brak logo

PREF-BUD

Mysłowice

Opinie o PREF-BUD

aaaznawca 2010-06-01 19:10:35
Nie polecam firma słabo płaci - redukuje etaty, nie szanuje pracowników.
Jak na budowlankę małe pieniądze.
stiwi 2010-07-21 22:42:20
Ludzie którzy tam pracuja sa mili sympatyczni ale jeżeli chodzi o płatności to sa problemy z tego co mi wiadomo.
znawca tematu 2010-07-24 13:38:25
Prezes nie szanuje pracowników, pieniądze jak na budowlankę bardzo marne,zerowe mozliwości rozwoju.
anonim 2011-09-08 10:57:26
(usunięte przez administratora) Nie polecam firmy jako pracodawcy i zleceniodawcy. Potrafią sprawiać tylko dobre wrażenie, nic poza tym.
anonim 2012-01-03 22:58:51
Bardzo dobra kadra techniczna. Polecam od razu kontakt z ich inżynierami - Kierownikami. To oni prowadzą budowy. Wytłumaczą wszystko. POLECAM
znawca 2012-02-01 14:58:01
A ilu to tam jest kierowników ???
Pref BUD 2012-04-02 15:23:07
dziękujemy naszym byłym pracownikom, którzy założyli własne firemki w 2010 r. za te wszystkie negatywne opinie :):):) i proszę o podanie choć jednego przykładu otrzymania wypłaty z opóźnieniem większym niż 3 dni ! pozdrawiam byłą kadrę kierowniczą, która teraz \\\"tonie\\\" .....
x 2012-08-17 10:24:48
Jakość robót budowlanych poniżej przeciętnej. Bardzo duża liczba drobnych poprawek, których usunięcie jest mocno czasochłonne. Kierownik budowy nierzetelny, niesumienny, nie odbiera telefonów, nie wywiązuje się z obietnic. Ciągle narzeka tylko, że ma za mało pracowników w stosunku do zadań.
Pracownicy fizyczni to mili ludzie, ale niezbyt solidni wykonawcy, nie potrafią nawet prosto położyć kostki brukowej. Ogólnie zalecam ostrożność i ciągły nadzór nad pracami. Najlepiej wynająć kierownika budowy we własnym zakresie, który będzie stale pilnował tego, co i jak Pref Bud wykonuje na Waszych budowach.
2
PREF-BUD 2012-11-12 13:30:59
Firma Pref BUD nigdy nikomu nie kładła kostki brukowej , ponieważ ten element jest podlecany, nie zajmujemy się takimi elementami. A każdy człowiek nawet najbardziej doświadczony kierownik w końcu traci cierpliwość do osoby , która kupiła od nas gotowy dom a dzwoni z problemami wszystkich sąsiadów ...
były klient 2012-11-18 22:33:22
Bez komentarza............Krótko na temat firmy: \"Klient nasz Pan ale jak kupi to niech martwi się sam\". A poza tym stylistyka i gramatyka powyższego tekstu porównywalna do jakości świadczonych usług....
znawca 2012-12-03 15:22:17
Zalecam szczególną ostrożność w stosunku do firmy PREF BUD. Zwolnieni zostali wszyscy pracownicy fizyczni i kierownik budowy ( jedyny zresztą ). Ciekawi mnie fakt, kto w takim razie będzie rozpatrywał i usuwał reklamacje, których jest sporo? Prezes postawił sobie cel, że ogarnie wszystko sam i z całego serca życzę mu powodzenia!
kierownik budowy 2013-02-05 11:50:58
proponuję "znawcy" lepiej rozeznać temat ... zarówno kierownik jak i ludzie fizyczni sa zupełnie nowi a ten ruch został spowodowany właśnie ciągłymi kontaktami poprzedniej ekipy z poprzednimi kierownikami :) no i teraz nie ma kto donosić szanownej konkurencji jak się ma "firma matka" z której się wyrosło ....
a mój kontrakt z firmą objął 20 budynków w 2013 roku
pozdrawiam
jojo 2013-05-23 17:10:29
Przed wyborem wykonawcy warto dowiedzieć się czy firma posiada kierownika budowy na etacie czy tylko zakontraktowanego fachowca, który wykonuje swoją pracę po godzinach, wtedy kiedy właściwie nic się nie dzieje na budowie. Warto wybierać wykonawców posiadających doświadczoną kadrę i solidne zaplecze. Pośrednicy, zakontraktowani podwykonawcy to prosta droga do problemów. Dobra rada dla przyszłych inwestorów: sprawdzajcie czy firma ma zaplecze i kadrę służącą radą i nadzorem w każdej chwili dnia czy tylko zakontraktowanych pośredników pracujących z doskoku. Warto sprawdzić rynek by nie trafić na taką właśnie firmę.
kierownik budowy 2013-07-29 11:57:09
mam umowę na czas nieokreślony, a ludzie na budowach pracują w tej firmie nawet od 10 lat niektórzy.. więc nie bardzo rozumiem w czym problem. Prezes powiedział mi i zapisał w umowie , że w razie z rezygnacji z pracy z mojej strony, mam obowiązek pokończyć wszystkie rozpoczete tematy. Zreszta kierownik który odszedł "za większymi pieniędzmi" kilka miesięcy temu do dzisiaj w firmie kończy rozpoczęte tematy .... Biorąc pod uwagę, że podwykonawcy z innych firm do których poszli za "starymi kierownikami" przychodzą i proszą sie o roboty to chyba wszystko jasne .... Każdy ma prawo skorzystać z lepiej płatnej oferty jeśli taką dostanie, gorzej jak po kilka miesiącach okazuje się , że niekoniecznie tak kolorowo to wygąda jak mówili , obiecywali .... przeżyłem, zabaczyłem, mam dośc kontraktów.
anonim 2013-12-04 22:03:56
Wytłumacz mi "kierownik budowy" w jaki sposób został sformułowany zapis w twojej umowie o obowiązku skończenia wszystkich rozpoczętych tematów w przypadku rezygnacji z pracy? Wiadomo przecież, że budowy trwają kilka miesięcy a nawet lat. Jak to ma się do kodeksu pracy czy okresu wypowiedzenia. Chyba nie jest to praca niewolnicza i nie podpisałeś cyrografu? Nie jesteś w stanie wypełnić tego obowiązku podejmując nową pracę chyba że olewasz temat i masz gdzieś jakość prac
gtoui8 2015-02-06 18:37:20
A jeśli chodzi o rozmowę to jak to wygląda u nich zazwyczaj, z iloma osobami przyjdzie mi ewentualnie rozmawiać? wiecie, że niezwykle ważnym jest zaprezentowanie się w taki sposób, żeby natychmiast po rozmowie przesłuchujący nabrał pewności, że jesteśmy najlepszym kandydatem do pracy i dlatego proszę o te info.
goguś 2015-03-12 17:14:02
Do "dawido"1995 roku nie było jeszcze firmy PREF-BUD tylko zupełnie inne firmy które prezes rozłożył na łopatki.
Gienwa 2015-05-21 15:20:23
Pref-budów w Polsce w każdym wojewodztwie jeden ..... pytanie o kogo ktorego chodzi ? Ostatnio wysłałem do prefbudu i okazało sie ze nie to wojewodztwo .
cmos 2015-12-20 20:52:33
To racja firma odwala fuszerkę straszną , podwykonawcy z łapanki - nie polecam tej firmy troszkę czasu poświęcić dłużej ale nie Prefbud Mysłowice - sam się przekonałem i żałuje człowiek się uczy na błędach ale to ostrzeżenie dla innych.
budowlany 2016-01-19 11:39:47
podwykonawcy z łapanki ? Albo się komuś pref-bud'y pomyliły, albo celowo opowiada bzdury
witek 2016-05-07 21:44:43
no i jak obecnie wygląda [praca u nich? chodzi mi konkretnie o prace u nich na dziale sprzedaży, bo tego jakoś nie wiem za bardzo, a jest teraz oferta naparwde ciekawa no i sma sie zastnawiam nad dalszą wpsółpraca tak naparwde z nimi, bo stawki sa wysokie.
Zostaw swoją opinię o PREF-BUD - Mysłowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PREF-BUD