryku,pracuje wystarczająco długo by wyrazić swoje zdanie. I nie jestem kierownikiem, bo raczej sa nimi mężczyźni ;) I wiesz co? Lubię ta prace, ludzi. Niestety zauważam coraz częstsze hajterstwo. Kierownicy przed kierownikami, liderki przed liderkami. Skąd mamy brac przykład? Czasem ludzie w tej pracy zapominają ze sa ludźmi. Pozdrawiam
MAŁGOSIA 2015-12-26 21:52:06
Jak już pisałam , że pracowałam 5 lat w FPG na 2 brygadzie,piszecie,, praca jak praca"ale uwierzcie są lepsze zakłady w październiku 2015r. przyjęłam się do pracy i różnica kolosalna . W obecnym moim zakładzie pracuje kilka osób z fpg i sobie chwalą , praca siedząca czysta jak idę po pracy do sklepu nie muszę się wstydzić , że pachnę albo wręcz śmierdzę plastikiem,na przerwę idę z całą ekipą i co dwie godziny 5 minut na toaletę nie muszę prosić liderki by mnie zmieniła. Pamiętajcie na FPG świat się nie kończy, warto próbować znaleźć coś lepszego . Pozdrawiam 2 brygade .
1
OOOO yes 2016-01-13 18:06:33
...jak Polska zacznie przyjmować uchodźców , zaczynamy polowanie na ciapatych ..... o ile wiem francuzik jest ciapatym .
Ona pracownik 2016-01-17 19:27:36
Co do liderki iwony., czego ty oczekujesz od liderki która stała zaledwie na 3 maszynach i reszta małych zawsze głowę nosiła wysoko. Co to ja nie jestem, i najwięcej kablowala do kierownictwa, z tad ten awans na liderke. Ci co kablowali Awans dostali. Pozdrowienia dla 2 brygady ;-)
rusałka 2016-01-18 18:00:23
ludzka krzywda ma krótkie nogi , zdechło się kablowi .
One 2016-01-18 18:52:20
Ty czleku nie wiesz o czym piszesz, w jezor bys się ugryzl, lub palce polamal.
One 2016-01-19 19:00:37
Jakie liderki ciężko pracują? Są może takie 3 lub 4 a reszta nie ma o tym zielonego pojęcia. A jak traktują pracowników dobrze, to nie pracowałeś/as nigdy tam gdzie naprawdę traktują pracowników dobrze. Tam ludzie są traktowane jak białe murzynki ;-)
Magda 2016-01-22 07:46:11
"na l brygadzie żądza tak niemożliwie przystojni faceci ze postawić obok nich enrique iglesias nie zrobi na nich żadnego wrażenia"
Hahahahaha ciekawe który taki przystojny. A poza tym każdy zajęty.
pracownica FPG 2016-02-11 21:05:35
A w jakiej teraz firmie pracujesz?Bo tez mysle o zmianie pracy-przez system 4 brygadowy.Jak mozesz to napisz gdzie mozna uderzyc zeby sobie polepszyc?
Pracownica 3 br. 2016-03-13 11:59:16
Ludzie czasem jak się czyta wasze opinie to niewiadomo o co wam chodzi .... wszystko jest nie tam .... liderki nie takie, kierownictwo nie takie , koleżanki nie takie, a może każdy zastanowi się nad swoją osobą, może każdy z osobna przeanalizuje swoje zachowanie .... zakład pracy nie tworzy budynek czy jedna liderka, kierownik, czy blondynka na hali tylko wszyscy pracownicy... każdy ma swój zakres obowiązków z którego się musi rozliczyć, a najlepiej jest napisać że ten czy tamten jest taki czy siaki bo coś powiedział czy czegoś nie zrobił... oczywiście że są spięcia, nieporozumienia czy nawet złośliwości, jeden dzień jest spokojny a jeden nerwowy, ale pracujemy w zakładzie gdzie pracują różnego rodzaju ludzie i niestety niektórych rzeczy nie da się uniknąć, jeden coś powie drugi przekręci a trzeci doda swoje 5 gr, każdy z nas ma inne oczekiwania względem pracy i ludzi .... nie da się każdemu dogodzić... zawsze znajdzie się osoba której coś nie będzie pasowało ... czasem człowiek zostanie potraktowany przedmiotowo, ale ludzie wy chodzicie do pracy po to żeby zarobić czy po to żeby wszyscy byli traktowani na nalepszych warunkach, w każdej jednej firmie coś jest lepiej a coś gorzej nie ma takiego zakładu który spełniałby oczekiwania każdego pracownika, więc niestety trzeba niektóre rzeczy zaakceptować i robić swoje ... uważam że jeżeli człowiek wykonuje swoją prace dobrze potrafi szybko reagować na nieprawidłowości i przede wszystkim umie komunikować się z ludźmi (nawet jeżeli ich nie lubi) to nikt nie ma podstawy żeby się czepiać .... nie da się lubić wszystkich niektórych trzeba poprostu akceptować i robić swoje .... A praca nie jest lekka jest bardzo odpowiedzialna i wynagrodzenie mogłoby być lepsze, ale jeżeli komuś zależy na pracy a nie na traktowaniu lepiej to będzie pracował bo znam zakłady gdzie jest gorzej ... Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ... ja szanuje to co mam i owszem zdarzy mi się narzekać ale wydaje mi się że to normalne trzeba umieć patrzeć na wszystko z dystansem bo inaczej byśmy zwariowali ... Pozdrawiam Br. 3
1
Pracownica 2016-03-13 16:24:37
To jak Ci się podoba ta praca to chyba na rybkach stoisz :P Tak naprawdę ten zakład traktuje ludzi jak BIAŁYCH MURZYNÓW... Wiadomo nigdzie nie jest kolorowo... Ale ta praca nie jest adekwatna do wynagrodzenia... A jeżeli ktoś ją chwali to tylko te osoby które tak naprawdę stoi na maszynkach które nie wymagają od nich wysiłku a wiadomo, że są tam takie że można sobie dać na luz.
Pracownica 2016-03-13 16:24:55
To jak Ci się podoba ta praca to chyba na rybkach stoisz :P Tak naprawdę ten zakład traktuje ludzi jak BIAŁYCH MURZYNÓW... Wiadomo nigdzie nie jest kolorowo... Ale ta praca nie jest adekwatna do wynagrodzenia... A jeżeli ktoś ją chwali to tylko te osoby które tak naprawdę stoi na maszynkach które nie wymagają od nich wysiłku a wiadomo, że są tam takie że można sobie dać na luz.
Pracownica 3 br. 2016-03-14 09:32:38
Nie kochana nie stoję na rybkach stoje na dużych detalach ale bez znaczenia chodze do pracy po to żeby zarobić a nie wymagać luksusów mam rodzine i to ona jest dla mnie ważna bez znaczenia jakim kosztem... i po co się tak bulwersujesz ... to czy mi się podoba czy nie to moja prywatna sprawa ani słowa o tym nie wspomniałam ... napisałam że taką atmosfere tworzymy my pracownicy bo zamiast się dogadywać to robimy problemy nawet z małej pierdoły i swoje flustracje wyładowujemy na ludziach np liderkach czy innych bo coś wymagają ale takie jest ich zadanie dopilnować pracownika przy maszynie i produkcji jaka z tej maszyny wychodzi ... to co ma chodzić od maszyny do maszyny i pytać każdego co potrzebujesz zebyś miała lepsze samopoczucie ... Z resztą o zarobkach też powiedziałam że mogły by być lepsze... ale jeżeli nie są to trzeba szanować co się ma albo szukać czegoś innego nikt nikogo nie trzyma na siłe....
1
jaity 2016-03-20 14:24:06
Na tablicy jest też ogłoszenie na liderkę magazynu, czy ktoś może coś powiedzieć na temat specyfiki tej pracy?
jaity 2016-04-02 16:20:33
Jak to nie ma ogłoszeń, rekrutują na różne stanowiska. Ogłoszenia są na Olx z 1 kwietnia, z rana. No, chyba, że to żart prima aprilisowy ;)
sdvghTwojStary 2016-04-03 00:40:15
Na magazyn to co kilka dni przychodzi ktoś nowy. Ale po spotkaniu z produkcją jakoś dziwnie znikają. Robota podobno nie dla każdego. Starzy pracownicy sie jakoś trzymają w kupie, ale nowi przychodzą i odchodzą
ktoś 2016-04-12 14:16:07
Witam robię już tam jakiś czas i mogę wyrazić opinie na temat tej firmy. Robię na produkcji i stoję na wtryskarkach. Po pierwsze praca nie jest adekwatna do wynagrodzenia. Prawie codziennie dają cie na dwie maszyny i masz robić i koniec. Dla mnie jest to żałosne.. Stoisz przez 8 godzin robisz jak biały murzyn za psie pieniądze, jak już tam robią ukraincy to jest źle w tej firmie.. Ukrainiec będzie ci robił nawet za 5 zł.. Do tego atmosfera ogólna ludzi i pracowników to porażka.. Szczerze? Jest to moja pierwsza firma w której czuje się za przeproszeniem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A robiłem już na niejednej produkcji.. Tutaj jest zdecydowanie najgorzej. Wracając do dwóch maszyn wymagają od ciebie nie wiadomo czego.. Masz dwie maszyny co szybko idą liderka przychodzi i jeszcze bezczelnie mówi że tutaj musisz sprawdzać to a tam tamto a tak naprawdę nic nie będziesz sprawdzał bo po prostu nie masz na to czasu, czasem nawet nie masz czasu się napić po prostu :/ a najgorsze jest to że ty się pod tym podpisujesz i później będzie na ciebie! JAKOŚĆ NIGDY NIE IDZIE W PARZE ZE SZYBKOŚCIĄ! Szczerze? Nie polecam tej firmy. To mój ostatni miesiąc i czas zmienić ten syf.
7
pracownik 2016-04-13 10:59:18
Ludzie czemu wy nie czytacie tych komentarzy jest napisane jak byk żeby unikać tej fabryki,tam mają dobrze tylko rodzina dyrektora i koledzy kierowników a cała reszta sie nie liczy. Unikajcie FPG
4
Pytalski 2016-04-20 04:07:16
A jak praca na stanowisku ustawiacza? Jakie zarobki,obowiązki?
zenonkolano 2016-06-13 22:38:04
Najgorsza firma na strefie.
1
ferdek 2016-06-25 21:58:49
kolega wyżej chyba pomylił firmy hahahah
wedrf 2016-06-30 20:33:23
@zenonkolano ale dlaczego? mozesz cos konkretnego napisac
Zostaw swoją opinię o Fpg - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fpg