brak logo

ABoost

Almen

Opinie o ABoost

anonim 2009-06-15 14:12:11
nie podobało mi się w ABoost: brak możlowości szkoleń,nie ma możliwości negocjowania stawek, praca stresująca i wyczerpująca
jurek1966 2010-02-01 17:20:00
Pracowałem u nich w 2008,2009 Wyjeżdżałem w ciemno ,ale nie narzekam .Warunki mieszkalne które opisujecie to chyba Dronten i to jest wyjątek .Mieszkałem w Vaassen na ośrodku wczasowym .Warunki naprawdę dobre .Na Epe jest tak samo .Na Markneze Też nie można narzekać .Z pracą różnie bywa jak w każdej firmie ,raz jest raz nie.Ilość godzin w dużej mierze zależy od bezpośredniego pracodawcy.Pracować trzeba wszędzie w Holandii znacznie szybciej niż w Polsce.Miałem okazję popracować ze studentami z agencji wrocławskiej którzy usypiali przy topowaniu kwiatów i mieli pretensje za zwrócenie uwagi przez holendra.Stawka godzinowa w moim przypadku była jasna,i wiadomym jest że od stawki netto zabierane jest ubezpieczenie i domek .Co do koordynatorów to oby ze wszystkimi można było tyle załatwić co z Emilką bądź nie pracującym już Alwinem.Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma .Znam wiele osób które wypieły się na ABOOST bo w innych firmach lepiej i wracały z podkulonym ogonem
ziutek 2010-06-28 12:13:04
uwazajcie na wypowiedzi tego jurka 1966 przegladam juz ktores forum na ktorym natykam sie na te same posty zachwalajace ta firme....sam pracowalem w holandii przez visser i nie polecam tego tez biura....ogolnie praca przez biura pracy to kicha !! nie dajcie sie (usunięte przez administratora)!!!!!!!!!!!!!
mysia 2012-01-28 16:00:05
Aboost to banda(usunięte przez administratora)i tyle od tego roku pracownicy nie dostaja nawet salarisu,a co do koordynatorow to sa dobrze wyszkoleni jak (usunięte przez administratora) ludzi,ale kicha totalna odradzam
Cys092 2013-03-27 13:12:44
Radze trzymajcie sie od nich z daleka!!!! (usunięte przez administratora)
1
Łukasz 2013-05-04 13:04:38
aboost to jedno wielkie (usunięte przez administratora). Byłem i się przekonałem jak polacy polaków mogą robić w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pracowałem miesiąc przez to biuro jak przyszło rozliczenie to nawet do Polski nie miałem za co wrócić.
G.G. 2013-05-20 08:11:51
Nie należy wyjeżdżać dla tej firmy nigdzie , bo jak zobaczysz po tygodniu salaris to sie wystraszysz że jest na minusie i nigdy nie ma od tego korekty. Sam fakt że firma Aboost to też Cross Border services i innych milion pod firm świadczy o tym że to firma kogucik ,(usunięte przez administratora)
1
fajny 2013-09-05 12:07:17
czytam fora o racy w nl i biurach każdy jadac do Holandii myśli ze zarobi tysiące LUDZIE OPAMIETAJCIE SIE TE CZASY SIE SKONCZYLY zarobić to może fachowiec i pracując bezpośrednio nie te złodziejskie agencje
ludzie jade do Holandii a po tygodniu wracają bo nie ma pracy i zamiast zarobić maja długi
tolek banan 2014-03-09 15:07:36
Czyli nadal syf ! Naprawdę uwaźajcie na AB ! Tez tam byłem 3lata temu , w Marknesse STODOŁA ! Nam się udało , ale ludzie bez pracy tygodniami !(usunięte przez administratora) ! Stare auta zabić się moźna !(usunięte przez administratora). OMIJAJCIE TO RADA ! (usunięte przez administratora)
Wilu 2014-04-14 11:39:08
Nie Polecam jestem juz miesiac z czego pracowałem tylko niecały tydzien i jescze przy wypłacie sie okazało ze były błedy i przesuneli na nastepny tydzien.Pani koordynator( usunięte przez administratora )masakra blondynka na takim stanowisku? hee tak to mozna nzwac NIE POLECAM !
1
onaa 21 2014-04-15 15:35:55
ab oost Ludzie uważajcie na tą firmę oszuści nie z tej ziemi dzwonią do ciebie zapewniając ze roboty jest od cholery,a rzeczywistość jest inna dojedziesz na miejsce i siedzisz przez miesiąc na domku w tym 4dni są tylko przepracowane i nawet nie potrafią godzin uzupełnić w danym dniu kiedy było się w pracy naprawde nie polecam na własnym przykładzie się przekonałam pozdrawiam i uważajcie
1
Daria 2014-04-28 10:41:39
jestem teraz w holandii w firmie aboost i odradzam tu przyjeżdżać przez tą firmie jestem tu już 3 tydzień i siedzę na pokoju wysyłają mnie tylko do pracy żeby mieć przepracowane 15 do 19 godz żeby mogli odciągnąć za mieszkanie a na życie nic nie zostaje i nic ich to nie obchodzi a przed wyjazdem zapewniali mnie że praca jest i nie będę narzekać na brak pracy . Jednym słowem to jest zakłamana firma. nie polecam. pozdrawiam
1
WTF??? 2014-05-24 10:19:41
Witam. Jestem od 3 dni w domu bo wróciłem z Holandii ! Dlaczego ? Bo To wielka Kpina !!!! Koordynatorki mają wszystkich w du... nie odbierają ! Zabierają z wypłat tyle że musiałem pożyczyć od rodziny na powrót do domu ! Co to ma być Lepiej w Polsce zarabiałem około 2000 zł a Przez tą firmę wyszło mi tylko 1800zł miesięcznie . Jeżeli ktoś tam chce jechać to zastanów się czy nie lepiej by było zbierać kamienie w Polsce(usunięte przez administratora)
1
aya 2014-06-13 14:32:23
witam, rowniez nie polecam tej firmy, wrocilismy w maju do pl, praca byla pare godzin w tygodniu jak byla duza akcja i nie mial kto robic, nasza koordynatorka miala wszystko gdzies nie odbierala tel jeszcze miala wielkie pretensje ze sie do niej dzwonilo , banda oszustow d tej pory nie mgoge sie doprosic pieniedzy za 20 ostatnich przepracowanych godzin,nigdy sie nie zgadzaly godziny a o wyplatach to juz nie wspomne , zawsze brakowalo i nie na czas ,na wyplate nawet 3 tyg czekalam, salarisy przychodza na minusie tylko za mieszkanie. hotel 75euro tygodniowo gdzie nie warte swojej ceny,a od innych ludzi ktorzy nie pracowali w ab oost hotel bral 65euro. naprawde nie polecam tej firmy.
1
Anaa 2014-06-22 16:19:53
Zgadzam się z powyższymi opiniami ... To co się tam wyprawia, przekracza ludzkie pojęcie . Pojechałam tam z koleżanką dorobić sobie w wakacje <dokładnie na Wezep> , warunki w domkach były ok, nie mam do niech zastrzeżeń oprócz tego, że miałyśmy być razem w pokoju (tak nas zapewniała pewna pani z biura w Polsce), okazało się , że brakuje miejsc . Na miejscu byłyśmy w niedziele a do Polski wróciłyśmy w piątek i to cudem tam wytrzymałyśmy. Pani koordynator , na początku miła osoba budząca zaufanie , okazała się wredną , cwaną osóbką, która wgl nie była zorganizowana, nie potrafiła powiadomić osób o wyjeździe do pracy (dlatego zawsze były przez to problemy), gdy ktoś miał problem i zadzwonił do niej to albo udawała, że sprawę załatwi albo wgl się nie odzywała i wzdychała do telefonu lub wydzierała się jak opętana, że jak komuś coś nie pasuje to, żeby zjeżdżał do Polski . Praca tam miała być pewna a niektórzy po kilka dni-tygodni siedzieli na domkach . Mało tego wyznaczyła jakąś dziewczynę jako nieoficjalną "zastępczynię koordynatorki" która na niczym się nie znała i przez nią organizacja była jeszcze gorsza niż wcześniej, Byłam świadkiem sytuacji w której jedna z dziewcząt od Pani koordynator przyszła do nas do domku do jednego ze starszych chłopaków po nawigację, ten jej powiedział, ze ma bardzo daleko do pracy i, że był tam dopiero dwa razy wiec nie dał rady zapamiętać całej trasy a ta młoda "siksa" zaczęła się wydzierać na niego, że jest 5 nawigacji a aut o wiele więcej i każdy musi jakoś sobie radzić, żeby ma jej oddać tą nawigację i koniec a jak ten jej powiedział, że jak zadzwoni do niego Pani koordynator to odda nawigację , "rozmowa" ta zakończyła krzykiem nastolatki "Jak Ci coś nie pasuje to zjeżdżaj do Polski" i trzaśnięciem drzwiami (po prostu zero szacunku do starszych) ... Sytuacji takich było bardzo wiele, mimo tego, ze byłam tam tydzień zdążyłam zauważyć , brak jakiejkolwiek organizacji. Chłopak, który potrącił rowerzystę na drugi dzień mógł normalnie jechać autem (według mnie nie powinien, gdyż na drugi dzień znów puknął kolejnego rowerzystę) , problemy z tankowaniem a o autach już całkiem szkoda gadać bo nie dość , ze stare, bez przeglądów bo chyba żaden z nich by go nie przeszedł pozytywnie ( bez hamulców, z zepsutymi biegami,często też siadały akumulatory, ludzie musieli wchodzić przez szyby do nich !!!?? ). Ludzie, którzy tam zostają muszą być naprawdę zdesperowani bo nikt o zdrowym umyśle długo by tam nie wytrzymał. O tym co się tam dzieje można pisać godzinami ale tu nie o to chodzi , chodzi o to, żeby przestrzec osoby, które się tam wybierają . Nie polecam .
1
restor 2015-02-19 21:15:42
ABoost oferuje ludziom zatrudnienie w sektorze rolniczo-ogrodniczym (przy uprawach kwiatów, owoców i warzyw, hodowli drzew i krzewów oraz hodowli zwierząt). Ponadto poszukują kierowców, pracowników magazynu, spawaczy, pracowników fabryki, operatorów wózków podnośnikowych, sprzątaczy itp. Oczywiście praca w Holandii
jhho 2015-03-13 13:45:59
nie polecam !!!
5lat w NL 2015-03-17 15:56:59
od stawek netto ubezpieczenie i domek?? oj, teraz juz się wiele w tej kwestii pozmieniało... jeżeli posrednik zamnierza zabierac od stawek netto nalezy zmeinic posrednika na bardziej uczciwego;) a ubezpieczenie warto wykupic swoje. te ogolne nie obejmuja prawie niczego a placi sie tyle ile za "normalny" pakiet;)
Jarlin 2015-04-16 11:09:44
Mam pytanie czy w okolicy Arnhem jest praca???
wkur... 2015-05-25 17:42:42
byłem pracowałem w MArknesse sa 2 domki jeden to kurnik -- warunki mieszkalne hmm jak przyjechalem to wejscie obrygane na wysokosc 2metrów ludzie same cpuny i pijaki zadna nowosc jesli idzie o samom prace to jako jeden z nielicznych mialem wyplaty co tydzien ale byli chlopaki kturzy dostali po miesioncu 1 tygodniówke i jeszcze nie nadplacali kasy drugi domek to STODOLA -- jeszcze gorsze od kurnika no moze wejscie nie obrzygane i lawo idzie kupic ziolo od andrzeja za 9 euro heheh tak samo alkochol jedni na niego mowia biedronka hehhe bo ma alko i trawe ogulnie warunki mieszkalne oplakalne jak na jednej tak na 2 chacie same cpuny nie idzie odpoczac po pracy nie mowiac o wyspaniu sie tam weekend trwa od soboty do soboty jesli idzie o koordynatorów to wyszkoleni dobrze jak sie dzwoni to odrzucajom i dostajie sie sms o tresci prosze o smsa a na sms jest odsylany sms zpytaniem kture sie zadaje lub brak odpowiedzi (tak miał mój kumpel) pani karolina hahaha mozna powiedziec smialo ze nie dosc ze nie powinna byc koordynatorkom tak samo nie powinna miec za tom prace placonom jest nie ogarnieta nie idzie nic z niom załatwic zero kotaktu pewnie jak jej facet --rumun-- ja posuwa to tez pewnie mu pisze prosze o sms bo tak sie zachowuje druga koordhynatorka anna bardziej ogarnieta i idzie cos zalatwic zadne wyplaty (solarisy) sie nie zgadzaly tak samo godziny wiec sami sie domyslacie ze przenioslem sie do Level 1 tam kasa na czas ikoordynator ok aboost to dno same cpuny i pijaki a firma to zlodzieje
-KASIA- 2015-07-27 12:50:39
Witam jestem w ABooscie juz miesiac,miejscowosc Emmeloord to co tu piszą o koordynatorach to prawda niestety niekompey=tentni i nieogarnieci!!!na nr sofi czekasz miesiac i jestes bez wyplaty bo niemasz sofi,zero organizacji i dbania o pracownikow!!!!!!!!
1
Boże gdzie ja byłem? 2015-09-02 19:51:29
Nic nowego może i nie powiem, ale pracowałem przez tę agencję 4 dni( w sumie 2 dni bo 2 przesiedziałem w stodole). Syf totalny, już po 1h spędzonej w stodole chciałem uciekać. Niektórzy Ludzie czekają na numer sofi ponad miesiąc. Powód jest prosty i oczywisty. Im szybciej Ci go wyrobią, tym szybciej od nich uciekniesz. Ja zrezygnowałem po 4 dniach( dzięki Bogu miałem pieniądze na powrót). Z pracą bardzo ciężko. 2-3 dni w tyg. po kilka godzin ( śmiech na sali). Co najlepsze dostajesz sms o 23.00 że jedziesz rano do pracy o 5.00 wyjazd, docierasz na miejsce i nagle dowiadujesz się od Holendra że dzisiaj pracy nie ma ( a 200km zrobione samochodem) Śmiech na sali i żenada. Ludzie siedzą tam po kilka miesięcy i mają na kontach po kilkadziesiąt Euro. Sprawą normalną jest tam że co dziennie podjeżdża tam bus z nowymi ludźmi. Bo inni się stamtąd zmywają.( a przecież 100 osób w tej sdolole się zmieści, więc prosty rachunek 100x 78Euro= 7800 tygodniowo mają za mieszkania) W ciągu tygodnia kilka osób w mieszkaniu się zmienia :D:D. Kwestia aut to również totalna porażka. Stare, niesprawne polówki i golfy. Strach tym jeździć i to jeszcze po autostradach. Gps również nie pierwszej młodości ( o ile jakiś sobie załatwisz, bo ciężko tam o gps). Reasumując dla mnie ten aboost to jedna wielka porażka. Chętnie ściągają tam nowe osoby bo za wyrobienia sofi dostają 500E, plus płacisz im za mieszkanie 78E/ tygodniowo. Do pracy Cie wyślą po to abyś miał na zapłacenie za mieszkanie, ewentualnie żebyś jeszcze zarobił na trochę jedzenia. Pozdrawiam i w żadnym wypadku nie polecam !!!
1
Trygul 2016-02-02 08:43:20
Przyjechałem właśnie z dwoma kolegami do firmy Aboost, drugi dzień siedzimy na pokoju, Dostałem SMS od koordynatorki że wymienione osoby w wiadomości mają wolne, w treści wiadomości mojego imienia i nazwiska nie było jednak SMS otrzymałem, myślę sobie albo zapomniała dopisać albo może jednak pójdę wkoncu do tej pracy, haa nic z tego, słyszałem że pewna dziewczyna przez dwa tygodnie siedziała na hotelu, potem gdy chciała wrócić do Polski kazano jej odpracować hotel, mimo iż to właściciela firmy(wypadało by po takim w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] waleniu odpuścić sobie te 81€ + 27 z groszami za ubezpieczenie, co najlepsze w Rotterdamie płaciłem mniej, a miałem tv 32 cale z polskimi kanałami, darmowa siłownię i bar, no i maszyny/hotspoty czy jak to tam mówią. Więc moim skromnym zdaniem bez porównania.
NIE POLECAM, level one jest podobno lepszą firmą, dowiedziałem się tego od poznanych w pierwszy dzień Polaków którzy tam właśnie pracują, od razu powiedział mi jeden cytuję: "słuchaj, jak zacznie się sezon [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stąd jak najdalej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tu zarobisz bo po 3 dni będziesz pewnie robić w tygodniu, ledwo Ci na hotel starczy a co dopiero na jedzenie, zapamiętaj LEVEL ONE ta firma jest sto razy lepsza, tylko musisz czekać do kwietnia aż się sezon zacznie" no właśnie kwiecień, a mamy 2 lutego masakra, żałuję że pojechałem do tej holandii, póki co koło 2000zł poszło się za przeproszeniem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo raczej nie zrobię aby wyjść na czysto, bo jak widzę że cały czas wszyscy mają wolne to kurwica mnie trafia. Tak wiem że nie pojechałem w sezonie ale to dlatego że przeniosłem się z Alberta voicepicer do kolegów z Polski na tak przynajmniej nas zapewniono na magazyn. Po za tym po co przyjmować ludzi do pracy skoro nie ma dla nich roboty? Jeszcze raz nie polecam i radzę omijać szerokim łukiem tą firmę.
1
Andzia 2016-02-26 16:40:20
Witam razem z chłopakiem mamy być na miejscu w środe ale obawiamy sie po tych wypowiedziach ... jest ktoś kto tam jeszcze jedzie w tym terminie ? my jedziemy do dronten na szklarnie
iro 2016-06-03 00:04:04
czesc nie polecam tego biura pracowalem tam i wygladalo to tak sms o 22 idzesz do pracy albo nie mialem wlasny transport za kilometry nie dostalem nic a co jest w tym dobre naliczyli mi mandaty na moje auto prubowalem rozmawiac z kordynatorka ale nie pracuje a reszta nie jest w temace dziwie se ze te biuro jeszcze istnieje zakwaterowanie hotel luksus nie bede pisal jaki masakra chcesz pracowac gratis zapisz se do ab oost
1
sieradzak 2016-07-26 21:30:06
ja ostatnio zostalem "ostrzezony" przed ABoost ...panie jezdzace do pracy za posrednictwem AB Werkt ostrzegaly i nalegaly, zeby nie jechac tylko przez ABoost bo kombinuja, trzeba sie prosic o swoje pieniadze ciezko zarobione, czesto cos sie nie zgadza jesli chodzi o godziny, kase...Pisze te opinie bo kto wie, moze komus sie przyda. Ja byłem zbierac gruszki rok temu przez AB Werkt i bylo ok, dostalem co doeurasa + wakacyjne, nie narzekam. wiadomo,że te konsultantki czy jak oni sie nazywaja...mam na mysli pracownikow agencji to chamy, gbury i prostaki , oczywiscie tylko polacy, bo holendrzy sa calkiem inni, mili,usmiechnieci, zapytaja jak Ci sie pracuje , czy wszystko ok, przepaść!!!! Mialem do czynienia z 3 paniami polkami przy zalatwianiu "nr sofi" no to maskra. Robią łaskę ze wszystkim, rzadko pomagają,trzeba sie 10 razy przypominać zeby cos zalatwiły i mowie o podstawowych sprawach ale miałem na to wylane botobyl wyjazd w czasie urlopu wiec ja miałem do czego wracac (stała praca w Polsce) alegdybym prowadził takie nedzne życie w Holandii pracując przez agencje pracy tymczasowej to przechlapane. Z drugiej strony one nie muszabyc mile, wielu pracowników to jelopy (powaznie,takie trepy ze szkoda gadac) cześc to tak zwane ćpunki, prowadzacy lekkie zycie sprowadzajace sie do chlania i ćpania. Ludzi na poziomie nie ma tam wielu, zawsze ktos sie znajdzie wiadomo ale to mniejsza cześc niz wieksza.Trzeba uwazac i nie ufac nikomu. Ale najwazniejsze że płaca uczciwie (mowa oAB Werkt)
Jonny 2016-08-05 11:24:21
Pracuję przez ABOost 4 tygodnie i nie otrzymałem żadnego wynagrodzenia. Kończy się na obietnicach. Już
Kasia30 2016-08-10 13:25:38
Wszystkie opinie o tej agencji są prawdziwe, totalny brak organizacji, oszukują, ignorują nie dają zleceń, byłam tam 2 tyg. pracowałam w sumie 7 dni, jeżeli chodzi o organizowanie pracy i kontakt z kobietami przy telefonach, bo nie można ich nazwać koordynatorkami wszystko co napisane wyżej zgodne z prawdą.Wróciłam miesiąc temu i nadal walczę o wynagrodzenie za moje 7 dni pracy mam już 9 salarissów korekty, korety korekt i korekty......nie znają lub udają podstaw kodeksu pracy. NIE POLECAM, ODRADZAM.
1
drfhgtyjk 2016-10-05 11:23:39
Jestem w Holandii od ponad miesiąca, a od 2 tygodni siedzę w hotelu w Dronten na Agri Parku bez pracy. Koordynatorki mają wszystkich w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie odbierają, sporadycznie dpisują na smsy, a jak ja nie odbiorę to wielkie halo. Za hotel oczywiście pobierają kasę. Porażka. Mówią że nie ma pracy i trzeba czekać. Kurwicy dostanę. Człowiek nie wie na czym stoi. Kiedy pójdzie do pracy i czy w ogóle. Nie wie czy ma wolne czy przypadkiem komuś się nagle nie przypomni i nie wyślę do pracy na jeden dzień a potem znowu wolne.
Jestem tutaj nadal tylko ze względu na mojego partnera który o dziwo ma pracę.
1
w 2016-10-10 14:05:39
kupa złodziei ,nie potrafią dotrzymać obietnic ,pieniędzmi nie wypłaconymi z pracę ,pewno się dzielą z filią w polsce ,
1
ds 2016-10-12 13:00:52
No skoro dorzucają jakieś ubezpieczenie @jasiek, to się nie dziwię, że ich oferty pracy są tak popularne. W końcu ważne jest to, że każdy dba o stabilne zatrudnienie.
Oli 2016-10-29 16:01:58
Praca przy bukietach...wszelkie informacje proszę
Zostaw swoją opinię o ABoost - Almen
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABoost