brak logo

Instalkomfort – Biuro Usług Projektowych

Olsztyn

Opinie o Instalkomfort – Biuro Usług Projektowych

anonim 2011-09-14 09:07:59
Instalkomfort=IKA projekt=Tonari to mówi samo za siebie...Fatalna sprawa i zarobki gorsze niż w pośredniaku...
anonim 2011-09-15 12:35:54
Firma obiecuje dużo ale nie spełnia żadnych obietnic na wynagrodzenie trzeba czekać miesiącami , szkoda czasu i nerwów...
anonim 2011-09-16 07:58:09
Olsztyn wiadomo... studenciaki [usunięte przez moderatora]
Dobrze ze nie potwierdzilem udzialu w szkoleniu z rewizora czy innego dziadostwa jak widze po opiniach.
anonim 2011-10-01 11:48:38
chyba biura ci się pomyliły \\\"revizor\\\" to bardziej mi przypomina księgowość:) ja w tym biurze byłem na szkoleniu darmowym z REVITA i muszę przyznać że zdołałem się nauczyć i nie tylko jakieś podstawy teoretyczne na szkoleniu przeprowadzonym w kilka lub kilkanaście godzin. szkolenie było 2 miesięczne i miało dużo praktycznych zajęć- potrafią nauczyć. na początku byłem przerażony samą myślą że świeżo upieczony ekonomista będzie asystentem projektanta- niestety polska rzeczywistość. dziś pracuję zdalnie i jestem zadowolony
anonim 2011-10-05 12:05:54
Czy to prawda, że w trakcie szkolenia ta firma przeprowadza jakieś testy psychologiczne? W jakim celu? Jak to wygląda?
anonim 2011-10-05 18:56:11
wszystkie tego typu testy są standardowej treści, wątpię żeby mieli z nich pożytek bo łatwo je obejść
anonim 2011-10-06 16:58:03
jak je obejść?
mars 2011-10-07 18:30:02
testy mają jeszcze jedną dobrą stronę dla pracownika, potwierdzają że ktoś się na dane stanowisko nadaje i po ich przejściu ma się większe szanse pracy. testy robią psychologowie których obowiązują zasady etyki zawodowej i nie mogą być wykonywane w nieodpowiedni sposób. zawsze też można takie wyniki dostać i dowiedzieć się coś o sobie
ktoś 2011-10-13 18:25:40
napisałem ostatnio zdalnie testy z edokumentów, jakoś zaliczyłem. czy ktoś wie jak wyglądają testy z revita bo nie wiem czy mi się uda samemu to przerobić:(. sam program jest rewelacyjny i z chęcią bym się go nauczył. ale test z programu przed szkoleniem? a zależy mi na szkoleniu bo wiem od znajomego że można tam się revita w praktyce nauczyć i że potrzebują ludzi do pracy
anonim 2011-10-13 18:30:13
a i jeszcze jedno czy ktoś wie ile kosztuje kurs z revita i gdzie najlepiej się udać
wti 2011-10-15 20:09:08
popieram chodzi chyba o eliminację naprawdę chorych ludzi a tak na marginesie to lepiej niech sobie robią co chcą i utrzymają ten okręt na wodzie w tych chorych czasach a jak czytam w necie o firmie to się jakoś trzyma pracowałem ostatnio w 4 firmach których już nie ma a ta jest więc coś w tym musi być.
ONA 2011-10-24 17:04:57
dziwne!!! a raczej dziwni ludzie są z Was. Ja pracuję w tej firmie już jakiś czas ok. roku i nigdy NIE byłem NIE zadowolony. A mówię teraz szczerze że naprawdę tępy człowiek ze mnie!!! nigdy nie byłem Asem a tu się nauczyłem i to to nie wszystkiego bo to co robię na co dzień powinienem wiedzieć a zawszę się pytam, a ZESPÓŁ mi w tym pomaga bez żadnego problemu a ZARZĄD ??? Zarząd to Skarb!!! idzie się z nimi dogadać. Ja swoją dole zawsze dostaję na czas. Kiedy mam problem prywatny idę do któregoś z Zarządu i on mi w tym pomaga a nie musi ale robi to z dobrej własnej woli. Owszem kiedyś na początku myślałem BOŻE co ja tu robię jakie oni mają wymagania ! jakie twarde zasady tutaj panują dlaczego oni tak na to patrzą a te kamery i wyliczone przerwy! (masakra) A TERAZ JUZ WIEM DLACZEGO TO WSZYSTKO. WSZYSTKO JEST POUKŁADANE I TU NIE CHODZI O TO ABY NAM POGORSZYĆ PRACĘ TYLKO W NIEJ POMÓC TU CHODZI O MOBILIZACJĘ, I NAUKĘ... TE ZASADY UCZĄ NAS CZEGOŚ W JAKIMŚ STOPNIU.
anonim 2011-10-25 13:27:42
kiedyś w tej firmie pracowałam i przyglądam się uważnie jak działa. i muszę przyznać że jestem pozytywnie zaskoczona zmianą nastawienia zarządu.widać że wyciągają wnioski z poprzednich lat gdzie słabo wyglądało: zarządzanie, szkolenia, podejście do pracowników czy wykorzystanie nowych programów. a teraz widać nastawienie na innowacje, inwestycje w pogramy, szkolenia, nowoczesny sprzęt, nowe systemy do zarządzania. całkiem nieźle.... aby tak dalej, życzę powodzenia
anonim 2011-10-25 16:14:15
ONA - 2011-10-24 17:04:57

dziwne!!! a raczej dziwni ludzie są z Was. Ja pracuję w tej firmie już jakiś czas ok. roku i nigdy NIE byłem NIE zadowolony. A mówię teraz szczerze że naprawdę tępy człowiek ze mnie!!! nigdy nie byłem Asem a tu się nauczyłem i to to nie wszystkiego bo to co robię na co dzień powinienem wiedzieć a zawszę się pytam, a ZESPÓŁ mi w tym pomaga bez żadnego problemu a ZARZĄD ??? Zarząd to Skarb!!! idzie się z nimi dogadać. Ja swoją dole zawsze dostaję na czas. Kiedy mam problem prywatny idę do któregoś z Zarządu i on mi w tym pomaga a nie musi ale robi to z dobrej własnej woli. Owszem kiedyś na początku myślałem BOŻE co ja tu robię jakie oni mają wymagania ! jakie twarde zasady tutaj panują dlaczego oni tak na to patrzą a te kamery i wyliczone przerwy! (masakra) A TERAZ JUZ WIEM DLACZEGO TO WSZYSTKO. WSZYSTKO JEST POUKŁADANE I TU NIE CHODZI O TO ABY NAM POGORSZYĆ PRACĘ TYLKO W NIEJ POMÓC TU CHODZI O MOBILIZACJĘ, I NAUKĘ... TE ZASADY UCZĄ NAS CZEGOŚ W JAKIMŚ STOPNIU.

Nie rozumiem Twojego entuzjazmu dla kamer, przecież dla pracownika jest to ewidentny przekaz, że firma mu nie ufa. I nie chodzi mi o to, że jest to przeszkoda w obijaniu się w pracy czy w krętactwie, należę do uczciwych ludzi i do pracy chodzę pracować a nie leniuchować, ale te kamery zainstalowane wszędzie po prostu przeszkadzają, nie każdy lubi być obserwowany.
BUTI 2011-10-25 18:15:10
A się praca w tym biurze podobała niestety sama musiałam zrezygnować ponieważ miałam poważne problemy ze zdrowiem i ludzie z firmy do tej pory się mną interesują nie chodzi mi tylko o kolegów i koleżanki. Pani Prezes jest bardzo troskliwa. :) wiem że jak u mnie wszystko będzie dobrze to mogę się zwrócić do firmy i może znowu będę tam pracowała. Poza tym firma stawia na młodych ludzi i naprawdę można się tam dużo nauczyć, szkolenia za które potem otrzymujesz certyfikat, doświadczenie jakiego nabierasz czy wiele innych rzeczy. SUPER! ja stawiam na nich!!! mam nadzieje że rozwinie się jeszcze bardziej i kiedyś usłyszę o nich jako o najlepszych na świecie! Tak trzymać firma!!! Pokażcie tym wszystkim [usunięte przez moderatora], którzy wypisują takie bzdety!!! na co Was stać!!! Na co stać Zespół i ludzi zaangażowanych w rozwój Świata czy tego Kraju NASZEGO NARODU!!! Ja osobiście za Was trzymam kciuki. ;)
gość 2011-10-25 19:30:22
Taką postawę firmy jak w wypowiedzi powyżej, jeśli to rzeczywiście prawda, należy docenić i pogratulować, bo to w dzisiejszych czasach rzadkość. Otwieranie możliwości młodym ludziom, dokształcani ich również na plus. Tylko wygląda mi na to, że w tej firmie chyba oczekuje się, że pracownicy nie będą mieli innego życia poza pracą - to nie w porządku. Życie jest za krótkie żeby spędzić je wyłącznie na pracy, 8-godzinny dzień pracy w zupełności wystarczy.
kiili 2011-10-26 17:50:38
Czy ja wiem ? spędzanie w pracy więcej niż 8 godzin to już hobby tych ludzi robią to co lubią... nikt ich do tego nie zmusza. Niektórzy są tacy i zachowują się tak jakby pracowali za karę a niektórzy naprawdę lubią to robić. Jeżeli ktoś chce to zostaję nikt ich przecież do tego nie zmusza. Obecnie pracuję w innej firmie... W B.U.P INSTALKOMFORT pracowałam dużo, zaliczałam nocki kiedy wychodził projekt... dzisiaj pracuję w innej firmie i siedzę jeszcze dłużej niż kiedyś. A dlaczego tak jest? bo lubię to robić.
anonim 2011-10-26 20:29:45
z tego co słyszałam od koleżanki to tam nie ma żadnych nadgodzin trzeba prosić żeby sobie dłużej popracować i się nie każdemu na to zgadzają.
Tomek 2011-11-11 18:16:24
Ludzie, nie rozumiem tych dobrych opinii o tej firmie...Czuje że wszystkie pozytywne komentarze pisze ta sama osoba. Pracowałem w tej firmie, zarabiałem 900 zl miesiecznie. Cz.esto trzeba bylo zostawac po godzinach, nawet do 3 nad ranem...Gdy rezygnowalem z pracy, zapowiedziano mi ze juz nigdzie nie znajdę zdnej pracy bo olsztyn jest maly, a wynagrodzenia za ostatni miesiac nie dostane...pamietam ze zrezygnowalem w polowie marca, a na wynagrodzenie za luty czekalem do czerwca, kiedy to laskawie do mnie zadzwoniono bym odebral moje wynagrodzenie. Wyplaty mialem lacone w 3-4 ratach. Ludzi czesto sie zwalnia bez powodu. Nie ma w firmie zadnego projektanta z uprawnieniami. Projekty sa podpisywane przez projektantow z poza firmy, nie majacych pojecia o projekcie. Ta firma to jedna wiekla żenada, są przyklaem ze polak polaka okradnie... ale także zycze powodzenia...
anonim 2011-11-14 22:38:20
anonim - 2011-10-26 20:29:45

z tego co słyszałam od koleżanki to tam nie ma żadnych nadgodzin trzeba prosić żeby sobie dłużej popracować i się nie każdemu na to zgadzają.

Hahahaha, nie rozśmieszaj mnie, trzeba prosić, dobre. Nawet nikt nie pyta czy ci pasuje, żeby zostać, wydają polecenia i już.
gosc 2011-11-15 15:59:46
To jest jakaś podejrzana firma, startują w przetargach w wielu miejscach w Polsce, a prawie nikt nic o nich nie wie. Normalne firmy projektowe mają strony internetowe, gdzie można obejrzeć ich projekty, a tutaj nic. Sama firma też w jakimś dziwnym miejscu się znajduje,nie wiadomo gdzie. Każda poważna firma oznacza swoją siedzibę, a ta się chowa. To jest firma-widmo. Moim zdaniem najlepiej stamtąd uciekać i to jak najszybciej.
ms 2011-11-16 20:51:53
tak uciekać tylko gdzie??? jak wszędzie lipa ja tam się nie wychylam swoje robię i nie narzekam. Skoro piszecie że tu jest lipa to gdzie wam tak dobrze teraz?? to może się przeniosę!!!! tylko że pewnie jesteś mocny tylko w gadce i teraz czyścisz kibelki a tu cwaniaka zgrywasz ja tam wolę sobie w biurze pracować.
aszlo 2011-11-18 09:56:08
Mam pytanie do osob, ktore ukonczyly te szkolenie. To bylo szkolenie tylko z programow komputerowych? Uczyliscie sie obslugi kilku programow? Nie bylo zadnego liczenia itp.?
1
gość 2011-11-18 21:59:51
Wszędzie jest lipa bo ludzie dają się wykorzystywać, więc firmy robią sobie co chcą. Jak chcesz być dalej wykorzystywany to sobie tam siedź, powodzenia, nikt ci przecież nie każe przestać tam pracować. Tu jest forum na którym zdaje się można wyrazić swoje zdanie na temat pracodawcy wiec każdy pisze to, co uważa. Ty się nie wychylasz, nie narzekasz i robisz swoje i wspaniale, właśnie takich tam potrzebują.
anonim 2011-11-21 23:52:54
W necie można doszukać się oprócz instalkomfort i ika projekt jeszcze formy tonari, która wyraźnie jest powiązana z tymi dwoma, o co tu chodzi? Dlaczego działają pod trzema nazwami czyli 3 zarejestrowane firmy, a żadna nie ma strony internetowej?
Tomek 2011-12-04 00:05:59
Odpowiedź na twoje pytanie o powiązaniu tych trzech firm jest proste. Startują trzy firmy w przetargu...jedna z nich wygrywa ten przetarg...a bez względu na to kto wygra przetarg to i tak projekt wykonują ci sami ludzie pracujący dla instalkomfort. Tak był z RCI (regionalne centrum informatyczne) i bodajze z nowym WNT w olsztynie. W projektach jest zapisane że projekty robila firma General Projekt z Warszawy mimo że był robiony w Olsztynie przez pracownikow instalkomfortu. po zakonczeniu projektu pracownicy podpisali umowe zlecenie z GP i otrzymali wynagrodzenie w wysokosci 500-600 zl (tak zwana obiecana premia). Najsmieszniejsze ze za projekty instalkomfort zgarnal ponad milion zlotych ( jak mnie wzrok nie mylil):P. Projekty btyly robione w ekspresowym tempie bo do ratusza zostaly oddane po 10 dniach pracy...oczywiscie z wielkimi brakami, bo z tego co pamietam to nie bylo okien na rzutach, a elewacje byly frukowane w kolorach czarnobiałych, poniewaz akurat tak wyszlo... Ale jak to sie mowilo...wroci projekt z ratusza to sie poprawi, najwazniejsze by dotarl do ratusza na czas...zgodnie z ustaleniami umownymi...
1
anonim 2011-12-05 12:27:21
Czyli ta firma/firmy kombinują jak się da, aby tylko wyciągnąć maksymalnie dużą sumę, a ludziom zapłacić jak najmniej, nie dbając przy tym o jakość projektów. Teraz już rozumiem dlaczego zamieszczają ogłoszenia, w których poszukują osób bez kwalifikacji w zakresie projektowania i pokrewnych dziedzin - wezmą kogoś zupełnie zielonego i nie będą mu musieli płacić tyle, ile powinni zapłacić architektowi. No i dlatego te ich projekty są takie kulawe. Jak coś takiego może funkcjonować, przecież to jest [usunięte przez moderatora]
gosc 2011-12-07 09:37:57
A ta firma General Projekt ma swoją siedzibę w Olsztynie na Żeromskiego, zajmują się badaniami rynku i też kiwają pracujących tam ludzi, nie wypłacają pieniędzy na czas albo wcale. Tylko co oni mają wspólnego z projektowaniem? Co to ma w ogóle być?
rm 2012-01-03 21:58:05
widzę że jakieś ofiary losu z was. Gdyby tak wierzyć w to co piszecie to tej firmy dawno już by nie było, a skoro pracuje tam tyle osób to znaczy że problem nie jest w tej firmie. Pracuje tam mój kumpel i zarabia całkiem dobrze ale jest też dobry ma studia techniczne a nie jakieś tam politologie prywatne z takim wykształceniem to szukajcie pracy w tesco przy wykładaniu towarów.
do rm 2012-01-04 21:16:16
rm - 2012-01-03 21:58:05

widzę że jakieś ofiary losu z was. Gdyby tak wierzyć w to co piszecie to tej firmy dawno już by nie było, a skoro pracuje tam tyle osób to znaczy że problem nie jest w tej firmie. Pracuje tam mój kumpel i zarabia całkiem dobrze ale jest też dobry ma studia techniczne a nie jakieś tam politologie prywatne z takim wykształceniem to szukajcie pracy w tesco przy wykładaniu towarów.
Twój kumpel ma wykształcenie techniczne zatem adekwatne do takiej pracy. Natomiast nie poniżaj osób z wykształceniem humanistycznym, które w obecnej sytuacji na rynku pracy szukają zatrudnienia gdzie tylko jest to możliwe, to chyba lepsze niż usiąść z założonymi rękoma. Nigdy nie wiesz co Ciebie spotka. Sądzę, że pytanie należy postawić inaczej - dlaczego firma do rzeczy wymagających specjalistycznego wykształcenia zatrudnia osoby nie mające z nim nic wspólnego? Tak nie robi uczciwa, szanująca się firma. W ten sposób oszukuje nie tylko tych zatrudnionych ludzi ale i klientów. Klient myśli, że przy jego projekcie pracował architekt, a w rzeczywistości mógł być to ktoś po politologii np.
Stasiek 2012-02-05 19:01:36
Jak się przyglądam, zagospodarowaniu miasta \"Olsztyn\" to nawet bym wolał żeby ktoś nie związany z architekturą robił projekty, bo architekci chyba wolą zadania z konstrukcji i materiałów z których mogą postawić budynek, a projekt politologa zapewne byłby świeży i wolny od tendencyjnego myślenia. Sądzę że najlepiej gdyby ze sobą współpracowali, politolog daje koncepcję a architekt realizuje, moje pytane, który powinien więcej na tym zarobić?
STARY_ZNAJOMY 2012-03-02 13:27:56
3 FIRMY TO NIE WSZYSTKO. JEST ICH DUZO WIECEJ. NO CÓŻ JAK SIE NIE DOTRZYMUJE TERMINOW TO TAK JEST :) ZE SIE OTWIERA KOLEJNE. WSZYSTKO JEDEN WIELKI BUBEL. PROWADZONY PRZEZ [usunięte przez moderatora]
1
Mafia 2012-03-21 17:56:50
Tak,ta firma to [usunięte przez moderatora],a [usunięte przez moderatora] potrafi posunąć sie do szantażu,aby wymusić cos na pracowniku.Szansę na rozwój maja tylko studenci,którzy i tak cały czas sie mylą,ale cóż..są tani.Negatywne opinie znikają,bo mają swojego prawnika,który je usuwa.Robią testy,potem ankiety-niby anonimowe.Psycholog kręciła głową,ze wszyscy prawie tak samo zgodnie negatywnie oceniają te firmę.Dziwna anonimowosć ankiet,bo po nich sporo osób zaczęło odchodzić,mi też podziękowali i wywracali sie,ze sie nie rozwijam,hahaha...Ja się rozwijam,ale oni nie dadza się rozwinąć,nie dostawałem juz od jakiegoś czasu żadnych konkretnych zadań, ale i tak miałem co robić.Oni specjalnie szukali powodu,aby sie mnie pozbyć.Ale cieszę sie,bo od 1-szego zaczynam i tak nowa pracę,wiec nie muszę juz odmawiać.Tam są juz trzy firmy:Instalkomfort,IKA-Projekt i Eurotop24.PL.Za każdy miesiąc masz umowę z inną firmą i to z dołu,czyli po przepracowanym miesiącu.Naprawdę, to wielka ściema i nie wiesz jak to ująć w CV do nastepnej pracy, bo wygląda jakbyś co miesiąc zmieniał pracę.WSTYD.Tylko kto ma sie wstydzić?Mają tyle form,bo każda prawie bardziej znana jest spalona,gdyż odwalaja bubel.Nie maja specjalistów,tylko studentów za 770 zł miesiecznie,a przy umowie o dzieło pracujesz z ewidencja czasu pracy jak na cały etat i rozliczaja cie z godzin.Nie dajcie sie nabrać,żadna normalna i szanujaca się firma nie bierze do pracy na dwa miesiace za darmo.Oni nazywają to szkoleniem,ale niczego sie nie nauczysz,ostatnio przyszły 2 osoby,bo już widać nie ma chętnych do tej roboty.Jeszcze coś.Zaniżają swoje oferty nawet o 66%,aby ktoś im dał zlecenie,ale odbija się to kosztem pracowników.W sumie potencjalni zamawiający dziwią się tymi kosztami i sami juz zadaja pytania.Wszystkie wymienione firmy należą do jednego właściciela-rodzinna mafia i zwykli [usunięte przez moderatora]. DZIWIĘ SIĘ,ŻE SĄD PRACY JESZCZE NIC NIE ZROBIŁ.CZAS,ABY KTOŚ ZROBIŁCOŚ Z TĄ FIRMĄ I CHYBA NADESZŁĄ PORA!!!Pozdrawiam wszystkich naiwnych.PS.In zależy,aby projekt został oddany na czas,nie ważne,ze potrzebuje poprawek i potem wraca,byle sforsować umowę.
2
życzliwy 2012-04-20 20:30:05
Zgadzam się z tym, z wypłatami zawsze w tej firmie było ciężko a i \"przymusowe\" nadgodziny często się zdarzały
Były pracownik 2012-05-09 08:53:36
Powiem tak: ciężko jest się doszukać pozytywnych opinii o tej firmie, a jednak gdy pracowałem tam jeszcze 2 miesiące temu było tam sporo osób. Ciekawe dlaczego... Może dlatego,że piszą tu tylko osoby, które nie odeszły, ale zostały zwolnione, bo się nie nadawały i nie potrafiły powiedzieć tego co myślą w twarz komuś z zarządu. Nie mi to oceniać,ale takie odnoszę wrażenie.
gosc 2012-05-29 08:35:17
A dlatego, że ta firma "zatrudnia" każdego, kto się tam zgłosi, nie ważne czy ma odpowiednie wykształcenie, kwalifikacje, umiejętności,byleby robić to, co oni sobie zażyczą, a jak komuś nie pasuje i chce odejść, to maja kary umowne i to właśnie trzyma tam ludzi. jak minie okres, kiedy muszą zapłacić karę, to zwijają się. Ciekawe czemu Tu już tam ie pracujesz skoro było tak dobrze.
humanista 2012-06-13 22:14:01
wygląda na to że obrażasz ludzi po studiach humanistycznych, twierdząc że się nie nadają do prostych powtarzalnych czynności. a tak na prawdę żeby nauczyć się i korzystać z jednego programu, nie są potrzebne studia techniczne. mam znajomego który pracował kiedyś w miastopojekcie i twierdzi że na jednego inżyniera było średnio 12 asystentów, z bardzo różnym wykształceniem, zaczynając od zawodówek po techników. teraz jest też bardzo podobnie, czynności do wykonania które może zrobić asystent jest jeszcze więcej ze względu na programy które liczą i rysują za ciebie, a dodatkowo bardzo łatwo można wszystko sprawdzić i poprawić. uważam więc że jak ktoś ma trochę oleju w głowie i chęci to spokojnie sobie poradzi nawet z bardziej skomplikowanymi pracami. pozdrawiam wszystkich humanistów
1
pracownik 2012-06-14 12:35:21
Ta firma to [usunięte przez moderatora] nie zgadzajcie się na pracę w niej. Oni wykorzystują ludzi za marne pieniądze lub nawet bez zapłaty. To samo moge powiedzieć o firmie IKA PROJEKT, ktora jest tą samą firmą ukrywającą się pod inną nazwą. Nie warto tam pracować niczego się tam nie nauczysz i zmarnujesz tylko czas
gosc 2012-06-15 14:13:56
Nie twierdze, ze nikt z wykształceniem humanistycznym nie nadaje się do takiej pracy, jeśli ktoś sobie radzi to w porządku, szkopuł tkwi w tym, że w tej firmie nie interesują się tym, czy ktoś ma predyspozycje czy nie. Niby robią jakieś testy psychologiczne które może i sprawdzają w jakiś sposób takie umiejętności, ale wykorzystują wyniki tych testów w innym celu - aby poznać słabe strony pracowników i z tego zrobić pożytek.
Były pracownik 2012-06-16 16:24:52
Pracowałam w tej firmie i robiłam nadgodziny za które podpisałam fikcyjną umowę o dzieło. Pieniądze miałam dostać w ciągu 7 dni a tym czasem mija już pół roku a pieniędzy jeszcze nie wypłacili więc chyba zakładam sprawę w sądzie i zgłaszam firmę do Krajowego Rejestru Dłużników. Naprawdę ta firma to żenada.
gosc 2012-06-18 11:54:53
Do Były pracownik: popieram, załóż im za to sprawę, i każdy, kto został w ten sposób oszukany powinien to zrobić. Aż dziwne, ze inspekcja pracy jeszcze nie zainteresowała się tą szemraną firmą. Jak można tak wykorzystywać ludzi. W czasach ciężkiej sytuacji na rynku pracy wydaje im się, że mogą pomiatać ludźmi i traktować jak tanią siłę roboczą.
kolega 2012-06-19 01:27:10
niestety taka jest rzeczywistość, że jeżeli nadchodzi kryzys to oprócz firm odbija się na pracownikach. niestety w Polsce przy korzystnej znikomo małej odpowiedzialności finansowej pracownika, są zbyt duże możliwości jego kontroli, powiedział bym wręcz nieograniczone. taki pracodawca co się dobrze ustawi wedle przepisów to na tym korzysta, a na to wskazuje że ta firma tak funkcjonuje. zawsze można złożyć wniosek do sądu, zawsze może też przyjść inspekcja pracy, ale to wszystko na marne, jeżeli firma obcyka przepisy i ma odpowiednie narzędzia oraz politykę. wygląda na to że kryzys jest najlepszym bodźcem na założenie działalności i skorzystanie na nim
ktoś 2012-07-09 15:26:04
po pierwsze wyzysk - wycisną ile tylko się da kombinując przy tym aby dac od siebie jak najmniej - 770 zl, pytając dluzej pracujących czy mozna liczyć chociaz na 1500 po stażu każdy reaguje smiechem ... a i oczywiscie umowy to o dzieło czyli gorzej byc nie moze - czy to jest wogole powazne? po drugie zero organizacji wewnetrznej - mnóstwo projektów robionych na hura, obciążenie obowiązkami, wymuszanie zostawania po godzinach tzw. \"polecenia służbowe\" , niemiłe komentarze pisane na forum to prawie codziennosc, przylizane dzieciaki do zarządu na kierowniczych stanowiskach. Wiem ze oferta pracy jest kusząca w tzw. biurze usług projektowych, ale te oferty ciągle są bo rotacja pracowników tam jest niesamowita. Doswiadczenie doswiadczeniem ale moim zdaniem nie jest warte tego wszystkiego co się tam dzieje. Generalnie rodzinna firemka chcąca się nachapac kosztem wszystkich na około, szczeze odradzam i przestrzegam abyscie wzieli sobie ten komentarz do serca, jezeli zastanawiacie się nad podjęciem współpracy.
2
F 2012-07-09 16:04:08
Kategorycznie odradzam pracę w tej firmie, najpierw dwa miesiące pracy za darmo (nazwanej szkoleniem) potem pół roku za 770 PLN na umowe o dzieło. Firma w ogóle nie przejmuje się prawem pracy, atmosfera tragiczna, szefostwo ma pracownika w czterech literach.
1
inny 2012-07-17 16:01:43
Zgadzam się z tym, z wypłatami zawsze w tej firmie było ciężko a i \"przymusowe\" nadgodziny często się zdarzały, wyzyskują pracowników
Popieram 2012-07-18 10:07:49
Popieram. Załóż im sprawę,a na pewno znajdziesz inne osoby, które poświadczą to i pójdą z Tobą.
ewka 2015-01-09 15:58:00
a mnie zastanawia czy za te przymusowe nadgodziny dostawaliscie jekies wynagrodzenie dodatkowe? tak czesto sie zdarza, ale wiadomo ze jakies premie z tego tytułu sa jak najbardziej wskazane. ja tam dzisiaj wyslalam aplikacje i zastanawia mnie jak wyglada rozmowa, o co pytaja i czy jasno przdstwaiaja warunki? a jak wyglada u nich miesieczne wynagrodzenie?
Jurek - byly pracownik 2015-02-25 21:26:39
to nie firma, to już na szczęście BYŁA BANDA rodzinnych WYKRĘTACZY, obiecywali podwyżki, korzystali z moich uprawnień budowlanych, korzystali z mojej wiedzy, cały czas kłamali i kłamali, aż w końcu gówniarz i wykrętacz zagubił się sam w swoich kłamstwach. Przekupywał przetargi, podrabiał podpisy, wszystko na lewych papierach, zaniżał stawki itd.., dziwne, że Urzędy wcześniej sprawy o wyłudzenie nie założyły, gdzie ABW, CBA, UKS itp. Podrobione podpisy i pieczątki emerytowanych architektów i branżowców w przetargach. Projekty rysowali ludzie z urzędu pracy, bez jakiejkolwiek wiedzy technicznej. Same błędy, poprawki, a projekt złożony i podpisany - przez ARCHITEKTÓW, którzy nawet o tym nie wiedzieli !!!, a teraz upadłość? !!!, jaka upałość!?, a gdzie PROKURATOR za podrabianie i korumpowanie również urzędników. Wystarczy sprawdzić podpisy na projektach i arcitektów przesłuchać, sami wszystko wyśpiewają.
10
Zenek 2016-09-21 11:33:42
Firma porażka, miałem okazję współpracować, nie polecam( usunięte przez administratora )
Raczek 2016-09-22 14:09:04
Ogólnie to chyba jest jasne, że Instalkomfort – Biuro Usług Projektowych jest dobrą firmą, ja polecam, pensje są okej
Zostaw swoją opinię o Instalkomfort – Biuro Usług Projektowych - Olsztyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Instalkomfort – Biuro Usług Projektowych