brak logo

ZGM Zębiec

Starachowice

Opinie o ZGM Zębiec

rena 2010-08-20 22:15
masakra, za jałmużnę jaką płacą pracownikom można zdechnąć 800 zł a biuro ma 1800
1
olek 2010-08-20 22:17
trzeba ich zgłosic do pipu
1
as 2011-03-07 11:37
omijać ten [usunięte przez moderatora] szerokim łukiem, szczególnie księgowość. wizyta pip by się przydała, co niedługo pewnie będzie. ludzie tam podobno juz nie wytrzymują.
1
anonim 2012-05-15 20:06
Jako były pracownik potwierdzam wszystko. Tam [usunięte przez moderatora] ludzi, znęcają się nad nimi psychicznie. Ludzie przychodzą i odchodzą, bo nie wytrzymują stresu. Najgorszemu wrogowi nie polecam tam pracy. Kadra zarządzająca nie doświadczona. Jak to mówią \\\"kto liże ten ma stanowisko\\\" i to całkiem bez kompetencji. Pracownicy wykonują całą robotę a później przełożeni zapisują sobie ich przysługi i zostają wynagrodzeni w postaci premii.
1
anonim 2012-06-06 17:48
Ostatnio stało się modne przyjmowanie i trzymanie emerytów, pseudo zasłużonych, którzy mają ponoć uzdrowić Zębiec - wszyscy kiedyś piastowali wysokie stanowiska a teraz na emeryturze biorą pieniądze i się szwendają po zakładzie. Cały czas zwolnienia, zwolnienia no może poza biurowcem:). Pensja co rok niższa, ale są nieliczni z układu, którzy póki zakład jest państwowy czerpią garściami.
1
ja 2012-10-31 11:09
czyli jeszcze na emeryturze chca sie nachapać? Niech ktoś sie wezmie za tych starych oszustów!
1
obserwator 2013-01-24 23:03
Jeśli zastanawiasz się nad podjęciem pracy w Zębcu, to odejdź od komputera, napij się wódki i zapomnij o tym pomyśle. Firma jest szykowana już od dawna do ogłoszenia upadłości, żeby sprzedać ją za bezcen. Tak jak było to w przypadku wielu innych spółek skarbu państwa.

Wkrótce więcej info.
1
2013-08-15 10:21
Mam pytanie jak dojechać do tej firmy komunikacją publiczną typu Bus lub autobus ze Starachowic na 8,00 rano i z powrotem ok 16-tej
człowiek z lasu 2014-01-30 19:48
No aż strach się bać
1
tomek 2014-05-31 15:51
No i jak tam w ZGM zębiec, upadli, czy nie, bo pojawiły sie tu dziwne insynuacje, a interesuje sie firma od jakiegos czasu. Pozdrawiam.
1
wiajpi 2014-12-29 15:30
no dobra od jakiegoś czasu widzę, że nic sie tutaj nie dzieje, a były informacje o tym, że firma ogłosi likwidacje i upadnie.... jak to teraz wygląda prosiłbym o jakieś potwierdzone wiadomości i informacje ! Zarobki to ważna sprawa dla mnei ale najpierw trzeba wiedzieć czy firma w ogóle istnieje. pozdrawiam
1
kozi 2015-02-27 19:38
hah, zabawna ta Twoja wypowiedź @wiajpi, ale nie da się ukryć , że masz rację ;) Firma jak najbardziej dalej istnieje i dla niezorientowanych zajmuje się obecnie kotłami co spełniającymi wszystkie wymogi stawiane w zakresie efektywności energetycznej i norm ekologicznych. Oczywiście firma jak nazwa wskazuje pochodzi z Zębca
agata b 2015-03-29 16:54
bardzo mnie to cieszy że sytuacja się wyjaśniła odnośnie wielu poprzednich komentarzy i jednak firma ZGM Zębiec nadal istnieje. ta informacja akurat zbiega się z takim momentem w moim życiu że musze pilnie znaleźć sobie nowe zatrudnienie. napiszcie proszę czy mam teraz szaanse żeby dorwać jakieś fajne stanowisko w ZGM Zębiec
axim 2015-06-01 14:40
Płaca minimalna około 1400zl netto dla nowego pracownika rok 2015 czas w zakladzie zatrzymał się na latach 70 z powodzeniem można kręcić tam filmy o strajkach z tamtych lat bez żadnych dekoracji
oda 2015-07-21 22:27
szukają przedstawiciela w kujawsko - pomorskim
lifrg 2016-05-08 10:06
No i zarobki właśnie @chęć są tutaj spoko, bo jak jest doświadczony pracownik to zarobi nawet 3000 netto
2
Paulina 2017-03-15 10:35
Firma opublikowała oferty pracy. Możecie je znaleźć na głównej stronie internetowej ZGM Zębiec - http://www.zebiec.pl/pl/o-firmie/kariera Zainteresowani?
Kandydat 2017-05-12 17:01
Witam.
W dniu dzisiejszym 12.05.2017 uczestniczyłem w procesie rekrutacyjnym na stanowisko specjalisty ds. sprzedaży. Nie będę się zbytnio rozpisywał, 1950 netto - pozostawię to bez komentarza. Kiedy przyjdzie opamiętanie??? !!!!! Pamiętajcie że aplikujecie w woj. świętokrzyskim ( w kwestii oczekiwań :D), no i jeszcze Pani powie Wam z kim możecie dojeżdżać :D
Paulina 2017-05-16 13:48
@Kandydat czy możesz napisać więcej na temat przebiegu rekrutacji? Jakie pytania usłyszałeś? Czy coś szczególnie Cię zaskoczyło? Może masz jakieś rady dla przyszłych zainteresowanych pracą w ZGM Zębiec.
Kandydat 2017-05-17 15:48
Jeśli chodzi o rozmowę w niczym szczególnym nie różniła się od innych tego typy spotkań. Żartem są jedynie proponowane warunki płacowe, o których już wyżej wspominałem. Nawet jeżeli jakiś desperat przyjmie tą ofertę ( zakładając, że będzie ogarnięty) to po roku, max 2 latach ucieknie dostając 3-4 razy więcej w firmach związanych z branżą odlewniczą bo takie są realia rynku. Zakładam jednak, że osoby posiadające choćby doświadczenie w sprzedaży, nie znając się na branży odlewniczej, jednak znające swoją wartość, z tzw. ikrą i chęciami do pracy nie podejmą "wyzwania " pracy w Firmie ZGM Zębiec. Z NIEWOLNIKA NIGDY NIE BĘDZIE PRACOWNIKA :)!!
Kandydatka 2017-08-13 16:29
Jakby nie było chętnych za taką kasę to może by zmądrzeli i płacili więcej. Porozmawiajcie ze starymi pracownikami...oni to dopiero dostają kasę..., ale robią za tyle dalej. TO DLATEGO SYTUACJA SIĘ NIE ZMIENIA.
Paulina 2017-09-01 09:21
@Kandydatka czy tylko płaca Twoim zdaniem skreśla tego pracodawcę? Czy gdyby była większa to zdecydowałabyś się na pracę? A można wiedzieć jaka jest ta płaca? Czy zależy od doświadczenia i kwalifikacji? Myślę, że to ważne informacje.
Ar 2017-10-03 19:51
Absolutne dno. W chwili obecnej zwolnił się przedstawiciel, więc prawdopodobnie będą kogoś szukać. Na co możesz liczyć? 2200 netto, absurdalne wymagania, absolutnie zero wsparcia merytorycznego oraz irracjonalną ofertę.

Nie trać czasu na tą komunistyczną firmę . Szkoda twojego czasu. Gwarantuję.
Paulina 2017-10-04 09:11
@Ar dziękuję za opinię. A czy nie ma szans na rozmowę, w której wszytko zostanie wyjaśnione? Albo zwrócenie uwagi, że potrzebuje się wsparcia? A czy jest w ZGM Zębiec premia? Te informacje są istotne w odniesieniu do Twojej opinii.
Pracownica Zębca 2017-10-04 13:47
Opinia Ar jest trochę naciągana. Wymagania - takie jak w każdej innej firmie, oczywiście jeżeli ktoś ma ochotę pracować ;) Kierownicy w większości działów są ok, wytłumaczą i pomogą jak coś jest nie tak. Wątpię, żeby ktokolwiek odmówił pomocy czy nie udzielił rady kiedy się o nią prosi. Wiadomo stres jest, ale to jak wszędzie... nikt nikogo za darmo nie posadzi, no sorry... premia tak jest kwartalna i nawet fajnie to funkcjonuje.
4
Zostaw swoją opinię o ZGM Zębiec - Starachowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZGM Zębiec