brak logo

ABOOST-DRONTEN

Dronten

Opinie o ABOOST-DRONTEN

kereias 2017-04-11 07:22
Jak pracujesz po 50 godzin w tygodniu to jesteś dosyć bezczelna.
A co z tymi co mają 30 godzin w tygodniu.
Każdy kto pracuje ponad 40, a szczególnie 50 to będzie chwalił.
3
chudy zygi 2017-04-11 09:40
ja jestem kierowca na akcje na weekend gdzie mozna dorobic po 18 godzin a szukam co weekendy chetnych zeby miec komplet w aucie , bo nikomu nie chce sie robic , wszyscy tylko pija bo juz maja weeekend , masakra a potrzebuja 50 czy 60 ludzi
Jaca 2017-04-12 21:40
Chudy zygi. Jak masz robote na sobote to dawaj jutro popołudniu pok 215 jaca
Superman 2017-05-07 10:43
Witam. Czytając opinie troche się uśmiałem.. praca jest jak w każdej agencji, czasem zdarza się dzień przestoju ale to jest winna firmy w której się pracuje a nie agencji- pracuję tu już 3 miesiące i miałem 2 dni postoju... Z koordynatorami bywa różnie..Naszczęście odeszła już Pani Gabrysia która miała swoją ulubienicę... :)
Warunki mieszkaniowe są dobre-ja nie miałem takich nawet w Polsce..w innych agencjach można trafić na pokoje bez okien :) jeśli się dba o czystość wokół siebie to mieszka się dobrze.. jak zawsze trafia się patologia która przyjeżdża tylko jarać, chlać i wciągać...później płaczą że wypłata mała a byli tylko 3 dni w pracy bo dochodzili do siebie po udanym weekendzie...
Więc jeśli chce się pracować to praca jest i można zarobić... a jak się baluje to niestety....wypłata w piątek po południu a w niedziele chodzą i chcą pożyczyć do piątku bo twierdzą że oszukali ich przy wypłacie :)
1
jeritis 2017-05-07 13:16
Napisz gdzie mieszkałeś, a nie piszesz o warunkach mieszkaniowych nie podając miejscowości.
1
w33zy_f 2017-05-08 21:26
Godzinę przed przyjazdem do miejscowości docelowej, miałem kontaktować się z koordynatorem. Niestety trafiłem na koordynatorkę z którą nie było kontaktu, zero pomocy z jej strony.
Nie pozdrawiam Pani Anny Makowskiej.
Kierowca nie mógł trafić pod wskazany adres, błądził po miejscowości Lelystad.
Gdyby nie jego cierpliwość to prawdopodobnie czekałbym na przystanku, bądź nie wiedząc jak jest tam na miejscu wracałbym prosto do Polski. Gdy w końcu trafiłem na miejsce to co tam zobaczyłem przeraziło mnie. Zmarnowany czas i pieniądze. W tym samym dniu wracałem do PL. NIE POLECAM.
1
jeritis 2017-05-09 17:57
Żenada to co wypisujesz. W Marknesse zapewne bardziej by ci się spodobało.
gość 2017-05-10 15:10
rozjeba..... chlopie 38 h dzienie
as 2017-05-10 20:05
Nie żenada tylko tak to wygląda..
Tk 2017-05-31 19:36
Jestem tutaj 2tygodnie warunki mieszkaniowe super na ul de morinel natomiast z pracą wygląda tak że pracuje po 10godzin w polu praca akurat moja nie jest zła holendra szefa widzimy tylko raz na koniec tygodnia na podpisanie godzin pracy trzeba przepracować tydzień aby dostać zaliczkę do200e.na ktòra trzeba czekać tydzień po przepracowaniu 2tygodni wyrabia się nr.sofi a pòźniej wypłaty co tydzień pod warunkiem że holender podpisze godziny Agencja pracy jest wypłacalna
Rrrrr1993 2017-06-02 03:32
Śmiać się chce widząc wiekszosc negatywnych komentarzy. W większości piszą je osoby które są strasznie zbulwersowane tym że nie dały sobie rady w jednym z najbardziej bezstresowych krajów świata i ogólnie rzecz biorąc posiadają przysłowiowe "dwie lewe ręce"... Niestety, za granicą również trzeba pracować. Brak chęci współpracy, wykazanie inicjatywy równej zeru ze swojej strony wiąże się z tym że koordynatorzy traktują ludzi tak jak oni ich tzn przedmiotowo. Koordynatorzy są jacy są, nie zawsze mówią prawdę, często również mają glebko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e ktoś próbuje się dodzwonić i po prostu telefonu nie odbierają. Bycie człowiekiem dla człowieka gra tu duża rolę, oczywiście z obu stron. Warunki nie wszędzie są jakie być powinny. Gdyby kiedyś ktoś miał trafić do miejscowości ijsselmuiden na hotel a właściwie były dom starców pod nazwą Terp zwany inaczej "patologią" - kategorycznie odmawiam. Chyba że widok myszy w pokoju, smród meliny i przerażająca narkomania nikomu nie przeszkadza, to i tak nie polecam. Generalnie AB Oost nie jest złym pośrednikiem i wiele się zmieniło od początku 2017 r. tj : Wypłaty zawsze na czas co jeszcze w 2016 było czymś wyjątkowym. Nie "kroją" juz wypłat jak kiedyś na każdym możliwym kroku (co tydzień inna, godzin zawsze tyle samo)
Flota samochodów od podstaw wymieniona na nowe, ciężko już trafić na jakiegokolwiek rozje...... golfa czy polówke. Na moje oko firma dostała ostro po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo zmieniło się nawet podejscie do pracownika. Zaczął się sezon, przemiał ludzi katastrofalny lecz ciężko znaleźć kogoś kto przyjechał i siedzi na domku lub zarabia tylko tyle żeby starczyło na mieszkanie i ubezpieczenie, również nowość. Generalnie w każdej agencji jest tak samo lecz biorąc na celownik AB Oost dużo pozytywnych zmian. Pracuję przez te biuro już prawie drugi rok i bystrym okiem obserwuję zmiany które są naprawdę pozytywne. Polecam.
aresiwo 2017-06-02 20:56
@Rrrrr1993

Piszesz w dużej części bzdury koleś i widać że nie masz większego pojęcia o Aboost.
Po pierwsze "Patologia" to żaden hotel, ale taki mały domek oddalony 1,5 km od hotelu.
Właśnie ten budynek kiedyś nazywano patologią bo tacy ludzie tam mieszkali, ale to dawne czasy.

Poza tym problemy z wypłatami to zawsze była skrajna rzadkość (chyba że nastąpiła pomyłka), a pracuje w aboost od 2013 roku. Jednak w przypadku pomyłki to zawsze robili korekty, więc finansowo pracownik nie tracił. Wypłaty były i są w piątki.

Samochody różne, bo co prawda kupili wiele nowych, ale starocie również pozostały. Nowe to głównie te małe Pandy.

Zawsze największą wadą aboostu był nadmiar ludzi w stosunku do zapotrzebowania na pracę.
Jednak ostatnio to się zmieniło i naprawdę nieliczne osoby nie mają pracy. Najczęściej tacy co lubią sobie popić, powygłupiać się czy jacyś nieudacznicy, nieporadni.
OLGA 2017-06-07 17:39
Hej pojechałaś do IJsselmuiden? Ja pracowałam przy cykorii i agencja zachowała się w ok jednak miała tragiczną ogranizację. Praca przy cykorii wymaga dużej sprawności rąk, szefowa stoi nad tobą i bardzo pośpiesza, jednocześnie trzeba to robić bardzo dokładnia. W hali jest zimno i bardzo mokro : trzeba kupić gumiaki i zakładać ze 3 pary skarpet. Praca jakies 8 godzin , na stojąco przy taśmie z cyjorią. Pracowałabym dalej ale wysiadła mi ręka w nadgarstku.
OLGA 2017-06-07 17:45
Cześć pracownicy. Szukam osób które pracował w okolicy Dronten. Jestem dziennikarką, chcę opisać to jak to jest pracować przez agencję. Sama kiedyś pracowałam przy Cykorii. Potrzebuję Waszych opinii , przemyśleń i doświadczeń. Zachęcam do kontaktu
sylwia.s 2017-06-08 12:00
podasz namiar???
AB oost - ABY OSZUKAĆ 2017-06-08 15:26
Z miłą chęcią wypowiem się na ten temat
csqw 2017-06-20 22:57
Siemanko. Mam zamiar się wybrać z chłopakiem do Holandii właśnie przez tą agencję.. czytając wasze opinie jestem do tego sceptycznie nastawiona. Jechać czy nie? Ryzykować? Może ktoś z Was zna naprawdę pożądaną agencję?
jeritis 2017-06-21 15:40
@csqw - agencja jest dobra jeśli wiesz do jakiej pracy jedziesz. Pytaj się w Polsce gdzie będziesz pracować i czy praca jest na długo.

PolakTezCzlowiek 2017-06-22 21:11
Wypłaty nigdy nie bylo na czas, do tej pory czekam na dwa przelewy i zawsze przychodzila suma mniejsza niz w salarisie. Biuro nie odbiera telefonów tak samo jak koordynatorki. Mialem jechać na nagraną prace w magazynie, okazalo sie, ze praca w polu... Podobno agencja z wyplat miala nic sobie nie pobierac, holender placil im 1000€ tygodniowo, my dostawalismy po 360€. Wykorzystuja i oszukuja ludzi. Jesli nie dostane reszty wyplat i korekt za poprzednie sprawa trafi do sądu.
jeritis 2017-06-28 22:56
PolakTezCzlowiek - dostawałeś 360 euro? Tak dużo pieniędzy to chyba 55 godzin w tygodniu miałeś.
2
AB oost - ABY OSZUKAĆ 2017-07-08 00:28
Witam, byłam z chłopakiem pod tą śmieszna agencja dwa miesiące i sądzę , że te pozytywne komentarze to są tylko i wyłącznie od osób które mają już tam stała pracę, ale to rzadkość. Pracowaliśmy w szklarni przez 5 tygodni, gdzie dopiero po trzech tygodniach dostaliśmy zaliczkę i wypłatę,ponieważ Pani Eli(NAJGORSZY KOORDYNATOR!!! KOGO NIE ZAPYTASZ TO MA TAKIE SAMO ZDANIE O NIEJ ) nie chciało się przez 3 tygodnie podesłać umowy do zatwierdzenia w emailu. Chcieliśmy otrzymać umowę i własnoręcznie podpisać ale wytłumaczeniem koordynatorki było to, że nie drukują umów (drukarek w biurze maja pięć ), praca się skończyła rzucano osobno, gdzie wyjechaliśmy razem. Pozwolili zarobić tylko i wyłącznie na domek a wypłaty jeśli wgl były to po 20,30€. W solarisach było odjęte ubezpieczenie, gdzie przez 2 miesiące nie dostaliśmy kart ubezpieczeniowych, więc nie wiadomo czy to ubezpieczenie było tak na prawdę płacone. Teraz ubiegamy się o wypłatę wakacyjnego i godzin ale oczywiście zero odzewu. Jeśli już jesteś w AB oost i chcesz sobie zjechać na weekend do domu to zabieraj rzeczy, nawet jeśli chcesz sobie zostawić i zapłacić za pokój za kilka dni, ponieważ i tak wywala z tego pokoju i kogoś wcisną i nie patrzą czy są rzeczy czy nie. Mieszkaliśmy w Marknesse "Stodoła" często brak ciepłej wody, prądu, internet z ograniczeniem 400mb na dzień gdzie i tak wywala po minucie i tak w kółko. Opiekunem obiektu jest znany Pan Andrzej, który jest dillerem narkotyków i to prawda, że Stodoła jest pełna ćpunów.
Ahoj ABOoooost 2017-07-13 16:34
Witajcie!
Ahhh ten AB Oost
Pracowałam przez tą agencję rok. Dużo minusów i dużo plusów. Jakbym miała kierować się opiniami to bym nigdzie nie wyjechala. Praca bardzo fajna, warunki mieszkaniowe całkiem porządne- lokum w domu jednorodzinnym. Ciężko było dogadać sie z p. Karolina, ale jest jeszcze prócz niej kilka bardziej ogarnietych osób i warto im zaufać. Nie umiem zbyt dużo określić was ani zalet. Należy na własnej skórze przezyc "przygode" z Holandia. Jeżeli ktos sie porywa na ten kraj należy być wyrozumiały i brać wszystko na przymrozenie oka.. w Polsce nie jest lekko więc RODACY nie liczcie na glaskanie poza granicami. Twarda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i mocne nerwy .
3
jeritis 2017-07-17 20:40
@Ahoj ABOoooost - napisz w skrócie. Dobrze jest dopóki jest praca i godziny. Aboost tego nie gwarantuje.
Chociażby jak pracujesz na zewnątrz to zależy od pogody. Podczas deszczu zazwyczaj jest wolne.

Ahoj ABOoooost 2017-07-18 18:41
Niestety Tak, jak dni pracy ida sprawnie to jest wszystko dobrze.. wystarczy że zwiększy się rotacja ludzi..zaczynaja być problemy. do AB Oost można trafić bardzo dobrze lub bardzo źle.. mogą byc bungale a mozna konfortowo zyc w domku..wazne jest by pracownik byl wypoczety, niestsy nie zawsze jest to takie piekne w rzeczywistosci. walczcie o swoje.. jak traficie w ta gorsza część AB to wiedzcie że oddziałów AB jest kilka..dzwonic do innych na pewno coś znajdą. Pani Gabriela i Ania (jeżeli kojarzycie) z biura na pewno pomogą.
2
Gggg 2017-07-26 20:25
Powiem tyle , szkoda jechać . W Polsce zgłosiłam że nie mogę pracować przy kwiatach z powodu arelgii . A kordynatorka wysłałam mnie do pracy przy kwiatach , po całym dniu pracy i zgłoszeniu że nie mogę przy tym pracować dostałam odpowiecie zwrotna że albo pracuje albo mam wypie*dalac do Polski .
andrew 2017-07-27 19:26
czy ktos wie czy ta firma sygnuje sie rowniez jako Fidess?
Scully42 2017-07-27 19:45
Fides to biuro które rekrutuje do Aboostu .Moja dobra rada szukaj innej firmy Covebo albo Level 1 W Aboost panuje totalny balagan brak pracy , ściągają ludzi bo mają xa to kasę , potem ludzie siedzą w domach.
Pracowalam u Holendra który byl zadowolony z mojej pracy ale panie koordynatorki juz wiecej mnie tam nie skierowaly.....po co ? Przeciez moge siedziec w hotelu.....Nie licz na pomoc ze strony koordynatorow bo oni zmieniaja sie czesciej niz nasza bielizna.....naprawde szukaj innej firmy bo tu jak zarobisz 50 euro tygodniowo to bedzie sukces
Blue 2017-08-02 16:11
Ja również pracowałam na cykorii, u 'starej' ;) Nikt o zdrowych zmyslach dlugo tam nie wytrzyma. BHP? zapomnij. Kable w wodzie, rozkładające sie baki które ostawione jeden na drugim x3 sztuk (jeden ok.80kg?) potrafiły kopyrtnąć bo nóżki przegniłe. A gdybyś stał obok? Szefowa to ewenement, trzeba samemu to przeżyć. Nie spodobasz sie z wyglądu? Następna. Pada deszcz? to nic, idź jej umyj okna w domu. :D Pierwszy dzień w pracy? To nic, stoi nad Toba i pogania. Tam nawet koordynatorki nie chcą jeździć :D
A AB? poki jest 'stala praca' to jest ok. Gdy sie praca konczy a jestes bliski urlopu, rzucaja po różnych zakładach. Koordymatorzy co chwile nowi ale to mnie akurat nie dziwi, normalni sami odchodzą ;D
keeiso 2017-08-04 11:42
@Blue - co ty pomylona za brednie wypisujesz. Potem jakieś naiwne głuptasy to przeczytają i jeszcze uwierzą w ten twój stek bzdur wynikający z niewiedzy i bezmyślnego krytykanctwa. A prawda jest taka że byłaś beznadziejnym pracownikiem i tyle. Wywalili cię i teraz narzekasz.
I zapewne masz zakaz powrotu do Aboostu.
Weronika 2017-08-06 18:46
@keeiso a możesz napisać, jak Ty osobiście oceniasz pracę w ABOOST-DRONTEN? z punktu widzenia potencjalnego pracownika, to każda opinia jest ważna. Możesz napisać, jakie warunki panują w tej firmie?
keeiso 2017-08-07 13:37
@Weronika - w dużej mierze zależy to od szczęścia. To znaczy do jakiej firmy trafisz i w jakim okresie. To samo odnośnie mieszkań. Mają zarówno dobre jak i odwrotnie.
Sama firma pośrednicząca (aboost) jest dobra, ale pracodawcy są różni.
2
Weronika 2017-08-18 15:18
Dziękuję za szczerzą odpowiedź @keeiso, bo tego czasem na forum brakuje. Pozostaje mi zapytać, czy można liczyć na pomoc ABOOST-DRONTEN wtedy, kiedy zdarza się ta "różna" firma?
keeiso 2017-08-19 05:45
@Weronika - można podjechać do biura w Dronten i o wszystko się zapytać.
AB Oost- nie polecam 2017-08-19 08:23
szybko i na temat:
-morinel to czyste i spokojne mieszkanie
-koordynatorzy nie są zainteresowani 'tymi polaczkami' co sami sobie nie organizują pracy. a tego by chcieli i zeby im tylko pieniadze zanosic
-stawka poczatkowa to brutto 9,51 z czego netto zostaje jak dobrze pojdzie 6e
-o prace mozna prosic, blagac i padac na kolana, maja 25 godzin tygodniowo ( to jest na utrzymanie biura i mieszkana) dla pracownika na jedzenie nie znajduja
-zeby dostac wiecej godzin trzeba byc dobrym znajomym koordynatorow
-jezeli chodzi o przelewy to ktokolwiek widział ktokolwiek wie. kazdy zna juz haslo 'błąd systemu'
-czyli po za organizacją w biurze całkiem ładne miejsce na wypoczynek. prawie jak w sanatorium
keeiso 2017-08-21 11:26
@AB Oost- nie polecam - piszesz oczywistą nieprawdę, ale tylko sprostuję, że 6 euro to nie jest netto, ale wypłata bezpośrednio na konto po opłatach za mieszkanie i ubezpieczenie zdrowotne.
Warto również pamiętać że dojazdy do pracy są również darmowe, a chociażby pracując w Polsce to nikt by ci raczej za dojazdy samochodem nie zapłacił.
Oczywiście to płacą pracodawcy, a nie aboost, ale skoro zgadzają się na pracowników aboostu, to muszą się z tym liczyć.

Tk 2017-08-25 21:23
Jak komuś AB oost nie pasuje niech sobie przyjdzie do axidusa to napewno sobie poprawi haha
Weronika 2017-08-28 19:26
@keeiso, ale warto też dać znać innym na forum. Nie każdy ma możliwość zapytać bezpośrednio w biurze dlatego też robi to tutaj. Forum powinno być miejscem gdzie można znaleźć takie informacje, szczególnie jeśli chodzi o udzielanie pomocy przy nieprzyjemnych sytuacjach.
Niezadowolonazaboost 2017-09-17 15:46
Ab oost to pomylka. Pozytywne opinie piszą chyba koordynatorzy. Najgorzej jest w hotelu w Ijsselmuiden. Syf i do tego same cpuny. W nocy nie da sie spać bo tak krzyczą. Dobijają sie do drzwi i grożą. W hotelu są myszy. Co z tego ze praca fajna skoro na mieszkaniu nie mozna wytrzymać. Kasa tez niezbyt dobra. Za te "luksusy" zabierają 85 euro z wypłaty. Koordynatorka nie raczy nawet odpisac na smsa a jak odpisze to same klamstwa
Weronika 2017-09-17 16:45
Wcześniej na forum była już na ten temat mowa @niezadowolonazaboost, i rzeczywiście niektórzy pisali, że zdarzają się różne zakwaterowania. Odnośnie koordynatora, bo przecież mieszkania powinny być jego działką, czy rzeczywiście nie można tutaj liczyć na żadną pomoc z jego strony albo ewentualnie ze strony samego biura Aboostu?
Melissandre 2017-09-27 19:30
Ja miałam wątpliwą przyjemność pracowania z tym pośrednikiem 2 lata temu. Nigdy nie wyobrażałam sobie, że ludzie ludziom potrafią zgotować taki los.
Miałam o tyle szczęścia, że przez pierwszy miesiąc pracowałam - mogłam utrzymywać mojego faceta, bo w tamtym czasie faceci wcale nie pracowali. Starałam się, zbierałam spis ludzi, którzy mieszkają na bungalach, zbierałam dane osobowe, a mój prywatny numer telefonu był dawany ludziom, którzy przyjeżdżali na miejsce (nie ważne, czy o 22 czy o 3 w nocy).
Po miesiącu niestety się dla mnie skończyła, gdy oświadczyłam, że nie mogę jechać do pracy, bo nie mam pieniędzy na paliwo, bo wciąż muszę utrzymywać mojego życiowego partnera. Po 3 tygodniach trwania z minusowymi salarisami, dowiedziałam się od innych pracowników, że przecież my już jesteśmy zwolnieni.
Trauma życia. Z tego, co czytam zbyt wiele się nie zmieniło, więc stanowczo odradzam. Tylko dla ludzi o naprawdę mocnych nerwach.
AB OOST PORAŻKA 2017-09-29 17:08
Ta Firma to jest porażka , nie polecam nikomu chyba że ktoś chce latać za koordynatorami którzy nie odbierają telefonów i nic nie potrafią załatwić , oraz dopominać się o pieniądze które się tobie należą.
Weronika 2017-10-03 08:22
@AB OOST PORAŻKA czy w takim razie sugerujesz, że ABOOST-DRONTEN nie chciało wypłacić Ci należnego wynagrodzenia? Możesz napisać na ten temat coś więcej? Takie głosy są niepokojące - to bardzo ważne, żeby podawać jak najwiecej konkretnych informacji. Kiedy opisywana sytuacja miała miejsce?
keeiso 2017-10-03 13:42
@Weronika - ja ci radzę mieć dystans do tego co wypisują. I mówi ci to osoba, która pracuje przez aboost od 5 lat.
Damian... 2017-10-05 09:55
Złdzieje i oszuści nic więcej , ludzie unikajcie tej agencji to totalne dno
1
merlyn 2017-10-05 15:09
Dno agencja, ciągle nie zgadzają się przelewy!!!!!!!!! Trzeba czekać miesiąć aż wypłacą za brakujący dzień i to nie wiadomo czy w ogóle wypłacą!!!!
1
tragedia 2017-10-06 16:20
to jest ku*** porażka, koordynatorzy to chyba brani są przypadkowo z ulicy, trzeba czekać mnóstwo czasu na to aż biuro raczy wpisać zaległe godziny o które i tak trzeba się wykłócić, najgorszemu wrogowi nie polecam tego żeby szedł do tej agencji !
Masakra 2017-10-06 17:54
Jest to najgorsze biuro na jakie kiedykolwiek trafiłam. Po przyjeździe okazuje się że siedzisz na domku po 3 lub 4 dni i czekasz aż ktoś z biura przyślę wiadomość że pójdziesz do pracy, a jak już idziesz to na 6 max 7 godzin i to praca na 2 lub 3 dni a później znowusz wolne i czekanie na tel. Ludzie proszą się tam o wypłatę z która biuro zalega po 3 lub 4 tygodnie zlewa totalna jak zaczęsto dzwonisz lub piszesz do koordynatora to nie odbiera nie odp ma na ciebie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Mnie już tam nie ma i powiem że ciągle proszę wręcz błagam o wypłacenia 3 zaległych wypłat.
pk 2017-10-08 21:35
Tez się chętnie wypowiem
Wywalony 2017-10-10 10:44
Abosst jest duży więc bardziej szczegółowo ludzie odpowiedzialni za hotel w ede zostaną zgaszeni za to co zrobiliście przed terminowe wywalenie mnie z hotelu oraz za uszkodzenie ciała przy wyrzuceniu z pokoju skontaktowalem się już z moim prawnikiem i podejmuję walkę Z wami w sądzie to nie wszystko co mam w rękawie życzę powodzenia
Wywalony 2017-10-10 10:45
Abosst jest duży więc bardziej szczegółowo ludzie odpowiedzialni za hotel w ede zostaną zgaszeni za to co zrobiliście przed terminowe wywalenie mnie z hotelu oraz za uszkodzenie ciała przy wyrzuceniu z pokoju skontaktowalem się już z moim prawnikiem i podejmuję walkę Z wami w sądzie to nie wszystko co mam w rękawie życzę powodzenia
Zostaw swoją opinię o ABOOST-DRONTEN - Dronten
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABOOST-DRONTEN