brak logo

MIDALL

Sosnowiec

Opinie o MIDALL

rafa 2010-07-05 23:29:53
spoko firma da sie zarobic
anonim 2010-07-05 23:30:56
a pracujesz tam wogole??? wysłałem CV i cisza
sfinks 2010-07-12 16:46:26
a czym sie tam zajmujesz ze taka firma spoko
Absolwent 2010-07-14 21:22:32
Mało informacji o tej firmie w internecie, więc napiszę o niej co nieco.

Firma zajmuje się dystrybucją urządzeń elektronicznych renomowanej włoskiej firmy So.Ve.Lux - po naszemu odkurzacze dla alergików itp.

Telemarketerka wydzwania po ludziach (biznesmeni, szpitale itp) a jak kogoś upoluje wysyła tam przedstawiciela handlowego, który ma prezentować sprzęt ("Wy nic nie sprzedajecie, ten sprzęt sam się sprzedaje" - cytat ze szkolenia).

Obiecują wynagrodzenie 2500 brutto + prowizje + za dojazd na miejsce spotkania (własne auto).
stef 2010-07-15 13:39:38
Wiadomo, że zawsze obiecuje się dużo, ale jak jest faktycznie?
Czy faktycznie takie wynagrodzenie jest wpisane w umowie i jaka umowa obowiązuje?
Damian 2010-08-11 19:51:44
Umowa o prace dla stałych pracowników, ale o wiele bardziej opłaca sie wystawic fakture Vat, wiem tez ze dają umowe o dzieło, pracuje tam 1,5 miesiaca.. i smiało moge potwierdzic ze wynagrodzenie super za prace. Ale przestrzegam jak ktos chce pracowac na "pół gwizdka" to szukac gdzie indziej, kilku moich kolegów zostało zwolnionych.pozdrawiam
rafa 2010-08-11 19:53:27
reklama kolego
samuraj 2010-08-17 15:57:40
To jak w końcu praca warta zachodu zy nie?
damian 2010-09-03 14:11:57
jesli ty sie zajmujesz reklama to pewnie cienko firmie sie wiedzie.. jakbys tam pracowal w reklamie to bys opowiadanie napisal o zaletach tej firmy.
moja z dziećmi 2010-11-11 11:21:38
kolego ja, nie wiem z jakiej bajki się chłopie wziołeś ale ten sprzęt to sprzęt głównie dla alergików i twoje stwierdzenie że jest to bajera i wciskanie jest trochę nie na miejscu, jak przedstawiciel powiedział że ten sprzęt jest stworzony dla ich dziecka a dziecko jest chore na alergie to czy robił ich w ciula? zresztą ludzie sami podejmują decyzje a jak byś umiał im pomóc w podjęciu ich decyzji to byś zarabiał w takiej firmie ponad 10000zł miesięcznie i wcale byś nie musiał nic wciskać a ludzie sami by od ciebie kupowali
aaaa 2010-12-06 23:20:51
zadnej stalej podstawy, koszty benzyny - zwrot tylko przez 2 miesiace i tylko wtedy gdy klienci do ktorych sie jedzie wypelnia liste danymi cos ok 30 znajomych musza wpisac...koszty zaczecia pracy w sumie: za pojemnik 250 zl niby "zwrotne"(gdy zajdzie innym kolorem juz nie zwracaja tylko pobieraja za to opate wasnie to 250 zl i trzeba wplacic druga kaucje na nastepny pojemnik- wiec juz na pracownikach nawet zarabiala) i plus jakies olejki podobno...
ktos~ 2010-12-06 23:33:07
Telemarketerka owszem wydzwania po ludziach ale nie po zadnych szpitalach tylko po znajonych ludzi u ktorych byl przedstawiciel "a telemarketerka jak kogoś upoluje" (smiech)! telemarketerka umawia tylko spotkania a ludzie nawet nie wiedza z czym przedstawiciel przyjezdza...pracuje pol roku i zadnej umowy oprace nie daja, umowy zecenia tez nie.
xmax 2010-12-13 14:50:29
niech mi ktoś powie czy jest w ogóle sens zaczynać prace w tej firmie ?
benek 2010-12-13 18:57:50
po komentarzach widzę że nie warto!!dobrze ,bo zaoszczędzę czasu i pieniążków jadąc tam jutro
jednym zdaniem FIRMA KRZAK!!KRZAK SIĘ WYRWIE I PO FIRMIE!!!
mariusz 2010-12-19 11:46:19
widać ewidentnie że poprzednią opinię napisał sam pracodawca który stara się zachęcić żeby ludzie jeździli z ich sprzętem a jak nie sprzedadzą to on nie poniesie żadnych kosztów, podsumowywując kasa fajna jak się zarabia ale rozmawiając z byłymi pracownikami dowiedziałem się że 2-3 pracowników zarobiło 2-3 tysiące dla siebie a reszcie jak się udało sprzedać to najwyżej zarobili na paliwo, sam tak zrobiłem i radze wam nie traćcie czasu i swoich pieniędzy
przedstawiciel 2011-01-07 14:56:11
Powyższej opinii nie napisał pracodawca - jak twierdzi kolega "mariusz". Napisałem jak jest. Jeżeli chcecie się dowiedzieć prawdy, zapraszam to firmy na rozmowę z aktualnymi pracownikami, ciekaw jestem, czy którykolwiek wyrazi się w taki sposób, jak autor powyższej wypowiedzi, który być może nigdy nie miał styczności z tą firmą, tylko usłyszał rozżalone wypowiedzi swoich niedoinformowanych kolegów.
przedstawiciel 2011-01-19 18:15:46
Z Twojej powyzszej wypowiedzi wnioskuje ze nie nadajesz sie nawet do "tarcia chrzanu", pozostaje Ci tylko etat za 1300zł bo w zyciu nic nie osiągniesz kolego... Ja mam juz 12 umow w tym miesiącu- wiec (usunięte przez moderatora) cały rok zeby tyle zarobic.. Pozwodzenia
michał 2011-01-20 09:52:49
haha to dowaliłeś, to udowodnij cwaniaku że sprzedałeś 12 urządzeń bo patrząc na tablicę z wynikami od początku waszego biura nikt nie miał do dzisiaj więcej niż 6 urządzeń gdzie i tak ludzie zwracali te użądzenia więc nikt nie zarobił więcej niż 3000, JAK WIDZICIE KAŻDY ATAK I PRZYCHYLNA OPINIA JEST PRÓBOWANA ODBIJAĆ PRZEZ PRACODAWCE, ZRESZTĄ JAK NA KAŻDYM FORUM DOTYCZĄCYM TEGO URZĄDZENIA
michał 2011-01-20 09:55:14
WKRADŁ SIĘ BŁĄD WE WCZEŚNIEJSZEJ WYPOWIEDZI OCZYWIŚCIE KAŻDA "NIE" PRZYCHYLNA OPINIA....
anonim 2011-01-29 12:10:29
ja rozmawiałem z przedstawicielami ale specjalnie czekałem aż wyjdą za teren biura żeby kierownicy nie widzieli i te wypowiedzi "przedstawicieli" są lekko mówić wymyślone przez kierownictwo, powiedzieli mi że w samym biurze mają zachęcać ludzi do pracy że super itd bo by czekała ich poważna rozmowa jak by coś innego powiedzieli, także niepoważna i nieuczciwa firma
jhgfd 2011-03-02 19:39:45
kradną polecenia...taka super firma!
Młody 2011-12-09 15:31:15
Firma beznadziejna... Obiecuja gruszki na wierzbie a tak naprawde ciezko co kolwiek zarobic. Ludzie do ktorych jezdzi sie tak naprawde nie wiedza o co chodzi ze niby robia przysluge swoim znajomym ze moga cos wygrac etc... wciskani kitu... Tak samo ze zwrotami za paliwo... Pierwszy tydzien ok spoko a potem wymyslalnie jakis cudow zeby miec pelna liste nazwisk numerow i najlepiej co kto robi ile zarabia... kto normalny poda takie informacje o swoich znajomy... Kaucja poczatkowa ktora miala byc zwrocona za przeproszeniem (usunięte przez moderatora)prawda.... na wymyslali ze tu jakas rurka jest lekko porysowana czy cos to jest oczywiste ze sie porysuje podczas ciaglego prezentowania no i cala kalcje zgarneli... Krotko mowiac odrazam...
piki 2014-05-09 02:38:28
No niestety, może nie brzmi to za dobrze, ale to takie uroki branży, jedni to lubią, drudzy w midall sie nie sprawdzą.
praca pytan 2014-05-21 12:25:12
ale to nie jest taka praca jak mowia w telewizji? moze ktos napisac cos wiecej o Midall, bo mam doswiadczenie w takiej pracy i chce sie tam dostac
Biur 2015-01-07 10:01:04
Jeżeli komuś naprawdę zależy na podjęciu pracy u nich to szybko by ogarnął informacje o nich. Co prawda nie mają żadnej strony internetowej, ale z tego co widać bardzo często wrzucają swoje oferty tutaj http://www.gowork.pl/pracodawca_podglad,210785 Można na bieżąco obserwować forum i czekać na aktualne oferty.
janka 2015-03-10 18:52:13
jak to nie mają swojej strony internetowej? nie wiem czy jako ewentualny pracownik przyszły tej firmy mogę jej zaufac jeśli nie mają swojej strony internetowej. pisaliście że to jakaś praca jak w telewizji, możecie kochani napisać co to konkretnie znaczy i jaka jest ta praca w tej telewizji? pozdrawiam
Termi 2015-03-26 18:43:33
To, że nie mają strony internetowej nie znaczy, że nie można im ufać. Nie wiem nawet czemu tak wnioskujesz. Co prawda posiadanie strony internetowej dla firmy jest podstawą na rynku. Jest taka duża konkurencja, że każdy powinien chcieć się jakoś wybić, no ale skoro posiadają oferty pracy to są wiarygodni. Pytanie tylko czy ktoś z pracowników mógłby się wypowiedzieć na temat rzetelności MIDALL ?
irek 2016-05-19 18:40:41
Najlepiej to pójść na rozmowę o ile w ogóle jeszcze takie przeprowadzają @Okszyczek i zobaczyć co i jak bo to, że dla jednych jest dobra kasa nie oznacza, że jest dobra dla wszystkich..może będą kogoś szukać w przyszłości wtedy można będzie się przekonać
Zostaw swoją opinię o MIDALL - Sosnowiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MIDALL