brak logo

Herma

Kraków

Opinie o Herma

herma 2015-10-18 11:54:35
Oszuści,praca jak w czasach niewolnictwa po 16 godzin i więcej umawa śmieciowa rotacja załogi jak więzniów w oświęcimiu szefowie bo jest ich niby trzech tragedia,fircyki co dopchały sie do koryta 0 szacunku do ludzi jednym słowem niewarto zawracać sobie głowe
10
rocky 2015-10-29 19:12:39
To jest ta sama firma co w okolicach bieżanowskiej
4
herma 2015-12-07 21:13:10
dodam ze umowy minimalne reszta i czyli nie dużo więcej pod stołem !! nadgodziny smieszne 14 czy 15 juz nie pamietam
2
smigol 2015-12-27 20:41:25
pip trzeba im poinformować
2
Roma 2016-01-02 19:56:46
Ta "Firma" przy ul. Łazy, przy Bieżanowskiej porażka jak widzę tych pracowników ufloganych po pas myjących na tym zimnie szlaufem jakieś maszyny, brudni, usmarowani, przemarznięci, co chwilę nowe twarze pewnie nikt długo nie wytrzymuje.
A i te samochody co ciągle zastawiają drogę i chodniki....
2
Remik 2016-01-07 14:03:32
Tez sie dziwie ze nikt strazy miejskiej nie wezwał oni myją te złomy z oleju i wszystko do studzienki burzowej pompują chodze tam z psem i widziałem jak wieczorem pompują do studzienki przy jezdni,frekfencja pracownicza jak na wąwozowej przy bloczkomacie
5
brtnio 2016-01-11 21:27:12
no tak źle nie mają ci brudasy, chyba dobrze zarabiają bo pod firmą stoją nie złe fury to chyba tak źle nie zarabiają najlepiej to narzekać na pracodawców...
2
byłem 2016-03-07 22:41:06
pracuje sie po kilkanaście godzin dziennie a zarabia minimalna - praca ciężka mało pracowników co naprawdę robi
nie polecam
3
byku33 2016-03-19 18:51:39
W tej firmie pracują tylko profesjonaliści i żeby tam znaleźć pracę naprawdę trzeba coś umieć .Pracuję tam od 5 lat i widziałem juz wielu fachowców tylko z rozmowy a jak przychodzi kwestia stanąć twarzą twarz z maszyną to jeszcze tylu łez nie widziałem .Tu pracują tylko specjaliści a nie udawacze .
1
edek 2016-03-22 19:34:22
hahahaha ale się usmiałem ,, prezesi" wspomniani wcześniej chyba sobie słodzą
1
bebulo 2016-03-23 08:54:37
Najgorszy to jest ten co rudym autem terenowym jeździ. Zapomniał już czym kilka lat temu jeździł i jak mieszkał .Wszyscy o tym w firmie mówią .Teraz tak krzyczy na wszystkich ze go nawet na drugiej stronie ulicy słychać ,nie szanuje ludzi .A jakie wulgaryzmy lecą to masakra. Dla niego nic nie jest problemem zawsze jak popił na hotelu zresztą zawsze był pijany to czym on sie nie chwali ile na wakacje wydaje ,a nadgodzin nie płaci hahahha
4
gondek 2016-03-31 21:34:16
piąć się w górę ?? hahaha chyba ze szmaty na mopa :)
1
pozor 2016-04-01 18:27:37
zarobki masz najnizsze krajowe na papierze jak dymasz po 16 godzin to 2,5 do 3 moze wezmiesz chyba ze ci wezmą za coś
2
west 2016-04-01 18:33:44
Do bogato (usunięte przez administratora) ludzi, z tego co słyszałem to tam jeden nieudacznik pracuje tylko 5 lat a tak to max 3 miechy i odchodzą sami
1
west 2016-04-15 22:35:24
Bardzo polecam pracę w tej "firmie" można się wiele nauczyć, robią kompresory prawie wszystkich marek. Polecam trzymać się Marcina ma dużą wiedzę ale uwaga to ich właźi....a i pod...lacz. Pawełek ma też dużą wiedzę też od niego się uczcie polecam podlać go na wyjeździe to wszystko opowiada.
Po 2 latach zdobytej tam wiedzy przyjmą was w każdej firmie z pocałowaniem ręki.
Trzeba tylko to wytrzymać, najgorszy jest ten burak z huty (szef serwisu) prostak którego ciężko tolerować. Ne wierzcie w ani jedno jego słowo, na wyjazdach jak się nawali obieca wam złote góry, samochód podwyżkę, premię, do bujdy,jedyną premię jaką dostałem to na wigilię 300 zł która była w tym syfie na Łazach. Śledzie i tania kolorowa wódka żenada. Jednak namawiam jest ciężko wytrzymać ale warto zdobyć doświadczenie i do normalnej firmy zarabiać.
Warunki to 2000 zł na rękę, umowa na najniższą krajową reszta pod stołem, nadgodziny 15zł pod stołem pracować można po 18 godz dziennie. Po zdaniu egzaminu na serwisanta pomimo wielkich obietnic dostaniesz podwyżkę góra 300zł.
Za wszystko co spieprzysz zapłacisz, zarysujesz auto czy coś zawalisz to płacisz. Ciężko wytrzymać ale warto polecam.
babcia 2016-04-17 22:22:18
Łatwo się pisze negatywy i same najgorsze słowa o chłopakach ten pijak ten taki goście naprawili i wyremontowali tyle kompresorów że twoja stara niema tyle włosów na głowie prześlizgałeś się dwa lata i robisz z siebie wielkiego serwisanta kompresorów a miernika pewnie nie umiesz włączyć.Przepraszam jak już zadzwoniłem to mam takie małe pytanie bo mam mały problem (Płacz przy kompresorze)ratunku.Praca w serwisie nie jest łatwa tylko dla twardych gości nie pasuje idź do sklepu towar układać i nie płakać że pracujesz 18godzin jak trzeba to trzeba więc przestańcie wypisywać dyrdymoły bo każdy wiedział na jakie warunki przystaje POZDRAWIAM
mir 2016-04-19 21:58:49
niech wypowiedzą się osoby pracujące w fabrycznych serwisach o Hermie i dlaczego obecnie jest 3 dyrektorów i 1 serwisant (i szukają nowych) - ale to już inna bajka
1
ja 2016-06-08 18:10:06
nie wiem jak z pracownikami postępują ale z tego co widzę tutaj i słyszałem to nie jest najlepiej - słyszałem że trzeba płacić za najdrobniejsze uszkodzenia zarysowania auta firmowego z własnej kieszeni bo szkoda im AC .
Ja miałem nieprzyjemność z tymi Panami współpracować kilka lat temu na stopie biznesowej że tak to nazwę , i było strasznie , wyzysk i nieuczciwe zagrania dla tego mało kto z branży chce z nimi współpracować , bo kręcą jak się da.
1
ja 2016-06-08 19:24:53
i dodam jeszcze jedno , to już dla obecnych i potencjalnych klientów takiej firmy , wybierając je czyli te najtańsze pamiętajcie że pracownicy tam pracujący w 99% zatrudniani są na minimalne umowy lub nawet 1/4 etatu co nie ma nic wspólnego z płacą w normalnej firmie na takim stanowisku, tak by więcej zostawało w kieszeni pracodawcy który jak zdarta płyta powtarza że on sam na chleb nie ma zmieniając kolejne nowe auto !
1
Ble 2016-06-08 19:30:43
Czemu Wy Ludzie piszecie takie komentarze beznadziejne a nie umiecie tego powiedzieć prosto w oczy .....Musicie być strasznie słabymi Ludźmi skoro takie bzdety wypisujecie .
do ja 2016-06-08 19:32:05
zgadzam się koniec wspierania wyzyskiwaczy !! państwo jest ślepe na poczynania takich pseudo firemek , kontrole pipu czy skarbówki nic nie wykazują !! ale jak to możliwe ?? jak by od górnie wszystko działało i sypały się kary dla takich to by się nauczyli , ale że uchodzi im to na sucho to kontynuowany jest proceder wyzyskiwania pracowników przez śmieciowe umowy czy zaniżane pensje !! przecież pracownik się sam nie postawi pomocy też potrzebuje !!
3
Ble 2016-06-08 19:37:15
Co ci stoi na przeszkodzie człowieku -zacznij porządnie pracować to cię bedzie stać na "nowe auto " ....."Praca czyni wolnym"
gretas 2016-06-08 19:38:22
czemu zieloni nie interesują się firmą która myje kompresory na podwórku cala ta chemia i oleje wędrują w ziemie i wody gruntowe , ja nigdy nie widziałam by jakieś odpady były odbierane od nich !
fretka24 2016-06-10 09:04:52
Nie wycieraj sobie gęby moim imieniem.
Ktos 2016-06-12 22:38:34
Heheh pan T. I pan P. Choć trudno ich panami nazwać mają zaduzenia wolnego czasu i dodają komentarze. No Niestety panowie żal ściska ze wasza firma źle działa?. Niestety trzeba było zdobywać doświadczenie a nie co innego. Heheheh. Fajnie się czyta wasze komentarze przynajmniej wesoło jest. A że wam w życiu się nie udaje no to trzeba kogoś obwiniać a najlepiej poprzednia firmę.
Klient 2016-10-03 08:55:51
Wszystkie opinie zgodne. Firma żyjąca z naciąganie klientów. Wkładają tanie podroby części i filtrów a liczą jak za oryginał. Najlepsze jest to ze często się nie wymienia a pisze ze wymienione np. Separatory za 3 kola. Albo każą pisać oryginał hehe a idę syf. Masakra nie polecam
4
Byly 2016-10-20 10:10:15
Prawdy cz.2 wszyscy co pracują umowa o pracę z najniższą krajowa. Wypłata pod stołem 2-3t zł. Nadgodziny dzień w dzień robisz po 10 -16 godzin dziennie. Oczywiście kasa pod stołem. Za wszczystko Cu uszkodzisz czyli auto narzędzia sprzęt płacisz z własnej kieszeni. Pierwszy miesiąc może dwa. Masz jak w bajce obiecują ci wszystko nowe auto nowe narzędzia kasy worek. A puzniej słuchasz gadania .
2
Szukający pracy 2016-10-20 15:40:16
Patrząc na tą firmę to maja więcej opinii niż firmy zatrudniające 1000 osób ciekawe ile osób tam pracuje bo coś mi się wydaje że to wszystko jest naciągane i raczej jakiś były serwisant chce się zemścić za utratę pracy niż napisać prawdę . A swoją drogą to niezłą kasę zarabiają serwisanci skoro mają najniższą krajową oficjalnie a 3000 tyś. pod stołem - naprawdę nie wiem czego chcieć więcej . No chyba że ktoś tak jak poprzednik liczy na złote góry to raczej powinien poszukać pracy w w Arabii Saudyjskiej a nie w Polsce.
Złoże jednak CV może mnie przyjmą . Dzisiaj z nadgodzinami ledwo 3000 tyś. zarabiam a i jeszcze w niedziele trzeba nieraz pracować. Ja pracy się nie boję więc zarobki mi odpowiadają a widzę że niektórym przydała by się szkoła życia bo do pracy to chyba chcą przychodzić na kawę .
1
Mm 2016-10-21 09:53:52
Heheh opinia znanego pracownika M. Lizać dupsko i do przodu. Zobaczymy jak będzie ta firma.się miała jak się za nią Us. Pip. Zus. Itp wezmą. Bo to juz nie dlugo
1
Szukający pracy 2016-10-21 10:14:54
Mam jeszcze kilka pytań do moich poprzedników:
1. Czy firma gwarantuje ubranie robocze wraz z butami i kurtkami ocieplanymi na zimę
2. Czy gwarantuje rękawiczki
3. Czy w okresie letnim jest zagwarantowana woda do picia
4. Czy herbatę, kawę , cukier zapewnia firma
5. Czy 12-14 godzin pracuje się na miejscu na warsztacie czy wiąże się to z wyjazdami
6. Nie mam samochodu czy jak późno się wraca to trzeba samemu sobie radzić czy można zabrać samochód firmowy do domu
7. Czy firma organizuje szkolenia dla serwisantów
8. Czy firma zapewnia telefon służbowy

Proszę o odpowiedź będą to bardzo przydatne informacje dla mnie . Z góry dziękuje
Szukający pracy 2016-10-21 11:25:46
Kolego Mm twoja wypowiedz nie jest żadną opinią - widzę że chyba prawdy się tu nie dowiem bo to jest jakaś gra a nie poważana dyskusja .

Szkoda, wychodzi na to ze tu jest tylko dużo spamu a nie ma prawdziwych informacji.

Jednak złożę do nich swoje CV zobaczymy .
West 2016-10-21 15:38:30
Odpowiadam na Pana pytania
1. Tak firma gwarantuje ubrania robocze wraz z butami oraz kurtką ocieplana
2. Jest przydział miesięczny rękawiczek
3. Tak zapewniają wodę do picia butelkowaną w okresie letnim
4. Tak kawa, herbata, cukier zapewnia firma
5. Nie pracując na warsztacie pracuje się 8 godzin - po 12-14 pracuje się na wyjazdach do innych województw
6. Tak jak późno się wraca można do domu jechać samochodem służbowym
7. Są organizowane szkolenia dla serwisantów
8. Firma zapewnia telefon służbowy

Ale mimo wszystko i tak tam jest wyzysk
Szukający pracy 2016-10-21 16:23:38
O dziękuje Panu za wyczerpujące informację wygląda to całkiem obiecująco . Mam jednak do Pana jeszcze jedną prośbę przypuszczam że Pan jako dobry mechanik pracuje w znacznie lepszej firmie czy byłby Pan na tyle uprzejmy i podał by mi nazwę firmy w jakiej Pan pracuje ja jako mechanik staram się znaleźć pracę za jakieś przyzwoite pieniądze ale gdzie nie pójdę to max 2500 oferują na rękę . Na pewno firma w której Pan pracuje płaci znacznie lepiej a i czas pracy jest łagodniejszy, może dzięki Pana pomocy udało by mi się zatrudnić w tej samej firmie .
Byłbym Panu wdzięczny za pomoc w znalezieniu dobrze płatnej pracy - bądź chociaż pomoc w dotarciu do osoby decydującej o zatrudnieniu nowych pracowników . Jest Pan bardzo pomocny na tym portalu za co jestem wdzięczny więc myślę że pomoże mi Pan również w znalezieniu pracy w firmie w której Pan obecnie pracuje .
Postaram się odwdzięczyć za pomoc
Klient byly 2016-10-24 22:32:52
Heheh juz prezesi sobie sami komentarze walą pozytywne. Taka prawda że każdy dobry komentarz jest pisany przez prezesa . Bo o tej firmie dobrego zdania ani żaden z pracowników oraz klientów nie ma
2
Szukający pracy 2016-10-25 18:24:59
Widać że jednak żaden z piszących panów nie jest w stanie mi pomóc w znalezieniu dobrej pracy ponieważ nikt na moja prośbę nie odpowiedział - mam wrażenie ze te wszystkie komentarze to istna nagonka a nie pomoc dla nowych pracowników . Natomiast ciągle pojawiają się różne komentarze nie związane z moją prośbą co dziwi bo przecież ci dobrzy ludzie którzy nas ostrzegają przed taką zła firmą z drugiej strony nie chcą pomóc osobie która faktycznie szuka ciekawej i dobrze płatnej pracy w serwisie . Grechuta śpiewał "dziwny jest ten świat " - i jego słowa potwierdzają się widzę w 100% . Cóż pozostaje mi szukać na własną rękę i nie szukać w opiniach faktycznej opinii o firmie . Szkoda że nikt z piszących nie zechciał mi pomóc .
Pozdrawiam
1
życzliwy 2016-10-25 23:16:44
Ten komentarz mówi tylko jedno ......piszą to byli pracownicy . Panowie ! może napiszcie o sobie prawdę - dlaczego nie pracujecie w tej firmie ? jaki był powód rezygnacji ? Panowie ja jako wasz" kolega " czytam to i doskonale wiem kto to pisze i cieszę się ze nie mam z wami już kontaktu . Tak się składa ze .........dużo widziałem i bawi mnie to co czytam . A zwłaszcza jak piliśmy razem na robocie i wiem do czego mnie namawialiście - wielki biznes .
A tak na marginesie -Nie możesz być gwiazdą na niebie, bądź lampą w domu.

2
Byli 2016-10-26 09:52:33
Zacznij my od tego ze ty kolegów nie miałeś. A dlaczego nie pracujemy. bo mamy dość złodziejstwa wyzysku oszukiwania klientów i dawania sobą pomiatac. a ty MM weź luz dalej bo masz zaduzone kredytów.
1
anonimus 2016-10-27 12:02:45
No ciekawe komentarze, ja będąc "w branży" już długie lata i znam historie firmy od podszewki jeszcze z czasów gdzie Prezesi pracowali w firmie A....l, sami zrobili niezbyt ładnie nie mówię o założenie własnej firmy, ale o sposobie w jaki to zrobili. Teraz spotkało ich to samo ale wzajemne się opluwanie nic nie wnosi. Moim zdaniem w kwestiach technicznych to dobrzy fachowcy, jednakże żle podchodzą do tematu pracowników i ich wynagradzania, pomijam ich serwisantów którzy pracując dwa trzy lata uważają się za fachowców a są tylko zwykłymi wymieniaczami filtrów i oleju.
3
ComPo 2016-11-14 19:04:44
słyszałem że właściciel firmy zdobył doświadczenie w dziedzinie sprężonego powietrza handlując telewizorami... i wszystko jasne!
2
Zostaw swoją opinię o Herma - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Herma