logo Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding

Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding

Bydgoszcz

Opinie o Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding

(nie)fizyczny 2017-01-24 23:14
Biurowy powiem ci tylko jedno. To wy macie pełne gacie smrodu! Wiesz dla czego wy? Bo to biurowi odpowiadają za przetargi i za to co się dzieje teraz w PESIE. Jeśli PESA padnie to właśnie wy biurowi nie znajdziecie pracy bo kto chciałby mieć u siebie fachowca który rozwalił firmę która jeszcze nie dawno tak dobrze prosperowała. Żaden pracownik fizyczny nie odpowiada za to że projekty już na samym początku mają wiele błędów! Biurowi za to odpowiadają że takich fachowych projektantów mamy po których to my fizyczni musimy cały czas poprawiać.
14
maras 2017-01-25 14:29
To po co Pesa daje ogłoszenia przy drogach że poczeba slusarzy, spawaczy, lakierników jak robić nie bendzie zara co. A zresztom chciałem złożyć siwi bo szukam pracy ale za tyle co tu czytam to lipa to nie ma sensu składać siwi . Uczniów te se możecie za tyle szukać a nie fachowcuw.
3
Najlepszy 2017-01-25 21:26
Heh, biurowi coś słabo się staracie w przetargach. Modertrans was pokonał , wstydź się. A wasze projekty to katastrofa, błąd za błędem...Słabo się orientujesz, jeszcze Łódź jest do rozstrzygnięcia , 17 pociągów na Śląsk już mamy,18 do Bydgoszczy tramwajów, modernizacje za ponad 300 mln.więc raczej bój się o siebie:-)
5
kozia broda pieska 2017-01-27 01:36
Szefem rynku zachodniego nie powinien być M Nowak(Brodacz) jest to człowiek nie nadający się na to stanowisko awansował po układach ,jest kłamcą i jest nie odpowiedzialny obiecuje ci wszystko i nie dotrzymuje słowa a najlepiej jak jesteś jego przydupasem i wchodzisz mu głęboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to masz najlepiej a jak nie to jesteś pomiatany a jeśli chodzi o pieniądze to obcina jak najwięcej i to samo co napisałem wyżej takich ludzi nie powinni dawać na takie stanowiska
11
Szeryf 2017-01-27 23:34
Potwierdzam np na Osowej Gorze jest taki bilboard wykosztowali sie widac ze chca pokazac tym co nie wiele wiedza o firmie pozytywny PR poszukuja do PESUNI slusarzy spawaczy i lakiernikow. Tylko chwilunia juz Ukraincy nie chca robic za te stawki co oferuja? Uuu Wydupczyli Pese TERAZ potrzebni Polacy-bo tansi zarobia od 1600 do max 2500 spawacz ze o magazynie nie wspomne za 1300 zl miesiecznie Ale jaja.....
10
piotr 2017-01-30 20:46
No właśnie biurowy
Nareszcie to wy się postaraliście
Oby tak dalej bo 1500 na wypłatę dostaniecie darmozjady
1
janusz 2017-01-31 15:19
A kto będzie robił te złomy. Nie dość że płacą w tych tramwajach mało, nie dziwne że Ukraińcom się nie opłaca jechać za taką robotą. Jestem z Bydgoszczy przez ulicę z pesą i może i bym się w ostatecznej ostateczności przyjął. Ale jakie wymagania na robolo wykształcenie techniczne, przecie takich szkół to od dawna niema. Uprawanienia spawalnicze. Mało nie pękłem ze śmiechu jaj zobaczyłem wymagania za te drobne. I jeszcze kawał roku że skontaktujemy się w wybranymi kandytami. Kto to pisze te ogłoszenia to powinien sie przyjąć do kabaretu. A stawki w ogłoszeniu to nie łaska podać. Taka niby europejska firma nie wie że za granico w każdym ogłoszeniu pracy jest podana stawka godzinowa.
8
Paweł 2017-01-31 15:57
I co łżesz jak pies?
Juz nie wiesz co masz wymyślać
Niedawno wszystkich przepraszałeś i co innego pisałeś
Ty to masz nasrane w tej głowie
Gej od siedmiu boleści
3
bodyguard 2017-02-01 02:59
Ja zarabiam więcej od ciebie. A wiesz dlaczego??
Bo ja tak mówię hehe
1
mały 84 2017-02-01 12:04
Panowie a jakie probki sie robi na Pesie ????
drechu34 2017-02-01 19:39
Tak zgadzam się z tobą( Kozia bródko reksia )tak właśnie awansował przez lizanie d..py Harczukowi dzięki temu go wciągnoł na to stanowisko a tak nie powinno być takie człowiekm nie powinien być na takim stanowisku człowiek który nie ogarnia tego co robi i wykorzystuje innych to tego by za niego odwalali robotę szefem powinien być Węglik jak każdy wie kto to człowiek poukładany, a jak to kapitan Morgan i jego łajba za długo nie po płynie jak tak będzie z ludzmi postępował
7
Rafał 2017-02-03 06:39
Posłuchaj baranie
Jeszcze nic nie wiadomo w sprawie Krakowa
Pesa się odwołała i wygrała na tyle ze może brać udział w przetargu
A ty juz nie mogłeś się doczekać żeby wpisać się na forum z twoimi głupotami
Ale z ciebie jest psychopata Nie wiem co Ci pomoże bo lekarz to już za późno




4
Rafał 2017-02-03 06:40
Posłuchaj baranie
Jeszcze nic nie wiadomo w sprawie Krakowa
Pesa się odwołała i wygrała na tyle ze może brać udział w przetargu
A ty juz nie mogłeś się doczekać żeby wpisać się na forum z twoimi głupotami
Ale z ciebie jest psychopata Nie wiem co Ci pomoże bo lekarz to już za późno
2
Cichy 2017-02-03 11:53
Oddadzą polowe z 2016 i dadzą połowę z 2017
Mentor 2017-02-04 10:07
Pesa to super firma, kto tu pracuje powinien się cieszyć. Pełna stabilizacja i dobre zarobki. Super ludzie tu pracują i człowiekowi chce się iść do pracy! Firma jak tylko może rozwija się a ludzie to widzą . Każda firma jak ma wsparcie w załodze to też pomaga!
pesiak 2017-02-04 13:21
nie wiem co ty gosciu bierzesz ale daj namiary na tego co ci to sprzedaje musi miec mocny towar...
16
lili 2017-02-06 09:38
Tak sie zastanawiam czy nie złozyc na policji wniosku o znieważenie i systematyczne obrażanie ludzi przez tzw."biurowego".Poczytałem troche o tym i myśle że chyba jest ku temu powód. Chyba ruszę tą sprawe i niedługo sie poznamy koleżko.Zacznij odkładac kase . :)
8
nickleblack 2017-02-06 23:02
Gdyby za takie coś mieli zamykać to by musieli pół internetu zamknąć. Zwykły frustrat którego trzeba omijać i tyle. Takich w Polsce jest pełno. Nie wyszło mu w życiu i pisze bzdury.
7
lili 2017-02-07 00:45
Kto tu mówi o zamykaniu. Wiekszość ludzi nie orientuje sie za bardzo w prawie i może nie wie jak załatwiać pewne sprawy lub po prostu daja sobie spokój bo im sie nie chce. Dowiadywałem sie u zródła i podsunieto mi pewien pomysł jak to rozwiązać.
Nickelblack 2017-02-07 07:30
Tylko zauwaz ze jest to portal z zasady do obrazania. Robotnicy rowniez obrażają swoich szefow......kierownikow brygadzistow. Portal dla takich czy innych frustratow. Prane sa sprawy prywatne. Widac ze ostatnio przycichl. Imho szkoda czasu.
2
Z-3 2017-02-07 07:53
Ostatnio mu ktos juz grozil policja i widac ze w tym roku sie schował. Zwykly cienias. Pewnie sie boi. Moze zrobił rachunek sumienia.
2
Wujek 2017-02-07 09:13
Portal stworzony do jeżdżenia po pracodawcach. Przyszedł ktos kto jesdzi po pracownikach dla odmiany i juz gosciowi groza pozwem po ktos sie obrazil. Nie moge.
6
Szeryf 2017-02-07 17:38
Czas na 2 czesc o zecie pesy i o warunkach pracy w nim. Na oczatek podpowiedz: Swego czasu jak zawsze tutaj byla "potrzeba" wiec poinformowali brygadzisci o tym swoich pracownikow. Jednak niewielu chcialo robic dluzej zwlaszcza ze o pieniadzach zadnych nikt dodatkowych nie mowil. Wtedy Wielki Mistrz "poprosil"pracownikow, kazal wyciagnac komorki i dal kartki papieru na ktorych kazal pisac wypowiedzenia z pracy. Wszystkim naraz pasowalo dluzej pracowac.... A teraz opowiem o Tomaszu M. I Pawle M.- takich dwoch brygadzistach polglowkach, pozbawionych umiejetnosci wlasnego myslenia-za nich mysli Maly Mistrz z kolami w uszach. Tomasz M. karierowicz z trojki po pijackim epizodzie robi kariere w naszym zakladzie, zaslynal powiedzeniem "mistrz ustalil nadgodziny do 18" i "wszyscy robia". Gdy byl mistrzem to nawet pojazdow nie rozroznial, bo arkusz identyfikacyjny naklejal nie tam gdzie byc powinien-widac to rodzinne brat z trojki tez"imponuje"bystroscia. Tomasz"zablysnal" tez gdy kolege majacego 6 dni urlopu wyslal na 5 " (bo ma za duzo" i musi godziny zbic gdyz od zawsze brak kasy w brygadzie) ale po godzinie przyszedl zapyrac go czy jutro tj. w sobote nie przyjdzie na nadgodziny,ale na 8 godzin nie tam mniej. Ot taki z niego matematyk... Innym razemkolega zaproponowal przerobke na pojezdzie bo nic tam nie pasowalo(prototyp) na co Tomasz"juz miejsce sie zwolnilo u planistow,mozesz isc tam to bedziesz sie wymadrzac"Widac zna sie chlopina na rzeczy-sam nie mysli innym broni. Moze to dlatego ze go czapka tak na zylke uciska na lysej glowie... Jeszcze jedno- znam wielu ale ten jest wyjatkowo podly i falszywy. Niby z nim o czyms mowisz smichy hihy a tu wszyscy wszystko wiedza. Teraz Pawel M. Podobnie jak kolega po fachu M zaklamany i falszywy, niespelniony spawacz z bolacym kregoslupem,karierowicz z trojki. O dziwo z kumplem wspomnianym szczerze sie nie znosza ale musza-Pawel glowny brygadzista. Do dzis przetrzymuje brygade do magicznych "3 minut"i nie daje przepusmtki kiedy cala reszta pracujacych odbija sie i opuszcza hale. Najpierw gadal ze NOR tak zadecydowal-sprawdzilismy u Jankowskiego Pawel M. klamal Wtedy powiedzial ze przyniesie na pismie od Wielkiego Mistrza dlaczego tak trzeba. Taki z niego poczciwiec. Od listopada czekamy...Moze wystarczy. Nastepnym razem opisze jak panowie M. z Malym Mistrzem i nie tylko zniszczyli pelnowartosciowe mienie firmy na kwote jak jaskolki cwierkaja 40 000 zl i nie wylecieli z roboty, ba stanowisk. A wiec juz wiecie co to za zet i CHCIELIBYSCIE TAM PRACOWAC?
11
Kazik 2017-02-07 22:19
Nie broń go
To co on wypisuje to przekracza juz wszelkie granice
Trzeba go namierzyć i ciekawe co będzie miał wtedy do powiedzenia
Ciekawe co na to jego przełożony?
Niech trzyma twarz i się w końcu zamknie
Nickelblack 2017-02-08 12:59
Wy tez nie byliście lepsi bo w jego strone szly rowniez ciezkie epitety a nie widze zeby on kogos pozywal. Po za tym Pesa mogla by was pozwac lub poszczegolne osoby obrażanie czesto z imienia i nazwiska. Koles to zwykly troll nic wiecej. Robil sibie z was jaja a wy sie wdaliscie w dyskusje zamiast nie reagowac dawaliscie mu paliwo. To dziala tak od lat w calym internecie. Nie karmi aie trolli. Nie ma szans zeby gosciu za to co pisal beknal prawnie. Gdyby tao bylo to kazda manifestacja KOD konczylaby sie w sadzie od wyzywanie od zlodzie itd.
3
Nickelblack 2017-02-08 13:28
Poczytale i niestety większość tego co pisal to tylko opinie i to kierowane w powietrze. Ma facet takie opinie a nie inne i nikt go za to nie skaze. Nie ma takiej sily. Gdyby komus grozil pobiciem smiercia wychwala faszyzm etc to byla by szansa nawet spora. Ale nic z tego. Nikt go nie skaze za nazwanie kogoś biedakiem czy mówienie ze ukrainiec pracuje lepiej. Skrzywiony swiatopoglad ale wiedzial ze za to nikt go nie wsadzi. Obejrzyjcie sobie byle manifestacje polityczna.
3
Biurow 2017-02-09 09:19
Pragnę przeprosić osoby które mogły zostać urażone moimi komentarzami. Mialem problemy osobiste, które zacieraly mi sprawiedliwy osąd sytuacji i swoich działań i ciągnęły mnie w strone destrukcji.

Jestem gotowy oddać sie karze zaproponowanej przez użytkowników forum. Preferuje nalozenie na mnie kary finansowej. Czekam na propozycje z waszej strony.
pesiak 2017-02-09 15:57
Wyplaty beda w poniedzialek
Kacper 2017-02-09 17:10
Ha ha ha biurowy
Jesteś taki głupi czy tylko udajesz
Ty i ta Twoja kara finansowa
Skruszonego nie udawaj bo to kolejny twój głupi numer
Juz raz to przerabialiśmy więc nie pajacuj


Biurow 2017-02-09 17:27
Nie udaje skruszonego. Zrozumialem swoje bledy i jest mi z tego powodu zal siebie samego. Nigdy wcześniej nikogo nie przepraszalem. Widocznie ktos inny pisał. 2016 byl dla mnie trudnym rokiem kiedy rzuciła mnie partnerka i mialem problemy zawodowe. Nie potrafiłem sie odnaleźć w życiu. Chce otworzyć nowy rozdział i rozliczyc sie ze poprzedniego. Bylem glupcem i ureguluje swoje zobowiazania. Myślałem o dokonaiu przelwow na cele charytatywne. Moge zamieścić skany dowodów wpłat.
Moje przeprosiny są szczere ze zrozunieniem swoich błędów. Nie licze na zrozumienie bo uwazacie mnie za najgorszego. To zycie mnie niszczyło a ja nie umialem sobie z tym poradzic.
MMN 2017-02-09 18:06
Słabo ci wychodzi podszywanie się pod kogoś kim nie jesteś( BIUROW) śmieszne to też nie jest
MMN 2017-02-09 19:21
Teraz mnie rozśmieszyłeś( personating attacker :)
bolek 2017-02-09 22:17
wybaczymy jak do Częstochowy na kolanach pójdziesz.
Czytelnik 2017-02-10 17:04
Piekna historia ZNTK jest opisana na loklnej stronie gazety: gazeta kropka pe el - pisze tak, bo nie wiem czy przechodza adresy. Warto poczytac o waszym bohaterze.
1
Twój stary 2017-02-10 17:37
Naucz się pisać poprawnie wierzuchu j.Dlaczego nie piszesz o tym jak wynosiłeś miedź??Dlaczego z każdego działu cię "wyrzucili"?.Ty jesteś zwykłą zakłamaną osobą i konfidentem.
5
mario 2017-02-11 16:57
Liż mi! hehe
1
NOWY 2017-02-12 12:10
Jak wypłaty? Chcę się przyjąć do magazynu. Pani z kadr powiedziała że 1650!!! rozumiem ze się pomyliła - miało być 2650!!!??? co jest prawdą? to pierwsze to chyba żart???
1
kaM 2017-02-12 15:06
Nie,nie pomyliła się.
6
goliat 2017-02-12 22:25
A premie? Nie macie premii na magazynie??
1
Hen 2017-02-13 10:02
wszyscy tylko jęczycie ze w Pesie jest tak zle, a dalej tam robicie. Pesa nie jedyna ! Kto mądry ten ucieka z tamtąd
7
andy 2017-02-15 15:37
popracuj jeszcze troszkę a zmienisz zdanie. pozdrawiam
4
mar 2017-02-20 09:04
jestem byłym pracownikiem pesy i niestety ale w 100% muszę się zgodzić z tą opinią (pracowałem tam ponad 8 lat i jestem szczęśliwy, że już mnie tam nie ma)
9
Motyl 2017-02-21 20:42
Świetna firma tylko niektórzy pracownicy nie doceniają tego.
1
robas 2017-02-22 15:05
Firma może i świetna , ale kadra nadzorująca i zarządzająca bardzo psuje atmosferę i opinie swoimi machlojami i brakiem jakiejkolwiek fachowości na swoich stanowiskach.
2
ktos 2017-02-22 15:30
idiota
1
new 2017-02-22 17:27
To ile na magazynie? Firma ok wiec z 2,5 bedzie po probnym? Pozd
Taki 2017-02-23 23:21
Hmmm jak minimalna krajowa Cię zadawała ( nie ma mowy o 2,5k) to zapraszamy LOL
2
Da 2017-02-23 23:23
Firma Ok ???? Dobre żarty , to nie prima aprilis jeszcze ;D
2
pesiak 2017-02-24 02:48
W Pesa SERWIS czyli Z5 jest tyle piniądzorów że stać tą patologiczną firemkę na to aby czterech wazeliniarzy wyżerających skwareczki z pup niejakiego Pikula i dzikusa miało wolny piąteczek za pseudo nockę w czwartek choć roboty było na pół godziny hehehe i jak w tej patologii ma być dobrze? I pamiętajcie moi drodzy wazeliniarze są niżej niż karaluchy!
1
thomas 2017-02-24 08:29
Witam panowie pracownicy wszystkich serdecznie pytanie konkretne i prosze o odp takze konkretna
3
Zostaw swoją opinię o Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding