logo Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding

Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding

Bydgoszcz

Opinie o Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding

Lemurek 2017-07-10 12:24
PESA to duża firma i tu muszą działać pewne zasady oraz standardy, bez tego nikt nie będzie miał kontroli nad firmą co mogłoby skończyć sie źle. Uważam, że praca tu daje ludziom satysfakcję, niezła kasę. szkoda, że nie wszystkie działy mają fajną atmosferę.
1
Andrzej Duda 2017-07-13 22:28
A który zakład ma ?
2
Andryju 2017-07-14 08:11
Ostatnio podobno sie poprawilo w pesie
Waldi 2017-07-14 09:43
PESA to marka i uważam, że niektórzy nie powinni tu pracować. Może inna firma byłaby lepszym miejsce. Solidni i pracowici w firmie mają swoją pozycję i nie narzekają choć wiadomo, że każdy chciałby zarabiać dużo więcej. Jestem zadowolony , że tu pracuję.
2
z-80 2017-07-14 11:49
Ciekawe czyim jestes pupilkiem? Tez bylbym zadowolony z tej pracy majac jakiekolwiek powiazania rodzinne lub majac żyłke kapusia bo wtedy ta "firma" bylaby dla mnie rajem. No ale troszke rozumiem ten wpis bo jakos trzeba tu przyciagnac nowych pracownikow. Napisz jeszcze pare pozytywnych komentarzy to moze kogos tym nabierzesz.
14
Murzyn z serwisu 2017-07-16 09:45
"Browar" i "Nawrotka" to marionetki kierowników. Obiecują to samo ludziom wiedząc ze to wszystko kłamstwo. Nie szanują pracowników martwią sie tylko o to żeby oni byli czyści. Nie słyszałem nigdy o przełożonych którzy nie stają w obronie swoich pracowników a oni właśnie tacy sa. Każą pracować po 14, 15, 16 godzin dziennie, wpisać możesz tylko 12 a potem dostajesz opieprz czemu pracowałeś aż 12 godzin. Musisz sie tłumaczyć kierownikom czemu tyle pracowałeś. Brak poszanowania kodeksu pracy.
12
formierz 2017-07-22 11:39
Pytanie do laminiarzy znalazłem ogloszenie na olx formierz tworzyw sztucznych wynagrodzenie 2500brutto to żart czy naprawdę tyle płacą?
1
pracownik 2017-07-22 11:51
pesa to żart - trzeci swiat
7
Kier 2017-07-22 12:23
2500 fiu fiu...to stawka na tydzien czy na miesiac? Pytam bo mam wątpliwości
7
formierz 2017-07-23 09:35
Na miesiąc to śmieszne Pieniądze myślałem że w ttakiej firmie lepiej płacą
4
zmeczony 2017-07-23 12:42
W magazynie a mowia ze w dzisiejszych czasach to prawa reka produkcji 9 lat pracy - 2380 brutto. Przebijamy!!!
3
Hmm 2017-07-23 14:52
Kupa forsy. Nie wpadles na pomysl zeby wyjechac za granice i zaczac zyc jak czlowiek? Myslisz ze za 20 lat coś sie zmieni i zaczniesz gonic chociaz srednia krajowa?
3
??? 2017-07-23 15:39
Ale co wy gadacie, panowie i panie. W pesie sie zarabia kupę kasy... jak pracuje sie po 12 godz dziennie i wszystkie weekendy. Dzieciaki mówią per pan a sąsiad grzeje kapcie na powrót bo kiedy ... zonę jak człowiek usiądzie przy jedynym ciepłym posiłku w dniu i przy nim zaśnie. Ale 4 tys na rękę sa? Sa! Ja juz to ponad dwa lata temu odpuściłem i mam normalna prace gdzie mistrz i brygadzista to człowiek do którego mozna isc z każdym problemem i na pewno pomoże go rozwiązać a nie tylko patrzy w terminy zeby jemu sie zgadzało :D i z mała liczba nadgodzin tez jestem w stanie do 4000 na rękę sie zbliżyć a rękawów sobie nie wyrywam. Zapytacie dlaczego tu wtykam nos zapewne... Ano dlatego, ze zostawiłem w pesie kupę dobrych kolegów, których los nie jest mi obojętny ale pesa to taki pasożyt. Jak sie nie ogarniesz i nie oderwiesz pępowiny to bedzie Cie doiła aż sie zajedziesz na amen. Zycze każdemu zeby sie otrząsnął, znalazł swoj własny spokojny kącik gdzie w spokoju doczeka należnej każdemu emerytury. Pozdro dla normalnych
21
bezsensu 2017-07-23 15:52
To wina młodych rządnych...kasy!!! a górze w to gra że mają takich plantatorów!!! Zgadzam się!!! pępowinę trzeba wyrwać bo już gruszę wykupują i są chętni. Bieda czy łapczywość? nie! nieświadomość że pesa i tak pociągnie a ty przed zusem odejdziesz!!! Zacząć prosto - ludzie normalni, kasa wystarczająca, praca właściwa. k-wa!!!! po stokroć!!!!!
7
Nowy 2017-07-24 10:06
Czy ktoś wie co się dzieję obecnie na serwisie Acatusów w Krakowie? Mam tam jechać i mam obawy bo kiedyś ktoś wspominał, że tam sami pijacy. Mam słabą głowę i martwię się, że zmuszą mnie do picia a później ogolą na łyso (i będę wyglądał jak Minionek)
2
Wladek 2017-07-24 22:16
solidna firma i bardzo dobre zarobki, polecam
1
Darecki 2017-07-25 19:01
Dla mnie Pesa do firma z wielka tradycją. Jeśli nawet nie wszystko jest idealnie to przecież ideałów nie ma. Wszędzie pracują ludzie , którzy mogą się pomylić. Poza tym jeśli ktoś pracuje sumiennie to z cała pewnością zarabia tyle żeby być zadowolonym.
2
Murzyn 2017-07-27 12:35
Haha chcą nas monitorować za pomocą gpsow, a kierownicy serwisu sami sobie nabijają sztuczne delegacje W.Sz., Z.P (np. Z-ca kierownika awansował na to stanowisko bo woził kierownika po Włoszech) . Nie zmusza nas do podpisania śmiesznych umów. Jeszcze kilometrówkę obcięli! Bójcie sie PIPU!!!!!!!
6
piwo 2017-07-27 23:00
jeszcze pare lat beda mieli wszystcy gps wszyte w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
CJK 2017-07-29 09:34
Troszkę się pomylili i tylko na czwórce podnieśli stawki zaszeregowania i premie a reszta niech wpiepsza chleb ze smalcem! ....Świerzak dostaje wyższą stawkę od pracowników już zatrudnionych to jest firma która dba o swoich pracowników? koleś piepszysz głupoty
6
jeszcze chwila 2017-07-29 10:27
Pracuje sumiennie na magazynie za 11 zł brutto [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mnie bierze jak widze kwitek 10tego
6
Wujek 2017-07-31 16:05
To sie zwolnij a nie narzekasz. Lepiej nie bedzie to pewne.
1
Antypesa 2017-07-31 16:28
A co to jedna firma na świecie, właśnie na takich osobach ta firma zeruje. Jak się godzisz pracować za takie pienidze to Twoja sprawa, wystarczy trochę chęci i pracę sie znajdzie.
1
jeszcze chwila 2017-07-31 17:19
tak zrobię
kvrwa 2017-08-01 18:40
Na Z-5 jeszcze trochę to mistrzowie z madrym kierownictwem będzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo zaraz nie będzie komu - radzę im wtedy w te obleśne dupska gsp zaczipować, jak za długo będzie siedział w jednym miejscu to minus 1000zl
Ciekawe czy Piwko zaczipuje sobie gps ja w delegację pojedzie?
Pewnie nie bo musi przecież dorobić sobie biedaczysko do tej jalmuzy która dostaje, tym bardziej że kilometrowke obcieli to biedak będzie non stop za kierownicą
6
NowyZ5 2017-08-02 22:24
Siema. Jestem nowym pracownikiem serwisu i "pracuje" na hali. Najlepsze jest to ze mam stawke 15 brutto i praktycznie nic nie musze robic - czasami zamiote,posprzatam jak mnie przylapia na lazeniu. A dlaczego nic nie musze robic ? Bo nie mam narzedzi i nic nie umiem a starsi pracownicy doswiadczeni maja na mnie wyj..ane bo maja stawke 10 max 13 brutto :-D wiec nie wiem czemu tak narzekacie :-p do tego wpadnie jakas premia i 2,4 jest. Polecam pese dla nowozatrudnionych.
4
nowy 2017-08-03 15:17
jaka premia chyba po roku ,2,4 to smiech nie pesjia
wygrzany kocur 2017-08-04 01:06
Ja pracuje za 10brutto w pesie przez 8 lat i jest zaj....na wyplate co miesiac 1670 i mam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na tych tepych bryg i kier nieudacznikow a kasa leci heehee podwyzki obiecali hoohooo nawet wyslowic sie nie potrafia a ci smieszni mistrzowie to pozallll sie....no i zostali jeszcze ci pseudo biurowi---weee...w z5 hiiihiii masakra....aaaa... mozna wiecej zarobic jak przyjdziesz na popoludniu do roboty dodatek za druga zmiane 6.50brutto hiihiii no i jak wpadniesz w niedziele na 8godz odpoczac od rodziny WYSPAC SIE patrz brygadzisci ktorzy przychodza w weeekend sztuczne godz nabic i przydupasy bo sami nie moga.... Konca nie widac nie widac.... bryg przychodzi do pracy i mowi nooo.... co mam powiedziec roboty nie ma idzcie sie pochowajcie jak szczury w kanal ....pozdro dlaaaa czytajacych ta smieszna ale prawdziwa historie Z5
4
Xyz 2017-08-08 17:45
Pesa to najlepsza firma w regionie. Nie ma sobie równych.
2
Karol 2017-08-09 21:09
Również uważam, że Pesa to dobra firma. Dziwi mnie bardzo, że niektórzy tak bardzo narzekają na pracę i zarobki w firmie. Dziwne jest to, że prawie nie ma nowych ofert a chętni też są do pracy. Może trzeba zrobić wietrzenie w firmie?
1
Antypesa 2017-08-10 23:30
To super macie region, współczucie????
Prawda 2017-08-11 00:22
Wietrzenie? Przecież od początku roku zwolnilo się grubo ponad setka osób. Pesa juz nie ma pomysłu jak załatać te braki i opłaca klakierow? Swoją drogą ciekawe ze z "najlepszej " firmy w regionie odeszło tylu fachowców. Ale niedługo pewnie pojawi się sponsorowany wpis ze odeszli sami nieudaczniczy.
13
Bobo 2017-08-11 07:46
To chyba słabo kolego szukasz albo jesteś podstawiony do głoszenia propagandy. Jak kilka lat temu zatrudniałem się w pesie to poczta pantoflową dostałem info ze zwolniło się jedno miejsce i na nie udało mi się dostać. Kilka dni temu widziałem, ze ogłoszenia sa już na olx wiec trochę pesa spadła na psy i jest na poziomie podrzędnego prywaciarza. Prawda jest taka, ze do pesy idzie się w ostateczności, nikt tego już nie traktuje jako prestiżu. Sama sobie na to zapracowała i zbiera teraz tego owoce. Poza tym mąci ludziom w głowach bo znów nazbierało się zamówień a po zakończeniu ostatniej, tak dużej unijnej perspektywy, większość z was pójdzie z torbami. Jakoś zachód od dłuższego czasu nie garnie się do kolejnych zakupów.
10
Pessie 2017-08-15 09:59
Jak tam pesiaczki robaczki ? Wczoraj mielismy wolne ale oczywiscie przejezdzajac obok pesy widzialem multum samochodow na parkingu :-D takich ludzi potrzeba tej firmie. Coraz gorsze wyplaty a i tak znajda sie debile ktorzy przyjda w dzien wolny od pracy. Wiec zarzad wychodzi z zalozenia ze nie jest tak zle skoro ludzie sie nie zrazili i chodza w dni wolne od pracy :-D zamiast sie zwalniac to robia nadgodziny. Dzis ich tez pewnie nie brakuje na hali. No ale coz na pewno zarobia hahhaha...
6
Wagonik prasowy 2017-08-15 16:31
Niektórzy to chyba nie wiedzą gdzie są. Firma nie ma potrzeb kadrowych a tu piszą , że tylu odeszło i firma ma braki fachowców. Może lepiej sprawdźcie co się dzieje i dopiero wypisujcie , bzdur nikt nie bedizen czytał.
2
Prawda 2017-08-17 09:45
Fachowcami są nazywane zazwyczaj osoby z dużym doświadczeniem produkcyjnym .I to takie odeszły A skoro według ciebie osoby kadrowe to fachowcy to gratuluję poczucia humoru
5
Childzia 2017-08-17 19:08
Hej, czy ktos sie orientuje jakie sa zarobki specjalisty ds. Homologacji, bo widzialam ogloszenie?
4
Pumpernikiel 2017-08-18 18:41
Pozwolę sobie zacytować ekspres bydgoski: "Nie masz kursu? Żaden problem Wśród firm prowadzących aktualnie rekrutację jest PESA, która do aplikowania zachęca już nie tylko ogłoszeniami w tradycyjnych mediach, internecie czy na plakatach. Bydgoski producent pojazdów szynowch o pracy dla spawaczy informował z billboardów, na których podkreślał, że brak uprawnień nie stanowi przeszkody, ponieważ prowadzone będą darmowe szkolenia. Dodajmy, że to tylko jedna z wielu propozycji pracy w tym przedsiębiorstwie. - Bieżące potrzeby, wynikające z realizowanych kontraktów, dotyczą przede wszystkim: około 100 osób niezbędnych do zabudowy (montażu wnętrz) pojazdów, czyli elektryków, elektroników oraz mechaników - mówi Michał Żurowski, rzecznik firmy. Poza tym PESA poszukuje 80 ślusarzy, około 40 wspomnianych spawaczy, 20 lakierników, 15 formierzy tworzyw sztucznych i 5 operatorów obrabiarek CNC. - Dzięki aktywnym działaniom co miesiąc pozyskujemy pracowników. Przykładowo w lipcu przyjęliśmy ponad 40 osób. Wciąż jednak szukamy kolejnych - dodaje Michał Żurowski. "

Chłopaku zejdź na ziemie, jeśli masz na myśli kadry biurowe to się nie dziwie, ze was mało. Tacy z was fachowcy, ze pociąg czy inny pojazd może iść dwudziesty czy sto dwudziesty z serii na dane miasto a spawacze dalej latają po wszystkich halach i robią przeróbki na konstrukcjach czy nawet już pomalowanych pudłach. Co do prawdziwych fachowców z fachem w rękach to chyba rzecznik pesy się wypowiedział wystarczająco wyraźnie i nikt nie musi po raz kolejny tego żadnemu z optymistów tłumaczyć. Fachowców szuka od dawna i jakoś znaleźć nie może. Ciekawe dlaczego....
8
Wujek 2017-08-18 22:59
Fachowcy wyjechali na zachod i robia za 3 - 4 x tyle albo lepiej. Nie oszukujmy sie nikt nie chce robic za takie smieszne pieniądze. Mieszkania po 5000 za metr kogo na to stac? Na pewno nie pracownikow pesy.....to kupija ci co robia na zachodzie. To juz jest walka o resztki pracownikow którzy cokolwiek potrafia i łatanie kadry
5
Wagonik prasowy 2017-08-19 10:40
Sadzę, że niektórzy są niezadowoleni z tego, że firma na dużo kontraktów ponieważ trzeba będzie pracować! Może niedoświadczony, dopiero po kursie człowiek będzie to doceniał? Trzymam kciuki żeby tak było.
1
Pumpernikiel 2017-08-19 10:55
Może i tak ale ja jestem byłym pracownikiem i w tej chwili mi to lata czy pesa będzie miała prace czy nie. Mną jak w grudniu 2015 zrobiłem prawie 300 godzin a w styczniu odebrałem 2100 wypłaty tez nikt się nie przejmował. Na niedoświadczonych pracownikach nie zajedziecie daleko bo wasi mistrzowie i brygadziści nie dadzą im rozwinąć skrzydeł. Nadal najcięższe i najbardziej wymagające doświadczenia czynności będzie wykonywać ekipa starych pracowników a młodzi będą od przynieś, wynieś, pozamiataj, za podobna stawkę i znów będą za plecami niezadowolone głosy starych i marudzenia. Jeśli jesteś z białego domu to jest prosta metoda żeby pesa wróciła na dobre tory. Zdegradować wszystkich kierowników, mistrzów i brygadzistów ( jedyna metoda żeby zniwelować kolesiostwo i układy ) dać zarobić wszystkim rozsądne pieniądze i jeśli jest święto to jest wolne, koniec i kropka. Zobaczycie jak morale i zadowolenie podskoczy co przełoży się ja jakość wykonywanej pracy.
8
Płoszek 2017-08-19 11:20
Mnie się dobrze pracuje w Pesie.Przychodzę na 8 godzin pracy. Czasem idę na piątkowy urlop,czasem na tzw.chorobowe.....ostatnio nawet za często, lato jest :) Dzień w pracy szybko mija,wystarczy znaleźć dobry kąt i upewnić się że mam baterię naładowaną w telefonie he he.A wypłata za tą pracę jest ok. ....przecież i tak nic nie robię :)
6
wot 2017-08-20 22:05
Dlatego firmy które płacą nie mają problemu z pracownikami Proste lekarstwo na ten kryzys Normalnie płacić ale w Polsce nauczyli się nie płacić za ciężką pracę mam nadzieje że ludzie w końcu przestaną się szmacić
11
nowy 2017-08-20 22:10
dostałem propozycje na tworzywa sztuczne .jak wygląda praca i zarobki?słyszałem ze mocno szkodliwe.
4
PS PS 2017-08-21 23:39
Najbardziej szkodliwy jest tzw.kierownik krzywy...
6
Jasiek 2017-08-22 11:30
Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego tak piszecie? Przecież w firmie pracuje ponad 3 tysiące osób a na forum pisze kilka.
Związkowiec 2017-08-22 15:34
Nudzi się ludziom to piszą... wzięliby się za robotę to by się nie nudzili i nie pisali, a może dzięki temu zostaliby nawet docenieni!
Związkowiec 2017-08-22 15:35
Nudzi się ludziom to piszą... wzięliby się za robotę to by się nie nudzili i nie pisali, a może dzięki temu zostaliby nawet docenieni!
pesa idzie na dno 2017-08-23 00:07
to ty jestes tym zwiazkowcem co podpisuje wszystkie pisemka prezesa zwlaszcza te ktore maja na celu jeszcze bardzej upodlic pracownikow????
4
Związkowiec 2017-08-23 13:02
Nie, to nie ja... ja jestem tym co doszukuje się związków przyczynowo-skutkowych w Pesa!
Zostaw swoją opinię o Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding