logo Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding

Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding

Bydgoszcz

Opinie o Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding

Pit28 2016-12-21 22:06:12
Brawo krawaciarzu pogratulować elokwencji i znajomości języka polskiego
nowy 2016-12-22 22:04:21
szukaja do Dzialu zakupow ..ktos powie jaka tam atmosfera ?/
smutny 2016-12-24 19:30:05
2500 netto dla spawacza? Kpina i wstyd dla firmy. xD


A zarząd ile wyciąga miesięcznie?
7
BAS 2016-12-25 20:51:48
W BAS to juz są kokosy !!
2
Szeryf 2016-12-25 21:49:51
Zagadka:Co to za zet w Pesie? 1Starszy mistrz-znany glownie z tego ze gdy byl pracownikiem chowal sie za slupami robil tylko katowka nic innego nie potrafil i nikt znim nie chcial pracowac-dzieki powinowactwu w bialym domku dzis kariera Wielkiego mistrza 2 Maly mistrz z kolami w uszach znany glownie z tego ze kaizeny ktore ludzie oddawali gdy byl brygadzista"ulepszal"w czasie nadgodzin i oddawal jako swoje za co przytulil ponoc 10 tysi autor powiedzenia Pesa do ciebie nie przyjdzie na nadgodziny 3Kierownik PS bez zadnych skrupulow zatrudnil Plecaka Cienia swojego pociotka po pol romu zrobil go z dwoma Mistrzami brygadzista na pesabusach w tym celu wycinajac po drodze Kraszana z Okurwin zeby przesunac tam Wisnie, ale ostatnio cos nie poszlo w rodzinie i lekko Plecak z Bokserem i Myrkiem sie zbuntowali i olali Kierownika-Plecak i Bokser polozyli wypowiedzenia zegnajac ten folwark trzech ww Panow. CO TO ZA ZAKLAD I CZY CHCIELIBYSCIE TAM PRACOWAC?
17
Jola 2016-12-26 13:49:21
Szeryf coś tam wiesz , coś usłszałeś i połączłeś ze sobą . Wyszedł fajny świąteczny bigos z tego. Dobry do karmienia głodnych sensacji . Ale to nie jest aż takie ciekawe i kogo to ma niby obchodzić . W tej firmie prawie każdy ma kogoś na jakimś wyższym stanowisku ,czy to kumpla , ciotkę czy ojca . Nic w tym dziwnego , że się winduje i pomaga komuś wskoczyć pięterko wyżej . Tak jest generalnie w każdej firmie w Polandii. No cóż jaki kraj takie tradycje .
4
morgann 2016-12-26 14:24:17
jakie place teraz na z4 stanowisku spawacz ?? jest 3000 bez nadgodzin ?
awuesbiurowy 2016-12-27 18:45:52
awues i biurowy razem chyba wyjechali ?
6
Inżynier 2017-01-03 00:08:33
Witam. Jakie są średnie płace dla inżyniera z 3 letnim stażem? Doświadczenie w branży samochodowej (VW Poznan).

Pozdrawiam Wszystkich.

Inżynier
Były inżynier 2017-01-03 08:00:07
@Inżynier

Jest to około 2-2,5 tyś zł na rękę.

Pozdrawiam
6
mały 84 2017-01-03 14:57:23
Witam !

A jak wygladaja zarobki spawacza MAG ??? Ile na reke ??? i sa 3 zmiany ????
robol 2017-01-03 15:11:35
Zarobki są takie że szkoda gadać :)
10
mały 84 2017-01-03 16:02:19
tzn ? mozesz powiedziec cos wiecej ???
Kaja 2017-01-03 18:19:00
Z wypłatami to jest tak : co szlachta rzuci to pospólstwo zabierze, raz dostaniesz 2 tysie a następnego miesiąca 1,5 tys. Nie Ma reguły ani żadnych zasad ile dostaniesz. A jak się sprzeciwisz to powiedzą Ci ze na twoje stanowisko jest pełno ludzi. Pesa to takie państwo w państwie. Kto jeszcze tam nie pracował to niech nie wchodzi w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
10
szajka na ps 2017-01-03 20:30:19
brat wydymał(zdegradował) brata a mistrz mu w tym pomogł .teraz to dopiero bedzie szła jakosc z laminatow .Kierowniku musisz napisac nowa ksiazke bo to co sie bedzie teraz działo nie bedzie sie zgadzało z twoja ksiazka.to co bedzie wylaminowane bedzie cały dzien poprawiane raki ,puste miejsca.te dwa barany to najwieksze partacze na ps.
13
Pracownik 2017-01-03 22:12:09
Panie kierowniku PS Proponuje zrobić ankietę na największego lenia,obiboka i cwaniaka na PS Bezapelacyjnie wygra nasz stary ale całkiem nowy brygadzista.Jego powrót to jak strzał w kolano .
9
Inżynier 2017-01-03 23:48:51
Za 4 tys. mógłbym przyjść do PESY. Myślałem że więcej płacą w branży kolejowej.
2
lucky luck 2017-01-04 00:39:39
Już cię bierzemy bo ty chcesz! Co ty umiesz zrobić jak chcesz 4000? Pracujesz za dwóch?? No chyba, że donosisz to masz jeszcze jakieś szanse, a tak to się goń leszczu :-)
2
lucky luck 2017-01-04 00:43:09
Taktyka Pesy jest niezniszczalna, do grobowej deski :-]
4
kurwa 2017-01-04 17:40:16
Etam układy są, na jedynce w jednej z brygad jest brygadzista który zatrudnia swojego brata z firmy zewnętrznej spuszcza ludzi na umowach o pracę a brat chodzi sobie i nic nie robi kase bierze i ok
8
yyy 2017-01-05 18:40:06
Pesa i ten ich Prezes to po prostu głupek. On nigdy pracy ciężkiej nie wykonywał. Jak można spawaczowi czy lakiernikowi płacić pensję prawie najniższą krajową? czyli już dziś 2200 brutto.
2400 brutto to zarabia kasjerka w w markecie i to podstawowej pensji i nie ma żadnej odpowiedzialności. By się pan wstydził.. gdyby pan naprawdę pracował fizycznie , to potrafił by pan docenić tych ludzi. Nic pan nie docenia tych ludzi tylko szuka sposoby by sprowadzać Ukraińców . I to jest złodziejstwo od pana strony. Nie jest pan patriotą. Patriota nie sprowadza ludzi z zagranicy. Niech sobie pan to zapamięta. Doprowadzi pan do tego , że wszyscy będą pracowali w sklepach lub w centrach handlowych i nie będzie żadnego zysku PKB dla państwa .
Skończy się rozwój fachowców bo nikomu nie będzie się opłacało pracować ciężko.
Po co mi ciężko pracować ,skoro mogę sobie pracować w centrum handlowym, w ciepłym i się nie pobrudzę. Prawda???
Ten kraj jest już zrujnowany, tylko będzie upadał powoli. Przez takich ludzi jak pan.
12
inny dział 2017-01-06 19:52:43
jak tam atmosfera na malarni ?? podobno tylko tam mozna jeszcze dobrze zarobic.
Wujek 2017-01-07 10:25:02
Zarobic mozna ale po 10 latach masz raka pluc. Podobnie jak w PS.
8
swirek 2017-01-07 22:34:22
Co do zarobienia to na ps nie ma szans ewentualnie mozna sie narobic nadgodzin i nabawic jakis chorubsk Ciechocinku uzdrowisko sterylnie jak w szpitalu najwazniejsze ze jest wszystko opisane np.miotła,włacznik oswietlenia,kącik czystosci ,regał itp.jak by jakis z pracowników nie wiedział co to za przedmiot.inne rzeczy sa niewazne typu wetylacja ,oswietlenie,temperatura ,wilgotnosc powietrza .szopa przerobiona z przychodni zakładowej.
9
Xvx 2017-01-08 09:58:05
Ludzie! Spojrzcie wreszcie prawdzie w oczy. Normalny czlowiek z Pesy ucieka, a nie do niej przychodzi. Nie znam takiego, ktiry po odejciu by zalowal. Z jakiegos powodu tak sie dzieje!
6
BBC 2017-01-08 14:56:04
NIECH WSZYSCY PAMIĘTAJĄ ŻE ZARZĄD MA NAM ODDAC OKOŁO 500 ZŁ ZA TZW.WCZASY POD GRUSZĄ.W UBIEGŁYM ROKU ZABRALI NAM POŁOWĘ Z FUNDUSZU SOCJALNEGO.WIECIE COŚ NA TEN TEMAT?
6
pracownik 2017-01-08 20:10:17
słyszałem ze maja dac ale sobie
3
BBC 2017-01-08 20:48:52
nie zależy tobie to się nie udzielaj
pracownik 2017-01-08 23:03:11
Teraz Nowy Stary brygadzista PS będzie musial się wykazac to będzie go wszędzie pełno, ale za pare tygodni gdy już nazbiera kilka plusików, ponownie zasiądzie przed komputerem w biurze na popołudniowej zmianie i nic nie będzie robil. Szkoda ze nocek nie ma już na PS to by się chłopak wyspał.
7
były ps 2017-01-10 19:08:50
to kto jest teraz mistrzem kogo zdegradowali?
z-2 2017-01-12 12:16:53
Na z-2 w ramach oszczędności wyłączono ogrzewanie w hali produkcyjnej.Proponuję wyłączyc jeszcze w biurach i budynku zarządu.Gratulację za pomysł.
8
były 2017-01-12 14:21:27
pamiętam te czasy... pracownik zawsze był na pierwszym miejscu.
3
Stolarz z 3 2017-01-12 23:21:55
Dwa słowa!!!!!!!!! BRAK SŁÓW
2
Biurowy 2017-01-13 06:46:00
Co zimno? Ubierzcie kalesony i szybciej robcie to zrobi sie wam cieplo. Hehehe. Mowilem ze wam dokrecimy srube od nowego roku.
2
Biurowy 2017-01-13 07:11:10
U mnie w biurze 23 stopie az musiałem okno otworzyc bo sie nie dalo pracowac.
2
R9 2017-01-13 09:24:44
Chiciałbym sie podzielić moją opinią o tym zakładzie. Od jakiegoś czasu nie jestem już pracownikiem firmy. Byłem zatrudniony w dziale konstrukcyjnym. Zaznaczam, że nie zostałem zwolniony – odszedłem dobrowolnie.
Na początku muszę zwrócić uwagę na kolejną „dobrą zmianę” jaka dokonała się w wyżej wymienionym dziale po powrocie Pana Arkadiusza S. Uważam, że ma on tyle kompetancji do zasiadania na tym stołku i bycia członkiem zarządu co wspominani często Ukraińcy w kwestii spawania. Zachowuje sie jak gbur a swoich podwładnych ma za zwykłych niewolników. Przez takich ludzi jak on, jeden z lepszych działow konstrukcyjnych w Polsce (moja subiektywna opinia) pikuje potężnie w dół i niedługo nie będzie z czego zbierać.
Kolejną kwestią którą warto poruszyc jest ogromna chęć przekształcenia działu konstrukcyjnego na zasady korporacyjne. Cel szczytny – niestety brakuje jedenej bardzo istonej rzeczy. Oprócz wszystkich zasad, zarobki tez powinny być korporacyjne. Natomiast tutaj specjalista w swej dziedzinie z wieloletnim stażem otrzymuje 3tys netto, gdzie cała suma może ulec w każdej chwili zmianie bo lwią część wynagrodzenia stanowi premia (z tego co pamiętam zwana uznaniową).
Z tą premią jest kolejna ciekawa sprawa. Zatrudniając się w firmie miałem swoje niewygórowane wymagania finansowe. Zostały one spełnione z zastrzeżeniem, że ok 35% kwoty netto stanowić będzie premia, gdzie zaznaczano, że nie ma sie o co bać, bo premia jest wypłacana zawsze. Od pewnego czasu (rozumiem, że w ramach oszczędzności) zaczęto grzebać równiez przy tych premiach (które biorąc pod uwagę rozmowę podczas podpisywania umowy należąsię jak psu buda i zgodnie ze słowami Pani z HR nie należy jej traktować jako premii a obligatoryjnego dodatku do podstawy) a obcięcia rzedu 10% są rzeczą powrzechną. Mimo początkowego oburzenia wszyscy się już do tego przywyczaili(sic!) i tylko czekać na kolejne cięcia.
Oczywiscie zawsze pozostanie sentyment do firmy w której zostawiło sie całe grono znajomych i chciałby się jej życzyć jak najlepiej. Niestety PESA gnije już u źródła a decyzje o zwiększaniu kompetancji takim ludziom jak Pan Arkadiusz wybitnie to potwierdzają. Mógłbym napisać więcej ale wtedy nikomu nie będzie sie chciało czytać. W kazdym razie – powodzenia PESO, szczególnie w kontrakcie z DB!
7
MMN 2017-01-13 15:22:24
Czy ty jesteś normalny? sam obiektywnie tego nie stwierdzisz,szkoda mi ciebie i szkoda firmy która zatrudnia takich..... FACHOWCÓW .....
5
żaneta 2017-01-13 15:32:55
sluszal ktos o agencji pracy poland-work z bydgoszczy ? zbieraja spawaczy na podwykonawcow w pesie ???
Xvx 2017-01-13 21:50:28
Biurowy, pracowalam w "Bialym Domku". Ogrzewanie bylo od zawsze zakrecane na weekendy. Wlaczano je w poniedzialki okolo godz. 9. W dosc sporawym pokoju robilo sie cieplo w okolicach srody, aby w piatek znow... zakrecoc ogrzewanie. Nie pisz bzdur o zarobkach. Gdyby mozna bylo, wrzucilabym tu skany swoich comiesiecznych, na szczescie juz bylych swistkow od wyplat. Jak nietrudno stwierdzic, byly zalosne. Grono naprawde wartosciowych pracownikow odeszlo z Pesy w poszukiwaniu poszanowania swojej pracy, godnych zarobkow i spokoju. Tak jak napisal przedmowca, Pesa gnije od srodka. Kumoterstwo i zlodziejstwo to dwa okreslenia wlasciwe dla pracujacych na kierowniczych stanowiskach i w gore. Miedzy szeregowymi pracownikami tez nie lepiej. Kopanie dolkow pod soba nawzajem, wykorzystywanie okazji dla osiagania wlasnych korzysci. Zatrudniaja coraz mlodszych, czesto bez szacunku dla innych, z dziwnymi pogladami na prace wlasna i innych. Ciesze sie, ze juz tam nie pracuje. Mimo to, szkola zycia, ktora tam przeszlam, pozwolila mi na znalezienie swojej pracy marzen. Zycze odwagi tym, ktorzy jeszcze pozwalaja sie okradac i ponizac.
5
Nick 2017-01-13 22:50:47
Pogratulować rozumku, mam nadzieje że to ci się w życiu odpłaci.
asd 2017-01-13 23:24:30
Wynagrodzenia są w terminie?
żaneta 2017-01-14 11:29:37
sluszal ktos o agencji pracy poland-work z bydgoszczy ? zbieraja spawaczy na podwykonawcow w pesie ???
1
Xvx 2017-01-14 12:39:09
ASD tak. Jalmuzne wyplacaja w terminie. Wynagrodzenia to termin, ktory w Pesa nie funkcjonuje.
4
Biurowy 2017-01-15 10:26:57
Jezdzimy na waszych garbach. Hehehe
2
guru 2017-01-15 17:04:18
No jedź jedź, ale z taką sprzedażą to daleko nie zajedziecie hehe
Ja dyktuję warunki. Nie ma mnie w pracy leżysz i kwiczysz gimbusie!
5
Biurowy 2017-01-17 07:01:35
Nie ma cie w pracy to wylatujesz. No i jak tam obudziliscie sie juz czy jeszcze spicie?
1
Biurowy 2017-01-17 09:53:55
Eh no dobra, przepraszam. Właśnie dostałem opr od kierownika, że piszę na goworku. Nie wiem jak mnie namierzyli. Straszna ciota ze mnie, że pisałem takie bzdury. Tak na prawdę mam 1800zł podstawy plus czasami jakaś premia wpadnie. Nie lubią mnie w biurze bo jestem gejem i siedzę sam w małym pokoju bez ogrzewania. Przepraszam was fizycznych. Tak na prawdę chciałbym robić na hali bo można więcej wyciągnąć. Ja zabieram pracę do domu i ciągle na telefonie wiszę a wy odpykacie swoje 8h i do domu. Przepraszam jeszcze raz, nie wiem co we mnie wstąpiło.
9
Piotr 2017-01-18 19:39:06
Ha ha ha
Naprawę urzekła mnie twoja historia
Nasz biurowy Gejem samotnym w zimnym biurze i nikt go nie lubi
Ha ha ha ha
2
Glod 2017-01-19 14:36:39
gdybym wiedzial kim jestes skopalbym Ci dupsko i troche musialbys wtopic za ta wypowiedz chodz nie mam nic wspolnego z ta PESA pracuje 0d 12lat w Norwegii jestem pracownikiem fizycznym 6000 zl to mam tygodniowki Imbecylu.
Biurowy 2017-01-19 17:29:49
Humor niskiego lotu jak wasze pensjie. W norwegi jestes parobkiem. 6 tys w norwegi to jak 600 zl w Polsce wiec sie nie osmieszaj. Chyba ze wozisze ze soba bagaznik konserw z kraju i popijasz to roztopionym sniegiem. Hehehehe. Dlugo tak nie pociagniesz. Gora do 40 i piach.
Zostaw swoją opinię o Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding