brak logo

FID Flex

Oude-Tonge

Opinie o FID Flex

mona1 2012-04-04 20:37:53
taki sobie - 2010-09-02 11:11:34

Ludzie,jeśli macie pracować w tej firmie to lepiej siedźcie w domach i głodujcie.Tu w Holandii w Fid Flex nie zarobicie.Koordynatorki ( usunięte przez administratora ) to polki na usługach turka.Obiecują ,uśmiechają się słodko a faktycznie tylko patrzą jak okraść i tak biednego emigranta.Mieszkania gorsze od slamsów.Mało tego,mieszka się po kilkanaście osób na 5-8m kwadratowych,jedna łazienka /jeśli to można nazwać łazienką/ i WC na 15 i więcej osób.Brak kuchenki , lodówki czy pralki to norma.Potrafią dostarczyć do slamsu kuchenkę gazową podczas gd nie ma tam gazu.Nawet Holendrzy nie chcą im wynajmować mieszkań bo nie płacą im za wynajem.Powyższe opinie to prawda.Jak chcesz schudnąć i stracić pieniądze których pewnie nie masz to przyjedź i pracuj w tej zas..( usunięte przez administratora ) sama fuszerka od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ufac jej
masajra 2012-05-11 23:51:38
byłam 3 miesiące, a można książke napisac o tej calej pseudo firmie i tych smiesznych ludziach co tam pracuja, co jeden to gorszy, bajkopisarze, obłuda, fałsz na każdym kroku... Tragedia po prostu nie do opisania... telewizja tym powinna sie zajac, jak sie polakow traktuje[ i na dodatek przez polakow]. pozdrawiam wszystkich co tam jeszcze siedzą, dziwie sie wam, że tam jeszcze pracujecie
1
Igo* 2012-06-29 13:28:06
mona1 - 2012-04-04 20:37:53

taki sobie - 2010-09-02 11:11:34

Ludzie,jeśli macie pracować w tej firmie to lepiej siedźcie w domach i głodujcie.Tu w Holandii w Fid Flex nie zarobicie.Koordynatorki ( usunięte przez administratora ) to polki na usługach turka.Obiecują ,uśmiechają się słodko a faktycznie tylko patrzą jak okraść i tak biednego emigranta.Mieszkania gorsze od slamsów.Mało tego,mieszka się po kilkanaście osób na 5-8m kwadratowych,jedna łazienka /jeśli to można nazwać łazienką/ i WC na 15 i więcej osób.Brak kuchenki , lodówki czy pralki to norma.Potrafią dostarczyć do slamsu kuchenkę gazową podczas gd nie ma tam gazu.Nawet Holendrzy nie chcą im wynajmować mieszkań bo nie płacą im za wynajem.Powyższe opinie to prawda.Jak chcesz s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dnąć i stracić pieniądze których pewnie nie masz to przyjedź i pracuj w tej zas..( usunięte przez administratora ) Maja tylko dawac na prace i wyplacac nasze pieniadze Pozdrawiam wszystkich rodaków
daniel 2013-01-09 17:40:17
na prawde to wszystko prawda to juz lepiej kopac wegiel na bieda szybach niz miec cos wspolnego z fid flex
2
byle jaki 2013-06-19 23:47:29
Tak coś tam płacą ale sam się musisz przekonać.Nie polecam tej firmy.Czytaj dokładnie poprzednie komentarze.Poprzednicy piszą prawde(usunięte przez administratora) a w rozmowie bardzo mili i serdeczni(usunięte przez administratora)
anonim 2013-09-13 18:58:19
Jaka kadrowa,co Izabela ma wspólnego z księgowością?Podstawy ich księgowości to jak najwięcej ukraść pracownikowi!!!!!!
bal 2013-09-26 14:12:31
najpierw trzeba znac Holenderski zeby przeczytac umowe ! (usunięte przez administratora)
1
bal 2013-09-28 13:11:25
mieszkania to zalezy gdzie mieszkasz ! ale jesli chodzi o wyplaty to jest kapletna porazka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bylekto 2013-10-08 06:16:00
Możliwe całkiem tak jak w polsce niegdyś amber gold tylko nie na takiej perwie bo poczciwe polaczki podpisują ufnie co im podsunął pod rękę. Ja mam pytanie odnośnie gdzie oni mają teraz pracę i czy obsada biurowa się zmieniła?
aleksy 2014-02-27 20:05:42
Dokładnie, zgodze się z Jotka, FID Flex to nie amber gold, nawet proponuję nie łączyć tego w takich porównaniach bo przynosi złe skojarzenia.
peja 2014-04-05 13:25:34
czy rzeczywiście wszystko wygląda w FID Flexie tak kolorowo jak jest to opisane na ich stronie w internecie?
1
joban 2014-04-05 15:15:11
Gorzej niż zle !
1
TomekAndżela 2014-04-07 21:37:54
ufff..nawet nie wiem od czego zacząć..byliśmy pracownikami tej firmy aż tydzień czasu,to o cały tydzień za dużo.Przez telefon pani pseudo "koordynatorka" (usunięte przez administratora)obiecywała góry lasy,miało być duuużo pracy,autko służbowe itp itd,ściągnęła nas z Hagi (usunięte przez administratora),szczerze to warunki mieszkaniowe nieludzkie..wiocha zabita dechami..nie zależy im w ogóle na pracownikach,no chyba że w chwili podpisania umowy,bo za każdą podpisaną umowę dostają od państwa 500euro,przepracowaliśmy w tym jednym tygodniu po jednym dniu,zarobiliśmy akurat na mieszkanie a że na życie ludzie nie maja to mają głęboko (usunięte przez administratora)o zaliczke nawet nie ma co się prosić bo Cię wyśmieją..tylko patrzą jak człowieka ograbić i oszukać..a ta pseudo "koordynatorka" Aneta nie ma zielonego pojęcia o rozporządzaniu ludzmi..wpada o 6 rano do mieszkania i każe wstawać do pracy he he,to było najlepsze..kolega który nas zawoził do nowej firmy(o niebo lepszej)dostał za swoje że nam pomaga,szkoda mi tych biednych ludzi którzy tam jeszcze siedzą i się męczą,,ZDECYDOWANIE ODRADZAM KAŻDEMU OMIJAĆ TĄ NIBY FIRMĘ Z DALEKA!!!
2
Pracownik 2014-08-04 10:17:03
Firmaa?? Śmiech na sali.. ludzie głodni do innych po 8 kilometrów za chlebem idą bo nie dostają pieniędzy. Pani koordynator Aneta ładnie oczy maluje i uśmiecha się a to wyszystko co opowiada to kłamstwo. Pani Iza również kłamie. Nie polecam tam pracowac. Ludzie nawet na powrót do Polski nie mają. Wstyd żeby swój swojego okradał
2
Jakub 2014-08-21 17:06:36
Ludzie wszystkie te kometarze na temat tej pseudo Firmy Fid Flex to prawda obecnie przebywam w NL , ucieklem z tej firmy nie placa warunki mieszkalne spartanskie , pracownikow maja w dupie pracujesz 2 razy w tygodniu prawie na mieszkanie zarobisz nie polecam tej firmy 3majcie sie zdaleka od niej to zlodziej , zywnie okradaja ludzi ciezko zarobic na bilet powrotni a mowa tu o odlozeniu grosza pfff , naprawde lepiej klepac biede jak wyjechac do pracy do Fid Flexu Pozdr
2
tomek 2014-08-26 22:54:18
Przestrzegam przed tą firmą którą prowadzi grupa oszustów, aneta koloruje wszytko przed przyjęciem do pracy a potem sie zaczyna wyzysk za groszę bądź za darmo , oszukują ludzi na kazdym kroku , warunki mieszkaniowe spartańskie godziny pracy na kontakcie niby po 8 rzeczywistość od 7 do 18 a nieraz nawet do 21,30 przestrzegam przed tą firmą
5
Paweł 2014-08-31 23:26:14
Praca jest super mam auto służbowe sportowe dostałem od pani anety 5 osobowe to co niekturzy piszą o firmie i pani anecie to czyste kłamstwo zaliczki są co tydzień domek piękny 4 osobowy firma niecierpi ćpunów i alkocholików to pani aneta ma pszerombane z tymi wandalami i niszczą domki to muszą za to niestety zapłacić jak ktoś pracuje to ma za to zapłacone a jak niepracuje tylko ćpa i niszczy to muśi za to ponieść konsekwencje i zostaje bez pracy najlepiej to bzdur niesuchać jak ktoś niszczy mienie firmy bo to ćpun i alkocholik ja jestem młody kierowca i jestem bardzo zadowolony moge do sklepu jechać i nikt mi nic niepowie autko mam tankowane jest tak jak powinno być pozdrawiam i zachęcam do pracy normalnych ludzi
1
do paweł 2014-09-01 09:14:13
domek 4osobowey baranie chyba liczyc nie potrafisz , ludzie jak szczuru po 20osob w domku pokoje 6osobowe a nawet wiecej , firma ci tankuje ? 0,20e z kilometra wtedy liczy kazdego , oszustwo i to wielkie , na każdym kroku ta suk-a aneta oszukuje jak i reszta tej bantyckiej paczki przestrzegam przed tą firmą , zresztą sami widzicie jakie opinie są , wiec nie dajcie robić się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
4
nn 2014-09-08 21:47:50
Co wy wgl gadacie przyjechaliście siedzieliście tydzień moze dwa i wielce znawcy firmy sie znalezli, kto nie chce pracować to nie pracuje ja obecnie jestem tu juz 4 lata i nie bylo tyg zebym siedzial bez pracy komu nie odpowiada ilosc godz pracy nie przyjechal do pracy tylko na wakacje . Zapraszam do korzystania z ofert och pracy naprawdę maja godne warunki
1
do nn - 2014-09-11 10:33:35
( usunięte przez administratora ) i może jeszcze cie pieniadze płacą na czas ? hahahaah żałosna twoje opinia jak i ta pseudo agencja pracy , jeśli myśli ktoś ze tam zarobi to grubo sie myli , wiec serdecznie nie polecam nawet największemu wrogowi
2
nn 2014-09-12 19:34:11
Oczywiscie ze placa jeszcze sie nie bylo tak żeby wyplaty nie wyslali zawsze mam na czas
1
to tylko ja 2014-09-20 23:21:35
do Paweł i nn-chyba się bardzo staracie przypodobać pani I... oraz A....,że nie wspomne o panu J.....Piszecie głupoty i tyle.Nie wierzcie im
7
aaan 2014-10-01 11:50:23
Ta firma to jedna wielka banda, co jedna koordynatorka to lepsza. Gadkę mają dobrą i naciągają Polaczków. Kto się podlizuje i donosi na innych może liczyć na jakąś tam pracę i w miarę mieszkanie.Pracowałam tam dwa lata temu i do tej pory nie wypłacili mi ostatniej wypłaty, a już nie mówię ile kasy mi nie wypłacili do momentu wyrobienia sofi numeru. Ktoś się nimi powinien zająć, ale taka jest prawda, że ludzie boją się to zgłaszać...
9
taki sobie 2014-10-07 22:08:27
Witam.Mieszkam i pracuje w Holandii juz kilka lat,ale takiej bandy złodziejskiej jak ta firma nie spotkałem.Znam historie wielu ludzi którzy z płaczem wyjeżdżali i to za pożyczone pieniądze.Historia ta powtarza sie co roku.Po sezonie czy to tulipanów czy zbiorów owoców firma tylko czeka na wyjazd pracowników do Polski i oczywiście nie wypłaca całych należnych zarobków .W ostanim sezonie tez wypłacili tylko marne zaliczki i na tym koniec.Wracając do mieszkań - tragedia , a pobieraja juz około 80 euro + media ,podobno wg. zużycia.Potącają na obowiązkowe ubezpieczenia pracownicze ale ubezpieczenia i tak ci ludzie nie mają bo pieniądze nie są odprowadzane do ubezpieczyciela.Prawdziwe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ta pseudo firma.
6
sprawiedliwośc 2014-10-15 17:52:36
witam wszystkich pracowałem w tej fid ściemie niedajcie się tam namówić na pracę oszukują zaliczki zero wypłat zresztą napewno na to niemożna pozwolić żeby okradali Polaków czeba coś z tym zrobić naszczęście zaczne działać
4
pracowałem tam i wiem 2014-10-19 23:52:03
Jedna banda złodziei i tyle w temacie.Ale ostatnio dobiera się do nich holenderska inspekcja pracy.Może zrobi z nimi porządek .Pokrzywdzeni powinni kontaktować się z INSPECTIE SZW - MINISTERIE van SOCIALE ZAKEN en WERKGELEGENHEID.Strona internetowa - www.inspectieszw.nl - Formularz w języku polskim.Zgłaszajcie sprawy,pomogą Wam odzyskać swoje pieniądze.Pozdrawiam
4
sprawiedliwość 2014-10-20 19:06:11
Przepraszam wszystkich za tą opinie o ałcie sportowym co dostałem od pani Anety Myślałem na początku że tam jest dobra praca lecz niestety oszustwo zaliczki nawet 50 euro tygodniowo a jak jest się w Polsce to jusz wypłaty niema tylko zaliczki i obietnice oszustwo i nic więcej wszystkich co tam pracowali niedługo Bendą mogli walczyć o swoje zarobione pieniądze niedługo będzie num tel i Proszę się kontaktować wszystkich co tam pracowali ,,,

5
bel 2014-11-02 23:25:40
wlasnie - tyle lat i nie ma mocnych zeby to ruszyc , a te ipinie to prawda , malo tego fid flex jeszcze ma listy dluznikow - ktorzy mają do odrobienia pieniazki ,,za domek ,, bo nie dostają pracy ale czynsz musza placic - i to jaki!!!!!
wiec kto za tym stoi ze tyle lat sa bezkarni ?? raczej Holender ktory placi jakies tam kary i to wszystko bo kradnie wiecej






















11
4
były.. 2014-11-22 19:42:34
haha Fid Flex jak oni do tej pory funkcjonują na rynku wszyscy powinni juz odsiadywac! nie placą skladek ubezpieczeniowwych do belastingu a co tydzien na cetlach odciągniecia po 22euro ,no , mam nadzieje ze juz nie dlugo wezmą sie wam za du.y :) pozdrowienia
3
tomasz 2015-01-21 22:00:30
kolego zarobisz ale na jobana i na anetke ale to masz talon na k u r w e i balon widzisz opinie to czytaj ze zrozumieniem bo sa prawdziwe znam z autopsji
4
robert775 2015-01-23 09:55:47
Banda zlodzieji oszustów kradną ile się da a szczegulnie Aneta i Iza za nic nieopłaca tylko zaliczki mówią ze będzie wyruwnanie pracowałem tanie do niedawna zostałem z niczym jak zadzwoniłem w sprawie wypłaty to Iza powiedziała jakie pieniądze żadnych pieniędzy niedostane.Szukam osoby pokrzywdzonego przez ta agencje bo mam zamiar zalożyć sprade koszta to tylko 198e.
3
były pracownik 2015-01-25 08:52:55
Takze pracowałem ,tylko jakies zaliczki wisza mi jeszcze troche kasy i mojemu kumplowi minelo juz prawie pol roku i trudno cos wyciagnac ,banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
były pracownik 2015-02-01 15:27:38
mozna na przezycie probe zrobic , w Polsce walcze mam na papierze fizyk , u Anety bylo 8,5 na papierze a reszta wola o pomste do nieba
oude younge 2015-02-04 00:04:54
Placa na czas. Jak krzyzem polozysz sie w biurze w piatek i befziesz krzyczal ze nie wyjdziesz bez przelewu na swoje konto. Wtedy kase dostaniesz. To najlepszy sposob. Sprawdzony.
MARKO 2015-02-06 15:16:07
o mój boze jakie bzdury wy tu piszecie ..widac ze to wy wszyscy cpuny i pijaki ..mieszkalem z wami na domku w okresie kiedy tu pracowaliscie ..czwrtek wyplata...piatek ZAKUPY..a weekend wszystko co najlepsze dla was imprezka chlanie cpanie i jaranie w koncu tu legalne ...zal mi was ..a w poniedzialek zzuleni do pracy ..a co ..opinia polskich polaków az dziw ze nie wywalili was po pierwszym tygodniu ..i nie dziw ze nie zaplacili ..zdemolowane domy..okradzione mieszkania ..nawet koødry i sztucce ..a co polak w koncu i ttylko wstyd po sobie pozostawiliscie ...bez was tu lepiej ...znacznie lepiej...
1
Marko 2015-02-25 18:08:39
jezyk nie jest wymagany ale pomaga w znalezieniu pracy na dluzej ..
fiki 2015-05-27 10:24:01
Czlowieku , o czym Ty piszesz ???
Czy masz jakies blizsze powiazania z tymi paniami z biura ???
Kto tu widzi w czwartek wyplate , jezeli ja dostanie ???
W piatek zrobisz zakupy , jak ktos ci pieniadze na nie pozyczy !!!
Znasz bajke o koziolku , ktory wybral sie do Pacanowa ???
Kozlami sa poszkodowani naiwni ludzie , ktorzy w nadziei zarobienia pieniedzy
przyjezdzaja do Pacanowa - biura Fidflex !!!i3h2
2
regina 2015-06-17 23:43:27
słuchajcie ludzie coś wam powiem o fid flexie, mieszkam w holandii i znam tych ludzi bardzo dobrze. na szczęscie nie pracowalam przez ta firme ale moja wiedza o niej jest ogromna. jezeli ktos zamierza tu przyjechac to odrazu odradzam bo co sezon jest to samo- nabijaja ludzi w butelke. placa tylko tym co pracuja tu juz dlugo, znaja holenderski i moga sie wykłócić o pieniądza a i tak jest ciężko. ci co przyjeżdżają sezonowo są bardzo oszukiwani, poprostu okrada się ich w biały dzień. nie dość że nic nie zarobią to jeszcze płacą za mieszkanie i media. szefem biura jest holender który był rolnikiem ale rozpuścił majątek i teraz okrada ludzi a pomaga mu w tym Polka której imienia tu nie wymienię. Ona jest coś jak koordynantka, tyle że tylko z nazwy. to ona mówi piękne słówka a potem nie można się do niej dodzwonić bo ciągle jest na chorobowym. Potrafi wciskać kit prosto w oczy, niema sumienia. Polak polakowi potrafi!!!
Więc z czystym sercem chcę was ostrzec- nie wybierajcie tej firmy bo widzę co się dzieje co roku. szkoda mi tych wszystkich ludzi. nie wiem jak ta polka może robić to swoim rodakom, może jak to przeczyta to się zastanowi, co jej z tych skradzionych pieniędzy- majątek chce zbić na krzywdzie ludzkiej?!
Uważajcie- teraz zmienili nazwę bo już każdy ma ich dość. nie wiem dokładnie jak się teraz nazywają ale jak tylko się dowiem to wam napiszę.
2
Taki sobie ktoś 2015-07-19 19:13:29
Regina,teraz to firma Contracting.BV-- i nadal kradną
1
ona 2015-08-28 19:02:37
pracuje tu dwa lata nie jest to bajka ale gdzie jest? jest wielu takich jak jazla opinie robia ci co przyjezdzaja na chwile
były pracownik oszukany pszez oszustów 2015-08-29 23:40:30
oszuści i nic więcej zaliczki i martwienie się co dalej z nami będzie pracy jest pełno a pieniędzy brak
taki sobie 2015-09-02 16:33:51
Witajcie.I znowu zaczyna sie nowa polka.Zbiory owoców wiec okazja wypłacić zaliczke pracownikom a potem do domu i kasa zostaje dla Izabeli.Przyjeżdżajcie pracujcie na Izunie/czarna mamba to nowy pseudonim/ ,Pozdrawiam
Baron22 2015-09-02 19:10:56
Fidflex
byly obecny przyszly 2015-09-02 19:21:23
jak sie to wszystko czyta to tylko smiac sie chce i zal mi was wszystkich a najlepsze jest to ze wielu z was nadal tu pracuje hihihi ,,i na codzien twarza w twarz do szefostwa usmiech i lizanie du..a za plecami cwaniaki móglbym wymienic imionami wiekszosc osób które pisza tu posty
ludzie nie bojcie sie biuro moze nie perfecto ale dba o ludzi którzy wiedza czego chca i którym zalezy na pracy pracowalem i bede tu pracowal bo krzywdy mi nie robia to ludzie siebie krzywdza ale brak im odwagi sie do tego i zwalaja
taki sobie 2015-09-23 21:46:23
Do harik!!
Odnośnie zaliczek to wypłacają ale w zamian za zarobek.Często płaca za prace konczy się tylko zaliczką.Przemyśl dobrze nim przyjedziesz.
młody facet 2015-10-25 01:00:44
Joban i spółka z zoo :D pracowałem sezonowo, widziałem co się dzieje. Kasę za robotę dostałem. Ciężko było ale są cywilizowane sposoby na otrzymanie zapłaty. Zaliczki były ale i wypłata tez. Co do telefonów z górą jak coś im trzeba to zadzwonią jak ty coś chcesz to głucho.... ogólnie rozliczenie na + a narzekają Ci co nie trzeźwieją, na domkach alkohol leje się litrami a później nikt się nie nadaje do pracy i to się odbija na wszystkich. Każdy na każdego skarży,a tak to każdy święty.
2
jaro 2016-01-26 20:08:00
jesteś przydupasem izy tobie wystarczy 150 euro na miesiąc jesteś nie obiektywny
1
olek 2016-03-05 12:42:00
Mlody facet pracowalem tam i wyobraz sobie ze i takich co nie naleza do balujacych tez okradaja z pieniedzy i to na ktore ciezko zapracuje sie normalnych ludzi ktorzy uczciwie zapiepszaja obrobia ze nie maja nawet za co zjechac i nie zgodze sie ze to wpozadku firma wrecz przeciwnie zlodzieje nie polecam nikomu tej firmy i odradzam prace u nich teraz szukaja nastepnych ofiar na tulipany by znowu okrasc i zarobic pracownika iza musi w koncu z czegos zyc i miec na imprezy potem na wyleczenie pol tygodniowej migreny
3
Dorota 2016-08-16 03:24:04
Ja wraz ze znajomymi pracowałam przez to biuro.Wykonywaliśmy takie prace jak: praca przy sprzątaniu domków letniskowych, zbiory owoców oraz wykonywanie ozdób okolicznościowych, wtedy akurat ozdób na Walentynki. Wszystkie prace odbywały się w miłej atmosferze z fajnymi ludźmi. Z wypłatami również nie mieliśmy kłopotów. Mieszkanie jednak mieliśmy prywatne. Szczerze mówiąc miło wspominam ten czas- z tym że to było w 2011 roku. Dla osób wyjeżdżających w tym roku-moja opinia może dotyczyć innej sytuacji w biurze, ponieważ nie wiem jaka ona jest na dzień dzisiejszy!
Czy orientuje się ktoś z Was czy Sebastian nadal jest tam koordynatorem?Pozdrowienia dla pracowników sezonowych tej firmy z 2011 roku.
Dorota z Rotterdamu
Walc 2016-10-17 22:44:03
To prawda, też tak uważam, generalnie jest to dość sensowna sprawa z tymi pracami w tej firmie, atmosfera jest naprawdę miła i sympatyczna, oczywiście prace bywają żmudne, ale taka już ich natura przecież
Zostaw swoją opinię o FID Flex - Oude-Tonge
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FID Flex