brak logo

ABOOST-DRONTEN

Dronten

Opinie o ABOOST-DRONTEN

kojot 2016-08-13 17:29
@omg mróz to przenośnia, jak na lato tu temperatury na dworze jak narazie nie przekraczały w dzień 21 stopni a w nocy już nie mówię także przyznasz takie temp nie są optymalne do spania także realna opinia bez dramaturgii przyjedź zobaczysz ;)
2
kojot 2016-08-13 17:38
@Bogus aż taką złą koordynatorkę trafiłeś ? A z pensjami jak ?
Masakra 2016-08-13 17:42
Stanowczo odradzam. Zapowiadalo sie wspaniale a wyszlo niezbyt ciekawie. Warunki mieszkaniowe pozostawiaja wiele do zyczenia, domek niby niedawno remontowany a wyglada jakby komus sie go nie chcialo nawet wykonczyc. Brak poscieli, nieszczelne okna, rowery ktore dostalismy nadają sie tylko i wylacznie na złom, az strach jezdzic na czyms z tak duza iloscia rdzy. Samochod sluzbowy rowniez w zlym stanie.
Praca - zalezy jak sie trafi. Przy zbiorze pomidorow praca niezbyt trudna ale za to max 5 godzin dziennie, przy lisciach jest gorzej, praca ciezka i 8 godzin dziennie. Ci ktorzy koncza wczesniej musza czekac na ludzi z ktorymi dojezdzaja, wiec wychodzi srednio 3 godziny dziennie przesiedziane bezczynnie w pracy.
Pani koordynator niby stara sie odpowiedziec na wszystkie pytania przy pierwszym spotkaniu, zapewnia iz wszystkie dokumenty zostana nam przeslane na maila wraz z umowa, po czym po tygodniu - umowy brak. W razie jakichkolwiek problemow nie jest chetna do pomocy.
Stanowczo nie polecam wspolpracy z tym biurem
3
Bogus 2016-08-13 17:43
Koordynatorke? Człowieku. To jest panienka na pokaz którą nie ruszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poza biuro bo sobie ubrudzi szpileczki. Pod żadnym pozorem nie wolno ja o nic prosić. Bo to dodawanie benzyny do ognia. Znaki interpunkcyjne to ona nadużywa za bardzo. Nie potrafi wysłać jednego wykrzyknika. Zapytaj ja która godzina chociażby to Ci odpowie żebyś się sam dowiedział. Lafirynda która sobie kawkę popija i ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystko. Co do pieniędzy to powiem tak. Przez tydzień pracy po odliczeniu opłat zarobiłem 8euro. Człowieku ja do dziś wydaje te pieniądze i nie wiem już co mam kupić.
2
petris 2016-08-13 18:20
Co za debile i nieudacznicy piszą te komentarze. Domki nie są wcale takie złe, a że durne polaczki brudzą i niszczą to czyja wina? Wszystko zawsze Aboostu?
W domkach należy sprzątać samemu (są grafiki) i brać własną pościel, kołdrę i poduszki. Za trudno?

W ogóle koordynatorki i tak mają boską cierpliwość, jeśli spojrzeć na tych prymitywów w rodzaju bogus i kojot.
Takie osoby jak wy to powinny być wywalane z Aboostu na stałe.
2
damian 2016-08-13 20:15
Hahaha a od kiedy agencja pracy daje kołderkę, podusie i jeszcze bajkę puszcza do snu hahaha... Czlowieku ty wracaj do polski i do mamy a nie do pracy. Obiecali w Polsce to mniej pretensje do pani z polski a nie do firmy w Holandii. Jak ktos chce pracować i nie miec nianiu do pomocy to polecam ab. 4 lata w NL bez mamy hehe.
2
Marysia 2016-08-13 20:45
Z tego co ja wiem umowy są na portalu a nie mailem wysyłane. Widocznie słuchasz z takim samym zaangażowaniem jak pracujesz.... I pewnie dlatego czekasz na innych. Nie pasuje auto i zakwaterowanie to znajdź sobie sam. Przyjechałeś z Polski i spodziewasz się hotelu i obsługi, lekkiej pracy i świetnych zarobków na szklarni. Człowieku ty chyba nie na tym świecie żyjesz. Chcesz miec lekka prace to zawodu się wyucz, znajdź prace chatę a nie żale wylewasz bo marny w pracy jesteś i odczytać godziny z zegarka nie potrafisz. Panie z biura AB zawsze mile są i praca na stale tez jest tylko trzeba pokazac się z dobrej strony.
3
speedo 2016-08-13 21:14
Proszę nie nabijać z waszego biura sztucznie pozytywnych opinii już trochę pracy przeszliśmy i zgadzamy się z negatywami poprzedników, nie znam żadnej osoby która by miło wspominała tą firmę często ludzie po tygodniu zjeżdżają do kraju opinia gwiazdkowa i komentarze nie biorą się znikąd, dobrze że po dłuższym okresie wracamy do siebie, dla zainteresowanych zarobek żaden, a utrzymują się tu tylko osoby które w Polsce najprawdopodobniej siedziałyby dawno za kratami, jeśli ktoś chce stracić pieniądze na dojazd i jedzenie to polecam, jeśli nie jest spragniony trawki i chce zarobić to jednak odradzam. Nawet jeśli się coś komuś stanie zero kontaktu.
3
Marysia 2016-08-14 11:43
@speeddo
To jakos Malo ludzi znasz. Ja jestem w AB juz 2 lata i znam bardzo dużo ludzi z dobra opinia. Ludzi co wracają co roku do AB i jakos zarabiają, żyją i są zadowoleni. Tylko oni nie wchodzą na forum bo nie maja po co wola czas wolny spędzić na innych sprawach niż wymyślać na forum niestworzone historie. Jesli ktos dobrze pracuje i chce pracować w ab będzie miał prace a jak ktos przyjechał by trawa jarac i się nie przemęczać to nie polecam.

Hehe jak pozytywny komentarz to z biura haha współczuję tobie.
2
nazgul 2016-08-14 20:16
Pracowałem u nich i za tydzień jadę ponownie. Polecam.
1
tomasz smigiel ! 2016-08-14 23:11
tak szczerze to musze przyznac ze jest tam troszunko źle ale trudno zycie jest zyciem trzeba zyc a wiecznie zyl nie bede !
1
Kasia30 2016-08-14 23:18
Wszystkie opinie o tej agencji są prawdziwe, totalny brak organizacji, oszukują, ignorują nie dają zleceń, byłam tam 2 tyg. pracowałam w sumie 7 dni, jeżeli chodzi o organizowanie pracy i kontakt z kobietami przy telefonach, bo nie można ich nazwać koordynatorkami wszystko co napisane wyżej zgodne z prawdą.Wróciłam miesiąc temu i nadal walczę o wynagrodzenie za moje 7 dni pracy mam już 9 salarissów korekty, korety korekt i korekty......nie znają lub udają podstaw kodeksu pracy. NIE POLECAM, ODRADZAM.
4
kowal 2016-08-15 10:50
ja tam na prace nie narzekam, co tydzien stale godziny, doplaty do transportu, produkacja stawka 9 ale nadgodziny od fajnie platne bo od 38 godzin kazda kolejna to 125%
1
erikisi 2016-08-15 15:08
Co za głąby z was. To fajna agencja, ale trzeba mieć realne oczekiwania. Oni stałej pracy nie gwarantują.
1
Jaco 2016-08-15 20:26
Co jak co narzekałem na poprzednie biura ale tam aby 1/3 osób była zadowolona, że terminowe wypłaty. A tutaj porażka pozytywne opinie chyba rzeczywiście pisane z ich biura. Na spotkanych w czasie pracy około 100 osób ani jedna nie była zadowolona i każdy myślał o zmianie pracodawcy, myślałem, że negatywy tutaj przesadzone, ale rzeczywiście tak jest. Odradzam tankować za swoje (karty do tankowania są dziwnym trafem często zablokowane a koordynator jak jest problem nie odbiera). Wypłaty jak są w terminie to święto, zapewnionych godzin nie ma wcale przez brak kontaktu z koordynatorem, często robicie i po 20h w tygodniu co ledwo na życie starcza, nic nie odłożycie z ich opłatami. Chyba najgorsze biuro jakie można spotkać niby pracujesz ale nie masz ani grosza bo wezmą za domek 81€ i tyle. Jeśli ktoś chce zaryzykować niech liczy się z stratą kasy w najlepszym przypadku po miesiącu pracy wyjdzie na zero.
2
kerisit 2016-08-16 09:58
Musicie sobie zdawać sprawę, że 80 procent problemów z Aboost to wina tępych pracowników (chociażby blokowanie kart do tankowania, gdyż karty mają określone limity).

Największą wadą Aboostu jest brak gwarancji pracy i fakt posiadania przez nich jeszcze wielu złomowatych samochodów (ale jest lepiej niż kiedyś).

1
jaco 2016-08-16 19:59
@kerisit chyba koordynatorów którzy nawet nie powiedzą o limitach poza max kwotą, a jak się samemu pytasz to powiedzą najlepiej tankować wtedy i wtedy, ale żeby powiedzieć, że można tylko raz na tydzień bo się blokuje to nie, 90% problemów z nimi to wina koordynatorów którzy są tylko na papierku a zero reakcji na pytania, u znajomych dopiero jak pracodawca zainterweniował to odpowiedzieli, także nie twierdzę, że ktoś może u nich nie mieć dobrze, bo jak nie miał jeszcze problemu to wszystko ok ale jak coś się stanie to współczuję, godziny na solarisach to oni gubią namiętnie a żeby na jednej korekcie się skończyło.
1
sandra 2016-08-21 11:42
Akurat to ona ma racje bo ludzi traktuja jak śmieci !;
3
Czoko 2016-09-03 00:04
Szok!!! Po trzech dniach od przyjazdu straciliśmy pracę, dzwoniliśmy do koorydnatorki, która doradziła nam " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; Wspomnę jeszcze, że po przyjedzie to była 3 w nocy okazało się, że nie mamy gdzie spać ( 3 osoby z 6 bagażami) Po pierwszym telefonie zostaliśmy zbluzgani za pobudkę o tak później porze. Bardzo profesjonalna agencja pracy. Wstrząsające dorady proszę unikajcie tej firmy jak ognia ponieważ traktują ludzi jak psy to są nieludzkie warunki! Jeśli chcesz być wykorzystany, pracować za psie pieniądze i być traktowany jak śmieć dołącz do zespołu. Good Luck
4
kozio 2016-10-02 12:52
Witam jestem przez biuro aboost 5 tydzien mieszkam w hotelu no waronki nie sa najlepsze ale mogły byc zawsze gorsze pieniazki dostaje na czas praca taka na jaka sie umowilismy z pania w polsce pieniazki o wiele wieksze niz pani posrednik mowiła nie narzekam na ab.
kozio 2016-10-02 12:52
Witam jestem przez biuro aboost 5 tydzien mieszkam w hotelu no waronki nie sa najlepsze ale mogły byc zawsze gorsze pieniazki dostaje na czas praca taka na jaka sie umowilismy z pania w polsce pieniazki o wiele wieksze niz pani posrednik mowiła nie narzekam na ab.
retirs 2016-10-02 15:36
Kolego jakie większe? Czy ile za godzinę brutto?
ona 2016-10-02 22:52
dolaczam sie do negatywnych opinii zero kontaktu z koordynatorem sofi wyrobione przeslany nr potem okazuje sie ze nie maja kaza jechac jeszcze raz wyrabiac totalny syf anna makowska nie powinna tam pracowac.
1
Ka 2016-10-06 17:59
No AB zajebiste biuro nie ma co
misiek 2016-10-08 20:28
aboost moze najlepszy nie jest ale niektore opinie sa nprawde przesadzone, pracuje od kilku tygodni i naprawde nie jest zle. domki zalezy jak trafisz zdarzaja sie naprawde ladne i czyste jak na domy pracownicze. Jesli masz caly czas prace to idzie zarobic. wyplata terminowo, godziny zawsze sie zgadzaja. z koordynatorkami jest jednak problem. dodzwonic sie jest wrecz niemozliwe jedyna szansa na kontak to przez sms lub w biurze. Anna W nie potrafi udzielic odpowiedzi na zadne pytanie. Anna M jest bardziej rzeczowa jednak nie zawsze. sa samochody ktorymi naprawde strach jezdzic ale sa tez prawie nowe samochody z wypozyczalni. rowery w dobrym stanie
34 2016-10-09 13:35
@misiek no wiesz co taka jest prawda że niestety ciężko wywnioskować z komenatrzy które sa prawdziwe a które nie..bo ludzie niestety mają tendencje do wyolbrzymiania i koloryzowania niektórych rzeczy..ale jednak warto jest mieć swoje zdanie na ten temat
WWWWWWW 2016-10-27 11:07
Nie polecam.
W biurze totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w papierach. Może jest kilka osób ogarniętch, ale ja trafiłam na koordynatorke z którą nie było kontaktu i zero pomocy z jej strony. Firma nie zawsze naliczala godziny w terminie. I brakowało wypłaty w terminie. Brakowało godzin. Auta to graty którymi strach jechać ze względu na bezpieczeństwo. Po powrocie do Polski, nadal nie mogę doprosic się o prawidłowe naliczenie godzin i wypłatę!!! Czekam już dwa miesiące!!!
Nie polecam.
1
Grześ 2016-10-28 10:43
Czekam już miesiąc na wypłate i dalej nic z ab oostu :(
Ali 2016-11-02 13:54
Ktoś pracował na bukietach?jakieś informacje?
1
Kapuściany pielgrzym 2016-11-04 18:48
Nie wiem czy niekompetencja u koordynatorów jest cechą nabytą czy wrodzą, pewne jest to ,że nie grzeszą inteligencją... Nie wiem jak wygląda pani A. Makowska ale z jej organizacją pracy oraz wszystkim co się dzieje dookoła w firmie rolę ,którą pełni w Ab oost'ie zdecydowanie musiała dostać przez danie dupy, bo z jej kwalifikacjami i ciężkim umysłem ,dwuletnie dziecko z zanikiem świadomości oraz lukami w pamięci byłoby lepszym kandydatem.
Praca ,która rzekomo miała trwać 8 tygodni z godzinami minimum 38 dziennie ,jest równie autentyczna jak gruby koleś wchodzący przez komin w czerwonym stroju z białą brodą 24 grudnia. Wybraliśmy się w trójkę, własnym samochodem, nie dostaliśmy żadnych wskazówek dojazdu, na miejscu w Stodole zastała nas specyficzna dla tego typu 'mieszkań' woń... zapach nędzy i rozpaczy przeplatany smrodem fajek i alkoholu oraz niedomytych troglodytów ,których autokar chyba zabierał od razu z pod więziennych bram. Kwatery bo mieszkaniami tego nazwać nie można, oscylują między oceną -1 a 1 w skali do 100, podrapane ściany, ciasno jak w cipie dziewicy, zimna woda w łazience, dwie toalety na 12 osób, brak internetu w pokojach tylko w salonie, który posiada pięknie wyeksploatowany sufit z odciskami butów jako główna atrakcja. Ludzie jak ludzie , w trakcie tygodnia starają się sobie pomóc w tych spartańskich warunkach, jednak w piątki do niedzieli na podobe zombie przeobrażają się w ćpunów i alkoholików.
Jednak powróćmy do pracy bo mieszkać jeszcze się tam da, przegryźć zęby i wio... ale nie ma dokąd. Praca 2/3 dni w tygodniu, po 5/6 godzin, zarobimy na mieszkanie i może jeżeli nie będziemy zbyt dużo jeść ani nie praktykować używek to zaoszczędzimy 80 euro na tydzień.

75 lat temu Niemcy tworzyli obozy koncentracyjne dla Polaków , dziś Polacy dla Polaków tworzą takie w Holandii.

Nie polecam, ale kto chce niech jedzie i się przekona.

Nie pozdrawiam.

* Jedyną dobrą ,rzeczą na stodole jest pan Andrzej. Za dnia woźny po 22 godzinie staje się gangsterem :D
2
Kapuściany pielgrzym 2016-11-04 19:04
*38 godzin tygodniowo oczywiście nie dziennie.
kerisit 2016-11-04 20:21
@Kapuściany pielgrzym - twoje słownictwo najlepiej świadczy o tym jaki z ciebie pustak i tępak.
Obrażasz innych, a sam się do niczego nie nadajesz.

Ja wyjeżdżałem przez aboost już 5 razy i nie narzekam. Nie zawsze jest świetnie, ale gdy wyjedziesz w dobrym terminie i masz trochę szczęścia, to można sporo zarobić.
maja 2016-11-08 18:10
hej pracował ktos na bukietowaniu?
2
MartA 2016-11-11 02:19
A jak praca na Cykorii? Ktos cos wie, jakie warunki pracy, jakie warunki mieszkalne w IJsselmuiden, ludzie daja rade?
Franiu N 2016-11-14 20:40
Witam ! Mógłbym sie dowiedzieć czy jest możliwość pracy na farmach krów, kóz, drobiu, itp. ?
Również interesowały by mnie również informacje na temat samego biura i Pani kordynatorki, Pani Marzenie ? Czekam na odpowiedź .
1
Robert 2016-11-15 22:21
Witam wszystkich mieszkam w hoogblokland pracuje na jajkach w veen koło goringheim przez 1 dwa tyg super ładne wypłaty i godziny no i potem koszmar 2 dni w tyg wolne czasem 3 opłaty takie same dochodzi listopad i chłodne dni 1 pięć w salonie na dole samemu trzeba palić ok idzie przeżyć ale na górze gdzie śpimy 0 ogrzewania w pokoju jakieś 4 5 stopni na + ktoś powie ubieraj się ok przeboleje zostaje do grudnia tylko pisze pani Kordynatorka p.gabriela.w.g pozdrawiam panią bez serca mówi że ktoś przyjedzie 3 tyg zimna i dalej 0 odzewu przy tej samej liczbie godzin pracy solarisy wachaja się nawet o 30euro coś chyba nie halo ale ok pisze że chce wolne bo chory nie ma takiej opcji mówi trudno najwyżej po karetkę zadzwonić ale w pracy zimno w domu zimno a auta nawet w Afryce lepsze mają pozdrawiam całe ab i życzę upadku firmy

2
Joanna 2016-11-22 23:55
Oh az głowa boli od czytania tych wypowiedzi sfrustrowanych ludzi którzy " za niewinność zostali wyrzucenie z pracy"
Ludzie trochę samokrytycyzmu i obiektywnej oceny najpierw samego siebie a później - kolejno koordynatorek , pracodawców , biura etc.
Widać ze najwiecej "pięknych, bardzo rzeczowych, popartych argumentami typu: koordynatorki ku... itp, opini" maja do powiedzenia osoby które przede wszystkim nie znają żadnego języka i dzwonią z każda pierdoła, bo pomylili sobie koordynatorów z mamusiami lub niańkami.
Każdy podejmując świadoma decyzje wyjazdu za granice powinien wiedzieć , ze jedzie w celach zarobkowych a nie na wakacje. A żeby zarobić trzeba chodzić do pracy i zachowywać się normalnie a nie jak król świata który przyjechał i z pierwszym dniem jemu się wszystko należy- i to najlepiej za darmo. Jasne mamy swoje prawa ale mamy tez obowiązki!!
Co do samych koordynatorów - to fakt ich praca pozostawia wiele do życzenia, ale niech każdy zacznie od oceniania siebie a później innych.
Moim zdaniem jedyna prawdziwa koordynatorka jest p. Monika P. Chociaż czasami można powiedzieć ze jest nie tylko koordynatorka ale również niańka dla niektórych.
Naprawdę rzetelna osoba- zawsze odbiera telefon a kiedy nie może to oddzwania lub odpisuje. Potrafi załatwić wiele spraw w 10 minut gdzie innym jej koleżanka -koordynatorka zajmuje to np3 tygodnie, lub jest niewykonalne dla nich. Tj np umówienie na Sofii w pierwszym tygodniu pracy lub przywiezienie polisy albo chociażby obuwia roboczego. Co np dla pani A... lub pani K jest rzeczą niemożliwa.
Szkoda ze tylko ona przejmuje się losem człowieka a jest tam chyba najkrótsza stażem. Inne panie powinny się od niej uczyć , bo właśnie pomoc w sprawach trudnych to zadanie koordynatora a nie odrzucanie telefonów.
Ogólnie Ab Oost nie jest zła firma - tylko ludzie maja wygórowane oczekiwania lub znikoma wiedzę na temat praw i obowiązków w holandi.
A pani Monika - super! Zawsze pomocna
3
GGG 2016-11-26 11:56
NIE POLECAM WYIEZDZAC PRZEZ TA AGENCIE AB OOST
1
Dobry Duszek Krzyś 2016-12-07 22:30
Nie mogę się zgodzić z tą opinią. Może nie do końca. De Facto słyszałem, że ludzie miewają problemy, ale ja osobiści złego słowa nie mogę powiedzieć o mojej koordynatorce (Karolina) - może i młoda, ale zawsze wszystko miałem załatwione jak nie od ręki to na "za chwilę". Pewno zapytasz się czy mówimy o tym samym AB Oost? Tak! Miałem okazję pochodzić troszeczkę z umowami dla pracowników i osobiście stwierdzam, że jest grono ludzi którzy przedstawiają się w świetle "klienta roszczeniowego" - bo masz mi załatwić. Nie. Najpierw trzeba się ogarnąć, czasami wytrzeźwieć i nabrać kultury osobistej w stosunku do kobiet i bądź co bądź nauczyć się wysławiać oraz w sposób zrozumiały przedstawić problem. I najważniejsze: nie odkładać niczego na później! A nie jak duża część kierowców "to ja sobie zatankuje rano". Rano o 4 przed wyjazdem do pracy taki kierowca tankuje i jest problem z kartą - nie może zatankować, a jakby spróbował zatankować o 18 dnia poprzedniego to problem można załatwić szybciorem. Wtedy o 4 rano delikfent dzwoni i budzi koordynatorkę z wielkimi pretensjami że ON NIE MOŻE ZATANKOWAĆ - osobiście bym takiego po pysku nastrzelał. Finał finałem wszyscy są zdenerwowani, nie wyspani itp. co przekłada się na dalsze wykonywanie pracy wszystkich ze stron. A wystarczy tylko czasami włączyć myślenie. Pozdrawiam.
1
uteris 2016-12-08 20:48
To niestety prawda. Już 5 razy wyjeżdżałem przez aboost i zachowania niektórych ludzi są tak skrajnie lekceważące, że powinno się ich od razu wywalić.
Chyba byłem jedną z nielicznych osób, którym naprawdę zależało.

Rudy 2017-01-10 08:59
Witam jaod pewnego czasu pracuje w ab post i jak widzę tych wszystkich nieudaczników co przyjeżdżają do pracy którym się nie chce pracować i potrafią tylko narzekać to aż mnie szlag trafia!!! Naprawdę współczuję koordynatorem porostu rozegnal bym to całe nierobstwo !!
1
uteris 2017-01-10 12:40
Poniekąd masz rację, ale jest też dużo osób, które chcą pracować, a muszą siedzieć na domku, z powodu braku pracy.
1
lana dev rejs 2017-02-06 21:59
popieram tragedia, w czasie 3,5 miesiąca pracowałam w 11 firmach, rzucali mną jak szmatą na dwa dni tu 4 tam i tak w kółko, zarabiałam 100 euro tygodniowo, smiech i zgroza koordynatorki to taki żal że nic juz mówic nie będę, i tez pracuje od dawna za granicą, raz nie miałam opcji a tylko oni się zglowili i zaryzykowałam, najgorsza decyzja w życiu.
1
lana del rejs 2017-02-06 22:11
A. M a k o w s k a to przytępawa 27 latka sama z dzieckiem, tym tez zawsze się tłumaczy że nie zrobiła tego czy tamtego. Sprawa wygląda tak że wkopałam się w towarzystwo które było bardzo blisko z koordynatorkami, pracowałam z ich "koleżankami" od picia i przekrętów, często słyszałam ich rozmowy na żywo i przez telefon, wiedzcie że jesteście na ich językach wszyscy a okrągło, nabijają się z pracowników, sama byłam świadkiem jak Gosia odrzucała telefony bluzgając na dzwoniącego bądź opowiadała głośno o wszystkim o czym z kim rozmawiała.

a Andrzej tak, Don Andrzej Corleone XD
1
uteris 2017-02-07 08:06
lana del rejs - takich jak ty to powinni wywalać z każdej pracy. Nieudacznik z ciebie, który potem żali się w internecie.
1
Judka 2017-02-14 15:57
Hej daj znać ja też tam jadę,mam obawy ale trzeba zaryzykować, napisz maila do mnie judka.100@wp.pl
MAŁOLAT 2017-02-17 11:42
NAJLEPSZE BANIE TYLKO NA STODOLE :P
POZDROWIONKA LUBELSKIE !
1
k8 2017-02-17 12:00
Powiem Wam tak.
Pracowałem tam pare miesiecy w roku 2016.
Jezeli mam ocenic lokalizacje |Marknesse| - wioseczka , cisza spokój , brak sklepów w obrębie 1km od Stodoły. W centrum marknesse jest Jumbo /markecik/ bankomat lodziarnia pizzzeria silownia boiska pilkarskie. Ogolnie spoko jest gdzie spedzic wolne dni na spacer czy cos.
Co do stodoły to pokoje 2/3 osobowe wyglądają identycznie . szkielet łożka , 40 miesieczny materac i szafka wiezeinna obklejona vlepami badz pomazana markerem.
2 ubikacje 1 na dole 2 na pietrze , pralka 2 prysznice.
Salon : 2/3 wypierdziane sofy 2 stoliki krzesla tv 2 aneksy kuchenne szafki i 3 lodówki w kazdym mieszkaniu.
Pracujac tam i mieszkajac nie narzekałem na nic szczerze. Wazne ze bylo jak i gdzie zjesc , wzaic kapiel i odpoczac. Jezeli traficie na odpowiednich domowników to moze to byc wasz najlepiej spedzony czas za granica :)
No chyba ze Panstwo mysla ze jada do 5 gwiazdkowego Hotelu...W mieszkaniu jest 11 osob. W ?hotelu? jakies 120/150 na sezonie. jest 13 mieszkan. Palarnia itd. Na zewnatrz jest stol do pingponga i miesjce do gry w siatkówke.
DObra najwazniejsze, ABOOST...
Koordynatorki w skali 0-10 daje szczere.....4. Są to 23-28 latki głownie któe zmieniaja sie tak czesto jak własna bielizne.
Jezeli zrobia łaske i odbiora od Ciebie telefon to czuj sie zaszczycony. jezeli je wkur. to szykuj sie na
A) Brak pracy oprocz tej do zarobienia na domek
B) Zjadu do Polski
C) Problemów z kasa
BRON BOZE piszac sie jako kierowca , chyba ze jestescie inzynierami w mechanice i specjalistami od Golfów polówek itp cudów techniki 19 wieku.
Co jeszcze...aha jak piszecie sie na kierowców to liczcie sie na problemy z tankowaniem bo karty zazwyczaj sa zablokowane. numer sofi wyrabiaja...do 4 tygodni nawet z tego co widziałem.
UPOMINAC SIE O KARTE UBEZPIECZENIOWĄ!!
No jak cos wiecej soebie przypomne to dopisze w kolejnym poscie.
Pozdrawiam i zycze powodzenia :)
K8
1
opeios 2017-02-17 18:04
k8 - ale przestań jak baran straszyć i pisać bzdury. Karty nie są zablokowane, a z samochodami nigdy nie miałem problemu. Owszem są stare, ale większych problemów nie było.
A koordynatorki nie wybierają pracy, bo tym się zajmują planiści. One jedynie o tej pracy informują.
Tak w ogóle to nie polecam Marknesse. Jest dużo lepszych miejscowości gdzie można mieszkać.
2
gosc 2017-02-26 22:28
do pracy 130 km w jedna strone, pieniedzy po dzis dzien nie wyplacili, czekam juz 3 tygodnie, nikt nie raczy odebrac tel oddzwonic czy odpisac na maila, mieszkania ochyda - takie co w tv pokazuja, ze remontuja biednym ludziom, nie oplaca sie wyjezdzac bo nie dosc ze kasy nie zobaczycie to jeszcze wydacie na prawnika, ja sprawe zglosilam do sncu i inspekcie zsw, niestety tylko tyle pozostalo.
Zostaw swoją opinię o ABOOST-DRONTEN - Dronten
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABOOST-DRONTEN