brak logo

F.H.U. Cerberus

Sosnowiec

Opinie o F.H.U. Cerberus

Chomik 2010-11-29 11:53:52
Nie podzielam Państwa opinii, przyszłam do pracy na stanowisko asystentki biurowej i faktycznie takie stanowisko otrzymałam. Współpracowało mi się ze wszystkimi świetnie, zawsze panowała miła atmosfera w pracy, także piszcie co chcecie, ja złego słowa nie powiem o nich.
MichałekSC 2010-12-09 17:51:49
Czyli, generalnie, bezrobocie jest lepsze niż taka praca? Lepiej zostać na garnuszku u rodziców, lepiej pasożytować na bliskich? Pojechałem na rozmowę, powiedziano mi na czym polega praca, przedstawili warunki, jaka kasa itp. Spróbowałem, pojechałem w teren. Kulturalnie, samochodem, nie żadnymi autobusami. Na normalne osiedle. Ludzie byli sympatyczni, bez problemu można było porozmawiać, spisać umowę, zarobić. Mój trener absolutnie nikogo nie okłamywał, nie naciągał, wszystko było w porządku. Bardzo chciałem spróbować, jeździłem z nimi przez prawie dwa tygodnie, chciałem się nauczyć. Ale nie wyszło - nie każdy do takiej pracy się nadaje. Zapłacili mi za mój czas, za zrobione prezentacje. Firma nic na mnie nie zarobiła (nie podpisałem), ale zapłacili bez problemu i zająknięcia. Czy żałuję? Oczywiście, że nie! Praca jest fajna, atmosfera dobra, kasa świetna (jeżeli się potrafi sprzedawać i rozmawiać z ludźmi). Poszedłem, spróbowałem i wiem. Dlatego wkurza mnie strasznie takie marudzenie jak powyżej. Jak ktoś się boi pracy to wiecznie będzie narzekał i wiecznie będzie bezrobotnym. Ja się do takiej pracy nie nadaję, ale wiem to po spróbowaniu i, naprawdę mocnym, staraniu. Marudy powyżej od początku wiedzą, że praca jest beznadziejna, wszyscy to oszuści itp. Żal, po prostu żal mi takich ludzi. Miłego bezrobocia życzę. Ja pracę znajdę szybko, bo pracować się nie boję!
anonim 2010-12-21 10:37:09
( usunięte przez administratora ) czy przypadkiem przy tej pracy w terenie mozgu gdzies nie zgubiles ?? nie chodzi oto, ze praca taka czy owaka, tylko o to, ze jedziesz na rozmowe jako sekretarka czy magazynier, a okazuje sie to kompletna bujda !
Serafin 2011-06-24 19:35:48
Podzielam opinie, ta firma to lipa pod adresem "F.H.U CERBERUS" znajduje się jakaś restauracja.
anonim 2011-06-25 18:32:09
Ha ha ha rozbawiłeś mnie i inteligencją również nie zabłysnąłeś...
Pod tym adresem mieści się hotel i jak to w hotelu jest restauracja. Firmy mają swoje biura w środku, co poniektórych nie można przeoczyć, bo wiszą duże reklamy.
Arsenal 2011-08-26 08:24:02
Firma jest naprawde spoko, miła atmosfera , dobre zarobki(nie kantują i na czas wypłacają) i z przyjemnością chodziłem do tej pracy.
anonim 2011-08-29 15:16:34
co prawda ja przyszedłem na rozmowę do działu magazynowego ale ze wzgledu na brak uprawnien zdecydowalem sie sprobowac w handlu, nie żałuję. Dobrze się w czuję w kontakcie z klientem, dobrze zarabiam, atmosfera jest dobra młody zespół także jest dobrze, pozdrawiam firmę jeżeli kto kolwiek tu zagląda;p
anonim 2011-09-05 11:16:24
no cóż to że proponują pracę na kilku stanowiskach i możesz wybrać to akurat plus. Szkoda tylko że na rozmowie usłyszysz jedynie że możesz otrzymać prace jako przedstawiciel handlowy. Nikt jednak nie wspomni, że tym razem jest to akwizycja, a nie praca jako przedstawiciel - bo to przecież ładniej brzmi i więcej osób przyjdzie. Nie chodzi o to że praca jest fajna czy nie, bo każdy lubi inną pracę, tylko o nie mówienie prawdy. Spójrzcie na te ogłoszenia: młody dynamicznie rozwijający się zespół, ciekawa praca. Cóż ogłoszenie brzmi niezwykle przyjemnie, tylko dlaczego nie napisza że jest to chodzenie po mieszkaniach od drzwi do drzwi i wciskanie ludziom telewizji? Zastanawia mnie jaki firma ma w tym cel, przecież jak ktoś nie będzie zainteresowany to i tak po pierwszym dniu zrezygnuje, tak więc czas straci i osoba szukająca pracy i obecni już pracownicy "szkoleniowcy". Czy to się nie mija z celem? Oczywiście to nie jest pierwsza firma tego tym, można by tu wile wymieniać. Sosnowiecka Cyfra + w ogłoszeniu poszukiwała pracownika biurowego, któremu zapewniali tak cudowne biuro w terenie że szkoda gadać. Ja wierze w to że są ludzie którzy zgłosili by się na normalne ogłoszenie w którym uczciwie zostanie napisane jakie są obowiązki na takim stanowisku i co to za praca.
Drodzy Państwo! szanujmy swój czas! traktujmy innych tak jak my chcielibyśmy być traktowani! a przecież nikt nie lubi być okłamywany...
anonim 2011-09-05 11:24:30
Ps. moje zdanie( usunięte przez administratora )było trochę lepsze sadzilam że reklamy i punkty sprzedaży w hipermarketach zupełnie wystarczają. Ps2. akwizycja w Stanach jest najnormalniejszą, najlepiej płatną, najszybciej rozwijającą się branżą, tam nikt nie wstydzi się powiedzieć że jest AKWIZYTOREM, dlaczego wiec w Polsce tak być nie może?
kandydat 2011-09-09 11:01:43
wyslalem cv na magazyniera, gdy przyjechalem jakis ( usunięte przez administratora ) o posadzie sprzedawcy, a ja do niego o co kaman?
Patrycja 2011-09-09 20:12:23
Zostałam zaproszona na rozmowę w poniedziałek, miałam nadzieję, że to w końcu będzie normalna praca w biurze a tutaj znowu okazuje się, że to ściema :| dobrze, że sprawdziłam, szkoda czasu i biletów. Przedstawicielem tv n byłam przez 2 tygodnie, owszem sprzedałam kilka sztuk ale na dłuższą metę nie dla mnie taka praca, szukam czegoś bardziej stabilnego, zwłaszcza, że tutaj nie wiadomo w jakiej miejscowości masz być a jak coś nagle wypadnie to wracaj szybko nie wiadomo jak i skąd :| ja pracowałam w kato, i ja byliśmy np. w gliwicach i wracałam do domu to chyba z 5 biletów kasowałam przy przesiadkach ;/
anonim 2011-09-14 20:12:46
NIE POLECAM ! Gdyby wczesniej ktokolwiek powiedzial mi,ze tak mnie potraktuja w tej pracy, nawet nie poszlabym na rozmowe kwalifikacyjna! Odradzam kazdemu i napisze o tym gdzie tylko sie da, ( usunięte przez administratora ) Na pierwszy rzut oka, wszystko w porzadku, oprocz tego,ze zlozone przeze mnie CV bylo na inne stanowisko. No ale coz, przedstawiciel handlowy - lepsze to niz nic.Niestety po tygodniu przepracowania juz czulam, ze jest cos nie tak. Zwolnilam sie...i co? ( usunięte przez administratora )Dzwonilam, jezdzilam, prosilam sie i nic. Robia ludzi w przyslowiowego( usunięte przez administratora ) I dopiero teraz dowiaduje sie, ze nie jestem jedyna osoba. Ja mam juz wyrobiona opinie o nich, dlatego przestrzegam, zebyscie Wy nie musieli przekonac sie na wlasnej skorze co jest pod przykrywka \"dobrze platnej pracy z mlodym, rozwijajacym sie zespole\".
anonim 2011-09-30 14:16:29
Ja tam pracuje juz dłuższy czas i te opinie które poczytałem bardzo mnie dziwią , ja nigdy nie czekałem na wypłatę, co tydzien biore jakis ( usunięte przez administratora ) jestem zadowolony ze wspólpracy takze bzdury pleciecie
ona 2011-09-30 14:39:51
poszłam na rozmowe na stanowisko pracownik biurowy i faktycznie takie stanowisko otrzymałam. Współpracowało mi się ze wszystkimi dobrze zawsze panowała miła atmosfera w pracy, także piszcie co chcecie, ja złego słowa nie powiem o nich. Co prawda spędziłam tam tylko 2 tygodnie ponieważ z przyczyn osobistych nie moglam pracować w tej firmie ani w tym mieście, ale byłam zadowolona. Także pozdrawiam ;)
onasosnowiec 2011-10-14 13:36:27
Witam.Ja mam w poniedziałek iść na rozmowę w sprawie pracy. Czy warto??
karinat1989 2011-10-14 18:09:36
No ja też mam rozmowe kwalifikacyjną w poniedziałek ... na godziną 12. Zobaczymy jak to wyjdzie ;D
onasosnowiec 2011-10-14 23:01:43
w takim razie się zobaczy ;)
onasosnowiec 2011-10-14 23:03:30
i też mam na 12 ;)
karinat1989 2011-10-17 16:24:56
I jak wam poszło ;d skorzystacie jako przedstawiciel handlowy?
anonim 2011-10-17 16:59:05
ja skorzystam zobaczymy co z tego wyjdzie, moj kumpel pracuje w podobnej firmie i nieźle na tym wychodzi.
Lepsze to niż siedzenie w domu i ciągłe wysyłanie cv-el , zobacze jutro co z tego będzie ;)
ona222 2011-11-22 09:11:59
i jak wam poszło na rozmowach? ja wysłałam CV na stanowisko sekretarki, czytając tutaj różne opnie zastanawiam się czy warto tam iść? jak sądzicie?
fall 2011-12-12 16:10:00
idę na rozmowę w środę... i w piątek. numer referencyjny ogłoszenia był inny, dlatego wysłałam swoje cv w odpowiedzi na obydwa (tu i tam jako sekretarka)
bilbao 2012-03-01 18:25:10
Witam,
Krzysztof od dawna robił takie akcje. Pracowałem tam jakoś w wakacje. Miałem tylko miesiąc wolnego, czasu na szukanie mało itd a chciałem coś zarobić.
Zaczęło się od wysłania CV na kierowcę. Za jakiś czas telefon w sparwie rozmowy o pracę. No to przyjechałem, w biurze po rozmowie z Krzysztofem i nasłuchaniu się bajek o tym że mają nową flotę Sprinterów i to raczej praca na telefon- dzwonią gdy trzeba jechać stwierdził że brak mi doświadczenia jako kierowca (dzwoniąc i czytając moje cv nie wiedział tego wcześniej...) i zaproponował pracę jako Przedstawiciel Handlowy... Mówię no ok mogę spróbować nic się nie dowiedziałem jak będzie wyglądać praca. Następnego dnia miało być szkolenie, przyjechałem poczekałem w "poczekalni" za chwilę wszyscy tzn reszta pracowników się zebrała + (usunięte przez administratora)siedliśmy w dwa auta i pojechaliśmy gdzieś w teren w terenie okazało się że praca polega na łażeniu po blokowiskach i wciskaniu ludzią kitu o wygasaniu sygnału telewizyjnego i żeby od nas kupili dekoder N tv. Oczywiście języki korzyści badanie potrzeb itd. (usunięte przez administratora)ogólnie wywozili nas czasem na 8 czasem na 12h co akurat nei wszystkim pasowało bo mają inne zajęcia. Zwykle dzień pracy zaczynał się od przyjazdu koło 9 do pracy tam kiszenie się w kanciapie + gra w fife i inne gierki koło 11 albo 12 wyjazd w teren i tak do wieczora... Ogólnie zarobić za dużo nie zarobiłem bo większość na jedzenie/picie w terenie + dojazdy. Ogólnie to nie wiem jak ta "firma" jeszcze się utrzymuje...liczyłem że już dawno upadli. Bo klęska prędzej czy później ich czeka. Ogólnie moja ocena była by ok. Gdyby nie kłamanie od początku... jak komuś pasuje łażenie po domach i wciskanie kitu to zapraszają.
bylapracownica 2013-11-26 01:21:44
Szkoda waszego cennego czasu i pieniedzy. to sa z l o d z i e j e, nie wypłacaja kasy i oklamuja ludzi, zeby wcisnac im cokolwiek. nawet jakas podpisana z nimi umowa jest nic nie warta, narobisz sie 9h dziennie ,a oni wyplaca Ci marne grosze- 50zl za 2 tygodnie !
łubas 2014-04-11 18:34:31
do tego co napisała lub po prostu napisać o obecnej sytuacji jaką zastać może nowy pracownik w Cerberusie?
kozi 2014-04-16 20:30:27
poważnie 50 zł za dwa tygodnie? to chyba @byłapracownica, zapominałaś przychodzić do tej pracy, bo aż tak to by Cię raczej nie oszukali
opel 2014-04-25 03:15:52
ej tam nie wierzcie we wszystko co Wam piszą o Cerberusie. Niektóre rzeczy są trochę...powiedzmy mało prawdopodobne
pracowalamtam 2014-06-06 17:15:38
Mi za 2 tygodnie pracowania w firmie nic nie zapłacili, a pracowałam od poniedziałku do piątku po 9h. Doprosić się nie mogłam, mieli wysłać na konto...nagle przestali odbierać telefony, a w biurze nikogo nigdy nie było. Kolega, który zaczynał razem ze mną dostał za 3 tygodnie pracy - 50zł !!! Krzysztof, Michał, Magda i reszta teamu potrafią ładnie bajerować, ale szkoda Waszego cennego czasu !
ada 2015-01-15 17:37:25
wybaczcie, ale smiać mi się chce jak czytam te komentarze. Wiecie- okazja czyni złodzieja więc po co dajecie się nabrac na tego typu działania? Ja wolałabym być na bezrobociu niż zgadzac sie na takie warunki a poźniej wylewać żale....Napisz mi ktoś konkretnie jakie jest tam wynagrodzenie (za przepracowany miesiac) i czy umowa jest realna od poczatku nawiazania wspólpracy?
beny t 2015-02-06 10:25:14
Sam pleciesz bzdury, jesteś jedną osobą z setek, które się tam przewinęły, ja też tam pracowałem i też nic nie dostałem, ani umowy ani pieniędzy. Krętacze jakich wielu...
saszka 2016-05-20 22:27:01
Witajcie . Firmę znam od dobrych kilku lat, poprzez osoby, które tu pracowały oraz z samego powodu korzystania z ich usług. Nie mogę powiedzieć na nich złego słowa. Niemniej praca w ochronie wiem że nie należy do jakichś najbardziej atrakcyjnych niestety
Zostaw swoją opinię o F.H.U. Cerberus - Sosnowiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie F.H.U. Cerberus