logo Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding

Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding

Bydgoszcz

Opinie o Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding

ajlawju 2017-09-15 11:56
Zablokowali konto na roksie ze teraz na gowork piszesz?
8
Z5 2017-09-18 11:26
wiecie cos na temat likwidacji serwisu halowego?
Aabbaa 2017-09-18 15:53
Nie, skąd takie info i o co dokładnie chodzi?
ps 2017-09-18 21:58
Kiedy zaczniemy na ps zarabiac a nie ze kierownik musi dokładac?
3
Nonick 2017-09-19 23:30
Przez takich ludzi jak Zientas z serwisu ten zakład ma problemy. Ten człowiek powinien pracować na powietrzu bo po prostu śmierdzi gó...em od wchodzenia w d..e przełoźonym. Przez niego zwolnił sie Fryszmen bo miał juź go dosyć. Niedorozwój wszedzie za nim chodzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i raczek sobie nie pobrudził.
9
Woj 2017-09-20 20:23
A któż to ten Zientas? Pracuję w serwisie ponad 5 lat a o człowieku nie słyszałem. Na hali bywam rzadko może dlatego, ale z pewnością gdyby czymś się wyróżniał na pewno bym słyszał o nim. Nie to co Pan Fryszmen, legenda. Szkoda, że nie ma go już w serwisie, ale skoro konkurencja lepiej płaci to czemu nie. Przecież każdy chce dla siebie i swojej rodziny jak najlepiej. To doskonały przykład na jak niskim poziomie intelektualnym jest kierownictwo i szefostwo serwisu skoro nie potrafią zatrzymać tak wartościowego pracownika. Panie Rafał powiem krótko - głupiś pan jak but skoro nie potrafiłeś pan zatrzymać kury znoszącej złote jajka, teraz ta kura robi dla konkurencji za dwa razy takie pieniądze. Tego w książkach dla menedżerów nie pisali? Ja niedługo na emeryturkę także mam w leju wasze chore decyzje. Na halę wrócę złożyć wypowiedzenie przed ostatnim dniem.
11
były ps 2017-09-23 12:38
Jak połowa załogi złoży wypowiedzenia hehe
4
pesiak 2017-09-23 22:38
Bo Zientas wyroznia sie tylko tym ze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla premii i dobrze lize. Jak nie wiesz ktory to...to szukaj chłystka na hali w pojezdzie na podlodze miedzy fotelami ze smartfonem w reku albo przy automatach. No ale mu wolno w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] walic bo gra z benym w pilke.
4
Pessa rules 2017-09-24 17:11
slyszeliscie ze w Styczniu ma byc ogłoszony nowy włąsciciel Pessy i maja byc mocne redukcje etaów wsrod pracowników biurowych ?? doszły mnie takie słuchy
3
ajlawju 2017-09-24 18:16
"włąsciciel", "Pessy", "etaów " - człowieku skąd ty się urwałeś? ja rozumiem, że w domu nie masz słownika ale k.u.r.w.a. bez przesady nie kalecz naszego języka
2
Gary 2017-09-24 20:55
A co to zmieni?Więcej zarobisz??
2
ajlawju 2017-09-24 21:02
Co to zmieni? Człowieku to jak piszesz i mówisz świadczy tylko o Twoim poziomie intelektualnym. Chciałbyś pracownika, który nie potrafi się wysłowić w sposób zrozumiały tylko bełkocze a w prostym wyrazie zrobi błędów więcej niż wyraz ma liter? Serio nie ma to dla Ciebie znaczenia? Jeśli odpowiedź brzmi "nie" to nie mam nic więcej do dodania.
1
Antypesa 2017-09-25 15:48
Sypnęły się zwolnienia...
9
prawie pracował 2017-09-25 21:27
na jakie działy poleciały zwolnienia?? chciałem składac papiery na lakiernika a tutaj zwolnienia ??
4
ajlawju 2017-09-25 22:37
Już lepiej nic nie pisz bo i tak nie potrafisz. Zajmij się lepiej robotą i rób na mój zus i moich kolegów :)
1
Antypesa 2017-09-26 10:37
Głownie krawaciarze z biur, na produkcję za min.krajową cały czas potrzebują.Śmiało składaj????
2
Julita 2017-09-26 12:22
Przypominam, że wszystkich użytkowników forum obowiązuje regulamin portalu. Przez zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią: http://www.gowork.pl/regulamin Niedopuszczalne są m.in. wpisy zawierające wulgaryzmy i obrażające innych użytkowników. Dyskusja zeszła na zły tor. A to miejsce jest po to by dzielić się swoimi opiniami na temat pracodawcy Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding.
Benek 2017-09-27 12:30
27.09.2017 Business Insider Polska :
EBOR może pomóc ratować bydgoską Pesę
Pesa potrzebuje zastrzyku finansowego od inwestora, niezbędnego do restrukturyzacji. Kandydatem jest EBOR - pisze środowy "Puls Biznesu". Europejski Bank Odbudowy i Rozwoju potwierdza, że rozmowy się toczą, ale szczegółów nie ujawnia.
"W poprzedniej perspektywie unijnej Pesa podjęła się realizacji wielu kontraktów na dostawę pociągów i tramwajów. Nie była w stanie ich wykonać terminowo i w dobrej jakości, więc wielu zamawiających wystąpiło o zapłatę kar" - przypomina dziennik. Dotyczy to m.in. PKP Intercity, które otrzymało Darty. Przewoźnik domaga się kar za opóźnienia. Zrezygnował też z zamówienia kolejnych składów.
Jak informuje "PB", przedstawiciele Pesy zapewniali, że są zwolennikami połączenia krajowych producentów taboru pod skrzydłami Polskiego Funduszu Rozwoju (PFR). Taką propozycję dotychczas odrzucał Newag - główny konkurent bydgoskiej Pesy. Jak twierdzi dziennik, zaangażowanie EBOR w restrukturyzację Pesy to warunek włączenia się w nią PFR, który inaczej mógłby zostać posądzony o niedozwoloną pomoc publiczną.
1
Hajt 2017-09-28 19:56
Witam,
Mam 21 lat i szukam firmy, która nauczy, wychowa młodego pracownika.
Ostatnio widziałem ogłoszenie na Spawacza - z pełnym przeszkoleniem.

Co możecie Państwo powiedzieć na temat pracy jako spawacz w tej firmie ?
Nie mam doświadczenia jako spawacz, ale potrafię się szybko uczyć.

Prosiłbym o jakieś cenne informacje.
Pozdrawiam.
1
Wujek 2017-09-30 09:38
Ju mejk my day Hajt
Roberto 2017-09-30 18:55
Czy tylko narzekać potraficie? Może warto pochwalić się jakimiś nowymi osiągnięciami? Takie wpisy czytają ludzie którzy często szukają pracy. A przecież Pesa ma ciągle jakieś osiągnięcia prawda? Dobrzy pracownicy to doceniają!
1
brr 2017-09-30 19:18
najnowszym osiagnieciem jest wizja upadlosci ;) zwolnienia juz sie zaczely...
12
Julita 2017-10-04 12:17
@brr takie informacje zawsze warto udowodnić, żeby nie wprowadzały niepotrzebnego zamieszania na forum. Zwolnienia nie zawsze muszą świadczyć o tym, że firma Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding upada.
2
Z.. 2017-10-04 19:31
Z czego tu się cieszyć?
realista 2017-10-05 08:46
Pesa to parodia firmy. układów łapówek. obstawiona przez znajomych i rodziny. kadra zarządzająca nie ma pojęcia o zarządzaniu. Jeszcze Gierek tam tkwi. Nie płacą kontrachentą. Połowa pracowników to zbędni statyści. marnotrawienie materiału, brak organizacji. wielka wydmuszka. moim zdaniem już dawno powinni się sprzedać zachodniemu inwestorowi który wie jak się zarządza.
znam firma bardzo dobrze, i moim zdaniem jakby wziąć ją na bęben przez kilka instytucji to by kilka książek można napisać.
Jeśli ktoś jest ambitny zostaje stłamszony. Wydajnośc produkcji jest na poziomie 35-40%.
Jak taka firma ma być rentowna i przynosić zyski ?
Co do pracowników którzy tu narzekają. tak wam źle to się zwolnijcie. będzie robota dla tych co naprawdę robią.
Nie polecam zatrudniać się w obecnej chwili, bo wszystko wskazuje na to ze niedługo kolejka na toruńska do pup będzie
18
Ja 2017-10-05 16:04
Aż niemożliwe ,że taka firma niema zaplecza finansowego na ciężkie czasy.Jakby wszyscy oddali to co kiedyś wzięli nielegalnie to by było o.k.Rząd raczej nie pomoże finansowo i może dobrze,bo by i tak porzekadło.Więc raczej Pesa do widzenia.
2
Ja 2017-10-05 16:07
Aż niemożliwe ,że taka firma niema zaplecza finansowego na ciężkie czasy.Jakby wszyscy oddali to co kiedyś wzięli nielegalnie to by było o.k.Rząd raczej nie pomoże finansowo i może dobrze,bo by i tak przepadło.Więc raczej Pesa do widzenia.
4
nick 2017-10-05 17:55
zaplecze zjedzone lub wyprowadzone przez spółki córki
5
Ja 2017-10-05 19:08
Jedynie mi szkoda Starego Byłego Prezesa.Szkoda,że takie hieny go otaczały.
3
bla bla 2017-10-05 21:37
a
Onatoon 2017-10-06 00:49
Dziwne, że w artykułach nic nie piszą o zwolnieniach i o tym jak PESA robi wszystko żeby tylko nie zrobić grupowki. Co miesiąc zwalnia po 20 parę osób byle nie dobić do 30. To chyba się nazywa "omijanie prawa"?
6
rafi 2017-10-06 08:27
Przeciez na taki Z4 to caly czas ludzi przyjmują a nie zwalniaja
1
dfs 2017-10-06 21:08
Na stronie PESA już nie ma ogłoszeń, że poszukują pracowników.
4
brr 2017-10-06 22:49
a ktory ogarniety spawacz na Z4 wytrzyma za te psie pieniadze?
fachowcy sie cenia
a pesa o fachowcow nigdy nie dbala i nie dba!!!
5
Antypesa 2017-10-07 00:12
Pesa wydaje ostatnie tchnienie....uciekaj kto może!
6
były biurowy 2017-10-08 15:59
w styczniu ma byc nowy właściciel i ten dokończy dzieła zwalniania biurowych
7
DanBa 2017-10-09 15:41
PESA padnie przez złe zarządzanie i kolesiostwo. Zmanierowani pracownicy chowający się po kątach, brygadziści, którzy wykonują tylko prace biurowe (sic!) , która nie dodaje wartości, błędne planowanie zamówień i nieterminowość w opłatach za towar. Jakość!!! - praktycznie jej brak, przez co cała masa pieniędzy wydawana jest na niepotrzebne delegacje. Długo by o tym pisać a diagram ishikawa byłby wielkości boiska piłkarskiego. Życzę Wam, abyście zostali kupieni przez prawdziwą, dobrze zarządzaną korporację, która zrobi poważną rewolucję, bo w tej chwili innego wyjścia już nie ma.
11
kukas 2017-10-10 00:39
Pewnie, najlepiej przez folksdojczów? Sprzedajcie wszystko. Najlepiej całą Polskę.
1
Antypesa 2017-10-10 08:46
Jak ktoś nie potrafi zarządzać dużą firmą lepiej żeby to sprzedał, bo wyrządza krzywde pracownikom.
5
DanBa 2017-10-10 09:01
Przecież nie napisałem nic nt. sprzedaży w niepolskie ręce... Widać, że brakuje Tobie argumentów na podważenie moich tez dlatego też nie zachęcam do dalszej dyskusji.
Z1,6 2017-10-13 20:38
Nie ma czego się bać oni ogarniają się szybciej od nas,za zupke chińską nie będą zapierdzielać:) BRAWO wreszcie robi się normalny rynek pracy! już nie będą straszyć że przed bramą 20 czeka na twoje miejsce i jeszcze raz BRAWO, a umysłowych? Wypierdzielać i zlikwidować(chore) sztuczne japansystemy(wiem są po to żeby dostawać certyfikaty a one są po to żeby nabijać kasę nierobom)tyle w temacie :)
5
alkoholz2 2017-10-14 15:32
Do wszystkich z z-2.Jest zezwolenie na spożywanie alkoholu i pracę w stanie nietrzeźwym.Uzasadniam. "Mechanik" jedzie do Warszawy w delegacje reprezentując firmę pijany w cztery litery błąka się po hali w końcu zostaje wydalony przez naczelnika do PESA S.A..A na z-2 cicho-sza sprawa zamieciona pod dywan.Bo to kolega kierownika a może członek rodziny królewskiej i jest dobrze.Więc od poniedziałku walimy gorzałę ile się da bo przecież skoro jeden może to czemu my nie.Opinia idzie w Polskę i w świat.Pozdro.
5
Z1,6 2017-10-14 19:20
Właśnie przez takich jak ty KUR.wo wszystko się piepszy KONFIDENCIE [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
kolo 2017-10-14 21:43
Można się coś dowiedzieć czy ma sens podjąć pracę jako monter wnętrz pojazdów szynowych przez pośrednika B&S. Jaka kasa bo na ogłoszeniu się nic nie dowiesz.
3
Janek 2017-10-16 10:21
Czy pracowników z Ukrainy też zwalniają ?
ukr 2017-10-16 10:27
tylko polkow
4
Z1,6 2017-10-16 17:01
Przeprosiłem za wulgaruzmy ale usunięto moje wypociny jeszcze raz sorki
Hmmm 2017-10-16 20:43
A co możecie powiedzieć o kontroli jakości???? Lub o dziale laboratorium???jakie zarobki
dronik 2017-10-17 06:10
2 kola
2
Waldi 2017-10-17 11:28
PESA chyba powinna bardziej kontrolować pracowników.!
Zostaw swoją opinię o Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding