logo Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding

Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding

Bydgoszcz

Opinie o Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding

zulu 2017-03-24 16:03
Kluczem do sukcesu mają byc brygadziści którzy skończyli siedem klas szkoły podstawowej i ohp.Jest takich orłów kilku.Ciekawe co na tak wyszkoloną kadrę powiedzieliby szefowie DB.Będzie cyrk.
1
były 2017-03-24 22:53
Może się nie kapną.... widzę zmiana taktyki , już nie biorą z wyższym wykształceniem w dziwnym kierunku po takich szkołach jak: wsb ,bsw,skk ,pdf czy pks . ohp na topie?
4
ONR 2017-03-25 06:26
wola fakowców z banderladi
3
Iza 2017-03-27 09:43
PESA Bydgoszcz stawia na rozwój i nie zwalnia tempa. Wysokie standardy udokumentowane są prestiżowymi certyfikatami, Q1 i IRIS 02.
Mpm 2017-03-27 16:29
Iza, a jaka jest wartosc kar do zaplaty? Nie musisz odpowiadac.... Pozdrawiam.
5
Antypesa 2017-03-27 18:33
Pesy juz nawet nie stać na ogłoszenia na pracuj.pl. Z drugiej strony przy takiej ilości wakatów to trochę kosztuje hehe. Najgorsza firma w regionie, banda oszołomów...po prostu żal...
13
ggggh 2017-03-28 13:42
W kwietniu ostatnia wypłata w całości.Następne w ratach.Co wtedy powiesz?
13
Nick 2017-03-28 20:16
Dobrze jest jak sie nie marudzi tylko pracuje.
marianna 2017-03-29 09:17
Co ty gadasz, jakie raty?
1
Antypesa 2017-03-30 22:07
Wypłaty były?
nowy pracownik 2017-04-01 13:09
Witam
niedługo rozpoczynam prace na magazynie na z-1 czego mogę się tam spodziewać jak ludzie i kierownictwo
pozdrawiam
nowy 2 2017-04-01 18:11
Zaczalem na inym zecie. Ludzie ok ale to drugie!!!!Moze na 1 bedzie lepiej.pozdr
Dcc 2017-04-01 19:33
Bez obrazy ale z-1 to największa Rumunia na zakładzie jesli chodzi o warunki.
9
murzyn 2017-04-02 07:46
Ujrzysz to zobaczysz, ja osobiście bym z wiał gdzie się da - warunki pracy na Z-1 to Bangladesz
3
wolny elektron 2017-04-02 07:51
Beny z Z-5 to kawał szui, faworyzuje tylko swoich przydupasów, którzy biegają za nim jak za swoim paziem, a gówniarzom rozdaje podwyższy twierdząc ze to kierownik ustalił, kłamliwa szuja sam to ustalił z browarem - ale i na niego kiedyś przyjdzie czas - nie pozdrawiam
7
PIWO 2017-04-02 10:48
Było zebranie z kierownikiem więc dlaczego nie wystąpiłeś, kierownik pytał czy ktoś ma jakieś pytania, mogłeś wtedy zabrać głos a nie teraz robisz ból dupy na gowork. Jutro jak przyjdziesz do pracy to podasz benemu rękę na przywitanie, i kto tu jest szują? Co kto z kim ustalił to sprawa na drodze mistrz-szef-kierownik a nie Twoja, widocznie jesteś zbyt malutki i nie liczysz się w pesie skoro nie masz pojęcia o tym. Jutro jest okazja by pójść do kierownika ze swoimi postulatami. Jak masz odwagę to do dzieła!
2
Iza 2017-04-02 10:49
Czy naprawdę jest aż tak źle w PESA? Nie chce mi sie wierzyć?
Uj 2017-04-02 13:30
Jest bardzo do rze ale zawsze sie znajdzie paru co im nie pasuje to i owo. Zgodnie z prawda ze wszystkim nie dogodzisz
Pracownik 2017-04-02 16:10
Skoro jest tak dobrze, to dlaczego na PS wymiotło kierownika i innych?
8
Im 2017-04-02 19:10
A kto odszedł?
Antypesa 2017-04-02 22:34
Kierownik PS złożył w piątek wypowiedzenie
1
mombet 2017-04-03 10:21
Proponują tutaj wysokie zarobki. Dobry fachowiec zarobi tylko mniej 300 brutto od kasjera w Tesco. Więc warto aplikować.
5
Kula 2017-04-03 17:32
Z ps uciekali i uciekac beda to jeszcze nie koniec
1
Typ 2017-04-03 18:58
Tak wszyscy zamieszani w aferze koralowej .
Gregor 2017-04-05 22:28
Może mniej narzekania a więcej konkretnych uwag o ile takie macie. Wiem, że zawsze znajda sie osoby dla których hejt jest jak tlen. Firma taka jak PESA ma swoja renomę i jeśli nawet coś nie jest idealne to może warto popracować i wspólnymi siłami poprawić?
ONR 2017-04-06 14:34
chcesz poprawiać korupcje ,nepotyzm,kolesiostwo
12
ONR 2017-04-06 14:35
chcesz poprawiać korupcje ,nepotyzm,kolesiostwo
2
Antypesa 2017-04-06 18:34
To nie jest hejt, tylko opinia osoby, ktora pracowala w tej firmie i dobrowolnie odeszla. Jakość pojazdów jest odzwierciedleniem ogólnej syruacji w firmie. Ludzie masowo odchodzą, nikt nie ma pomyslu na prowadzenie tej firmy. To są fakty, a z nimi sie nie dyskutuje.
20
PIWO 2017-04-07 09:25
Pikul najlepszym mistrzem jest!!!
5
Danuśka 2017-04-09 11:23
Może ktoś ma wiedzę czy jest aktualna oferta pracy dla pracownika ds. pracowniczych? Zależy mi na takiej pracy ale lubię wiedzieć wcześniej kilka informacji.
fach 2017-04-09 11:53
Nie bardzo rozumiem tej firmy i ludzie którzy nimi rządzą. To jakieś analfabety i mało umysłowi ludzie. Bo skoro ktoś szuka fachowców a płaci podobnie jak w pracy w sklepie to fachowca nie znajdzie. TAka jest rzeczywistość. Po co ktoś by miał iść do Pesy? brudzić sobie ręce, męczyć się jak może spokonie pracować w sklepie w czystości za te same pieniądze? aktualnie w marketach biedronka zarabia się 2400 brutto podstawy plus premie , wychodzi około 3200 brutto. Plus nadgodziny to będzie gdzieś 4000-5000 tysięcy brutto. Moja żona obecnie pracuje w biedronce to wiem jakie są realia. Fachowiec tutaj powinien zarabiać przynajmniej 1000 tysiąc brutto więcej od takiej osoby.A zarabia praktycznie mniej. To jest problem Pesy i także innych firm , że nie mogą znaleźć ludzi. Ogólnie przemysł ciężki jest bardzo słabo płatną branżą i ukierunkowaną . Nie warto się pchać w tą branże. To jest w Polsce nie opłacalna branża. Póki nie zmieni się w tej branży zawsze będzie ciężko o ludzi. I to są słowa do ludzi , którzy rządzą tą firmą. Potrzebni wam ludzie? to płacie lepiej. To nie problem . Skoro w innych branżach są w stanie płacić lepiej to w tej także można.
8
PIWO 2017-04-09 12:00
Wszystko fajnie pięknie tylko jest jedno ale. Mianowicie taki kierownik serwisu sam niedawno dał do zrozumienia na zebraniu, że jemu nie zależy na pracownikach. Jak ktoś chce się zwolnić to proszę bardzo, droga wolna, nikomu nie będzie robił z tego tytułu problemów. Jego nie interesuje czy ktoś jest fachowcem i ile zarabia, jego interesują tylko tabelki podsumowujące jakiś okres, np koniec miesiąca. Najważniejsze jest by plan był zrobiony, pojazdy wyjechały i klient miał wóz na czas, a potem patrzy dalsze statystyki, że np przy danym wozie pracowało 10 osób to on wtedy chce wiedzieć czy dałoby zrobić tę samą pracą ale już w 8 osób. Na dobrą sprawę nikt nie liczy się z pracownikami którzy tak na prawdę odwalają najgorszą pracę, 1700zł-1800zł na rękę po miesiącu pracy w serwisie? Przecież to jawne złodziejstwo i nadaje się tylko do prasy. Kierownik ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo od zawsze przyzwyczajony do dużych pieniędzy.
8
xyz 2017-04-09 17:27
Bo fachowcy to zwykle oberwańcy w wieku 40 + lub 50 + i nikt ich do Biedry nie przyjmie. I dlatego zakład sobie robi jajca bo wie że ci i tak nigdzie indziej pracy nie znajdą , za granicą też nie bo trzeba znać języki. Ale te 5000 zł nawet brutto w Biedrze to że przywalił. I tak niemal nikogo nie przyjmują na poczatek na więcej niz 3/4 etatu. W praktyce za tą robotę i skakanie od kas do pieca, od pieca do regałów, od regałów do kasi jeszcze do magazynu , to te 1500 zł na ręke bo tyle się realnie w Biedrze zarabia to nie dziwne że zawsze są braki pracowników. Pewnie twoja żona jest kierowniczką.
6
Ania 2017-04-11 16:22
Czytaj ze zrozumieniem W Biedrze były podwyżki i większość zarabia tyle co napisane wyżej a kierownik ma o wiele więcej
adam 2017-04-12 11:02
Podwyżki to były w artykułach prasowych. A póki ci będzie strajk w Biedrze bo się nie można doprosić 2000 zł wypłaty na ręke. Podwyżkę zrobili a premię zabrali i po podwyżce zarabia się mniej tak jak moja żna. Co z tego na 3/4 etatu jak i tak jej nigdy nie ma w domu i przynosi jakieś grosze podobnie jak jak z pessy.
3
znawca 2017-04-12 18:36
To jest nie prawda. Moja siostra pracuje w biedrze. 14 brutto na godzinę to jest podstawowa stawka. I ma to na umowie. Zresztą najniższa krajowa jest 13 brutto. To proszę nie mylić faktów i przekręcać. 14 brutto na godzinę to wychodzi prawie 10 złotych na ręke . To jest 1600 - 1700 netto na normalne godziny. Plus dostaje premie , mniej więcej jest to 2000 netto. Do tego za nadgodziny płacą także , więc proszę nie przekręcać faktów. Przy robieniu 10 godzin dziennie wychodzi 3600 brutto mając do tego soboty , więc zarobki są jak najbardziej realne i prawdziwe. Wiem ile siostra zarabia więc proszę nie kręcić. A ma mniej więcej od 3400 brutto do tysiaca nawet więcej. Zależy też kto. Każdy ma trochę inne zarobki. Ale proszę nie wciskać kitów. Wiem ile ma na godzinę. Stawki godzinowej nie oszukasz.
WALUŚ 2017-04-12 20:12
Chyba Cię siostra robi w ch...Moja żona pracuje w Bidzie od 2008 r. i wiesz ile dostała za marzec na rękę ?1798 zł A wiesz dlaczego tylko tyle ? Dostała premię za brak absencji ale już nie dostała że tak ogólnie napiszę premii za wyniki ogólne sklepu tj. tajemniczy klient,kradzieże, straty...itp itd...Więc nie pisz głupot.A jak chcesz się tak bardzo udzielać to wypie...na forum Bidy.To wątek o PESIE.
2
Obiektywny 2017-04-13 12:23
Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding nie doczeka się chyba jednego mądrego i prawdziwego zdania na temat firmy. Myślę, że bohaterowie internetu powinni założyć własne firmy i wówczas będzie można porozmawiać na temat kosztów i złej pracy ludzi.
2
Pesa 2017-04-13 12:49
Prawdziwych zdań sa tu setki tylko skąd wy, którzy tam nie pracowaliście możecie wiedzieć o sytuacji? Wierzcie dalej gazetom, rynkowi kolejowemu itp, którzy pese wznoszą w niebiosa bo to poprawne politycznie. Co do opinii o pojazdach sa specjalistyczne fora przedstawiające prawdziwe (bardzo niepochlebne) a jesli chodzi o warunki pracy to każdy post tutaj mówiący o tym, ze jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a potwierdza prawde. Nie rozumiem po co sie rzucacie jeden z drugim? Zatrudnijcie sie, zobaczcie na własne oczy i dołączcie do tych którzy narzekają.
9
Kelo 2017-04-13 13:28
Witam pracuje na z4 hala 8 .Kiedyś było lepiej jak były daty a teraz z tymi nebami i br to są istne cuda.Przez ten szał to nawet brygadzisci się odnoszą do pracowników jak do zwierząt. Jest taki jeden brygadzista .jedyny który jest w porządku to majster który naprawdę umie porozmawiać z człowiekiem i kulturę ma wobec pracownika.
4
do_WALUŚ 2017-04-14 17:30
Idioto czytaj ze zrozumieniem. Chyba nawet podstawówki nie skończyłeś. Podstawowa stawka to może być 1798 złotych (około 14 brutto wychodzi jak widzisz). Bo 14 brutto to sobie z głowy nie wziąłem. Jak ktoś nie wierzy to niech zadzowoni i zapyta się o pracę.To jest początkująca stawka którą zarabia się w biedrze czyli 14 brutto i do tego premie. A jak się robi sporo nadgodzin to można bez problemu tyle wyjść co napisałem powyżej.pzdr
do_WALUŚ 2017-04-14 17:32
Czasy się zmieniły koleżko. Skoro 13 brutto to najniższa krajowa to jak najbardziej realne jest w biedronce wyciągnąć bez nadgodzin i bez premii 1600-1700 netto (wychodzi koło 14 brutto) . To jest stawka dla początkujących pracowników którzy pracują mniej niż 2 lata.
2
Melania 2017-04-19 11:39
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć kilka informacji o pracy dla samodzielnego pracownika ds. pracowniczych? Jakie firma stawia wymagania na początek? A może coś więcej?
Mateusz 2017-04-19 17:12
Oj firma stawia duże wymagania zwłaszcza jak masz znajomości






3
Mateusz 2017-04-19 17:15
Oj firma stawia duże wymagania zwłaszcza jak masz znajomości
4
Luk 2017-04-19 19:09
Pracowałem w Pesa 3 lata. I bardzo negatywnie wspominam ten czas spędzony tam. Nie polecam tej firmy. Zarobki bardzo słabe. Nic dodać nic ująć.
13
laik 2017-04-23 11:51
kto ma zarabiac ten zarabia .. mistrzowie kierownicy , CI nadal łupia kasę .
6
osioł 2017-04-23 23:52
kon ty idioto! pojechales w delegacje i nie zamontowales grzejnika bo pojazd byl za dlugi? ale pieniazki z kilometrowki to wziales jak siano w pysk!
4
Waldi 2017-04-25 14:44
Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz to firma z wypracowaną marką. Szkoda, że niektórzy nie pamiętają o tym i tylko swoje pretensje wylewają na forum. Pracownicy sumienni nie maja takich problemów, nawet zarabiają.
marka 2017-04-25 20:04
Marke??? Moze norme? Na przyklad praca w Swieta!!! 1 maj 3 maj !!! Kto ma marke dba o ludzi!!! i o to by nimi sie czuli. Marke?
3
Zostaw swoją opinię o Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding